Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi Simons uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van het Jaar

Laatste update:

Xavi Simons is maandagavond tijdens een gala-avond van ESPN uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van het Jaar. De twintigjarige aanvallende middenvelder kreeg de prijs vanwege zijn goede seizoen in het shirt van PSV. De inmiddels naar RB Leipzig vertrokken Simons is de opvolger van Jurriën Timber, die een jaar geleden werd uitgeroepen tot grootste talent in de Eredivisie.

Simons liet bij de verkiezing Milos Kerkez, Million Manhoef, Shurandy Sambo en Kenneth Taylor achter zich. De aanvaller annex middenvelder werd vorige zomer transfervrij overgenomen van Paris Saint-Germain, waarbij hij een clausule had bedongen om terug te keren naar Frankrijk als hij dat zelf zou willen. Simons maakte indruk in Eindhoven, won de Johan Cruijff Schaal en TOTO KNVB Beker, maakte negentien competitiedoelpunten en werd daardoor gedeeld topscorer met Tasos Douvikas van FC Utrecht, die inmiddels is vertrokken naar Celta de Vigo.

In de zomer activeerde Simons de clausule in zijn contract om terug te keren naar PSG. Les Parisiens verhuurden hem direct door aan RB Leipzig en ook daar maakt de viervoudig international indruk. De teller staat na vier wedstrijden op twee doelpunten en drie assists. De aanvallende middenvelder is niet de enige speler die met zijn goede spel een transfer afdwong. Kerkez werd door Bournemouth opgepikt bij AZ en Shurandy Sambo keerde na een goed jaar bij Sparta Rotterdam terug bij PSV.

De prijs die Simons heeft gewonnen is in het leven geroepen door Johan Cruijff, om jong talent aan te moedigen én te helpen iets te doen op maatschappelijk vlak. Zowel de mannelijke- als vrouwelijke winnaar van de prijs mag dit jaar een Cruyff Court aanleggen op een locatie naar keuze. Esmee Brugts, die deze zomer haar droomtransfer naar FC Barcelona afrondde, krijgt als eerste vrouwelijke talent de kans om dit te realiseren. Wereldwijd liggen er bijna 300 Cruyff Courts waarmee de Cruyff Foundation ruimte creëert voor kinderen om te sporten en te bewegen. Hiermee zorgen de velden ook voor ontwikkeling, verbinding en zelfvertrouwen.

Terechte uitverkiezing?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou dat was ook niet echt spannend of wel.

4 september 2023 om 21:15

Ik zou niet weten wie het anders had moeten zijn. Niet meer dan logische uitslag.

Speler van het jaar is een ander verhaal. Is denk dat die prijs naar Kökçu gaat

4 september 2023 om 21:32

Meer dan terecht. Had hem graag nog bij psv gezien.

Hier gaat niemand zeggen dat die prijs onterecht is. Prachtige speler!

4 september 2023 om 21:24

Toch 27% (waarom??)

4 september 2023 om 21:25

Afgunst.

Terecht natuurlijk, valt niks op af te dingen. Bij Leipzig ook sterk begonnen

Dit was geen verassing, meer dan terecht. De grootste verassing was dat Kenneth Taylor in dit lijstje voorkwam.

4 september 2023 om 21:17

Taylor had moeten winnen. Zo zie je maar weer wat gunnen doet.
Mensen gunnen Xavi omdat hij leuke vlechtjes heeft.
Taylor verguisd omdat een keer verkeerd gejuicht heeft.

4 september 2023 om 21:26

Nee, Xavi wint omdat hij 10 klasses beter is. En Taylor een beetje typerend is voor de teloorgang van Ajax vorig jaar.

4 september 2023 om 21:29

Dat is jouw mening. Je kan niet objectief bewijzen dat Xavi 10 klasses beter is. Wat is je defenitie van een klasse en hoe meet je het?

Als Taylor niet gek ging juichen, dan had hij de publieke opinie niet tegen en was gewoon met afstand grootste kanshebber op deze prijs.

Zonde dat door bekrompenheid deze prijs hem ontnomen wordt. Eigenlijk waanzin gewoon.

4 september 2023 om 21:34

Ben je nou serieus Mr krillin?
Xavi was toch echt wel een stuk beter dan Taylor.

4 september 2023 om 21:35

Mr Krillin ben je nou sarcastisch of heb je vandaag een nieuwe bril gekocht?

4 september 2023 om 21:42

Hahaha is dit sarcastisch? (Dan wel grappig) Normaal wel vaak met je eens maar Taylor is werkelijk in niks een nieuwe Gravenberg, vd Beek of Frenkie gebleken. Matige voetballer die bij Ajax nu echt flink zal moeten verbeteren, anders zit hij de meeste minuten gewoon op de bank dit jaar.

4 september 2023 om 21:48

@MrKrillin hahaha mensen trappen er nog in ook, keurig gedaan. Of zegt dat wat over je imago dat ze nog verwachten dat je serieus bent? 😉

4 september 2023 om 21:55

Als dit wel serieus is moet hij terug gezet worden naar level 1 😉

4 september 2023 om 22:22

Mwua, 10x meer de man vam de wedstrijd. En oke, je hebt gelijk een factor x5 goals en assists. Taylor blinkt nergens in uit. Een soort Nieuwe luigi bruins. Talentjes die straks eindigen in de middenmoot.

4 september 2023 om 23:38

Bram als ik dit meen, zou ik mijzelf terugzetten naar level -5

Xavi, man man wat had ik mij vergist in die jongen. Vooraf dacht ik word niets, type Stengs (soms mooi vaak tegenvallen). Gaat PSV niet verder helpen.

Wat heeft deze gast monden gesnoerd en gaat nu vrolijk verder in Duitsland. Leipzig is in ieder geval niet zijn plafond.

En tja Taylor moet oppassen dat hij straks niet bij Volendam eindigt met Rensch en Wijndal

4 september 2023 om 22:18

Taylor heeft de zelfde cijfers als kokcu te mvp werd

4 september 2023 om 22:39

Dat bewijst toch vooral (naast dat ze een andere positie/rol op het middenveld hadden) dat kale statistieken niks zeggen?

Meer dan terecht. Wat gaan we die missen dit jaar... Nog steeds trots dat die voor onze club heeft gespeeld. Dit kan echt een grote worden.

4 september 2023 om 21:25

Mis hem vooralsnog totaal niet

4 september 2023 om 21:27

Missen is een groot woord, maar stel je voor dat die nu op 10 gespeeld had in dit psv. Dat was smullen geweest zeg, aanvallen met Lang, Simons, Luuk en Lozano /Baka

4 september 2023 om 21:50

Het seizoen is nog vroeg dus wie weet. Ik mis zijn kwaliteiten zeker wel. Tuurlijk er is niets op onze voorhoede aan te merken, maar Saibari heeft echt niet dezelfde kwaliteiten als Xavi. De passie van Xavi en het plezier op het veld wat hij uitstraalde maakte het los van zijn voetballend vermogen ook een ontzettend leuke speler om naar te kijken. Hopelijk zet hij dit door bij Redbull en maakt hij dan nog een keer de stap naar een topclub die mooier is dan die uit Parijs.

4 september 2023 om 21:56

Missen niet. Uiteindelijk voor beide beter. Xavi doet het goed bij Leipzig en PSV doet het ook prima.

Terecht natuurlijk, als je ook ziet wat hij nu alweer bij Leipzig laat zien. Wat een speler!

Terecht. Niemand kwam in de buurt. Beste talent vd Nederlandse velden. Grote voorsprong op de rest

Hij hoort de speler van het jaar prijs voor de volwassenen ook te winnen

4 september 2023 om 21:19

Nee hoor, Kokcu, heeft zijn team naar het kampioenschap geleid

4 september 2023 om 21:21

Als je hen van team wisselt, denk je dat PSV dan kampioen geworden was?

4 september 2023 om 21:26

Ja.

4 september 2023 om 21:28

Grotere kans, al hadden ze veel gehad aan Hancko

4 september 2023 om 21:34

Ik denk het dus totaal niet. Het team van Feyenoord was gewoon veel gebalanceerder. Hancko, Trauner, Geertruida en Gimenez waren er ook gewoon al.

Ik denk niet dat Kokcu de doorslag gegeven had ten opzichte van Simons.

4 september 2023 om 21:22

Kokcu is aanwezig bij het gala. Ik denk dat hij al te horen heeft gekregen dat hij de prijs wint. Kan mij haast niet voorstellen dat hij vanuit Portugal naar Nederland komt vliegen, om als opvulling in de zaal te zitten.

Dat een Taylor van Ajax genomineerd is, zegt volgens mij alles over het schaarse aanwezige talent in Nederland.

4 september 2023 om 21:50

Sowieso dat 3 van de 5 namen Sambo, Manhoef en Taylor zijn zegt veel. Ook Sambo en Manhoef zijn leuke spelers, maar niet heel veel meer dan dat. Als die 3 bij je 5 grootste talenten horen in de Eredivisie gaat er ergens iets mis. Kerkez wel volledig terecht.

4 september 2023 om 22:27

Taylor, Sambo en Manhoef zijn nou niet namen waar je echt blij van wordt nee. Kerkez vond ik wel prima maar Simons was natuurlijk met afstand het grootste talent.

4 september 2023 om 22:35

Ja eens. Niet dat het slechte spelers zijn, maar wat ik zeg: als ze bij de 5 grootste talenten van je competitie horen.... tja.

Nog steeds eeuwig zonde voor de eredivisie dat we zijn talent maar voor een jaar van dichtbij konden aanschouwen!

Meer dan terecht. Jammer dat hij niet het hele seizoen vanaf 10 kon spelen.

Had niet anders verwacht .Sterspeler en smaakmaker vorig seizoen.
Gaat een mooie carrière tegemoet in Duitsland.
Wordt hem van harte gegund.
Jammer dat hij weg is uit Eindhoven . Had nog meer voetbal gebracht bij PSV

Gewoon terecht, jammer dat hij weg is van de Nederlandse velden, ik kon van hem genieten

Helemaal verdiend zeker het beste Talent van de Eredivisie afgelopen seizoen...

Maar wat een grote grap dat Taylor de prijs ook kon winnen, die gast heeft werkelijk waar niks laten zien afgelopen seizoen.

Helemaal top. Hij excelleert nu al in de Bundesliga. Blij dat hij ook voor Oranje speelt, want dit is een parel op de nummer 10 voor de aankomende jaren.

Niets anders dan terecht natuurlijk. Hij was beter dan alle genomineerden bij elkaar. Echt waanzinnig wat hij bij een wisselvallige PSV liet zien. Het voetbal onder Van Nistelrooij was niet best maar Simons was daar toch een heel groot lichtpuntje. Door 2 prijzen te veroveren en ook nog is topscorer van de Eredivisie te worden is echt speciaal in zijn eerste seizoen in Nederland.

Gewoon de beste speler, niet alleen het beste talent

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren