Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Basisplaats in ‘El Clásico’ lonkt voor Sergiño Dest na blessure Jordi Alba

Laatste update:

Jordi Alba staat voorlopig aan de kant bij Barcelona. De Spaanse linksback viel zondagavond geblesseerd tegen Sevilla (1-1) en zijn club heeft nu naar buiten gebracht dat hij kampt met een hamstringblessure. Barça kan niet bevestigen hoe lang de vleugelverdediger is uitgeschakeld.

Alba raakte in de slotfase van de wedstrijd geblesseerd. Zijn blessure heeft geen gevolgen voor de nationale ploeg van Spanje, daar bondscoach Luis Enrique de Barcelona-back niet had opgenomen in zijn definitieve selectie. Alba werd zondagavond in het Camp Nou vervangen door Sergiño Dest. De van Ajax overgekomen vleugelverdediger maakte een kwartier voor tijd zijn debuut in het team van Ronald Koeman.

De eerste actie van Sergiño Dest bij FC Barcelona is héérlijk ??

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 4 oktober 2020

Afhankelijk van het herstel van Alba zal Koeman na de interlandperiode mogelijk noodgedwongen een beroep moeten doen op Dest. Op 18 oktober staat de uitwedstrijd tegen Getafe op het programma en daarna volgt de thuiswedstrijd tegen Ferencváros in de groepsfase van de Champions League. Als Alba daarna nog altijd niet hersteld is, kan Dest zich mogelijk opmaken voor de kraker tegen Real Madrid. Op 25 oktober staat El Clásico op het programma. Drie dagen later volgt de uitwedstrijd tegen Juventus in de Champions League. Júnior Firpo kan ook als linksback uit de voeten, maar ook hij staat geblesseerd aan de kant.

Youri Mulder lacht om enige ‘fout’ van alom geprezen Sergiño Dest

Sergiño Dest liet zondagavond een goede indruk achter bij zijn debuut voor Barcelona.Lees artikel

Dest stond zondagvond weliswaar maar een kwartier op het veld, maar de Spaanse media waren na afloop positief over de aankoop van maximaal 26,23 miljoen euro. “Hij werd twee dagen geleden gepresenteerd en moest in zijn onverwachte debuut opeens als linksback spelen. Desondanks liet hij zijn stempel achter dankzij een goede actie waaruit Lionel Messi bijna scoorde”, schrijft Mundo Deportivo. Ook Sport is positief: “De blessure bij Jordi Alba ‘dwong’ Dest om het veld te betreden, aan een zijkant waar hij normaliter niet speelt. Hij kon echter goed met de omstandigheden omgaan en voerde zijn defensieve taken goed uit. Een voetballer die illusies wekt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij deed het prima gisteren tijdens zijn invalbeurt. Uiteraard tegen Real wel even een stapje hoger, maar heb er vertrouwen in dat Dest gaat slagen bij Barca! Helaas heeft hij er niet voor gekozen om voor NL uit te komen want zou een goede back voor de toekomst zijn voor het Nederlands Elftal.

5 oktober 2020 om 15:22

De wedstrijd op zich is natuurlijk meer beladen, het is El Clasico, maar ik denk dat Sevilla momenteel een hoger niveau haalt

5 oktober 2020 om 16:01

Hoeveel interlands heeft hij al gespeeld voor de VS? Anders kan De Boer wellicht nog eens een woordje met hem spreken. Je weet maar nooit

Hoe zit het met die Junior Firpo trouwens? Lijkt mij normaal gesproken nog steeds de back-up van Alba. Wel leuk voor Dest dat ie gelijk aan de bak kan na de interlandperiode.

5 oktober 2020 om 15:07

Als je het artikel leest, staat er dat hij ook geblesseerd is waardoor deze unieke kans voor Dest mogelijk ontstaat

5 oktober 2020 om 15:32

Firpo heeft echt niks gepresteerd, heel beperkte speler en geen waardige vervanger voor Alba. De rechtsback was al een knelpunt voor Barca, maar in een snel tempo wordt de linksback positie nog een groter probleem daar.

5 oktober 2020 om 15:43

Dest is echt veel beter dan het blinde renpaard Firpo.

5 oktober 2020 om 19:58

Als je uit Europa alle topclubs neemt dan is Firpo verreweg de slechtste van allemaal. Ik vind zelfs Lodi van Atletico nog beter. Ik heb liever Malacia of Haps als linksback dan Firpo.

Haha, ik zou zeggen laat hem lekker achter Rodrygo aan rennen.

Dat is wel het andere uiterste ...van de bank bij Ajax naar de basis bij Barca tegen Rma.ik snap wel dat hij deze stap heeft willen zetten.

Ik vind het een beetje voorbarig om te zeggen dat hij het niveau Barca gaat bereiken, omdat hij bij genoeg te verbeteren had, ondanks zijn jonge leeftijd en zijn invalbeurt van 15 minuten. Maar in die invalbeurt heeft die het erg goed gedaan. Misschien hadden de scouts het wel goed gezien en rendeert hij gewoon beter met betere spelers om zich heen. Des te meer jammer dat hij niet voor Oranje heeft gekozen, maar ik gun hem het beste.

Dit noem ik nog eens binnenkomen als een held zeg. Hij zorgt ervoor dat ze niet om hem heen kunnen. Al komt Alba terug van zijn blessure, als Dest zo blijft spelen blijft hij er staan. Zoals dat ging met Alphonso Davies. Ajax fans die bleven schreeuwen 20 mil strik omheen. Is een beperkte rechtsback, laat te veel steekjes vallen. Gaan zich de komende dagen nog wel achter de oren krabben hoor. Andere spelers(je kunt wel raden wie) die de hemel in werden geprezen maken het niet waar Dest is iig aardig op weg. En met Ronald als coach krijgt hij ook in boost in zijn vertrouwen.

5 oktober 2020 om 15:55

"Hij zorgt dat ze niet om hem heen kunnen", mjaaa je weet dat Alba en Firpo (beide linksbacks) geblesseerd zijn he. Dan hoef je niet veel meer te doen haha. Desalniettemin mooi voor Dest dat ie gelijk kan laten zien wat ie waard is, viel goed in gisteren, hopelijk kan hij dat doorzetten (al zij het op zijn nevenpositie en niet op rechtsback).

Een Clasico zonder Carvajal en Alba, wordt interessant om te zien. Ik vermoed dat Zidane 433 zal gaan spelen tegen barcelona in camp nou, en op het middenveld krijg je dan Casemiro Fede Modric voorin Vini Bigbenz Asensio, al lijkt Real ook ruim voor de Clasico al Hazard er weer fit bij te hebben. En dan te bedenken dat de Clasico nog maar 19 dagen verwijderd is van ons. Letsgo

Dan krijgt Asensio/Rodrygo/Vini (wederom) een gemakkelijke avond.

Bij Madrid hazard en carvajal en bij barca alba helaas geblesseerd. Hopelijk blijft het bij deze spelers. Komt vaak gevoeg voor dat er spelers geblesseerd raken of terug komen van zo n interland periode.

Dest gaat Roberto dit seizoen uit de basis spelen. Ook leuk voor het Nl'se voetbal. Hopelijk zet Koeman deze lijn door met Barça, dan is het weer leuk om naar de wedstrijden van Barça te kijken en hopelijk Messi nog een paar jaar zien vlammen!

ter Stegen
Dest
Araujo
Pique
Alba
Pjanic
Coutinho
de Jong
Dembele
Messi
Fati
5 oktober 2020 om 16:14

Waarom leuk voor het Nederlandse voetbal? Die jongen heeft gekozen voor VS niet voor Oranje.

7 oktober 2020 om 11:04

Er staat voor het Nederlandse voetbal, dus dan bedoel ik het Nederlandse voetbal in het algemeen. Dat wij in Nederland in staat zijn om een jongen op te leiden, die klaar is om zich bij een van de beste clubs ter wereld, verder te ontwikkelen. Al helpt het een klein beetje, maar dit soort kleine dingen helpen mee om het voetbal weer naar een hoger niveau te tillen.

Wat een droom waarin hij zit. Een droom die ook werkelijk uit komt. Had amper een groepstraining achter de rug en mocht direct opdraven. Prachtig jongensverhaal dit! Ik hoop dat van harte dat hij slaagt daar. Hij voetbalt in ieder geval met veel lef en bravoure. Weinig angst. Goede start zo!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren