Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ wil tegen ontketend Feyenoord prestatie Ajax uit 1995 evenaren

Laatste update:

In een speelronde vol Eredivisie-krakers nemen nummer twee AZ en nummer drie Feyenoord het zondagmiddag tegen elkaar op. De thuisploeg hijgt in de nek van koploper Ajax en gaat vol voor de drie punten met oog op het kampioenschap. Feyenoord verloor in de competitie dit seizoen nog geen wedstrijd onder trainer Dick Advocaat en reist in een uitstekende vorm af naar Alkmaar. Opta beschouwt voor op het duel in het AFAS Stadion, zondag vanaf 14.30 uur.

o Feyenoord won vier en verloor slechts één van de laatste zeven uitwedstrijden tegen AZ in de competitie (twee keer gelijk); de Rotterdammers scoorden achttien keer in deze zeven duels (zeven tegen).

o AZ won de ontmoeting eerder dit seizoen met 0-3; de Alkmaarders wonnen maar twee keer eerder beide Eredivisie-duels met Feyenoord in een seizoen (1980/81 & 2010/11).

o AZ staat op veertien clean sheets dit Eredivisie-seizoen, evenveel als in de volledige voorgaande Eredivisie-jaargang; de laatste keer dat AZ minimaal vijftien clean sheets noteerde was in het seizoen 2011/12 (15).

De laatste vijf prestaties van AZ en Feyenoord in de Eredivisie

o AZ won de laatste vier Eredivisie-duels met een club uit de traditionele top drie zonder een tegengoal; de laatste ploeg met vijf zeges op rij tegen een 'top drie'-team was Ajax in 1995, terwijl er nooit een team is geweest met vijf opeenvolgende clean sheets tegen Ajax, Feyenoord of PSV.

o Myron Boadu was direct betrokken bij twaalf treffers in zijn laatste elf competitieduels (negen goals & drie assists) en zette zijn ploeg dit seizoen zes keer op voorsprong; alleen Quincy Promes deed dat vaker in de Eredivisie (7 keer).

o Oussama Idrissi was dit seizoen direct betrokken bij veertien Eredivisie-goals (twaalf treffers & twee assists), evenveel als in het gehele vorige seizoen (acht goals & zes assists).

o Feyenoord won de laatste vijf Eredivisie-duels, de laatste keer dat dat de Rotterdammers zes zeges op rij boekten in de competitie was in mei 2018 (toen acht op rij).

Voorbeschouwing Opta: Eredivisie speelronde 22

o Geen ploeg schoot in 2020 zo vaak op doel in de Eredivisie als Feyenoord (22 keer), maar slechts drie Eredivisie-ploegen kregen meer schoten op doel tegen in deze periode dan de Rotterdammers (zeventien).

o Alleen Oussama Idrissi (78, 123 aangegaan) en Chidera Ejuke (68, 147 aangegaan) voltooiden dit Eredivisie-seizoen meer dribbels dan Luis Sinisterra (64, 106 aangegaan).

o Geen Eredivisie-speler kwam in 2020 tot zoveel schoten op doel als Nicolai Jörgensen (zes), die alleen tegen Roda JC direct betrokken was bij meer Eredivisie-treffers (negen) dan tegen AZ (acht – vij goals, drie assists).

Feyenoord en Jörgensen ontketend naar Alkmaar


AZ en Feyenood verschijnen in een goede vorm aan de aftrap. Hoewel de ploeg van trainer Arne Slot in de eerste competitiewedstrijd van 2020 onderuit ging, wreden de laatste twee duels winnend afgesloten. Feyenoord won de laatste vijf competitiewedstrijden op rij en is door de zegereeks opgerukt naar de derde plaats op de ranglijst, daar waar de club onder de vertrokken trainer Jaap Stam in het rechterrijtje bungelde.

Waar AZ in het recente verleden vaak punten verspeelde in topwedstrijden, weet het de laatste tijd steeds vaker punten af te snoepen van de traditionele top drie. Tegen Feyenoord had AZ het de laatste seizoenen lastig. Feyenoord won vier en verloor slechts één van de laatste zeven uitwedstrijden tegen AZ in de competitie (twee keer gelijk); de Rotterdammers scoorden achttien keer in deze zeven duels (7 tegen).

Feyenoord kan ook weer terugvallen op Jörgensen. De Deense spits is weer aan het scoren geslagen, want met drie doelpunten in zijn eerste drie Eredivisie-duels van 2020 scoorde hij al één keer vaker dan in zijn laatste tien competitiewedstrijden van 2019. Geen Eredivisie-speler kwam in 2020 tot zoveel schoten op doel als Jörgensen (zes), die in AZ ook nog een van zijn favoriete tegenstanders treft.

Schoten op doel in Eredivisie 2020



Team Aantal Speler Aantal
Feyenoord 22 Nicolai Jörgensen 6
Ajax 18 Luis Sinisterra 5
AZ 17 Vangelis Pavlidis 5
Drie ploegen 15 Tomas Necid 5

Wat verwacht jij van AZ - Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ontketend Feyenoord? Kom op zeg. Ja, ze hebben veel punten binnen gesprokkeld, maar het is werkelijk niet om aan te zien zo slecht soms. Ze mogen zich in de handen wrijven met het vele geluk dat ze hebben.

7 februari 2020 om 21:15

als je zoveel punten pakt vind ik het geen geluk meer. Feyenoord speelt misschien geen oogstrelend voetbal maar ze zijn niet makkelijk te verslaan

8 februari 2020 om 02:01

Kom op zeg, ze hebben een tijdje de makkelijker tegenstanders gehad. Van het weekend staat er wel iets anders op het programma. We zullen zien of Feyenoord dan inderdaad niet zo makkelijk te verslaan is.

8 februari 2020 om 08:41

Voordat dickie er was hadden ze toch ook makkelijke tegenstanders. Ff eerlijk. Jorgensen begint te scoren. En ze hebben van de laatste 8 wedstrijden niet 1x verloren. Ook al is het spel matig, betekend dat ze op dit moment gewoon goed spelen met de spelers die er lopen. Beetje geluk heb je altijd nodig.

8 februari 2020 om 09:32

Tegenstanders zoals Groningen?

8 februari 2020 om 10:22

Nou ja, daar zaten ook gewoon PSV (Haha ja, heel makkelijk, want wij waren ook zo goed bezig..), Utrecht uit, Vitesse uit, Heracles uit, etc. tussen. We hebben op Ajax en AZ na volgens mij het linkerrijtje gehad onder Dick. Neemt niet weg dat AZ iets andere koek is.

8 februari 2020 om 09:54

Meeste punten van iedereen. Feyenoord doet het sinds Dick gewoon uitstekend.

8 februari 2020 om 10:34

Sorry? Slecht voetbal? We winnen toch? Dan kan het nooit slecht zijn. En dat heeft met geluk niks van doen. Dat het niet het voetbal is dat jij graag ziet wil niet zeggen dat het slecht is.

AZ-Feyenoord en Utrecht-Ajax schrappen. De belangen zijn te groot. Geldt ook voor de staart van de competitie.

8 februari 2020 om 00:35

En PSV - Willem II niet?

8 februari 2020 om 06:31

Je hebt gelijk. Iedereen speelt of niemand.

8 februari 2020 om 09:26

Waarom zou je een wedstrijd op zaterdag gaan aflassen omdat het zondag gaat stormen? En Willem 2 en PSV zijn ook niet in de titelrace verder dus daar hoef je ook geen rekening mee te houden.

8 februari 2020 om 11:28

Ja dat zou Ajax wel willen met al die blessures

8 februari 2020 om 15:47

In België is het programma voor zondag geschrapt. De KBVB is dus wél een professionele organisatie die vooruit kan kijken.

Az zit al op 5 duels op rij zonder tegengoal tegen de "top3" beste voetbalzoneDit seizoen 3 gespeeld nul tegen 8 voor en vorig seizoen won Az ook tegen Ajax (1-0)en PSV (1-0 voorlaatste speelronde).

7 februari 2020 om 21:26

17 maart 2019 Ajax

7 februari 2020 om 22:41

Je moet de nederlaag tegen Feyenoord in april ook meetellen, dat was na de wedstrijd tegen Ajax.

8 februari 2020 om 00:03

Klopt inderdaad.
Was die in al mijn enthousiasme vergeten.

Nou nou we slaan op hol omtrent Feijenoord
De supporters beginnen arrogante trekjes te krijgen die niet horen bij een club als Feijenoord want dat is een reden waarom met Ajax zo haat, toch?! Ach ja ik mag hopen op een leuke wedstrijd maar zou het fijn vinden als Feijenoord helemaal er niet aan te pas komt!

8 februari 2020 om 09:33

Welke arrogante trekjes van welke supporters doel jij op? Verklaar je nader

8 februari 2020 om 10:22

Ben ook wel benieuwd

8 februari 2020 om 10:32

Ja als je blij bent dat je club het goed doet en misschien wel een bedreiging gaat vormen als het een beetje mee zit ben je arrogant. Wist je dat niet?

8 februari 2020 om 10:45

Inmiddels zijn we een uur verder. Ik gok zomaar dat hij het zelf niet eens weet.

8 februari 2020 om 10:55

Ach, hij is het wel kwijt

" AZ won de laatste vier Eredivisie-duels met een club uit de traditionele top drie zonder een tegengoal; de laatste ploeg met vijf zeges op rij tegen een 'top drie'-team was Ajax in 1995, terwijl er nooit een team is geweest met vijf opeenvolgende clean sheets tegen Ajax, Feyenoord of PSV ". Wat hier wordt beweerd, kan mathematisch helemaal niet. Ajax eindigt vrijwel altijd bij de top 3 en datzelfde gold tot dit jaar voor Psv. Clubs die deel uit maken van de top 3 spelen per jaar hooguit 4 wedstrijden tegen de andere clubs die deel uit maken van die top 3 en in 4 wedstrijden kan je nooit 5 keer een clean sheet realiseren. Tenzij je een eventuele bekerwedstrijd meetelt. Ajax heeft in het seizoen 94-95 inderdaad in de kwartfinale van de Knvb beker tegen Feyenoord gespeeld, maar die wedstrijd won Feyenoord met 1 - 2 (mike Obiku). Ook in twee competitie ontmoetingen met Feyenoord en PSV kreeg Ajax tegendoelpunten, dus waar deze statistieken vandaan komen, weet ik niet, maar kloppen doe ze in ieder geval niet. Feyenoord eindigde dat jaar niet in de top 3 (roda JC werd toen tweede), maar de wedstrijden tussen Ajax en Roda eindigde twee keer in 1 - 1. Dus wat hier beweerd wordt, klopt helemaal niet. Het is bovendien ook een behoorlijk onzinnige statistiek omdat die alleen maar geldt voor clubs die geen deel uitmaken van de top 3. Aanvulling: Bij nader inzien gaan de statistieken mogelijk niet over een seizoen maar over een langere periode. Dan is die nog vreemder omdat de top 3 niet ieder seizoen gelijk is en clubs die tegen de top 3 moeten spelen, terwijl ze er geen deel van uitmaken, meer wedstrijden tegen die Top 3 spelen. Maar ook dan klopt het verhaal over Ajax nog niet, die club heeft in seizoen 93-94 de laatste wedstrijd tegen een tegenstander uit de Top 3 met 2 - 1 van Feyenoord verloren, waarmee het mathematisch onmogelijk is geworden om het jaar daarop 5 clean sheets te behalen, aangezien er maar 4 keer tegen een team uit de top 3 is gespeeld en daartegen bovendien ook nog eens doelpunten heeft moeten incasseren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren