Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ideale controleur voor Ajax naar voren geschoven: ‘Hele functionele techniek’

Laatste update:

Ajax moet Marten de Roon terug naar Nederland halen, zo zegt Kees Luijckx te gast in Voetbalpraat op ESPN. Volgens de voormalig verdediger is de 32-jarige middenvelder van Atalanta de ideale man om voor controle te zorgen in Amsterdam. Luijckx benoemt daarbij meerdere kwaliteiten van De Roon die Ajax vooruit kunnen helpen en krijgt bijval van collega Mario Been.

Wanneer presentator Milan van Dongen vraagt wie een goede aankoop voor Ajax zou kunnen zijn, komt Luijckx direct met een kraakhelder antwoord. “Marten de Roon!” De 41-voudig international van het Nederlands elftal loopt komende zomer uit zijn contract bij Atalanta. Volgens Transfermarkt is De Roon momenteel nog zo’n 10 miljoen euro waard.

Volgens Luijckx is het ontbreken van een goede controleur de achilleshiel van het kwakkelende Ajax. “Die 6-positie bij Ajax... Ik denk dat Vos een hele goede speler kan worden, maar hij is vaak geblesseerd voor zo’n jonge jongen, dus die positie lijkt mij heel belangrijk.” Vos miste overigens pas twee wedstrijden wegens een blessure dit seizoen, maar was wel nog een aantal keer geschorst.

Ajax doet er verstandig aan een oudere speler aan te trekken op de 6-positie, zo stelt Luijckx. Hij heeft een duidelijke voorkeur. “Ik zou gaan voor De Roon. Hij heeft zoveel ervaring en kan ook gewoon goed voetballen, hoor. Er wordt vaak gedaan alsof hij een sloper is, maar hij heeft een hele goede functionele techniek.”

“Hij heeft jarenlang bij Atalanta in de basis gestaan en ook gewoon een goede opleiding gehad”, gaat Luijckx verder. “Dus dat zou ik echt een goede speler vinden.” Been is het eens met Luijckx, maar vraagt zich af of De Roon de Serie A momenteel zou inwisselen voor Ajax. “Dat is het probleem van Ajax nu, dat zal voor een hoop spelers gelden”, aldus Luijckx.

“Het is minder aantrekkelijk”, concludeert de analist. “Ook voor een trainer die straks Van 't Schip gaat overnemen. Dan wordt er ook een jonge trainer van FC Kopenhagen (Jacub Neestrup, red.) genoemd, waarbij anderen direct zeggen dat hij niet naar Ajax moet gaan, want dan stapt hij in een onzekere situatie”, weet Luijckx.

Luijckx denkt dat het voor De Roon ook fijn kan zijn om terug te keren naar zijn geboorteland. “Misschien wil hij nog drie à vier jaar in Nederland spelen en zijn kinderen gewoon hier naar school laten gaan. Dat soort dingen kunnen allemaal meespelen.”

De Roon is momenteel vaste basisspeler bij Atalanta. Dit seizoen speelde de controleur al zestien officiële wedstrijden voor de Italiaanse club, waarin hij slechts eenmaal werd gewisseld. In totaal staat de teller voor De Roon op 315 officiële duels voor Atalanta, waarin hij goed was voor 17 doelpunten en 22 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is toch gewoon een uitgebluste speler? Ik volg de Italiaanse competitie niet heel goed, maar ik lees altijd dat De Roon een te trage speler is met idem spelhervatting.
Schijnt wel een jongen met humor te zijn, maar niet perse een leider.
Nee, ik zou De Roon laten zitten waar hij zit en eerder voor een Matusiwa gaan.

25 november 2023 om 07:59

De Roon kan nog altijd meer dan prima meekomen. Ik volg Atalanta al een tijdje en hij doet het gewoon hartstikke goed daar. Is ook regelmatig aanvoerder. Maar het lijkt me ook stug dat hij naar Ajax gaat.

25 november 2023 om 08:37

matusiwa...op basis van... wat precies?
leeftijd? ajax verleden? dat reims het nu leuk doet in ligue 1?

ajax heeft net mannsverk, tahirovic en vd boomen gehaald. En met Vos als jeugdspeler genoeg spelers voor die posities.

25 november 2023 om 09:24

Denk dat de Roon wel op zijn plekje zit.
Hij voetbald op het niveau dat bij hem past.
Nee dat zal hij niet verlaten voor ajax.
Al zou het voor ajax meteen een meerwaarde zijn, snap deze link wel.

25 november 2023 om 11:40

En niet te vergeten: zodra hij vertrok bij Atalanta was het een hele matige speler! Ik snap Luijckx desondanks wel, alleen denk ik dat de Roon net de snelheid niet heeft voor het Ajax spelletje. Daarbij komt hij uit de jeugd van Feyenoord en is dat tevens zijn droomclub.

25 november 2023 om 13:17

Dat viel reuze mee. Ja hij degradeerde met Middlesbrough, maar kende persoonlijk gewoon een prima seizoen met 5 goals in 35 wedstrijden in zijn enige seizoen daar.

Geen idee wat die analisten altijd allemaal in hun drankje stoppen om de meest idiote teksten over tafel te gooien, het moet wel heel bijzonder spul zijn. Marten de Roon, het is toch ongelooflijk dat je het zelfs denkt laat staan uitspreekt. De man kan absoluut geen goed tempo vasthouden in een wedstrijd en heeft niet de handelingssnelheid die nodig is voor het niveau dat Ajax nastreeft: Champions League.

25 november 2023 om 08:06

Normaliter moet ajax dat niveau nastreven. Maar doordat nu geen enkele speler dat niveau heeft, kan je niet verwachten dat ajax in dat segment kan shoppen. Laat ze eerst eens spelers halen waarmee ze een kampioenskandidaat zijn in Nederland. Dan zou Marten de Roon een prima speler zijn.

25 november 2023 om 08:44

Dat is echt kopen om het kopen. De Roon heeft sowieso niet het gewenste niveau. Dan kan je beter Vos/Tahirovic/Mannsverk minuten geven zodat die zich doorontwikkelen.

25 november 2023 om 09:20

De Roon is echt 3 klasse beter dan de drie spelers die jij noemt

25 november 2023 om 09:26

Hij zegt ook niet dat die spelers beter zijn dan de Roon, hij zegt dat je die spelers beter minuten kunt geven zodat zij zich kunnen doorontwikkelen, voor spelers als Vos en Tahirovic is dat alleen maar goed, beide hebben wel iets.

25 november 2023 om 09:31

Haha wat een denigrerende opmerking over de Roon.
Is het jullie alweer in het hoofd geschoten?
ajax zou maar wat blij mogen zijn als deze speler zou willen komen.

25 november 2023 om 09:54

Kan wel je ervaren man zijn die je nodig hebt.

25 november 2023 om 10:02

Ervaring is een hol begrip wanneer je elke bal die je afpakt ook zo weer weet in te leveren.

25 november 2023 om 10:03

4sigare, Ajax is compleet verloren als dit je reddingsboei is. De Titanic is er niks bij.

25 november 2023 om 10:04

Jij doet ook wel alsof de Roon er niks van kan. Gewoon basisspeler bij Atalanta. Een team dat momenteel veel beter is dan Ajax.

25 november 2023 om 10:04

Genieterr, met de Roon op je middenveld ben je ook in Nederland geen kampioenskandidaat. Alle middenvelders van Feyenoord en PSV zijn een klasse beter.

25 november 2023 om 10:07

Ik hoef niet alsof te doen Lierse, hij kan er ook gewoon niks van. Heb genoeg van hem gezien bij zowel Oranje als Atalanta. Bij Atalanta weet hij zich nog staande te houden vanwege het team en de speelstijl, niet vanwege eigen individuele kwaliteiten die hij nauwelijks bezit. De Roon staat voor mij voor het toonbeeld van de matigheid van het voetbal van Oranje in de afgelopen jaren, snel afschrijven en door naar een betere toekomst.

25 november 2023 om 10:11

Omdat hij bij oranje dingen moet doen die hij niet kan.

Doen alsof De Roon er niks van kan is gewoon belachelijk.

25 november 2023 om 10:19

Waarom zou je een speler selecteren als je toch al weet dat hij die dingen niet kan opbrengen? Hij is gewoon een van de zwakste van het Nederlandse elftal.

25 november 2023 om 10:30

Zeggen dat De Roon er wel wat van kan dat is pas echt bizar

25 november 2023 om 10:35

Wie heeft het over selecteren? Ik niet alleszins.

25 november 2023 om 11:01

Je geeft aan dat hij bij Oranje dingen moet doen die hij niet kan, waarom selecteert Koeman hem dan? je weet heus wel dat ik daar op doelde, aparte tegenreactie, hoopte dat je met zijn sterke punten zou komen, blijkbaar heeft hij dat niet en heeft Consy gelijk, je enige argument is dat hij basis staat bij Atalanta.

25 november 2023 om 11:09

Wat zou hij in Oranje moeten doen wat hij niet kan dan? De bal overspelen naar dezelfde kleur? Vrij problematisch voor een voetballer.

25 november 2023 om 11:16

Ik heb het helemaal niet over oranje. Dus geen idee waarom je daar over begint. De Roon is een nuttige speler, die gewoon een meerwaarde zou zijn voor Ajax. Dat bewijst hij bij Atalanta bij een capabele coach.

25 november 2023 om 11:24

Ik begin over Oranje omdat ik hem daar ook voor heb zien spelen. Het blijft gewoon hetzelfde spelletje dus een prima graadmeter. Als hij het alleen voor Atalanta zou kunnen (blijkbaar dus) dan is een transfer naar Ajax dus ook geen verstandige zet. Overigens geef jij aan dat hij dingen moet doen in Oranje die hij niet kan, nogmaals: wat dan niet? Overigens vind ik hem voor Atalanta ook nauwelijks een meerwaarde, die club had hem ook allang moeten doorselecteren.

25 november 2023 om 11:36

Consy, “ Overigens geef jij aan dat hij dingen moet doen in Oranje die hij niet kan” dit probeer ik hem ook al te vragen, als antwoord krijg ik dat hij het niet over het Nederlandse elftal heeft, i’m done…

25 november 2023 om 13:18

Iemand anders begint over Oranje. Ik ga daar even op in. Zo moeilijk is het allemaal niet hoor. Nergens zeg ik dat hij opgeroepen moet worden voor oranje, maar ik ga er absoluut niet mee akkoord dat die er niks van kan. Daar heb ik het over.

Zou absoluut een versterking kunnen zijn voor Ajax. Defensief kan die iets (zeker in de eredivisie), ervaring, leuke jongen en voetballend is die echt niet minder dan Tahirovic hoor. Er moet toch wat ervaring bij komende winter. Dan lijkt De Roon mij een goedkope optie.

25 november 2023 om 14:57

Moet ik nou voor de derde keer vragen wat hij moet doen in Oranje wat hij niet zou kunnen? Of heb je er eigenlijk geen antwoord op? Dat hij niet minder is dan Tahirovic zegt meer over Tahirovic trouwens, een totale miskoop.

25 november 2023 om 08:12

Als ik mij niet vergis is Marten de Roon al jarenlang basisspeler bij een ploeg die bovenin meedraait in de Serie A, zelfs een aantal keer Champions League heeft gespeeld en zelfs een keer de kwartfinale gehaald een paar jaar terug. We moeten niet doen alsof de Roon een niksnut is die niets kan. Hij zal nooit in de Europese top spelen, maar van dat niveau is Ajax momenteel ook wel erg ver verwijderd. Ajax moet nu vooral zorgen dat er weer wat rust en stabiliteit terugkeert in het elftal en van daaruit verder bouwen. Wat dat betreft vind ik de de Roon helemaal geen gekke gedachte met zijn ervaring.

25 november 2023 om 08:29

Moeten ze wel eerst CL spelen Consy.

25 november 2023 om 09:53

Ga je niet eens halen met de Roon op je middenveld.

25 november 2023 om 10:21

Ik denk ook niet dat Ajax gelijk een middenvelder binnen kan halen van CL niveau, vooral hoe het nu gaat bij Ajax als club zijnde.

25 november 2023 om 11:11

Haal dan in ieder geval spelers die daar binnen 2 jaar naartoe groeien.

25 november 2023 om 08:35

Het zegt al genoeg dat hij stelt dat Vos vaak geblesseerd is terwijl dat feitelijk onjuist is. Analist is dan ook een belachelijke term voor deze mensen. Het zijn gewoon oud-voetballers die maar wat zeggen

25 november 2023 om 12:54

Iedere analist wil gewoon over een jaar kunnen zeggen dat het hun "vinding" is geweest.
Ze willen zich graag profileren als "beter" dan een andere analist.
Overigens zou De Roon een prima speler voor Ajax zijn hoor, kan zeer zeker erg nuttig zijn in dit elftal wat er nu staat.

Aub niet dan zitten we straks weer met de Roon in het Nederlands eftal.

Ajax moet lekker de hand op de knip houden en niet proberen met dure aankopen het team recht te trekken.

Ajax wordt vaak in verband gebracht met een controleur en ook van 't Schip lijkt in januari een controleur te willen hebben. Het is misschien ook wel nodig, maar in principe heb je met Tahirovic, Vos en Mannsverk al drie controleurs rondlopen en Mannsverk zal tegen die tijd weer terug zijn hoop ik. Maakte toen tijdens zijn debuut een slechte indruk en raakte meteen geblesseerd, maar heel Ajax was toen een gigantisch drama. Ik zie wel een goede controleur in Mannsverk en hoop dat hij kansen krijgt zodra hij weer fit is en dat Ajax dan twee andere plekken versterkt: ik hoop op een middenveld die wat extra creativiteit en voetbal met zich meebrengt en een rechtsbuiten.

Ik heb het vermoeden dat er best wel een kans zal zijn dat Ajax Bergwijn in januari zal verkopen. Als je hem verkoopt, kan je Forbs op linksbuiten neerzetten en heb je daarachter Godts, Mikautadze en van Axel Dongen nog die op linksbuiten kunnen spelen. Forbs is ook het beste vanaf links. Doet het opzicht wel oké als hij aan de rechterkant speelt, maar vanaf links benut je hem veel meer op zijn kwaliteiten. Misschien dat Ajax zo'n 15 voor Bergwijn kan krijgen en als de club van Gerrard uit Saoedi Arabië zich daadwerkelijk meldt, kan je misschien hoog inzetten en een soortgelijk bedrag als zijn aankoopprijs krijgen.

Met dat geld zou ik dan proberen om in ieder geval Tielemans voor de rest van dit seizoen te huren van Aston Villa en Manhoef proberen over te nemen van Vitesse. Tielemans heeft inmiddels al behoorlijk wat ervaring, maar voldoet helaas niet aan de verwachtingen bij Aston Villa. Hem in ieder geval tijdelijk binnenhalen lijkt mij voor dit seizoen prima en dan heb je ook iemand die wat meer voetballend vermogen brengt, waar dat nu toch wel ontbreekt bij Ajax en het vooral van van den Boomen (voorlopig geblesseerd) en Berghuis (als hij op 10 speelt) moet afkomen. Manhoef zie ik een goede speler in. Dit seizoen nog niet altijd even goed, maar vind hem wel een lichtpuntje in een Vitesse dat dramatisch draait en zijn contract loopt over 1,5-jaar af bij Vitesse.

Is ook nog jong en zie hem wel een prima ontwikkeling doormaken.

Ramaj
Gaaei
Sutalo
Hato
Sosa
Mannsverk
Tielemans
Manhoef
Berghuis
Forbs
Brobbey
25 november 2023 om 09:55

Tielemans begint net wel een beetje te draaien bij Villa. En die zit daar voor een echt hoog salaris.

25 november 2023 om 12:08

Ik vond Tahirovic in het begin verademing om te zien spelen. Ook vond ik heel vreemd waarom hij regelmatig op de bank zat. Ondank slechte reeks van Ajax kon ik wel zijn intenties doorheen prikken.

Helaas moet ik mijn woorden nu terug nemen. Kan goed met een bal, maar kan totaal niet verdedigen. Laat staan een bal afpakken. Loopt als een F-junior op de man af, waardoor tegenpartij makkelijk in overtal is.

Ik begrijp nu waarom de Roon nu wordt genoemd bij Ajax. Kan bal afpakken en kan redelijk verdedigen. Aan de bal vind ik hem matig. Wel nuttige speler in je team, maar ben totaal niet gecharmeerd van hem.

Ook nog uitgerekend de Roon. Moet niet gekker worden....
Lastig! Waar kies je voor op dit moment bij Ajax? Iemand met een goede pass en totaal niet kan verdedigen of iemand die kan verdedigen en de ballen afpakt en niet kan opbouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren