Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona onderhandelt met meerdere partijen over verkoop van 280 miljoen

Laatste update:

Barcelona is momenteel in onderhandeling om de naam van het stadion Camp Nou te verkopen. De Catalaanse grootmacht heeft aan verschillende Spaanse media bevestigd dat men met twee à drie bedrijven aan het praten is. Naar verluidt moet de verkoop de koploper van LaLiga ruim 280 miljoen euro opleveren.

De verkoop van de rechten van de naam maakt onderdeel uit van het plan van Barcelona om de thuishaven grondig te renoveren. Het stadion, al sinds 1957 het onderkomen van Barça, moet voor ongeveer 560 miljoen euro worden opgeknapt. Josep Maria Bartomeu vertelde aan de pers dat de nieuwe deal met sponsor Beko niet het enige nieuws is wat men op commercieel vlak probeert te bewerkstelligen.

“Espai Barça is een complete renovatie van het stadion. Maar niet alleen het stadion, maar vele delen van de stad Barcelona worden vernieuwd, want er komt ook een nieuwe arena. We praten met twee à drie bedrijven. Een van de doelen van de club is ieder jaar meer winst boeken, we moeten het geld namelijk steeds investeren in spelers en onroerend goed”, aldus de president.

Bartomeu ging ook in op de toekomst van Lionel Messi en Andrès Iniesta. De preses van Barcelona hoopt dat beide iconen voor altijd bij de club blijven: “We willen goed voetbal spelen, en Leo is onze sleutelspeler. Iniesta is een voorbeeld voor ons allen. We willen hem niet alleen hier als speler, maar ook als legende. Ik hoop dat dat ook gaat gebeuren met Messi. Hij ligt nog vierenhalf jaar vast, maar dat zal vast niet zijn laatste deal met Barcelona zijn.”

Verwacht jij dat Barcelona de naam van het stadion gaat verkopen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede stap van Barca, moet op een of andere manier mee met de rijke oliesjeiks en Liga florentino Perez die gesteund wordt door de staat.

22 februari 2018 om 14:27

Dat je de oliesjeiks noemt oke, maar "liga Florentino Perez" is wel weer erg makkelijk scoren hoor. Dat is hetzelfde als Uefalona. Ook zo makkelijk.

22 februari 2018 om 13:24

Want ze geven nu niet genoeg geld uit?

Ik snap dat er weinig keuze is, als je concurrerend wil blijven, maar het is en blijft toch zonde. Camp Nou, Old Trafford, Anfield Road, San Siro en vele anderen horen bij de voetbalgeschiedenis. Één voor één zullen zij ten onder gaan aan de commerciële drang in de voetbalwereld. Eeuwig zonde.

280 miljoen lijkt me weinig, niet? Madrid had een soortgelijke deal die 400 miljoen zou gaan opbrengen. Die deal is in de voorbije weken weliswaar stukgelopen maar toch, lijkt me dat Barca meer moet kunnen krijgen dan dat

22 februari 2018 om 13:36

Dat ligt er natuurlijk aan. Misschien heeft Real Madrid afspraken gemaakt waarbij het sponsorcontract langer loopt of bepaalde andere inhoudelijke afspraken over de betalingstermijnen. Denk dat je beide situaties niet één op één kan vergelijken.

Overigens moeten we ook erkennen dat op commercieel vlak er nog een flink verschil is tussen Real Madrid en Barcelona. Ligt natuurlijk ook aan het verleden met een sponsorloos shirt en de zakelijke gehaaide Florentino Pérez, maar de marketability van Real Madrid is ongekend hoog (en daar is de organisatie ook op afgestemd). Bij Barcelona is dat minder (en daar heb ik weinig problemen mee).

Noodzakelijk kwaad voor een moderne topclub. Natuurlijk had ik graag gezien dat Barcelona financieel in staat was op te concurreren op de transfermarkt zonder het shirt of stadium te 'besmeuren' met commerciële instellingen, maar dat is simpelweg niet reëel vandaag de dag. Natuurlijk had ik graag gezien dat de clubtradities in stand waren gehouden en er via lokale sponsoring mogelijkheden waren gezocht om door te groeien. Maar denk wel dat je reëel moet zijn en moet kijken naar de teloorgang van bijvoorbeeld AC Milan. Op dit moment loopt er nog een waanzinnige generatie spelers met Lionel Messi, Andrés Iniesta, Luis Suárez en Gerard Piqué, maar op termijn moet je ook gaan denken aan hoe je hen gaat vervangen. Hoop van harte dat een deel van hun vervangers uit La Masía komt, vooral van Carles Aleñá heb ik hoge verwachtingen. Maar als je een nieuwe succesgeneratie wil creëren zal je je op de transfermarkt moeten gaan mengen. Je zal op één of andere manier in staat moeten zijn om spelers van het kaliber Paulo Dybala of andere toekomstig wereldsterren aan te trekken. Het transferbudget van zestig miljoen euro is in de afgelopen jaren al opgekrikt door middel van nieuwe sponsorcontracten en dit lijkt me een volgende stap. Zie het 'verkopen' van de stadionnaam als noodzakelijk kwaad om een buffer te creëren voor het aanstaand verlies van spelers als Messi, Suárez, Iniesta en Piqué.

22 februari 2018 om 14:59

Niet alleen om nieuwe spelers te kunnen halen, maar ook om die jongens die er al staan (Umtiti, Roberto bijvoorbeeld) en de talenten aan je te kunnen binden. Die willen uiteindelijk ook bij een topclub spelen met een bijbehorend salaris. Ook daarmee moet je concurreren.

22 februari 2018 om 13:58

Tsjah. Het heeft tenminste nog iets met voetbal te maken itt het Etihad stadium, Emerates of Signal Iduna park bijvoorbeeld.

22 februari 2018 om 14:21

Voor jou signal iduna park, voor ons Westfalen stadion, in de volksmond zal de naam van het stadion altijd blijven zoals die was. Daarnaast moet je tegenwoordig wel wil je mee blijven strijden.

22 februari 2018 om 15:02

Het maakt in mijn ogen ook niet uit wat de werkelijke naam is. Men zegt ook altijd 'San Siro' en 'de Kuip', terwijl beide stadions helemaal niet zo heten. Het is aan de fans om het stadion de oude naam te laten behouden, terwijl er officieel een nieuwe naam is. Of zoals bij Ajax juist andersom, want daar hebben ze het in de volksmond al over de 'Johan Cruijff Arena', terwijl dit er geloof ik officieel nog niet door is.

Barcelona verkoopt de naam van haar stadion voor meer geld dan het heeft gekost om de Arena te bouwen en te renoveren. Wat een geld.. mij benieuwen wie de ‘ gelukkige ‘ gaat worden. Gazprom?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren