Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bakkali keert terug bij Belgische ploeg, Wilmots roept vier debutanten op

Laatste update:

Zakaria Bakkali is weer op de goede weg terecht gekomen. De aanvaller maakte in de zomer transfervrij de overstap van PSV naar Valencia, waar hij nog geregeld speelminuten krijgt. Marc Wilmots heeft Bakkali nu weer opgeroepen voor de Belgische nationale ploeg.

/

De negentienjarige dribbelaar maakte twee jaar geleden al zijn debuut voor de Rode Duivels en vooralsnog bleef het bij een interland. Daar kan tegen Andorra (10 oktober) en Israël (13 oktober) dus verandering in komen. Sven Kums, ex-Heerenveen en tegenwoordig spelend voor AA Gent, is een andere verrassende naam in de selectie: hij speelde nog nooit een interland.

Matz Sels en Laurent Depoitre van AA Gent werden ook voor het eerst uitgenodigd en Luis Pedro Cavanda, verdediger bij Trabzonspor, is de vierde debutant in de selectie. “Door enkele afwezigen hadden we nieuw bloed nodig. Ik wil ook wat uittesten richting het EK”, zei Wilmots tegen Sporza. Met twee duels voor de boeg staat België tweede in poule B, met vier punten meer dan nummer drie Israël. De eerste nummers twee uit iedere groep plaatsen zich voor het EK.

De volledige selectie:

Doel: Jean-François Gillet (KV Mechelen), Simon Mignolet (Liverpool), Matz Sels (AA Gent)

Verdediging: Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Dedryck Boyata (Celtic), Luis Pedro Cavanda (Trabzonspor), Jason Denayer (Galatasaray), Vincent Kompany (Manchester City), Nicolas Lombaerts (Zenit Sint-Petersburg), Jordan Lukaku (KV Oostende), Thomas Meunier (Club Brugge), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)

Middenveld: Nacer Chadli (Tottenham Hotspur), Kevin De Bruyne (Manchester City), Marouane Fellaini (Manchester United), Sven Kums (AA Gent), Radja Nainggolan (AS Roma), Axel Witsel (Zenit Sint-Petersburg)

Aanval: Zakaria Bakkali (Valencia), Laurent Depoitre (AA Gent), Eden Hazard (Chelsea), Romelu Lukaku (Everton), Dries Mertens (Napoli) en Divock Origi (Liverpool).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nice voor die jongen..en ook goed voor het vertrouwen heeft er een tijdje naast gezeten door psv.

2 oktober 2015 om 14:11

waar is lestienne in dit verhaal?

die verdient toch eerder een selectie dan bakkali vind ik.

2 oktober 2015 om 14:13

@mr.bombastic miss is Bakkali beter dan lestienne?

2 oktober 2015 om 14:41

dat vind ik dus niet. ik vind lestienne verder op dit moment dan bakkali. en hij speelt ook altijd in tegenstelling tot bakkali.

2 oktober 2015 om 15:40

Lestienne heeft t aardig verbruid in België geloof ik hoor. Heeft zich nogal misdragen.

2 oktober 2015 om 15:44

Valencia en Psv is ook een verschil he? Net als de Spaanse en Nederlandse competitie, misschien is dat de reden.

2 oktober 2015 om 19:05

Verklaar je nader? Wat heeft hij uitgespookt? Overigens is Bakkali inderdaad steeds beter gaan spelen in Spanje, echt een geweldig talent heeft die jongen. Hoop dat die verstandige keuzes blijft maken.

Batshuayi thuislaten voor depoitre het moet niet gekker worden... ook origi heeft atm niks te zoeken bij de rode duivels.

2 oktober 2015 om 13:35

Echt een schande. Michy altijd boven Depoitre en al zeker Origi. Ik snap het echt niet.

2 oktober 2015 om 13:40

Klopt wel Batshuayi verdient het om er bij te zijn, weliswaar te koste van Origi, die niets klaarspeelt tegenwoordig. Voor Depoitre een bekroning voor z'n uitstekende vorm.

2 oktober 2015 om 14:11

Depoitre verdient het meer dan origi toch? En Bats moet altijd opgeroepen worden.

2 oktober 2015 om 15:07

Volgens Wilmots is Batshuayi niet in vorm. Waar hij dat haalt, geen idee... Marseille is niet in vorm, maar Batshuayi heeft er verdorie al 5 gescoord in de competitie!

Gigantisch verschil tussen Nederland en België. Maar 6 spelers uit de Belgische competitie

2 oktober 2015 om 13:26

ja en geen enkele van die 6 buiten meunier misschien gaat minuten maken. dit is gewoon nutteloos om ze op te roepen.

2 oktober 2015 om 13:37

Ik zie Jordan Lukaku nog wel spelen zodat hij niet meer voor Congo zou kunnen kiezen.

Kums moet echt wel zijn kans krijgen op dat middenveld. We missen een spelverdeler. En ja hij speelt 'maar' bij Gent, maar ze kunnen niet allemaal in Engeland spelen en soms moet je kijken naar de complementariteit van de spelers. De enigste speler die het spel zou kunnen verdelen en met Naingollan of Witsel bij hem kan hij daar alle ruimte voor krijgen.

2 oktober 2015 om 13:41

Hoezo geen spelverdeler? Witsel zou de regisseur kunnen zijn op het middenveld. Zo niet hij dan wel De Bruyne 1 plaatsje voor hem. Dat Willie niet weet hoe hij z'n spelers moet gebruiken wil niet zeggen dat we die kwaliteiten niet in de ploeg hebben natuurlijk

2 oktober 2015 om 14:02

Witsel vind ik toch echt geen type spelverdeler. Hij houdt de bal veel te lang bij.

En KDB is eerder een offensieve middenvelder, een spelmaker.

Met spelverdeler bedoel ik iemand die de lijnen uitzet a la Pirlo, Iniesta, Schweinsteiger en dergelijke.

Dat Wilmots er niets van kan ben ik mee akkoord

2 oktober 2015 om 13:39

Tja en dat is ook enkel omdat er zoveel spelers afwezig zijn. Enkel Meunier hoort eigenlijk bij de selectie bij gebrek aan beter.

2 oktober 2015 om 15:08

Niet alleen bij gebrek aan beter. Meunier is echt een goede rechtsback, die had eigenlijk al bij een mooie club in het buitenland moeten zitten.

Waarom geen Benteke?

2 oktober 2015 om 13:25

blessure.

2 oktober 2015 om 13:33

Waarom geen Tielemans?

2 oktober 2015 om 13:36

omdat clown marc het belangrijk vindt om kums op te roepen.

2 oktober 2015 om 13:42

en tielemans speelt de laatste tijd ook niet bijster veel

2 oktober 2015 om 13:42

ook gekwetst

2 oktober 2015 om 13:50

Nodig voor de nationale beloften, net als Praet en Dendoncker.

2 oktober 2015 om 15:10

Sorry maar Kums is momenteel gewoon beter dan Tielemans. Hoe beloftevol die laatste ook is.

2 oktober 2015 om 15:19

stakkevdb

kan zijn maar Tielemans is de toekomst van de rode duivels.

2 oktober 2015 om 16:19

Kan zijn, maar de Rode Duivels spelen niet in de toekomst, ze spelen nu.

Cavanda oproepen in plaats van De Laet. Wilmots is het noorden kwijt.

2 oktober 2015 om 14:37

Heb je wel eens een wedstrijd gezien van Cavanda bij Trabzonspor? Ik ben fan van de club en zie hem wekelijks aan het werk. Die gozer gaat echt nog aan de top komen, daar geloof ik heilig in. Is zo snel dat je hem twee keer voorbij moet om hem kwijt te raken, is aanvallend enorm sterk en heeft puntgave voorzetten, zoekt altijd de voetballende oplossing en heeft de techniek en het overzicht om die oplossing ook uit te voeren. We hadden vorig seizoen Bosingwa op rechtsback en die deed het zo goed dat hij voor het eerst sinds vier jaar weer is opgeroepen voor Portugal. Dit seizoen heeft hij een flinke blessure opgelopen en alle supporters waren bang dat Cavanda dat gat niet kon dichten als nieuwe transfer. Nou kan ik je vertellen, niemand heeft het meer over Bosingwa!

2 oktober 2015 om 18:29

Nee maar ik heb in het verleden wel enkele wedstrijden van hem gezien bij Lazio. Toen was hij niet constant in zijn prestaties. De ene week speelde hij sterk en de andere week zwak. Hij is uiteindelijk ook zijn basisplaats kwijt geraakt bij Lazio. Nu vind ik het raar dat hij wordt opgeroepen want hij speelt maar bij Trabzonspor, toen hij sterk speelde bij Lazio werd hij niet opgeroepen. Typisch Wilmots.

De Laet lijkt mij ook gewoon een veel betere keuze, speelt in een sterkere competitie. En draait momenteel goed mee in de subtop én speelt sterk en is vaste basisspeler.

2 oktober 2015 om 15:38

Ik ben geen Belg, dus ik houd niet alles bij van het nationale elftal. Maar ik stond er nog best van te kijken dat Cavanda er nu voor het eerst bijzit. Dat is toch een prima speler lijkt me.

Hehe ontelbaar veel mensen roepen al maandenlang (sommige al jarenlang) om een ecvhte back op te roepen als Cavamda of De Laet. Dat heeft Wilmots tot nu toe altijd vertikt. Doet ie dat nu eindelijk en ik zie z'n reactie nu al voor me moest die beslissing fantastisch uit pakken. Staat ie daar weer van: ik ben het mannetje. Net zoals met Nainggolan een dik jaar geleden. Terwijl ook die beslissing te laat kwam. (moest altijd mee naar het WK)

2 oktober 2015 om 13:52

Nainggolan werd in de tijd van Vercauteren en Leekens al opgeroepen, net als De Laet.

2 oktober 2015 om 14:01

Zeker... en wat is je punt? Ik heb het over het selectiebeleid van Marc Wilmots? Die nam Nainggolan lange rijd niet mee terwijl die dat zeker verdiende en de selectie een vechter als Radja mistte. Toch vertikte Willie dat lange tijd. Toen ie Radja dan toch eindelijk opriep (rijkelijk te laat) scoorde ie meteen en deed Willie langs de lijn alsof hij hem persoonlijk had leren voetballen

Cavanda is een toppertje in wording, gaan we nog veel van horen

2 oktober 2015 om 14:47

Ik snap dan ook echt niet dat Lazio hem heeft laten gaan. Maar goed, het is een van de beste transfers die we hebben gedaan de laatste paar seizoenen, dus ik klaag zeer zeker niet!

Mooi voor Zakaria Bakkali dat hij weer is opgeroepen voor het Belgische elftal! Hij speelt tot nu toe aardig goed bij Valencia en ik denk dat Bakkali wel zal slagen bij Valencia.

Maar wat hoop ik dat Marc Wilmots vertrekt bij het Belgisch elftal. Ik heb altijd het gevoel dat Wilmots nooit het maximale uit deze zeer talentvolle groep weet te halen en ook nu weer vind ik de namen Sven Kums, Laurent Depoitre en Divock Origi toch wel opvallend.

Kums ken ik nog van SC Heerenveen, maar sinds hij bij Heerenveen is vertrokken, heb ik hem niet meer gevolgd en ik weet niet hoe goed hij nu is, maar persoonlijk zou ik toch iemand als Steven Defour of Youri Tielemans hebben opgeroepen.

Depoitre ken ik ook niet echt, maar persoonlijk had ik toch eerder iemand anders opgeroepen. Bijvoorbeeld iemand als Michy Batshuayi, die talentvoller is en het niet slecht doet bij Olympique Marseille.

Dat Origi is opgeroepen vind ik ook gewoon erg opvallend en ja, hij heeft talent en ik volg Origi sinds het WK van vorig jaar, maar vorig seizoen bij Lille speelde hij niet goed en dit seizoen bij Liverpool zit hij vrijwel altijd op de bank.

Persoonlijk zou ik deze selectie samenstellen:

Keepers: Simon Mignolet ( Liverpool ), Jean-François Gillet ( KV Mechelen ) en Mats Selz ( AA Gent ).

Verdedigers: Luis Pedro Cavanda ( Trabzonspor ), Thomas Meunier ( Club Brugge ), Toby Alderweireld ( Tottenham Hotspur ), Vincent Kompany ( Manchester City ), Jan Vertonghen ( Tottenham Hotspur ), Nicolas Lombaerts ( Zenit Sint Petersburg ), Jordan Lukaku ( KV Oostende ) en Jason Denayer ( Galatasaray ).

Middenvelders: Radja Nainggolan ( AS Roma ), Marouane Fellaini ( Manchester United ), Youri Tielemans ( Anderlecht ), Steven Defour ( Anderlecht ), Kevin de Bruyne ( Manchester City ) en Axel Witsel ( Zenit Sint Petersburg ).

Aanvallers: Adnan Januzaj ( Borussia Dortmund ), Zakaria Bakkali ( Valencia ), Romelu Lukaku ( Everton ), Christian Benteke ( Liverpool ), Eden Hazard ( Chelsea ) en Dries Mertens ( Napoli ).

Mignolet
Cavanda
Alderweireld
Kompany
Vertonghen
Nainggolan
Witsel
Januzaj
de Bruyne
Hazard
Lukaku
2 oktober 2015 om 13:47

Chadli moet er altijd bij zijn. Tielemans speelt de laatste weken niet altijd en zeker niet altijd goed. Defour heeft eigenlijk niets meer bij de Rode Duivels te zoeken

2 oktober 2015 om 14:13

Chadli voegt niks toe vind ik.

2 oktober 2015 om 15:12

Kums is onder Vanhaezebrouck echt enorm gegroeid. Die was in de eerste twee wedstrijden van de Champions League van Gent gewoon de beste man op het veld. Presteert momenteel op een hoger niveau dan Defour en Tielemans, die met hun tweeën zelfs nog geen aanval kunnen opzetten tegen Qarabag.

Wow wow wacht, zie nu pas dat Batshuayi mist...

Hoe dan? Benteke gekwetst en nog heb je geen plaats voor Batshuayi? Wilmots waar zit je met je hoofd man. Zou al bijna hope dan we de kwalificatie mislopen zodat ie wordt buitengegooid en we tenminste binnen 2 jaar iets te zien krijgen op het wk met een andere coach

Onbegrijpelijk dat Batshuayi geen kans krijgt. Spitsen moeten bij Wilmots altijd boven 1m90 zijn envooral niet wendbaar zijn op de kleine ruimte...anders kom je niet in aanmerking.

Wilmots beloont de jongens van AA Gent voor hun goede doen maar de nationale ploeg mag geen liefdadigheidsclubje worden. Die jongens zijn gewoonweg van mindere klasse. Verder moet Michy natuurlijk altijd opgeroepen worden. Intrinsiek is dat zelfs onze beste spits. Dat Bakkali er terug bij is juich ik toe, Origi mocht dan weer thuisgelaten worden voor Januzaj.

Netjes Cavanda en Denayer hebben het beide uitstekend gedaan afgelopen tijd in Turkije.

Waar zijn Bats, Januzaj en De Laet? Origi te veel op de bank, Chadli/kums niet goed genoeg imo en Jordan Lukaku, tja wat valt daar over te zeggen...

2 oktober 2015 om 16:18

Zeggen dat Origi te veel op de bank zit en dan roepen om Januzaj. Tja ...

Zou ook Bats opgeroepen hebben i.p.v. Depoitre. Kums verdient het en zou zomaar eens de missende schakel kunnen zijn in dit elftal. Ook al speelt hij op dit moment maar bij Gent. Die jongen kan gemakkelijk nog een stap hoger.

Belachelijke selectie.

Eerst en vooral bij de keepers, hoe idioot is het dat Wilmots Gillet blijft oproepen?
Selz vind ik wel te rechtvaardigen.

Kums en Depoitre dat is gewoon in navolging van de smeekbedes van enkele kranten, maar goed, dat zijn (mag ik toch hopen) geen spelers die volgend jaar mee horen te gaan naar het Ek.

Januzaj heeft zich snel aangepast bij Dortmund dus had ook gewoon meegemoeten.
Batshuayi in een dip? Is de enige die regelmatig de netten weet te vinden bij Marseille en één van de weinige lichtpunten daar dit seizoen.

Wilmots moet echt dringend aftreden als bondscoach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren