Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bekentenis: ik was het die Ten Hag in augustus betweterig de les las’

Laatste update:

Hugo Borst is onder de indruk van wat Erik ten Hag in een kort tijdsbestek heeft neergezet bij Manchester United. Afgelopen weekend boekte de Nederlandse oefenmeester een knappe 2-1 zege op stadsrivaal Manchester City. Borst was in augustus nog sceptisch over de keuze van Ten Hag om naar the Red Devils te gaan. “Het moet pure zelfoverschatting zijn geweest. We zijn getuige van een koningsdrama, de domste move die een Nederlandse toptrainer ooit maakte.”

De voetbalcriticus hoopte dat er na Louis van Gaal niet nóg een Nederlandse trainer de fout zou maken om bij de recordkampioen, waar de laatste jaren veel trainers gesneuveld zijn, aan de slag te gaan. “Ik hoop echt dat Erik ten Hag de herfstvakantie haalt. De man heeft vakwerk afgeleverd bij Ajax door twee schitterende elftallen te boetseren en prijzen te winnen. Maar waarom had hij na Ajax zo’n haast? Waarom geen sabbatical? Waarom negeerde Ten Hag het dwingende advies (“NIET DOEN!!!”) van Louis van Gaal? Het moet pure zelfoverschatting zijn geweest. We zijn getuige van een koningsdrama, de domste move die een Nederlandse toptrainer ooit maakte”, zo schreef Borst.

De columnist van het Algemeen Dagblad is inmiddels een stuk positiever over de ex-Ajax-trainer. "Bekentenis: ik was het die Ten Hag in augustus eerder betweterig dan eigenwijs de les las. Zeg maar gerust dat het roekeloos was. De herfstvakantie is gehaald, kerstmis is voorbij en Erik ten Hag zit er nog. En hoe. Heel stevig. Zaterdag werd de grote rivaal Manchester City verslagen, dat betekende de negende overwinning op rij. Geen manager bij deze ingewikkelde club voor hem boekte zo snel twintig zeges: Ten Hag verslaat daarmee Louis van Gaal én Alex Ferguson", zo schrijft Borst.

Dat City zo moeilijk tot kansen kwam in de Manchester Derby, lag volgens Borst aan de vechtmachine die Ten Hag heeft gesmeed bij United. “De wijze waarop het elftal van Ten Hag Manchester City in toom hield was indrukwekkend. Bij BBC’s Match of the Day werden beelden getoond, waaruit bleek dat de onderlinge afstanden tussen de United-spelers meestal gelijk zijn als ze de bal niet hebben. Overal staan de voetballers gestaffeld, overal geven ze elkaar dekking. Er komt geen muisje doorheen.” The Citizens kwamen in de hele wedstrijd slechts tot één poging op doel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ten Hag is gewoon de enige Nederlandse toptrainer van dit moment, was mis ik hem bij Ajax.

16 januari 2023 om 11:37

Zou Slot daar ook wel aan toe durven te voegen.

16 januari 2023 om 11:44

Slot mag je daar zeker aan toevoegen idd. Die gaat ook wel de stap naar een grote buitenlandse club zetten na Feyenoord verwacht in

16 januari 2023 om 11:48




Ik vind dat Slot daar echt nog niet genoeg voor gepresteerd heeft, die heeft nog niet eens een prijs gepakt als trainer. Finale Conference bereiken vind ik daarnaast niet een prestatie die te vergelijken is met wat Ten Hag met Ajax in de CL geflikt heeft. Slot is wel een talentvolle trainer, maar hij moet echt nog een stuk meer presteren wil hij in het rijtje van Ten Hag komen. Slot is daarnaast onbetrouwbaar gebleken.



16 januari 2023 om 11:52

Niet eens een prijs gepakt als trainer, mee eens. Maar wat hij presteerde bij AZ en nu met Feyenoord, met een stuk lager budget dan de concurrentie is gewoon top. Het CL seizoen waar jij naar refereert, leverde ook geen prijs op voor Ten Hag en Ajax, of wel? Desondanks, was het wel een topprestatie.

16 januari 2023 om 11:58

Verschil is dat Ten Hag wel meerdere malen kampioen en de beker heeft gewonnen, dat moet Slot nog maar eerst eens laten zien. Ik doelde natuurlijk niet op een Europese prijs want die heeft Ten Hag tot nu toe ook nog niet gewonnen inderdaad.

16 januari 2023 om 12:02

Kampioen worden met Ajax is "makkelijker" dan kampioen worden met Feyenoord. Zet Slot voor de groep bij Ajax dan pakt hij ook de schaal.

16 januari 2023 om 12:04

@arie: Ten Hag bij het Ajax van hiervoor en Slot met dit Feyenoord is wel een verschil in kwaliteit. Ik vind het van Ten Hag erg knap gedaan, maar dat is het van Slot gewoonweg ook. Beiden top. Slot kan hierna ook gewoon naar een topclub lijkt mij. Lekker naar Munchen. Op de één of andere manier lijkt mij dat een topcombi

16 januari 2023 om 12:04

@Arie, verschil is dat ten Hag vier jaar lang een selectie heeft gehad waar hij ook eigenlijk wel kampioen mee moest worden. Slot heeft nog geen kampioenswaardige selectie gehad, maar presteert ontzettend goed. Valt Slot weinig te verwijten dat hij nog geen prijzen heeft gepakt kijkende naar de selecties die hij onder zijn hoede heeft gehad.

16 januari 2023 om 12:05

In dat CL seizoen won Ajax de competitie en de beker

16 januari 2023 om 12:06

Wanneer ben je een toptrainer? Bij Feyenoord doet Slot het goed, maar ik vind dat hij nog te weinig prijzen heeft gepakt. Hij heeft het leuk gedaan in de Conference League, maar dat maakt je niet meteen een toptrainer. Ten Hag is in mijn ogen al vele malen verder dan Slot, hij laat het al jaren zien bij de (sub)top van Europa.

16 januari 2023 om 12:09



Ten Hag verbloemde alle miskopen van overmars. Nee toch? Die had wel ook een geweldige selectie en daarmee kampioen worden vond ik niet eens een grote prestatie. Wat hij in Europa heeft gedaan daarentegen wel.

Bij Utrecht ook goed werk, zonder dat hij prijzen pakte. Maar wat mij betreft hoef je geen prijzen te pakken om een goede trainer te zijn, en andersom zie ik trainers prijzen pakken die ik geen goede trainers vind.

Wat ten Hag nu bij united lijkt neer te zetten; niks dan lof.

16 januari 2023 om 12:25

Tuurlijk is Ten Hag verder dan Slot, dat is de discussie ook niet. Maar ik zie in Slot zeker wel een (toekomstig) toptrainer, als hij dit al met Feyenoord en AZ met alle respect doet, wie weet waar zijn plafond ligt.

16 januari 2023 om 12:27

Ik weet eerlijk gezegd niet of Slot het zou gaan redden bij een buitenlandse topclub, maar voor Feyenoord kun je je geen betere trainer wensen.

16 januari 2023 om 12:27

@mangalista Hoe ben jij er nou zo zeker van dat Slot hierna naar een topclub kan? Mocht hij kampioen worden is dat echt nog niet genoeg om naar een Europese topclub te kunnen. Van Bronckhorst werd ook kampioen met Feyenoord maar kon daarna ook niet de stap naar een Europese topclub maken dus ik vind je reactie erg voorbarig. Mocht Slot presteren met Feyenoord in de CL is het natuurlijk een ander verhaal, maar het moet allemaal nog maar blijken of hem dat gaat lukken.

16 januari 2023 om 12:33

'Slot is daarnaast onbetrouwbaar gebleken.' Omdat hij, met een aflopend contract, zijn opties ging verkennen?

16 januari 2023 om 12:34

Slot met Gio vergelijken en dan deze constatering is een belediging richting Slot.

16 januari 2023 om 13:03

@the-jump Toch heeft van Bronckhorst een meer gevulde prijzenkast dan Slot tot nu toe, vind je reactie daarom erg overdreven.

16 januari 2023 om 13:40

Onbetrouwbaar, leg eens uit?

16 januari 2023 om 13:45

Als je alleen al kijkt naar de speelwijze van Slot en Gio. Ik ben al 20 jaar lang fan van Feyenoord en ik heb nog nooit zulk goed voetbal bij mijn club gezien. Hoge drukzetten in combinatie met goed positiespel en veel doelpunten, Slot is echt in alles een betere trainer dan Gio. En kom op zeg, wij zouden ook kampioen worden met de selecties van Ajax afgelopen jaren. Ik denk dat Slot en ten Hag allebei toptrainers worden de aankomende jaren.

16 januari 2023 om 13:51

grappig al die mensen met die Arie afca de strijd aangaan met zijn vooringenomenheid versus een aan feyenoord gerelateerde top trainer. ten Hag werd de laatste periode in Amsterdam uitgekotst door de dezelfde mensen die nu weer mede eigenaar zijn.

16 januari 2023 om 15:39

Je kunt het beter omdraaien ariefca, elke trainer die NIET kampioen wordt bij Ajax heeft het gewoon niet goed gedaan. Het is echt geen prestatie op zich hoor, met zo'n enorm budget en begroting kampioen worden.

16 januari 2023 om 17:23

Makkelijker? In wat voor opzicht dan? De druk bij Ajax is nergens zo groot in Nederland. Ajax MOET kampioen worden met ook nog goed voetbal. Die druk is nergens zo groot. Noem jij dat maar makkelijlker

16 januari 2023 om 18:49

*aan refereert

16 januari 2023 om 20:16

Onbetrouwbaar gebleken???? Rare opmerking. Verder vergeet dat je het van Slot net zo knap was om die finale te halen dan dat het van Ten Hag was om de halve finale CL te halen. Dat heeft alles te maken met de kwaliteit van de selectie. Had Slot dezelfde selectie tot zijn beschikking gehad had hij op zeker de Con. L. gewonnen natuurlijk.

16 januari 2023 om 22:58

Laten we het er op houden dat Ten Hag, mits hij het zo blijft doen bij United, zeker een toptrainer genoemd mag worden en dat Slot een potentiële toptrainer is die nog wel meer mag gaan bewijzen na een kampioenschap van Feyenoord en een mooie grotere club in het buitenland. Over 10 of 15 jaar hebben we in ieder geval een goede bondscoach en blijven we niet in dezelfde vijver vissen omdat er niemand anders geschikt genoeg is.

16 januari 2023 om 11:39

Persoonlijk denk ik dat Slot net zo'n stap aankan. Maar goed, dat is nog niet bewezen. Wel mooi dat er weer een Nederlandse trainer actief is in de absolute top.

16 januari 2023 om 11:45

Slot komt er wel. Als je eerste staat met Feyenoord waarbij 80% van het elftal nieuw is met daarbij nog een aantal geblesseerden, is dat gewoon uitstekend. Vorig jaar ook Europees succes en dit jaar gewoon als groepswinnaar naar de volgende ronde EL. Ben benieuwd wat Slot kan als hij bij een club zit met meer budget en betere spelers.

16 januari 2023 om 11:56

Slot heeft volgens mij wat minder die internationale allure die Ten Hag wel had op het moment dat hij wegging. Had natuurlijk die finale van de Conference League, wat indrukwekkend was, maar buiten Rotterdammers om weet niemand meer hoe die weg ernaartoe was. Ten Hag stond aan het roer tijdens toch wat legendarische wedstrijden tegen Madrid, Juve en in de groepsfase Bayern, en daarna de foutlose groepsfase met o.a. Dortmund.

Overigens twijfel ik er niet aan dat Slot een geweldige trainer is, zoals je zegt tikt ie een volledig vreemdelingenlegioen in no time om tot een hecht team. Hij mist alleen internationale aanzien, maar dat komt vanzelf wel.

16 januari 2023 om 11:50

Slot en Ten Hag. Zelfde type trainers. Spelen attractief en maken hun teams beter. Slot is alleen wat sterker in de media dan Ten Hag, maar dat doet er niet toe als je zo presteert als Ten Hag

16 januari 2023 om 12:02

Ten Hag zijn veldspel is wel beter en heb ook het idee dat Ten Hag alle spelers op elke positie beter maakt. En dan ook nog eens het lef hebben jeugd te gebruiken zoals Garnacho en laats Mainoo.
Slot is een goede trainer maar Ten Hag is nog meer een specialist.
Bij Feyenoord is Hartman de enige die een kans krijgt van de jeugd, jammer dat Slory of milambo niet eens wat minuten mogen maken.

16 januari 2023 om 13:47

Slory is 17 man waar hebben we het over, Milambo is geblesseerd geweest en moet eerst nog maar eens elke wedstrijd de beste zijn in de jeugd. Daarnaast is het veldspel van ten Hag echt niet beter dan dat van Slot. Slot heeft alleen minder geld en materiaal tot zijn beschikking, hij maakt ook spelers veel beter, kijk alleen al naar Kokcu, Sinisterra, Senesi en Geertruida. Afijn I rest my case

16 januari 2023 om 12:29

Je vwrgeet Slot, Ajax miet gewoon 7 miljoen neerleggen in de zomer en hem halen

16 januari 2023 om 12:36

Denk niet dat Slot snel naar Amsterdam vertrekt. En stel, Feyenoord wint de schaal en Ajax wordt onverwacht 3e (dus geen CL), gaat Slot echt niet naar Ajax na dit seizoen.

Wie neemt Borst dan ook serieus?

16 januari 2023 om 11:47

Precies dit dus, overigens zijn er nog een aantal op TV waarbij dit het geval is..

16 januari 2023 om 11:51

@arsenal Andere azijnzekers denk ik. Dei man straalt altijd zo veel negativiteit uit, niet te doen.. Ten Hag gaat zijn eigen weg en dat siert hem. Fantastisch hoe hij het daar neerzet. Ook zo'n Shaw in centrum zetten vind ik gedurfd en des Ten Hag's dat het ook nog eens goed uit pakt. Schreuder probeert ook wat te verschuiven, maar bij hem word het er niet beter op 😁

16 januari 2023 om 13:00

Individueel niet veel, maar daar gaat het toch niet om bij een publieke opinie? Het gaat om de kwantiteit, al eventjes niet meer op de kwaliteit.

16 januari 2023 om 14:49

Jules Deelder… oh wacht. Die leeft niet meer

16 januari 2023 om 15:08

De mensen die op een maandagochtend al in een café zitten.

16 januari 2023 om 16:16

Als er iemand 'pure zelfoverschatting' heeft, is het Hugo Borst wel. Ook die schandalige riedel bij Studio Sport over Wout Weghorst toen hij naar ManU ging. 'wout Weghorst is de grootste narcist te wereld'. Heel de tafel stond met verbazing te luisteren haha. 'takes one to know on' hé Hugootje?

Na die start waar heel de wereld over hem heen viel en dat hij de Kerst onmogelijk kon halen, inmiddels cijfermatig de beste start van een United coach in jaren. Hij doet dan toch iets goed he?

16 januari 2023 om 11:48

De hele wereld niet. Alleen die zogenaamde analisten daar in Engeland die het liefst Pochettino zagen komen, want ja creatief zijn ze daar in Engeland niet. En de Nederlanders die niets over de club weten. De fans en de club zelf die wisten dat het een project zou worden wat tijd nodig had en er werd zelfs over 2 jaar gesproken voor er over prijzen gesproken kon worden. En dat heeft te hag ook echt allemaal wel besproken bij de onderhandelingen. En kijk hoe snel het nu gaat. De club en de fans weten hoe het zit. De mensen die over kerst begonnen die verdiepen zich nergens in.

16 januari 2023 om 12:26

Hij doet het inderdaad prima maar zoals gewoonlijk slaat de slinger weer een beetje door. Daar waar hij er in het begin van het seizoen niets van kon, is hij nu blijkbaar de beste manager in de Pl...

Nogmaals, United is aan een knappe reeks bezig maar laten we eens kijken naar de tegenstanders sinds het Wk:

- Burnley (t)
- Not Forrest (t)
- Wolves (u)
- Bournemouth (t)
- Everton (t)
- Charlton (t)
- Man City (t)

7 wins op een rij, waarvan 6 thuiswedstrijden en 4 wedstrijden tegen tegenstanders niveau Championship (burnley, Charlton, Not Forrest en Bournemouth)

Die nuance mogen we toch nog aanbrengen in dit (mooie) verhaal, nee?

16 januari 2023 om 12:40

@thenry_228:

Wat je zegt klopt natuurlijk ook wel, maar het is wel de Premier League. Daar waar City thuis niet verder komt dan een 1-1 gelijkspel tegen Everton wint United ervan. Je wordt kampioen tegen de kleintjes, niet tegen de grote tegenstanders. Topwedstrijden zijn vaak een fifty-fifty, die kunnen alle kanten op. Zo weinig mogelijk punten morsen tegen clubs als Brendford, Fulham, Forrest of Everton, dat is wat je aan het einde van de streep nodig hebt.

16 januari 2023 om 12:51

Het gaat niet alleen om de resultaten, maar ook om de cultuur -en mentaliteitsomslag waarom de United-fans met EtH weglopen. Mensen kijken oprecht weer uit om naar een wedstrijd van ManU te kijken. De snelheid waarin hij dat gedaan heeft is fenomenaal.

16 januari 2023 om 16:16

Slinger slaat helemaal niet door. Leuk dat rijtje van je maar je mag er ook bij vermelden dat van alle topteams waar ze tegen hebben gespeeld heeft Ten Hag alleen de eerste keer tegen Man City verloren. Tegen Tottenham Arsenal Liverpool Leicester City(2e wedstrijd) gewonnen, Chelsea gelijk gespeeld.

Als de reacties met zulke resultaten overtrokken zijn, wanneer zijn ze dan wel terecht? Moet Ten Hag dan alle wedstrijden winnen ofzo?

Ik kijk enorm uit naar de kraker met United in Februari. Zal een enorm moeilijke kluif worden, ze zijn in blakende vorm en ze geven idd weinig weg!

16 januari 2023 om 12:28

We vreten jullie op in deze vorm

Nee grapje, wordt een hele leuke wedstrijd. Hoe makkelijk Barcelona gister Real naar huis voetbalde vond ik echt wel een teken. Hoewel Real niet in blakende vorm verkeert, blijft het natuurlijk echt een kampioenenelftal en gisteren hadden ze niks in te brengen.

Ten Hag heeft daarentegen wel laten zien hoe hij voetballende teams bestrijdt en qua speltempo is hij wel wat gewend tegen Arsenal en City bijvoorbeeld. Daarnaast is het ook nog maar even de vraag hoelang United deze flow doortrekt. Ze zullen niet helemaal terug gaan vallen naar niks ofzo, maar zo goed presteren als de laatste wedstrijden gaat binnen nu en een maand mis natuurlijk. Hopelijk is dat niet de wedstrijd voor Barcelona, want ik denk dat het echt goed voor de moraal is als United Barcelona uit de EL kickt, al boeit de EL me eerlijk gezegd niet superveel omdat ik denk dat we sowieso wel top-4 halen.

16 januari 2023 om 14:44

Goh wat een fantastische affiche gaat dat zijn zeg, twee absolute grootheden qua clubs terug naar de top, helaas wel een niveau te laag voor beiden, maar het wordt absoluut een duel op CL niveau

16 januari 2023 om 16:19

Ik support Barca maar vrees gewoon dat we afgaan tegen United. Die spelen ons er fysiek uit. Wel sneu voor Xavi want denk dat hij nu een beetje z'n opstelling en eerst XI heeft gevonden en denk ook dat we mooier gaan spelen. We gooien iedergeval hoge ogen naar het winnen van La Liga.
Als we Copa del Rey dan ook pakken is het toch een mooi seizoen.

16 januari 2023 om 16:38



@origami

Bwa als we het niveau van bvb gisteren halen, dan maken we een goede kans. Al is het altijd opletten. Vooral de wedstrijd op Old Trafford zal belangrijk zijn.

16 januari 2023 om 17:06

Maar heb je Real Madrid niet gezien gister. Ik wil niet afdoen aan prestatie van Barca, maar Real zette bijna geen druk. Reageerde ook totaal niet nadat ze een goal incasseerde. Dat heb ik nog nooit gezien bij Real. Vond wel dat we heel goed stonden maar toch......united gaat onvermoeibaar spelen. Daarnaast is Ten Hag ook een veel betere coach dan Xavi.

Laten we kijken op het langer termijn mourinho en solskjear deden het aan het begin ook zo goed..

16 januari 2023 om 11:48

En Ten Hag speelt hetzelfde counter voetbal als die twee. Wanneer er geroepen wordt om een titel te behalen wil ik nog wel zien of Ten Hag daar van af kan stappen.

16 januari 2023 om 11:58

Ze hebben alleen tegen Arsenal en City duidelijk minder balbezit gehad, dit is echt totale onzin.

16 januari 2023 om 12:03

Jullie opmerkingen zijn echt heel erg ver verwijderd van de waarheid. De cijfers tonen aan dat Ten Hag het veel beter doet dan Mourinho en OGS. Daarnaast is de hele mentaliteit veranderd. Wat de grootste winst is.
Countervoetbal wordt er zeker niet gespeeld.

16 januari 2023 om 12:13

Alsof balbezit percentage in het voordeel wil zeggen dat je geen countervoetbal speelt.

16 januari 2023 om 12:18

Mentaliteit was onder Solskjaer en Mourinho ook goed. De pers en de fans hadden het zelfs over titelkandidaat Man United op een bepaalde moment.

Ten Hag heeft tijd voor zichzelf gewonnen en dat is knap. Maar dat ten koste van een ontwikkeling. Ben benieuwd wanneer zijn defensieve lijn een keer te zien is vanaf de camerastandpunt van de tv. Speelt graag met een lage defensieve lijn waardoor je het niet altijd ziet.
Ik geloof niet in dat het langzaam kan. Guardiola en Klopp hebben ondanks slechte resultaten in het begin altijd vastgehouden aan hun speelstijl. Ten Hag stopte ermee af begin van het seizoen.

16 januari 2023 om 12:29

Somagunner Je praat zoveel onzin. Drie weken geleden beweerde je nog dat United zou wegzakken en Chelsea met Liverpool zouden terugkomen.
Je herhaalt al maandenlang dat het countervoetbal is terwijl 6 goals uit de counter kwamen en 18 uit open play.
Alleen tegen City en Arsenal hadden we veel minder balbezit.

16 januari 2023 om 12:44

United zakt nog wel af en dan komt Chelsea en Liverpool dichterbij. Seizoen is nog niet afgelopen en ben je zo zeker Busby dat United top 4 haalt?
United moet nog uit tegen Arsenal, Liverpool, Brighton en Newcastle onder andere.

16 januari 2023 om 13:27

Ik heb alle vertouwen in. Ik zie United en Arsenal niet plots in elkaar storten. Het verschil met Chelsea en Liverpool bedraagt al 10 punten. Ze hebben nog niet eens 4 matchen na elkaar gewonnen dus moeilijk te geloven dat het plots uit het niets wel zou lukken terwijl United alleen maar beter en beter wordt.
Newcastle is een onbekende factor. Geen idee hoe lang ze het gaan volhouden maar laatste matchen hadden ze telkens heel veel moeite en geluk. Zowel tegen Arsenal als tegen United waren ze ook de mindere.

16 januari 2023 om 20:47

Somagunner ben benieuwd of je het echt allemaal zo ziet. Zou een heel bijzondere blik op de werkelijkheid betekenen.
Maar goed, Arsenal moet City nog uit en thuis en heeft verreweg het makkelijkste programma van de topclubs, dus een beetje een raar argument. Arsenal en United kunnen allebei zomaar inzakken, who knows.
Daarnaast maakt United onder Ten Hag goede progressie, met herkenbaar spel en goede discipline. Beetje zoals Arteta ook probeert alleen heeft die er iets langer voor nodig gehad.

De weg in de PL is nog lang dit seizoen, ben zo benieuwd waar hij gaat eindigen! Arsenal zie ik niet zo heel snel inzinken zolang de blessures uitblijven. Komend weekend spelen ze tegen elkaar en ook nog eens uit voor UTD, ben zo benieuwd naar het resultaat van deze wedstrijd..

Waarom krijg ik een notificatie als Hugo ergens wat van vindt... Kom op Voetbal zone, jullie zijn beter dan dit

"Die zelfs de grote Sir Alex Ferguson voorbij is als het gaat om overwinningen in de eerste twintig duels."

Het kan zijn dat ik het verkeerd heb begrepen maar is het niet zo dat EtH de eerste coach is bij United die zo snel 20 overwinningen (28 wedstrijden) heeft geboekt?

16 januari 2023 om 12:34

Jup, volgens mij wel. Elke bezoeker van Voetbalzone kent SAF natuurlijk, vandaar dat het makkelijk opgeschreven kan worden, maar volgens mij doet hij het ook beter dan bijvoorbeeld de andere grootheid Matt Busby.

Ontzettend knappe prestatie, maar laten we niet te hard van stapel lopen. Het is nu verschrikkelijk begonnen met een gestaag stijgende lijn, maar laat maar ook maar eens zien hoe je terugkomt van een tegenslag als je geroken hebt aan glorie. Daarnaast vind ik de selectie echt nog niet goed genoeg. Ik durf wel voorzichtig uit te spreken dat top-4 wel waarschijnlijk genoemd kan worden dit seizoen, maar laat dat ervoor zorgen dat er in de zomer nog wat gerichte aankopen gedaan kunnen worden. Dan kunnen we volgend seizoen wel eens gaan kijken of United echt een aanval op de titel kan doen.

16 januari 2023 om 14:14

Moet je ook niet kijken naar team van SAF bij zijn start… ik keek er wel eens naar maar dat was niet best. Robson aardige topper maar vaak blessures, Webb leuk maar niet geschikt. Voor de rest…

De loftuitingen aan het adres van Ten Hag zijn weer van een niveau waar we ons toch een beetje voor moeten schamen. Misschien nog wel het allermooist vind ik dat Ten Hag tegen City gewoon ongegeneerd de bus geparkeerd heeft en dat ik dat hier in Nederland nergens zo benoemd heb zien worden! Het verschil in het verslag van deze wedstrijd nu Ten Hag aan het roer stond en toen pak ‘m beet een Solksjaer of Mourinho voor die groep stond is echt bizar groot.. In alle gevallen was het spelbeeld exact hetzelfde, United kwam (zeker in de eerste helft) amper van de eigen helft af en liet City komen..

16 januari 2023 om 12:01

Mijn inziens licht overdreven, er is geen bus geparkeerd zoals Chelsea onder Mourinho.
De spelopvatting die nu gehanteerd wordt is zeer efficiënt gebleken in het hedendaagse voetbal, zie bijvoorbeeld een Real Madrid welke ook op de snelle efficiënte counter spelen.

16 januari 2023 om 12:05

In een groot deel van onze top wedstrijden onder bijvoorbeeld Mourinho werd er zo gespeeld zoals Ten Hag gisteren speelde en ook bij United speelde hij vaak zo. Bij Chelsea was het overdreven negatieve voetbal vooral een product van Conte of bijvoorbeeld Di Matteo

16 januari 2023 om 12:28

Chelsea was echt een verschrikking om te kijken in die tijd. Bij United is dit op dit moment echt niet het geval... Gisteren was de eerste 30 minuten redelijk voor Utd, daarna een half uur voor City en daarna heeft Utd het netjes afgemaakt.
De opvatting qua gedachte gang was misschien hetzelfde alleen is Utd gisteren by far niet te vergelijk met alle zoute potten die Chelsea op de mat legde, het was wel effectief.

16 januari 2023 om 12:41

Yoeri heeft echter op één vlak wel gelijk: Mourinho verdedigde in zijn Chelsea tijd wel in een 4-3-3 of verkapte 4-4-2 wat United gisteren ook deed en dat is lang niet zo overdreven negatief als de vijfmansverdedigingen onder Conte. Wanneer de tegenstander op het middenveld opgevangen wordt heb je vaak nog het idee dat je in ieder geval naar een wedstrijd kijkt en met zijn allen met de kont in de zestien gaan staan zoals Tuchel daar soms ook een handje van had (tegen City vaak) is echt helemaal verschrikkelijk.

Onder Mourinho werd er soms ook best leuk gevoetbald tegen mindere tegenstanders, in de competitie weet Mourinho over het algemeen ook wel dat je een assertieve spelopvatting moet hebben omdat je anders niet wint van het rechterrijtje. In toernooiwedstrijden of tegen betere tegenstanders gooide hij echter rustig een houthakker op 10 die alleen maar bedoeld was om de opbouw te ontregelen en dan was het hopen op individuele klasse. United gisteren was absoluut City aan het ontregelen, maar Ten Hag laat echt nog wel voetbal staan, zeker op het middenveld.

16 januari 2023 om 12:04

In jouw comment speelt een van de twee zaken: je bent of zwaar anti-united, of je hebt de wedstrijd met je ogen dicht/helemaal niet bekeken. Wat verwacht je? Een compleet dominant city van de afgelopen twee jaar ineens volledig vast te zetten en onder druk te zetten? Geen enkele ploeg lukt dat, dus moet je ze anders bestrijden. Ik zat in het stadion en ik kan vertellen dat er weldegelijk hoge druk gezet werd. Echter, na een half uur kreeg city meer controle over de wedstrijd, dus moet je zorgen dat je compact komt te staan. Los van het doelpunt van city hebben ze geen kans gehad, united daarentegen ruim 3x 1 op 1 gegaan. Ik snap je frustratie als supporter van Chelsea waarin dit seizoen werkelijk niets goed gaat, maar blijf wel objectief svp.

16 januari 2023 om 12:07

Ik vind het helemaal prima, sterker nog: mijn voorkeur gaat uit naar het spelletje zoals United het speelt dan hoe City het speelt. Waar ik wel jeuk van krijg is hoe er geschreven em gesproken wordt over deze wedstrijd of over de verschillende trainers. Jij en ik vragen allebei om objectiviteit, jij van mij en ik van de mensen die ons deze wedstrijden voorschotelen

16 januari 2023 om 12:16

Je kan toch niet ontkennen dat hetgeen EtH nu voor elkaar krijgt niet buitengewoon knap is? De grootste trainers hebben daar de afgelopen 10 jaar gezeten en het bleek een kerkhof voor trainers te worden. De kleine details die EtH aangepast heeft (veelal besproken tijdens de tour hier) hebben voor dit resultaat gezorgd. Er heerst weer een sfeer van een echte voetbaltempel. Hij heeft heel de organisatie naar zijn hand gezet. Dit is gewoon knap daar hij zijn eigen filosofie hanteert. En dat het dan nog (tot nu toe) slaagt is helemaal prachtig.

Hij heeft er een machine van weten te maken waardoor je ook nog eens mooie wedstrijden als afgelopen zaterdag voorgeschoteld krijgt. Ik denk dat dit alle lof verdient.

16 januari 2023 om 12:31

Een machine dan nog wel? Laten we eens kijken tegen wie 'die machine' heeft gespeeld sinds het Wk:

- Burnley (t)
- Not Forrest (t)
- Wolves (u)
- Bournemouth (t)
- Everton (t)
- Charlton (t)
- Man City (t)

Vooreerst valt het op dat ze bijna alles in eigen huis hebben mogen spelen en daarbij nog eens 4 wedstrijden tegen ploegen niveau Championship.

Of leggen we de lat bij United zo laag tegenwoordig dat het een prestatie is om in eigen huis te winnen van Burnley, Forrest, Bournemouth, Everton of Charlton?

Echt he, de slinger is weer eens helemaal aan het doorslaan. In het begin van het seizoen kon Ten Hag er zogezegd niets van en nu doet hij zogezegd Ferguson vergeten op Old Trafford.

Ik mis , zoals wel vaker, weer enige nuance...

16 januari 2023 om 12:33

Yoeri, je kijkt hier toch al lang niet meer van op? Nederlandse site met een Ajax-tintje, wat verwacht je dan?

Ik vind het ook knap wat EtH aan het doen is bij Utd en hopelijk houdt hij het vol en kan hij uiteindelijk het spel gaan spelen zoals bij Ajax want dat maakt de PL alleen maar sterker, maar de superlatieven zijn echt om te kotsen. En dat er dan opeens allemaal Ajacieden hier met hun arm tot de elleboog erin zitten bij Utd en ten Hag, tja.

16 januari 2023 om 12:47

@samcro, dat heb je toch zo vaak op deze site en het voetbalwereldje überhaupt? Je hebt er op deze manier een paar van Real, een paar van Barca, een paar van Chelsea, een paar van City en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat is over het algemeen geen accurate representatie van de fanbase.

Ik gaf net aan in een andere comment dat ik ervan geniet hoe het gaat nu tot de onvermijdelijke klap gaat komen die United weer met beide benen op de grond zet. Ik durf langzamerhand het wel steeds waarschijnlijker te achten dat we in de top-4 gaan eindigen en dat vind ik prima voor dit seizoen. Kampioen worden we (voor nu) sowieso niet en dan heb ik liever dat het allemaal opgebouwd wordt. volgend seizoen CL en hopelijk zijn we dan van het gezeik met de Glazers af.

Dan zijn we aantrekkelijker voor topspelers, hebben we meer geld en als er dan nog daadwerkelijke versterkingen bij komen kunnen we volgend seizoen wel gaan kijken of United/ten Hag echt goed genoeg is om een aanval op de titel te kunnen doen.

16 januari 2023 om 13:38

Vind ik niet te vergelijken met hoe het nu bij Utd gaat. De fanatiekste Ajacieden weten opeens van de hoed en de rand bij Utd en presenteren zich als jarenlang fan. Het is voor mij echt stuitend, dan heb ik het nog niet eens over het goedpraten van fouten die EtH (logischerwijs) maakt.

Ik had dat beentjes op de grond moment al wel eerder verwacht, maar telkens valt het dubbeltje de goede kant op. Crystal Palace is ook een potentiele bananenschil en anders moeten wij het zondag maar doen

Ik zou het mooi vinden als we weer een titelstrijd krijgen tussen Utd en Arsenal, voel ik me wat minder oud.

16 januari 2023 om 15:07

@samcro:

Ik dacht dat je het inderdaad algemener bedoelde, maar de eerste alinea ben ik volledig met je eens als je hem zo bedoelt inderdaad, maar dat is als Unitedfan ook bloedirritant.

Crystal Palace was altijd een reuzendoder (heb geen statistieken, maar City bijvoorbeeld wint er nooit van voor mijn gevoel), maar zo lekker loopt Palace dit seizoen niet. Denk eigenlijk dat Crystal Palace wel goed gaat, maar dat we er zondag bij jullie af gaan. Dat is voor United de vierde wedstrijd in 12 dagen tijd en alhoewel er wel wat gerouleerd is zullen er bijna alleen maar spelers op het veld staan die in allevier wedstrijden op zijn minst minuten gemaakt hebben. Daarnaast mag United verder zijn dan aan het begin van het seizoen, Arsenal is dat ook. Spurs is een echte counterploeg, meer dan United in topwedstrijden en die werden ook weggespeeld zondag terwijl Arsenal met die speelstijl aan het begin van het seizoen veel meer moeite had.

De enige hoop waar ik me aan vastklamp is dat United Arsenal over het algemeen niet echt lekker ligt en dat Arsenal het moeilijkst voetbalt tegen ploegen die Arsenal rond het middenveld opvangen (zoals Newcastle laatst). Ten Hag deed dat tegen City ook en het zou mij niks verbazen als hij hetzelfde gaat doen met Fred als zondag tegen De Bruyne, alleen dan tegen Odegaard (wat een speler is dat zeg trouwens, allemachtig).

16 januari 2023 om 16:52

@thenry_228 de afgelopen wedstrijden geven natuurlijk een licht vertekend beeld over hoe goed united op dit moment echt is.

Maar hier wordt o.a. de vergelijking getrokken met Guardiala, Klopp en Arteta en dan Ten Hag doet het over de eerste 25 wedstrijden statistisch gezien bij United beter dan deze managers in hun eerste 25 wedstrijden bij City, Liverpool en Arsenal.
Je kan na een hele seizoenshelft best zeggen dat hij in ieder geval statistisch goed begonnen is want daarin zaten naast een aantal van de mindere teams die ze recent tegen kwamen ook gewoon alle top teams.

Neemt niet weg dat zijn voorgangers bij United het ook op bepaalde momenten redelijk voor elkaar leken te hebben maar er uiteindelijk niet in slaagden om United weer echt mee te laten doen in de PL en dat het nog een hele uitdaging gaat worden voor United om met de huidige selectie bij de eerste 4 te eindigen, zowel dit jaar en de komende jaren

16 januari 2023 om 12:06

Ik neem aan dat je als Chelsea fan ook de Engelse media volgt, en daar zijn ze misschien nog wel positiever over Ten Hag dan hier. Bij Sky vonden ze het juist te prijzen dat Ten Hag ook 'realistisch' voetbal weet te spelen, daar hadden ze (zeker na de 1e 2 potten) het idee dat dit weer een Nederlandse trainer was die super aanvallend wilde spelen en daar de deksel op de neus kreeg. Dus ze vonden het mooi dat Ten Hag geen moeite heeft om in te zakken als hij denkt dat dat nodig is. Dat er een verschil is in verslag van de wedstrijd nu er een Nederlander aan het roer staat tov een Noor of Portugees lijkt me verder niet vreemd op een Nederlandse voetbalsite, in Noorwegen was er ook meer aandacht voor United toen Ole daar aan het roer stond.

Uiteindelijk heeft Ten Hag voorlopig gewoon de beste start van een United Manager ooit, en dat is gewoon knap. Ik had hem namelijk ook alweer ontslagen verwacht met kerst.

16 januari 2023 om 12:10

Waar die Noor en Portugees in de analyses of de verslagen van de wedstrijd helemaal gesloopt werden in Nederland, is er in Nederland geen loftrompet niet de lucht in geschoten voor Ten Hag “ondanks de on-Nederlandse speelstijl”

16 januari 2023 om 12:17

In de 1e plaats speelde Mourinho heel anders dan Solksjaer en Ten Hag ook weer heel anders. In het elftal van Mourinho zat heel veel meer tactiek dan in dat van Solksjaer bijvoorbeeld. Dus dat je die alle 3 onder hetzelfde kopje veegt vind ik al ietwat dubieus. Verder grijp je nu 1 wedstrijd van Ten Hag aan om zijn hele speelstijl aan op te hangen. De meeste wedstrijden van United speelt hij helemaal niet ingezakt of op de counter.

In de 2e plaats begrijp ik niet helemaal welk punt je wil maken. Eerst begin je met dat de lofuitingen aan het adres van Ten Hag te ver gaan en zo overdreven zijn dat we ons er allemaal voor moeten schamen. Als ik daar op in ga negeer je dat volledig en gooi je het ineens op objectiviteit naar eerdere managers. Wat wil je precies zeggen? Dat een Nederlandse voetbalsite niet objectief kijkt naar Nederlanders? Daar heb je helemaal gelijk in, maar ik denk niet dat dat echt nieuws is voor de meeste mensen. Louis van Gaal werd (in Nederland) ook veel meer vergeven dan een Moyes of een Mourinho bijvoorbeeld. Ik ben zelf groot fan van Mourinho en heb me altijd geërgerd aan de negativiteit rondom hem, dus ik begrijp daar de frustratie wel.

16 januari 2023 om 12:45

De winnaar heeft altijd gelijk Youri. Met het materiaal dat hij heeft is dit toch gewoon de best mogelijke spelopvatting, zeker tegen een ploeg als City. City onder druk zetten is zelfmoord, die voetballen daar met Rodri zo onderuit. Ik vond het de eerste helft voetballend van Man United ook matig, bij balverovering was het gelijk diepte zoeken met Rashford. In de eerste helft krijgt United ook gewoon de grootste kansen.

EtH heeft van United eindelijk een elftal gemaakt dat met het mes tussen de tanden het veld opgaat, iets wat OGS en Ragnick zeker niet is gelukt. Spelen op Old Trafford is tegenwoordig niet meer zo prettig, beetje gelijk aan wat er de afgelopen jaren was als je naar Anfield moest.

Misschien is het tijd dat Hugo eens een sabbatical neemt. Van een jaartje of 10. Het enige verschil met Valentijn Driessen is dat Hugo soms nog wel eens terug komt op zijn uitspraken als hij geen gelijk heeft gehad.

Echt enorm onder de indruk van Ten Hag. Ik was in het begin ook sceptisch, maar dat was meer omdat die direct open en aanvallend begon te spelen zonder te denken aan de organisatie, maar hij heeft zich herpakt. In sommige wedstrijden zat het mee, maar als je zoveel punten pakt dan doe je het gewoon goed. CL halen is een prima eerste stap, dan wordt het tijd om een echte topspits te halen lijkt mij en een winger. Sancho is het net niet en Antony komt tekort. Ik heb al een lijstje met namen.

16 januari 2023 om 12:33

Welcome to United gang El Fenomeno.
Nu nog Aqua

16 januari 2023 om 12:44



Ik wist niet dat jij je ongelijk kon toegeven..

16 januari 2023 om 15:11

Ik ben altijd realistisch en vind het geen probleem dat als ik er een keer naast zit, wat zeldzaam is, om dat toe te geven. Verder blijf ik zeggen wat ik vind zonder ook maar aan iets of iemand te denken. Bovendien gedraag ik mij voorbeeldig, vandaar dat ik geeneens meer een laatste waarschuwing heb.

16 januari 2023 om 15:26

Het is eerder zeldzaam dat je het toegeeft dat je er naast zit.

17 januari 2023 om 09:42

Jesus, Zinchenko, Saliba, Arteta...eigenlijk heel Arsenal, geef je daar ook toe dat je er naast zat? Of dat Ode en Saka het nooit laten zien in topwedstrijden? Of dat Arteta een elite trainer is die Arsenal terug zou brengen naar de top? Ik kan nog wel even door blijven gaan hoor?

16 januari 2023 om 14:02

Ik weet niet of sancho niet goed genoeg is. Vond hem de paar keer dat ik hem bij dortmund heb zien spelen echt heel goed. Maa dat het er (nog) niet uitkomt is duidelijk.

16 januari 2023 om 14:34

Sancho op topniveau is natuurlijk goed genoeg. Hij is dat helaas nog niet geweest bij United. Gelukkig geeft Ten Hag hem alle rust en ruimte om terug te komen. Naar het schijnt is hij na EK hard geraakt en daarna was er nog een familie drama wat hem helemaal kapot heeft gemaakt.
Het is aan Sancho om dit te overwinnen maar Sancho op niveau is Antony op de bank.

Knap van Hugo Botst dat hij zijn ongelijk durft toe te geven; daar kunnen andere critici een voorbeeld aan nemen. Vind hem sowieso een een goede criticus/journalist. Hij kan best wel scherp of cynisch zijn maar gaat nooit over de grens van het onbehoorlijke.

16 januari 2023 om 14:00

Ik heb in de laatste weken al een aantal journalisten fouten horen toegeven of uitspraken nuanceren. Positieve ontwikkeling!

Gezien zijn voorgangers, de selectie en de resultaten na Ferguson was het een eenvoudig te trekken conclusie dat de kans dat Ten Hag met de kerst nog aan het roer zou staan, klein was. Dat past precies in het straatje van Borst, die graag open deuren intrapt en de “voor de handjes” inkopt. Ten Hag heeft echter het tegendeel bewezen en ik hoop van harte dat hij United weer naar de top brengt. Daar zijn ze overigens nog lang niet, maar de voortekenen zijn goed. Arsenal krijgt een pittige kluif aan het United van Ten Hag, met recht een vechtmachine genoemd. Maar dan ook nog met de intentie om goed voetbal te willen spelen als de ruimte daar voor is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren