Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atlético weigert erehaag voor aartsrivaal en kampioen Real: ‘Ze durven niet’

Laatste update:

Atlético Madrid heeft zondagavond geweigerd om een erehaag te vormen voor Real Madrid. De stadsgenoot en aartsrivaal verzekerde zich vorige week van de landstitel middels een 4-0 zege op Espanyol. In Spanje is het gebruikelijk dat een week na het binnenhalen van het kampioenschap een erehaag wordt gevormd door de tegenpartij, maar daar paste Atlético voor. Vier jaar geleden, toen Atlético de Europa League won, gebeurde andersom hetzelfde en weigerde Real te klappen voor de rivaal.

In Spaanse media werd deze week volop gespeculeerd over de vraag of Atlético in het eigen Wanda Metropolitano het eerbetoon in stand zou houden. Zondagavond volgde het antwoord: nee. "Tussen Atlético en Real Madrid wordt zelden een erehaag gevormd", licht Sierd de Vos toe bij Ziggo Sport. "Zinedine Zidane deed het vier jaar geleden ook niet (als trainer van Real toen Atlético de Europa League won, red.). De spelers van Atlético zouden het nog wel willen doen, maar ze durven niet. De socios zouden hen dat heel kwalijk nemen."

Diego Simeone reageerde tijdens de persconferentie in aanloop naar de derby op de perikelen. "Ik weet niet of zoiets in andere landen gebruikelijk is, ieder land heeft zijn eigen rituelen. In Spanje hebben ze de erehaag, maar waar ik vandaan kom, doen we zoiets niet. We hebben een duidelijk persbericht naar buiten gebracht en daarin alles helder uitgelegd", aldus de trainer van Atlético. "We hebben Real Madrid, de spelers en de technische staf gefeliciteerd, want zij hebben fantastisch werk geleverd dit seizoen. Ik heb veel respect voor het feit dat Real Madrid kampioen is geworden dit seizoen. Maar ik heb nog meer respect voor onze eigen supporters.”

Bij Real Madrid lijken ze niet wakker te liggen van het feit dat Atlético het niet kan opbrengen om een erehaag te vormen. Carlo Ancelotti werd zaterdag tijdens de persconferentie geconfronteerd met de gang van zaken. "Als ze het doen, is het goed. Als ze het niet doen, is het ook prima. We respecteren hun keuze", aldus de trainer van Real. Zaterdagavond werd er wel een erehaag gevormd door Barcelona. De Catalaanse grootmacht ging op bezoek bij Real Betis, de kersverse bekerwinnaar, en begeleidde het elftal van Manuel Pellegrini middels een applaus het veld op.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie heeft die onzin van die Erehaag in het voetbal verzonnen? Dan moet je als een lulletje rozenwater in een kringetje gaan staan en ongemeend voor een ander team in je handjes klappen. Schaf die onzin een keer af. Niemand heeft daar zin in

8 mei 2022 om 21:57

Idd voor beide partijen is het onzin.

8 mei 2022 om 22:41

Persoonlijk vind ik het wel iets hebben. Maar heb er ook geen moeite mee als het niet gedaan wordt. Vind het in ieder geval niet iets om een artikel over te plaatsen.

8 mei 2022 om 23:51

Het geeft een mooi voorbeeld aan de jeugd, juist. En het heet niet voor niets een erehaag. Niet een submissiehaag of iets in die richting. En je doet het ook niet voor jezelf.

Je komt nu over als iemand die doelbewust anderen niet feliciteert met diens nieuwe baan/verjaardag/etc omdat je het toch niet meent.

9 mei 2022 om 01:41

@Almogaver Mn vrienden feliciteer ik wel ja, maar ik ga niet voor een wildvreemde lang zal zie leven staan zingen

9 mei 2022 om 00:15

Echt he? Lekker even voor je tegenstander klappen vlak voor een officiële wedstrijd waarin er voor jou nog wel iets op het spel staat. Bovendien is het allemaal geen reet waard, want het komt niet uit de spelers zelf. Het is gewoon een verplicht nummer, neppe zooi. Feliciteer ze gewoon buiten de wedstrijd om zoals Atleti gedaan heeft en klap er in de wedstrijd bovenop.
Als een team het echt uit zichzelf wil doen is het natuurlijk prima, maar dat kan ik me bijna niet voorstellen en zeker niet in geval van een directe rivaal.

9 mei 2022 om 07:14

Het zou mooier zijn als ze elkaar tijdens de wedstrijd iets minder kaarten aan proberen te naaien en niet als een halve zachte bij elk duel laren vallen. La Liga is momenteel echt verschrikkelijk mbt dit gedrag.

is ook weer zo'n dingetje dat is komen overwaaien uit totaal andere (sport) culturen.. iets van de laatste jaren.
ik vind het onzin, maarja de meningen zullen wel verschillen hierin.

gewoon lekker doen wat je wil. staat nergens dat het verplicht is.



En voor Barcelona deden ze dat wel, erg vreemd wel.. al vind ik een erehaag sowieso onzin

8 mei 2022 om 21:56

Atletico doet het niet omdat Real het niet deed.

8 mei 2022 om 22:29

Een erehaag voor europa league winst? Kom op, je bent toch niet serieus hoop ik? Real heeft vaak genoeg de erehaag moeten doen voor de landskampioen dus dit is gewoon kinderachtig. Zure barca en atletico fans.

8 mei 2022 om 22:36

Zure Barca fans? Waar haal je Barca nou weer vandaan?

8 mei 2022 om 23:12

Doe je toch alleen als je zelf deelnm aan de competitie? Lijkt me logisch.

De kampioen van Segunda krijgt ook geen haag van de tegenstander in de eerste ronde van La Liga het seizoen erop.

9 mei 2022 om 00:03

Ach, deden de madrilenen ook niet bij Barça toen Barça de titel had gewonnen in 2018. Toen waren ze zo kleinzerig om het niet te doen, omdat Barça het niet deed bij hen, toen ze een competitie wonnen waar Barça toen niet aan meedeed (wereldbeker voor clubs), wat nooit onderdeel was van de traditie.

9 mei 2022 om 00:11

Indirect heeft Barca wel meegedaan aan die competitie, je moet namelijk de CL winnen.

9 mei 2022 om 00:32

Ja, dikke doei. Zo werkt het niet, he. Het gaat om directe deelname. Barça nam géén deel aan de wereldbeker voor clubteams, punt. Dát is de traditie. Al het andere dat ooit plaats heeft gevonden is niets meer dan extra sportiviteit. Prijzenswaardig, maar volledig eigen initiatief.

Ach ik vind dit ook maar gezeik. We hebben hem 2 keer niet gekregen van Real en Barca en toen was het hardstikke normaal blijkbaar. Een beetje rivaliteit mag ook wel.

8 mei 2022 om 22:01

Idd ja, beetje graven is dat naar zaken die niet zo relevant zijn. Atleti geeft em niet, prima. En weer verder. Zoals je zegt kreeg Atleti em toen ook niet. No big deal. Media hyped dingen zoals dit bewust graag op.

8 mei 2022 om 22:07

Kan me eerlijk gezegd niet herinneren wanneer Barcelona dan een erehaag had moeten geven. Dat moet dan afgelopen seizoen geweest zijn, want toen jullie kampioen werden in Camp Nou kreeg Atlético Madrid zelfs een staande ovatie van het publiek destijds. Ach, ik ben in ieder geval voorstander van een eerbetoon richting de kampioen in een competitie waarin de tegenstander ook actief is geweest. Dus geen erehaag voor de wereldbeker, maar wel gewoon voor het landskampioenschap. Rivaliteit of niet, dit is gewoon iets wat erbij hoort. Laat die jongens het maar even voelen en als motivatie gebruiken om volgend seizoen weer mee te strijden.

8 mei 2022 om 23:18

Atletico is zuur dat ze geen erehaag kregen na EL winst van Real Madrid. Ongelofelijk zuur

8 mei 2022 om 23:21

Real Madrid was geen deelnemer aan de Europa League, dus zie eerlijk gezegd geen directe aanleiding om daarvoor een erehaag te geven. Verder trouwens behoorlijk kleinzielig om op deze manier dan te reageren. Geef de verdiende winnaar gewoon het respect wat ze verdienen en doe volgend jaar weer je uiterste best om uiteindelijk zelf met die prijs in handen te staan.

9 mei 2022 om 00:05

Van mij hoeft het ook totaal niet, omdat het geen onderdeel is van de traditie. Maar het waren wel de madrilenen met Zidane die eenzijdig besloten dat je het tóch hoort te doen, ook al deed het andere team niet mee aan de competitie.

Wat een stelletje losers zijn er bij dat atletico zeg...

4 jaar geleden was atletico geen kampioen van Spanje geworden..

8 mei 2022 om 22:04

Nee Atleti won de Europa League en de eerste wedstrijd daarna was de Europese Super Cup tegen Real. In Spanje doen ze dit bij elke prijs. Villarreal kreeg hem ook voor de Europa League en Betis voor de beker.

8 mei 2022 om 22:14

Aaah okee,bij elke prijs dus.. bedankt voor de info

8 mei 2022 om 23:19

Wacht even, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Volgens mij gaat het alleen om competities waarin de tegenstander ook zelf aan heeft deelgenomen. Alles daarbuiten is niet 'verplicht'.

9 mei 2022 om 00:21

Maar als Real de WB wint, betekent dat ze een half jaar daarvoor de CL hebben gewonnen. Een competitie waar 4 en soms 5 Spaanse ploegen aan meedoen.

Beetje vergelijkbaar met groepsfase voor een EK of WK. Als je daarin 3e wordt mag je niet naar de eindfase. Wij hebben het eindtoernooi niet gespeeld dus hoeven wij jullie niet te feliciteren. Maar je hebt toch meegedaan aan de voorronde? Ja, maar dat telt niet 🤔.

Logisch toch. Ik denk dat niemand zin heeft om voor de aartsrivaal te staan klappen. Ik begrijp dat het bedoelt is als een soort eerbetoon, maar volgens mij zijn er maar weinig die het echt leuk vinden.

Het is gewoon een teken van respect en waardering voor de prestaties van de tegenstander. Je hoeft het niet te doen, maar als je het wel doet getuigt het enkel van klasse.

8 mei 2022 om 22:42

Ja ik vond het een mooie traditie. Jammer dat dit soort dingen langzaam uit het voetbal verdwijnen.

8 mei 2022 om 23:36

Lol is dit een grap? Dit soort slappe hap is de laatste jaren vanuit andere sporten over komen waaien. In de verste verte geen traditie.

9 mei 2022 om 00:11

Wat lul jij nou? Dit wordt al decennia gedaan in de spaanse competitie.

9 mei 2022 om 00:23

Maar niet in de Nederlandse. En toch wordt dan dezelfde discussie gevoerd.

Je bent pas echt een grote club wanneer je dit doet voor je rivaal!

Heel sneu, vind het echt een mooie traditie in La Liga. Het zij zo

Wat geniet ik toch van skateboardwedstrijden, waar iedereen elkaar staat aan te moedigen en oprecht blij is voor anderen hun succes. Kunnen zoveel sporters zoveel van leren. Dit is gewoon dieptriest gedrag van verwende kinderen die niet opgevoed zijn.

Waar een kleine club klein in kan zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren