Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona in verlenging langs Cornellà na twee gemiste penalty's

Laatste update:

Barcelona heeft zich donderdagavond ternauwernood geplaatst voor de achtste finales van de Copa del Rey. De ploeg van trainer Ronald Koeman had een verlenging nodig tegen derdedivisionist Cornellà, omdat zowel Miralem Pjanic als Ousmane Dembélé een strafschop miste in de reguliere speeltijd. Doelman Ramón Juan Ramírez van Cornellà groeide uit tot de grote plaaggeest van Barcelona, maar moest in de verlenging toch capituleren na een afstandsschot van Dembélé. In de blessuretijd van de verlenging maakte Martin Braithwaite er 0-2 van.

Als de zege van Cornellà op Atlético Madrid in de vorige ronde nog niet voldoende als waarschuwing diende voor Barcelona, dan gold dat wel voor de uitglijder die Real Madrid woensdagavond maakte op bezoek bij derdedivisionist Alcoyano. Toch koos Koeman niet voor zijn sterkst denkbare ploeg. De trainer gaf Jordi Alba en Frenkie de Jong rust. Het tweetal speelde in de afgelopen acht dagen twee wedstrijden van 120 minuten in de Supercopa. Mede door de absentie van De Jong was er plek voor Ilaix Moriba, die dinsdag zijn achttiende verjaardag vierde en nu zijn debuut maakt voor Barcelona.

Doelman Ramón Juan Ramírez was met twee gestopte penalty’s de grote plaaggeest van Barcelona.

Koeman moest het bovendien stellen zonder de geschorste Lionel Messi en de geblesseerde Sergiño Dest. Het werd al gauw duidelijk dat Barcelona geen gemakkelijke avond zou beleven bij de provinciegenoot. Barcelona kreeg in de eerste helft slechts enkele kansen, terwijl ook de thuisploeg zich niet onbetuigd liet. Verreweg de grootste kans was in de slotfase van de eerste helft voor Pjanic. De middenvelder mocht aanleggen vanaf elf meter na gevaarlijk spel van Albert Estellés in een duel met Ronald Araújo. De penalty werd echter gekeerd door de 21-jarige keeper Ramón Juan Ramírez.

De tweede helft begon met een grote kans voor Martin Braithwaite na een vloeiende aanval, maar keeper Ramón bracht opnieuw redding. Het was een van de spaarzame grote kansen die Barcelona creëerde. De ploeg had achterin het nodige te duchten van Cornellà: zo werden afstandsschoten van Agus Medina en Gonzalo Carmona gekeerd en schoot Eloy naast. Een nieuwe penalty leek uitkomst te bieden voor Barcelona, nadat Lenglet op het hoofd werd geraakt door de voet van Pol Moreno. Ditmaal ontfermde Dembélé zich over de penalty, maar opnieuw redde Ramírez.

De keeper zette zijn heldenrol verder kracht bij door ook nog een afstandsschot van Pjanic tegen de lat te tikken, kort na een grote misser van Braithwaite bij de tweede paal, en dus moest er verlengd worden. Het duurde slechts twee minuten voordat Barcelona de score opende in de verlenging. Dembélé zette zijn mislukte strafschop recht met een succesvol schot in de bovenhoek, waar Ramírez enkel een hand tegen kreeg: 0-1. In het restant van de verlenging kwam Barcelona niet meer in de problemen. Twee minuten voor tijd moest Estellés inrukken nadat hij zijn tweede gele kaart ontving, waardoor Cornellà het duel met tien man beëindigde. Barcelona profiteerde nog van het numerieke overwicht, nadat Braithwaite in een counter door invaller Pedri in staat werd gesteld om van dichtbij de eindstand te bepalen.

Is Ronald Koeman nog de juiste trainer voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou voor alle mensen die constant zeiden van laat Puig spelen.. je hebt het gezien 80% van de ballen heeft hij ingeleverd en Koeman heeft het dus gewoon goed gezien en past niet in het systeem.

Daarnaast kun je Pjanic echt weggaan doen want elke bal gaat terug of naar de zijkant. Nog steeds vind ik het een rare beslissing om Arthur te verkopen en daarvoor Pjanic te halen. Maarja blijkbaar weten ze het beter dan ik. Dit geldt natuurlijk ook voor Firpo en voor Trincao...


En trouwens schandalig dat je 2 penalty's mist!

Enige lichtpuntje van vandaag is dat Ilaix zijn minuten heeft gemaakt en heeft ook zeker een positieve indruk achter gelaten! Gaat graag naar voren, ballen gaan strak naar de speler van hetzelfde team en heeft mooie inzicht. Doet me klein beetje denken aan Steven Gérard!!!

21 januari 2021 om 23:35

Hoe lang heb je moeten wachten tot Riqui Puig eindelijk eens een matige wedstrijd speelde onder Ronald Koeman? Vandaag speelde hij duidelijk ongelukkig. Hij verloor opvallend vaak de bal op het middenveld, leek onrustig aan de bal en zocht geforceerd naar (te) moeilijke oplossingen. Begrijp dat hij naar de kant werd gehaald, maar de manier waarop is natuurlijk ook niet goed voor het zelfvertrouwen van een jonge speler. In alle andere wedstrijden waarin hij speelminuten kreeg was Riqui Puig meteen één van de uitblinkers op het middenvelder en creëerde meer kansen dan welke andere Barcelona-middenvelder dan ook. Vandaag was eerder een uitzondering dan de regel. Wat betreft je andere opmerkingen ben ik het grotendeels met je eens, behalve dat ik Ilaix Moriba eerder zou vergelijken met Paul Pogba dan met Steven Gerrard. We hebben vandaag bijvoorbeeld zijn verwoestende afstandsschoten nog niet gezien. Misschien dat hij dat in de komende maanden nog kan laten zien.

21 januari 2021 om 23:43

Guaporta, idd jammer dat we zijn schoten hebben niet gezien met zijn rechterbeen.

En over Puig, ik weet dat het een talent is en dat hij een grote kan worden. Ik heb zijn wedstrijden van vorig jaar ook gezien en toen was het ook fenomenaal. Mijn punt is dat hij op dit moment niet in het systeem past, omdat Frenkie en Busi er zijn.

Ik hoop eerlijk gezegd dat hij verhuurd wordt aan een ploeg als Valencia of Villareal

21 januari 2021 om 23:53

Gelukkig heeft Ronald Koeman een paar weken geleden ook ingezien dat een systeem met twee controleurs niet werkt bij Barcelona, dus denk dat er ongetwijfeld een plaats is op het middenveld voor Riqui Puig. Probleem is alleen dat Pedri op dit moment duidelijk beter presteert en Sergio Busquets of Frenkie de Jong niet te passeren is. Maar goed, niemand vroeg ook om een onbetwiste basisplaats voor Riqui Puig. Zeker niet als je ziet hoe Pedri speelt. Maar we mogen Ronald Koeman wel vragen om meer vertrouwen in een speler waarvan overduidelijk is dat hij het talent heeft om van waarde te zijn voor Barcelona. Geloof ook niet dat een uitleenperiode goed zou zijn voor hem, zijn spel is namelijk gemaakt voor Barcelona en zou bij een andere club duidelijk minder uit de verf komen.

22 januari 2021 om 01:13

Je zou kunnen stellen dat Barca soort van een luxeprobleem wellicht zal gaan hebben in de toekomst.frenkie, Puig, Pedri, Moriba. Waarschijnlijk ben ik vergeten er een aantal nog te benoemen. Mijn droommiddenveld voor de toekomst blijft nog wel Frenkie/arthur/puig of Pedri

22 januari 2021 om 05:40

Pedri krijgt terecht de voorkeur, dat is niet de reden dat mensen Koeman bashen. Enige wat de fans vragen is speeltijd voor Puig. Vandaag speelde hij voor t eerst een slechte wedstrijd en dan wordt hij gelijk gewisseld, terwijl Pjanic al het hele seizoen loopt te kloten, maar hij blijft wel minuten maken. Het is meten met 2 maten.

22 januari 2021 om 06:10

Het is inderdaad meten met 2 maten want ze benutten een andere positie en concurreren zodoende met andere spelers. Heeft niet echt zin om zijn situatie met die van Pjanic te vergelijken. Daarnaast werd Pjanic vandaag ook voor zn slechte spel gewisseld.

21 januari 2021 om 23:58

Zou Koeman het ook goed gezien hebben dat Atletico inmiddels op 10 punten staat met een wedstrijd minder? Welke Barca coach is dat ooit gelukt? En de wedstrijd tegen Bilbao, nee laat Ronald maar schuiven.

22 januari 2021 om 02:18

@peter isaias Ach gast ga nou heel snel slapen.koeman moest ten eerste weer wat opbouwen bij barca deze selectie was duidelijk aangeslagen. Trouwens wat ben ik nu aan het schrijven dat je dit al zegt zegt al genoeg over wat jij weet van barca

22 januari 2021 om 13:21

Ik kom uit Barcelona, maar ik weet er dus dus niks vanaf omdat er soms wat Nederlanders bij Barca in dienst zijn en jij besloten hebt, omdat ze meestal ook succesvol zijn, je er dan ook maar mee te gaan identificeren? Interessant. Zouden er de afgelopen 50 jaar misschien ook jaren geweest zijn, waarin de coach een moeilijke situatie had of is dat voorbehouden aan de heilige Ronald Koeman? Nee Guardiola kwam in een gespreid bedje. Koeman levert, vooralsnog, net als bij Valencia destijds een (negatieve) prestatie van formaat. Hij heeft vooral geluk dat Barcelona geen ontslagpremie kan betalen.

22 januari 2021 om 00:06

Zou Peter het ook gezien hebben waar Barca zich bevond voor zn aanstelling? En dat de beginperiode nooit makkelijk zou zijn voor de nieuwe barca coach?

22 januari 2021 om 00:13

Koeman heeft het laatste beetje vertrouwen van Puig vernietigd. Je ziet aan een speler als Odegaard wat het met je doet als je zonder het vertrouwen van je trainer zit.

22 januari 2021 om 00:30

Puig gaat nu lopen forceren en wilt imponeren. Dat ligt aan Puig en niet aan Koeman. Gewoon je beste spel in dienst van het team spelen.

22 januari 2021 om 05:47

Tikitaka, wat staat die Pjanic dan nog steeds op het veld te doen? Elke speler zou nerveus worden met zo een statische voetballer naast zich! krijg Puig eindelijk eens de kans en mag hij starten, staat er een wandelende tak naast hem die elke bal achteruit speeld, en dan nog niet eens altijd zuiver! Liever iemand die wil opbouwen, wil de diepte opzoeken om gevaar te creeren, dan iemand die gemaakt is om 0-0 te spelen!

Wist niet eens dat ze speelde, maar weer speler die penalty's missen man man gaat niet goed daar.

21 januari 2021 om 23:33

Denk dat er in het team veel zelfvertrouwen ontbreekt bij sommige spelers

In de afgelopen jaren hebben spelers als Ronald Araújo, Óscar Mingueza, Riqui Puig, Ilaix Moriba en Konrad de la Fuente meermaals tegen Cornellà gespeeld met Barcelona B. Interessant genoeg was het tweede elftal eigenlijk al vijf jaar lang duidelijk de bovenliggende partij, maar het eerste elftal onder Ronald Koeman had duidelijk moeite om de wedstrijd te controleren en uiteindelijk te beslissen. Het zal ongetwijfeld niet makkelijk zijn om op een kunstgrasveldje onder de landingsbaan van het vliegveld te spelen, maar de omstandigheden zijn niet anders dan wanneer Barcelona B tegen hen moest spelen. Vandaag was het niveau lachwekkend, zeker als je bedenkt dat Barcelona B onder García Pimienta doorgaans een hoger niveau haalde tegen deze tegenstander. Als je dan Miralem Pjanic en Ousmane Dembéle hun strafschop ziet missen… Dan begrijp je volledig waarom het eerder al mis is gegaan voor Atlético Madrid en Real Madrid in de Copa del Rey. En moet eerlijk zeggen dat ik mijn hart vasthield toen ik Ousmane Dembélé zag invallen voor een wedstrijd op een kunstgrasveld, dat lijkt me een voorbode voor spierblessures bij een speler die toch al geteisterd is door dit soort blessures. Ilaix Moriba debuteerde met een solide wedstrijd, terwijl Ronald Koeman nog even de kans aangreep om het zelfvertrouwen van de matig spelende Riqui Puig de grond in te boren door hem tijdens de rust te wisselen. Ach, gelukkig haalt Barcelona hier een resultaat. Maar alle signalen leken erop te wijzen dat ze hier op een soortgelijke en beschamende wijze als hun rivalen uit het toernooi geknikkerd zouden worden.

Pfoh, wat een drama. Na real gisteren dacht ik dat het niet slechter kon, maar barca durft het bijna te presteren. Echt heel erg slecht. Moet een lang seizoen zijn voor Barca en Real. Atletico wint vanavond weer eens in de laatste minuten en loopt verder uit. Erg stabiel team met Suarez voorop. Ik zie ze makkelijk kampioen worden!

Pedri is echt een topspeler. Zoveel controle en rust aan de bal heeft hij. Hij speelt nu al heel volwassen.

21 januari 2021 om 23:40

Toen hij er in kwam was er opeens weer middenveldspel. Hij, Dembele, Araujo en Mingueza zijn echt de lichtpuntjes nu samen met Frenkie. Spelers als Trincao, Lenglet en Griezmann hebben al teveel kansen gehad. Het wordt tijd dat anderen de kans krijgen. Bijvoorbeeld ook Konrad die erg goed inviel. Trincao zit Konrad en Collado in de weg. Konrad zou ik als Linksback proberen. Ik zie in hem wel de nieuwe Alba op termijn. Tincao moet verhuurd worden. Hij komt als buitenspeler wat snelheid tekort helaas.

Ik dacht dat ons hetzelfde lot als Real en Atletico zou welgevallen, maar dat is gelukkig niet gebeurd. Vreselijk zeg, wat een grasmat, maar Barcelona paste het niveau van hun spel daar moeiteloos op aan. Treurig. Puig speelde enorm matig en werd dan ook gewisseld, maar het werd daarna niet veel beter. Moriba verraste me wel in positieve zin, die speelde toch echt goed. Pas toen Pedri erin kwam werd ik pas weer zekerder, wat bracht die jongen toch weer nieuwe impulsen. Fijn dat we door zijn, de Copa is de enige prijs die ik ons zie pakken dit seizoen.

@tikitakagoal

het was al duidelijk dat Arthur bonje had met het bestuurd, Hij moest gwn gaan. en barca moest gwn snel schakelen.

ontopic:
heel jammer voor Puig en ook Jammer dat Koeman het niet durfde met die 17 jarige LB van barca B.
iedereen snel rusten over paar dagen moeten we weer!

21 januari 2021 om 23:38

Hoe heet die 17 jarige LB? Denk je dat hij binnen 2/3 jaar alba kan vervangen

22 januari 2021 om 00:17

Balde volgens mij. Ik zou daarvoor Konrad uit gaan proberen. Alba is passe en Firpo niet goed genoeg.

21 januari 2021 om 23:42

Arthur viel erg tegen uiteindelijk, geen conditie en nul diepgang. Het was vooral ook een deal om de boeken in balans te brengen. Ik hoop dat de nieuwe voorzitter daar eens goed naar laat kijken. Met Pedri en Frenkie heb je Arthur ook niet nodig.

Dit team verdient wel wat krediet. Neto had amper wat te doen. En dit cornella versloeg atletico.

Maar man man man....het grootste probleem is nog altijd de afronding. Barca creeerde genoeg en ook niet de kleinste kansen. Echt hopen dat ze dat bij kunnen stellen.

22 januari 2021 om 00:08

Dat is ook de main issue voor barca. Als je een clinical finisher hebt wordt je team beter. Krijgt het meer vertrouwen. Het gemis is zo enorm dat Koeman zelfs Frenkie taken meegeeft om meer voor de goal te komen. En het is niet toevallig dat Barca daar meer moeite mee heeft en Atleti opeens wel makkelijker scoort. Suarez scoort daar vandaag weer 2 x en ze winnen waardoor ze dik op nr 1 staan. Real heeft ook dat probleem van het missen van een clinical finisher. Ik roep dit al tig keer maar men denkt dat het vooral aan andere zaken ligt op een of andere manier. Valverde, Setien waren er al slachtoffers van geworden en ook nu struggelt Koeman ermee. Iets wat bij Real ook gebeurde nadat Ronaldo vertrok vooral. Toen struggelde Lope en Solari ook door dat gemis voorin. En nu lijkt Zidane er ook helaas mee te struggelen.

22 januari 2021 om 00:15

Ik vind dat situatie Koeman niet te vergelijken is met die van Valverde en Setien. Valverde probeerde ipv barca van zn problemen te verlossen er omheen te werken. Koeman probeert iets nieuws op te bouwen en terug te keren naar aantrekkelijk voetbal. Vind ook dat hij het goed doet gezien omstandigheden en korte tijd.

22 januari 2021 om 01:16

Het gaat niet om wat zij wilden en deden, dat is me punt niet. Het gaat erom wat zij misten. Na Neymar, werd het minder. Daarnaast Messi en Neymar werden ouder, daarna verliet Suarez barca en het is nu nog slechter geworden. Iets wat de coaches bij Real ook ervaren nadat Ronaldo toen vertrok, de prime Bale voorbij was en enkel overbleven met een dertiger Benz.

Veel mensen vinden dat Puig moet spelen en het super talent is. Ik heb het niet gezien. Speelt postbode voetbal , houd de bal te lang bij zich waardoor de snelheid uit het spel gehaald wordt. Lekker weg doen die jongen.

22 januari 2021 om 01:17

Sommige deden alsof hij wel even dit Barca zou gaan redden lol. Bizarre geschreeuw om Puig. Alsof de coach en staf die dageijks met hem trainen niet beter weten en daarnaast was er wellicht ook iets voorgevallen tussen Puig en Koeman. Geen idee.

Het erge is, mocht je verliezen dan is het weer compleet de schuld van Koeman. Dan vergeet iedereen even dat er twee penals zijn gemist door twee stumpers.

22 januari 2021 om 15:35

Inderdaad. En daarnaast nog 4 of 5 100% kansen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren