Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Arsenal-spits ter waarde van 58 miljoen wimpelt Chelsea af voor AS Monaco

Laatste update:

Folarin Balogun wordt naar alle waarschijnlijkheid speler van AS Monaco, zo weet journalist
Dharmesh Sheth van Sky Sports te melden. De Monegasken naderen een mondeling akkoord met Arsenal, de huidige werkgever van Balogun. De Amerikaans international heeft zijn jawoord gegeven en een persoonlijk akkoord bereikt met Monaco. Onder meer Chelsea, Tottenham Hotspur, West Ham United en Fulham vissen achter het net.

Dat Balogun naar alle waarschijnlijkheid verkast naar een club uit de Ligue 1, mag gezien de interesse van Premier League-clubs een verrassing heten. Toch weet Balogun dat hij zich thuis voelt in de Ligue 1. Vorig seizoen stalde Arsenal de 22-jarige New Yorker bij Stade de Reims en dat werd een groot succes voor beide partijen. Balogun maakte liefst 22 treffers en was daarnaast ook nog goed voor 3 assists. Het leverde Balogun net geen nominatie op voor speler van het jaar in Frankrijk, maar mede dankzij zijn treffers bleef Reims liefst negentien competitiewedstrijden ongeslagen onder succestrainer Will Still.

Balogun keerde na afloop van vorig seizoen terug bij Arsenal, waar hij na zijn formidabele seizoen klaar leek voor een kans in het Emirates Stadium. The Gunners zien het echter niet volledig zitten in de spits. Balogun zat tijdens de eerste wedstrijden van het nieuwe Premier League-seizoen niet in de selectie en zag manager Mikel Arteta in de spits kiezen voor Eddie Nketiah, ondanks de afwezigheid van de geblesseerde Gabriel Jesus. Arsenal staat ervoor open om Balogun te verkopen voor 50 miljoen pond (ruim 58 miljoen euro), wist Sky Sports woensdag al te melden.

Ook Chelsea had interesse in Balogun en vroeg bij Arsenal al naar de voorwaarden van de aanvaller. Volgens Sky Sports zou de vraagprijs voor the Blues hoger liggen dan bij een buitenlandse club. Ook West Ham, Tottenham en Fulham hebben interesse getoond, maar Balogun keert naar alle waarschijnlijkheid dus terug in de Ligue 1. Monaco is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen met zes punten uit twee wedstrijden. De club versterkte zich eerder deze zomer al met onder meer Denis Zakaria (Juventus) en Mohammed Salisu (Southampton). Wissam Ben Yedder is doorgaans de spits bij Monaco, waardoor Myron Boadu vaker dan hem lief is op de bank plaatsneemt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

58 miljoen voor een speler die het 1 jaar heeft laten zien in de ligue 1 daar zeg ik geen nee tegen. Zie hem liever naar Monaco gaan dan chelsea, je wilt je concurrent niet versterken voor het geval hij begint met goals maken.

Lijkt me een uitstekende aankoop van Monaco.

Boadu kan beter vertrekken, komt tekort en krijgt weinig speeltijd als Balogun komt.

Zie Bolagun over paar jaar wel voor een megabedrag weer verkocht worden. Was vorig seizoen erg sterk en in een aanvallend Monaco zal hij ook zijn goals wel maken.

Had gehoopt dat hij een kans zou krijgen bij Arsenal maar dit is wel een lekker bedrag.

Had liever dat hij voor een kleiner bedrag werd verkocht met een doorverkoop percentage of terugkoop clausule. Zo houd je de deur nog open als je over 3/4 seizoenen een nieuwe spits nodig hebt.
Het is wel een fijne bedrag en niet verwacht dat Monaco het kon betalen maar we weten de fijne details nog niet.

24 augustus 2023 om 17:53

Waarom laat Arsenal deze jongen gaan? Jesus is nogal blessuregevoelig en Eddie is toch niet de topspits waarmee je meedoet voor een kampioenschap? Waarom wordt deze jongen niet verhuurt om volgend jaar de concurrentiestrijd met Jesus aan te gaan?

24 augustus 2023 om 18:00

Hij wilt zijn contract niet verlengen. Dan kan je het beste nu verkopen wanneer de marktwaarde op zijn hoogst is (loopt nog 2 jaar door). Daarnaast wilt hij niet vechten voor zijn plek en Eddie Nketiah heeft geen moeite om op de bank te zitten.

24 augustus 2023 om 18:09

Hij wil gegarandeerde speeltijd wat ergens wel logisch is voor een spits van zijn leeftijd. Arsenal kan hem dit niet garanderen omdat Jesus voor hem in de pikorde staat. Ik ben voor dit bedrag niet rouwig om zijn vertrek. Voldoende opties met Jesus, Nketiah en Trossard en daarnaast Havertz en Martinelli die als gelegenheidsspits kunnen fungeren. Toch zou ik graag nog een ander type spits zien. Een kopsterk aanspreekpunt zoals Giroud of Toney. Ik heb het gevoel dat Arteta Havertz in gedachte heeft voor die rol en die vulde het tegen City goed in, maar ik zie toch meer een stormram-achtige spits komen. Dan kun je ook nog cashen op Nketiah waar je toch wel tussen de 30 en 40 miljoen voor moet kunnen krijgen van een West Ham of Palace.

24 augustus 2023 om 22:09

Ik zou het zo gek nog niet vinden om, ondanks dat Toney geschorst is, hem toch te halen. Hij mag weer meetrainen vanaf september en je bent eventueel topclubs voor. Ook kun je hem nu voor zacht prijsje ophalen nu hij geschorst. Hij mag dan pas vanaf januari meedoen, maar als je hem toch in winter wilt kopen, kun je dat net zo goed nu doen en hem alvast acclimatiseren in team process

24 augustus 2023 om 22:55

Ik zou tekenen voor de komst van Toney, maar ik las vandaag dat Brentfornd 80 miljoen pond vraagt in januari, dat is wel gekkenwerk. Maar ik zou hem geweldig vinden voor Arsenal. Kan beter mee voetballen dan velen denken

24 augustus 2023 om 17:53

Nouja, als er 1 club de afgelopen jaren megabedragen heeft geïncasseerd dan is het Monaco wel. Wellicht ruiken ze bloed nu PSG matig is begonnen.

24 augustus 2023 om 18:01

Ze hebben inderdaad geld nu ik erover nadenk. Ja dat klopt. Balogun kan ze flink helpen voor een eventuele titelstrijd met PSG. Goede speler.

Mooi dat hij dan echt bijna weg is voor een mooi bedrag. Hebben het hard nodig om zo nog een vervanger voor Timber en eventueel nog een winger erbij te halen.

24 augustus 2023 om 22:10

Toney zou ik een betere versterking vinden.

24 augustus 2023 om 22:35

Zie hem graag komen maar op dit moment ligt daar de prioriteit niet. Vervanger van Timber is hard nodig ook nu Tierney naar Sociedad gaat. En voor Saka hebben we eigenlijk ook geen Back up.

24 augustus 2023 om 23:36

Anderzijds heb je voor de linksback positie Zinchenko, Kiwior en Tomiyasu, terwijl we op rechts White, Tomiyasu en Partey hebben. Als Arteta niet van plan is om vaker met Partey op rechts te spelen, is het wellicht handig om een Fresneda te halen. Je wil immers niet met Rob Holding komen te spelen, maar volgens mij moet je bovenop Timber nog 3 blessures achterin krijgen voordat het zover komt. Tomayisu moet fit blijven, is wat mij betreft voor alle posities achterin een geweldige backup.Edit: ik vergeet de mogelijk vertrekkende Tierney nog

Prima bedrag, Balogun wou vorig seizoen graag zijn contract verlengen maar wou deze zomer niet eens de strijd aangaan voor een basisplek. Vrij zwak maar goed. Hopelijk nu nog een vervanger voor Timber en een goede back up spits.

24 augustus 2023 om 18:27

Hoeft niet per se zwak te zijn. Hij weet wat hij wil, kan juist ook sterk zijn. Extra spits is niet nodig, nog wel een backje erbij

24 augustus 2023 om 18:42

Waarom dan wel je contract willen verlengen vorig seizoen?

Als je gegarandeerd een vaste basisplek wilt vind ik het vrij zwak ja. Niemand hoort gegarandeerd te zijn van een plek. Dat moet je hoe dan ook verdienen na mijn mening.

24 augustus 2023 om 18:54

Dat zijn toch echt twee verschillende dingen. Wat mij betreft getuigt het van inzicht dat hij niet zou gaan spelen met Jesus Nketiah en ook nog Havertz voor hem in de pikorde. En op zijn leeftijd moet je gewoon spelen. Slimme keus van hem en goed voor Arsenal’s portemonnee.

24 augustus 2023 om 19:36

Je bent een 21 jarige die nog niks heeft bewezen. Wat verwacht je dan? Als hij wou blijven dan was hij 2de spits geweest en had hij nu veel minuten gemaakt omdat Jesus geblesseerd was.

Je moet bewijzen dat je goed genoeg bent. Je kunt niet dingen eisen. Dan overschat je jezelf aan alle kanten.

24 augustus 2023 om 20:17

Maar Nketiah faalt ook constante dus.

24 augustus 2023 om 20:18

Deels mee eens arsenal890. Anderzijds: jij neemt alle rumors voor waar aan en gaat er 100% vanuit dat dit de reden is. Niemand vanuit Arsenal of Balogun zelf hebben er wat over gezegd. Het is dus compleet giswerk.

Ik zelf denk dat de waarheid in het midden zal liggen. Alle fans die nu alle blaam op Balogun gooien vind ik persoonlijk onterecht. Net zoals niet Arteta of de club alle blaam treft. Persoonlijk vind ik dat Balogun meer had moeten doen, maar ook dat Arteta meer had moeten doen voor hem.

Dat gezegd hebbende is het dan wel een duidelijke keus van de club en eindelijk een keer een speler goed verkopen. Ik vind het jammer dat Balogun niet bij ons een toekomst heeft, maar dan ben ik wel tevreden dat hij een flinke transfersom oplevert. Dan is het uiteindelijk een win-win situatie voor beide partijen.

Eindelijk weet Arsenal een speler voor een goede prijs te verkopen. Dat is en blijft toch wel een beetje de achilleshiel. Had zelf Balogun wel graag gezien bij Arsenal maar Jesus is nummer 1 en Nketiah doet het ook steeds beter. Daarbij is hij (Eddy) homegrown en het wordt in NL nog wel eens onderschat hoe belangrijk dat in UK is. Al met al wel logisch dat ze hem verkiezen boven Balo.

24 augustus 2023 om 19:21

Balogun is ook homegrown toch? Beschikt over de Engelse nationaliteit in ieder geval. Hopelijk worden de verkopen vanaf nu beter. Vond het bedrag voor Xhaka al heel behoorlijk onderhandeld van Edu. Nu nog de overige deadwood lozen; Pepe, Cedric, Holding, Lokonga en Tavares. Hiervan verwacht ik weinig qua opbrengsten, respectievelijk; 0, 0, 10 mln, 15 mln, 10 mln

24 augustus 2023 om 19:37

Wat las ik, Pépé blijft waarschijnlijk?

24 augustus 2023 om 19:42

Klopt las ergens dat arteta gezeten had met hem en zei dat pepe terug kan komen in het team. Maar dan moet pepe wel zijn best doen en vechten voor een plek.

24 augustus 2023 om 19:56

Ik hoop er eigenlijk op. Je komt op rechts mankracht tekort en ik blijf Nicolas een speler vinden met speciale kwaliteiten (die er duidelijk nog niet uit zijn gekomen). Een Pepe kunnen brengen in minuut 80 is om iets te forceren is niet gek met zijn snelheid en schot.

24 augustus 2023 om 20:21

Als er iemand laks is, dan is dat Pepe wel... Waarom zou hij nog de kans krijgen weer? Past voor geen meter in het systeem van Arteta. Bovendien maakte hij in zijn verhuurperiode ook weinig indruk. Geen enkele indicatie is er dus dat hij het nu bij ons wonderbaarlijk beter zal gaan doen...

Nooit zijn prijskaartje waargemaakt, zelfs als je de criminele praktijken van die oud bestuurder van ons eraf haalt. Verlies nemen en doorgaan wat mij betreft.

24 augustus 2023 om 22:04

Ik zou hem ook wel willen zien blijven hoor als er geen waardige rechtsbuiten bij komt. Hij past niet in het combinatievoetbal, maar hij kan echt wel iets. Zag vanmiddag een plaatje voorbij komen waaruit bleek dat hij veel betere stats heeft dan Sancho. Sancho is ook geflopt, maar als Pepe 25 miljoen gekost had waren we met zijn allen niet zo negatief over hem. Ik had toch heel graag Kudus gezien, maar die gaat misschien weer lastig doen als hij op de bank komt te zitten. Kwalitatief blijft Pepe beter dan Nelson

24 augustus 2023 om 22:37

Er schijnt interesse uit Saudi Arabiã« te zijn voor Pepe dus hoop dat dat waar is. Dan krijgen we er ook nog een bedrag voor terug

Als dit doorgaat dan is er voor het eerst eens verkocht voor een wat groter bedrag. Dan haal je toch mooi 100m terug (Xhaka, Mari, Turner, Mavropanos, Trusty) met nog een aantal spelers om te verkopen. Waaronder Tierney, Holding, Tavares en evt Pepe.

24 augustus 2023 om 22:40

Tierney gaat uitgeleend worden aan Sociedad. Krijgen we helaas geen 30 miljoen voor maar wel een kleine lening bedrag en ze nemen het salaris ook over.

Beetje jammer, ik zag het zitten in Balogun. Maar goed, Arteta heeft bepaalde eisen. Je moet er voor willen gaan en je moet willen knokken. Ook Saliba moest heel lang wachten op zijn kans, maar die is uiteindelijk toch doorgebroken. Het is wat het is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren