Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volendam koploper op snipperdag Helmond, Sparta wint zonder Ten Cate

Laatste update:
/

FC Volendam is terug aan kop in de Jupiler League. De Wijdbroeken wonnen vrijdagavond met 0-2 van FC Emmen en passeren op doelsaldo Helmond Sport, dat een snipperdag had. Henk ten Cate keek vanaf de tribune toe hoe Sparta Rotterdam een belangrijke zege in de regioderby tegen FC Dordrecht (1-2) boekte. Fortuna Sittard won van De Graafschap (1-0) en gaat aan kop in de strijd om de laatste Bronzen Stier; de vierde periodetitel.

FC Emmen - FC Volendam 0-2
FC Volendam kwam al na vijf minuten op voorsprong in het Univé Stadion door een treffer van Ludcinio Marengo en die gaf men niet meer weg. Het spel golfde op en neer en Emmen verdiende voor rust misschien wel een doelpunt. Na de pauze was de thuisploeg van Joop Gall erg dicht bij een treffer, maar Kelvin Maynard trof de lat. De club uit Drenthe liet de nodige kansen liggen, Kay Velda schoot na een uur bijvoorbeeld in kansrijke positie over. De meegereisde supporters uit het vissersdorp hadden het zweet tussen de billen staan, maar slaakten dik tien minuten voor tijd een zucht van opluchting. Maynard werd na een overtreding met rood van het veld gestuurd en Jack Tuyp benutte de toegekende strafschop: 0-2. Volendam heeft nu net als Helmond 51 punten, maar een beter doelsaldo en nog één duel tegoed.

FC Dordrecht - Sparta Rotterdam 1-2
Sparta nam in het begin het initiatief, maar het veld was de grote spelbreker bij veel combinaties. Na een halfuur schudde FC Dordrecht de zenuwen ook meer van zich af en dat leidde al gauw tot een grote kans voor Moussa Kalisse, maar Nico Pellatz ging gestrekt en voorkwam de 1-0. Even later kwam de thuisploeg wel op voorsprong door een frommeldoelpunt van Danny Post. De Rotterdammers kwamen na een uur langszij door toedoen van Iliass Bel Hassani en tien minuten later schoot Danny Buijs de Kasteelheren middels een rebound uit een vrije trap op voorsprong. Daar bleef het bij.

Go Ahead Eagles - MVV Maastricht 0-0
Beide ploegen hielden nog hoop op het kampioenschap, maar die kan na deze brilstand wel de ijskast in. In ieder geval voor Go Ahead Eagles, dat in de eerste helft dicteerde, maar moeilijk een wig wist te slaan in het compact spelende MVV Maastricht. Het werd uiteindelijk een schaakspel zonder risico’s in De Adelaarshorst en de wedstrijd zat gewoonweg op slot. In de tweede helft nam de vermoeidheid en dus ook de fouten toe en het spel werd er logischerwijs niet beter op. Go Ahead liep in de fuik van MVV, want de Sterrendragers leken naar Deventer te zijn afgereisd voor een punt. Die namen ze dus ook mee naar Limburg. Go Ahead staat nu zesde en heeft zeven punten minder dan de koplopers Volendam en Helmond; MVV staat vijfde en heeft twee punten meer dan Go Ahead.

SC Cambuur - FC Oss 4-1
SC Cambuur-Leeuwarden kende betrekkelijk weinig moeite met de bezoekers uit Brabant. Al na vijf minuten kwamen de Friezen op voorsprong door een mislukte, maar uiteindelijk dus succesvolle voorzet van Erik Bakker, die pardoes in het doel vloog: 1-0. Na negen minuten stond het al 2-0 door een kopbal van Martijn Barto uit een hoekschop. FC Oss kwam terug via Cayfano Latupeirissa, maar nog voor rust gooide de thuisploeg van waarnemend hoofdtrainer Jan Bruin het duel op slot. Nadat Adnane Tighadouini een grote kans op de 3-1 had gemist, was hij één minuut voor de thee wel trefzeker. Oss kreeg voor het oog van dik 5100 supporters nog de kans om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar Latupeirissa schoot keihard naast. Giovanni Hiwat bepaalde de eindstand op 4-1.

Fortuna Sittard - De Graafschap 1-0
Fortuna Sittard klom over De Graafschap, de winnaar van de derde periode, heen door een late kopbal van Patrick N’Koyi. De zege was verdiend te noemen, want de Limburgers waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij in de Trendwork Arena. Na twintig minuten kreeg de ploeg van Wil Boessen een goede kans, maar doelman Joost Terol bokste een inzet van Kevin Diaz uit de kruising. De vermakelijke eerste helft werd met een brilstand afgesloten en omdat Fortuna kans op kans liet liggen om de score te openen, leek het ook bij die stand te blijven. Negen minuten voor tijd besliste N’Koyi met zijn veertiende seizoenstreffer echter anders: 1-0. Fortuna staat nu keurig zevende, het bezoek uit Doetinchem staat een plaats lager op de ranglijst

Telstar - FC Den Bosch 1-1
Na een gelijkopgaand eerste kwartier nam FC Den Bosch de touwtjes stevig in handen en doelman Cor Varkevisser moest Telstar met een aantal knappe reddingen behoeden voor een achterstand. De thuisploeg sleepte de doelpuntloze remise over het rustsignaal en kwam vijf minuten na de pauze zelfs op voorsprong in het TATA Steel Stadion. Diangi Matusiwa was de gevierde man en doelman Kevin Begois zag er bij de treffer niet goed uit. Den Bosch solliciteerde gretig naar de gelijkmaker, maar had het geluk ook niet aan de zijde. Zo trof Tom van Weert met een kopbal de lat, maar in de 77e minuut was het dan toch raak voor de Brabanders. Bart van Brakel trof via de rug van een Witte Leeuw doel en zette zo de 1-1 eindstand op het bord. Telstar staat twee na laatste, Den Bosch staat nu tiende.

Almere City FC - FC Eindhoven 3-2
Almere City FC Begon uitstekend aan de wedstrijd en had na vijf minuten al de lat en de paal geraakt. Sterker, na een kwartier had de thuisploeg uit Flevoland al acht keer het doel van FC Eindhoven onder vuur genomen, maar onder meer een inzet van Rashid Browne werd bijvoorbeeld van de lijn gehaald. Vlak voor rust was de negentienjarige middenvelder wel trefzeker; met een afstandsschot zette hij de ploeg van Fred Grim op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft liep Almere verder weg van de Brabantse bezoekers via een benutte strafschop van Charles Dissels en de 3-0 van Jason Oost. Eindhoven kwam echter knap terug via Gianluca Maria en Jasper Waalkens, maar de gelijkmaker kon niet meer worden afgedwongen. Almere staat nu twaalfde, terwijl Eindhoven nog altijd de rode lantaarn draagt.

Wordt Sparta Rotterdam kampioen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fortuna gaat nu dus ongeveer wel zeker mee doen met de play-offs. Super zeg! Als we de drie duels tegen Veendam en Agovv niet hadden kwijtgescholden gekregen hadden, dan stonden we op 48 punten met 14 overwinningen! Het is toch super mooi dat het sportieve weer aardig gaat in Sittard.

Volendam lijkt toch dus te gaan promoveren. Mijn eerste keuze was géén De Graafschap. Ik had ook graag Cambuur, MVV of Sparta weer eens in de Eredivisie gezien. Volendam presteert het toch maar weer om te grote kans te maken om te promoveren. Ze krijgen Helmond en MVV nog thuis, dus dat wordt nog spannend!

Edit:
Waarom geen De Graafschap, ik wou weer een andere club in de Eredivisie hebben, beetje afwisseling. Sparta is dan geen goed voordeel voor wél te promoveren, maar zij hebben een status aparte.

Ten cate effect ? Hij begint pas morgen bij sparta -___-' slechte journalistiek

Jammer voor Go Ahead, ik vond Promes aardig spelen. Vooral jammer dat MVV met een punt genoeg leek te nemen, lelijke tactiek dat ingraven.

Balen Telstar heeft in de laatste 10 minuten mijn toto verspeeld.
Sparta gewonnen de 1e wedstrijd onder Ten Cate, Het Ten Cate effect

5 april 2013 om 22:29

"henk ten Cate leidt zaterdag, een dag na de competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht, zijn eerste training bij Sparta. Dat heeft de Amsterdammer donderdagmiddag gezegd bij zijn presentatie op Het Kasteel als nieuwe trainer van de Rotterdamse club."

Ten Cate begint pas morgen bij Sparta aan ze eerste training het is helemaal niet de Ten Cate effect. Henk ten Cate zat wel op de tribune bij Sparta.

5 april 2013 om 22:35

Het gevoel dat Ten Cate de nieuwe trainer is was dus al genoeg voor de spelers.
Moet je bedenken hoe goed ze worden als hij straks ook nog een op de bank zit.

Kan nog steeds niet geloven dat Emmen dit verloren heeft. Volendam verdiende niet eens een punt, maar gaat weg met 3.

5 april 2013 om 22:38

Jammer ! Wou dat Volendam zou verliezen

5 april 2013 om 23:00

Ik kan niet geloven dat jullie club een trainer nodig heeft. Geen enkele lijn in het spel, gewoon naar voren rossen en maar hopen dat ter Heide de bal een keer goed raakt. Volendam was de slimste vandaag. Zeer slecht, maar wel de slimste.

5 april 2013 om 23:29

@crocmaz

Jij volgt Emmen dus al het hele seizoen? Of moet ik je mening met een korreltje zout nemen.

Ter Heide is het aanspeelpunt van Emmen en daar hebben ze na de winterstop gewoon veel punten mee gepakt. Tegen Sparta en Go Ahead Eagles was het billen knijpen voor Emmen, maar ze wonnen wel.

Hoezo was Volendam de slimste als ik vragen mag? Ze hebben veel kansen weggegeven.

5 april 2013 om 23:33

Ik zie inderdaad teveel wedstrijden. Gewoon dramatisch. Je kunt toch niet elke bal die een keeper of laatste man heeft maar blind naar voren rossen? Sorry hoor, maar dan snap ik niet waar ze door de week op trainen. Ik snap wel dat die ter Heide volgend jaar lekker in de hoofd of topklasse gaat voetballen.

Volendam was het slimste want die deden precies genoeg. 1 counter 1 goal, daarna eigenlijk maar 1 hele grote kans weggegeven wetende dat je in de omschakeling toch wel kansen krijgt, Emmen moest immers.

5 april 2013 om 23:35

Emmen was aanvallender maar te kinderlijk in het spel.. Velda en Hiarie lieten vaak te grote ruimtes liggen. Van Wijk m.n. 1e helft wel een lichtpuntje... Emmen had meer verdiend!

5 april 2013 om 23:38

Wss met je ogen dicht gekeken of een Volendam-bril... Emmen speelde veel via de flanken en m.n. Wijks had mogelijkheden. Met de materialen wat Emmen heeft doet Gall het gewoon na behoren..

5 april 2013 om 23:46

Emmen veel via de flanken. Dat was alleen als ter Heide een bal doorkopte. Als ze dan de bal eens op de flank hadden, ging men nog veel te vaak naar binnen. Dat krijg je als iemand met het verkeerde been aan de zijkant staat. Je zou juist alles voor moeten slingeren met zo'n spits. Maar goed. Ik vond vooral Almeida een lichtpuntje. Behoorde tot de minst slechte vandaag.

5 april 2013 om 23:58

Ik heb me ook vaak afgevraagd waar ze op trainen, want het leek vaak niet eens op voetbal. Maar vandaag was Emmen toch echt de betere partij met de beste kansen.

Dat Ter Heide naar de hoofdklasse gaat is een ander verhaal. Emmen wilde in de winterstop al van hem af...

Mijn cluppie was weer niet al te best. De kansen krijgen we wel, maar die moeten er dan wel in. Kan natuurlijk zomaar omslaan en gek genoeg zijn we wel ingelopen op plek negen... Hopen dat de concurrenten nog punten gaan verliezen, maar dan moeten we die punten zelf wel pakken...

Telstar - FC Den Bosch 1-1 (0-0)
50. Matusiwa 1-0, 78. Van Brakel (vrije trap) 1-1.

Begois; Rutten, Hofstede, Buitenhuis, Van Dinter (60. Van Brakel); Vlug, Kiliç (68. Boldewijn), Van den Broek, Wolters (88. Bilgin); Bakx, Tom van Weert.

Vrij troosteloze 0-0 in Deventer, andere jaren tekende ik daarvoor, nu hadden we de volle 3 punten eigenlijk mee moeten nemen om nog aanspraak op plek 1 te mogen maken. Enfin, meegenomen dat het vanavond zonder basisspelers Scheurs, Labylle, Daerden en Esajas moest en met tegenslagen van de afgelopen week nog vers in de gedachte, kan ik er nog wel mee leven. Wat mij betreft mag onze trainer Trost het team fysiek en mentaal optimaal gaan voorbereiden op de play-offs en de drang naar plek 1 op een lager pitje zetten.

Ten Cate zat deze wedstrijd nog op de tribune, vd Laan had de leiding.

Vloet en zijn vazal Vonk hebben Sparta kapot gemaakt. Dat verbloemt een toevallige overwinning tegen Dordrecht echt niet. Ten Cate is veel te laat gekomen om dit nog te repareren. Volendam wordt kampioen. Sparta zal verder moeten kloten in de JL. Dat alles met dank aan de vele voetbaltechnische miskleunen van Vloet.

Uiteindelijk een verdiende overwinning voor ons: de graafschap had niet het juiste antwoord op ons vechtvoetbal. Als Prince nu nog ophoudt met als een ballerina over het veld te huppelen dan kunnen we ons nog aardig gaan mengen in die play-off strijd.
De Graafschap bakt er trouwens wel erg weinig van met de kwaliteit van hun selectie. El-hasnaoui en Meijer nog op de bank; je zou het voor minder al doen in de Juup.

Mooie verdiende overwinning voor Fortuna. De score had eigenlijk hoger moeten uitvallen.
Geweldig dat we in Sittard na meer dan 10 jaar ellende eindelijk weer ergens voor meedoen. Ik droom nu al van Fortuna- Roda in de nacompetitie!

Cambuur kan op maandag gelijke hoogte komen met sparta. En toch houdt bijna niemand rekening met ze.

5 april 2013 om 22:54

Niemand houdt idd rekening met ons. Prima zo

Ben benieuwd of Adje volgend seizoen bij Vitesse speelt..

5 april 2013 om 23:19

Ben bang van niet. Adje is met alle respect niet echt de speler waar je kampioen met.

6 april 2013 om 10:00

Precies, dat denk ik dus ook. Begon het seizoen hier in Lwd niet al te super. Begint nu aardig te draaien

Niemand houdt rekening met Cambuur, hartstikke mooi sowieso nog één match tegoed en twee op Helmond.

Speelde vandaag weer een prima pot

5 april 2013 om 23:27

Cambuur mag het van mij ook wel goed doen. Leuke club, goed imago, redelijk voetbal en het is weer eens wat anders hè?

6 april 2013 om 10:24

Het is indd een mooie club maar zo'n goed imago hebben ze niet hoor. Ze staan 4e met aantal stadion verboden achter Feyenoord Ajax en Ado.

6 april 2013 om 15:41

De club is prima, supporters zijn ook prima. 'vroeger' was het imago echt minder hoor!

Volgende week de topper Volendam-helmond.

5 april 2013 om 23:09

Gelijkspelletje?..

5 april 2013 om 23:26

Dat zou niet verkeerd zijn inderdaad

5 april 2013 om 23:33

maar dat gaat niet gebeuren, net als in Helmond een kansloze nederlaag voor het visdorp :D

6 april 2013 om 09:57

Ben heel benieuwd! Ik hou het daar op een 1-1!

Hoppa, thuis onverslaanbaar na de winterstop! Nog drie punten achter op de eerst beschikbare play-off plaats! Het is nog mogelijk voor Almere!

6 april 2013 om 09:29

Nou ja onverslaanbaar?we verloren wel thuis van helmond en sparta.

6 april 2013 om 20:02

Geheel begrijpelijk ook, waren toen en zijn nog beiden top3 clubs. Voor de rest ongrijpbaar...

7 april 2013 om 14:56

Klopt.den Bosch moeten we ook pakken.mooie aflsluiter van het seizoen(thuis dan)

Er valt echt met geen mogelijkheid te zeggen wie kampioen gaat worden. Hoop op Sparta, heb het idee dat de club daar aan toe is. Ik vraag me alleen af hoe serieus ze Vloet daar nemen, Ik vind dat zo'n enge vent, dat je die bij je club zo ze gang laat gaan zeg.

6 april 2013 om 09:59

Klopt! Elk team is nogal wisselvallig! Blijft wel leuk en spannend!

Brammetje95 heb jij je lolbroek aan.... jullie winnuh never volgende week

we zulen zien, beste volendammer, komen met een mooie groep naar jullie toe, hopelijk krijgen we een spannende wedstrijd en dat de beste mogen winnen..

Ik schaam me toch echt voor dit de Graafschap..
Er moeten toch echt is koppen gaan rollen onder anderen die van Bloemers & Roelofsfen, anders ben ik bang dat het niet meer goed komt !

Op naar een Vijverberg met nog geen 4.000 man volgend jaar !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren