Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord wil aanvaller strikken voor komend seizoen en plant gesprek in

Laatste update:

Feyenoord hoopt Yankuba Minteh ook in het seizoen 2024/25 te huren van Newcastle United, zo bevestigt algemeen directeur Dennis te Kloese aan het Algemeen Dagblad. De negentienjarige aanvaller uit Gambia is de afgelopen weken behoorlijk op dreef en vertrekt komende zomer in principe naar de nummer acht van de Premier League. Feyenoord en Newcastle United gaan in april echter om tafel, waarbij Te Kloese inzet op een nieuwe huurdeal.

Te Kloese maakt er geen geheim van dat Feyenoord hoopt op een langer verblijf van Minteh. “Newcastle United komt in april daarover praten. Hij wordt steeds beter. Zijn snelheid is ongelooflijk en hij is nog heel jong.” Volgens het AD zijn the Magpies zeer tevreden over de ontwikkeling die Minteh doormaakt in De Kuip.

Minteh was een van de gevaarlijkste aanvallers tijdens het topduel tussen PSV en Feyenoord.

Zo ziet Newcastle United onder meer dat Minteh steeds beter wordt in het drukzetten, een belangrijke kwaliteit voor buitenspelers in de Premier League. Afgelopen zondag tegen koploper PSV (2-2) snoepte de pijlsnelle Minteh op die manier de bal af van Olivier Boscagli, om vervolgens doelman Walter Benítez te omspelen en de 1-1 binnen te schuiven.

Arne Slot sprak zich een tijd geleden al lovend uit over Minteh. “Ik denk dat er nog heel veel rek in hem zit. Ik weet dat er opiniemakers zijn die vinden dat hij oogkleppen op heeft. Dat vind ik juist niet, hij ziet vaak heel goed wat er om hem heen gebeurt. Hij heeft meer gevoel voor het herkennen van wie wanneer vrij staat, dan men vindt. Maar dat er ruimte voor verbetering is, dat erken ik ook.”

Minteh speelde sinds zijn komst afgelopen zomer 1.309 minuten voor Feyenoord, verdeeld over 27 optredens. Daarin was de Gambiaan goed voor zeven doelpunten en drie assists. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 8 miljoen euro. Dat is precies het bedrag dat Newcastle United in juli overmaakte aan Odense Boldklub om Minteh tot medio 2028 vast te leggen.

De negentienjarige Minteh werd deze week opgenomen in het Elftal van de Week van Voetbalzone, wat zorgde voor behoorlijk wat kritiek. Zelden waren de meningen zo verdeeld over een talent in de Eredivisie. Mario Been weet Minteh in gesprek met journalist Mikos Gouka mooi te omschrijven.

“Snelle spelers zijn vaak langzame denkers. Elke linksback die tegen Minteh moet spelen zal 's nachts wakker liggen van zijn snelheid, maar hij doet soms dingen dat ik denk: doe nou even je hoofd omhoog en kijk beter”, aldus Been tegenover de ochtendkrant. Volgens het AD ziet Feyenoord in Minteh een speler die volgend seizoen de dubbele cijfers kan aantikken qua doelpunten en assists.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alsjeblieft niet zeg. Hij is de laatste weken redelijk in vorm, maar wat is dit een speler waar ik me aan kan ergeren zeg. Structureel 1 kap beweging te veel, blinde voorzetten, loopt zich vaak vast. Als je hem kan huren met een optie tot koop, prima. Maar een kale huur moet je echt niet doen.

9 maart 2024 om 10:16

Ja als je hem kan kopen is het een interessant project. Hij heeft zeker talent maar hem nog een jaar huren lijkt me niet heel logisch want hij speelt eigenlijk nog als een jeugdspeler. Dan kan je beter de eigen jeugd de kans geven.

9 maart 2024 om 15:37

Slot wilt winnen en ziet dagelijks die jongens aan het werk.
Blijkbaar is hij niet overtuigd dat Sauer en Slory het beter zouden doen dan Minteh. Kijk maar naar Ajax ik had liever Minteh gehad dan dat ik Banel of Martha bezig zie.

Oh nee toch, haal nou een keer kwaliteit binnen op de flanken!

9 maart 2024 om 11:36

Gaan ze met Rodriguez ook doen, toch?

9 maart 2024 om 11:55

Dat is nog lang niet zeker. Ook iemand die eerst moet wennen voordat hij van waarde is. Het wordt tijd dat er gewoon is kwaliteit komt die meteen van waarde kan zijn.

Dat doet natuurlijk niks af van het feit dat je Minteh niet moet willen.

9 maart 2024 om 14:13

Met Ivanusec dachten we dat kwaliteitsimpuls te krijgen toch? Had ook voldoende centen gekost echter bleef het na een veelbelovend begin steken, hopen dat hij alsnog in een juiste flow komt! Dat hij bepaalde kwaliteiten heeft laat hij af en toe zien maar het is helaas nog niet goed genoeg. En waar Paixao vorig seizoen direct en indirect bij veel doelpunten betrokken was is zijn productiviteit helaas ook gestokt. Dat valt niet in te calculeren helaas.

Wat betreft Minteh, prima om er als huurling bij te hebben lijkt me echter zal ik ten alle tijden eigen spelers boven hem verkiezen.

Doen! Groetjes, een PSV-er.

9 maart 2024 om 10:29

Het is net Bakayoko, veel rennen, dreigen, en af en toe een goal..
Ik snap je punt

9 maart 2024 om 10:39

De één heeft volgens Transfermarkt een marktwaarde van 8 miljoen en de andere van 40. Mag jij raden wie wie is 😉

9 maart 2024 om 11:21

Ondanks dat ik bakayoko beter vind, vind ik die transferwaardes ook niet altijd wat zeggen.
Bakayoko was afgelopen oktober nog 10 miljoen, dus dat kan gewoon ineens heel hard gaan.
Zeker als je dan ook international van België bent wat natuurlijk een a land is.

9 maart 2024 om 11:38

Je moet je er inderdaad ook niet te veel op blind straren. Echter is het wel gebasseerd op data en gebruiken vele clubs dit soort statistieken als ze zoeken naar eventuele aanwinsten.

9 maart 2024 om 10:32

Naja tegen jullie was ie de beste buitenspeler op het veld, inclusief die van jullie.

9 maart 2024 om 11:15

Toch zou ik hem niet willen ruilen.

9 maart 2024 om 12:07

Aaah echt niet? 🫠

9 maart 2024 om 13:24

@Zeitgeist, dan hoop je zeker dat hij tegen PSV niet meedoet?

Zonde. Betekent dat we ons dus niet gaan versterken op de flanken, want de investering in Ivanusec wordt ook niet zomaar weggegooid en Paixao blijft altijd het vertrouwen behouden.

Hooguit een backup voor Minteh in de vorm van Rodriguez dus, zodat we nog een jaar lang waarde kunnen creëeren voor Newcastle. Daarnaast weer hopen dat de huidige buitenspelers hun vorm terugvinden. Snap het ergens wel met de hoeveelheid spelers die we moeten vervangen, maar zonde omdat het al twee seizoenen lang onze achilleshiel is.

Hopen dat de breedte op rechts er op vooruit gaat en dat Sauer wordt verhuurd dan maar. Schraal vooruitzicht, hoop dat ik er naast zit.

9 maart 2024 om 11:12

Net hoe je het bekijkt, als je minteh huurt kan je meer geld uitgeven aan een echt versterking op rechts. Ipv dat je er 2 moet kopen, wat ook overbodig is als slory er aan zit te komen. En als Rodriguez niet na een aanpastijd minteh uit de basis kan spelen dan is hij het geld misschien ook niet waard. Als je 2 spelers haalt die zich weer een (half) jaar moeten aanpassen is ook waardeloos

9 maart 2024 om 11:22

Ja Joost, dat is ook waarom ik zeg dat ik het wel snap maar het alsnog een pover vooruitzicht vindt met de prestaties van bovengenoemden dit seizoen in het achterhoofd. Maar omdat Feyenoord zich op zoveel plekken zal moeten gaan versterken is het misschien een noodzakelijk kwaad. Hopelijk worden in dat geval gasten als Slory en Sauer verhuurd trouwens.

Ook speelt de O21 vandaag de wedstrijd tegen de nummer twee Groningen, toch wel de kampioenswedstrijd. Mochten ze dan eindelijk een keer die titel pakken en de PO wedstrijden winnen heb je in ieder geval je Jong team dat actief is in een fatsoenlijke competitie. Dan kun je nog twee keer nadenken over verhuur.

Hoewel ik Minteh altijd wil geinig vind om te zien hoop ik toch wel dat we voor iets anders gaan. Ten eerste is huur gewoon ruk (behalve als noodoplossing oid) en ten tweede, tja, ik vind het een geinige speler, maar meer als een soort puppy die je loslaat op het ijs. Af en toe maaktie een geweldige capriool, maar meestal glijdt ie uit en gaat ie op z'n plaat. Als je hem voor niet heel veel kan kopen, zou ik het nog wel snappen, maar dat doet Newcastle toch niet.

9 maart 2024 om 10:57

Een profvoetballer van Feyenoord vergelijken met een hondje. Ik denk dat heel veel mensen in Nederland dromen om wekelijks het shirt van Feyenoord te dragen, een beetje meer respect is op z’n plaats denk ik. Deze man is namelijk gewoon profvoetballer en dan kan je echt wel wat. Tegen PSV de meeste dreigende speler en op de tribune waren ze niet ongelukkig dat Slot hem besloot te wisselen. Ik vind het erg knap als je zo een pot op de mat legt tegen de ongenaakbare komende kampioen

9 maart 2024 om 11:04

Wat is er mis met een puppy? Leuker dan veel mensen. En erg ongenaakbaar was het verdedigend natuurlijk niet bij jullie. Verder ook geen idee waarom een voetballer meer respect verdient dan een straatveger, omdat ie veel geld krijgt?

Zal Gimenez blij mee zijn..
Die dient gelijk transfer request in.
Killing voor een spits deze jongen met oogkleppen op..

Zou het ondertussen niet beter zijn voor Feyenoord om af te stappen van het huren van dit soort spelers? Er zal best een redelijk budget zijn inmiddels om spelers te halen met redelijke kwaliteiten en veel potentie. Dan kun je op die manier ook daadwerkelijk waarde creëren i.p.v. dat je met zo'n huurdeal alleen maar waarde aan het creëren bent voor een andere partij. Je betaalt (een deel van) zijn salaris en verdient er verder zelf helemaal niets aan.

Voor erbij misschien niet zo verkeerd. Die jongen is 19 en er valt hem nog genoeg te leren. Jaartje extra huren kan geen kwaad, maar moet niet ten koste gaan van een nieuwe aanwinst op de flanken. Dit seizoen, zeker 2e seizoenshelft, blijkt wel dat er op de flanken wat bij moet. Er had veel meer gescoord kunnen worden en de aanvoer was vaak matig.

Overigens denk ik wel dat Ivanusec nog wel gaat opbloeien. Echt wel een goede voetballer, maar eerste seizoen wat onwennig, blijkt wel. Wordt misschien ook niet altijd goed gebruikt.

Ik denk dat Feyenoord met alle Champions League inkomsten wel wat hoger in mag zetten dan Minteh. Aan huur moet Feyenoord al helemaal niet meer denken, dat is opleiden voor een andere club en levert geen transferrendement op. Als Feyenoord dan toch wil opleiden zou ik mogelijk nog eerder inzetten op een Driouech of Moussa omdat daar veel rek in zit en er eventueel veel transferwinst op behaald kan worden. Eigenlijk heeft Feyenoord gewoon flankspelers van het kaliber Lang en Lozano nodig, een type Bakayoko is gewoon niet haalbaar.

Jongens, ff serieus: Iedereen met een beetje kijk op voetbal ziet toch dat Minteh een groot talent is ?
Slot kan de ruwe kantjes bijschaven. Minteh moet inderdaad nog veel bijleren, maar die jongen is technisch geweldig en supersnel.
Ik zou zeggen: KOPEN Feyenoord die speler en zo snel mogelijk, indien Newcastle wil meewerken

Minteh is hem niet. Denk dat Newcastle dit het meest zal toejuichen. Waar kan die anders nog een beetje op niveau spelen.

Typische speler voor de laagvliegers en na een jaar of 5 hoor je niks meer erover.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren