Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal straft gebrek aan lef bij Valencia met laat doelpunt af

Laatste update:

Arsenal heeft donderdagavond een degelijke overwinning op Valencia in de eerste halve finale van de Europa League geboekt. Het team van manager Unai Emery won in het eigen Emirates Stadium met 3-1 van de club uit LaLiga, dankzij een dubbelslag van Alexandre Lacazette en een late treffer van Pierre Emerick-Aubameyang. Het uitdoelpunt biedt los Che enig perspectief voor de return, volgende week donderdag in het Mestalla.

Het bezoek uit Oost-Spanje startte goed aan de wedstrijd en had eigenlijk al via Carlos Soler aan leiding moeten gaan, maar zijn inzet van dichtbij na voorbereidend werk van Rodrigo ging over het doel van Petr Cech. Twee minuten later was het alsnog raak: na een corner van Dani Parejo vanaf links kopte Rodrigo de bal bij de tweede paal richting de eerste paal, waar Mouctar Diakhaby met het hoofd afrondde: 0-1.

Een heerlijke counter leidde zeven minuten later al de gelijkmaker van Arsenal in: Lacazette stuurde Aubameyang richting het zestienmetergebied, waar hij vervolgens de bal weer terugkreeg en kon afronden. De Fransman nam in de 25e minuut ook de 2-1 voor zijn rekening: na een pass van Granit Xhaka kopte hij het leer achter Neto. Een hard gelag voor de bezoekers, die in defensief opzicht een onzekere indruk maakten en daarmee de goede start in Londen geen vervolg konden geven.

Arsenal had na de onderbreking liefst zeventig procent balbezit tegen een Valencia dat niet fris oogde en louter voorspelbare aanvallen kon opzetten. De Londenaren slaagden er echter niet in om de voordelige marge te vergroten. Lacazette miste een goede kans na een pass van Aubameyang en daarna stond Neto een hattrick van de aanvaller in de weg, met onder meer een redding met zijn benen.

Valencia had kleine kansen via Kevin Gameiro en Diakhaby, maar leek vanwege de uitgoal ogenschijnlijk genoegen te nemen met een minimale nederlaag en toonde weinig lef. Het ging in de slotfase mis voor de ploeg van Marcelino. Neto had een goede redding in huis op een inzet van Lacazette, maar de aanval ging door en na voorbereidend werk van Sead Kolasinac ontdeed Aubemeyang zich van José Luis Gaya en rondde hij af.

Wie gaat de finale bereiken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kijk mensen, daarom moet je hoop hebben. Hele goede wedstrijd van Arsenal op het eerste kwartier na. Daarna bijna niet in de problemen gekomen op een schot van Gameiro na. Jammer dat Lacazette die grote kans mistte anders ben je bijna zeker van de finale. COYG!

2 mei 2019 om 23:03

Die hoop blijft wel aanwezig hoor (spreek ik nu even namens andere Arsenal supporters hier), maar met de afgelopen wedstrijden in het achterhoofd is het lastig om in te zien waarom de spelers het nu wel zouden kunnen opbrengen om een degelijke wedstrijd te spelen.

Ik vond overigens niet dat Arsenal een hele goede wedstrijd speelde. Het eerste kwartier gingen ze inderdaad verder waar ze de afgelopen 3 wedstrijden gebleven waren en daarna richtten ze zich weliswaar op, maar ze werden ook wel aardig in het zadel geholpen door Valencia dat alleen maar achteruit liep. Zoals dit artikel treffend beschrijft, straft Arsenal het gebrek aan lef bij Valencia af. Niet meer en niet minder,

Dat neemt niet weg dat ik niet blij ben, maar ik wilde deze kanttekening toch even plaatsen.

2 mei 2019 om 23:07

Met je eens dat Valencia veels te laf speelde om het maar zo te noemen. Wel een cruciale 3e goal. Nu 1 away goal maken en dan zijn we, hopelijk, in de finale. Alhoewel je het nooit weet met onze verdediging en uitwedstrijden.

2 mei 2019 om 23:12

Precies! Ben er lang niet zeker van nog, maar 3-1 is toch een heel stuk lekkerder dan 2-1. Laten we samen hopen volgende week, haha.

Ik heb echt geen zin in nog een jaar EL en ik wil Kroenke niet nog extra smoesjes geven om niet flink te investeren in klasse spelers.

Valencia wat doe je.. kom je zo ver in Europa ga je zo laf spelen. Zo jammer dit weer.

2 mei 2019 om 23:01

Al helemaal na de start. Die hadden Arsenal echt pijn kunnen doen als ze hadden doogedrukt.

Hard op weg naar een prachtige Londense finale!

Jammer dat de finale in Baku is, amper te doen voor de Britse en andere West-Europese fans van die clubs. Vanaf Londen vlieg je meer dan 9 uur en zijn goedkoopste ticketprijzen rond de 700 pond. Je vraagt je toch af wie je nou een plezier doet met een finale in zo'n uithoek van Europa, ver verwijderd van het kloppend hart van Europees voetbal.

2 mei 2019 om 23:11

Wie is gewoon dan? Denk dat je de mensen in Baku daarmee zeker wel een plezier doet

2 mei 2019 om 23:17

tja, volgensmij vinden die mensen in baku zichzelf meer Aziaten dan Europeanen

2 mei 2019 om 23:19

Betwijfel het. De mensen in Baku kunnen een kaartje niet eens kopen, met zulke prijzen. Dat stadion heeft een schat aan geld gekost en staat bijna altijd leeg. Tenzij iemand daar een concert geeft. Dit is niks anders dan een dictator die zijn imago wil verbeteren door middel van sport.

2 mei 2019 om 23:21

Ik bekijk het natuurlijk voornamelijk uit het oogpunt van Arsenal (en Chelsea) supporters. Ik snap het punt dat het een mooie pot is voor de lokale bevolking is, maar ik vraag mij wel af of je moet willen dat een finale amper bereikbaar is voor het overgrote deel van de fans van de finalisten. De eerste finale sinds 2006 bijwonen kost voor een Arsenal gewoon nog de prijs van een halve seizoenskaart (en die zijn al belachelijk duur) of 1/3 van het maandelijkse modale inkomen in Londen.

Onder de streep denk ik dat je met een finale in ten westen van Moskou meer mensen een plezier doet.

2 mei 2019 om 23:33

Azerbaijan is zelfs geen Europees land, snap ook niet dat ze daar een finale houden. Ik snap de reden ($$$$$$$$$$) wel maar dit hoort niet.

De meeste fans en grootste competities zitten in onze regio en landen. Dus dan zou je gewoon Engeland, Duitsland, Belgie, Nederland, Spanje, Italie, Portugal,, .... moeten aanduiden als land om de finale te spelen.

De grote jongens hebben alleen maar geld en uitbreiding in hun hoofd en willen dat iedereen bereikt kan worden. Zie je ook in de VS met de NBA en NFL dat ze eigenlijk een Europees team zouden willen hebben (succes, buiten de wedstrijd krijg je nog zoveel problemen zoals reistijden, belastingen, spelers die hier al dan niet moeten wonen, ....).

3 mei 2019 om 10:08

Ik ben het grotendeels met je eens, maar ondanks dat Azerbeidzjan geografisch (deels) Aziatisch is, horen ze wel gewoon bij de UEFA en zijn ze als voetballand dus gewoon Europees. Baku als speelstad is dus geen uitbreiding, maar een keus uit een aantal Europese speelsteden die voor deze finale een bid hadden ingediend. Alle UEFA-landen komen hiervoor in aanmerking (en dus ook Azerbeidzjan) maar daar blijft het ook bij. Het is dus niet zo dat bijvoorbeeld Japan binnenkort ineens een EL-finale mag organiseren want die zijn op geen enkele manier Europees. Niet te verwarren met bijvoorbeeld de Spaanse bond die ineens wedstrijden wil laten spelen in Noord-Amerika en Azie, of de voorbeelden die jij opnoemt. Dat is wel een commerciele uitbreiding. Overigens is Baku volgend jaar ook een speelstad tijdens de jubileumeditie van het EK.

2 mei 2019 om 23:13

De gewone man kan sowieso niet snel bij zo'n finale zijn. Bij de champions league finale gaat wat ik heb gehoord 60% van de kaartjes naar sponsoren. Denk dat dat bij de Europa league niet veel anders is.

2 mei 2019 om 23:27

Voor fans van de finalisten is afhankelijk van de club een kaartje bemachtigen wel mogelijk. Voor de finalisten van de Champions League finale zijn bijvoorbeeld 17,000 kaarten per finalist beschikbaar voor supporters. Als trouwe supporter met genoeg loyaliteitspunten e.d. zit je daar wel bij.

3 mei 2019 om 01:46

Ik hoop zo dat dat stadion voor 2/3de leeg staat tijdens de finale. Ik vrees alleen dat dit niet het geval zal zijn. Je hebt genoeg "gekken" die alles voor de club die ze supporteren over hebben. Daarnaast zijn er ontzettend veel bobo's van sponsoren die kaartjes krijgen en Azerbeidzjan een interessant exotisch oord vinden.

3 mei 2019 om 03:44

Meer dan 9 uur? Dan zit je wel een stuk verder dan Baku.

3 mei 2019 om 13:12

Overstappen in Helsinki

Lekker Arsenal, benieuwd naar de reacties van DT en Troopz. Gun alle Arsenal fans die Europese cup!

2 mei 2019 om 23:00

Thanks man. Mooie reactie van je! We hopen er op

2 mei 2019 om 23:09

Merci ! Ik hoop het zo...

Resultaat is zeker niet verkeerd, ondanks het matige spel. Nu hopen dat de blessure Koscielny ,die een goeie tweede helft speelde, meevalt. Alles inzetten op de EL vanaf nu, top 4 verwacht ik niet meer.

2 mei 2019 om 23:02

Het spel was niet zo matig hoor. Arsenal creeerde meer kansen en kreeg er bijna geen tegen. Ik ben blij met de uitslag die eigenlijk nog wat groter mogen zijn. Die 3-1 was wel cruciaal vanwege het uitdoelpunt. Ik ben er iig blij mee.

Jammer van die late tegendoelpunt. Hopelijk dat Valencia thuis zijn ‘Cojones’ laat zien en Arsenal eruit knikkert, wat ik overigens wel degelijk zou zien gebeuren, maar Arsenal heeft natuurlijk een lekkere uitgangspositie, gefeliciteerd alle Arsenalfans die achter hun club zijn gebleven!

2 mei 2019 om 23:04

Zie persoonlijk Frankfurt eerder Chelsea uitschakelen dan Valencia Arsenal. Maar bon, toch merci!

Wat een begin weer. Zeg jullie eerlijk hield mijn handjes wel vast na die tegentreffer. Maar goed bleven goed spelen en het werd beloond. Ik geniet van de meters die Ozil maakt voor de rest de onze goude duo weer daar voorin 🥰. Mustafi ( pik hem eruit omdat ja .. iedereen weet dat ) speelde vandaag gewoon goed. Deed wat hij moest doen geen gekke dingen. Kunnen we de finale niet gewoon thuis spelen? Coyg!

2 mei 2019 om 23:05

Voor Mustafi begrippen deed hij het idd goed. Ozil valt mij dit seizoen trouwens meer op in andere opzichten zoals loopacties om ruimte te creeëren voor anderen en de vuile meters die hij meer lijkt te maken.

3 mei 2019 om 09:28

En toch blijven mensen zeggen dat hij niet hard werkt...

goeie wedstrijd gespeeld op die kwartier na Coyg

Lacazette, een van de enige heerlijke spelers van dit Arsenal.

2 mei 2019 om 23:10

Hij had de 3-1 echt moeten maken. Voor de rest speelde hij inderdaad heerlijk. Hij is zo fysiek sterk en heeft soms verrassend een heerlijke dribbel. Hopelijk zien we meer van Laca en Auba samen.

Heel slecht begin van de wedstrijd, leek bijna wel een gebrek aan concentratie bij sommigen.... Daarna redelijk herpakt met 2 belangrijke goals van Laca. 2e helft was stukken beter, hadden eigenlijk nog meer moeten scoren. Uiteindelijk de belangrijke goal van Auba en nu ziet het er allemaal een stukje beter uit. Mag hopen dat we volgende week in de uitwedstrijd niet gaan chocken met deze goede uitgangspositie!

2 mei 2019 om 23:06

Ik zie ons echt geen 3-1 voorsprong weggeven. Ik heb er 100 procent vertrouwen in. Hopelijk kan Frankfurt Chelsea uitschakelen volgende week. Zou een mooie finale zijn. We zijn er zeker nog niet maar Chelsea/arsenal heb ik al zo vaak gezien.

Ik ben geen fan van Valencia maar ik heb me toch kapot lopen ergeren. Marcelino is een trainer die Altijd 4-4-2 speelt. Waarom nu dan opeens niet? Diakhaby op het middenveld was een drama. Soler was ook dramatisch. Roncaglia had geen idee wat hij moest doen op links tijdens de eerste helft. Dan krijgen ze door een zwak Arsenal achterin nog de kans om er 3 te maken en dat laten ze dan ook na. Wass en Gameiro die erin komen maken meteen een verschil maar terecht dat ze alsnog worden afgestraft. Neto was ook heel twijfelachtig, bij alle 3 goals had hij het beter kunnen doen.

2 mei 2019 om 23:21

Ik probeer er enig begrip voor op te brengen, maar het lukt me eigenlijk niet echt. Ik snap best dat je iets moet op het middenveld als zowel Kondogbia en Coquelin afwezig zijn, maar zet daar dan gewoon Wass neer en hou vast aan je eigen tactiek... Besluit meneer om uitgerekend deze wedstrijd ineens te gaan lopen experimenteren met een 3/5 mans defensie en Diakhaby als verdedigende middenvelder.

Al 2 jaar lang speelt die 4-4-2 en weigert het systeem aan te passen zelfs wanneer ze op degradatie stonden eerder dit seizoen. Tactisch ontzettend sterk en een defensie die amper te passeren is. Atletico was vorige week bijvoorbeeld pas de 1e ploeg die 3x wist te scoren tegen dit Valencia, maar vanavond mag je blij zijn dat het bij slechts 3 goals is gebleven.

Maargoed, Coquelin mag volgende week weer meedoen en dan ook hopelijk ''gewoon'' weer een 4-4-2 met Guedes op de vleugels en Gameiro naast Rodrigo. Het zal spoken in Mestalla en ik gok dat Emery er alles behalve gerust op zal zijn.

reamuntada

2 mei 2019 om 23:28

Zit jij ook zo te balen als je Lacazette zo ziet spelen en weet dat hij bijna een van ons was? Met Griezmann en Lacazette had je een koningskoppel gehad voor de komende jaren. Nu moeten we het doen met een ramdebiel genaamd Diego Costa. Ze hadden beide evenveel gekost en met de een heb je een technisch begaafde topspeler erbij en met de andere een speler zonder enige techniek of balgevoel en daarnaast vaker geblesseerd dan fit.

Lacabloodclaatzette! Met 1 been in de finale, 1 doelpunt in Valencia is hopelijk al genoeg. Let's go!

3-1 gewonnen. Geen idee hoe na zo'n slecht begin. Maar ik klaag niet.

Meer.

Ik klaag niet meer dan dat ik al gedaan heb tijdens de wedstrijd. Verwacht wel wat uitdoelpunten van Arsenal, dus denk dat we de finale gaan bereiken.

2 mei 2019 om 23:30

"Ik klaag niet." Dat ik dit uit jouw mond heb mogen horen...

3 mei 2019 om 09:47

Ja, daar kan ik niks tegen in brengen.

Unai Emery. Koning van de Uefa Cup.
Arsenal mag blij zijn met zo'n trainer, ik denk dat ze de weg omhoog vinden onder unai.

2 mei 2019 om 23:13

AMN speelt de laatste ook erg goed

2 mei 2019 om 23:17

Erg goed? Nee. Hij vangt Bellerin acceptabel op maar is totaal geen back. Defensief te zwak en vaak uit positie.

2 mei 2019 om 23:21

hij is ook geen back, hij is wingback of een RM. net als Kola, worden vaak genoemd als verdedigers maar zijn toch meer een wingback/middenvelder
dan een verdediger

3 mei 2019 om 11:52

Nee, Maitland-Niles is eigenlijk een CM. Hij is niet zoals Kola. Geen idee waar je dit vandaag tovert.

2 mei 2019 om 23:16

Je bent vergeten hoe bellerin de laatste 2 jaar gespeeld heeft zeker? Amn is gewoon goed, Arsenal mist eerder Holding. Bellerin speelt volgend seizoen pas weer

2 mei 2019 om 23:18

Bellerin is niet altijd goed geweest, maar je mist hem aanvallend wel hoor. Heeft een goede tactiek en sterk in de combinatie. Ik mis hem zeker.

2 mei 2019 om 23:29

Amn is meer zekerheid achter ondanks zijn foutje deze wedstrijd en domme overtreding waar hij zijn tweede gele kaart pakte tegen Leicester, brengt hij zoveel meer zekerheid achterin, zijn passing is een stuk beter. Hij is alleen iets minder snel dan bellerin

Heb de match niet gezien. Ben er de laatste tijd wel klaar mee namelijk. Desondanks is 3-1 een prima resultaat. Zonde van de tegengoal. Dankjewel Lacazette.

2 mei 2019 om 23:30

Vertel mij wat. Dit seizoen is volledig gedragen door Lacazette (ondanks dat men voornamelijk de credits aan Auba geeft voor zijn goals). Vandaag leek dat weer het geval te zijn. Arsenal is altijd shakie.

Wat vonden de kenners van Ozil? Persoonlijk vind ik dat Ozil dichter bij de goal vd tegenstander moet spelen. Juist daar is hij gevaarlijk met zn voetbalintelligentie. Andere spelers mieten juist in dienst van hem spelen zodat hij geen overbodige meters hoeft te maken. Je zou dan kunnen concluderen dat Ozil middelmaat achter zich heeft staan. Een type Qua niveau Busquets, Kante, Thiago, Kimmich.

2 mei 2019 om 23:50

Hij zal wel moeten, aangezien je niet drie spelers (Lacazette, Aubameyang en dan Özil) dicht bij het goal kunt zetten, tenzij je een blok met kilometervreters erachter hebt. Daarom zou als Arsenal zijnde ook een beest als Kondogbia halen. Samen met Torreira en Xhaka zou dat prima staan denk ik.

3 mei 2019 om 00:50

Die Ndombele van Lyon moet je ws bekijken, das een geweldenaar.
Zou perfect bij Arsenal passen alleen betaal je er wat voor.

3 mei 2019 om 07:36

Dan liever zonder Xhaka, want die is traag als stront.. Dan heb ik liever een dynamisch middenveld met power en dan dus eerder zoals Marshmallow zegt een type Ndombele. Kondogbia kan ook zeker trouwens. Ik zou in ieder geval iemand met fysiek willen zien.

Gun de Arsenal fans, die na jaren van teleurstellingen en diepe dalen, toch echt een prijs. Toch vind ik Valencia ook een prachtige club, met heerlijk fanatieke fans. De sfeer in Mestalla is ongekend en niet te vergelijken met die van de Emirates. Lastige keus dus, maar ik denk dat Arsenal vandaag een flinke stap heeft gezet, maar er zeker nog niet zijn. Valencia is een ploeg die je opeens in de greep kan hebben en goed kan omschakelen. Helemaal als het publiek er in gaat geloven, kunnen er nog gekke dingen gebeuren. Jammer dat Valencia zo laf speelde na die geweldige start, want er staat echt een heel goede ploeg. Spelers als Gaya, Parejo en Rodrigo kunnen echt beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren