Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘AZ in onderhandeling over Kerkez; linksback wil transfer dolgraag maken’

Laatste update:

AZ en Lazio zijn in gesprek over een transfer van Milos Kerkez, zo meldt journalist Matteo Moretto van het Spaanse Relevo. De negentienjarige linksback zou de overstap naar de Serie A graag maken, daar hij goede gesprekken heeft gevoerd met de clubleiding van i Biancocelesti. Kerkez ligt in Alkmaar nog tot medio 2026 vast, waardoor de nummer vier van het afgelopen seizoen hoog inzet bij een vertrek. Naar verluidt vraagt AZ zo’n twintig miljoen euro voor de achtvoudig international van Hongarije.

Kerkez heeft indruk gemaakt op trainer Maurizio Sarri tijdens het Europese tweeluik in de achtste finales van de Conference League. AZ was over twee wedstrijden met 4-2 te sterk voor Lazio. Tijdens de heenwedstrijd in het Stadio Olimpico was Kerkez na een uur spelen verantwoordelijk voor de winnende treffer (1-2). AZ is niet bereid om de linkspoot zomaar te laten gaan. Volgens Record moest het eerder geïnteresseerde Benfica met twintig miljoen euro over de brug komen, waardoor de Portugese landskampioen inmiddels is afgehaakt. Lazio wil wel doorpakken.

Indien AZ daadwerkelijk twintig miljoen euro krijgt, is dat een veelvoud van het bedrag dat de Alkmaarders in januari 2022 overmaakten aan AC Milan. Kerkez kwam destijds voor ruim één miljoen euro over van i Rossoneri. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op zo’n vijftien miljoen euro. Sinds zijn komst speelde Kerkez 57 wedstrijden in de hoofdmacht van AZ, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en acht assists. De Hongaar is als opvolger van de naar Ajax vertrokken Owen Wijndal een onmisbare schakel gebleken in het elftal van Pascal Jansen. De meeste supporters van AZ stellen zelfs dat Kerkez beter is dan de voormalig aanvoerder, die een lastig debuutseizoen bij Ajax kende.

Maandag bevestigde AZ al dat Sam Beukema de overstap maakt naar Bologna. Mogelijk volgt Kerkez hem snel naar Italië, daar hij zich in Rome direct kan opmaken voor een basisplaats. Lazio zit momenteel krap in de linkervleugelverdedigers. Huurling Luca Pellegrini keert terug naar Juventus en Lazio heeft besloten het aflopende contract van routinier Stefan Radu niet te verlengen. Bij de Champions League-deelnemer kan Kerkez dus direct een belangrijke rol vertolken. Jesper Karlsson (Lazio) en Tijjani Reijnders (AC Milan) worden ook gelinkt aan een overstap naar de Serie A.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

20 miljoen is realistisch, international, 19 jaar, zeldzaam in zijn leeftijdsklasse, eredivisie revelatie en was top (oa tegen lazio) in Europa…zonde dat hij de eerste wedstrijd tegen west ham miste in de halve finale in Europa.. groot gemis en dat met 19 jaar.

3 juli 2023 om 12:04

Het is een prima maar ik denk dat de Italiaanse competitie perfect voor hem is. Weet niet of hij aan de bal goed genoeg is voor Leipzig, Angelino is dat dus wel als opkomende wingback.

3 juli 2023 om 12:23

Europa is niet echt relevant, vooral tegen kneuzen gespeeld (naast Lazio, WestHam). En dan de nummer 9 van België, ook niet echt n graadmeter.

Verder kan ik mij vinden in je reactie!

3 juli 2023 om 13:03

Veel teams scouting nog wel op naam hoor. Gaat om de europese competitie waar je in speelt. Clubs van niveau Serie A en Premier League staan er simpelweg beter op dan presteren tegen RKC, Volendam en Vitesse.

Snap niet dat Leipzig zich niet gewoon meld voor deze jongen. Die Raum en Halstenberg kunnen er helemaal niks van en Angelino willen ze ookv erkopen.

3 juli 2023 om 12:04

Wie weet komen die nog.
Ze hebben inmiddels bakken met geld verdient met uitgaande transfers, wel zo eerlijk om dat een beetje te delen toch.
Bundesliga is eigenlijk qua werkdrift perfect voor Kerkez.

3 juli 2023 om 12:05

Angelino is al verkocht aan Hoffenheim als het goed is en zou een goeie opvolger zijn voor Halstenberg!

AZ loopt leeg. De vraag is wat komt er terug cq wat kan uit de jeugd doorstoten. De technische staf moet snel handelen anders wordt het een tegenvallend seizoen

3 juli 2023 om 12:02

Wouter Goes en Maxim Dekker (beide Cv)
Mees De Wit en aankoop Wolff Möller (beide Lb)
Ruben van Bommel (lb)
Mihailovic kan Reijnders overnemen alsook Sven Mijnants, maar daar zie ik nog wel een gerichte aankoop voor komen.
Snel handelen is dus al gedaan en ik verwacht nog we wat l8nks en rechts.

3 juli 2023 om 12:20

En Karlson, daar is het nog relatief rustig over maar ik gaar vanuit dat die ook nog weg gaat van de zomer(liever niet) en dan denk ik zomaar dat dit voor Az op financieel gebied een recordhouder gaat worden.
Helaas zien wij als supporters daar niets van terug op de rekening, maar als "compensatie" zie ik daar gerichte sterke spelers voor terug.

3 juli 2023 om 12:23

Karlsson vind ik erg goed, maar heeft weinig gespeeld vind ik. Alsof de concurrentie al gelijkwaardig/beter was. Om die reden denk ik niet dat AZ het onderste uit de kan gaat halen bij onderhandelingen.

3 juli 2023 om 12:43

In die westrijden is hij vaak alles bepalend geweest en hij is nu ook een vast waarde in het Zweeds Nationale team geworden.
Dit is gewoon een speler met extra's, dat vertegenwoordigd altijd een hoop extra.
Als er straks een PL club nog een aanvaller zoekt of nodig heeft kom je zo boven de 25 uit hoor, Mark my words

3 juli 2023 om 14:35

Karlsson heeft weinig gespeeld omdat hij veel geblesseerd was. Speelde hij wel dan werd ook meteen duidelijk dat hij de beste speler van AZ was.

3 juli 2023 om 12:03

Dit wordt al 5 jaar lang elk jaar gezegd over az...

3 juli 2023 om 12:58

AZ loopt inderdaad leeg, maar ik heb er wel vertrouwen in dat ze de vertrekkende spelers goed op zullen vangen. Vind dat AZ dat sowieso al sinds jaar en dag slim doet; halen meestal al een vervanger in de winterstop binnen, laten die dan een halfjaar lang 'wennen' en rustig komen door geregeld speelminuten te geven en tegen de tijd dat degene waarvan verwacht wordt dat hij zou vertrekken, vertrekt, staat zijn vervanger al klaar.

Zo heeft AZ dat ook gedaan met Kerkez. In januari 2022 binnengehaald en speelde uiteindelijk tegen het einde van dat seizoen iets meer dan verwacht doordat Wijndal geblesseerd was. Uiteindelijk vertrok Wijndal en kon Kerkez zo doorgeschoven worden als vervanger van Wijndal.

In het verleden hebben ze dat vaker op deze manier gedaan. Johansson (rechtsback), Jóhannsson (spits), Svensson, Idrissi en dus Kerkez zijn zo wat namen. Maar op termijn sluit ik niet uit dat Mijnans en Mihailovic daar bij zullen komen, die beide afgelopen seizoen in januari zijn binnengehaald.

3 juli 2023 om 13:35

Bij een vertrek van Tiijani gaat waarschijnlijk 1 van deze twee inderdaad doorschuiven waarbij ik Mijnans iets hoger inschat.

3 juli 2023 om 14:34

Linksback is met Wolfe al een vervanger gehaald, centraal kunnen zowel Dekker als Goes doorgeschoven worden, en op linksbuiten staat VBrederode al een half seizoen lang basis. Alleen voor Reijnders is er naar mijn weet geen echte vervanger, al kunnen Bazoer en De Wit daar in principe ook spelen.

Hoop dat Az vol houd aan dat bedrag, want ondanks dat Benfica is afgehaakt komt er vanzelf wel weer een andere bieder bij.
Lazio is een mooie stap voorwaarts voor Milos en de vervanger(s) , Wolff möller en Mees de Wit zijn al reeds in huis.
Wederom een knap staaltje s outing geweest.
Milos we gaan je gedrevenheid missen, want jou zien we niet meer in het Az shirt terug weet ik zeker.

Rond de 30 miljoen zou acceptabel zijn. Deze man heeft nog een contract he!
Laat de clubs maar lekker tegen elkaar opbieden. Het is een TOP aankoop!
Wat ben ik trots op de scouting van AZ, altijd weer deze pareltjes.

3 juli 2023 om 12:09

Dat meen je niet dat hij nog een contract heeft? Anders was ie transfervrij...

3 juli 2023 om 12:15

30 miljoen. Sorry maar mogen wij heel hard lachen? Dat is nergens op gebaseerd

3 juli 2023 om 12:40

@soccerfan,

Klopt, maar ik heb afgelopen jaren wel vaker bedragen voorbij zien komen die nergens op gebaseerd zijn.

3 juli 2023 om 12:49

Bij Ajax ja, 30 mil voor een speler van met alle respect AZ.

3 juli 2023 om 14:37

30 mio is 10 mio per contractjaar. Dat is hetzelfde als Ajax heeft betaald voor Wijndal, alleen is deze jongen pas 19, heeft hij een beter seizoen achter de rug en is zijn potentieel veel hoger. Daarnaast zitten er een hoop clubs achter hem aan. Als die eenmaal tegen elkaar gaan opbieden zou er zomaar 30 mio uit kunnen komen.

3 juli 2023 om 12:18

Ik vind 20 miljoen ook wel aan de lage kant hoor. AZ met en zonder hem was een wereld van verschil afgelopen seizoen en dat is best knap als je ‘maar’ een linksback bent.

3 juli 2023 om 12:33

Zal inderdaad een prachtig bedrag zijn die ik AZ maar al te graag gun! Maar even realistisch zijn Prem, 30 miljoen voor Kerkez is ronduit belachelijk! 15 miljoen zouden ze al direct een strik omheen moeten doen!

3 juli 2023 om 12:41

Wijndal bracht nationaal al 10 miljoen op. En deze speler is toch echt veel beter dan Wijndal, dus 15 miljoen is zeker aan de lage kant.

3 juli 2023 om 14:38

En Wijndal had nog maar 1 jaar contract en was een stuk ouder dan Kerkez. Voor 15 mio mag je een gesigneerd shirtje hebben.

3 juli 2023 om 12:33

Ik zou gaan voor 50 miljoen!

3 juli 2023 om 12:44

Verkocht, aan arsenal890, voor 50 miljoen.
Wanneer bent u thuis of geeft u een neerzet garantie af.

3 juli 2023 om 12:45

Gelukkig was Havertz wel 70 miljoen waard.

3 juli 2023 om 12:56

Haha goeie Tinus! Zonder gekheid, 20 miljoen is toch een prachtig bedrag?

Lekker goedkoop scoren pieterpost. Niemand maar dan ook helemaal niemand heeft dat ooit gezegd.

3 juli 2023 om 14:19

Vind ik niet net als Kokcu gewoon te weinig. Geef hem aan Benfica en hij wordt een jaar later voor 70 miljoen doorverkocht. Zo komen we er nooit.

3 juli 2023 om 12:48

30 miljoen voor een back van de nummer 4 van de Eredivisie? Ik denk dat AZ heel blij mag zijn met 20 miljoen.

3 juli 2023 om 12:51

25 dan gokkkk tuffff

Wauw had in geen honderd jaar verwacht dat Kerkez het terug naar Serie A zou durven, en als die zou gaan had ik een Juve of Napoli verwacht, niet sub top Lazio. Wordt wel pijnlijk dat als hij tegen Milan moet haha

3 juli 2023 om 12:10

kan ac milan weinig aan doen, die hadden hem goed gescout. zagen de potentie, maar hadden helaas geen speeltijd in het eerste voor hem. wat ook niet zo gek is, want hij was pas 17/18 jaar.
dat hij het goed ging doen bij az was bijna zeker, want die jongen is super gedreven en een goede voetballer.

dat hij uiteindelijk via servie, oostenrijk, hongarije, italie en nederland weer in italie beland is natuurlijk wel een hele reis al. die jongen heeft al heel veel ervaring voor een 19jarige

De bankrekening van AZ zal inmiddels uitpuilen aan de creditkant denk ik, dankzij een goed opleidings/aankoop en verkoopbeleid.
Alleen als de club komend seizoen buiten de (sub)top valt vanwege kwaliteitsverlies, hoop ik dat niet Pascal Jansen daarop wordt aangekeken.

3 juli 2023 om 12:12

AZ heeft reeds een eigen verlegen van 56,6 miljoen en dat is los van de transfers afgelopen seizoen maar na Reijnders, Kerkez en Karlsson kan het richting de 90-100 gaan.. ook omdat AZ veel opvangt met jeugd of goedkope spelers.

3 juli 2023 om 12:18

Dat is dus de reden dat ik deze club respecteer in de bedrijfsvoering.
Daar kan zowat de hele eredivisie een voorbeeld aan nemen, hoe het moet.
Goede scouting en een beetje geluk, komt er ook bij kijken.

3 juli 2023 om 12:29

Heel knap van AZ, veel beter dan beoogde concurrenten als PSV en Feyenoord. Of ze naar de 100M gaan in 1 seizoen betwijfel ik, maar als ze de komende jaren zo door gaan kunnen ze hogere salarissen gaan betalen en structureel aanhaken bij de top 3.

3 juli 2023 om 12:52

@gdoxu - Ja en nee. Juist daar ligt het probleem. Hogere salarissen betekent vaak ook hogere transfersommen en dus hogere kosten, een hogere begroting e.d. Je moet daar als club echt voorzichtig in zijn, vooral omdat AZ toch wel structureel gaten dekt met verkopen. Dat is niet erg omdat AZ altijd wel spelers leuk verkoopt, maar het laat ook zien dat AZ buiten de transfers op dit moment niet zomaar even groeipotentieel heeft dat acuut aangeboord kan worden.

3 juli 2023 om 14:56

Az hoeft niet te verkopen om de begroting te dekken. Afgelopen seizoen is de begroting ook nog met 20% gestegen.

Bizar dat AZ dat soort bedragen kan eisen, heeft zich niet eens in de top 3 onderscheiden maar bij AZ…

Als Milos 20 miljoen waard is , dan zou Arda 90 miljoen waard zijn , bij wijze van.

3 juli 2023 om 12:14

Top talent, top speler, jong, lang contract, international en presteerde in Europa plus blonk uit in de top 4 bij een met blessures geplaagd team.

Je vergelijkt 2 totaal verschillende spelers.. een linksback met Arda die alleen in de matige Turkse competitie speet, Nederlandse competitie is 5/6de he in Europa

3 juli 2023 om 12:24

Als je niet gedwongen moet verkopen dan kan je eisen wat je wilt. Geldt voor elke club.

3 juli 2023 om 12:53

Goed punt, AZ begroot zoveel mogelijk op basis van de omzet, Europees budgetteert men niet voor bijvoorbeeld.. afgelopen seizoen 12 miljoen opgehaald los van recettes en tv gelden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren