Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benfica haalt ‘onderdeel van Neymar-transfer’ gratis naar Europa

Laatste update:

Víctor Andrade maakt de oversteek naar Europa. Benfica maakt vrijdag via de officiële kanalen melding van de komst van de achttienjarige aanvaller, die in Lissabon een contract voor vijf jaar ondertekent. De Braziliaan, een rechteraanvaller, maakte zes jaar geleden deel uit van de jeugdopleiding van as Aguias, maar hij keerde terug naar Brazilië.

Andrade werd in het verleden gezien als een van de grootste talenten van Santos. De aanvaller maakte zelfs onderdeel uit van de transfer van Neymar naar Barcelona, een jaar geleden. De Spaanse club betaalde zeven miljoen euro voor een eerste optie op drie talenten van Santos; één van hen was Andrade. De tiener vertegenwoordigde drie miljoen euro van de transfer van Neymar.

Barcelona zag echter geen heil in het lichten van de optie tot koop en Benfica heeft Andrade zelfs gratis kunnen halen. Santos kwam namelijk tot een vergelijk met de aanvaller over onmiddellijke contractontbinding. Het contract van de aanvaller liep eind september af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb zo'n gevoel dat dit een Adu 2.0 wordt.. kijk, niet iedereen is goed genoeg voor barca, maar het feit dat santos hem transvrij laat gaan zegtvwel wat.
Maar goed, talenten doen het vaak goed in Portugal dus wie weet.

12 juli 2014 om 00:29

Brommer: neymar-transfer
Type: 1-7 barca
incl: onderdelen
Opmerkingen: Last van haperende motor/ lakschade / weinig gelopen, veel gevallen.
Status: goed onderhouden, veel mankementen

Eerst 3 miljoen betalen voor een optie op iemand die bijna tranfervrij is en dan de optie niet lichten. Apart. Ruikt naar fraude.

11 juli 2014 om 23:41

Sowieso raar dat ze daar geld voor een speler neerleggen waarvan Santos een aantal maanden later het contract verscheurd. Zo een groot talent was het dus niet.

Alleen weet je niet tot wanneer zijn contract eigenlijk nog doorliep natuurlijk.

Geweldig talent moet dat zijn als hij al bijna een jaar geen club heeft

11 juli 2014 om 23:59

Liep tot september staat er. Omdat de competitie in Brazilie op andere tijdstippen begint zal wel een reden daarvoor zijn.

11 juli 2014 om 23:57

In Brazilie geldt het bosmanarrest niet. Dat betekent volgens mij dat er nog altijd een transfersom gevraagd kan worden, ook al is het contract ten einde. Vandaar ook dat Santos zijn contract ontbonden heeft, anders had Benfica hem niet zomaar kunnen halen. Tenminste dit is hoe ik dacht dat het zit.

12 juli 2014 om 00:02

Door conflicten. Mog hij nu gratis weg ze waren er in februari al mee bezig hij had paar maanden geleden gewoon nog een afkoopsom van 50 mil

12 juli 2014 om 01:21

Dit geeft wel aan hoe schimmig de constructie was om Neymar binnen te kunnen halen. Door het te verdelen over meerdere beoogde talenten (terwijl ze natuurlijk helemaal geen interesse hadden in die anderen) kon het geld niet worden toegeschreven aan Neymar en hoefde het dus ook niet op die manier verantwoord te worden. Door dit soort deals komt het dus dat het transferbedrag van Neymar zo schommelde tussen de 90 en de 110 miljoen. Het is gewoon niet meer na te gaan.

Benfica haalt hem dus terug. In de jeugd heeft hij ook al bij Benfica gespeeld.

Heeft volgens Braziliaanse kenners geen goede ontwikkeling doorgemaakt en zou zelfs 'meer tijd op Instagram dan op het veld doorbrengen'. Mocht Barcelona hem hadden willen halen was dat voor het B-elftal geweest, maar op zijn posities lopen al spelers als Adama Traoré, Munir El Haddadi, Jean-Marie Dongou, Sandro Ramirez en de onlangs gehaalde Alen Halilovic rond. Niet nodig, maar hopelijk laat deze jongen bij Benfica wel zien waarom hij als één van de grotere talenten van Brazilië werd gezien.

Barcelona heeft trouwens ook de eerste optie op Gabigol, wat één van de grootste talenten in de Braziliaanse Serie A zou zijn. Lijkt me handig, maar als je zo'n jongen geen speeltijd kan bieden is het uitgeven van zeven miljoen euro voor die eerste opties ontzettend dom gebleken.

11 juli 2014 om 23:38

Ik was echt nooit gecharmeerd van hem, maar nu dat Benfica hem haalt (die scouten altijd goede spelers) zet ik toch mijn vraagtekens erachter.

11 juli 2014 om 23:45

Inderdaad, blijkbaar heeft Benfica toch iets gezien wat ze bevalt. De tijd zal het leren, maar blijkbaar gaat deze jongen niet erg serieus met z'n talent om. Een ander talent waar Barcelona dus een eerste optie op heeft is Gabigol, heeft hij het talent om de top te gaan halen?

11 juli 2014 om 23:59

Blink

Andrade werdt gezien als grooste talent van Santos ook Ramalho wou een afkoopsom van 50 mil. in zijn contract het is jammer dat sinds het vertrek van Ramalho hij minder op voetbal is gaan richten en vaak in conflict was met het bestuur

Ik snap werkelijk niet dat het bestuur onze talenten verprutsen ook met Ganso hadden ze problemen en met Neilton ook

Guaporta

Gabriel heeft net als Andrade potentie om de top te hallen alleen is het de vraag hoe hij zich verder ontwikkeld hij heeft een goed eerste seizoen gespeeld maar dat deed Andrade toen de tijd ook alleen stond hij later gewoon stil en wou hij na verrek weg bij Santos om reden dat hij in conflict met het bestuur lag en al eerder naar Barca wou hij heeft volgens mij ook al veel langer een overeenkomst met Benfica las namelijk zoiets al in februari

Het is jammer dat alleen Gabriel de enigste speler is wie nog aan spelen toe komt van de drie talenten waar Barca eerste optie in had

Ik weet niet wat waar is van dit maar kwam ook veel tegen dat hij juist in conflict was omdat het bestuur boss was dat hij een paar keer in Barcelona was met zijn zaakwaarnemer op de la masia

12 juli 2014 om 00:08

@ Guaporta

Gabigol vind ik dan wel beter dan Andrade.

@ Lil J

Ik vond hem echt nooit zo goed. Als je hem met Ganso en Neymar van toen der tijd moet vergelijken, dan komt hij echt tekort vind ik. Maar ik kan het ook goed mis hebben. Benfica en Porto scouten heel erg goed.

12 juli 2014 om 00:23

Klopt hij is minder dan een Ganso en Neymar ik snap waarom sommige het niet in hem zien hij is namelijk te onrustig en te wild soms hopelijk doet hij het goed bij Benfica hoe beter dan voor ons is

Gabigol heeft aangenaam verrast dit seizoen speelt zo volwassen en bijna geen show zoals Ganso Neymar wat ook weer wat jammer is want hij kan het wel zeker geen slecht iets ik hoop dat hij ook snel wordt opgeroepen voor brazilie want hij is stukken beter dan Fred en Jo zeker in 2018 moet hij er bij zijn

Weet jij misschien meer van Neilton heb de laaste maanden weinig mee gekregen van de situatie met hem enigste is dat ik nu weet is dat hij waarschijnlijk naar cruzeiro gaat

12 juli 2014 om 01:01

Ook bij Benfica maar hetzelfde geld voor Porto natuurlijk, je haalt dat soort jongens transfervrij en iedere zomer een stuk of 5 en als je er dan eentje straks kan doorverkopen voor 20 miljoen dan heb je het gewoon fantastisch gedaan.

Laatste jaren ook niet per se succes gehad met Brazilianen in Portugal, kijk naar Kardec, Kelvin om een paar te noemen.

12 juli 2014 om 00:54

Jij als Barcelona kenner kan me vast wel vertellen welke clown miljoenen betaald voor een optie op een speler met een aflopend contract?

12 juli 2014 om 01:09

In Brazilië kunnen ze door hun wetgeving nog een transfersom vragen voor een speler waarvan het contract is afgelopen, al blijft het natuurlijk een krankzinnige situatie.

12 juli 2014 om 01:11

Hij hoorde bij de drie talenten en had ook gewoon ook een afkoopsom van 50 mil door conflicten tussen hem en het bestuur hadden ze in februari al bijna een overeenkomst uiteindelijk heeft Santos er mee in gestemd om hem transfervrij te laten gaan aangezien Andrade niet meer wou voetballen bij Santos

Het is jammer sind het vertrek van Neymar en Ramalho heeft hij problemen gehadvmet het bestuur en richte hij zich minder op voetbal het is jammer dat hij weg gaat bij Santos mede omdat hij geen vertrouwen meer kreeg om zich te bewijzen zelfde geld voor Neilton wie ook niet meer speelt. Ook giva wordt slecht behandeld

Hij was samen met Gabriel ons grooste talent en deed me veel denken aan Robinho hopelijk verprutst Santos Gabriel niet want ze hebben er een handje van de laaste jaren om onze talenten te verprutsen

Ganso ( vertrokken mede door het bestuur)
Andrade ( nu transfervrij vertrokken)
Neilton
Giva
Leandrinho
Alan Santos

Andrade succes bij Benfica en hier gaat Santos ontzettend veel spijt van krijgen ik vind Gabriel ook een. Geweldig talent wie een sterk jaar heeft door gemaakt in de Seria À maar ik zag in het begin ontzettend veel Potentie in andrade niet voor niks wou Ramalho een afkoop som van 50 mil. in zijn contract op 16 jarige leeftijd

12 juli 2014 om 01:51

Giva en Neilton zijn echt niet zulke grote talenten, vinden vooral zichzelf enorm goed, iets wat me bij Neilton opviel, hij wilde ook Neymar zijn maar heeft nog niet 30% aan talent en zeker niet zijn mentaliteit om echt ver te komen.

Verder heeft Santos het met Ganso helemaal niet slecht gedaan, na zijn blessure heeft hij nooit meer echt de motivatie terug gevonden en lijkt het juist bij hem puur ook op mentaliteit niks te worden, was een groter talent als Neymar destijds maar die koppelt talent wel aan de juiste mentaliteit.

Dit is leuk nieuws(ik heb mijn account naar hem genoemd) Ik moet eerlijk zeggen dat hem nooit heb zien spelen, ik ken hem alleen van fifa. Ik kijk ernaar uit hem volgend jaar te bekijken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren