Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona wordt sneller dan verwacht ‘voor altijd’ verlost van Coutinho

Laatste update:

De gesprekken tussen Barcelona en Aston Villa over Philippe Coutinho zijn in een stroomversnelling geraakt. Sinds woensdag is bekend dat de Braziliaanse middenvelder op huurbasis zou kunnen overstappen naar the Villans, waar Steven Gerrard aan het roer staat. Sport onthult donderdagavond dat de manager zelf contact heeft opgenomen. Bovendien maakt de Catalaanse krant bekend dat Coutinho dicht bij een huurovereenkomst van achttien maanden is.

Bij de Premier League-club zou Coutinho dus herenigd worden met Gerrard, met wie hij nog samenspeelde bij Liverpool. Volgens de eerdere berichtgeving van diverse Spaanse journalisten zou er gesproken zijn over een verbintenis tot aan het einde van huidig seizoen. Nu meldt Sport echter dat Aston Villa bereid is om de middenvelder zelfs tot medio 2023 te huren. Een uitstekende uitkomst voor Barcelona, daar het contract van Coutinho in Barcelona eveneens afloopt. Dat betekent dat Coutinho helemaal niet meer terugkeert in de salarishuishouding van de Catalanen.

Volgens de laatste berichten uit Spanje kan de deal in de komende uren al beklonken worden. Ook zou Coutinho al op huizenjacht zijn in Birmingham. Met name Barcelona zou gebaat zijn bij een snelle afhandeling van de overeenkomst, aangezien aanwinst Ferran Torres dan mogelijk nog voor het LaLiga-duel met Granada van komende zaterdag ingeschreven kan worden. Woensdag slaagden los Azulgrana er ook al in om Dani Alves definitief in te schrijven.

Gerrard werd eerder op de donderdag door Sky Sports al geconfronteerd met de geruchten rondom zijn voormalig ploeggenoot. De manager had louter lovende woorden over voor de Braziliaan. “Ik kan begrijpen waarom veel supporters in het hele land over hem spreken. Ik denk niet dat je niet zomaar de bijnaam magician krijgt, dus hij is iemand voor wie ik ongelooflijk veel respect heb. Ik heb niets dan positieve dingen te zeggen over de speler. Hij is een vriend van mij, dus als mij de vragen worden gesteld, kan ik zo lang blijven spreken als je wilt.”

Eind december gaf Barcelona al te kennen optimistisch gestemd te zijn over de interesse in Coutinho. De Catalanen willen dolgraag van de 29-jarige aanvallende middenvelder af en Sport onthulde daarvoor drie opties in Engeland te hebben: Everton, Arsenal en Tottenham Hotspur zouden niet onwelwillend tegenover de komst van de Braziliaan hebben gestaan. Aston Villa bleek echter doortastender, mede vanwege de aanwezigheid van Gerrard. Coutinho is overbodig bij Barcelona en drukt met een nettosalaris van liefst veertien miljoen euro zwaar op de begroting.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zou voor de jongens in de selectie van Barcelona natuurlijk ideaal zijn, hoeven ze niet voor nog minder salaris te voetballen en voor Coutinho misschien een mooie laatste kans om zijn carrière swung te geven.

Toch een redelijke gok voor Villa maar goed nieuws voor Barca. Kan me overigens niet voorstellen dat Villa het volledige salaris zal overnemen.

6 januari 2022 om 22:10

Mogelijk niet het hele salaris. Maar als ze hem aan het einde van de rit gratis kunnen overnemen is het alweer aantrekkelijker voor ze.

6 januari 2022 om 22:27

Zeker. En als Aston Villa dan de andere helft betaalt dan scheelt het helemaal

7 januari 2022 om 00:08

Dat maakt het helemaal niet interessanter. Coutinho staat het immers vrij om over 18 maanden alsnog bij een andere club te tekenen dan Villa. Zeker als ie de verwachtingen inlost zullen er grotere clubs naar zijn transfervrije komst hengelen

6 januari 2022 om 22:17

Nee klopt, naar verwachting neemt Villa 50-70% van zijn salaris over.

6 januari 2022 om 22:19

Dat is wel een fors bedrag zeg! Ben benieuwd hoe hij het bij jullie gaat doen. Misschien komt hij weer in zijn oude vorm onder Gerrard want voetballen kan die niet verleerd zijn zou je zeggen.

7 januari 2022 om 01:07

Nou durf ik met coutinho niet zeker te zeggen hij heeft een korte goede periode gehad bij liverpool maar daarvoor bij inter was t ook 3 keer niks en bij barca heeft die er ook weinig van gebakken

Ik weet niet of dat zulk goed nieuws is voor Barca. Ze hadden mss nog gehoopt 25-25M transferwaarde terug te zien?

6 januari 2022 om 22:12

Ik denk dat Barca gewoon hoopt om salaris te besparen.

7 januari 2022 om 10:03

Wel goed nieuws, maar niet het beste. Verkopen zou het beste zijn, maar als je in ieder geval van zijn salaris af bent, is dat al heel mooi.

Dan nog Umtiti en Dembele (vernieuwen gaat toch niet gebeuren). Verder zou het niet onaardig zijn om van Jordi Alba af te geraken.

Goed nieuws, nu Dembele nog weg en alle dure aankopen als vervanging van neymar zijn weg.

6 januari 2022 om 22:27

Mina heeft Barcelona goed kunnen verkopen. Net als Semedo. Op Paulinho werd zelfs goede winst gemaakt.

6 januari 2022 om 22:31

Nu hebben al die spelers buiten Coutinho en Dembele nog wel veel opgebracht. Allen zijn met winst of zonder verlies verkocht.

6 januari 2022 om 22:45

Paulinho was heel erg nuttig. Die anderen pasten niet echt.

7 januari 2022 om 10:04

Paulinho was nuttig omdat het systeem erop werd aangepast. Het algemene spel van Barça ging erop achteruit, maar zijn kwaliteiten werden daardoor benut.

Hopen dat Gerrard weer een vleugje van Liverpool-Coutinho terug kan brengen. Was echt een steengoede speler toen.

Wat spreekt Gerrard sinds die trainer is toch altijd netjes beleefd en eervol. Ik hoop dat hij Coutinho weer mooie dingen kan laten zien.

7 januari 2022 om 04:30

Zo was hij als speler ook al. Heeft zijm tegenstanders altijd met Respect behandeld.

Coutinho, Dembele allebei gratis kwijt, pijnlijk.

Nu zal Ferran Torres wel ingeschreven kunnen wordne en als Dembele ook vertrekt, kunnen er andere versterkingen gehaald worden.

6 januari 2022 om 22:24

Laporta heeft zo bijna alle dure spelers die Bartomeu hem naliet weggesneden. Als je ziet wat Coutinho verdient ten opzichte van een speler als Salah. Dat is echt bizar. Gaat Madrid met Hazard zo hetzelfde doen en hem verhuren?

6 januari 2022 om 22:29

Inderdaad. Bale is wel een ander geval vind ik. Die heeft grote bijdragen geleverd aan Madrid voordat hij ver terugviel. Coutinho had ook nog best aardige statistieken zeker in het begin. Verder zullen we hem vooral herinneren voor die goals in de CL tegen Barcelona.

6 januari 2022 om 22:42

@hangover96 Zo raar is dat salaris van Salah helemaal niet. Ja, het is wel te laag (als dat uberhaupt kan) in vergelijking met andere sterren, maar het is best logisch aangezien dit contract uit 2018 stamt. Toen had hij nog niet de status om een nog groter contract binnen te halen. Ondertussen wordt er al maanden gesteggeld over een nieuw contract met een geëist basissalaris van rond de 400.000 pond, dus het komt allemaal wel goed met Salah.

6 januari 2022 om 22:34

De druk was te groot voor hem bij Barcelona. Maar zet hem bij een club waar iedereen voor hem werkt op 10 en hij kan weer opbloeien.

6 januari 2022 om 22:40

Ja kan ik me wel in vinden. Maar een echte topper wordt juist alleen maar beter van die druk

6 januari 2022 om 22:55

Hoe kan de druk nog groot zijn als je als één van de weinige 'topspelers' bent overgebleven. Jammer hoe deze man zijn carrière als een nachtkaars is uitgegaan. Hij was van absolute waarde bij Liverpool en deed het niet onverdienstelijk bij Bayern.

Dacht dat hij het eerder bij Newcastle ging proberen. Bij Aston Villa als vervanger van Jack Graelish zou wel kunnen, alhoewel laatstgenoemde ook overschat is bij City.

7 januari 2022 om 00:20

Grealish alles behalve overschat. Bekijk de onderliggende statistieken als dribbels, carries into 16, into final Third etc en wat overblijft is een van de beste spelers van de prem en Europa. Het rendement valt wat tegen, maar ook Sterling deed er 3 seizoenen over voordat hij ook maar enigszins effectief werd onder pep.

Coutinho bij Liverpool was zowel op 10 als hangend vanaf links echt absurd goed. Was echt blij met zijn komst en dacht dat hij op de plek waar Pedri nu speelt hetzelfde niveau kon etaleren. Niets bleek minder waar. Helaas, ik hoop voor hem zelf en het Braziliaans elftal dat hij weer kan opbloeien onder de vleugels van Gerrard.

6 januari 2022 om 22:46

Xavi is heel duidelijk. Op de vleugels wil hij snelheid zien. Coutinho kan geen man passeren.

6 januari 2022 om 23:10

Ja met Fati, Dembele en Ferran heb je wel vleugels met snelheid. Maar dan zou ik de interesse in een Sterling en Martial al veel meer begrijpen. Maar als we toch op de Spaanse tour zijn: is Bryan Gil geen optie dan? Die speelt volgens mij amper bij Spurs. Of geblesseerd? Of Yeremy Pino: klassieke winger die het veld breed houdt, actie in huis heeft en snel is. Het hangt meer af van Xavi ook. Wil hij met een echte nummer 9 spelen of met een Trequartista. Ons middenveld zit goed met Pedri, Gavi, Nico en Frenkie op de half posities. Misschien toch kijken naar een optie voor de controleurs positie als opvolging van Busquets. Nico vind ik daar minder, die is van nature aanvallend ingesteld. Alleen de laatste periode bij Barca B speelde hij vaker als controleur. Heeft het fysieke plaatje, maar juist zijn diepgang aan de bal naar voren toe maakt hem sterk. Liever dan nog Frenkie op de Busquets plek. Desalniettemin is een centrale verdediger top prioriteit imo. Nog meer dan een aanvaller. Braithwaite, Fati en Depay komen terug. Dan heb je nog Dembele, Ferran, Abde en eventueel Ilias. Voor top 4 is dit meer dan uitstekend materiaal. Achterin moet er centraal zeker na het uitvallen van Araujo wat gebeuren. Sowieso Mika Marmol kans geven. Lenglet, Umtiti, Mingueza zijn allen 3 super dramatisch. Pique moet je per wedstrijd maar gokken hoe goed hij voor de dag komt en Eric Garcia zit tussen deze 2 categorieën in: minder slecht dan eerst genoemde 3, maar verder ook gewoon niet goed genoeg. Wordt nog wat…

7 januari 2022 om 08:40

Gil is nog wel erg groen. Ik zou eerst Abde een kans geven nu. In 1 tegen 1 is hij de beste speler die we hebben. Hij heeft nog niet altijd een eindprodukt maar dat heeft Gil ook nog niet. Ik denk dat Frenkie in de Busquets rol kan als Nico er ook in staat. Met Pedri en Gavi voor hem heeft hij defensief te weinig steun. Marmol is een interessante speler. Wat meer gecontroleerd dan Balde. Eric Garcia vind ik echt onderschat. Ik vind hem met Araujo een goed koppel vormen.

7 januari 2022 om 09:15

Marmol is een linker centrale verdediger van nature he en geen linksback (hij kan daar vanwege zijn snelheid wel uit de voeten en speelt daar in nood ook soms). Hmm maar hoe zou je dat middenveld invullen dan? Als je het zo stelt dan moet Xavi haast wel 3-4-3 gaan spelen met Nico, Frenkie, Gavi en Pedri. Ik ben sowieso voorstander daarvan, maar dan moeten er minstens 2 goede centrale verdedigers bij komen. Is enerzijds ook zonde van de talentvolle wingbacks die je hebt met Balde en in mindere mate Dest. Of we moeten 2 buitenspelers hebben met scorend vermogen (Fati en Ferran) en dan van Pedri of Gavi een valse spits maken (beetje hoe Fabregas in 2012 op het EK speelde). Pedri en Gavi zijn wel wendbaarder dan Cesc dus dat spreekt in hun voordeel.

7 januari 2022 om 10:05

Ik heb ook beelden van Marmol gezien als linksback. Ik vermoed ook dat 343 het beste past. Alves is als pure back ook niet meer geschikt. We gaan het zien de komende weken. Alle spelers komen zo terug. Je kunt ook 433 spelen met Frenkie en Nico achter Pedri of Gavi.

6 januari 2022 om 22:48

Ik weet nog dat Guaporta dat al vanaf het begin al had voorspeld. Hij gaf al aan dat Coutinho niet in de Iniesta rol kon spelen wegens de hoeveelheid risico die hij neemt en de gebrekkige defensieve arbeid. Bleek achteraf helemaal gelijk te hebben en we hebben toch wel kunnen stellen dat Coutinho echt een slapjanus is.

6 januari 2022 om 23:18

Klopt, die zei dit altijd al. Credits voor hem want ik was ervan overtuigd dat Coutinho dit wel kon, juist omdat hij bij Brazilie in een 433 met de punt naar achter goed functioneerde op de nummer 8 positie (linker aanvallende middenvelder).

Om gelijk in te haken op Hangover96: Bij Brazilie speelt hij ook al tijden niet meer vanwege zijn slechte vorm. Paqueta is hem voorbijgestreefd op die positie en die doet het uitstekend.

7 januari 2022 om 05:11

Paqueta speelt hij er op korte termijn niet uit. Die draait bij Brazilie echt als een tierelier en heeft ook een goede connectie op het veld met Neymar. Ik denk dat Coutinho met het oog op het WK daarom ook deze stap zal maken (als het doorgaat). Die wil zich weer manifesteren en in de kijker spelen. We zullen zien of hij het tot de definitieve selectie zal schoppen. Ik hoop het wel want een Coutinho in goede doen is uiteraard van toegevoegde waarde voor Brazilie.

Fijn voor beide partijen. Ik blijf Coutinho een heerlijke voetballer vinden, jammer dat het er bij Barca nooit echt uit is gekomen.

Die zien we dus nooit meer terug in een Barcelona shirt, 18 maanden huur Aston Villa neemt 50-70% van zijn salaris over voor 18 maanden iedereen blij.

Laporta en Alemany zijn goed bezig Griezmann en Messi salaris volledig uit de boeken, Coutinho grotendeels. Nu Umtiti nog.

De bijnaam Magician, wat een grap zeg. Bij ons heeft hij nooit magie laten zien. Laat het hem maar lekker in Birmingham proberen. Ik gun hem het beste en wie weet zien we nog wat van de oude Coutinho terug, voor zowel Barca als Coutinho zelf is deze breuk beter.

7 januari 2022 om 05:14

De bijnaam heeft hij in Engeland/Liverpool gekregen en is gebaseerd op wat hij daar liet zien en dat is waar Gerrard naar refereert, die kent hem maar al te goed. Dus een grap is het zeker niet. Snap dat je (net als ik) teleurgesteld bent over het spel dat hij bij Barca heeft laten zien. Deze stap is voor alle partijen het beste.

Wat een afgang van hem! Ben ik nou de enige die het raar vindt dat sommige middenmoot premier League teams best wel grote namen kunnen aantrekken? Bedoel Coutinho kan ook makkelijk mee met Arsenal .

7 januari 2022 om 08:41

Ze kunnen hem aantrekken doordat Gerrard er zit en doordat Barcelona meebetaalt aan zijn salaris. Ik hoop dat Coutinho weer wat vertrouwen krijgt bij Aston Villa.

7 januari 2022 om 08:42

Hoezo afgang? Aston villa en elke PL club is vermogend en de PL heeft een erg hoog niveau daardoor. Hoezo kan hij mee met Arsenal? Op basis van wanneer? 5 jaar geleden? Ik vind het bijzonder dat je dit allemaal zegt :D

Dat zal dan het hele salaris zijn, anders vertrekt hij nooit
14 miljoen. Dat is toch krankjorum
Schuld van Barca verlaagt van 1400000000 naar 1379000000 miljoen

Is toch wel apart hè? Dat zo'n jongen in de Premier League de sterren van de hemel speelt en vervolgens bij Barça opeens geen knikker meer weet te raken. Hopelijk hervindt hij zijn vorm bij Villa.. Het zou voor Villa in ieder geval een geweldige (kwaliteits)boost zijn.

Wauw. Coutinho naar Aston Villa? Totaal niet verwacht, Gerrard is blijkbaar toch een belangrijke factor voor zijn komst, maar wat als hij weggaat? Is Coutinho dan nog steeds gemotiveerd vraag ik me af.

Laten we het hopen! Dan komt er ineens een serieus budget in het salarishuis open en kan Ferran meteen ingeschreven worden. Helaas heeft Phil nooit zijn Liverpool niveau gehaald op een paar leuke potjes na (CL kwartfinale 2019 vs United) , maar een breuk is het beste voor beide partijen. Hij lijkt me oprecht een leuke gozer, maar iemand die veel te braaf is. Laat het kopje veel te snel hangen.. Hopen dat Gerrard zijn spelplezier terug naar boven kan halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren