Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona betaalde 372 miljoen euro aan salaris; UEFA maakt zich zorgen

Laatste update:

Europese voetbalclubs hebben opnieuw miljarden uitgekeerd aan salarissen. De UEFA waarschuwt echter voor de enorme verschillen. De ongeveer zevenhonderd Europese voetbalclubs hebben afgelopen seizoen 18,5 miljard euro aan salarissen uitgekeerd, blijkt uit de jaarlijkse rapportage van UEFA. Een forse stijging, daar men in 2015/16 16,9 miljard euro uitkeerde.

De Engelse clubs betaalden de hoogste bedragen aan de voetballers, met een gemiddelde salarispost van 153,9 miljoen euro per club. Dat was meer dan het dubbele van het bedrag dat de Duitse clubs, als nummers twee, aan de spelers overmaakten. Gemiddeld waren alle clubs in Europa 62 procent van de netto kosten kwijt aan de spelerssalarissen.

Barcelona springt eruit in het onderzoek: de Catalanen maakten 372 miljoen euro over aan salaris. De UEFA maakt zich zorgen. De grote verschillen zorgen ervoor dat de rijkste clubs meer sponsoren kunnen aantrekken, beter commerciële deals kunnen sluiten en daardoor meer geld kunnen ontvangen. De kans op prijzen is vele malen groter.

"Als hoeder van het spel moet de UEFA ervoor zorgen dat voetbal concurrerend blijft, zelfs als financiële verschillen vergroot worden door globalisering en technologische verandering." Maatregelen zoals bijvoorbeeld een salarisplafond en een luxe-taks worden overwogen. De clubs in de Eredivisie gaven gemiddeld zestien miljoen euro aan salarissen van spelers, hetgeen een stijging van zes procent ten opzichte van het seizoen 2015/16 betekent.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja als Messi alleen al 100 krijgt tikt dat snel door!

Maar dit gaat toch nergens meer over alleen al bijna 400 miljoen per jaar aan salaris!
Dan hoor je mensen lachen om Feyenoord in de CL. Maar wat gaan wij in Nederland tegen dit soort bedragen doen?

Hier kan je niet tegen op joh het gaat helemaal nergens over. In al de 4 grote competities.

17 januari 2018 om 09:16

Is toch gewoon vraag en aanbod? Eredivisie levert gewoon stukken minder op qua aantrekkelijlheid.

17 januari 2018 om 09:20

En hoe komt dat?!
Omdat ajax niet kan concurreren in europa, doordat andere clubs veel meer salaris aan spelers bieden, doordat andere competities veel meer sponsoring krijgen, etc.
Als de eredivisie elk jaar 1miljard in sponsoring zou krijgen zouden nederlandse clubs de CL overheersen.

Zolang de sheiks en het extreme geld hun gang mogen gaan. Kán een andere club zichzelf ook niet aantrekkelijker maken.

17 januari 2018 om 09:21

Precies dit. Iedereen roept wel dat het schandalig en buiten proporties gaat, maar dat is marktwerking.

17 januari 2018 om 09:22

Jij hebt oorzaak en gevolg omgedraait maat.

17 januari 2018 om 09:41

@ajaxcunian:

Ja dat zeg ik toch ook niet? En snap ook heel goed hoe het werkt en vind het zelfs niet erg. Want ik ben 1 van de weinige die juist geniet van de CL nog steeds als ik VZ zijn leden moet geloven.

Maar dan blijft het toch geen schande dat wij daar niet tegen op gewassen zijn met onze spelers?

17 januari 2018 om 09:53

Dit is zo funest. Iedereen die dom 'vraag en aanbod ' tettert is te lui om na te denken wat de gevolgen zijn voor de sport als je het benadert als een markt.

17 januari 2018 om 10:05

@orgullo:
Wat betekend dit dan voor de sport?

voorlopig ontwikkeld die zich alleen maar meer en meer. En word de sport steeds groter in de wereld. Dat wij dan steeds minder worden is pech.

Maar bijv de VS en China zit het in de lift. En dat zijn stuk grotere landen en markten.

17 januari 2018 om 11:02

@ Capis

Het is vrij simpel. Als je een sport bendadert als markt, dan gaat die zich ook zo ontwikkelen. Vrijwel iedere markt ontwikkelt zich volgens een bepaalde volgorde. Ze starten met veel intreders, die allen een marktpositie innemen (monopolistische concurrentie). Vervolgens blijven de sterkeren over. Neem de staalindustrie, of het bankwezen, de computermarkt, de vliegtuigindustrie, de oliemarkt, energie, media, telefonie, supermarkten en internet. Allemaal worden ze globaal gerund door een handjevol mega-bedrijven, die het praktisch onmogelijk maken voor nieuwe aantreders om zich tussen het bestaande machtsspel zich te mengen. Een oligopolie heet dat.

Hetzelfde zie je nu gebeuren in de voetballerij. Barca, City, Real, PSG en nog een paar anderen verdelen hoogstwaarschijnlijk ieder jaar de krenten in een steeds voorspelbaarder wordende 'markt'. De vraag is of je dat erg vindt? Ik vind van wel. Sport gedijt bij een bepaalde vorm van onvoorspelbaarheid, en die verdwijnt als je de economische krachten zijn vrije loop laat en het verschil tussen de grote, middelgrote en kleinere clubs ongehinderd verder laat groeien.

Jij, en met jou honderden miljoenen Aziaten vinden dit minder erg. Die kennen niet de rijke geschiedenis van traditieclubs in Europa als Feyenoord, Ajax, Anderlecht, Celtic, Rangers, Benfica, Rode Ster Belgrado, Olympiakos etc. die nu geen schijn van kans meer maken op Europees succes. Ik vind dat verdomde spijtig.

Sport moet je benaderen als sport, met een actieve waakhond die onderlinge verschillen in toom houdt. Niet als economie want dat is het simpelweg niet.

17 januari 2018 om 11:38

@ Iseldiroed,

Het wordt ook eens hoogtijd dat bijv Ajax wat vaker de portemonnee opentrekt!
Om maar altijd op jeugd te gaan teren & hopen dat er wonder gebeurd om het ver te schoppen in bijv de CL is een optie. Uiteindelijk zal men heel lang moeten wachten op een goede seizoen zowel competitie als in Europa.

Kijk dat Ajax niet het budget heeft als een Real of Barca weten we allemaal, maar een goeie scouting in competitie’s zoals Zwitserland, Oekraine, Colombiaanse, Argentijnse, Braziliaanse & Scandinavische waar spelers rondt lopen die het niveau in de Eredivisie zullen opkrikken lopen er echt wel & die ook zeer zeker betaalbaar zijn.

Gewoon meer ballen tonen!

17 januari 2018 om 11:52

@ Orgullo,

Professioneel voetbal valt gewoon in de entertainment sector en daarin is marktwerking gewoon een onmiskenbaar feit. Het is een miljardenindustrie die je zeker gewoon als economie kan en moet zien.

Dat jij van mening bent dat sport niet tot een sector of bepaalde industrie zou moeten behoren is prijzenswaardig, maar in mijn ogen niet meer dan een ouderwetse en tegenwoordig hoogstens romantische gedachte.

In Nederland is in 1954 het betaalde voetbal ingevoerd, waarna het seizoen 56/57 de Eredivisie ingevoerd werd. Sindsdien is in 55 seizoenen Ajax, Feyenoord of PSV kampioen geworden. Slechts 6x wist een andere club zich tot landskampioen te kronen.

Op nationaal niveau heb ik hier zelden iemand over horen klagen. Wanneer wordt er uitgebreid gesproken over het gelijktrekken van de omstandigheden voor de voetbalclubs in Nederland? Immers is de hegemonie van de top 3, en dan bovenal Ajax en Psv, simpelweg ook het gevolg van grotere financiële mogelijkheden.

Nu voetbal niet meer landelijk of zelfs regionaal is, maar dankzij mondialisering competities internationaal bekeken worden en ook onze topclubs op Europees niveau voorbijgestreefd zijn, is het ineens een groot probleem dat andere clubs veel meer mogelijkheden hebben. Ik ben het eens dat een hegemonie niet bevorderlijk is voor een competitie. Echter vind ik dat wij, zolang wij zelf al zo'n 60 seizoen een hegemonie van een drietal clubs in onze nationale competitie hebben, niet zo moeten zeuren over gelijkheid in Europa. Geef zelf maar eens het goede voorbeeld en ga dan pas zeuren over anderen.

Maarja, dat willen de supporters hier ook niet, want dan kunnen we Europees helemaal niet meer mee komen. Dat zegt dan ook wel genoeg. Bestaansrecht van als onze clubs komt voort uit de Nederlandse competitie, maar het is schijnbaar belangrijker dat de rest van Europa nog denkt dat onze 2-3 topclubs nog aardig mee kunnen dan dat wij zelf een eerlijkere Eredivisie met meer gelijkheid organiseren..

17 januari 2018 om 11:55

@orgullo:

In de markt is er juist bewaking tegen monopolie posities van bedrijven. En er zijn grote spelers ja die heb je overal en heb je ook in voetbal altijd al gehad.

Maar ook in de banken en energie wereld bijv heb je kleine partijen die er gewoon tussen doorlopen en hun eigen ding doen.

En je spreekt jezelf heel erg tegen. Want blijkbaar vind je dat de traditie clubs meer moeten blijven kunnen dat geeft ze dus juist een monopolie positie. Want jij zit liever geen nieuwe clubs/landen zich ontwikkelen. Dit is juist een monopolie dus.

sport ontwikkeld zich juist. Vroeger waren Juve, AC en Inter grootmachten. Nuis er een Psg, Chelsea en een City bijv bij gekomen. Dus zo voorspelbaar is het allemaal niet.

enige verschil is dat wij niet meer mee doen en tja dat is pech. Maar is Juist marktwerking en heeft niks met monopolie posities te maken.

17 januari 2018 om 12:45

@sammerens

Op nationaal niveau geldt het natuurlijk precies zo. Waar lees jij dat ik de huidige televisiegelden in de Eredivisie rechtvaardig vind? Ook daar zie ik een groeiende hegemonie van met name Ajax en in mindere mate Feyenoord en PSV die budgettair verder gaan voorlopen op een kwalitatief uitgemolken middenmoot. Net zo zorgelijk, alleen zijn de excessen minder.

Verder vind ik je typering 'romantisch' voor iemand die niet mee wil gaan in deze doorgeslagen hypercommercialisering een compliment. Ik vraag me alleen af in hoeverre het romantiek is of realisme. Wie in het hyperkapitalistische Amerika kijkt ziet dat daar TV-gelden andersom evenredig verdeeld worden. Teams met de minste prestaties krijgen als eerste de kans om nieuwe spelers aan te trekken. Romantiek? Nee, realistisch socialisme wat je nodig hebt om een sport competitief te houden.

https://decorrespondent.nl/1014/waarom-het-europes...

17 januari 2018 om 12:55

welke gek zou er zo gek zijn om 1 miljard per jaar in de eredivisie te sponsoren? Voor al die 300 mensen die elke maand naar 60 minuten samenvatting kijken op Nederland 1? :D Ja dit zaakje stinkt.. ik denk dat de Fifa deze sponsoren omgekocht heeft om de Eredivisie niet meer mee te laten doen in Europa omdat we alle grote prijzen weg kaapten en de prijzenkasten niet meer aan te slepen waren bij de Ikea in Nederland..

17 januari 2018 om 13:13

Nee. Dat komt omdat de PL vele male interessanter is dan de ED in China en de rest van de wereld. Daar komt zoveel geld vandaan dus hebben clubs meer te besteden.

17 januari 2018 om 13:14

En hoe wil je dat invoeren dan? De PL die hun tv gelden geeft aan de ED?

17 januari 2018 om 09:40

Dat Messi 100 miljoen per jaar verdiend geloof ik nogsteeds niet als Barca het niet bevestigt is het allemaal onzin

17 januari 2018 om 09:43

Hoezo is het onzin als Barca het ontkent? Barca ontkende ook dat er geen vreemde constructie was met de transfer van Neymar. en dat zijn pa geen geld kreeg.. Was ook waar.

Mooie club hoor Barca maar laten we nu niet doen alsof ze niet eerder creatief zijn geweest met geld.

17 januari 2018 om 11:15

@ajaxstunner010

Via de site footballeaks zijn de officiele contracten allang openbaar gemaakt en gepubliceerd.

Grofweg komt het erop neer dat Messi een basisloon van ruim 70 miljoen ontvangt van Barca en dat de rest bestaat uit bonussen, sponsorcontracten en tekengelden.

17 januari 2018 om 10:01

Ongeloofelijk dat hier mensen geloven dat hij 100 miljoen krijgt.

Messi heeft met Barcelona afgesproken dat zij juist de belasting betalen.
Aangezien belasting in spanje iets van 52% is, geeft barca Messi een salaris van 45 miljoen euro en draagt de belasting zelf af.

Messi krijgt absoluut geen 100 miljoen maar gewoon rond de 40 miljoen...

17 januari 2018 om 10:10

In dat geval krijgt Messi dus ook gewoon 100 miljoen.

17 januari 2018 om 11:06

In dat geval juist niet...
Als de afspraak is dat Barcelona zelf de belasting moet afstaan dan krijgt Messi geen 100 miljoen maar rond de 40 miljoen.

Ik heb ergens gelezen dat Messi heeft afgesproken niets te willen maken met belastingdienst en Barcelona heeft verzocht om schone salaris te krijgen. Dus een netto salaris.

Dat Barcelona op haar beurt belasting moet betalen...is niet Messi de schuld.

17 januari 2018 om 11:20

Adil-10

Bedoel je dat er een verschil is tussen bruto en netto of bedoel je wat anders?

Los hiervan, Football Leaks heeft de contracten gepubliceerd. De sterspeler van Barcelona krijgt 71 miljoen euro per seizoen, dat door allerlei bonussen kan oplopen naar jaarlijks 100 miljoen.

Behalve zijn basissalaris komen Messi's inkomsten uit portretrechten. In november zette hij zijn handtekening onder een nieuw vierjarig contract bij Barcelona. Als hij inderdaad tot 2021 bij de club blijft, zou hij nog eens een bonus krijgen van 70 miljoen euro.

Bonussen zijn er ook als Messi uitkomt in 60 procent van de wedstrijden die Barcelona per seizoen speelt en als hij met zijn club de Champions League wint. In het eerste geval strijkt hij dan bijna 2 miljoen euro extra op, in het tweede geval 12 miljoen euro.

Dus als je bedoelt dat hij niet werkelijk 100 miljoen op zijn bank bijgeschreven heeft, dan klopt wat je zegt. Maar dat is voor een werknemer die een bruto salaris van € 4.500,00 bruto heeft ook zo. Die krijgt netto ook minder op zijn bankrekening gestort.

17 januari 2018 om 11:44

Ik denk dat je nog eens even moet uitzoeken hoe belasting werkt

als Messi 45 miljoen netto betaald krijgt van Barca dan krijgt ie dus iets meer dan 90 miljoen bruto betaald en zitten de mensen er hier niet ver naast. De kosten aan salaris die hierboven in het artikel weergegeven worden zijn bruto he

17 januari 2018 om 10:26

Gewoon de komende 10 jaar geen champions league. Net als al die andere clubs die dit hebben. Het moet echt stoppen. Slaat nergens op

De Uefa maakt zich zorgen, maar wanneer grijpen ze in? Deze bedragen zijn ongelofelijk, net als al die transferbedragen van tegenwoordig. Leo Messi krijg per jaar gewoon 40 miljoen bij Barca.

17 januari 2018 om 09:18

40 miljoen van Barca? Dat is ook weer wel heel erg overdreven .. hij krijgt 2 miljoen per week oftewel 8 miljoen per maand van Barça. Wat neerkomt op ongeveer 95 miljoen per jaar. Ik keur het niet goed hoor, het zijn natuurlijk absurde bedragen.

17 januari 2018 om 09:21

Ik bedoel natuurlijk per jaar. Ik kan het ook niet aanpassen via de app.

17 januari 2018 om 09:23

Oh okee dan snap ik even wat je bedoelt maar dat klopt echter ook niet, zie mijn berekening hierboven voor je

17 januari 2018 om 12:51

Oke, dat is het dus. En dan komt nog zijn sponsorgeld etc. nog erbij. Wat een geld zeg.

17 januari 2018 om 09:21

Messi kreeg 40mil per jaar, niet per maand! Na contractverlenging krijgt hij aanzienlijk meer, maar nog geen 40mil per maand gelukkig...

17 januari 2018 om 09:24

480 miljoen per jaar.
Ja dan zou ik ook bij Barca blijven!

17 januari 2018 om 09:49

Op het moment dat de uefa ingrijpt zullen de clubs zich afscheiden en een nieuwe bond oprichten. Het zal niet veranderen.

17 januari 2018 om 10:22

Er zat dacht ik een andere regeling achter: Er mag in de Pl niet meer dan volgens mij 60 procent van de omzet aan spelerssalarissen worden uitgegeven.

Grote onzin dat in de eredivisie gemiddeld 16 miljoen wordt betaald! De gemiddelde omzet is dat nog amper.

17 januari 2018 om 09:21

Bij clubs als PSV, Ajax, Feyenoord, Utrecht, Heerenveen, AZ en Vitesse wordt vrij fors betaald hoor voor Nederlandse begrippen. Zij trekken het gemiddelde omhoog. Bij de top 3 krijgen al diverse spelers het salarisplafond van 1 miljoen aan salaris, dus het kan wel degelijk kloppen.

17 januari 2018 om 09:29

De gemiddelde omzet is minder? In 2017 was de totale omzet 445 miljoen. En als daarvan 288 miljoen naar de spelers gaat, dan lijkt het wel te kloppen. Niet zomaar dingen roepen.

17 januari 2018 om 09:29

Waarom zou dat onzin zijn? Ajax, PSV en Feijenoord betalen samen denk ik wel 130 mio aan salarissen. Als de andere 15 clubs gemiddeld 9 mio betalen aan salarissen dan ben je er al hoor... Gemiddeld gaat 60% van het budget van een Eredivisie club vast wel op aan salaris. Die 16 mio gemiddeld is best wel realistisch denk ik.

Leuke woorden van de uefa. Helaas holle woorden. Al een paar decennia doen de uefa en fifa niets tegen de achteruitgang van het voetbal.

Hoewel er steedsmeer geld rondgaat in het voetbal, betekent het als dit zo door blijft gaan ook de ondergang van het voetbal (in elk geval in Europa). Als geen enkele club uit een land zelfs niet meer kan stunten, is het voor de mensen in dat land veel minder leuk om te volgen. Gevolg, men gaat andere sporten volgen en jongeren zullen sneller sporten gaan doen die wél leuk zijn om te volgen.

Een max salaris + een min aantal spelers uit eigen land en min aantal spelers uit de eigen opleiding is het enige wat de neerwaartse spiraal van het voetbal kan tegenhouden en keren.

17 januari 2018 om 09:19

Dit blijkt echt niet zo te zijn geloof ik, voetbal wordt alsmaar populairder.

17 januari 2018 om 09:24

Daarom zeg ik ook europa. In oost europa begint voetbal al minder te leven. In nederland ook een hoop mensen die bv de cl al niet zo veel meer kan schelen. Toch altijd dezelfde 4 a 5 clubs die bepalen wie de cl wint.

In bv china neemt de populariteit inderdaad toe. Waarom? Door de grote spelers die daarheen gaan en de groei van de prestaties daardoor.

In de loop van de jaren zal je gaan zien dat het in europa steeds meer zal doodbloeden.

17 januari 2018 om 09:30

Ik vind dit soort opmerkingen ook holle woorden. De Nederlandse competitie is een hegemonie van Ajax en PSV, met af en toe Feyenoord die zich er tussen mengt. De kampioenschappen van AZ en Twente zijn ook tot stand gekomen dankzij financiele injecties van buitenaf.

Ajax en PSV hebben een enorme financiële voorsprong op de rest. Ze pakken alleen aan tv geld zelfs al meer dan de totale begroting van enkele tegenstanders in de Eredivisie.

Toch is voetbal sport nummer 1 en zie ik weinig mensen afhaken. Wereldwijd is voetbal niets minder populair geworden.

Ik vind het altijd wel grappig dat voornamelijk fans van onze topclubs zo klagen dat ze Europees niet mee kunnen door de financiële verschillen. Als je dan aan kaart dat in de eigen competitie juist hetzelfde gaande is dan is dat ineens logisch en verdient.

17 januari 2018 om 09:50

Probleem is. In Aziatische landen en het midden oosten groeit voetbal wel. Dus als het in Europa iets afneemt boeit dat helaas niks.

De UEFA maakt zich zorgen, door de afgelopen 20 jaar voorover te bukken voor het grote geld is iedere internationale competitie verpest. Geen Europa Cup maar een Money Cup, het is spannend om te zien welke Russische, Amerikaanse, of Arabische sugardaddy een Champions League op zijn CV mag bijschrijven. Dat is al jaren gaande en nu maakt de UEFA zich pas zorgen. Ik kan maar één reden bedenken voor deze plotselinge zorgen en dat is dat ze vrezen dat de oligarchen en sjeiks op korte termijn een eigen Super League beginnen waarbij de UEFA buiten de boot valt. Dan moet de UEFA het weer doen met Ajax, Slavia Praag en Rode Ster Belgrado, daar is geen droog brood meer mee te verdienen dus daar krijgt men nu zo plotseling slapeloze nachten van.

17 januari 2018 om 10:07

Volkomen mee eens. De sport wordt vanuit binnenuit kapot gemaakt en niemand doet er wat aan. Ik voorspel een tanende populariteit van de CL in Nederland de komende jaren. Men is de prestigeprojecten van de sjeiks wel zat.

Nee tuurlijk doet de UEFA niks behalve even in de media roepen dat "zij zich er zorgen om maken".. want hoe meer geld er in de voetballerij omgaat; hoe meer geld zij kunnen vragen aan bijvoorbeeld sponsoring van bepaalde toernooien etc. Ieder neemt natuurlijk een stukje van de taart niet !? Dus het zou best dom zijn van de UEFA om dit tehem te houden want dan hebben zij zichzelf er ook mee, aangezien de filosofie van de UEFA en/of de FIFA de laatste jaren grotendeels bestaat uit het behalen van een zo groot mogelijke omzet op wat voor manier dan ook.

17 januari 2018 om 13:49

Nee Koos B heedt helemaal gelijk..de angst regeert inderdaad. Bang voor een super league dat Uefa, laat die organisatie maar ploffen denk ik dan. Tijd voor een nieuwe, deze is stuk

Het is een kwestie van vraag en aanbod, zo werkt dat nou eenmaal. Het voetbal gaat er van naar de klote maar het spelletje is maar bijzaak. Het is wachten op de eerste grote club die omvalt omdat een suikeroom het financieel niet meer aankan tot die tijd zullen de verschillen alleen maar groter worden.

17 januari 2018 om 09:38

Je doet nu alsof veel grote clubs puur overeind blijven dankzij de eigenaar er constant geld in pompt. Ik denk niet dat daar sprake van is.

Zo'n City is opgebouwd door jarenlange financiële injecties, maar houdt nu naar mijn idee toch wel zelf de broek op dankzij de enorm gestegen inkomsten die met de opmars van de club met zich mee heeft gebracht. Als de eigenaren de club nu zouden verkopen, dan is de kans dat ze hun investeringen dubbel en dwars terug krijgen gewoon erg groot.

Het is niet anders dan de manier waarop gigantische bedrijven opgestart worden tegenwoordig. Tesla, Uber, Zalando... You name it. Gigantische bedrijven die opgebouwd worden door gigantische investeringen, jarenlang verlies draaien en op die manier een toppositie in de markt verkrijgen.

Dat kan je niet in de voetballerij thuis vinden horen, maar het is uiteindelijk ook gewoon een miljarden industrie en daarin is dit de realiteit.

17 januari 2018 om 11:09

Nee dat is het niet. Dat geldt voor economieën, voor sectoren, niet voor sporten. Het is precies die kapitalistische dooddoener die iedere vorm van discussie over hoe we dit probleem moeten aanpakken doodslaat.

De UEFA maakt zich zorgen? Koekoek. Alsof de UEFA enige interesse heeft in de kleinere clubs en hun belangen. Dit willen gewoon lekker geld opstrijken. Wat een politiek correct statement. Als je dit zo zorgelijk vind, had je er jaren terug al iets aan moeten doen.

De Uefa is grootste hypocriete (bende) organisatie die er is , wie hebben er voor gezorgd dat er per land 4 ploegen mogen uitkomen in de CL wie heeft het poule systeem bedacht zodat grote ploegen elkaar pas treffen bij de laatste acht zodat die ploegen zich altijd plaatsen voor de CL en zich met de beste spelers kunnen versterken en nu lopen ze te janken en maken ze zich zorgen wat een flapdrollen , het zal pas enigszins in ballans komen als de CL weer wordt voor alleen kampioenen want het heet toch CL ?

Ik hoop wel dat Barca geen problemen krijgt met ffp. Omzet was als ik me niet vergis rond 708mil. Dus iets meer dan 50% gaat aan salarissen. Niet dat ffp veel voorstelt, ik wil gewoon niet dat Barcelona ook daarvoor wordt bekritiseerd.

Zolang het volgens regels is, is het geen probleem. Barcelona heeft al aangegeven dat ze in 2021 richting 1miljard omzet gaan. Bovendien valt het best mee, als je beseft dat meer dan 1/4de naar de beste speler gaat.

17 januari 2018 om 09:39

Ja zat idd al te rekenen. Barça betaalt zo veel door messi. Maarja ik vind niet rrg als messi zo vors word betaald, dat verdient hij. Moet wel zeggen dat we een kut bestuur hebben maar qua geldzaken doen ze et geweldig. Omzet blijft maar stijgen

17 januari 2018 om 11:20

Idd, als er iemand het verdient, is ie Messi wel! Het bestuur is een schaande, maar wat betreft geldzaken doen ze idd goed. Ik verwacht dat Camp Nou binnenkort een sponsornaam erbij krijgt. Ik vind het wel triest: club waar ik trots op kon zijn, is verleden tijd. Ik begon Barca te volgen vanwege jeugdopleiding, Unicef,....

Ik accepteer de veranderingen wel, omdat het tegenwoordig niet anders kan, maar het blijft toch pijnlijk.

17 januari 2018 om 11:40

Het kan idd niet anders. Het is hopen dat we in de komende jaren in ieder geval nog een aantal jeugdspelers gaan zien. Daarnaast het team straalt een eenheid uit en familie. Dat is iets waarom ik van de club hou en dat is iets dat nog wel zo zou blijven

Dat zal dan wel een luxetaks worden. Betaal je boven een bepaald bedrag aan salaris? Dan betaal je 50% aan de Fifa .

Salarisplafond zou echt mooi zijn, al weet ik niet of het te realiseren is. Maar goed, stel je voor max. 20 mln, dan wordt het voetbal toch velen malen mooier.

17 januari 2018 om 13:24

En wat doen clubs met de rest van het geld? Ik bedoel barca heeft iets over de 700 miljoen aan inkomsten waarvan er dus 370 naar salaris gaan. Als er een cao zou komen op 20 miljoen wat al lachwekkend is maar goed. Dan houden ze dus 680 miljoen over jaarlijks. Dan kunnen ze ieder jaar de gehele eredivisie en bundesliga opkopen.

17 januari 2018 om 17:34

Och alsof je zoveel overhoudt. Je krijgt die idiote krankzinnige bedragen niet meer, maar er zullen wel meer spelers tegen die 20 mln aan gaan zitten. Heft elkaar ook weer op. Je moet even bedenken dat er amper spelers zijn die 20 mln per jaar verdienen he.

En tja, dan maken ze de kaarten maar goedkoper.

Uefa maakt zich zorgen? Tuurlijk, geloof je het zelf? Laat ze kapot-vallen met het gedrocht wat Champions League heet met maar een paar Champions in deze beker.

Ik volg gewoon de ere, eerste, tweede en derde divisie, dat Uefa voetabal mag van mij morgen helemaal verdwijnen

Serieus.. ze gaan zich nu opeens bedenken dat de ffp in het voordeel is van de grote clubs? Kom op zeg, als ze dit nu pas verzinnen hebben ze echt onder een steen gelegen de afgelopen jaren. Mijn hemel

Vind de CL niet zo leuk meer als eerst, het is steeds hetzelfde. Zo een match als PSG-Real Madrid vind ik dan wel leuk, maar Bayern Atletico of Barcelona tegen Juventus. Dat zien we zo verschrikkelijk vaak, ik mis het dat PSV een ronde verder kwam vroeger of Ajax. Of ploegen als Partizan, Slavia Praag...
VCL tegen Kiev was bijvoorbeeld ook top, de ontlading en dergelijken toen waren echt groots.

Boeie, gewoon wachten op de volgende crisis dan trekt de EU alle omgevallen banken wel weer overeind. Moeten toch wat doen met onze centjes

Als de Uefa nu gewoon een salaris plafond invoert waarbij een team bijv max 150m mag investeren in spelerscontracten op jaarbasis dan kan je dat toch direct reguleren en zorgdragen dat je een concurrerend platform creëert?...

Stelletje paupers ook

17 januari 2018 om 12:59

Je snapt dat clubs dat moeten accepteren? Die zeggen gewoon nee en dan is het klaar.

17 januari 2018 om 13:26

En wat doen clubs met de overige centen dan? Spelers halen voor 400 miljoen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren