Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Been: ‘Feyenoord heeft hem gehaald om de publieke opinie stil te houden’

Laatste update:

Jordy Clasie speelt dit seizoen weer in het shirt van Feyenoord, maar niet vanwege zijn kwaliteiten als voetballer. Mario Been zegt in het praatprogramma Rondo van Ziggo Sport dat er een andere reden voor de huurdeal met Southampton is. "Clasie is gehaald om de publieke opinie stil te houden", zo stelt de momenteel clubloze oefenmeester.

"Feyenoord deed niet al teveel aankopen. Ze haalden hem omdat hij het bij Feyenoord fantastisch heeft gedaan, maar het is niet meer de Clasie van drie á vier jaar geleden. Hij had ook een paar blessures. Dan gaat het hard", aldus Been, die tussen 2009 en 2011 als trainer verbonden was aan de huidige nummer drie van de Eredivisie.

Clasie werd onlangs tegen Heracles Almelo voortijdig naar de kant gehaald en liet trainer Giovanni van Bronckhorst duidelijk merken dat hij het niet eens was met de wissel: "Hij heeft toegegeven dat hij het niet had moeten doen, maar het is ook een stukje frustratie. Dat hoort ook bij voetbal", benadrukt Been. "Om hem nou het tweede aanvoerderschap af te nemen gaat mij wat ver. Hij krijgt een boete en daar is het voor mij wel klaar mee."

De door Feyenoord opgeleide middenvelder tekende medio 2015 een vijfjarig contract bij Southampton. Een vaste waarde op het middenveld van de Engelsen werd hij echter nooit. The Saints leenden hem eerder uit aan Club Brugge, waarna Clasie afgelopen zomer terugkeerde in Rotterdam. Voor Feyenoord speelde hij dit seizoen totaal 37 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 1 doelpunt en 3 assists.

Ben jij het met Mario Been eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me niet. El Ahmadi vertrok en er dreigde een gat op het middenveld. Gezien zijn prestaties in het verleden bij Feyenoord was het een logische en kansrijke zet om Clasie te halen. Bovendien is hij echt niet zo slecht dit jaar (al is het inderdaad wat minder dan veel wedstrijden in zijn eerste periode). Tegen AZ vond ik hem ook weer prima spelen, fel en het spel versnellend.

22 april 2019 om 14:26

Er dreigde helemaal geen gat. Ayoub was net aangetrokken en die had prima de rol van Clasie kunnen vervullen. Dan had je een jeugdspeler achter Ayoub beschikbaar kunnen hebben en was er niks aan de hand. Het aantrekken van hem die bij Brugge en Southampton geen knikker geraakt had sloeg nergens op.

Bovendien is hij echt wel zo slecht dit jaar. Echter zijn er altijd types zoals jij die dan als het schip volledig op de bodem ligt en er zonder druk gespeeld wordt roepen dat het allemaal wel meevalt. Het valt niet mee. Want Clasie was helemaal nergens uit bij de Graafschap, Trencin, PEC Zwolle, Utrecht, Ajax, FC Groningen, Excelsior en thuis tegen Willem II en Fortuna Sittard. Die wedstrijden moeten we allemaal zogenaamd vergeten, want hij heeft ook 7 leuke wedstrijden gespeeld. Dat is fijn voor hem, maar in de wedstrijden dat het seizoen naar de klote is gegaan heeft Clasie een wanprestatie geleverd. Als het team goed speelt, doet Clasie het goed. Als het slecht gaat verzuipt Clasie als eerste. Lijkt mij niet dat je een speler daarvoor huurt.

22 april 2019 om 14:35

Je kunt de naam Clasie zo ongeveer voor iedere willekeurige speler uit de selectie vervangen en dan klopt je verhaal ook. Ik ben het met je eens dat hij niet de sterkhouder is gebleken waarop was gehoopt. Maar dan is hij nog steeds een van de betere spelers.

En natuurlijk dreigde er wel gat. Ayoub is selectievulling en alleen gehaald omdat hij gratis was. Daar kun je niet op bouwen en dus haal je je voormalige captain terug. Dat vind ik allemaal niet zo raar hoor.

22 april 2019 om 14:48

Voorlopig weet Clasie de status van selectievulling ook niet te ontstijgen, dus nee ik zie echt niet in hoeverre hij nu zoveel meer toevoegt dan Ayoub had kunnen doen. Ik vind hem ook niet een van de betere spelers. Dat zijn van Persie en Berghuis. De rest is puur inwisselbaar qua niveau dit seizoen en ontloopt elkaar niks. Toornstra, Vilhena, Botteghin en Larsson spelen echt geen minder seizoen dan Clasie. De enige reden dat Clasie gehaald is, is omdat hij ooit vier jaar geleden leuk gespeeld heeft bij Feyenoord. Anders was ie nooit in beeld geweest. Daar zat dus net zoveel voetbaltechnische gedachte achter, als het aantrekken van Ayoub.

22 april 2019 om 14:51

Beetje kort door de bocht Moridin en je slaat de plank mis. Wat Master1 schrijft klopt als een bus imo. Ben een criticaster van Clasie en heeft welgeteld 6 redelijk goeie potten gespeeld. Dus één vd betere spelers? Waarop baseer je dat vraag ik me dan af? Hij is geen schijn meer van wat hij was. Nostalgie is gehuurd in gedachte dat na een oa Kuyt ook hij wel ff op oud niveau terug zou keren in de Kuip. Van bankzitter naar geblesseerd naar een paar wedstrijden bij Brugge naar weer bankzitter in de beslissende wedstrijden bij hetzelfde Brugge. Op welke andere gronden, statistieken of wat dan ook zou hij gehaald zijn? Door zijn intrede op het veld houd hij andere spelers op de bank, komt er stagnering in andere spelers, ja dat komt door Gio die hem verkiest boven anderen maar Clasie had nooit gehaald moeten worden.

22 april 2019 om 15:06

@Master en FRJC. Ik begrijp jullie argument, maar de context was destijds wel anders. Feyenoord had een slecht jaar gehad en moest laten zien dat het nog een keer voor de titel mee kon/wilde doen. Er lag veel druk op vanuit de supporters om met iets te komen. De motor en aanvoerder was vertrokken en er was weinig geld. Een zekerheidje kon je niet halen en Ayoub en jeugdspelers gingen dat ook niet bieden. Dan komt de relatief goedkope optie Clasie voorbij. Dan ga je daar serieus naar kijken. Geeft hij een garantie? Nee. Geeft hij meer garantie dan jeugdspelers of Ayoub? Ja. Zekerheidjes kosten geld dat Feyenoord simpelweg niet heeft. Wat loopt er bij AZ (financieel vergelijkbaar) dan op het middenveld? Maher? Die is niet beter dan Clasie hoor. Misschien is jullie verwachtingpatroon iets te hoog?

24 april 2019 om 22:59

Niet alleen Ayoub. Amrabat en Tapia had je ook nog. Feyenoord betaalt veel geld voor het aantrekken voor jonge spelers met potentie. Vervolgens krijgen die weinig kans (vooral op hun eigen positie) en wordt er een speler gehuurd. Ik zie daarin geen visie, of geld over de balk gooien moet een visie zijn.

nou, ik was niet een van die mensen. ik gaf op voorhand al aan dat ik het niet zou begrijpen als Clasie gehaald zou worden. iemand die al 3 of 4 jaar geen knikker meer heeft geraakt gaat echt niet opeens de sterren van de hemel spelen omdat hij toevallig een Feyenoord shirt aantrekt.

sinds Pelle onverwachts een schot in de roos bleek te zijn is Feyenoord gaan denken dat heel je beleid gebaseerd kan zijn op gokwerk en dat is een totale misvatting gebleken hebben we kunnen zien met spelers als Kazim, Boetius en Clasie. Elia pakte dan toevallig wel redelijk goed uit, maar een normaal beleid voeren betekend kijken naar de recente prestaties van een speler, niet naar wat hij jaren geleden heeft gepresteerd

22 april 2019 om 13:59

Mwah.. Elia was ook een soort gok. Hetzelfde gold voor Kuijt en Van Persie. Want wat kon je nog van hun verwachten op die leeftijd?

22 april 2019 om 14:02

Ik denk juist dat Feyenoord meer fout doet met spelers die juist gekocht worden als onderdeel van een toekomstgericht beleid; Larsson, Haps, Tapia etc. Daar gaat het meeste geld heen en krijgt Feyenoord relatief weinig voor terug.

22 april 2019 om 14:06

@De Toekomst

maar Kuijt en Van Persie zijn ooit van grote waarde geweest in de Europese top, dus die transfers kan ik dan nog enigszins begrijpen. die andere gasten hebben het niet eens gered bij clubs als FC Basel en Club Brugge dus op wat voor basis zijn die dan terug gehaald?

achteraf kan je je ook afvragen wat het ons nou echt heeft opgeleverd. deze spelers hebben allemaal dure salarissen opgestreken maar hadden geen enkele restwaarde. tel dat op bij alle middelmaat die is aangekocht door Van Geel en je komt in de hopeloze situatie waarin Feyenoord nu zit

22 april 2019 om 14:10

@De Toekomst

die snap ik ook niet. Haps was een goede back bij AZ maar als je al niet veel geld te besteden hebt waarom dan 6 miljoen voor een back betalen? er waren veel belangrijke posities om in te vullen zoals een creatieve nummer 10 bijvoorbeeld, die normaal gesproken van veel meer invloed is op het spel van een team

Larsson was bij Heerenveen zo wisselvallig als maar zijn kon en dan leg je daar 6 miljoen voor neer. St.juste en Amrabat deden het redelijk bij hun clubs maar waren ook niet wekelijks de grote uitblinkers en die kostten ons beiden 5 miljoen. Feyenoord betaald te veel geld voor twijfelachtige aankopen en dan noemen ze het nog "het risico uitsluiten" ook

22 april 2019 om 14:19

@berserko

omdat ik het ook allemaal matige aankopen vond destijds. het aardig doen bij een subtopper of middenmoter van een Eredivisieclub is toch geen aanleiding om een speler te halen als je de ambities hebt die Feyenoord heeft? je hoort de spelers te halen die wekelijks uitblinken in de Eredivisie en die er met kop en schouders boven uit steken. je gaat nu 5 of 6 miljoen neerleggen voor een twijfelgeval steeds. wat is dat voor een risicovol aankoopbeleid? bij Feyenoord is het altijd kwantiteit boven kwaliteit

Feyenoord haalt altijd spelers waarvan ik totaal niet enthousiast kan worden. zo een Ayoub ook. bruikbaar voor een FC Utrecht maar dat is toch niet een speler van het niveau wat Feyenoord hoort na te streven? Clasie ook. weer zo een harde werker zonder geur noch smaak die we al in overvloed hadden. waar zijn de spelers die wat met een bal kunnen op Berghuis en de vaak niet fitte Van Persie na?

22 april 2019 om 14:33

Ayoub gratis binnenhalen is breedteversterking is niets mis mee. Van der Heijden is daar een mooi voorbeeld van.

22 april 2019 om 14:34

@berserko

dat kan maar waarom Larsson 6 miljoen heeft moeten kosten, Amrabat 5 miljoen en Toornstra 5 miljoen dat lees ik er niet aan af als ik ze zie spelen, ook niet toen ze voor hun vorige clubs speelden. leuke momentenvoetballers maar geen spelers die hun teams structureel bij de hand namen waardoor je kon denken, deze gasten gaan Feyenoord naar een hoger niveau tillen en daarom leggen we zo veel geld voor ze neer

22 april 2019 om 14:24

Japie, ik kan me inderdaad herinneren dat jij toen al aangaf het niet te begrijpen. Echter, er waren ook veel supporters die het een prima zet van Van Geel vonden. Waarschijnlijk baseerden zij hun mening op de prestaties van Clasie in het verleden. Dus zou Been gelijk kunnen hebben?

22 april 2019 om 14:34

Volgens mij waren er maar weinig supporters die blij waren met de huurkomst van Clasie. Vooral omdat het een huurdeal betrof waar feyenoord op termijn gewoon niet beter van gaat worden.

22 april 2019 om 14:37

@kyle66

dat klopt idd maar op het moment dat een TD de sportieve meerwaarde van transfers niet meer beter kan inschatten als de gemiddelde supporter, dan mag je toch wel gaan twijfelen aan de expertise van zo iemand

Van Geel kreeg dik betaald voor zo een functie als TD, omdat hij er meer kijk op hoort te hebben dan de gemiddelde Studio Sport kijker, maar dat lijkt niet echt het geval te zijn geweest als je kijkt naar de aankopen van Feyenoord

Het probleem bij Feyenoord is ook dat ze beleid voeren waardoor ze weinig kanten op kunnen. Geld uitgeven aan de verkeerde spelers, veel met wat oudere spelers werken en weinig jeugd de kans geven. Op slot heb je dan geen of te weinig geld om een goede middenvelder als vervanger van El Ahmadi te kopen en moet er gehuurd worden. En ja, dan kan je uitkomen bij Clasie.

22 april 2019 om 14:24

De vervanger van El Ahmadi staat al te trappelen.
Kökcu had makkelijk eerder en constanter gebracht kunnen worden.
Iedereen ziet dat die jongen, buiten zijn technische bagage, ook een flink stel longen heeft.
Hij is voetballend beter dan ons middenveld, en kan misschien net zoveel rennen als Vilhena.
Iedereen heeft het maar over geen geld en missende creativiteit.
Maar de creativiteit zit gewoon op de bank.
Stel een middenveld samen met Ayoub, Kökcu en Vilhena/Clasie en je hebt een stuk meer voetbal dan nu.
Blinde paarden als Toornstra en Vilhena op het middenveld is teveel.

22 april 2019 om 14:34

Kokcu is een aanvallende middenvelder voor zover ik weet en geen verdedigende middenvelder. Hij is een creatieve speler, geen vechtertje. Heel ander type dan El Ahmadi.

23 april 2019 om 08:18

Noem hoe je het wilt noemen.
Vilhena als opvolger kan ook.
Maar Gio had met 2 middenvelders naar boven moeten voetballen.
Niet naar onder.

Was Been maar eens stil te houden als het om Feyenoord ging.. Xavi hierboven verwoordt het al goed: Clasie kon het gat van Karim opvangen en hij wilde zelf ook dolgraag. En bovendien kostte een huur natuurlijk weinig tot niets. Vele andere manieren om de publieke opinie stil te houden, maar niet door Clasie te halen. Sterker nog: er was juist nog meer twijfel.

22 april 2019 om 14:15

@mgvm

Clasie heeft dit seizoen een miljoen aan salaris ontvangen. ter vergelijking, de transfer van Frenkie De Jong bv heeft Ajax niet eens een miljoen gekost en spelers als Odegaard en Isak die zijn gehuurd door Vitesse en Willem II en meer hebben toegevoegd aan de Eredivisie dit jaar als Clasie verdienen dat salaris niet eens. het is maar net wat een club geen geld vind.

bij Feyenoord moet elke cent omgedraaid worden, dan vind ik 1 miljoen gewoon erg veel geld voor een speler die al jaren geen knikker meer heeft geraakt, dus waarvoor er eigenlijk geen enkele basis is om te denken dat hij in een Feyenoord shirt wel opeens de sterren van de hemel zou spelen

22 april 2019 om 14:23

Je hebt natuurlijk gelijk, maar dat is nu makkelijker geconcludeerd dan voordat het seizoen begon... Voor hetzelfde geld was Clasie precies de man geweest die Feyenoord nodig had, en zorgde hij ervoor dat het team beter draaide zodat andere spelers meer op zouden leveren enzovoort. Dan had hij geen geld gekost, maar opgeleverd. Je weet het nooit op voorhand en dit is een minder gelukkige zet geweest. Maar denk ook aan Pelle, of aan Elia. Daar werd ook niet heel veel van verwacht en zij lieten toch heel wat zien.

22 april 2019 om 14:28

ik concludeerde dit al voordat Clasie definitief werd aangetrokken. je kijkt toch naar iemand zijn recente prestaties en dan zie je dat Clasie er al een paar jaar niks van gebakken heeft. dat je twee keer goed gokt is leuk maar een normaal beleid is gericht op het zoveel mogelijk uitsluiten van risico en niet gebaseerd op natte vinger werk.

het is net als met een fruitautomaat. pak je winst als je een keer goed gokt, voordat je al dat geld weer kwijt bent, want als je gokt verlies je veel vaker dan dat je wint. Feyenoord denkt dat als je gokt je steeds de jackpot wint en dat is een van de hoofdredenen dat Feyenoord na de sanering nu opnieuw in deze belabberde situatie zit. een logisch beleid of heldere visie is er helaas al jaren niet meer

22 april 2019 om 14:30

Leuke redenering Xaxi. Maar Japie_krekel, ondergetekende en vele anderen zagen al op voorhand dat dit niet zou gaan gebeuren. Dus het is niet meer dan logisch dat we vervolgens ons gelijk gaan halen. Want wij zagen het helemaal niet voor het zelfde geld goedkomen. Wij hadden wel op voorhand zeer grote twijfels. Soms zit je er naast met Pelle en dan geef je dat toe en soms heb je gelijk zoals met Clasie en haal je je gelijk.

22 april 2019 om 16:34

Toch ben ik benieuwd wie van de andere middenvelders het beter had gedaan dan Clasie zelf. Als je Tapia daar een jaar lang had neergezet, of Ayoub? Ik geloof er weinig van. Clasie heeft dan weliswaar niet zijn niveau van zijn eerste Feyenoordperiode gehaald, ronduit slecht kun je m ook niet noemen.

22 april 2019 om 19:58

@xavi; ronduit slecht is het idd ook niet wat clasie heeft laten zien, maar voldoende ook zeker niet. Voordeel vh opstellen van tapia of ayoub is dat je kunt proberen iemand door te ontwikkelen door structurele speeltijd te geven. Dat had tapia of ayoub moeten zijn. Of zij dan gegroeid waren of niet doet er voor de discussie niet eens toe. Nu heeft feyenoord southampton en clasie zitten helpen en had alleen de korte termijn op het oog met deze huurovereenkomst. Fout van zowel vgeel als van gio imo

24 april 2019 om 23:15

Veel duurder dan je zou denken. Feyenoord had o.a. Amrabat en Tapia ook voor het middenveld lopen. Beide internationals, beide nog jong (dat wordt nog weleens vergeten). Dat zijn spelers waar je op kan verdienen als ze hun draai vinden.
Ik vraag me dan weleens af waarom ze die jongens dan uberhaupt aantrekken. Het is mij aan het einde van het seizoen ook nog steeds niet duidelijk voor welke positie ze Ayoub eigenlijk hebben gehaald.

Mag hopen dat Feyenoord hem nog een jaar in de Kuip houdt van Clasie is een prima aanvulling in je elftal. Eigenlijk de enige speler die openingen ziet en het spel versneld. Hij kan er ook niks aan doen dat Gio taktisch beperkt is en de verkeerde spelers om hem heen plaatst. Clasie zwemt omdat Vilhena altijd verkeerd loopt en zijn taken niet goed uitvoert. Je zult zien dat hij opbloeit met een speler naast hem die begrijpt wanneer hij druk moet zetten (El Ahmadi was hier een meester in) of in positie moet blijven. Ga ook vooral kijken naar oorzaken waarom een speler minder rendeert, want het ligt niet altijd aan de speler... Ben dan ook benieuwd hoe Stam en de nieuwe TD het elftal volgend seizoen gaan invullen.

22 april 2019 om 16:36

Ik mag hopen dat ze dan Clasie niet gaan binnenhalen. De pluspunten die jij noemt van Clasie, heb ik niet gezien. De Clasie die vertrok naar Southampton was een sterkhouder, kleine pitbull met een prima voortzetting. Die Clasie bestaat niet meer.
Als ze Clasie al zouden houden, dan alleen transfervrij en als aanvulling op de selectie en dat Clasie zich ook in die rol kan vinden; anders wordt het eenladtig ventje om erbij te hebben.

Een middenvelder die 1 treffer en 3 assists bij elkaar speelt in 37 wedstrijden. Dan moet je toch wel heel veel tegendoelpunten voorkomen hebben wil je die cijfers rechtvaardigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren