Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ nadert Feyenoord met rasse schreden na vierde zege van 2019

Laatste update:

AZ is voorlopig niet te stoppen in 2019. De ploeg van trainer John van den Brom boekte vrijdagavond op bezoek bij NAC Breda alweer de vierde overwinning in vier competitieduels dit kalenderjaar: 0-3. Guus Til nam in het Rat Verlegh Stadion de eerste twee doelpunten voor zijn rekening, alvorens Albert Gudmundsson de eindstand bepaalde. AZ verstevigt zijn vierde plaats in de Eredivisie door de zege en heeft nu nog maar twee punten minder dan nummer drie Feyenoord, dat later dit weekeinde nog thuis tegen De Graafschap speelt. NAC blijft met 16 punten uit 21 competitieduels hekkensluiter; de achterstand op nummer vijftien FC Groningen bedraagt 5 punten.

NAC kreeg de rode lantaarn vorige week overgedragen van De Graafschap, maar het elftal van de geplaagde Mitchell van der Gaag kon tegen AZ bouwen op de relatief sterke thuisvorm: de laatste vijf competitieduels voor eigen publiek leverden tien punten op. De eerste kans van de wedstrijd was ook voor de thuisploeg. Sullay Kaikai werd de diepte ingestuurd door Robert Mühren, waarna de huurling van Crystal Palace uit een lastige hoek op Marco Bizot schoot. Kort erna loste Calvin Stengs aan de overzijde het eerste schot op doel af namens AZ: het afstandsschot van het toptalent werd uit de hoek gedoken door Benjamin van Leer.

AZ nam de regie daarna langzaam maar zeker in handen en dat resulteerde na ruim een halfuur voetballen uiteindelijk in de openingstreffer. Jonas Svensson bracht de bal vanaf de rechterkant van het veld in het strafschopgebied van NAC, waarna de opgestoomde Til alleen voor Van Leer beheerst afrondde: 0-1. Het doelpunt van Til mocht geen verrassing heten, want de middenvelder wist in zijn voorgaande drie competitieduels met NAC ook al twee keer te scoren. AZ kreeg daarna via Fredrik Midtsjö, Adam Maher en Thomas Ouwejan kansen op de 0-2, terwijl namens NAC Gervane Kastaneer op slag van rust de paal raakte.

Negen minuten na rust wist het team van Van den Brom zijn voordelige marge alsnog te verdubbelen. Stengs had na een actie over de rechterflank een fraaie steekpass in huis op Til, waarna de opgestoomde middenvelder Van Leer opnieuw de baas was. Daarna kreeg AZ in korte tijd twee enorme mogelijkheden om de score op te voeren. Björn Johnsen teisterde na voorbereidend werk van Midtsjö via de vingertoppen van Van Leer de lat, terwijl Oussama Idrissi uit kansrijke positie rakelings naast schoot. AZ kon de wedstrijd daarna eenvoudig uitspelen en zag de overwinning eigenlijk geen moment meer in gevaar komen. Bizot moest in de slotfase nog wel redden op een knal van Kastaneer, maar het slotakkoord werd uiteindelijk verzorgd door Gudmundsson, die scoorde na een assist van Idrissi.

Wie eindigt er dit seizoen hoger?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

5 wedstrijden gespeeld, 4 x competitie en 1x Beker, allemaal gewonnen. 15 goals voor en 0 goals tegen.
Dit gaat geweldig, Guus Til weer helemaal in vorm !

8 februari 2019 om 22:05

Guusje is weer lekker bezig na een flinke dip. Hopelijk komt ie weer op zijn niveau van anderhalf jaar geleden. Maar AZ is echt heer en meester in de laatste 5 wedstrijden. Genieten hoor dit!

Oké, 13 voor en 0 goals tegen in de laatste 4 eredivisie wedstrijden. Best wel lekker.

Toch een matige, slordige wedstrijd van AZ kant, mede vanwege t veld, maar te goed voor NAC, dat in ieder geval zijn best deed en niet opgaf. Feyenoordonder druk!

8 februari 2019 om 22:16

AZ was gewoon erg slordig, had niks met het veld te maken. Maar goed ook voor NAC, met 1 versnelling hoger was het gemakkelijk minimaal 5-0 geworden.

8 februari 2019 om 22:27

Deels wel, het was zeiknat, drassig, daarboven op nog veel wind, regen. Er waren veel glijpartijen, dat draagt er mede aan bij. Niet 100% uiteraard, maar dat beweer ik ook niet.

8 februari 2019 om 23:09

Excuses zoeken voor een 0-3 overwinning... Beetje arrogant niet?

9 februari 2019 om 09:25

Hoe zo arrogant? Het zijn gewoon de feiten. Het veld was dramatisch en er was veel wind. Mede hierdoor kwam AZ niet goed in haar spel en werd het maar 3-0. Ik vind dat niet arrogant hoor, het is gewoon de realiteit.

9 februari 2019 om 10:14

Nee, eerder een geval van de hosanna een beetje temperen, want t was niet heel goed. Nac was ook niet geheel kansloos. Het was genoeg voor deze keer maar straks in de halve finale bv zal het beter moeten.

9 februari 2019 om 11:38

Nac heeft één van de betere velden van de Eredivisie, maar gaan we hier alsnog over zeuren. We leggen volgend jaar een biljartlaken van een kunstmat voor je weg als je dat liever hebt!

Misschien snap ik het niet en is dit een domme constatering, maar hoe.kan Twente nu het "hot topic" zijn boven de zoveelste overwinning van AZ en de duidelijk ingezette aanval op Fey en Ajax. Een zakelijke 0-3 in Breda..... dat is wel eens anders geweest. Met de CL wedstrijden van Ajax in het vooruitzicht kunnen "we" wellicht dichterbij PSV komen. Forza!!!

8 februari 2019 om 22:16

Gezien het aantal reacties, heeft VZ toch de goede keuze gemaakt qua hot topic...

8 februari 2019 om 22:18

Aanval op ajax en dichtetbij psv? Feyenoord staat op grote achterstand tov ajax en az staat nog verder weg, hoezo aanval? En az gaat echt niet de titelkandidaten het moeilijk maken, te groot gat en (zeker achterin) te weinig kwaliteit. Wel een knappe reeks

8 februari 2019 om 22:22

Hou op met je dichterbij PSV en of Ajax. 4e plek is het doel. 3e plek is het maximale. Niet meer en niet minder.

8 februari 2019 om 22:55

Klopt, bescheiden blijven en lekker lopen ballen. Zag je aan Vlaar ook in het interview. Je richten op die 3de plaats en de beker. Mocht je dan ajax in de finale treffen zit je Europees sowieso goed.

8 februari 2019 om 22:25

Aanval op Ajax. Ja, met 13-16 punten achterstand. 3e is het hoogs haalbare voor AZ dit seizoen en knap zat als dat ze lukt.

8 februari 2019 om 22:26

Aanval op Ajax? Maat ze staan 13 punten achter met een wedstrijd meer...

8 februari 2019 om 22:32

AZ - NAC heeft niks verrassends opgeleverd, Sparta - Twente was natuurlijk veel interessanter op voorhand. En over Ajax hoeven we het niet te hebben, zelfs als die verliezen van Heracles. Dan is het nog 13 punten verschil en dat is veel te veel. Maar vol voor de derde plek uiteraard wel.

Dit gaat Feyenoord nooit houden. AZ speelt inmiddels weer een fijn soort voetbal na een wat mindere eerste seizoenshelft door de verkopen van afgelopen zomer, en overtuigt op alle fronten. Dit in tegenstelling tot Feyenoord, dat veel te wisselvallig is. Dus ja, die moeten zich zeker zorgen gaan maken voor plek 3.

8 februari 2019 om 22:25

AZ gaat ook heus nog wel punten laten liggen. Maar het kan zeker nog spannend gaan worden om plek 3 zeker gezien de programma's van beide ploegen.

8 februari 2019 om 23:00

Uiteindelijk maakt het niet eens zoveel uit wie er 3e of 4e wordt, mits Willem II de beker niet wint (waarvan ik de kans bijzonder klein acht).

9 februari 2019 om 16:04

daannl-12

"uiteindelijk maakt het niet eens zoveel uit wie er 3e of 4e wordt, mits Willem II de beker niet wint (waarvan ik de kans bijzonder klein acht)."

Dat klopt niet helemaal omdat de bekerwinnaar, normaal gesproken, zich direct plaatst voor de groepsfase, terwijl de nummers 3 en 4 voorrondes moeten spelen. Alhoewel het van Ajax afhangt of Nederland nog een plaats gaat zakken op de coefficientielijst en daardoor ook de bekerwinnaar voorrondes zal moeten spelen.

10 februari 2019 om 01:53

Zo als het er nu naar uitziet meen ik dat de bekerwinnaar opnieuw voorrondes moet spelen, maar hoe dit precies zit weet ik niet volledig.

9 februari 2019 om 00:18

Ja want AZ speelt het hele seizoen al zo consistent. Man, wat is opportunisme toch wijdverbreid in de voetballerij.

9 februari 2019 om 06:54

@orgullo

Dat zegt hij toch niet. Er staat duidelijk in zijn reactie "na een mindere eerste seizoenshelft".

AZ heeft gewonnen van clubs waarvan ze moeten winnen. Laten we nu maar eens het verschil maken tegen de top3, want daarin zijn de statistieken bedroevend slecht maar daar wordt wel het verschil gemaakt. Aan de andere kant als je elk jaar weer je toppers verkoopt en daar niet gelijkwaardig voor inkoopt dan is het kwalitatief een utopie om structureel bij de eerste 3 plaatsen te behoren.

9 februari 2019 om 01:02

Het is zuur dat AZ niet in de komende weken tegen een van de topclubs moet, aangezien az nu in de beste vorm sinds jaren zit. Het is in ieder geval vooruitgang dat van de kleintjes veel gewonnen wordt laatste jaren, dat was voorheen namelijk een groot probleem. Een plek richting de top 3 blijft lastig aangezien az een veel kleinere achterban en sponsor-opties heeft, maar Feyenoord kan best wel eens ingehaald worden komende jaren. In de selectie van az zit meer potentiële waarde dan bij Feyenoord en az heeft nog meer dan 30 miljoen van afgelopen zomer niet uitgegeven. Ajax en PSV moet az niet eens aan willen denken, die gaan met z’n 2en de dienst uitmaken komende jaren.

Regelmatige en zakelijke overwinning op ong 75% van een AZ in vorm! Wat is dit NAC zowel uit en thuis onthutsend zwak zeg! Echt serieus medelijden voor het avondje NAC bezoekers en de trainer! NAC staat met deze selectie zeker op dit moment in de top 3 van de meest troosteloze potentiële degradanten van de afgelopen 10 jaar en daar is helaas niks aan gelogen want ook Guardiola zou hier niks van kunnen maken...

8 februari 2019 om 22:35

Daar bij speelde AZ ook nog tot aan de 66e minuut met 10 man ivm een spits die niet echt op voetballen zit.
NAC kan helaas niet beter en zal er ook kansloos uitgaan met dit voetbal.

De beker competitie is leuker dan de reguliere..... Forza AZ!

Is een wedstrijd tegen NAC nu opeens een graadmeter?

Stengs is gewoon het type Leroy Sane van de Eredivisie, zaten paar geweldige acties bij.

Az prima overwinning weer! Nac mag zich op gaan maken voor een jaar kkd. Hoe jammer dat het is. Maar echt de zwakste ploeg in de eredivisie

Eerste avondje NAC meegemaakt en het was een topavondje. Echt een makkelijke overwinning en wéér goed gespeeld (op de eerste 30 min na). Het middenveld is na de winterstop echt ge-wel-dig, misschien wel het beste van de eredivisie. Midtsjo heeft zijn niveau van vorig jaar terug, maher strooit maar met heerlijke passes en verlegt het spel precies op de goede momenten naar de goede kant en ook Til was echt fel vandaag, had een goede balcontrole en scoort 2 keer. Het centrum stond ook erg goed, met Vlaar en koopmeiners die elkaar goed aanvulden. Verder speelde de rest ook gewoon goed, op Johnsen na. Het is bizar om zo’n grote gast zo zwak de duels aan te zien gaan en zelfs verliezen van bijvoorbeeld rosheuvel op kracht. Maar ondanks de lof voor onze jongens, was NAC ook wel heel erg matig. Ik wist dat NAC niet al teveel kwaliteit had, maar het was echt nog slechter dan ik dacht. Constant domme diepteballetjes die nergens naartoe gingen en wat het echte schrijnende was dat de spelers van nac er ook niet 100% voor gingen. En dat is wel wat de topsupporters van nac verdienen. Met dat mooie stadion (echt een mooi beeld al die fans zo dicht op elkaar achter het doel) en het fanatisme van de fans hoop ik echt dat jullie erin blijven, maar het gaat lastig genoeg worden vrees ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren