Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona-ster lacht om ophef: 'Het is maar een voetbalwedstrijd'

Laatste update:

Dani Alves zorgde vorige maand voor wat opschudding, door na de uitschakeling van Barcelona in de Champions League een grap uit te halen op de sociale media. Hij verscheen in een filmpje, met een pruik op zijn hoofd waarmee hij zich voor wilde doen als zijn vriendin die hem troostte. Dat zorgde voor de nodige kritiek uit de voetbalwereld.

/

Dani Alves begrijpt daar weinig van en reageert woensdag met een post op Instagram. "Zoals ik zei op de dag van de pruik, het is maar een voetbalwedstrijd. De echte waarde van het leven zit hem in andere zaken", schreef hij bij een foto van hem en zijn dochter op het sociale medium.

Hij lijkt de voetbalwereld niet erg serieus te nemen. "Als mijn kinderen van mij leren, heb ik mijn taak als vader volbracht. Ik geef genoeg om andere zaken om te begrijpen dat er belangrijkere dingen zijn (dan een voetbalwedstrijd, red.)", aldus Dani Alves, die dit seizoen nog wel de landstitel en de Copa del Rey kan pakken met Barcelon.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk zijn er ook andere dingen belangrijk of belangrijker, alleen klinkt het gewoon erg raar als je zegt: 'het is maar gewoon een wedstrijd'. Zeker als het over de halve finale van de Champions League gaat komt het niet over.

Vind het daarom niet bepaald slim om dat soort dingen zo de wijde wereld in te sturen. Maar goed, Alves is ook niet bijster slim.

11 mei 2016 om 14:26

Ben ik het met je eens! Wat moet je dan als supporter denken? Die kijken hier natuurlijk erg naar uit en dan vertelt iemand dat het 'maar een wedstrijd' is. Als ik supporter was zou ik dat niet accepteren.

11 mei 2016 om 15:08

Een supporter moet lekker aan belangrijkere dingen denken. Alves heeft gelijk. Een voetbalwedstrijd heeft meer invloed op de gemoedstoestand van de mensen, dan andere ernstige situaties (om het maar even zo te stellen). Volmondig met hem eens, het is de wereld op z'n kop.

11 mei 2016 om 15:26

Dan ben jij geen echte voetbalfan? Als ajax speelt vind ik dat belangrijk. De belangen tegenwoordig zijn gewoon te groot om het een wedstrijdje te noemen. Kijk alleen maar naar het geld. Als Barca zijnde kun je hier ook niet tevreden mee zijn. Dus nee, wat je zegt vind ik nergens op slaan!

11 mei 2016 om 15:41

Noem is voorbeelden van ernstige situaties die minder aan de gemoedstoestand doen dan voetbal? Ben benieuwd

11 mei 2016 om 16:37

Het overlijden van je hamster.

11 mei 2016 om 18:23

Er zijn inderdaad andere dingen belangrijker, wanneer je relativeert. In het kader hiervan vind ik dit totaal niet kunnen en onrespectvol naar de barca supporter. Sommigen leven en ademen hiervoor, vinden hun geluk hierin en zorgt een overwinning voor de nodige vreugde om toch positief zijn over het leven. Niet iedereen heeft het breed, en niet iedereen heeft veel mogelijkheden. Hij verdient miljoenen en heeft weinig zorgen in het leven, door supporters !

11 mei 2016 om 20:28

Juist. Met dit soort uitspraken moet je gewoon opletten en die kun je dus beter voor je houden.

Vind het van 'normale' voetballers al altijd zeer ergerlijk als de 'het is maar een spelletje' opmerking gemaakt wordt, uit de mond van een professional en al helemaal op zo'n hoog niveau klinkt het misschien nog erger. Jammer.

11 mei 2016 om 14:49

Hangover96 ,

Haha. Ik denk dat ik je verkapte punt begrijp, maar natuurlijk zit er een groot verschil tussen belangen in de voetbal- en de filmwereld.

11 mei 2016 om 14:52

Spoiler much?

Ja maarja wij kennen Dani Alves de voetballer. Videos de wereld inbrengen waarin je je miljoenenbaan met een tikkeltje teveel schijt benadert kunnen slecht vallen bij de fans.

In wezen heeft hij natuurlijk gelijk en het kan voor hem ook best een bijzaak in het leven zijn, waar hij toevallig erg goed in is.

Echter vergeet meneer hier dat hij nu eenmaal niet alleen voor zichzelf zijn geliefde 'spelletje' uitvoert en hier grof geld voor krijgt, maar dat er ook tal van mensen (lees: supporters) zijn waar hij het voor doet. Ik vind het daarmee een beetje goedkoop dat hij het verliezen van dergelijke wedstrijd zo bagatelliseert.

Het is maar een voetbalwedstrijd.. Maar het is ook maar je werk. Als topsporter mag je er wel de pest in hebben als je niet wint. Dus na zo een pot roepen het is maar een voetbalwedstrijd snap ik niet. Voor ons is het maar een voetbalwedstrijd maar voor jou is het je werk waar je zeer rijkelijk voor wordt beloond.

11 mei 2016 om 14:46

Heeft hij die wedstrijd verzaakt? Volgens mij niet,dus heeft hij zijn werk toch gewoon gedaan. Als t een X op mijn werk niet lukt ga ik ook niet met de pest naar huis. Zouden meer mensen moeten denken dat het maar een spelletje is ipv spelers bedreigen,elkaar de hersenen inslaan,bussen bekogelen etc etc.

11 mei 2016 om 15:00

Volgens mij mis je het punt. Als ik iets verpest op werk en ik zeg tegen mijn baas: 'het is maar werk', zal hij toch behoorlijk gaan twijfelen aan mijn werkhouding, net als supporters hier doen. Je hoort er juist wel de pest in te hebben, omdat je anders aangeeft dat je geen noodzaak ziet om je te verbeteren.

11 mei 2016 om 15:27

Ik mis t punt niet,hij heeft die wedstrijd niet verzaakt dus helemaal niks verpest. Als je je werk verpest wordt je ontslagen,als je een mindere dag heb is er niks aan de hand. Het is een teamsport geen individuele sport,de tegenstander was in dit geval gewoon beter. Niks aan te doen en op naar de titel. Hij heeft gewoon gelijk. Maar ja das mijn mening maar mis t punt totaal niet hoor

11 mei 2016 om 15:39

Dus als Feyenoord de bekerfinale had verloren en Kramer had gezegd: 'het was maar de bekerfinale', had je het niet erg gevonden? Ik zou woedend zijn geworden als een Klaassen had gezegd: 'het is maar de landstitel'

11 mei 2016 om 18:27

Als Feyenoord alles had gegeven,en de tegenstander is beter wel ja. Maar je gelooft t toch niet,en dat interesseert me ook werkelijk geen moer,het is een spelletje waar mensen zich veels te druk om maken mijn mening fijne dag.

11 mei 2016 om 21:31

Je kan werk toch niet vergelijken met sport.namelijk als je op je werk bent en je krijgt een opdracht van je baas dan is er geen tegenstander die het succesvol uitvoeren van je werk gaat belemmeren.tenzij je moest een collega hebben die jou liever kwijt dan rijk is of je moet een speciale job hebben.

Blijft een rare snuiter, die Dani Alves.

11 mei 2016 om 14:35

Een man die zijn nagels lakt en pruiken draagt om zijn vriendin op te vrolijke is meer dan een rare snuiter
Het is wachten op de dag dat hij uit de kast komt.
Hij heeft zijn vriendin heel wat uit te leggen..

11 mei 2016 om 15:01

Waar staat dat hij het deed om zijn vriendin te troosten dan? Er staat namelijk juist dat hij zich voor deed als zijn vriendin.

Dat was gewoon de wedstrijd bagatelliseren. Dat is het belang van dr wedstrijd minimaliseren hij baalt heel hard. Maar wou het gewoon dimmen. Kijk naar Bayern die waren pas echt teleurgesteld en er is geen enkele speler die erna naar buiten is gekomen en gezegd ach ja het is maar een wedstrijd. Wel in frustratie geuit wat echt is. Die Alves is een goede back maar waar ik mij aan stoor isdat hij intellectueel wil over komen terwijl hij een rand debiel is maar swat mijn mening.

Dani de Clown probeert weer interresant te doen, hoor.

Altijd met zijn gekke maniertjes, kapsels, kleding en uitspraken, maar tegerlijkertijd wel lekker klagen over hoe hard het voetbalwereld kan zijn en hij alleen een kleine onschuldige schaapje is die het allemaal moet verduren.

En nu komt hij met het is maar een wedstrijd, zonder die supporters zou hij nog in de Favela's zijn met die pruik maar dan voor andere zaken haha.

11 mei 2016 om 16:49

Je totale reactie slaat nergens op, al de dingen die je opsomt overlappen elkaar niet eens op de eerste plaats.

Alves is de beste rechts back die Barca ooit heeft gehad.
Hij is ook iemand die altijd alles geeft, dus over zijn inzet valt er niet te twijfelen.
Dat hij zoiets zegt na een wedstrijd stoort mij niet, omdat ik weet dat hij op het veld alles geeft voor Barca.
Het zijn mensen, en geen machines, dus dat er mindere periodes bij zijn is vrij normaal.
Het kan niet elk seizoen een groot feest zijn.

Ik ben het wel met alves eens. Mensen moeten zich niet zo druk maken om een spelletje. Als ik soms zie hoe achterlijk mensen zich kunnen gedragen als hun club een paar wedstrijden verliest of zomaar een bus bekogelen zoals bij west ham-man utd. Dan vraag ik me echt af wat er mis is met hen. Een dagje
chagrijnig is best te begrijpen, maar je moet je leven er niet door laten leiden/lijden.

Erg jammer dat veel kijkers en lezers de zaak opblazen in plaats van te kijken naar de context. Mag het duidelijk zijn dat Dani Alves juist een erg intelligente vent is die zowel buiten de club als intern erg wordt gewaardeerd. Journalisten lopen met hem weg vanwege zijn nuchterheid. Een beetje een Alves kenner weet dat hij een enorme liefhebber is en winnaar bij uitstek. Zie zijn trackrecord.
Persoonlijk kan ik wel om het filmpje lachen. Ben het volledig met hem eens dat het leven veel meer biedt die belangrijker zijn dan voetbal. Uiteraard baalt Alves en de rest van het team enorm en kon je dat zien in de competitiewedstrijden die volgden. Gelukkig zijn ze net op tijd uit dat dipje geraakt.

Makkelijk zeggen als je miljoenen binnenhaalt met maar een spelletje, miljoenen die ook nog eens worden opgehoest doordat de fans een draagvlak creëren waarin zo'n bedragen kunnen worden neergelegd. Lekker leventje moet deze gast hebben, leuk dat ie op deze manier nog wat teruggeeft

Door zo te reageren toont hij aan dat zelfs de beste ploeg kan verliezen en dit inderdaad niet het einde van de wereld is. Zoals het dan weer wel is voor supporters.
Ik heb medelijden met mensen die zo ver gaan voor het voetbal.
Als barcelona supporter denk je misschien altijd te winnen, maar dat is nu gewoon niet mogelijk.
Je wint procentueel gezien al zoveel meer. Af en toe verliezen hoort er eenmaal bij.

Heerlijk karakter die Alves.lijkt wel een beetje de Marlon Brando van het voetbal.neemt die hele voetbalwereld niet zo serieus en weet wat echt belangrijk is in het leven.dat wil niet zeggen dat hij niet alles geeft voor zijn vak,want anders zat die ergens in Brazilie te voetballen op deze leeftijd mocht die er weinig voor doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren