Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona pakt de landstitel na galavoorstelling bij rivaal

Laatste update:

Barcelona heeft zondagavond voor de 27ste keer in de clubgeschiedenis de landstitel veroverd. In het hol van de leeuw, op bezoek bij rivaal en stadgenoot Espanyol, was de ploeg van trainer Xavi met 2-4 veel te sterk. Robert Lewandowski was tweemaal trefzeker, terwijl Alejandro Baldé en Jules Koundé eveneens tot scoren kwamen. Namens Espanyol verzorgden Javi Puado en Joselu de treffers. Met nog vier speelronden te gaan kan naaste achtervolger Real Madrid de achterstand van veertien punten op Barcelona niet meer goedmaken. Het is de eerste prijs als trainer voor trainer Xavi.

Xavi had een basisplek in petto voor Frenkie de Jong, die op het middenveld naast Sergio Busquets en Pedri stond. Gavi schoof een linie naar voren en vormde de voorhoede met spits Lewandowski en Raphinha, die de rechterflank bestreek. Doelman Marc-André ter Stegen zag een viermansdefensie voor zich staan die bestond uit Koundé, Ronald Araújo, Andreas Christensen en Baldé. Xavi speelde dus met exact dezelfde elf namen als in het gewonnen LaLiga-duel met Osasuna (1-0).

Al binnen twintig speelminuten leek Barça vrijwel zeker van de landstitel, daar zowel Lewandowski als Baldé reeds tot scoren was gekomen. Laatstgenoemde betrad met een fraaie passeerbeweging het zestienmetergebied en bezorgde de Poolse goalgetter een niet te missen kans in het vijfmetergebied: 0-1. Ditmaal was het uitstekende voorbereidende werk van Pedri, die uit de draai een voorzet op maat bij Baldé bezorgde. De linksachter maakte van dichtbij geen fout: 0-2. De derde treffer werd op slag van het rustsignaal gevonden.

Net als bij het tweede doelpunt verliep de aanval ook bij de 0-3 over de rechterflank. Raphinha fungeerde als aangever voor Lewandowski, die zijn tweede spitsengoal van de avond aantekende. Het laatste sprankje hoop van Espanyol op een acceptabel eindresultaat ging zeven minuten na rust definitief in rook op. De Jong had een fenomenale, hoge steekpass in huis op Koundé, die boven Puado uittorende en de 0-4 binnenknikte. De thuisploeg wist nog wel twee treffers te maken: na een uitstekende pass van Fernando Calero wist Puado doelman Ter Stegen met een fraaie stiftbal te verschalken: 1-4. In de slotseconden zette Joselu de 2-4 eindstand op het scorebord.

[/embed}

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Real Madrid3427615287
2Girona3423563174
3FC Barcelona3422752773
4Atlético Madrid3421492467
5Athletic Club34171072261
6Real Sociedad34141281354
7Real Betis3413138452
8Valencia3413813-247
9Villarreal3412913-245
10Getafe34101311-643
11Alavés3411815-641
12Sevilla34101113-141
13Osasuna3411617-1439
14Las Palmas3410717-1337
15Celta de Vigo3481016-1234
16Rayo Vallecano3471314-1634
17Real Mallorca3461414-1332
18Cadiz3441416-2626
19Granada 344921-2821
20Almería3421121-3417

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Barcelona is de meer dan terechte kampioen van Spanje. Overall het meest consistent, zij het zelden heel flitsend. De verdediging staat als een huis, het middenveld is geweldig en de aanval kan beter. Xavi kunnen we inmiddels wel echt gaan beoordelen als trainer en als ik de hele optelsom maak, kom ik uit op een uitstekende trainer. Hij maakt logische keuzes en is tot een speelwijze gekomen waarin vrijwel alle spelers het best tot hun recht komen. Nu ben ik vooral enorm benieuwd naar wat de ploeg komend seizoen in de Champions League kan brengen. De poule zou iets makkelijker moeten zijn vanuit pot 1 en kijkend naar de ploeg nu, mag je toch eigenlijk wel weer meedoen tot de kwartfinale. Minimaal.

Laat ik - voor ik de loftrompet steek over Barca - eerst even melden dat Espanyol geweldig zwak was. Zo heb je ook weinig te zoeken in de Primera Division en daarom moet je de aangekondigde loftrompet ook met een klein korreltje zout nemen. Dat gezegd hebbende, vond ik Balde waanzinnig sterk. En eigenlijk het hele seizoen al. Alles wat er al die tijd aan zat te komen, kwam er vandaag in de eerste minuten al uit. Het is volkomen terecht dat hij de eerste keus is op linksback. Het middenveld was ouderwets dominant. Daarin vond ik ze alle vier even sterk. Al zijn Frenkie de Jong en Busquets toch wel iets verder dan Pedri en Gavi. Dat merk je. Het is het verschil tussen goede dingen doen en bepalend zijn. Busquets ga ja ongelofelijk missen volgend jaar. Daar zou ik me als Barcelona toch ligt zorgen over maken wat je gaat hem nooit adequaat kunnen vervangen. En dat als kloppend hart van het team. Het hele ecosysteem van de club zal ontregeld worden en het is de vraag hoe snel je daar weer rust in vindt.

De tweede helft was echt verschrikkelijk trouwens. Barcelona had er geen zin meer in en Espanyol had niet de kwaliteit om in hun offensief echt gevaarlijk te worden. Achja, je kunt ook altijd iets te klagen hebben. Terechte kampioen, nu de blik op volgend seizoen. Wat zou het toch mooi zijn als er deze zomer met verstand beleid wordt gevoerd. Dan kan het volgend jaar écht leuk worden.

15 mei 2023 om 00:04

Denk dat Koeman het beter had gedaan met zoveel geleende miljoenen eigenlijk.

15 mei 2023 om 00:49

Met koeman stond hij 8ste en werd alleen maar slechter met Messi in het team.

Die koopt luuk en speelt met depay Braithwaite etc..eww gewoon

Yeah good luck

15 mei 2023 om 02:04

Die koopt Luuk omdat hij geen cent te makken had. Niet voor niets dat Messi wegging. Xavi mocht 135 miljoen zonder tekensommen uitgeven, terwijl ze een schuld van 1.3 miljard hebben. Poeh poeh heel knap!

15 mei 2023 om 07:58

Doe normaal en blijf realistisch. Koeman zou nooit kampioen worden met het team van nu

15 mei 2023 om 09:31

Precies Visca, ik word ook niet goed van die eeuwige vergelijkingen met Koeman. Ja ze hebben ander materiaal. Koeman had daarentegen de beschikking over spelers als Messi en Griezmann. Het liep bij Koeman niet en bij Xavi wel. Punt. Koeman kreeg het niet voor elkaar om Griezmann te laten presteren zoals hij nu doet bij Atletico. Griezmann had je bijvoorbeeld prima in een rol kunnen laten spelen die Gavi nu vervult. Koeman kreeg het niet voor elkaar om het beste uit zowel Frenkie de Jong en Busquets te halen. We kunnen nu kappen met die eeuwige vergelijking. Xavi doet het gewoon goed en Koeman deed het een stuk minder.

15 mei 2023 om 07:32

Gefeliciteerd met het kampioenschap. Toch knap met een schuld van meer dan een miljard en door contracten van eigen spelers niet te respecteren.

Toch een seizoen met gemixte gevoelend. Enerzijds is het spel regelmatig niet zo flitsend. Het is werkelijk een ongekend sterk La Liga seizoen. Je staat na 34 speelronden op eenzelfde puntenaantal als waarmee de competitie de laatste drie jaren gewonnen werd. Pak je uit je laatste vier wedstrijden nog 9-10 punten, pak je de meeste punten sinds seizoen 12/13. 13 tegengoals waar we nu op staan is ook werkelijk ongekend laag, echt een wereldprestatie.

Het team draait regelmatig geweldig. Maar als één of twee spelers wegvallen blijft er toch weinig over, met name Pedri is toch wel cruciaal. Je hebt een heel sterk basisteam, maar eigenlijk geen diepte om over naar huis te schrijven.

Een reden dat we de Copa in de terugwedstrijd gebottled hebben. En ook de CL uit zijn gevlogen omdat we de tweede wedstrijd tegen Inter gewoon geen verdedigers meer hadden. Afijn, de heenwedstrijd zat de arbitrage ook niet bepaald mee.

Madrid, dan geloof ik een woord beginnend met een c, gevolgd door: saluda el campeón!😅 Nee, even zonder gekheid. Gefeliciteerd mede Barcelona supporters, hopelijk kunnen we hier volgend seizoen weer verder op bouwen. In korte tijd zijn we toch weer ver gekomen sinds 1-2 rampjaren. En Madrilenen: veel succes in het vervolg van de Cl.😘

14 mei 2023 om 23:04

Was je niet voor Bilbao?

14 mei 2023 om 23:33

Vanuit de jonge jaren vooral voor Ajax en Barcelona. De laatste zes jaar zal het zijn volg ik ook veel van Bilbao. Vind dat echt een prachtige club met die cultuur. Maar dat is er echt later bij gekomen.😛

15 mei 2023 om 00:50

Iemand vindt Bilbao leuk om te kijken en dan is het gelijk ben je niet voor Bilbao en jet is een Madrid fan die het aan haalt 🥱

De volkomen terechte kampioen en vaak was onze geweldige aanval daar de reden voor maar dit jaar is het zonder twijfel onze verdediging, Ter Stegen die de meest bizarre reddingen had, Christensen die iedereen verbaast heeft en misschien wel speler van het jaar is en de geweldige ontwikkeling van Baldé en zo kunnen we nog wel even doorgaan maar we mogen ook niet vergeten dat er ook nog genoeg werk aan de winkel is, wanneer er een basisspeler wegvalt merk je dat ook direct en kan je dat gewoon punten kosten zeker europees gezien en vooral buiten het veld is het gewoon nog een bende maar voor nu mogen we genieten van een welverdiend kampioenschap en zetten we langzaam maar zeker de weg naar boven in, geniet van de titel mede Barca fans, Visca Barca🔵🔴

Namens deze di hard real Madrid fan van harte gefeliciteerd en absoluut dik verdiend. Van harte barca supporters. Hopelijk trekt perez nu ook de portemonnee bij real Madrid en komt er wat vers bloed. Jullie kochten een hoop spelers ( Raphina , lewandowski, kounde etc ) en zie het mooie resultaat. Amper goals tegen gekregen. Gefeliciteerd

14 mei 2023 om 23:00

Dankjewel! Jullie beginnen wel aanstaanjagend sterk te worden met Bellingham en wellicht nog een rechtsbuiten.

14 mei 2023 om 23:07

Graag gedaan kerel. Eerlijk is eerlijk jullie waren in de competitie top. Van harte.
Eens een rechts buiten is hard nodig bijna alles gaat over links. Er zullen weer wat jongens vertrekken zoals mariano , ordiozola en misschien mendy ceballos en hazard . Een extra 9 en een rechts buiten zijn hard nodig. Voor jullie is het belangrijkste dat de jong blijft. Wat een geweldenaar is dat .

14 mei 2023 om 23:12

Thnx man. Vergeet niet dat jullie al een vrij sterke selectie hebben die ook nog eens erg toekomst gericht is. Ik denk dat als Real deze zomer zich vooral richt op de verdediging dan zullen ze volgend jaar weer gewoon meedoen. Daarnaast moeten ze ook wel voor op de bank gaan investeren. Kan niet zo zijn dat als Benzema wegvalt dat je er niets achter hebt. Maar ik geloof er echt wel in dat na de zomer Real weer een hele goede selectie heeft staan die voor alle prijzen zullen gaan strijden.

14 mei 2023 om 23:36

@ marlinho Thanx kerel. Van harte gefeliciteerd met de dik verdiende titel. Sterk en terecht . Ook extra mooi voor jullie dat het bij espanyol is ondanks die chaos na de wedstrijd. Eens vooral dat er geen goede 2de spits is achter benzema. Toen hij die aantal wedstrijden misten liet Madrid meteen punten liggen . Mariano vertrekt en eerder vertrok Jovic verwacht deze zomer een extra spits anders gaan we persoonlijk Perez opzoeken haha

The campions. Champions league, here we come

Gefeliciteerd Barca fans.

Terecht kampioen geworden. Ondanks het de laatste weken/maanden iets minder ging waren ze qua organisatie ijzersterk, vooral verdedigend.

Lewandowski topscoorder, Ter Stegen minst geklopte doelman. Mooi hoor.

14 mei 2023 om 22:59

Mooie post CMG. Bedankt. Tot volgend seizoen.

Met de winst Supercopa en nu al met nog 4 wedstrijden te spelen en met een straatlengte voorsprong op nummer twee, zich verzekeren van La Liga kampioenschap is dit zeker een geslaagd seizoen. Zonder blessures, met name blessures van Pedri, Dembele en Christensen, had zeker meer in gezeten.
De focus nu al op volgend seizoen. Visca Barca🔵🔴

Supportes van Espanyol rennen het veld op schandalig!

Gefeliciteerd Barcelona fans. Helemaal verdiend natuurlijk als je 14 punten voorstaat. Jammer dat wij er geen fatsoenlijke titelstrijd ervan hebben kunnen maken. Maar ja hopelijk volgend seizoen beter en staat Real weer met de Liga volgend seizoen

14 mei 2023 om 22:58

Bedankt Modricmagic! Tot volgend seizoen.

14 mei 2023 om 23:38

Sympathiek, hartelijk dank! Hopelijk is de titelstrijd volgend seizoen spannender. Mijn avond kan overigens niet kapot; Barcelona wint de landstitel, de Celtics nu een 33-10 run tegen de 76’ers voor de Eastern Conference Finals!

15 mei 2023 om 05:44

Hopelijk wordt het een mooie finale ,Celtics vs lakers

14 mei 2023 om 23:41

Real zal de komende jaren alleen maar sterker en beter worden. Twijfel enorm of Barca daaraan kan gaan tippen. In de CL verwacht ik dat sowieso niet. Nationaal speel je maar 2x tegen elkaar, daar liggen meer mogelijkheden voor Barca. Des te meer we deze landstitel moeten koesteren. Bedankt voor de felicitaties en succes woensdag tegen City!

15 mei 2023 om 12:28

Hoezo real beter? Haal Benzema weg en de aanval is beperkt.

Wat gebeurde er nou op het eind? Die van Espanyol zijn niet 100.

14 mei 2023 om 22:59

Supporters zijn het veld opgegaan omdat Barça het kampioenschap op hun veld vierde. Dat is alsof Feyenoord bij Ajax het kampioenschap viert. Iets met olie en vuur.

14 mei 2023 om 23:09

Een stel zwakzinnigen dat in een gesticht thuis hoort, besloten het veld te bestormen om de spelers aan te vallen. Blij dat de spelers en staff op tijd weg waren, want dit had heel lelijk af kunnen lopen.

Barca terecht kampioen van Spanje. Xavi heeft er een mooi team van gemaakt en in zijn tweede seizoen als trainer direct het kampioenschap gepakt. Klasse!

Ook mooi voor Frenkie de Jong. Draait een topseizoen en is super belangrijk voor Barca.

14 mei 2023 om 22:59

Eigenlijk eerste echte seizoen van Xavi..

14 mei 2023 om 23:05

Joga_bonito10,

Heb je zeker gelijk in. Xavi begon halverwege vorige seizoen en moest eigenlijk redden wat er te redden viel. Dit is zijn eerste heel seizoen en direct succesvol. Heeft de organisatie heel goed neergezet en daarom krijgt Barca zo weinig tegengoals.

14 mei 2023 om 23:01

De non-kenners zullen je vertellen dat Pedri belangrijker was dit seizoen.

14 mei 2023 om 23:06

Ik vind Pedri ook een heerlijke speler om naar te kijken. Helaas was hij een lange tijd geblesseerd.

14 mei 2023 om 23:11

Geweldige speler inderdaad. Vandaag ook weer een heerlijke assist.

14 mei 2023 om 23:19

Jij bent een non-kenner. Je wilde me paar weken terugMentionen, had helaas een ban te pakken dus kon je niet van een reactie voorzien. Wel zag ik velen gewaardeerde leden hier (met kijk erop), die je allemaal counterde en Pedri ook de beste middenvelder van Barca vinden. Of is Origami nu de zogenaamde enige kenner hier? Sinds Pedri en Frenkie beiden in een Barca tenue spelen is Pedri constanter en beter. Frenkie speelt dit seizoen voor het eerst geweldig en vooral constant. Werd ook wel tijd he? In zijn 4e seizoen. Overigens geef je er nu een andere twist aan door “dit seizoen” erbij te vermelden. Pedri was lang geblesseerd en Frenkie speelt dit seizoen geweldig. Maar de discussie ging om beide spelers in het algemeen. In 20/21 en 21/22 was Pedri zeker beter en belangrijker dan Frenkie. Pedri werd zelfs zwaar overbelast door Koeman omdat hij wist hoe belangrijk en goed Pedri is. Dat was het EK seizoen. Het EK waarin hij als broekie ook furore maakte meteen. Waar was Frenkie op het EK? Maar goed, je bent een grote Frenkie fan dus dat je niet objectief kan kijken kan ik begrijpen. Ik ben ook een fanaat van Frenkie, maar Pedri heeft beter gepresteerd en meer laten zien in het Barca tenue. Gefeliciteerd met de landstitel btw.

14 mei 2023 om 23:24

Die ban was zeker voor gebrek aan kennis van zaken. Frenkie is zeer waarschijnlijk beste speler bij Barca en het verste in ontwikkeling(logisch)en enige speler op dit moment waar Engelse clubs hoge bedragen voor neer zouden tellen. Gaan weinig clubs nu nog voor Pedri doen.

Owh en nu spreek je over dat pedri beter was dan frenkie met terugwerkende kracht tot aan seizoen 20/21? Voorheen deed je dat nooit. Op het moment is speelt Frenkie op veel hoger niveau. Maar is ook logisch vanwege leeftijdsverschil. Met Ter Stegen belangrijkste dit seizoen. Stortte in als kaartenhuis direct nadat ie uitviel.

Pedri zal nog verder groeien komende tijd. Maar nogmaals, niet van groter belang dan frenkie geweest dit seizoen.

Jij ook gefeliciteerd met titel!

14 mei 2023 om 23:34

Je eerste zin ga ik niet eens veel woorden aan vuil maken. Je weet zelf ook wel dat gerespecteerde leden (zelfs Madrid fans) je ook als repliek gaven dat ze Pedri beter/belangrijker vinden. Ik hoefde dus niet eens te reageren eigenlijk. Kerel we kunnen algemeen praten of niet: Sinds Frenkie en Pedri beiden het Barca tenue dragen is het toch overduidelijk wie van de 2 meer indruk heeft gemaakt en meer heeft laten zien? Frenkie kon voorgaande jaren tegen absolute topteams amper wat bolwerken joh. Vooral in clasico’s zag je hoe hij ondersneeuwde. Pedri heeft een niveau geëtaleerd wat ik Frenkie nog niet heb zien doen bij Barca (los van zijn seizoen bij Ajax). Kijk ook alleen al het verschil in leeftijd en wat Pedri al heeft laten zien. Zelfs bij Spanje vanaf zijn debuut speelt hij alsof hij al jaren voetbalt. Pedri is buitencategorie.

14 mei 2023 om 23:44

Je post rammelt aan alle kanten. Dat Frenkie dat niet lukte tegen topteams met Barca van afgelopen jaren maar wel met Ajax moet je toch ook wel snappen. Of Pedri het er wel vanaf bracht in die wedstrijden kom op man.

Pedri speelt met meer flair. Hakjes naar Messi en heeft een aanvallendere rol. In dat opzicht valt ie meer op. Ook veel hype rondom hem vanwege z'n leeftijd. Die hype zagen we ook bij Gavi maar die heeft echt een bagger seizoen afgleverd. Frenkie doet naast devoorzetten passjes, bal terugwinnen meters maken ook veel dingen die minder opvallen.

Heb jij het Spanje op het WK wel gezien met Pedri, gavi en Busquets? Ging nergens over. Toegegeven Luis Enirque's tactieken rammelden wel een beetje.

Ik probeer Pedri niet af te kraken. Een van mn favo spelers en doe ook lekker mee aan de hype. Maar Frenkie is veel verder en speelt op hoger niveau. Over het hele seizoen bijna. Pedri ook conditioneel gebrekig. Houdt nooit z'n niveau 90 min vol. Moet er rond 60-70 minuten vanaf. Dat is al seizoenen zo.

14 mei 2023 om 23:58

Als je Pedri een hype vind/noemt is de discussie voor mij al klaar. Fijne zomer gewenst.

15 mei 2023 om 00:08

Ja lekker flutargument als laatste poging om als winnaar uit de bus te komen.

Ik zeg toch niet dat hij hype is. Maar dat er wel wordt gehypt door z'n leeftijd. De verwachtingen zijn hoog en en mensen hopen echt dat hij de schoenen invult van de andere grootheden die hem voorgingen. Bij Messi was er ook hype toen hij net begon. Uiteindelijk heeft hij de verwachtingen waar kunnen maken.

15 mei 2023 om 00:31

Winnaar? Ik zie het niet als een wedstrijdje hoor. Ik durf zelfs te stellen dat ik feiten benoem. Jij kan er alleen niet tegen dat Pedri gewoon meer heeft laten zien bij Barca dan Frenkie en alom als beste/belangrijkste middenvelder wordt gezien van de selectie. El_Guaje, FCBInsider, en ik denk Real8Madrid of ModricMagic diende je allen van dezelfde repliek. Je bent nogal een 1 mans leger die Frenkie (wanhopig) boven Pedri plaatst. Frenkie is een uitstekende middenvelder. Dit is zijn eerste seizoen dat hij echt dat prijskaartje van 85M waarmaakt door week in week uit constant te presteren. Nogmaals: 4e seizoen Barca, men had dit vanaf dag 1 verwacht van hem. Jaren hiervoor heeft hij te consistent mindere en slechte wedstrijden gespeeld. En dan andere non kenners noemen haha. Je bent een beetje zielig bro. Geniet maar gewoon van die landstitel en slaaplekker in je Frenkie onderbroek. Morgen niet vergeten je Frenkie mok erbij te pakken voor je eerste koffie/thee van de dag.

15 mei 2023 om 06:46

Frenkie is geweldig maar pedri is de maestro.

Wat een vieze club zeg dat Espanyol. Lekker naar de Segunda Division. Wat betreft Barca: eerste 70 minuten lekker gespeeld, daarna heel slecht. jammer voor Ter Stegen het team liet hem duidelijk in de steek.

Zeer terechte kampioen! Het kampioenschap van de beste defensie van Europa imo. Ijzersterke defensie. Balde gaat de komende jaren echt 1 van de beste linksbacks ter wereld worden.

Dik en dik de terechte kampioenen zijn we! Geweldig slot zo vóór het kampioen worden. Toch een mooi seizoen geworden ! Gefeliciteerd Barca fans!

Mooie dag om fan van Feijenoord en Barca te zijn (en ook mooie periode om fan van Argentinie te zijn)

14 mei 2023 om 23:14

Dat kan ik me heel goed voorstellen gefeliciteerd maat👍🏻

Degradeer maar lekker naar de 2de Espanyol en blijft daar maar een aantal jaar.

We zijn kampioen!! Eindelijk weer een keer en eerlijk gezegd eerder dan ik dacht. Hele goede eerste helft. De tweede helft had Barca er niet zoveel zin meer in en kregen we er nog 2 tegen. We zonde van dat einde trouwens. Ik zat die supporters echt te becomplimenteren dat ze nog zo rustig en achter een hun ploeg bleven staan zonder dat er bijvoorbeeld dingen op veld werden gegooid. Maar dan zit er altijd wel een paar mafklappers tussen die het verpesten en op het veld gaan rennen. Gelukkig zag ik dat die mensen goed werden aangepakt door de politie dus die kunnen de komende tijd gaan brommen!

Gefeliciteerd Barca fans, er verdiende dit jaar maar een club om kampioen te worden en dat is Barcelona

14 mei 2023 om 23:13

Sportief! Bedankt voor de felicitatie. Tot volgend seizoen.

14 mei 2023 om 23:53

Tot volgend seizoen waarin ik toch hoop op een wat spannendere titelrace! 😉

Gefeliciteerd Barcelona. Is Xavi's negende prijs als trainer overigens.

Geen groot seizoen, maar we hadden op de landstitel en Copa niet veel meer verwacht, daardoor is landstitel en Super Cup op zich prima eerste seizoen voor Xavi. In La Liga echt enorm knap vaak de nul gehouden en super stabiel seizoen gedraaid en verdiend kampioen geworden. Helaas viel dat zwaar tegen in de CL met name tegen ploegen als Inter mag je meer verwachten, maar die staan nu toevallig wel met 1 been in de finale van de CL. Heb mixed feelings voor komend seizoen..willen we nou Messi wel terug halen om nog jaartje met Lewa voorin te spelen en kans op de CL maken of moeten we juist ergens anders zoeken naar versterkingen...

Aan de fans van de concurrenten (real/atletico en co.) thanks voor de felicitaties en jullie (real fans) nog succes tegen City in de return.

14 mei 2023 om 23:33

De Europese campagnes waren niet goed nee. Al moeten we niet vergeten dat we toen Araujo misten die echt essentieel voor de verdediging is geworden. Dat zagen we vandaag ook weer. Hij gaat eraf en de hele organisatie ligt overhoop. Europees moeten we er voor zorgen dat we volgend seizoen zo ver mogelijk moeten komen al Verwacht ik niet dat we hem winnen.

Wat betreft Messi. Ik zou hem niet terug halen. Er staat eindelijk een team waar niet echt een speler centraal staat en ik ben bang dat hij dat verstoord. Daarnaast zou ik ook niet weten waar hij zou moeten spelen. Overal waar hij kan spelen, loopt hij een andere speler met veel potentie in de weg dus ik zie niet echt de meerwaarde van hem. Ik denk dat het beter is om van dat geld de zwakke plekken in het team op te vullen. Bijvoorbeeld de rechtsback positie. Ook een tweede spits die Lewandowski onder druk kan zetten is geen verkeerd idee.

Gefeliciteerd Barcelona/cules met de titel.

14 mei 2023 om 23:25

Dankjewel en voor jullie veel succes verder in de cl

14 mei 2023 om 23:28

Thanks blink182!

14 mei 2023 om 23:38

Sportief en bedankt. Succes woensdag tegen City!

Terechte kampioenschap. Was het altijd sprankelend van Barcelona? Zeker niet! Maar het is wel de ploeg die het meest consistent was en het minst slecht van allemaal. Dik verdiend deze La Liga.

Hopelijk maakt Real Madrid en de rest van de concurrenten het volgend jaar spannender. Ging nergens over dit seizoen.

15 mei 2023 om 00:17

Het meest consistente was hoe de tegenstander hun kansen tegen ons verzuimde.

Daarna hoe geweldige Ter Stegen keepte en Frenkie's geweldige niveau.

Gefeliciteerd Barca fans! Zeer terecht kampioen; het meest constant dit seizoen en gewoon heel weinig tegengoals. Hopelijk is het volgend jaar wat spannender!

Eindelijk weer een keertje kampioen, het lijkt wel extra lang geleden. Laatste keer was pre corona, dus deze zal hen deugd doen. Ze waren het ff kwijt de afgelopen jaren, nieuwe spelers inpassen en nieuwe coaches. Hopelijk zijn ze hiermee vertrokken voor een succesvolle periode.

Ben benieuwd naar de performance volgend jaar met grootverdiener Messi erbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren