Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ haalt voormalig jeugdproduct van Feyenoord definitief terug naar Nederland

Laatste update:

Het hing al een tijdje in de lucht, maar maandagmiddag heeft AZ de komst van Denso Kasius bevestigd. De twintigjarige vleugelverdediger komt naar verluidt voor drie miljoen euro over van Bologna en tekent tot medio 2027. De komst van Kasius kan niet los worden gezien van het vertrek van Sam Beukema, die de omgekeerde weg bewandelt en dus aan de slag gaar bij Bologna.

Kasius, die in Alkmaar met rugnummer 30 gaat spelen, reageert op de clubwebsite van de Alkmaarders op de overstap. “AZ staat bekend om zijn ambities en de aanvallende manier van voetballen, wat erg goed bij mij past. In het buitenland heb ik veel dingen geleerd en ben ik volwassen geworden. Wel heb ik minder gespeeld dan vooraf gehoopt. Ook daarom ben ik blij om weer in Nederland te zijn. Ik ben een aanvallende back, die kan scoren en assists kan geven. Daarnaast zijn mijn snelheid en goede trap kwaliteiten van mij.”

De rechtervleugelverdediger doorliep de jeugdopleidingen van Sparta, Feyenoord en ADO, alvorens hij zijn profdebuut maakte bij FC Utrecht. Na een huurperiode bij FC Volendam verdiende hij vorig jaar januari een transfer naar Bologna. Het afgelopen halfjaar kwam hij op huurbasis uit voor Rapid Wien, waar hij twee assists noteerde in twaalf wedstrijden.

Naast AZ was Club Brugge eveneens geïnteresseerd in de twintigjarige verdediger. De Belgische club was bereid om net als AZ een transfersom van drie miljoen euro voor de verdediger te betalen. AZ trok uiteindelijk aan het langste eind en heeft er een back-up voor Yukinari Sugawara bij. Hij was de enige echte rechtsback die trainer Pascal Jansen tot zijn beschikking had.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Goede aankoop van AZ

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen idee of het iets is, maar de rechtsback kan wel wat versterking gebruiken. Yuki gaat niet heel lang meer blijven dus het is slim om al een opvolger klaar te hebben staan.

Goede speler om te concurreren met Yuki nu nog goede middenvelder en 2e spits erbij en AZ kan strijden om een top 3 plekkie

29 juni 2023 om 18:09

Je kan toch niet serieus zijn dat AZ dan klaar is voor de strijd voor top 3? Ze zijn Beukema kwijt, Reijnders gaat ervandoor. AZ speelt met vlagen leuk en verzorgd, maar het ontbreekt te vaak aan spelers die echt tot het uiterste gaan en echt vechten en dit uitstralen. Dat miste ik wel echt tegen bijvoorbeeld West Ham.

29 juni 2023 om 21:50

2 punten dan de nummer 3 op de ranglijst.
Nee, AZ heeft echt totaal geen kans om in de top 3 te komen ....

3 juli 2023 om 18:12

Resultaten uit het verleden. Vorig seizoen was het gat tussen Feyenoord en Twente 1 punt en eindigde het op een straatlengte van Psv en Ajax, al was het wel minder groot dan onder Dickie.

Stel Bijlow, Hancko, Pedersen en Geertruida worden nog verkocht. In 9 van de 10 gevallen ga je erop achteruit. Hoeft geen probleem te zijn, zie afgelopen jaar. Maar kan ook desastreus zijn, zie Ajax afgelopen seizoen.

Ajax trekt de portefeuille weer voor een 5 a 8-tal spelers (afhankelijk wat er vertrekt) en AZ kan echt niet volgen. Die zijn blij als ze 5 spelers kunnen aantrekken voor in totaal 10 miljoen, wat Ajax aan 1 speler uitgeeft.

3 juli 2023 om 18:43

AZ heeft vorige zomer nog 6 mio uitgegeven aan één speler. Verder heb ik liever 5x Kerkez en Karlsson voor 10 mio dan 1x Wijndal.

29 juni 2023 om 20:32

Odgaard kan als tweede spits spelen en daarnaast vind ik Meerdink een redelijk talent die best vaker kans mag krijgen. Kasius is een prima aankoop. 3 miljoen is niet weinig, maar ik betwijfel of hij de strijd gaat winnen van Sugawara. Mits Sugawara fit is, is het voor Eredivisie begrippen een prima back.

3 juli 2023 om 17:58

Het is nog afwachten wat er bij AZ na de zomer staat. Ze raken Reijnders kwijt, Beukema is al weg, Karlsson lijkt graag te willen vertrekken en ik acht de kans ook best klein dat Kerkez na de zomer nog bij AZ speelt. Natuurlijk weet AZ altijd wel weer ergens een goed talent weg te plukken en is de doorstroming goed. Bovendien is er genoeg geld om versterkingen te halen.

Echter zit je wel met het probleem dat als je hogere bedragen uit gaat geven, je je in dezelfde vijver begeeft als Ajax, PSV en Feyenoord. Nu moet AZ opboksen tegen een FC Twente dat nog niet de salarissen uit kan keren die AZ uitkeert en een FC Utrecht dat nog zoekende is. Die strijd winnen ze momenteel wel. Echter opteren spelers toch wel vaak Ajax, PSV en Feyenoord boven AZ.

Een top 3 is niet onmogelijk, maar ik vraag me wel af of Ajax, PSV en Feyenoord er slechter op worden in de zomer. AZ waarschijnlijk wel en dan kijk je toch wat sneller omlaag dan omhoog. Maar goed, het is eigenlijk niet te voorspellen. AZ verrast wel vaker de laatste jaren, dus op een kampioenschap na, vlak ik niets uit.

Bijzonder dat AZ een rechtsback haalt. Met Sugawara en Hatzidiakos heb je daar juist twee verschillende jongens lopen die voorlopig niet lijken te vertrekken. Kasius is ook echt een aanvallende back, dus die zou je 1op1 voor Sugawara kunnen vervangen.

29 juni 2023 om 14:58

Gebeurt vaak bij AZ dat de opvolgers al een (half)jaar eerder gehaald worden voor de speler vertrokken is. De nieuwkomer wordt dan rustig gebracht en staat dan klaar als de basisspeler vertrekt. Zie ook Wijndal en Kerkez. Bovendien is Pantelis niet iemand die je op rechtsback wilt hebben en zou het prima kunnen dat zowel hij als Yuki deze zomer nog vertrekken. Beiden zouden openstaan voor een stap en Panta loopt volgend jaar uit zijn contract.

30 juni 2023 om 09:30

Nu je het zegt dat doet AZ inderdaad wel echt heel erg goed. Jaloers wel hoor op het AZ beleid.

29 juni 2023 om 16:24

Niet echt opvallend, omdat beide spelers geen echte backs zijn.
Yuki is meer aanvallend ingesteld terwijl Panta een CV is.
Vanaf die kant komt het meeste gevaar en levert het de meeste tegengoals op, dus ik hoop op een versterking aldaar.

Zijn transfer naar Bologna is één van de merkwaardigste transfers die Utrecht heeft gedaan. Hij is uiteindelijk voor 3,2 miljoen verkocht terwijl hij geen minuut in het 1e van Utrecht heeft gespeeld. Blijft bizar. Ik denk dat hij wel prima speler voor AZ is.

29 juni 2023 om 15:07

Ik vond het ook merkwaardig maar helemaal prima. We krijgen waarschijnlijk een mooie opleidingsvergoeding als Bologna hem verkoopt voor 3 miljoen, dat geldt ook voor Sofyan Amrabat.

Het schijnt te zijn dat het al aardig rond is en hij in de deal met Beukema betrokken is (7M + Kasius), in plaats van 9M voor Beukema. Handige manier om nog ongeveer een half miljoen te ‘besparen’ aan doorverkoopbedrag aan GAE in de transfer van Beukema. Ben wel benieuwd naar Kasius. Van wat ik heb gelezen heeft het bij Volendam erg goed gedaan en stond hij bij Rapid Wien ook zijn mannetje. Concurrentie voor Yuki is sowieso goed, aangezien die niet altijd levert. Bovendien zie ik Yuki maximaal 1 jaar blijven, dus sorteer je op deze manier ook weer voor en kun je Kasius rustig klaarstomen.

29 juni 2023 om 14:57



Is toch mooi 1,2 miljoen voor de eagles. Leuke zak met geld . Met de eerdere 9 ton die az voor hem betaalde toch al meer dan 2 miljoen aan verdiend.

29 juni 2023 om 14:58

Even afwachten of dit waar is natuurlijk wat jij stelt. Indien ja, is het natuurlijk ook heel handig om een collega club zo te belazeren. Gaat dan vast helpen bij toekomstige inkomende transfers.

29 juni 2023 om 15:07

Ik weet niet of belazeren het juiste woord is. Als er toevallig iemand bij die club loopt die je goed kan gebruiken. Denk dat iedere club zo zou handelen.

29 juni 2023 om 15:10

Daar gaan ze dan bij de Eagles heel anders over denken. Persoonlijk zie ik AZ als een nette club, dus ik neem aan dat dit niet gaat gebeuren.

29 juni 2023 om 20:00

Utrecht heeft dit jaren geleden gehad met Michel Vorm. Toen Utrecht hem verkocht aan Swansea, hadden ze een doorverkooppercentage van (ik meen) 20% afgesproken. Toen Vorm van Swansea naar Tottenham vertrok dacht Utrecht een leuk bedrag te krijgen. Echter, Swansea en Tottenham hadden een ruildeal met gesloten portemonnee geregeld. Is tot een aantal rechtzaken gekomen, maar Utrecht is steeds in het ongelijk gesteld.

29 juni 2023 om 22:40

Porto deed dit volgens mij ooit bij de dubbele transfer van Moutinho en Falcao naar Monaco. Er werd 70 miljoen betaald waarvan 1 miljoen voor Moutinho zodat Sporting geen hoog bedrag ontving. Als ik me niet vergis heeft Porto dit later moeten bijstellen naar 45-25 miljoen

29 juni 2023 om 23:50

Ach uiteindelijk gaat het altijd om geld. Als az het meeste zou bieden voor een speler van gae dan gaat hij daar gewoon naar toe. Dit zou natuurlijk zuur zijn voor eagles (veel geld voor een club als gae), maar uiteindelijk wil elke club het beste voor zichzelf eruit halen. Neem aan dat az kasius niet koopt om die reden en hem ook als versterking zien. Dan alleen maar slim gedaan

3 juli 2023 om 18:45

Eagles wist ook dat dat kan gebeuren als je een doorverkooppercentage op laat nemen. Daarnaast doen AZ en GAE ook weer niet zo vaak zaken dat ze een goede band moeten onderhouden oid.

29 juni 2023 om 15:10

Toch wel jaloers op AZ, vind het veel geld voor de spelers die verkocht worden. Zo'n Beukema vind ik helemaal niets, vond afgelopen seizoen de verdediging matig en de rest goed. Het gat tussen AZ en mijn club is toch wel erg groot op deze manier.

29 juni 2023 om 15:31

Twente heeft 3 stappen terug gedaan in de tijden van wanorde. Ze komen er wel weer maar het heeft even wat tijd nodig.

29 juni 2023 om 23:54

Beukema is best een prima speler. Geen echte topper maar vind hem wel van het niveau bologna. Leek na zn blessure wel wat teruggevallen bij az, maar helemaal niets vind ik dan wel weer overdreven.

29 juni 2023 om 15:34

Dat heb ik gisteren ook gehoord ja, dat er een gedeeltelijke ruildeal zou zijn.
Casius + 7 miljoen.
Hoop dat dit waar is, want dat zou een perfecte deal zijn voor Az.

Zou erg jammer zijn als Beelen vertrekt, maar AZ wel de perfecte club voor hem. Goede voetballende verdediger, veel snelheid maar kan zich puur defensief nog wel ontwikkelen. Kan overigens al prima mee bij az denk ik, heeft in ieder geval heel veel meer kwaliteiten dan Mees de Wit (die het niet echt lijkt te redden natuurlijk)

29 juni 2023 om 21:38

Mees De Wit was gehaald als LB en had ene Milos Kerkez voor zich.
De keren dat hij speelde heeft hij het erg verdienstelijk gedaan, hij zit echt wel tegen basis aan en het is strijden met aankoop Wolff Moller aankomend seizoen.
V.Beelen ken ik persoonlijk niet, Az heeft in Goes en Dekker 2 jeugd exponenten die het al hebben laten zien vorig seizoen er klaar voor te zijn.
Maar Azmoet ook een bredere bank hebben, daardoor zijn we vorig seizoen slechts als 4e geëindigd.

3 juli 2023 om 18:52

De keren dat Mees mee heeft gespeeld heeft hij het allesbehalve verdienstelijk gedaan. Hij heeft één goede pot gespeeld, dat was tegen Ajax, en toen stond hij linksbuiten. Op linksback heeft hij meer lopen schutteren dan leuke momenten gehad.

Onze trots uit Delft (fc Wippolder). Hopelijk wordt het echt wat met zn carrière want het is wel heel erg van de hak op de tak.

Gefeliciteerd AZ, echt een leuke aanvallende concurrent voor Sugawara erbij, zou mij niks verbazen als Kasius zelfs de strijd zou winnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren