Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern speelt favoriete opponent aan flarden op eerste speeldag

Laatste update:

Bayern München laat er geen misverstand over bestaan: het elftal van Josep Guardiola is ook dit seizoen weer dé te kloppen ploeg in de Bundesliga. Hamburger SV, de laatste jaren sowieso al een zeer gewillig slachtoffer als het op bezoek komt in de Allianz Arena, werd in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen aan gort gespeeld en mocht van geluk spreken dat de teller bij vijf tegentreffers bleef steken. Arjen Robben deed 65 minuten mee bij der Rekordmeister, maar scoorde niet.

/

Bayern kroonde zich vorig seizoen opnieuw met overmacht tot Duits kampioen, HSV ontsnapte op het allerlaatste moment in de play-offs aan degradatie. De verschillen op voorhand konden vrijwel niet groter zijn, al was dat in het de openingsfase nog niet te merken. Lewis Holtby tekende zelfs voor het eerste moment van opwinding, maar het schot van de spelmaker van de gasten werd comfortabel gepakt door Manuel Neuer. Bayern trok de wedstrijd daarna naar zich toe en kreeg via Robben de eerste kans. De Nederlander kopte op aangeven van David Alaba net naast.

De thuisploeg voerde het tempo daarna gestaag op en werd daar na 27 minuten spelen voor beloond. De sterk spelende Douglas Costa kreeg een vrije trap mee, die door Xabi Alonso tot in perfectie op de kruin van Medhi Benatia werd gelegd. De Marokkaanse verdediger hoefde vervolgens alleen maar tegen het leer aan te lopen om de eerste officiële treffer van het nieuwe Bundesliga-seizoen op zijn naam te schrijven. Bayern bleef doorgaan, maar HSV-goalie René Adler hield voor de rust de schade nog beperkt.

/

Na de pauze was er echter geen houden meer aan. Robert Lewandowski opende zijn doelpuntenaccount door een rebound geplaatst in de verre hoek te schieten en een kwartier na die 2-0 was het de beurt aan Thomas Müller. Na een prachtige aanval belandde de bal bij Costa, die de aanvaller met een bekeken voorzet een niet te missen kopkans bood. Michael Gregoritsch leek daarna de Hamburgse eer te gaan redden, maar zijn ferme knal van afstand miste net de juiste richting.

Het bleek niet meer dan moment van lucht happen voor de bezoekers uit het noorden van Duitsland, want Bayern hield het gaspedaal ingedrukt en liep verder weg. Lewandowski bediende Müller met een begaafde steekbal, waarna de maker van de 3-0 Adler omspeelde en ook de vierde treffer van de avond voor zijn rekening nam. Het slotakkoord was aan uitblinker Costa, die drie minuten voor tijd met een prachtig geplaatst schot de 5-0 eindstand op het bord zette. HSV incasseert daarmee nu 36 tegentreffers in de laatste 6 duels in München.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Douglas Costa is echt een topaankoop van Bayern. Heeft snelheid, techniek, actie en een goed schot. Geweldige assist op Muller en ook een goede goal. Als die zo door blijft gaan ben ik benieuwd of Ribery, als die weer fit is, een basisplaats weet te bemachtigen.

14 augustus 2015 om 22:31

idd. Het grappige ook is, de meeste mensen hier vooral de Chelsea fans hadden hem al afgeschreven

14 augustus 2015 om 22:46

Ja wat een verademing zou hij zijn geweest op rechts veel beter dan Willian en Cuadrado op rechts in ieder geval, en het grappige is dat hij de hele tijd flirte met Chelsea maar Mourinho toch voor Cuadrado is gegaan.

14 augustus 2015 om 23:48

nou om te zeggen dat hij beter is als william vind ik een beetje ver gaan maar beter dan oscar wel en dan zou hij op rechts kunnen en willian op 10 want daar kan willian ook prima uit de voeten

15 augustus 2015 om 00:24

Die voorzet op muller was fantastisch 😃

15 augustus 2015 om 01:18

@miquel hij kan idd niet beter verdedigen dan willian maar hij geeft zo veel meer creativiteit in de aanval. Net als de bruyne trouwens.

Zonde dat mourinho 8 verdedigend ingestelde spelers niet genoeg vond anders had chelsea veel meer kunnen bereiken in de cl

15 augustus 2015 om 02:54

Gelukkig hebben Willian en Cuadrado niet zoveel gekost

14 augustus 2015 om 22:56

Inderdaad. Kende hem alleen van de CL samenvattingen en was dan ook best verrast toen Bayern hem kocht, maar speelt echt erg goed tot nu toe.

14 augustus 2015 om 23:46

ja en ribery wordt ook oud, dus sws in het volgende seizoen zie ik deze man als een goede opvolger

Motm costa. Wat laat hij het zien zeg en wat een inzet. Hopen voor bayern dat hij dit vol kan houden. Verder had iedereen dit wel verwacht... wel weer een leuke defensie: alaba benatia boateng lahm . Top pep!

14 augustus 2015 om 22:43

Helemaal gelijk deze verdediging moet Pep houden en die Dante eruit houden. Nu Benatia speelt i.p.v. Dante loopt mijn bloeddruk tenminste niet tot het toppunt als hij de bal krijgt achterin.

14 augustus 2015 om 23:50

klopt dat heb ik ook altijd als ik dante zie spelen en als hij de bal heeft en onder druk word gezet verder heb ik hem nooit een goede speler gevonden iniedergeval voor een club als bayern niet

14 augustus 2015 om 23:53

Miquel16 I couldn't agree more

15 augustus 2015 om 01:47

Sorry hoor ben k niet mee eens. Als Dante erin komt krijg ik hartkloppingen. Maar laten we niet vergeten dat hij de CL voor ons gewonnen heeft. Dante is niet altijd slecht geweest

Nou die Costa is wel leuke aankoop zo op eerste oog, Haaaaaallo zeg.

Costa wat een geweldige speler is dat. tot aan met de rust was het een saaie wedstrijd. Bij de tweede helft zagen we een paar lekkere acties met als uitblinker Costa. Morgen zijn er ook geweldige wedstrijden

saaie eerste helft, ge-wel-dige tweede helft.

Pep begon, buiten het opstellen van Xabi, met een goede opstelling voor de verandering. Was een verademing om Alaba en Lahm op de back posities te zien!

Verder, wat een speler die Costa, zowel links als rechts een geweldenaar. Dit kan een toekomstige gouden bal winnaar worden. Wat een voltreffer deze transfer. Ik zou iedereen die de 3-0 van Bayern niet heeft gezien aanraden om hem terug te kijken. Prachtige counter die begint bij een sterke onderschepping van Benatia.

Man of the match is voor mij Costa.

14 augustus 2015 om 22:39

Gouden bal winnaar, goos leg die drugs maar weer weg. Hij zal nooit in de buurt komen van de winst van de Gouden Bal ten opzichte van Neymar, Hazard, Pogba, James, Bale.

14 augustus 2015 om 22:45

Het leuke is, Neymar werd na welgeteld 3 wedstrijden als tot wereldspeler gebombadeert. Aan je lijstje zie ik verder dat je een heerlijke teletekst supporter bent. Pogba waarvan zelfs de juve fans zich afvragen waarom hij wordt gezien als een wereldtopper. Bale hoef ik niet eens toe te lichten hoop ik. James doet het goed, maar om nou te zeggen dat hij op korte termijn zou winnen, nee. Dan eerder een modric of Kroos. Hazard laat het al langer zien, maar zal nooit winnen als hij zo weinig rendement heeft, want daar draait die gouden bal om de laatste 7 jaar.

14 augustus 2015 om 22:51

Neymar die al jarenlang Brazilie op sleeptouw neemt heeft veel meer laten zien dan Costa. De Juve-fans die jij kent kan ik dan niet serieus noemen want Pogba is een geweldige speler. Hazard heeft inderdaad weinig laten zien in de CL maar dat heeft Costa ook niet en Hazard speelt al jaren sterk in de PL. Bale was weergaloos in 12/13, schoot ze er uit alle hoeken in en redde Tottenham meerdere keren daarmee. Besliste een Copa-finale tegen Barca, kopte de 2-1 erin tegen Atletico in de CL-finale en behaalt al jaren prima statistieken. Hij heeft een matig 14/15 seizoen gedraaid maar nog steeds meer laten zien dan Costa over zijn hele carriere. Ik noem dan niet eens spelers die beter hem zijn dan hem of evengoed maar ook nooit de Gouden Bal zullen winnen als Diego Costa, Lewandowski, Gotze, Isco, Thiago, Kroos etc.

14 augustus 2015 om 22:58

Neymar bij Brazilie is inderdaad top, maar ik doelde meer op zijn Barcelona seizoen, zijn eerste seizoen was goed, en toen werd hij meteen betiteld als gouden bal speler! daarnaast kijk eens wat er voor Neymar is betaald, meer dan 85 miljoen, en de geruchten gaan zelfs dat het meer dan 100 miljoen is in totaal, zou me niks verbazen met dat malafide bestuur van Barca.

Tja vraag maar aan een Alexdelpiero10. Toch een lid die het van dichtbij ziet, en nog wel meer juve fans. Zelfs die ik persoonlijk ken. Leuke show spelertje maar zeker geen topper, in de CL vaak zeer slecht.

Ik zei nergens dat Hazard weinig heeft laten zien in de CL, jij leest wat je wilt lezen, ik vond Hazard bij vlagen in de CL goed, echter het rendement ontbreekt, dan zal je de gouden bal niet zo snel winnen, want de laatste 7 jaar was het een veredelde topscoorders titel.

Leuk dat bale het goed deed, is inmiddels alweer 2 a 3 jaar geleden, zeg je zelf.

Daarnaast denk ik dat de hele discussie niet zou hebben plaats gevonden als je eens goed had gelezen, er stond in mijn bericht duidelijk ''toekomstig''

Verder toon je ballen, nee ik zal zeggen je toont je kortzichtige kijk op het voetbal als je nu al stelt dat de genoemde spelers in je aangepaste bericht nooit de gouden bal zullen winnen. Blijkbaar ben je geobsedeerd door Messi en/of Ronaldo. Veel van de genoemde spelers hebben bij lange na nog niet hun toppunt bereikt. En Ronaldo en Messi gaan niet eeuwen mee.

14 augustus 2015 om 23:04

Transfersom heeft verder vrij weinig te maken met deze discussie. Neymar is momenteel een beduidend betere speler dan Costa en jonger. Pogba laat al mooie dingen zien sinds 12/13 op jonge leeftijd (3 jaar jonger dan Costa) en is daarom dan ook duidelijk de favoriet ten opzichte van Costa. Hazard en de CL heb je samen niet benoemd, dat deed ik zelf overigens maar Hazard heeft tot nu toe meer bewezen en daarom acht ik hem ook de favoriet. Bale had nog een vrij sterk 13/14 seizoen en zoals ik al zei hij heeft finales beslist en heeft veel sterkere seizoenen gekend tot nu toe in zijn carriere ten opzichte van Costa. Ik vind tot nu toe Costa sterk spelen bij Bayern maar ik zie er geen potentiele Gouden Bal in voor hem, niet eens bij de genomineerden.

14 augustus 2015 om 23:18

De nadruk in de post lag ook niet op de transfersom, dat was gewoon een reminder.

Verder blijf ik erbij dat je kortzichtig bent , Pogba is 3 jaar jonger, dus is favoriet, wat is dat in hemelsnaam voor kinderachtige redenering?? Het gaat toch niet om leeftijd.

Ik vraag me af hoeveel wedstrijden je van Pogba ziet, volgens mij kijk je naar youtube filmpjes en baseer je je daarop. Sorry als ik juve supporters serieuzer neem dan jouw, die er dichtop zitten. Ik zelf kijk naar de topwedstrijden van Juve, zowel in de CL als serie A. En die jongen is nog lang geen topper.

Omdat iemand meer bewezen heeft zorgt niet voor de Gouden Bal. Robben heeft in 1 seizoen geweldig veel bewezen, in mijn ogen toen zelfs meer dan Ronaldo, die alleen maar scoorde (het is geen topscoorders titel!!), maar behoorde niet eens tot de kanshebbers in praktijk.

Verder vind ik het knap hoe je in de toekomst kan kijken. Het is voor Costa een beetje moeilijk om finales te beslissen als hij er nooit 1 bij Bayern heeft gehad he. Verder heeft Pedro voor Barca ook finales beslist, maar als je niet veel laat zien buiten de finales, zoals Bale, dan heb je er niks aan.

Niet eens genomineerde, hahah wat een kortzichtigheid, op de nominatielijst staan vaak spelers die een jaar helemaal niks presteerde, zoals bijvoorbeeld een Xavi die toen de meeste wedstrijden op de bank zat. Die staan er puur op naam.

Er stond niet voor niets in de toekomst. Beetje dom van jouw om dan de discussie aan te gaan. Tenzij jij een glazen bol hebt natuurlijk.

14 augustus 2015 om 23:40

Wat heeft Costa nou laten zien dat jij hem als toekomstig Gouden Bal winnaar beschouwt? Hij is 24 inmiddels en zal vast een prima speler worden voor Bayern, maar ik zie in hem een soort Willian-achtige speler. Zal hard werken, hier en daar een goal of assist produceren maar echt niet beter dan dat. Zeker niet beter dan een Bale, Neymar, Hazard, Lewandowski, Diego Costa, ga zo maar door.

14 augustus 2015 om 23:57

Hoe kan jij een toekomstige gouden bal winnaar beoordelen op het verleden? Als Costa 20 goals en 25 assists in 1 jaar maakt (stel 2018) en op het WK in de finale 3 keer scoort dan staat hij straks op het podium hoor. Ondanks dat Hazard meer heeft laten zien in 2014-2015 bij Chelsea.

Alsof het relevant is voor de toekomst wat Costa 3 jaar daarvoor heeft gedaan bij Donetsk. Ik weet echt niet hoe jij dingen uitsluit. Tunnelvisie heet zo iets. Volgens jouw logica moeten toekomstige gouden bal winaars dus vanaf de e-jeugd elke seizoen 40 goals maken.

15 augustus 2015 om 00:51

Ik kan hem net zo goed beoordelen als dat jij hem als toekomstig GB-winnaar inschat.

15 augustus 2015 om 04:18

Neymar heeft in 2014/2015 voor zowel Brazilie als Barcelona, 48 keer gescoord, en het aantal assists weet ik niet eens. Dus waarop baseer je dat Costa beter presteert dan Neymar?

15 augustus 2015 om 10:11

Ik heb nergens gezegd dat Costa beter presteert dan neymar hoor. Daarnaast had ik het over het eerste seizoen van neymar bij barca. Door mensen zoals jij die totaal niet lezen krijg ik echt de neiging om m'n account hier op te zeggen.

15 augustus 2015 om 11:54

Bayern München heeft echt een geweldig elftal nu. Als Guardiola deze opstelling aanhoudt en misschien nog een type Kroos(ik zou gewoon een poging doen om hem weer terug te halen) haalt om Xabi Alonso te vervangen, dan heeft Bayern geen enkele zwakke plek meer. Costa is een geweldige dynamische speler en met Vidal is een uitstekende breker gehaald die de Bundesliga ook kent. Ik denk Bayern de grootste kanshebber is om de Champions League te pakken. Enkel Barcelona kan roet in het eten gooien.

36 tegendoelpunten in 5 duels zijn wel erg trieste cijfers.

Redelijk saaie pot, ondanks de grote uitslag. Het duurde namelijk lang voordat Bayern echt gas gaf. HSV bood nog leuk weerstand de eerste helft en de nonchalance spatte ervan af bij vooral de verdedigers aan Bayern zijde. De tweede helft kwam het vooral los, vooral door Douglas Costa. Echt waar, wat een superspeler in wording als dat al niet is. Hoe snel die gast is, wat een techniek die heeft, hoe hij het overzicht bewaard. Die explositiviteit, bizar! De nieuwe Robben is zowaar geboren. Over Robben gesproken, speelde vandaag nog niet zoals we van hem gewend zijn. Had wel een paar mooie steekpassjes, maar was niet dreigend genoeg en kwam niet uit de verf door miscommunicatie leek het wel. Jammer voor HSV, maar het kwaliteitsverschil was gewoon te groot.

In de voorbereiding geeft Pep spelers weer wat hoop om vervolgens toch weer terug te vallen op zijn lievelingetjes. Bayern was ongenaakbaar, maar het was weer oersaai om te bekijken. HSV heeft met Spahic nog geluk gehad dat die geen rood kreeg.

14 augustus 2015 om 22:40

Spahic moest er inderdaad af, die zocht Lewa de hele wedstrijd op. Verder kon Bayern ook een penalty krijgen, handsbal van ik meen Jung.

Verder deels met je eens. Het valt me vies tegen hoeveel jeugd er momenteel door komt, dat was 1 van de dingen waarom ik blij was toentertijd met de komst van Pep. Wat ik wel positief vond is dat Bayern nu eindelijk in een normale formatie speelde. Helaas met Xabi. Maar in ieder geval niet zijn ''lievelingetjes'' Rafinha en Bernat.

Lekker Bundesliga debuut van Costa zeg! Gaan we nog veel plezier aan beleven.

Hoe deed Robben het, gaat hij dit seizoen weer zo fit en geweldig blijven als de afgelopen 2 jaar?

14 augustus 2015 om 22:36

Hmmm redelijk, hij had een paar leuke passes maar verder niet. Hij moet weer ff warm draaien en dan zien we de Arjen van de afgelopen 2 jaar daar twijfel ik niet aan .

14 augustus 2015 om 22:37

Was eigenlijk de ''slechtse'' aan de kant van Bayern, maar dat komt omdat ik bij Bayern iedereen eigenlijk sterk vond spelen, op Robben na. Die komt wel in vorm, maar zat er vandaag gewoon niet in. Is ook niet voor niks gewisseld.

14 augustus 2015 om 22:42

Idd. Robben speelde slecht. Maar je zag ook dat hij het rustig aan wou doen.

15 augustus 2015 om 02:59

Robben speelde erg onzichtbaar, toen ie gewisseld werd ging Costa naar rechts en die deed het uitstekend daar.

Dit HSV heeft niets te zoeken in de 1. Bundesliga. Dat was werkelijk bedroevend.
Bij Bayern was overduidelijk Douglas Costa de beste man geweest. Bayern gaat aan hem nog veel plezier beleven.
De zwakste schakel is overduidelijk Xabi Alonso. Daar vind ik zelfs Lahm beter op het centrale middenveld. Alonso is de enige die zijn plaats mag ruimen voor iemand anders. Voor de rest is dit de juiste opstelling.

Als HSV dit jaar weer tegen degradatie strijd. Is het gewoon beste ze keer degraderen. Hoe jammer ik het ook vind.. Keer degraderen is goed voor ze. Kunnen ze na denken wat ze fout doen en wat er niet goed gaat. Kunnen ze opnieuw beginnen en kunnen ze keer een goede bezem door de club halen. Zitten daar mensen die geen verstand hebben van voetbal. HSV Heeft een mooie historie maar daar blijft weinig van over als het zo doorgaat... Als het spel zo slecht blijft als vorig seizoen wordt het een zwaar en lang seizoen....

Leuk man, die Bundesliga.

Wat een oersaaie competitie is dit toch geworden. Hoog tijd dat voetbalbonden progressief hun TV-gelden gaan verdelen.

14 augustus 2015 om 22:48

De verschillen tussen tv gelden in Duitsland zijn minimaal hoor. Kijk maar eens in Spanje. Verschil tussen de nummer 1 Bayern (rond de 50 miljoen) en de nummer 2 Dortmund (rond de 42 miljoen). VZ publiceerde onlangs die lijst in een galerij.

15 augustus 2015 om 08:39

Maar dat is toch nog steeds geen progressief beloningsstelsel? Als je de Bundesliga weer spannend wil krijgen moet je de kleine broeder meer TV-gelden geven dan de grote jongens, of op zijn minst iedereen evenveel.

15 augustus 2015 om 09:46

Ik heb zelden zoiets raars gehoord. Waarom zou je een club meer geld geven als toch niemand er naar kijkt? Of kijk jij graag naar Hsv? Nee, Bayern verdient het dubbel en dwars, kijk maar naar de tv gelden in de Premier league en Primera Division.

@blink
Jammer dat Mourinho hem blijkbaar niet wilde. Kan me ook herinneren dat hij zei dat hij naar Chelsea wou gaan. Zou echt de perfecte aankoop geweest zijn.

14 augustus 2015 om 22:53

Costa

Hazard - Willian - D.Costa

Zou echt dodelijk zijn geweest Braziliaanse samba op rechts de flair van Hazard op links echt genieten , ach ja we moeten nu gewoon roeien met de riemen die we hebben tenzij Mourinho een konijn uit de hoge hoed weet te toveren.

Echt met een enorm dikke smile op m'n gezicht gekeken naar Douglas Costa de inzit van die jongen, de snelheid, z'n wil en z'n techniek is echt geweldig. Ook geweldig om te zien dat Lewandowski zijn draai heeft gevonden, hij en Müller werken lekker samen. 1ste helft was saai maar 2de helft was gewoon geweldig. Benatia was vandaag een echte blok beton achterin en vidal speelde ook lekker vandaag. Opstelling vond ik van pep ook vandaag goed op het feit na dat Alonso in de basis stond, had daar liever Hojbjerg gezien of Thiago. En zo verder doen dit seizoen Bayern!!!!

Ik was 1 van de mensen die zat te twijfelen of die wel zou slagen. Maar na een goede voorbereiding speelde die vandaag ook een geweldige pot zeg. Fantastische aankoop van Bayern!

Waar zijn al die mensen die zeiden dat Costa een flop zou zijn? Duidelijk mensen die geen verstand van voetbal hebben. Speelde geweldig

15 augustus 2015 om 00:34

Die ga je pas zien wanneer Costa een slechte wedstrijd speelt

15 augustus 2015 om 04:21

Ik heb nooit iets gezegd over Costa, maar alleen omdat ie een goede wedstrijd heeft gespeeld kan hij geen flop zijn?

15 augustus 2015 om 07:24

Voorbereidingen niet gezien?

Hoe deed Ekdal het bij Hsv?

In 2012 waren er ook alleen maar verdedigende ingestelde spelers, en toch wonnen zij de champuons league.

Oscar krijg voor de ene wedstrijd een 9 van mij en de volgende wedstrijd krijgt hij weer een 5, goede speler helaas te vaak te wisselvallig.

Wilian kan prima uit de voeten op 10 en had ik gehoopt op een goede rechtsbuiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren