Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea bevestigt wat velen al vermoedden en presenteert opvolger Cech

Laatste update:

Christopher Vivell is officieel de nieuwe technisch directeur van Chelsea, zo maakt de Engelse topclub bekend. Twee maanden geleden werd al een voorschot gedaan op zijn aanstelling, toen Vivell plots het veld moest ruimen bij RB Leipzig. Volgens een verklaring op de clubsite lag 'een meningsverschil' daaraan ten grondslag. Vivell was toen echter al in beeld om Petr Cech op te volgen bij Chelsea en was al geruime tijd akkoord.

Chelsea was al enige tijd op zoek naar een nieuwe sportief directeur. In juni besloot de club uit Noord-Londen afscheid te nemen van Cech. Eigenaar Todd Boehly besloot tijdens zijn eerste maanden als eigenaar de rol op interim-basis te vervullen, maar gaat de taken nu definitief overdragen aan Vivell. Het ontslag van Vivell bij Leipzig kwam volgens Engelse media dan ook niet uit de lucht vallen. De 35-jarige Duitser zou al in een eerder stadium verschillende keren hebben afgesproken met Chelsea.

Vivell trad twee jaar geleden in dienst bij Leipzig, nadat hij bij Red Bull Salzburg een soortgelijke rol had bekleden. De directeur werkte in Oostenrijk onder meer samen met Christoph Freund en was een van de ontdekkers van Erling Braut Haaland. Ook Freund stond op het wensenlijstje van Chelsea om de vertrokken Cech op te volgen, maar hij zag af van een vertrek. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik op de beste plek ben in Salzburg. Een vertrek is uitgesloten voor mij."

Naast Vivell en Freund stonden ook Luis Campos (Paris Saint-Germain), Monchi (Sevilla) en Michael Edwards (voorheen Liverpool) op de nominatie om als opvolger te dienen van Cech, maar hun komst bleek niet haalbaar. Boehly wilde alles in het werk stellen om Vivell nog voor het WK aan het werk te hebben. Zijn taken bij bij Leipzig worden overgenomen door Max Eberl. Laatstgenoemde is op 15 december in dienst getreden bij die Roten Bullen.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet niet wat ik van deze man moet vinden. Vind Leipzig de laatste jaren niet bepaald wauw bezig. De leuke spelers die ze hebben zijn veelal van hun zusterclub uit Salzburg en op Gvardiol na is er onder zijn leiding weinig bijzonders gehaald. Heeft ook nooit een geschikte vervanger voor Nagelsmann kunnen vinden. Zitten al met de derde trainer in twee jaar.

7 oktober 2022 om 14:29

Derde trainer in twee jaar? Uiterst geschikt voor Chelsea dan.

7 oktober 2022 om 14:53

Hij heeft nog best wel wat (sub)toppers ontdekt, zowel bij Salzburg als Leipzig: Szoboszlai, Adeyemi, Haaland, Okafor, Sesko, Gvardiol, Samardzic en Simakan.

7 oktober 2022 om 15:06

Daar zit wel een hele team achter he. De scouting van red bull zelf is van een goed niveau. Als TD bij Leipzig zelf, dus 2020 tot en met nu, heeft hij buiten de spelers van de red bull concern om, de volgende spelers gehaald: Sorloth (wel een miskoop, staat nu wel op 7 wedstrijden, 5 goals en 2 assist bij Sociedad als vervanger van isak), Martinez (als potentiele vervanger van Gulasci, nu verhuurd aan Genoa), Samardzic (nu bij Udinese, was voor lange termijn), Henrichs (aardig), Silva (loopt niet heel lekker), Gvardiol (top), Angelino (best sterk, nu hoffenheim ivm deal met Raum), Moriba (lange termijn, maar niet heel denderend), Simakan (aardig), Brobbey (mislukt qua prestaties, maar wel dikke winst gemaakt), Raum, Werner, Blaswich en Diallo. Schlager is gehaald van Wolfsburg, maar komt ook van de red bull concern. Dus wel redelijk gemixed qua aankopen. Op verkoopgebied heeft hij het niet onaardig gedaan.

7 oktober 2022 om 15:29

Uiteraard, maar als eindverantwoordelijke beslis jij welke spelers binnenkomen en welke niet. En er zitten ook zeker miskopen tussen, maar om nu te zeggen dat op Gvaridol na en zusterspelers hij niks heeft weten te halen met zijn team, is onzin.

7 oktober 2022 om 15:33

Maar bij Salzburg zat hij hoofd van de scouting en was hij niet de TD. Die rol heeft hij alleen vervuld bij Leipzig nu voor 2 jaar. met gemixte resultaten.

7 oktober 2022 om 15:39

Dat is hij 1 jaar gewest bij Salzburg, om vervolgens TD voor 3 jaar te worden bij Salzburg.

7 oktober 2022 om 15:15

Laatste 3 jaar halve finale CL, El en 1/8ste finale CL. 2 van de 3x in de bekerfinale gestaan, waarvan 1x gewonnen. En 3de, 2de en 4de plek. Wat hadden ze daarvoor precies gepresteerd dan?

Hoezo zou je iemand ontslaan die interesse heeft van een andere club dan? Zo logisch vind ik dat helemaal niet. Chelsea zou echt wel een afkoopsom betalen als ze hem willen

7 oktober 2022 om 14:35

Omdat die meerdere keren met Chelsea heeft gepraat en een akkoord heeft bereikt achter Leipzig om? Lijkt mij tenminste wel terecht om dan te ontslaan als het zo zit.

7 oktober 2022 om 15:06

Dan zou ik hem juist aan z'n contract houden. Laat Chelsea dan maar met een zak geld komen als ze zo graag willen.

We zijn wel lekker bezig met mensen uit het Red Bull concern aanstellen en los proberen te weken he? Red Bull Chelsea, maar dan net even anders.. Hij zal vast heel kundig zijn, de Engelse media zijn erg positief over hem en in de Duitse media las ik ook weinig dingen die me reden tot zorgen maken gaven. Helemaal prima aanstelling dus! Nu nog een sportief directeur en dan begint het er qua organisatie een beetje op te lijken

Nu is de kans dat Nkunku naar Chelsea al helemaal groot. Nkunku wordt de grootste speler van Chelsea voor de komende jaren.

7 oktober 2022 om 14:52

Denk dat Nkunku wel even twee keer nadenkt of hij naar Chelsea gaat. Ik denk niet dat ze in de top 4 gaan eindigen dit seizoen.

7 oktober 2022 om 15:12

Wist je dat Nkunku eigenlijk gewoon 2 keer Nku achter elkaar is? Eigenlijk gewoon Nku Nku. Zag ik net op insta, cannot be unseen.

21 december 2022 om 12:28

Klopt nieteens

21 december 2022 om 12:45

Vertel amount, wat klopt er niet aan?

21 december 2022 om 12:47

Dit is al rond

21 december 2022 om 14:04

Nkunku naar Chelsea is al rond he. Here we go!

Prima aanstelling! Ik denk dat Chelsea met Vivell en Macaulay gaat overbruggen tot dat Michael Edwards beschikbaar is in de zomer. Wat mij betreft heb je dan een heel sterk duo zitten. Hopen dat deze wel doorkomt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren