Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ teistert de lat en gaat hard onderuit in Duitsland

Laatste update:

AZ lijkt nog maar een kleine kans te maken op Europese overwintering. De Alkmaarders waren donderdagavond niet opgewassen tegen FC Augsburg (4-1) en staan nu met drie punten uit vier speelronden op de laatste plaats in Groep L. Augsburg en Partizan Belgrado hebben zes punten en Athletic Club leidt de dans met negen punten.

/

Het Augsburg van trainer Markus Weinzierl is de rodelantaarndrager in de Bundesliga, maar wist in eigen stadion dus wel te winnen van de huidige nummer elf van de Eredivisie. Het eerste gevaar kwam wel van AZ, want Markus Henriksen raakte de paal. De ploegen deden weinig voor elkaar onder, maar na 24 minuten werd opeens de ban gebroken door Augsburg: Raúl Bobadilla schoot een vrije trap er via de onderkant van de lat in. De druk op het doel van keeper Gino Coutinho hield vervolgens aan en na negen minuten was de 2-0 een feit in de WWK Arena.

Bobadilla dribbelde vanaf links naar binnen en schoot ongehinderd raak met een diagonaal schot. Trainer John van den Brom greep daarna direct in en slachtofferde Henriksen ten faveure van Thom Haye, maar veel leek die mutatie aanvankelijk niet uit te halen. De beste kans was namelijk nog voor Augsburg, maar Caiuby schoot na een counter voorlangs. Op slag van rust viel echter toch nog de 2-1: Vincent Janssen nam een diepe bal van Derrick Luckassen aan op zijn borst en schoot hem vervolgens door de benen van de doelman tegen de touwen.

/

AZ hoopte in de tweede helft door te drukken, maar in de eerste minuten was Augsburg feller en zag Van den Brom zich genoodzaakt om nogmaals te wisselen: Celso Ortiz verving Ben Rienstra. Daarna ging het lopen met de zwarthemden: Jeffrey Gouweleeuw plaatste de bal na een combinatie met Janssen tegen de lat, Janssen stuitte vervolgens in de korte hoek op doelman Marwin Hitz en na een uur raakte ook Alireza Jahanbakhsh met een krullend schot het houtwerk. AZ werd daarmee het eerste team in het huidige Europa League-seizoen dat in één duel driemaal het aluminium raakte.

Van den Brom en consorten verdienden langzamerhand wel een doelpunt, maar halverwege de tweede helft schoot Dong Won-Ji na een mooie rush de 3-1 in de verre hoek en Bobadilla bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 4-1. De 28-jarige Paraguayaan profiteerde van geklungel van Jop van der Linden en prikte de bal in de korte hoek van Coutinho. Hem kreeg vervolgens een publiekswissel gegund door Weinzierl: Bobadilla werd vervangen door Tobias Werner. In de laatste tien minuten kon AZ geen vuist meer maken en kabbelde het duel naar het einde.

Denk jij dat AZ in Europa overwintert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou Az speelde helemaal niet zo slecht , maar ze hebben een achterhoede van niks. Job van der Linden stop gewoon met voetballen wat een slechte verdediger is dat zeg.

6 november 2015 om 05:27

Heb je Gouweleeuw gezien? Die is echt slecht.

6 november 2015 om 06:54

Die eerste tegendoelpunt was pech maar de tweede, derde en vierde tegendoelpunt.. Kom op zeg, zo ga je toch niet verdedigen. AZ speelt bij vlagen aantrekkelijk voetbal en had in begin tweede helft recht op een gelijkmaker. Maar de verdediging leek nergens naar en dan kan je nog zo goed spelen maar ga je hard op je bek

Ja AZ.. Wat zijn we in hemelsnaam aan het doen mannen? En dan heb ik het niet alleen over vanavond. Zondag was het ook al bizar slecht. Wat een stelletje prutsers in de verdediging. En dan is er eentje daarvan nog onze aanvoerder.. Droevig. Dat is het woord om deze situatie te beschrijven.

Hopen dat het roer om gaat, Jop eruit gaat en we tegen Vitesse weer lekker kunnen genieten van het spelletje. Er zit genoeg talent, maar je moet ook mentaliteit-spelers hebben. Die hebben we niet. Tsja dan haal je het niet.

Lichtpuntjes: Haye was wel redelijk goed, Ali lang gespeeld, en een prachtige goal van Janssen.

5 november 2015 om 23:04

Verdedigend slecht maar over het algeheel verdien je gewoon minimaal een punt. Begin was voor ons, na die 1-0 ff de kluts kwijt maar met lat, lat en paal verdien je meer.

5 november 2015 om 23:10

Klopt, doel ook op de verdediging, komt er niet echt uit in mijn reactie inderdaad. Ik irriteer me mateloos aan dat slappe opbouwen van Jeff en Jop. Saaie watjes.
Jeffrey durft dan nog iets af en toe maarja..

Het is jammer dat die Bobadilla alles erin schoot, want zoveel kansen hadden ze niet inderdaad.

Puntje was misschien verdiend, maar als je zo verdedigd, mag je van mij verliezen. Dramatisch gewoon.

6 november 2015 om 00:20

Ik irriteer me met name aan gouweleeuw en dat hautaine gedrag van hem. Ze hadden hem beter kunnen laten gaan. Wat ze missen is een type botthegin naast van der linden. En Johansson moet ook echt eens leren verdedigen. Maar het blijft een heel jong team met zat potentie. Nog twee jaartjes samen proberen te houden en je doet weer mee voor de prijzen

Over en uit in Europa.
Dramatisch voor het Nederlands voetbal aangezien Groningen en Ajax zo goed als uitgeschakeld zijn.

Wel trots op me club, zijn iig strijdend ten onder gegaan. Te veel pech gehad, vooral de afronding.
Ach ja, het grootste probleem is nu meer dat we gaan kelderen op de lijst en dat komt het Nederlands voetbal niet ten goede. Minder inkomsten waardoor alles maar dan ook echt alles zal gaan zakken.....

5 november 2015 om 23:08

Inderdaad, worden we toch weer met de neus op de feiten gedrukt, het feit dat wij als Nederland vrij weinig te zoeken hebben in Europa. PSV zou het het Nederlandse eer een beetje kunnen redden. Pijnlijk om dit te zien..

6 november 2015 om 09:46

Toch bizar dat PSV 6 punten pakt in 4 duels tegen sterkere tegenstanders en de overige clubs die E.L. spelen (Ajax/Az/Groningen) in 12 duels samen "slechts" 7 punten hebben behaald.

We zijn dus nu in de situatie gekomen dat PSV in een champions league poule 1 punt minder heeft verzameld dan alle andere Nederlandse teams samen. Beschamend gewoon. Het is nu dus gewoon reeel dat we straks PSV hebben die nog door gaan in de champions league en verder geen enkel ander team hebben dat nog in Europa actief is.

Overigens vind ik wel dat Az ook niet super veel te verwijten is, die Duitsers schieten twee wedstrijden elke kans erin en Az mist teveel maar heeft ook gewoon botte pech. Ze hebben in ieder geval alles gegeven.

5 november 2015 om 23:35

Psv heeft op dit moment gewoon als enige eredivisie club een enigzins Europees voetbal waardige selectie.

6 november 2015 om 07:38

@Tukkerst

Naar mijn mening heeft Ajax dat ook hoor. Maar als je keek naar AZ - Augsburg en de return vond ik AZ veel pech hebben. Ook gister gaven ze het veel te makkelijk weg, dat is zonde.

Ben het eens met de meeste hier, schandalige verdediging heeft az. Als Nederland staan we voor schut in Europa met zulke verdedigers.

Is nu over en sluiten in Europa voor Az en Groningen. Ajax en psv kunnen nog de eer redden.

5 november 2015 om 23:25

Ajax doet het slechter dan AZ of Groningen. AZ en Groningen hoeven niet door te gaan, gewoon ervaring opdoen. F. De Boer daarentegen vertelde dat halve finale in de pocket zit en dat het wel goed komt hh. Kijk is nu? Derde, Molde al door en Ajax gaat gewoon uitgeschakeld worden.
PSV heeft eer van Nederland gered, ze winnen tenminste.

5 november 2015 om 23:43

Az heeft nog evenveel of beter gezegd evenweinig kans dan Ajax.
Beide teams presteren ondermaats in deze editie waarvan ik het de Amsterdammers nog het meest kwalijk neem aangezien ze zich vooraf al minimaal in de kwartfinales zagen staan....

6 november 2015 om 09:48

Kans van Ajax is zeker wel beter dan die van az

AZ mist
Augsburg scoort

AZ 2xlat. 1x paal
Augsburg scoort 1/0 via de lat

Groot verschil

Groningen,az en Ajax die de groepsfase niet door komen. Hoe triest

5 november 2015 om 23:20

AZ en Groningen vind ik niet eens zo triest dat die 2 niet door komen, veel spelers weg gegaan, kleine begroting. Ajax is natuurlijk schandalig, die willen op CL niveau uitkomen.

Psv rolt letterlijk de nummer 3 op van Duitsland. En Az krijgt het nog niet eens voor elkaar om van de hekkensluiter te winnen van Duitsland. Echt te triest voor woorden dit. Als Ajax nog steeds zo gierig blijft dan kunnen we net zo goed niet meer Europa vertegenwoordigen. Want ondanks dat Psv niet altijd succes had in Europa. Ze durfden wel te investeren. Dat hebben ze ook dit seizoen weer gedaan. Als Ajax volgend seizoen weer niet gaat investeren. Dan blijft alleen Psv over die punten kan pakken. En misschien hebben we mazzel dat Az dan wel wat beter speelt. Maar dit Az wat groten deels bestaat uit Jupiler League spelers en spelers die in het rechter rijtje zaten. Tja wat moet je daar van verwachten? En van Groningen kunnen we al helemaal niets verwachten. Als dit de voorbode moet zijn op de toekomst. Dan ziet die toekomst er wel erg donker uit.

5 november 2015 om 23:40

Grotendeels uit de JL, en uit het rechterrijtje?

Countinho = rechterrijtje
Johansson = speelt al jaren voor AZ
Gouweleeuw = AZ, Heereveen, prima clubs dus
Joppert = rechterrijtje, hoofdklasse niveau
Haps = goede verdediger, eigen jeugd
v Overeem = dragende kracht AZ op jonge leeftijd, topspeler voor AZ
Henriksen = topper
Rienstra = PEC, AZ, linkerrijtje dus
Jahanbaskh = JL, kan hoger niveau aan, zag je vandaag
Janssen = JL, persoonlijk vind ik dit een heel groot talent.
Luckassen = beetje onzeker, aardig talent, rechterrijtje speler.

Al met al valt het dus wel mee. Jop is gewoon erg slecht, Rienstra uit vorm, Coutinho wat matig. Voorderest valt het best mee hoor, er staat een leuk team. Maar er zijn geen kerels.

5 november 2015 om 23:52

Ik lees nergens goede verdedigers in mijn reactie, waar zie jij dat? Ik zeg dat ik Haps een goede verdediger vind, ik zit wekelijks op de tribune bij AZ, die gast kan echt wel voetballen hoor.

Ik geef verder aan dat AZ niet alleen bestaat uit JL en rechterrijtje spelers, maar dat er ook spelers van Heereveen komen. Heereveen is misschien op het moment niet goed, maar is gewoon subtop.

Buiten dat is Gouweleeuw ook best een prima verdediger en voor ons belangrijk. Vandaag was hij inderdaad zeer slecht.

Als je denkt dat ik de verdediging van AZ goed vind, verwijs ik je naar een reactie van mij meer bovenin, want ik vind deze verdediging helemaal niks.

6 november 2015 om 01:03

Ik zei groten deels rechterrij en Jl spelers. Nou je noemt zelf al 4. v Overeem mag eigen jeugd zijn. Hij zat wel degelijk bij Dordrecht afgelopen seizoen. En je zegt het zelf al Luckassen is eigenlijk ook een rechter rijtje speler, Dan heb je dus 6 van de 11 die dus in het rechter rijtje/2de divisie komen. Dat is de meerderheid van het elftal. En ga je verder kijken. Haps is een hele degelijke speler met potentie , Johansson degelijk maar niet bijzonder , Rienstra een kunstgras voetballer , en Hendriksen veruit het beste. Maar daar houd het toch ook mee op? Muhren , Hupperts , Tankovic , Ortiz en Wuytens hebben ze nog op de bank zitten. Daar word je toch niet vrolijk van? Az is financieel hard geraakt. Maar ga je kijken wat ze een aantal jaar geleden hadden. Dan is dit toch wel een gigantische stap terug.

6 november 2015 om 03:35

Tis maar hoe je het bekijkt. Wolfsburg miste 3 basisspelers en ging er ook niet echt voor, neemt niet weg dat PSV het geweldig deed.

6 november 2015 om 08:50

Psv miste twee basis spelers

6 november 2015 om 09:49

Precies Willems en lestienne vergeten

PSV kan alleen nog de eer redden voor Nederland Europees. Voor Ajax wordt het moeilijker, Ajax moet de laatste 2 wedstrijden winnen en hopen dat Fenerbache minstens 1 wedstrijd gaat verliezen .

Schandalig hoe de ploegen presteren in hun poules. Hier zijn geen excuses voor dit mag gewoon niet gebeuren. PSV moet het onmogelijke presteren om het Nederlands voetbal nog te redden.

Ajax maakt wel nog goede kans om 2e te worden aangezien ik niet onder de indruk ben van fenerbache.

5 november 2015 om 23:50

je kunt wel niet onder de indruk zijn maar volgens mij heeft fener toch wel 4 punten van ajax gepakt . dan moet je nog veel minder onder de indruk zijn van ajax .

Tja scoren is een redelijk essentieel onderdeel van het voetbal dus als je die kunst al niet beheerst dan wordt het lastig. Als je ook de kunst van het verdedigen niet machtig bent dan is dit een logische uitslag. Kortom een dramatische wedstrijd van AZ. Tja leuk gevoetbald en gestreden... Ja en?? Allemaal een zakje chips en evengoed tevreden naar huis? Totaal onbelangrijk, winnen moet je! Zeker tegen deze matige ploeg. Het is al vele weken, nee eigenlijk al het hele seizoen werkelijk helemaal niets met AZ en daar erger ik me als supporter kapot aan.

6 november 2015 om 01:15

Snap ik! Slechte scouting, als altijd! Alhoewel,az in NL niet als slechtste scout! Maar,sorry voor je! Die Bobadilla, Paraguyaan, jaja,geboren in???? Buenos Aires.par.arg. Geweldenaar. Dat soort spelers missen de NL clubs. 28 jr oud.hattrick! Super

6 november 2015 om 01:20

Oh ben je ook op eurosport WK -17 aan 'tkijken? geweldig! Mexico maakt zojuist 2-2!!!!! Die nr 7 van Mex.kevin Lara........ Super 73? Den Bosch? Ik kom uit (erg) Schijndel. en vrouw.

Ik zeg het nogmaals: laten we de Nlse clubs uitsluiten voor Europees voetbal. Bespaar ons deze slachting en afbreuk aan trots.

5 november 2015 om 23:41

En dan? Wat gaat er dan gebeuren met NL?

6 november 2015 om 00:34

Niks, richten ons op de Eredivisie en gaan over tot de orde van de dag.

Hopelijk staan ze eindelijk met hun beide benen op de grond, ze zijn geen messi. Knokken voor de punten!

AZ is niet effectief genoeg voor de goal en te lief achterin, een dodelijke combinatie!

Vincent Janssen is een groot talent maar heeft nog veel te veel kansen nodig, Jahanbaksh is ook nog steeds een talent dat moeten mensen niet vergeten... dat is niet meteen een top speler in de Eredivisie en EL.

En achterin hebben met name Haps en v/d Linden vrij weinig ervaring, maakt mattias continue fouten en denkt gouweleeuw meer aan aanvallen dan verdedigen lol.

AZ mist een type Wesley Hoedt die alles wegkopt en schopt achterin...... en een afmaker... hoeveel kritiek Aron Johansson ook kreeg van sommige AZ fans (ik vond hem best goed).... die jongen maakte er wel 15-20 goals per seizoen als hij fit was.........terweijl Vincent Janssen momenteel 1 op de 15 kansen afmaakt.......vooropgesteld, Janssen is een groot talent.

Hopelijk legt AZ ook Ron Vlaar vast en gaan wij 5-3-2 spelen want de verdediging is net zoals bij het Nederlands elftal veel te zwak in een 4-3-3 opstelling...

Zie opstelling, zo moet AZ volgend jaar of na de winterstop gaan spelen... uitgaande dat Gouweleeuw en Henriksen verkocht gaan worden in de zomer (of in de winter) en het feit dat Mattias er al jaren vrij weinig van bakt op rechtsback.

Mattias Johansson kan het beste rechtsbuiten of rechtshalf staan want aanvallen kan hij wel.... maar verdedigen niet... toch redelijke essentieel als rechterverdediger. lol.

AZ moet gewoon een nieuwe rechtback kopen en dan heb je met Vlaar en Hamdaoui ook wat ervaring in je elftal... en Coutinho heeft qua leeftijd ook ervaring maar niet zo zeer qua aantal wedstrijden.... laat staan top wedstrijden.

Coutinho
Luckassen
Vlaar
V/d Linden
Aankoop
RIenstra
Ortiz
Haps
Dos Santos
Janssen
Hamdaoui

Volgend jaar blijven we gewoon met zijn alle in de Micky Mouse competitie? Afspraak... KNVB please laat geen team meer Europa in gaan. Ik woon sinds dit jaar in Portugal hier hoopt iedereen op een NL club tijdens de loting..

Helaas elke week weer hetzelfde liedje. Beter/gelijk aan de tegenstander maar geen overtuiging in de afwerking. Jahanbakhsh oogde gretig en fit. In hem heb ik veel vertrouwen voor de toekomst. Leuke speler, die in deze wedstrijd 100% inzet had, voorbeeld voor de rest. Luckassen speelt de laatste tijd erg wisselvallig.speelde gisteren een sterke wedstrijd, ook zijn toekomst zie ik positief in. Denk dat hij alleen niet goed genoeg is voor met de punt naar achteren te spelen. Zijn handelings-snelheid is net iets te langzaam, zie hem liever centraal in de verdediging of rechtsback.
Hupperts heeft gisteren weer laten zien dat zijn kwaliteiten meer op de atletiekbaan liggen en niet op het voetbalveld. Het is meegenomen dat je snel bent maar je moet ook iets met de bal kunnen doen. Is wel zo handig in het voetbal. Janssen zijn goal was top. Hoop dat hij nu wat meer vertrouwen krijgt.
Rienstra heeft tot nu toe ook nog niet kunnen aantonen dat hij AZ waardig is. Hij is erg traag en heeft niet zo'n geweldige techniek. Ik zie daarom ook liever Ortiz op het middenveld, Niet dat hij snel is maar hij heeft geweldige rust in zijn spel en brengt dat ook over naar zijn medespelers. Tegen Vitesse zal er toch echt meer gevochten moeten worden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren