Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Arsenal mikt op spits die dit seizoen al bij 22 doelpunten betrokken was’

Laatste update:

Arsenal heeft zijn zinnen gezet op de komst van Viktor Gyökeres, zo beweert Record. De aanvaller van Sporting Portugal maakt indruk in de Liga Portugal en was dit seizoen in alle competities al bij 22 doelpunten betrokken. De Zweed beschikt wel over een stevig prijskaartje.

Gyökeres maakte afgelopen zomer voor zo'n twintig miljoen euro de overstap van Coventry City naar Sporting Portugal en lijkt het in Lissabon volledig naar zijn zin te hebben. In de Portugese competitie bezet hij de tweede plek op de topscorerslijst achter Simon Banza (SC Braga).

De Zweed was in competitieverband tot dusver goed voor negen goals en vier assists. Daarmee heeft hij een groot aandeel in de huidige koppositie van Sporting Portugal. Alle competities bij elkaar opgeteld staat de teller op vijftien goals en zeven assists.

Record weet dat Arsenal al verschillende keren een scout heeft laten afreizen om Gyökeres van dichtbij te bekijken. Hoewel de 25-jarige spits al meerdere jaren actief is geweest op Engelse bodem, is hij nooit eerder op de radar verschenen bij the Gunners.

Wel had Gyökeres afgelopen zomer de mogelijkheid om naar Newcastle United en Everton te verkassen. Hugo Viana en Rúben Amorim wisten de aanvaller er echter van te overtuigen om voor Sporting te kiezen. Dat huwelijk is tot dusver een uiterst succesvolle gebleken.

Clausule
Arsenal zal wel diep in de buidel moeten tasten voor Gyökeres, daar de aanvalsleider een afkoopclausule in zijn contract heeft staan van honderd miljoen euro. Sporting is niet bereid om de Zweed voor minder van de hand te doen.

De belangstelling uit de Premier League gaat daarnaast gepaard met interesse van Borussia Dortmund en Sevilla, voegt Record eraan toe. Ook zij stuurden scouts naar Estádio José Alvalade om Gyökeres te bekijken.

Sporting-coach Amorim sluit een vertrek van zijn spits niet uit. "Als een club bereid is om honderd miljoen euro te betalen, kunnen we een deel van dat geld gebruiken om iemand anders te halen. Als dat de clausule is, accepteer ik die", zo zei hij onlangs.

De Portugese coach prijst de houding van zijn pupil. "Hij is altijd als een van de eerste spelers op de club en werkt er keihard voor om iedere dag beter te worden. Hij is altijd beschikbaar als ik hem nodig heb en staat er als het team erom vraagt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kunnen ze niet beter voor Toney gaan? Mag ergens begin januari weer voetballen.

8 december 2023 om 10:20

Ik zou als Arsenal dan eerder voor Santi gaan. Is jonger dan deze speler, presteert in een gelijkwaardige competitie minimaal even goed/beter en gaat natuurlijk nooit 100 miljoen kosten. Maar goed, hij zit natuurlijk in een vormdip (waarin hij nog steeds regelmatig scoort) dus mensen zullen wel weer zeggen dat Santi niks is voor de top.

8 december 2023 om 10:23

Over het algemeen doen spelers uit de Portugese competitie het gewoon beter in de top dan spelers uit de Eredivisie. Zou prima kunnen begrijpen dat Arsenal daardoor eerder voor Gyokeres zou gaan dan voor Gimenez, al lijkt Toney me het meest realistische qua prijskaartje en wat je ervoor terug krijgt.

8 december 2023 om 10:24

Niet echt vergelijkbaar als speler. Deze Gyokeres is wat meer een kapstok die goed is in de hold-up play en goed in de combinatie. Ik denk dat Arsenal daar wat meer voor aan het zoeken is, omdat Jesus en Nketiah natuurlijk niet dat type spitsen zijn.

8 december 2023 om 10:27

Zoveel spelers uit Portugal die voor veel geld zijn gehaald laten het anders niet zien hoor. Daarnaast gaat Toney natuurlijk ook veel meer kosten dan Santi, Brentfort gaat hem echt niet laten gaan voor minder dan 70 of 80 mil. BR-7 volgens mij is Jesus juist befaamd omdat hij erg goed is in de combinatie. Niet perse als kapstok, maar wel als voetballende en inzakkende nummer 9. Met Santi voeg je daar juist wat meer een killer en klassieke 9 aan toe wat in mijn optiek juist voor diversiteit zorgt.

8 december 2023 om 10:42

Want de spelers die uit de Eredivisie komen laten het wel allemaal zien?

8 december 2023 om 10:43

Denk niet dat Santi deze winter al goed genoeg is voor Arsenal.

8 december 2023 om 10:45

Evenals de spelers uit Portugal dus wat is precies je punt?

8 december 2023 om 10:49

Ik denk dat er vooralsnog een heleboel spelers meer uit de Portugese competitie in Europa zijn geslaagd dan spelers uit Nederland de afgelopen jaren. Nederland heeft eigenlijk alleen De Jong en De Ligt te bieden.

8 december 2023 om 11:11

Zeker spursfan, de competities an sich ontlopen elkaar niet veel maar de Portugezen leveren structureel gewoon meer topspelers af, als ik zou moeten schatten, de afgelopen twintig jaar sowieso

8 december 2023 om 11:46

Ik ben wel benieuwd welke spelers uit Portugal de stap direct naar de top hebben gemaakt en zijn geslaagd volgens jou dan. Ik kom namelijk niet veel verder dan Bruno Fernandes, Militao en Ruben Dias die direct die stap hebben gemaakt en zijn geslaagd waar niet veelste veel voor betaald is. Misschien kun je Luis Diaz nog meerekenen. En kom niet aan met Ronaldo ofzo want als we zo lang gaan terugrekenen ken ik er ook nog wel een paar.

8 december 2023 om 11:49

spursfan96 ik vind dit niet heel wetenschappelijk. Er vinden echt zoveel transfers plaats naar andere landen en jij komt met 2 namen van 5-6-7 jaar geleden? Zo doen blind sinisterra en gakpo het bijvoorbeeld ook best naar behoren bij hun clubs, om er zomaar een paar te noemen. En je kunt bergen nog onbekendere spelers verzinnen. Die slagen en niet slagen. Zou tof zijn als iemand eens een uitgebreid overzicht met percentages zou maken.

8 december 2023 om 11:50

Mazraoui basisspeler bij Bayern, Gakpo bij Liverpool, Frenkie bij Barca, Dumfries bij Inter, Simons bij Leipzig, Reijnders bij Milan, Martinez bij Man United, Alvarez bij West Ham, ook Malen en Gravenberch maken ook genoeg minuten bij Dortmund en Liverpool.

8 december 2023 om 11:52

Darwin? Joao Felix? Joao Cancelo?

8 december 2023 om 11:58

Ederson moet daar ook nog zeker bij. Vitinha, Nuno Mendes, Matheus Nunes en Ugarte doen het ook allemaal uitstekend. En als een basisplaats hebben al een argument is dan tellen Felix, Enzo en Darwin ook nog mee natuurlijk. Jimenez voor zijn hoofdblessure.

In een verder verleden heb je nog James, Cancelo, Falcao, Di Maria, Cuentrao, Matic en Alex Sandro.

8 december 2023 om 12:26

Matheus Nunes kan je nou niet noemen dat hij het noemenswaardig uitstekend doet hé Lierse.
Snap je punt, maar Nunes is voor een belachelijk bedrag door City gekocht. Heeft daar nog niets laten zien en bij Wolves was het ook allemaal niet juh van het.

8 december 2023 om 12:32

Darwin geslaagd, dan kun je ook Gakpo, Reijnders en Malen noemen hoor kom op zeg. Al helemaal voor dat geld

8 december 2023 om 12:34

Momenteel niet nee. Die deed het afgelopen seizoen echter zo goed dat City er zoveel voor betaald heeft.

Maar als ik zie dat een Reijnders, Alvarez en Malen hierboven genoemd worden dan hoort Nunes absoluut thuis in dat rijtje.

8 december 2023 om 12:38

Sowieso kan je met Dias, Bruno, Ederson en Militao 4 spelers noemen die absoluut geslaagd zijn in de wereldtop.

Op welke manier je dat lijstje ook interpreteert (heel strikt of heel ruim) Portugal komt er beter uit hoor.

8 december 2023 om 13:32

Giminez is gewoon geen materiaal voor de top; hoe graag onze vrienden uit Rotterdam dat ook maar zouden willen zien.

Hij maakt zijn doelpunten in de ED, maar als dat een keer niet gebeurd dan zie je ook meteen dat er niks onder zit. Hij is niet écht snel, heeft niet écht een goede actie, niet écht een heel goed schot. Eigenlijk van alles net niks, waardoor je automatisch ongeschikt bent voor de top.

8 december 2023 om 14:52

Als Blind, Sinisterra en Gakpo de maatstaf zijn kan ik er echt een heleboel opnoemen. Die spelers doen het namelijk niet beter dan zo ongeveer de hele basis 11 van Wolves.

8 december 2023 om 13:06

DCL lijkt me een betere. Is nu in top vorm bij Everton FC

8 december 2023 om 13:40

In top vorm? 3 g/a in 11 wedstrijden, kom op Zermatt.

8 december 2023 om 19:10

Ok. In topvorm is overdreven, maar hij kan wel bieden wat Arsenal niet heeft, zoals kapstok fungeren, bal vast houden, sterk in de lucht en met koppen en als pinchitter/stormram. Dingen die Arsenal nu niet heeft. Daarbij zie ik hem met de aanvoer die Arsenal kan bieden zijn g/a snel omhoog schieten.

Intussen al 25 jaar, klinkt niet heel veelbelovend en vrij weinig laten zien voor zijn overstap. Iemand die de Portugese competitie goed volgt en wat over hem kan vertellen?

Ik zelf zou kijken of Toney of Vlahovic haalbaar zijn.

8 december 2023 om 10:21

Ik denk dat het beter is om Toney over te slaan. Hij heeft meer dan 6 maanden niet gespeeld, je moet altijd maar afwachten hoe hij terug komt van zo'n lange periode zonder wedstrijden. Bovendien kost hij een godsvermogen, Brentford zal tussen de 80 en de 90 miljoen euro gaan vragen.

8 december 2023 om 11:23

Het is niet alsof hij een blessure heeft gehad die hem zo lang aan de kant heeft gehouden. Natuurlijk is het een lange tijd en mist hij dus wedtrijdritme, maar die jongen heeft niet stil gezeten. Als er geen budget is voor een Ferguson (evt Osimhen) zou ik zeker voor Toney gaan.

8 december 2023 om 12:09

Ik vind hem een sympathieke gozer, dus het zou mooi zijn als hij zijn belofte in weet te lossen maar het is natuurlijk niet niks om "even" 6 maanden niet mee te mogen doen met de wedstrijden. Ik hoop dat je gelijk hebt.

Ik was bij zijn debuut wedstrijd voor Sporting en dat was wel indrukwekkend moet ik zeggen. Echt een beer van een vent die heel bal vast is, zeer goed meevoetbalt, en goed kan afmaken. Een soort Brobbey deluxe. 100 miljoen lijkt me wel wat veel, vraag me af of er niet nog betere opties zijn daarvoor

Voor de helft van de prijs is ene Gimenez op te halen uit de Eredivisie.
Wellicht een goedkoper alternatief voor Arsenal?

8 december 2023 om 10:23

Als topploeg in Engeland moet je ver weg blijven bij spitsen uit de Eredivisie. Daar schiet je niets mee op, kwalitatief kan je veel beter krijgen en moet je ook beter nemen om bij de top te blijven horen..

8 december 2023 om 11:12

Wellicht vergeet je: Zlatan Ibrahimovic, Luis Suarez, Ronaldo, Romario, van Nistelrooij, Arjan Robben (niet echt een spits, maar alsnog), van Persie, van Basten, Bergkamp, Cruyff.

Als extra vermelding: Depay, Gakpo, Xavi Simons, Openda

8 december 2023 om 11:13

Van Nistelrooij en Van Persie kwamen rechtstreeks uit de eredivisie. Bergkamp na een jaartje omzwerven.. maar ja dan ga ik wel een hele tijd terug. Oh, Luis Suarez schiet met nog te binnen. Dirk Kuyt, was ten tijde van zijn transfer ook spits

8 december 2023 om 11:20

Inderdaad. Ik zal vooral spelers voor 100+ miljoen (uit Portugal) blijven halen. Louter spierballentaal en je club gaat er op den duur van naar de klote.

8 december 2023 om 11:51

Chelsea heeft in elk land spitsen gekocht behalve (volgens mij) in de eredivisie. En ongeveer 1 uit 20 doet het redelijk. Misschien juist eens in nederland gaan scouten.

8 december 2023 om 12:07

Het feit dat je 20 jaar terug moet om wat lekkere voorbeelden te noemen zegt genoeg. Welke spitsen die direct uit de Eredivisie gekomen zijn hebben het lekker gedaan in Engeland de afgelopen 10 jaar? Suarez? Dan houdt het wel op..

8 december 2023 om 12:34

Laatste spitsen/aanvallers uit de Eredivisie die richting de BPL gingen, vind ik dat het gros ook niets heeft laten zien. Zijn dan niet alleen spitsen, maar vooral aanvallers.

Als je alleen al kijkt naar het rijtje: Antony, Madueke, Ziyech, Bergwijn, Depay, Sinisterra, Jahanbaksh, Vincent Janssen (22 miljoen),, Afonso Alves, Ryan Babel.

Daar staat dan tegenover: Van Nistelrooy (heel lang geleden), Van Persie (maar was toen wel nog heel jong, dus niet ''direct), Suarez, Kuyt, Tadic (reken ik maar even mee, deed het toch aardig bij Soton)

8 december 2023 om 11:12

Ik hoor mensen al tijden over Gimenez, kijk zelf nauwelijks Eredivisie maar zag laatst stukje Feyenoord - PSV… Dat is niet het niveau waar de top naar streeft.

8 december 2023 om 11:15

Vind hem er ook nog niet klaar voor maar het potentieel is onmiskenbaar. Als je dat wilt pareren doordat je een stukje van een wedstrijd hebt gezien..

8 december 2023 om 12:25

Potentie heeft Gimenez absoluut. Maar bijvoorbeeld ook in die pot tegen Atletico. Die bal die hij cadeau krijgt van Witsel uiteindelijk, die moet hij maken. Dan trapt hij op het moment supreme over de bal heen met zijn goede linker.

Ik zie Gimenez, nog niet, bij Arsenal een basisplek veroveren hoor. Denk wel dat hij de potentie er voor heeft. Vind hem ook nog te vaak ''ondersneeuwen'' of ''onopvallend'' in wedstrijden.

8 december 2023 om 21:22

Daarom noem ik het er ook bij, ik pretendeer niet deze speler voldoende te kunnen beoordelen. Maar je kunt wel aan iemand (zeker een spits) zijn loopacties, aannames etc zie

Dit gerucht komt van een niet bepaald betrouwbare bron. En Arsenal zit volgens mij ook niet heel makkelijk met FFP, (daarom werd Raya ook gehuurd), dus ik betwijfel dit verhaal enorm.

8 december 2023 om 11:25

Verhalen gaan dat Arsenal Nketiah en Cedric sws wil lozen deze winter, daarnaast evt Partey en ESR om budget vrij te maken. Ook over Jorginho gaan er wat geruchten. 100mio voor een 25-jarige spits die tot nu toe weinig heeft laten zien gaan ze natuurlijk nooit neerleggen, die 100mio is sws een fabeltje want dat is gewoon zijn clausule.

8 december 2023 om 12:10

Uiteindelijk moeten we het nog maar zien Samcro. De laatste jaren kloppen er toch bijster weinig geruchten omtrent Arsenal. Zeker bij uitgaande transfers. Dus wie er allemaal vertrekken moeten we nog maar zien. Cedric snap ik, maar die wou zelf in de zomer ook al niet weg. Partey snap ik gezien zijn fitheid, al zie ik nog steeds een middenveld met Rice - Partey - Odegaard als ons sterkste middenveld op dit moment. Nketiah zou in het licht van de aankoop van een nieuwe spits ook logisch zijn. ESR zal dan vanwege zijn blessures zijn. Al vraag ik mij af of je dan een bevredigend bedrag voor hem krijgt. Als je een ''hondenbod'' krijgt dan zou ik ESR toch echt liever houden, omdat hij flink wat potentie heeft en ook al heeft bewezen een meerwaarde te kunnen zijn.

Wie er dan moeten komen is een lastig verhaal vind ik. Voor de spits is de prijs-kwaliteit verhouding gewoon lastig. Ga je all out voor een 1e spits? Ga je echt volledig voor een ander type dan Jesus? Ga je puur voor een back-up?

8 december 2023 om 12:23

Gaat niet gebeuren.
Cedric lozen, dat lukt nu al niet. Niemand wil (logischerwijs) voor hem betalen. Is absolute brandhout.

Partey gaat denk ik ook niet vertrekken in de winter. Die heeft dadelijk de Afcon en zie ik niet een transfer maken naar een andere club, als hij ook nog eens niet fit is en naar de Afcon gaat. Dan koopt een club hem, met de wetenschap dat hij er langere tijd niet is. Tenzij het een gekke club in Saudie is.

ESR zie ik men ook nog niet snel verkopen, tenzij een Engelse club flink wil betalen (maar ik zou momenteel niet weten wie).

Nketiah zie ik ook niet snel in de winter vertrekken, daar hij zowat de eerste back-up van Jesus is, die nogal blessuregevoelig blijkt...

Als Nketiah gaat, komt er 100% een spits of aanvaller bij. Neto of Toney.

Jorginho zie ik ook niet vertrekken. Wil zelf sowieso blijven, Arteta is heel erg blij met hem en is ene goedkope en goede back-up.

Heb laatst een samenvatting gezien van Sporting. Extreem sterke spits, waardoor ik hem iets van Haaland vond hebben. Sterk in de afronding, maar natuurlijk nog weinig (korte periode) iets laten zien op het hoogste niveau.

Lijkt me meer een artikel voor de wandelgangen. Wij gaan (als de verhalen kloppen) deze zomer pas voor een spits en dan worden namen als Osimhem en Ferguson genoemd. Deze winter lijkt een extra verdediger en/of middenvelder prioriteit te hebben. Maar dat wordt zoals hier boven ook al aangegeven afhangen van de FFP en of er ook nog spelers vertrekken.

8 december 2023 om 12:21

Ferguson, Osimhen en Toney worden inderdaad genoemd. Deze Gyokeres doet het goed, maar gaat never nooit komen voor 40+ miljoen. Laat staan 100.

Heb wel geruchten gelezen van het huren van Toney voor 5 miljoen (half jaar) en dan kopen voor 50 miljoen in de zomer (in 1 installment).

Enige nadeel: je moet dan per 01-01-2024 Raya direct overnemen, want je kan er niet twee van Brentford huren.

Achterin zou ik graag Jeremie Frimpong of Arnau Martinez op de RB erbij zien.
En als die niet (kunnen) komen, zou ik graag een Ousmane Diomande (sporting CP) of Marc Guehi (crystal Palace) zien komen.

Dit is denk ik een onzin bericht. Gyokeres heeft een mooie transfer gemaakt naar Sporting, doet het daar goed, maar Arsenal gaat never nooit 30 a 40+ miljoen betalen voor hem. Laat staan 100 miljoen.

Dat Sporting dat voor hem wilt, prima. Maar dat gaat niemand betalen.

Als Arsenal al bij Sporting gaat ''shoppen'', dan zal het zijn voor Ousmane Diomande (clausule van 50 miljoen) die zeer gewild is door Arteta/arsenal of een Pedro Goncalves, mocht een ESR bijvoorbeeld verkocht worden...

Misschien nog Ignacio als LCB, maar daar heeft men Gabriel en Kiwior al, tenzij Kiwior niet voldoet...

Deze bron gaf ook aan dat Bamba van Braga destijds al in Londen was om te onderhandelen voor een contract bij ons, wat ook onzin was.

Als er al een spits komt, gaat het Toney worden (gok ik). Maar ik gok dat het een verdediger gaat worden die er nog bij gaat komen. Tomi en Zinny zijn toch vaker niet fit en als Saliba wegvalt, dan hebben we grotere problemen...

De rest van de spitsen zijn niet te betalen (of aanvallers) (lees: Pedro Neto, Evan Ferguson, Victor Osimhen en Ollie Watkins).

Enige wat ik gelezen heb: Toney huren voor 5 miljoen (voor een half jaar) en volgend jaar zomer 50 miljoen euro direct betalen (verplicht, zoals Raya nu is beklonken) in 1 installment.
Enige wat dan nog moet gebeuren is dat Raya definitief ingelijfd moet worden vanaf 01-01-2024, aangezien je niet 2 van dezelfde club mag huren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren