Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Belachelijk dat je iemand wegstuurt voor een paar scheldwoorden'

Laatste update:
/

Moussa Kalisse maakt sinds vorige week geen deel meer uit van de selectie van FC Dordrecht. De 29-jarige huurling van Excelsior werd door de clubleiding om disciplinaire redenen weggestuurd. Kalisse deed onder meer na de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (0-3) enkele uitlatingen die verkeerd vielen bij het bestuur.

Kalisse is het er niet mee eens dat zijn huurcontract om 'een paar scheldwoorden' is ontbonden en claimt dat technisch manager Marco Boogers op zoek was naar een reden om hem weg te sturen. Dat er dingen gezegd zijn die niet horen, bekent Kalisse. "Ik heb "opkankeren" gezegd, ik heb "vieze aap" gezegd. Maar elke voetballer weet dat in een wedstrijd waarin veel emoties en frustraties zitten je dingen gaat zeggen", verzekert hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Boogers benadrukt dat Kalisse de term 'opkankeren' gebruikte tegen Lars Veldwijk in het duel met FC Oss, uitgerekend de wedstrijd waarin bij de aftrap een minuut stilte in acht werd genomen voor de aan alvleesklierkanker overleden Theo Bos. Toen Kalisse na het duel met Cambuur ook nog ploeggenoot Jeffrey Fortes uitmaakte voor 'kankeraap' richtten meerdere spelers zijn woede op hem en vond er op de training zelfs een handgemeen plaats tussen Kalisse en Marvin Peersman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alleen is k*** niet zomaar een scheldwoord. Volledig terecht weggestuurd

Ik vind het zelf belachelijk dat je 2 mensen voor K***** uit maakt terwijl je geen eens 2 uur geleden een minuut stilte heb gehouden.

Misschien moet je eerste in de spiegel kijken en na denken dat worden soms grotere schade kunnen aanrichten dan je denkt.

15 april 2013 om 20:03

Ik vind dat die 2 min stilte daar niks mee te maken hebben. Dus als die 2 minuten stilte niet gehouden waren was er niks aan de hand? Onder elke omstandigheid is hij gewoon fout. Iedere tiener schijnt het hardstikke stoer te vinden om met dit woord te schelden.

16 april 2013 om 06:56

Nee, maar hij werd nog eens met de neus op de feiten gedrukt. Dat hij dan zo ontiegelijke mafkees is, tja... Volkomen terecht weggestuurd.

terechte beslissing, maar als het romario was geweest dan was het niet uitgekomen..zo is voetbal ook wel weer...

Er staat nergens dat Kalisse spijt heeft van zijn uitspraken. Lijkt me dus volkomen terecht dat hij wordt weggestuurd. Hij doet het voorkomen dat het normaal is om dit soort woorden te gebruiken. Laat hem maar eerst reflecteren op zijn eigen misdragen, i.p.v. meteen naar het bestuur te wijzen!

Zulke termen horen niet thuis in de wereld. En al helemaal niet als je een minuut stilte houdt voor Theo Bos. Te schandalig voor woorden dit, zwaar respectloos.

Ik zeg, Knvb, trek zijn spelerspas in, en verstrek hem nooit meer een nieuwe, dat hij nooit aan voetballen meer toe komt.

15 april 2013 om 20:24

Dat gaat mij dan weer te ver. Domme uitspraken kunnen. Het is aan de club om in te grijpen. De Knvb kan niet na elk verkeerde woord in actie komen. Hier heeft de club, naar mijn inziens, goed gereageerd. Echter had PSV dan bijvoorbeeld niet meer beschikt over Pieters en wellicht van Bommel.. Waar is de grens? Vertonghen had dan ook nooit meer gespeeld.

Mensen zeggen af en toe domme dingen. Liever domme dingen zeggen dan domme dingen doen. Woorden zijn al een stuk makkelijker goed te maken. Echter begrijpt deze speler dat totaal niet. Hij komt zelfs met een slecht excuus voor zijn woorden. Dit in plaats van excuses maken...

15 april 2013 om 22:41

'Verthonghen had dan ook nooit meer gespeeld'.

Als je op het zingen doelt, dan Immers ook niet.

Wat denkt die vent wel niet. Goed dat hij is weggestuurd.

Inderdaad wegwezen met hem als hij dit normaal vindt. Zulke figuren (met een te grote bek) moeten aangepakt worden.

Maar Marco Boogers zelf is ook niet vreemd van het schelden met k***. niet zo'n beetje ook.

Als je met zn ziekte scheld moet je verbannen worden v de velden

Het ergste is niet eens dat hij het schreeuwt, het ergste is dat hij geen flauw idee heeft welke lading er achter zit en zelfs achteraf, na de emoties, niet toe durft te geven dat hij fout zit. Wat een schande!

Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik erger vind hier dat die met allerlei ziektes loop te gooien in zon wedstrijd . Of dat die werkelijk geen benul heeft en het raar vind dat die eigenlijk weggestuurd is. Hoop ook eerlijk gezegd dat ze ook deze gozer nergens meer aannemen. En zon vent is dan 29 tsjah lekker treurig niet dat het goed was geweest als die 16 was. Maar je zou toch denken dat je wel iets wijzer word op een gegeven moment

Ja is toch vreemd, iedereen weet dat je in een wedstrijd veel emoties en frustraties hebt zitten die je een vrijbrief geven om alles te doen zoals je dat zelf wilt. Rare mensen bij Dordrecht.

15 april 2013 om 20:17

Haha, top reactie! Dit gebeurd echter ook bij PSV en andere clubs. Het is (helaas) van elk niveau. Ik begrijp echt niet dat deze speler het over zijn lippen krijgt om nog met een zwak excuus te komen. In plaats daarvan zou hij excuses moeten maken, maar dat komt blijkbaar niet in hem op...

Ik denk dat mensen wel eens vergeten dat "verk***en" gewoon een Nederlands werkwoord is. In deze context is het niet aardig en bovendien vervoegt hij het werkwoord verkeerd, maar toch er wordt soms veel te krampachtig gedaan mijn inziens.

Overigens als je het te pas en te onpas gebuikt, dan ben je wat mij betreft gewoon een tokkie. Want het wordt tegenwoordig als schelden gebuikt door de wat mindere slimme mensen (laat ik het netjes zeggen) in de bevolking heb ik het idee.

16 april 2013 om 16:14

De lading is erg groot natuurlijk. Bij Dordrecht zal het verlies van Theo Bos nog vers in het geheugen staan, nota bene niet lang geleden nog trainer van deze Kalisse. Gewoon not-done in deze context.

Hahaha, hij probeert zijn domme gedrag nog goed te praten ook. Tegenwoordig word alles al snel op ''emoties'' gegooid. Dat slaat nergens op. Iemand van 29 jaar hoort dit niet te doen. Basta. Dan kan je aankomen met ''emoties'', maar dat hoort al helemaal niet. ''emoties'' zijn geen excuus. Hij zou excuses moeten maken.

Wat een ontzettende domme hork is dit zeg. Bekennen dat je zulke schofterige uitspraken doet nota bene na wat er met Theo Bos is gebeurt. Ga je diep schamen jochie, dit is allemaal terecht en te wijten aan je laak aan normen en waarden.

Wat een vent zeg. Hij beseft totaal niet wat voor een snaar hij raakt. Hij doet alsof het een normaal frustratie woord is. Hij heeft blijkbaar niet van dichtbij meegemaakt hoe naar dat woord kan zijn (overigens hoop ik dat hij het ook nooit zal meemaken).

Als je dan ook nog eens 29 jaar oud bent, dus oud genoeg bent om sommige dingen te beseffen. Vooralsnog doet hij alsof het niks.

Ik snap het niet, eigenlijk snap ik het wel, maar hij niet.

15 april 2013 om 21:00

Vind ik niet, ik vind het niet netjes en het kan voor sommigen in het veld als aanstootgevend worden opgevat. Je kan alleen maar mensen kwetsen en je behaalt er zelf niets mee. Het gehele woord moet je gewoon niet gebruiken.

16 april 2013 om 00:07

Het is toch logisch dat het ene scheldwoord veel meer lading heeft dan een andere? Als ik iemand uitscheld voor een naarling dan is dat natuurlijk heel anders dan een k***aap, kom kom.

15 april 2013 om 22:49

Meen je dit nou echt serieus je vind k*** moet maar kunnen. Maar als het woordje aap er achter gezet word gaat het te ver. Ik vind ten eerste iedereen die met dat woord scheld behoorlijk triest. Mensen die er mee schelden die vinden het vaak nog lollig ook als ze het zeggen. Als je ook maar enig fatsoen heb dan zeg je het gewoon niet klaar. Dan zie ik het verschil eerlijk gezegd tussen k*** en k***aap ook niet het is beide zwaar achterlijk. Dat het ene dan wat achterlijker is als het andere doet er niet toe

16 april 2013 om 00:19

dat kan je hier op Voetbalzone maar moeilijk zeggen. De halve samenleving vloekt als bootwerkers, maar hier op VZ zie ik er maar verdomd weinig die er ook eerlijk voor uitkomen. Ik voel soms de behoefte om te schelden, het lucht op en het is soms een hele duidelijke manier om te laten merken hoe je je over iets voelt. En soms kan het ook gewoon grappig zijn. En scheldwoorden zijn altijd lelijk en kwetsend, daarom zijn het scheldwoorden.

Beetje onredelijk dit. Het is natuurlijk niet al te slim om zoiets te doen vlak nadat Theo Bos is overleden. Maar om hem nou meteen weg te sturen vind ik wel een beetje extreem.

15 april 2013 om 22:47

Vind je? Als ik tegen mijn collega zeg opk***en en een collega uitscheld voor k***aap dan ben ik snel weg bij het bedrijf hoor. Dit is een legitieme reden om iemand te ontslaan, samen met het feit dat de gehele spelersgroep tegen hem is door dit gedrag en er ook nog eens een handgemeen is geweest.
.
Meer dan genoeg redenen om dit stuk vuilnis weg te schoppen bij Dordrecht.

16 april 2013 om 00:15

tja misschien ook wel. Maar dit is wel de voetballerij en niet het bedrijfsleven. Dat moet je niet met elkaar gaan vergelijken. In de voetballerij wordt sowieso veel gescholden, zeker in de Randstad. Hij is echt niet de enige die dit doet. Maar ik lees nu eigenlijk pas dat de hele spelersgroep tegen hem is en dat er ook nog gevochten is. Dan houd het wel een beetje op ja. Maar alleen voor dat schelden had ik echt te zwaar gevonden.

16 april 2013 om 00:27

Alleen schelden valt dan over te discussiëren, maar het zijn toch wel opmerkingen met een behoorlijke lading hoor. Zeker als je net een minuut stilte hebt gehouden voor een oud trainer die net aan k*** is overleden. Noem me ouderwets maar ondanks dat het veel gebeurt vind ik het niet passen in de maatschappij, het is toch een beetje verloedering in mijn ogen.

Er is zoveel mis met deze jongen. Ik vind het dan zo erg dat deze jongen betaald krijgt om te doen wat we allemaal graag zelf willen doen voor centjes. Maar goed, je ziet wel dat het altijd een bepaald soort mensen zijn die dit soort dingen blijven doen. Uit slechte wijken en uit de lagere klasses.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren