Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal verliest van Aston Villa en ziet titelkansen plots enorm afnemen

Laatste update:

Arsenal heeft zondag een gigantische tik gekregen in de strijd om de Premier League-titel. De ploeg van Mikel Arteta werd in eigen huis verrassend geklopt door Aston Villa, dat in de eindfase toesloeg via Leon Bailey en Ollie Watkins: 0-2. Arsenal verzuimt om te profiteren van de nederlaag van Liverpool tegen Crystal Palace (0-1) en blijft tweede. Manchester City staat na de 32ste speelronde bovenaan en heeft twee punten meer dan beide concurrenten. Bovendien heeft City op papier veruit het eenvoudigste resterend programma.

De nederlaag van Liverpool eerder op de zondag tegen Crystal Palace was vooraf een gigantische opsteker voor Arsenal. Toch wisten The Gunners dat niets minder dan drie punten zouden tellen tegen Aston Villa, omdat ook Manchester City heel dichtbij staat.

Bij Arsenal schoof Kai Havertz van de spitspositie naar het middenveld, waardoor er geen plek in de basis was voor Jorginho. Leandro Trossard kreeg links voorin de voorkeur boven Gabriel Martinelli. Gabriel Jesus stond in de spits.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het initiatief kwam zoals verwacht bij Arsenal te liggen. De Londenaren kregen in de eerste helft ook enkele goede kansen. Havertz schoot na een kwartier uit een lastige hoek op Emiliano Martínez, terwijl Gabriel Jesus enkele minuten later een zwakke kopbal produceerde na een voorzet van Bukayo Saka.

Vlak voor rust dreigde Aston Villa uit de counter toe te slaan. Ollie Watkins schoot de bal oog in oog met David Raya op de verre paal. Aan de overzijde had Trossard het moeten afmaken na goed voorbereidend werk van Gabriel Jesus, maar Martínez had een wonderbaarlijke redding in huis.

Na rust droogden de kansen voor Arsenal op. Youri Tielemans had na een uur spelen een wonderdoelpunt op de schoen, maar de middenvelder van Aston Villa zag zijn prachtige schot via de onderkant van de lat tegen de paal ketsen: geen doelpunt.

Het draaide in de slotfase van geen kant bij Arsenal. Arteta greep in de 79ste minuut opvallend in door zijn sterspelers Gabriel Jesus en Martin Ødegaard te wisselen. Vijf minuten later sloeg Aston Villa toe. Een lage voorzet van Lucas Digne werd bij de eerste paal door alles en iedereen gemist, waarna Bailey bij de tweede een intikker kreeg: 0-1.

Drie minuten later werd het beslist door Watkins. De spits ging onder druk van Emile Smith Rowe op Raya af en maakte het af met een bekeken chip: 0-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gefeliciteerd city met 4de kampioenschap op rij. Liverpool en Arsenal beide weer weggegeven.

14 april 2024 om 19:46

😫😩 Hoopte zo dat DIT NIET zou gaan gebeuren! Want nu zie ik het wel weer gebeuren, 2nd Treble incoming.. 🤬

14 april 2024 om 19:49

Als ze woensdag winnen van real dan ligt de weg naar een 2de treble volledig open. Niet best, enige goede nieuws is dan dat Pep weg zou gaan

14 april 2024 om 19:56

Ergens wel lekker voor je na je reactie onder Liverpool-Palace.
Karma op z’n best.

14 april 2024 om 23:26

Hahah naja beter dan Liverpool! 115 Charges still on the table.
We gaan het zien!
Maar goed Hold the L tight brotha!

15 april 2024 om 08:24

Die heeft hij inmiddels verwijderd

15 april 2024 om 14:32

Hold the L tight!!

14 april 2024 om 19:48

Als City doorgaat in de CL gaat het ongetwijfeld nog steeds spannend worden. Gooi daar een blessure van Rodri of Foden achteraan en het is nog lang niet gedaan. City is nu wel favoriet ja

14 april 2024 om 19:50

Ach het is wel voorbij hoor. Zo gaat het letterlijk elk jaar. Liverpool of Arsenal lange tijd bovenaan en city pakt de eerste plek altijd wel weer terug rond april. Woensdag winnen van real en ze pakken gewoon weer de treble.

14 april 2024 om 20:31

Gewoon weer de treble? Zo werkt voetbal niet. Er zijn in voetbal een aantal voorspelbare factoren, maar ook nog een hoop geluk qua blessures, speelschema en wedstrijdverloop. Voor knockout competities is dat alleen nog maar extremer.

14 april 2024 om 20:36

Ach je mag wel iets meer vertrouwen hebben. Voetbal werkt zo niet maar straks heeft City ‘gewoon’ 6 van de laatste 7 PL titels gewonnen. Enige serieuze obstakel is real nog. De rest kunnen jullie makkelijk hebben.

14 april 2024 om 22:51

Wat vooral knap is (en daarvoor verdient Pep zeker de credits) is dat City jaar in jaar uit scherp blijft, in elk geval in de PL.

Er zijn andere ploegen die duidelijk de beste selectie hebben in hun land (Real Madrid bv), maar die in eigen land toch slordig kunnen zijn, of de CL prioriteit geven. City heeft zo’n verslapping eigenlijk alleen in het Corona-seizoen 2020 gehad.

15 april 2024 om 06:16

@Hangover96 Misschien is dat ook omdat de verschillen klein zijn onderling. Een Inter en Napoli vorig jaar bijvoorbeeld staat/stond al 4 oceanen op voorsprong, PSG ook, Real Madrid staat ook ver. Bayer Leverkusen ook, maar die spelen nog voor ongeslagen status. Maar was Bayern eerste, waren ze ook niet meer goed aan het spelen. Omdat het zo saai is voor die gasten denk ik zo.

6 wedstrijden te gaan en City bovenaan nu, zie ze dat niet meer weggeven.

14 april 2024 om 20:19

City moet nog uit tegen Tottenham en meestal winnen ze die niet. Dus er is nog hoop voor de andere twee ploegen.

14 april 2024 om 20:36

Heb je het schema van Arsenal en Liverpool gezien? Nog zwaarder dan die van City..

14 april 2024 om 20:51

Het is maar 2 punten verschil met de andere twee. We doen alsof ze behoorlijk afstand hebben genomen maar met 6 wedstrijden te gaan, waaronder eentje tegen Aston Villa als ik me niet vergis, kan het nog alle kanten op gaan

14 april 2024 om 20:57

City moet nog uit tegen Spurs (niet villa). Maar zowel Liverpool als Arsenal hebben een moeilijker schema en gaan het anders toch wel weer weggeven.

Heerlijk dit zeg. Verdiende overwinning ook. Arsenal choked weer

14 april 2024 om 19:34

NIks met choken te maken. Aston Villa was gewoon beter en verdiende de overwinning. Met United, Spurs, en Chelsea voor de boeg zou het sws erg lastig worden

14 april 2024 om 19:42

Dat zou het sowieso worden inderdaad. Ik zei ook niet dat het makkelijk zou moeten zijn.Ben geen eens fan van één andere teams maar wordt zo moe van Arsenal fans over het algemeen dat ik als ik heel eerlijk ben het jullie ook gewoon niet gun.

14 april 2024 om 19:49

Hier nog één. Zelden zulk overdreven fanatiek geluid gezien op een forum. En als er ook maar 1 Nederlandse/eredivisie speler naar ze wordt geschreven dan zou die nooit het niveau aan kunnen dat terwijl v Persie en Bergkamp er furore hebben gemaakt.

14 april 2024 om 19:51

Pieterpost, Timber vergeten? Daar is iedereen lovend over.

14 april 2024 om 19:54

Haha nu wel had je vooraf jou moeten zien schrijven.

14 april 2024 om 19:55

Pieterpost

Dan zou ik al zeker geen r/Gunners checken, wat wordt daar een overdreven gedoe gepost zeg. Als het niet aan de scheidsrechters en VAR lag had Arsenal al minstens drie trebles.

14 april 2024 om 19:55

Pieterpost,

Ja was dat gek na zijn matige seizoen? Jij bent vast de enige die nog nooit een verkeerde voorspelling heeft gemaakt.

Zeballos,

Vertel is voor welke club ben jij? Druk bezig met trollen dus ben benieuwd.

14 april 2024 om 20:27

Soms moet je verder kijken dan je neus lang is. Timber had al eerder bij Ajax mooie dingen laten zien en zakte door het ijs in een falend collectief met Bassey naast zich.

Denk het. Hoop dan ook nog steeds dat Donyell Malen ons de EK bezorgd 😉

14 april 2024 om 20:38

Misschien moet je is je eigen advies op gaan volgen.

14 april 2024 om 19:53

Blijkbaar betekent verliezen direct choken, of is het gewoon populair om dit met de rest mee te roepen?

14 april 2024 om 19:59

Als je de prijzen kan ruiken en je faalt dan choke je toch? Dit gebeurd bij Arsenal vaker dus vandaar dat mensen ze chokers noemen. Je krijgt dan dat mensen zoals ik het op choken gooien. Je mag echter onze kennis ook verrijken met jouw definitie van choken…

14 april 2024 om 20:01

Dat laatste inderdaad. Het is vooral populair om direct na 1 slecht resultaat op een belangrijk moment weer uit alle krochten tevoorschijn te komen. Genieten meer van ellende bij anderen, dan van successen van hun eigen club. Diep triest.. Zeker van sommige hier, die realistische kritiek pertinent zien als: "je doet verheven en je bent een arrogante Arsenal fan"

14 april 2024 om 20:03

Omdat trieste figuren zoals jij pas uit je hok komen als het mis gaat. Hoor je 4 maanden niet en dan na 1 slecht resultaat kom je uit je grot.. Dat is gewoon diep triest. De meeste fans hier van Arsenal zeiden dat City kampioen zou worden. En die kans wordt steeds groter. Maar het is slechts 1 slecht resultaat nog.. 2 punten achter. Ik heb er geen vertrouwen in, maar types zoals jij zijn diep triest en pure misgunners. Niks meer. Je wacht het hele seizoen tot het gebeurd, zodat je gal kan spuwen.

14 april 2024 om 20:07

Dit is voor Arsenal de eerste keer in 2024 dat ze een PL wedstrijd verliezen, van de nummer 4 in de competitie nota bene. Hoe kan je dan speken over choken? Maar ik snap dat het erg stoer is om de rest na te roepen.

14 april 2024 om 20:08

@jackieboy Spot on!

14 april 2024 om 20:09

Rutgerrr

Het is zeker de tweede. Wanneer er gewonnen wordt, zijn ze allemaal stil. Als een keer verloren wordt kan komen ze allemaal naar buiten. Vooral zielige mensen die zich meer bezighouden met andere clubs dan hun eigen club.

15 april 2024 om 09:14

@jajoh89 Hoe zit het met de overige 19 PL clubs? Is City de enie club die niet choked. Want jouw definitie van choken is erg goedkoop. Geen ander club die al twee jaar achter elkaar meedoet om de titel en op het einde niet gaat winnen.
Is United, Chelsea en Liverpool geen chokeclubs?

15 april 2024 om 09:53

Spot on Jackie

City dus alweer kampioen zo te zien. Arsenal echt elke keer zakken ze door het ijs als de druk erop staat. Ook Liverpool verloren terwijl Man City gemakkelijk won. Die gaan gewoon weer kampioen worden. Hebben ook al ervaring met het binnenhalen van de titel onder deze druk.

14 april 2024 om 19:37

Luton is inderdaad ook van hetzelfde niveau als Villa👍🏼

14 april 2024 om 19:42

Ja want City won ook niet met 4-1 van Villa vorige week.

14 april 2024 om 19:45

Check de opstelling van Villa tov vandaag, prutser.

14 april 2024 om 19:50

Villa met B elftal vergelijken met het team van vandaag, goeie!
Gefeliciteerd city, ben bang dat het nu als een kaartenhuis in gaat storten.

14 april 2024 om 20:00

Gaat mij niet om de tegenstander. Het gaat erom dat de druk er nu op staat en dat City dat wel aan kan. Zeker als je ze nu vergelijkt met de eerste seizoenshelft. Arsenal en Liverpool hebben die ervaring niet om dat winnend af te sluiten. Ook heeft Arsenal een zwaarder programma vergeleken met City.

14 april 2024 om 20:03

Ook gelijk iemand een prutser noemen haha

Hap, hap, happerde hap hap

14 april 2024 om 22:56

Liverpool heeft die ervaring niet? De trainer, plus de helft van de huidige basiself hebben zich ten koste van kwalitatief betere ploegen naar de landstitel en de champions league geknokt, plus de FA en League cups, die weten echt wel wat winnen is.

Unai masterclass, good ebening! Was een terechte overwinning.

Gaat city er weer mee vandoor. Enorm jammer dat weer Liverpool en Arsenal niet thuisgeven

Zinchenko wil je toch echt de grond inboren, goh wat een foute hij maakt. Mannetje wordt als linksback opgesteld en staat aan de andere kant van het veld bij de eerste doelpunt.

14 april 2024 om 19:32

Zinchenko mag in plaats vam zijn land verdedigen wel leren hoe je op het veld moet verdedigen. Hoop snel dat Timber terug is voor LB.

14 april 2024 om 19:38

Een verdediger a la Monreal zou perfect in dit systeem passen.

Nu kunnen we eindelijk stoppen met doen alsof dit een wereldtop-team is, zoals ik afgelopen tijd voorbij heb zien komen.

14 april 2024 om 19:32

Aston Villa is ook niet de minste, speelde city ook helemaal weg

14 april 2024 om 19:37

DAt was wel een thuispot, in de laatste ontmoeting won City gewoon met 4-1. Punt is als Liverpool punten morst, dat je deze pot gewoon had moeten winnen. City heeft buiten Spurs nauwelijks sterke tegenstanders meer.

14 april 2024 om 19:42

Toen speelde villa met een B elftal en heel slecht. Maarja Arsenal verprutst het hier zelf. Je had gewoon dik voor de rust in moeten gaan. Same old Arsenal

14 april 2024 om 19:55

Alleen de keeper en Watkins ontbraken toen toch. Aan de andere kant deed Mcginn tegen City ook niet mee.

14 april 2024 om 20:14

Brighton uit is ook geen abc’tje hoor

14 april 2024 om 19:33

Zat je weken lang te wachten totdat Arsenal eindelijk een keer verloor? Stoer hoor.

14 april 2024 om 19:36

Eerder te wachten op dat sommigen doorhadden dat Arsenal geen wonderploeg is, na vandaag hoef ik niet meer te wachten.

14 april 2024 om 19:47

‘Sommigen’… exact. Nogal nutteloos dat je dan op deze manier je ‘gelijk’ wil halen. Arsenal heeft geen wereldomroep. Maar een goeie basis elf. Een wezenlijk verschil…😉

14 april 2024 om 20:19

Wanneer is een team wereldtop volgens jou? En welke club support jij?

Gefeliciteerd City met jullie kampioensschap!

Bij deze wil ik Raya zo snel mogelijk dumpen aan een 4e klasse team op zaterdag, waar kan ik hem aanmelden?

14 april 2024 om 19:32

Maar op basis waarvan? De goals waren toch niet zijn schuld?

14 april 2024 om 19:56

Zinchenko mag ook opdonderen naar zijn land, wat een onnozole voetballer is dat.

14 april 2024 om 19:34

Best goedkoop om dit op Raya te schuiven

14 april 2024 om 20:02

Heb Raya echt ijzersterke potten zien keepen voor Arsenal.

Wauw deze had ik niet zien aankomen. Maar dit is zo jammer voor de PL, deze gehypde 3-horse race eindigt zo in mineur. PL is gewoon Ligue 1 maar met meer geld.

14 april 2024 om 19:43

PSG hoeft haar best niet te doen om kampioen te worden. City heeft vaak 90 punten gehaald wat een enorm aantal is. Zodra Guardiola vertrekt zullen er diepere dalen komen bij City

14 april 2024 om 19:57

Dat is gebleken in de jaren met Lille en Monaco.

14 april 2024 om 20:28

En dat is daar weer een gevolg van geweest. PSG denkt niet alles te hoeven geven totdat een ander team onverwachts opeens een geweldig seizoen speelt (lille) of daarnaast ook een serieus goed team heeft (monaco). Gemiddeld gezien hoeft PSG niet uitermate te presteren om kampioen te worden. Het verschil in kwaliteit is te groot. In de Premier League kan je niet kampioen worden als je zonder overtuiging en wilskracht speelt.

14 april 2024 om 19:46

Je laat je wel heel erg kennen Hendo. Was dat ook het geval geweest als Liverpool kampioen was geworden of was het dan geen Ligue 1

14 april 2024 om 19:47

Als het Liverpool of Arsenal werd dan niet nee.

14 april 2024 om 19:51

Ja want PSG zit ook in een spannende titel race met twee andere clubs...

14 april 2024 om 19:53

Welke spannende race?

14 april 2024 om 20:11

Wat een slechte verliezer haha. City heeft de afgelopen 5 jaar een saldo van -400mil net zoals Liverpool. Dat is dus gelijk aan elkaar...

14 april 2024 om 22:59

Natuurlijk heeft City een betere selectie, maar laten we wel zijn, het verschil met de clubs daarachter is veel kleiner dan in de Ligue 1. Het is meer een La Liga: Real Madrid heeft de beste selectie, maar Barcelona en Atletico zijn wel gewoon sterk genoeg om bij een beetje verslapping de titel te pakken.

Grote kans dat ze er dinsdag in Munchen ook afgaan, half April en het choking season is weer begonnen.
Denk dat Arsenal met Arteta niet snel wat zal winnen, weinig inspirerende persoonlijkheid langs de kant.

14 april 2024 om 19:39

Dat je andere teams choken noemt terwijl Ajax en Chelsea nog slechter bezig zijn. Doe mij een lol.

14 april 2024 om 19:44

Ach ja die teams winnen tenminste nog eens wat, dat zijn geen structurele chokers.

14 april 2024 om 19:45

Dat Ajax een drol van een seizoen speelt betekent dat ik niet mag zeggen dat Arsenal weer op het beslissende moment van het seizoen door de hoeven zakt?
Ik snap je teleurstelling maar deze reactie komt uit je frustratie en heeft volgens mij niks met Ajax of Chelsea te maken.

14 april 2024 om 19:49

Ajax choked niet.. die draaien gewoon een kutseizoen. Choken is wat Arsenal doet. De prijzen kunnen ruiken en dan falen. Dat is de definitie van choken.

Wel goed om te zien dat je Ajax voor de bus gooit voor een Arsenal.

14 april 2024 om 19:51

JK-Ajax

En Arsenal heeft een paar jaar geleden nog de beker gewonnen dus wat is jouw punt?

14 april 2024 om 21:09

Tsjah je zegt het zelf al toch? Een paar jaar geleden een beker. De een won de CL en de ander wint structureel prijzen. Je argument slaat als een tang op een varken.

Wat een beschamende 2e helft. Helemaal niks gecreëerd. Gefeliciteerd citizens met de 4e op rij.

Krijg je ervan als je zelf de kansen niet afmaakt. 2e helft ging het gas eraf en lukte het niet meer waardoor Villa beter in de wedstrijd kon komen en dat werd beloond met 2 doelpunten.

Seizoen is nog niet voorbij maar weer lijkt city aan het langste eind te trekken.

Hopelijk maken ze het woensdag tegen Bayern goed.

COYG!

14 april 2024 om 19:32

Woensdag ga je afgedroogd worden. Vooral na deze nederlaag.

14 april 2024 om 19:33

Bayern mist Gnabry en Coman en spelen als natte kranten. Verwacht een op gelijkgaande pot.

Man man man, wordt Bayern na, decennia lang van de troon gestoten, denk je, zal het dan ook keer Arsenal’s seizoen zijn? Voor nu niet, althans. Maar goed. Bayern dat geen kampioen wordt is al een sprookje, wellicht is Arsenal dat kampioen wordt, een sprookje je te veel

Eerste helft heer en meester en kans op kans krijgen maar niets benutten. Tweede helft echt enorm slecht. Wat was dat nou, wissels brachten niks en Villa groeide in de wedstrijd terwijl Arsenal het liet gebeuren.

Tja het was te verwachten met het restschema van City. Plus Arsenal geeft het altijd weg en Liverpool won al zoveel wedstrijden in de laatste minuten. 6de kampioenschap in 7 jaar. Pep Guardiola is cooking.

Riep het maanden terug al maar het lijkt werkelijkheid te worden: eindstand wordt City gewoon weer kampioen! Wat een dominantie van Pep.

14 april 2024 om 19:34

Ook niet echt moeilijk om city favoriet te noemen begin van het seizoen.

14 april 2024 om 19:35

Nee klopt, zijn gewoon de beste van Engeland dus ene kant ook gewoon logisch. Maar ik riep het niet aan het begin. Riep het tussentijds al toen ze nog in de achtervolging zaten.

14 april 2024 om 19:46

Qua team niet, maar de consistency van City is moeilijk te evenaren. Na succes horen er dalen te komen. Pep is toch wel de koning punten in de competitie. Andere coaches presteren wisselvalliger bij topteams in de competitie

14 april 2024 om 23:32

City is ook moeilijk te evenaren. Daarvoor moet je eerst 100 keer de Financial Fairplay regels overtreden. Hopelijk raken ze al die titels kwijt.

15 april 2024 om 00:29

Wat voegt dat precies toe aan deze discussie? United gaf de laatste 10 jaar meer uit en komen niet in de buurt van een eerste landstitel sinds 2013. Het gaat niet alleen om geld wat vooral ook wat je ermee doet.

14 april 2024 om 19:36

Wat een gewaagde voorspelling zeg. Wie had City niet als kampioen voorspeld dan?

14 april 2024 om 19:39

Niet zo gefrustreerd reageren en lees goed. Ik doel niet op het begin van het seizoen, maar tussentijds. Toen men het had over een echte driestrijd. Wat het nog steeds is hoor. Maar Arsenal deed vandaag wat je eigenlijk van te voren ook al kon voorspellen omtrent een landstitel van City.

14 april 2024 om 19:42

Ook tussentijds was het toch al vrij duidelijk? Iedereen weet dat rond april de tijden veranderen en City een ongekende sprint gaat trekken. Zo gaat het letterlijk elk jaar.

14 april 2024 om 19:40

Nouja van Pep. Puur individueel heeft hij toch ook telkens de betere selectie tot zijn beschikking? Of mis ik iets?

14 april 2024 om 19:46

Een trainer maakt een selectie. Chelsea heeft in potentie ook een wereldselectie bijvoorbeeld. De prestaties van Pep de afgelopen seizoenen afdoen als “een betere selectie” is natuurlijk echt niet reëel.

14 april 2024 om 19:53

Zijn we het toch een keer eens Mick00! Pep gaat, indien woensdag real wordt verslagen, weer de treble pakken. Dat zou weer een wereldse prestatie zijn ondanks hun selectie.

14 april 2024 om 19:57

LeidseHood,Dat zegt mij niks. De beste namen op papier zegt niks over je spelsysteem, tactische kunde etc. Pep is gewoon een eindbaas. 1 van de meest innovatieve coaches ooit.

Het was één hele leuke week bovenaan in de Premier League.

Tsja wat moet je nog meer zeggen?

Woensdag kan het seizoen afgelopen zijn als wij niet doorgaan. Bayern heeft toch een aantal blessures waardoor het nog net kan. Deze wedstrijd heeft al veel energie gekost.

Doodzonde!

Schandalig vertoning. Kan niemand uitkiezen die goed speelde. Ik kan wel spelers noemem die slecht waren maar vind dit een probleem bij Arteta. Heel het seizoen werd er gezegd dat Saka rust nodig had, ik was 1 van de weinige die geen problemen daarin zag. So be it. Saka speelt al een tijdje met pijn. Havertz zag er ook niet fris uit en nog meer spelers zoals Rice. Waarom heb je een Elneny op je loonlijst staan als je nooit gebruik van maakt of vervang zo’n speler. Partey idem dito. Odegaard dat alles speelt. Smith Rowe en Vieira die geen minuten krijgen of amper.

Wat de spelers beter hadden moeten doen misschien was dat ze toch meer strijd in de wedstrijd moesten gooien. Mentaal gezien maken ze de domste fouten uit het niets. Smith Rowe dat Watkins moest tegenhouden bij de 2-0 zag er lelijk uit. Geen idee waar de verdedigers waren.

Alle ogen richten op de CL. Probeer dat maar te winnen en geef spelers rust in de competitie. 4e wordt je toch wel met je b keuzes. Dit seizoen moet je een grote prijs pakken anders is het een misgelopen seizoen. Vooral omdat je het in de laatste maanden het verspilt. City gaat dit niet weggeven.
Natuurlijk is het een moeilijke competitie maar ik zie nog wel kansen voor Arsenal. Ben niet zo bang voor onderlinge wedstrijden tegen City mocht je tegen Bayern doorgaan.

14 april 2024 om 19:42

Zou wel een replay willen van de finale van 2006 op zich. Arsenal uiteraard favoriet in een eventuele finale tegen Barca. Maar ik vrees Arsenal het minst van Bayern(angstgegner an sich), City en Real. Alhoewel Barca doet het vaak goed tegen Real maakt niet uit hoe, wat waar en wanneer. Maar onze record tegen Arsenal is ook uber positief zo uit mijn hoofd.

14 april 2024 om 19:47

Finale wordt in Londen gespeeld. Als ze de finale halen dan hebben ze een soort van thuisvoordeel.
Bayern gaat lastig worden maar gelukkig staat het gelijk. Op de counter spelen en dan zijn ze fragiel zoals we vaker dit seizoen bij hun zagen.
City of Real zien we dan wel maar ik geef Arsenal tegen beide ploegen minstens 30/40% kans om door te gaan.

14 april 2024 om 19:58

Wembley, Barcelona en een CL finale? Dan denk ik eerder een thuisvoordeel voor Barca! 1992 van horen zeggen, maar 2011 staat nog heel goed op m’n netvlies.

14 april 2024 om 19:45

Dit had vrij weinig te maken met fitheid. Een trossard die bijv mist voor open goal. Dat soort dingen kosten je gewoon de wedstrijd.

14 april 2024 om 19:49

In de 2e helft ging het een stuk minder qua tempo en ze wonnen niet veel afvallende ballen. Dat heeft wel te maken met fitheid. Ik vond ze daarnaast ook traag ogen.
Dat ze het in de 1e helft voor moesten staan daar ben ik het wel mee eens. Dan heb je een ander wedstrijd maar dat gebeurde niet. En doordrukken in de 2e helft lukte amper.

14 april 2024 om 19:54

Nee dat had te maken met de omzetting die Villa had gedaan. Arsenal kwam niet meer in hun eigen spel, maar dat had niet te maken met fitheid.

14 april 2024 om 20:06

Normaal gesproken houden ze de linies veel kleiner en zetten ze meer druk. Villa had 49% de bal. Einde van de tweede helft leken ze op en er gebeurde amper wat.
Maar naast fitheid geef ik ook aan dat het mentaal is. De doelpunten zijn erg goedkoop weggegeven. Maar Villa was tactisch niet beter de uitvoering was bij Arsenal erg slecht vond ik.

14 april 2024 om 20:22

Eerste helft deed villa dat dus niet. Toen kreeg Arsenal veel ruimte en was er weinig druk vanuit villa. In de 2de helft deed villa precies het tegenovergestelde. Veel druk en linies kleiner houden. Die omzetting was de reden van Arsenal slechte 2de helft. Maar ze hadden het, zoals wel vaker, af moeten maken in de eerste helft.

14 april 2024 om 19:46

Tsja ik hoopte vorige week al dat Odegaard, Rice en Saka rust kreeg. Vooral omdat ESR goed speelde tegen Luton en Partey moet toch minuten maken. Vooral Saka moet altijd spelen, dit kan lang niet goed gaan.

14 april 2024 om 19:55

Het is een stukje slechte management van Arteta. Wat opnieuw pijn doet. Hij heeft meer dan 20 spelers ter beschikking maar gebruikt altijd dezelfde dozijn spelers. Dan moet je doorselecteren of vertrouwen geven en dat zijn minuten. Stel dat Nelson een paar honderd minuten meer had gespeeld ten koste van Saka? En dat kon makkelijk dit seizoen. Dan had je een Saka dat nu frisser was en niet zo wankelt loopt na een wedstrijd. Jorginho dat vaker speelt en Rice op de bank. En zo kan ik wel doorgaan.
Vandaag hoopte ik op Smith Rowe, Tomiyasu en Kiwior. Gabriel was niet zo best omdat hij een kleine blessure had maar gooit Kiwior er niet in voor hem.

14 april 2024 om 20:31

Precies. Hij doet veel goed maar hiervan kan hij echt leren. Het straalt ook niet echt vertrouwen uit naar de andere spelers. Wanneer ze eindelijk wel invallen dan zijn ze ook niet scherp.

Ik kreeg keer op keer kritiek en moest mijn gekleurde bril eens afzetten. Nou hier heb je het resultaat, dit zie je van mijlenver aankomen. Arsenal die choked wanneer de druk te hoog wordt. Gebeurde tegen spurs in 2022 voor de CL race, vorig seizoen voor de landstitel en dit jaar eveneens. Ironisch dat Arsenal fans hun rivaal scanderen met "choking" :D

14 april 2024 om 20:27

Tottenham heeft gisteren nog harder gechoked als wij het woord choken toch gaan gebruiken voor alles.

En de kritiek die je krijgt is gewoon terecht. Elke keer als Arsenal speelt ben je in live meepraten te vinden met de hoop dat Arsenal verliest. Elke keer als Arsenal vervolgens wint ben je nergens te vinden. Wat verwacht je dan?

14 april 2024 om 21:21

Als jij een uit nederlaag tegen Newcastle "choken" noemt dan wil ik niet weten wat er nu en eind vorig seizoen door je hoofd gaat. Maar happy St. Totteringhams day, ofzo. Volgend jaar beter maat.

14 april 2024 om 21:54

Blijft leuk die Spurs fans. Eigen club stelt helemaal niks voor en het enige wat ze dan kunnen doen is juichen als Arsenal verliest.

Nouuu het begint gewoon een feit te worden! De zon komt op in het oosten, water is nat en Arsenal verslikt zich op het laatste moment.

Wow, een artikel van Arsenal met 100+ reacties. Je ziet het staan en weet al dat ze dan verloren hebben. Wat een treurigheid toch telkens op dit forum na een verliespartij van Arsenal, Dotan zou er trots op zijn. Alleen waren zijn trollen constant actief, niet alleen op deze momenten. Heerlijk gedrag van sommige individuen weer.

Terecht verloren, hadden in de tweede helft geen antwoord op de omzetting van Emery en dat is Arteta aan te rekenen. Daarnaast wat pech in de afronding in de eerste helft en als je dan door blijft drukken kan je de deksel op de neus krijgen. Onszelf afstoffen en door, nog genoeg punten te verdelen en het zou sws lastig worden met een City kort op de hielen. Nu volle focus op woensdag, want verlies je bij Bayern kan dat direct een mentale tik zijn voor komend weekend en daar kan Wolves best gebruik van maken. Het geloof is zeker niet weg, maar dit is geen fijne. Gefeliciteerd Villa.

14 april 2024 om 21:04

Tja enige optie was alle 7 wedstrijden winnen. City moet nog tegen Spurs. Dat zou wel is punten kunnen kosten. Maar gaat Arsenal alles winnen? Lijkt mij niet.

15 april 2024 om 10:25

Precies, daarom zou het sws lastig worden. Je moet op je opperbest zijn om City te verslaan in de marathon van de PL en dat is ook de reden dat ik op dit moment het winnen van de PL mooier vind dan het winnen van de CL ook al hebben we de CL nog nooit gewonnen.

Maar goed, eerst nu zorgen dat we van Bayern winnen, dat zou voor mij al een heerlijke extra stap voorwaarts zijn. Natuurlijk wil je liever nu al de CL en PL winnen, maar ik wil ook graag jaarlijks voor die prijzen blijven strijden en dan haal ik vertrouwen uit de stappen die we aan het zetten zijn en hoop ik dat we elke window opnieuw extra kwaliteit toevoegen en upgraden. Dan volgen de prijzen vanzelf.

15 april 2024 om 10:52

Van waar we vandaan komen is dit natuurlijk hartstikke knap. Dat mag echt gezegd worden. Maar we moeten wel een keer de volgende stap zetten. We hebben een bijna volledige fitte selectie. Dan mag je wel meer verwachten van dit soort wedstrijden.

Vorig seizoen een flinke voorsprong kwijtgeraakt wat kan gebeuren met een aantal moeilijke blessures. Maar waar ligt het dit seizoen aan? Je hebt een fantastische start in 2024 om het vervolgens in eigen huis tegen villa weg te geven. Dat vind ik wel uitermate zwak.

15 april 2024 om 12:12

Voornamelijk ervaring denk ik. Die wedstrijden tegen Fulham en WHU aan het begin waren dramatisch. Daarnaast controversieel verloren bij Villa en Newcastle. Dat is totaal al 12 punten, waar het minimaal de helft had moeten zijn en dan had je een mooie buffer. In die potjes verspeel je de goede prestaties tegen City en Liverpool van dit seizoen en dat mag niet gebeuren.

Maar frustrerend is die pot van gisteren natuurlijk wel, simpele dingen gingen mis en Arteta maakte ook fouten met zijn wissels, waar hij dat gemiddeld genomen wel goed doet. Waar het dan precies aan ligt dit seizoen omdat we een vrijwel fitte selectie hebben? Daar heb ik geen volledig antwoord op, maar ik denk dus dat het voor een groot deel met ervaring te maken heeft. Ook wedstrijden die je makkelijk lijkt te kunnen gaan winnen moet je keihard strijden.

15 april 2024 om 12:29

Eerste seizoenshelft was idd niet best, overall gezien. Wedstrijden tegen Fulham, west ham etc.

Maar dat heb je in 2de seizoenshelft compleet goedgemaakt. 10/11 wedstrijden gewonnen en doelsaldo goedgemaakt.

Is dat elke wedstrijd waar het misgaat ervaring? Eerste helft hadden ze daar weinig last van namelijk. Een trossard die voor open goal mist. Had hij gescoord had je waarschijnlijk gewoon gewonnen gisteren. Kijk anders naar Leverkusen, die winnen het ook zonder enige ervaring.

Arsenal leek sinds 2024 eindelijk een volwassen ploeg. Maar schijnbaar was dat toch een te vroege constatering.

15 april 2024 om 14:47

Maar waarom is het opeens weer allemaal kommer en kwel na 1 verliesbeurt? Dat is toch ook overdreven dan?

De statistieken over 2024 zijn gewoon nog steeds top, vooral defensief. Dan wordt er 1x verloren en de alles is k*t?

Die 12 verloren pnt uit de eerste seizoenshelft breken je nu op, dus ja dat heeft daar zeker nog invloed op en het is niet goed gemaakt.

Ik denk dat ervaring 1 vd zaken is waar het aan ontbreekt, maar natuurlijk niet altijd of in elke wedstrijd. Leverkusen is een slecht voorbeeld imo, die spelen in de BuLi en Bayern heeft Tuchel. Of denk je dat Leverkusen dit ook had kunnen doen in de PL en tegelijk in de CL actief zijn?

Al met al vind ik de meeste reacties dat het nu voorbij is heel kortzichtig, want dan was het bij elke misstap dus voorbij geweest en heb je daarmee alleen jezelf opgezet tot een slecht gevoel want misstappen horen er altijd bij. Als City vanaf nu alles wint verdienen ze het om kampioen te worden toch? Als wij vanaf nu alles winnen is het balen maar hebben we er alles aan gedaan en dan kunnen we tot in den treure analyseren waar het precies misgegaan is maar dat laat ik liever aan de staf van Arsenal over. En ik denk niet dat City (of wij) alles gaan winnen vanaf nu overigens.

15 april 2024 om 14:51

Ik zeg niet dat het nu allemaal slecht is. Ik zeg alleen dat je de goede uitgangspositie uit handen hebt gegeven. De reacties zijn overdreven omdat de titel in principe verspeeld is. Je hebt een fantastische reeks neergezet en dat doe je eigenlijk te niet door zo’n nederlaag.

Die achterstand heb je weggewerkt. Je begint in principe op 0 nadat je een kleine voorsprong hebt.

Er zijn voldoende voorbeelden van clubs die zonder ervaring een titel pakken. Of je dan Leverkusen pakt of een team uit de PL doet er niet toe. Het niveau dat Leverkusen haalt is gewoon ongekend hoog. Dat laten ze ook zien in Europa.

Jij kan de reacties overdreven vinden, dat is je goed recht. Maar Arsenal heeft precies zoals een jaar geleden de titel weggegeven. Dit is het kantelpunt. Nee ik denk niet dat city alles wint, vooral Spurs uit niet, maar wint Arsenal alles? Nee oftewel je gaat de titel niet meer pakken.

15 april 2024 om 15:48

@samcro
Als fan is het toch niet verkeerd om te kijken waar het is misgegaan? Ik vind dat Arteta soms te naïef is. Kiest het liefst ieder week dezelfde elf. Ik had tegen Villa verwacht dat er minstens op drie plekken gewisseld zou worden en vooral op het middenveld. Havertz, Rice zagen er moe uit. Odegaard werd eerder naar de kant gehaald. Zinchenko dat mocht blijven staan.
Guardiola heeft een beter selectie maar hij wisselt vaker. Soms zie je Akanji op de bank of Stones. Hetzelfde doet hij het met Foden en Alvarez. Er zijn maar een paar spelers die bijna alles spelen en dat is Rodri maar zat afgelopen weekend op de bank en heeft al een paar wedstrijden dit seizoen gemist. Geen enkel City speler heeft volgens mij de minuten van Saka of Odegaard gemaakt zo uit mijn hoofd.

Ik vind het wisselbeleid en rotatiebeleid van Arteta te min om prijzen te winnen. Misschien wordt er minder gewisseld omdat Arsenal bijna geen fouten mag maken in de titel run? Als ze in in de eerste gedeelte van het seizoen alle punten hadden gepakt tegen West Ham in eigen huis en uit en thuis tegen Fulham. Misschien had je spelers als Smith Rowe eerder minuten gegeven. Dat kan deels kloppen maar Arteta is nooit fan geweest om spelers af en toe op de bank te zetten.

De tactieken van Arteta is goed, we hebben een duidelijke visie hoe er gespeeld moet worden. Arsenal op hun beste dag kan van iedereen winnen en dat hebben we dit seizoen gezien in de PL. Manier van spelen eist erg veel fysiek en mentaal heb je ook soms rust nodig. De tijden dat spelers alles spelen in de competitie is voorbij denk ik. Iedereen verdedigt mee en valt aan.

Arteta moet of spelers verkopen en aanvullen met spelers die hij vertrouwt. Geen Nelson of Nketiah 100k per week geven en amper gebruiken. Hetzelfde geval met Smith Rowe en Vieira. Als je ze niet wilt prima maar doe ze weg en anders geef ze minuten.

15 april 2024 om 17:41

Je bent ook wel naïef om te denken dat je zomaar even tegen elke tegenstander kan rouleren. Zo werkt dat niet en kan ook niet met de kwaliteiten die Arsenal op de bank heeft.

15 april 2024 om 19:06

Je moet het juiste balans vinden en die was er niet gisteren.
En de bank is samengesteld door Arteta. Je maakt er gebruik van en je zorgt ervoor dat er spelers er klaar voor zijn. Hij kiest er toch zelf voor om Nelson zijn contract te verlengen en die van Nketiah. Bij City heb je maar drie spelers die 28 PL wedstrijden hebben gespeeld. Hoe wil je daar tegen concurreren? Door risico’s te nemen en af en toe 1/2 sterren op de bank zetten. Mentaal is het dat ook erg belangrijk.

15 april 2024 om 19:15

Ja tuurlijk kiest hij daarvoor. Maar dat wil toch niet zeggen dat hij hun ziet als basiswaardige spelers? Je hebt back up spelers nodig. Zorgen dat ze basiswaardig zijn is wat anders. Dat is haast niet te doen kijkend naar een city.

15 april 2024 om 00:49

Iedereen maar zeuren over een verliespartij van Arsenal. Maar verliezen van een Aston Villa en Emery is toch geen mega wanvertoning? Dat kan in principe iedereen overkomen. De timing is alleen kut.
Wat Arsenal betreft.. Is het echt een ramp als ze geen kampioen worden? Ik vind van niet. Van een club dat een tijd lang voetbalde voor een EL plaats is Arsenal nu een club dat standaard in de CL speelt en ook nog eens serieus mee doet om de prijzen. Dan mag het woord choken en dat omlaaggepraat echt wel achterwege blijven. Zolang Arteta aanblijft en de selectie jaarlijks op 1/2 cruciale posities versterkt word is het een kwestie van tijd voordat Arsenal een grote prijs pakt.

15 april 2024 om 10:29

@storing jij bent de eerste (niet Arsenal fan?) hier op VZ die het complete plaatje wel ziet en snapt!





15 april 2024 om 10:30

Ik had mijn reactie hierboven getypt voordat ik die van jou las, maar kan niet anders dan het volledig met je eens zijn. Behalve dat ik het wel erg vind als we geen kampioen worden

De mensen die nu uit de krochten komen kruipen zijn heel kleine figuren die ik nog nooit op voetbalinhoudelijke reacties betrapt heb, die zijn enkel bezig met provoceren en lollig doen. Geen aandacht aan besteden, ze komen pas weer tevoorschijn als Arsenal weer verliest of uitgeschakeld wordt in de CL en mochten ze de PL of CL winnen zal je ook geen felicitaties van ze zien. Het zijn parasieten die leven van misstappen van Arsenal, nog meer dan de successen van hun eigen club.

15 april 2024 om 08:29

Het grappige is ook dat het altijd aan het falen van Arsenal ligt ipv een tegenstander die gewoon een sterke wedstrijd speelt. Dit Villa is gewoon een ploeg om rekening mee te houden, maar er wordt meer gelachen om Arsenal dan dat er lovend over Villa wordt gesproken. Geen echte PL liefhebbers, de trollen die je benoemt.

15 april 2024 om 09:37

In dit geval ligt het daar ook aan toch? Als je al kansen voor open goal mist heb je echt wel gefaald.

15 april 2024 om 10:31

Dat ook John, nooit credits naar de tegenstanders altijd provoceren en trollen over Arsenal. De ergste zijn degene die hun gelijk komen halen, daar is die uitspraak over de kapotte klok volledig op van toepassing en dat willen ze dan achteraf horen. Kleutertjes.

Wat een heerlijke overwinning. Had het niet verwacht tegen een sterk Arsenal. Zou fantastisch zijn als het lukt om de vierde plek te behouden. UTV

Toeval bestaat niet meer. De standaard bij Arsenal is dat ze opnieuw choken als het erop aankomt. Niet vreemd dat het zo lang geleden is dat ze een keer de titel hebben gepakt.

15 april 2024 om 09:12

Als Arsenal choked, hoe zit het dan met de overige 19 PL clubs? Is iedereen een choker behalve City? Want daar komt het op neer.

15 april 2024 om 10:27

Joh, laat al die kleuters toch praten met hun choken. Het woord heeft zijn waarde voor mij al lang verloren met al dat trieste gedoe op deze site. Toen City verloor met de druk erop hoorde je niemand, zelfde met Liverpool, maar bij Arsenal wordt het continu gezegd. Lekker belangrijk.

15 april 2024 om 11:23

Vorig seizoen was ik geïrriteerd maar begreep de grap wel. Maar op een gegeven moment is het goedkoop provoceren. Arsenal is de enige club die al twee seizoenen achter elkaar nog maar enigszins in de buurt komt van City en dan zij ze de chokers? Zijn er geen andere deelnemers die meedoen in de competitie? Want daar lijkt het op en zo stijlvol is stijlvol niet.

Zo, en nu lijkt City ineens weer de favoriet te zijn. Ik denk gezien hun ervaring en geschiedenis dat zij dit niet meer zulllen weggeven. Het zou toch een mooie prestatie zijn voor hun 2 trebles achter elkaar. Arsenal en Liverpool geven het weg op een moment waar zeer ongunstig is. Dit gaat City echt niet meer weggeven. Zeker nu in een periode waarin De Bruyne weer fit is en zij altijd op hun best zijn. Dit is echt zonde voor Arsenal. Zij hebben de titel hier echt mee weggegeven. Ik zal dit niet dezelfde choking noemen als vorig jaar waarin Arsenal het in meerdere wedstrijden weggaf, maar het niveau is ontiegelijk hoog en nu weet je gewoon dat je City niet in een positie moet zetten waarbij zij het in eigen hand hebben.

Jammer voor Arsenal, en ook voor Liverpool, maar dit hebben ze aan zichzelf te danken. Hoe zit het eigenlijk met die 135 aantijgingen tegen City? Wordt daar nog wat mee gedaan? Inmiddels wordt de ene na de andere kleine club zwaar bestraft voor 1 of 2 overtredingen, maar het onderzoek naar het gesjoemel van de eeuwige landskampioen kan maar niet worden afgerond. Die zullen wel een standje krijgen en een boete van 2 miljoen pond of zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren