Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal doet fantastische zaken in top Premier League

Laatste update:

Arsenal heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de bovenste plekken van de Premier League. De ploeg van manager Arsène Wenger zegevierde zaterdag in eigen huis met 4-1 over directe concurrent Newcastle United, dat aantrad met Daryl Janmaat als basisspeler. Olivier Giroud zette zijn handtekening onder twee prachtige doelpunten, Santi Cazorla maakte er eveneens twee. Door de zege komt Arsenal op gelijke hoogte met Southampton (1-0 verlies bij Burnley) en loopt het in op West Ham United (1-1 bij Sunderland).

/

Newcastle United deed op de ranglijst niets onder voor Arsenal (beide clubs hadden 23 punten) en de bezoekers lieten zich dan ook niet zomaar naar de slachtbank leiden. Dat bewees Cheick Tioté wel, toen hij na vijf minuten spelen zijn noppen in de borstkas van Arsenal-ster Alexis Sánchez plantte. De eerste grote kans was ondanks het felle Newcastle voor the Gunners: Per Mertesacker kopte de bal uit een hoekschop tegen de lat. Arsenal werd steeds sterker en op aangeven van Alexis opende Giroud de score.

De boomlange Fransman torende hoog boven de verdedigers uit en hij kopte prachtig binnen. Het was zijn 25ste competitietreffer sinds zijn komst naar Arsenal in 2012; geen enkele andere speler in de Premier League heeft sinds dat moment meer doelpunten gemaakt. Newcastle United liet in aanvallend opzicht weinig zien, al was het na een halfuur plots bijna gelijk. Wojciech Szczesny redde fantastisch op een kopbal van Yoann Gouffran en ook bij de rebound van Papiss Cissé stond hij zijn mannetje.

/

In het restant van de eerste helft werd Newcastle United wat sterker, maar Arsenal haalde zonder schade het rustsignaal. Het was pas voor het eerst dit seizoen dat the Gunners met een voorsprong de rust in gingen. Na de onderbreking spartelde Newcastle United nog even tegen, maar Arsenal nam rap afstand en gooide de wedstrijd op slot. Eerst was het Cazorla die voor de 2-0 zorgde: de Spanjaard wipte de bal op de dag van zijn dertigste verjaardag fraai in de verre hoek.

De 3-0 werd gemaakt door Giroud, die voor zijn tweede van de avond tekende. De Fransman sloop richting de eerste paal en werkte de bal op prachtige wijze in het dag van het doel. De bezoekers leken rijp voor de slacht, ware het niet dat Ayoze Pérez vlak na de derde Arsenal-treffer zorgde voor een tegendoelpunt. De Spanjaard deed dat met een uitstekende kopbal. De spanning kwam echter niet meer terug. Arsenal schroefde het tempo op, kreeg een aantal flinke kansen op de 4-1 en het bereikte die score via een strafschop. Danny Welbeck werd neergelegd, Cazorla benutte het buitenkansje. Overigens speelde Newcastle United met de jonge Jak Alnwick onder de lat; Tim Krul is nog altijd geblesseerd. Vurnon Anita kwam niet van de bank af.

Arsenal eindigt in de top vier

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekkere wedstrijd, zelfs het druk zetten zag er goed uit in het eerste halfuur. Jammer dat we ons wel weer gek laten maken door die belachelijke scheids. Minstens 1 penalty ontnomen, doelpunt onterecht afgekeurd en dan die smerige tiote 2x geen rood geven. Waardeloze vent.

13 december 2014 om 20:46

Ben jij misschien familie van de heer Wenger? Beide zijn verzuurd en hebben altijd over de scheids te klagen.
Newcastle is misschien meer genaaid door de scheids dan Arsenal.

14 december 2014 om 14:27

Newcastle misschien meer genaaid ? Ben je nu serieus ? Tioté had na 5 minuten al rood moeten hebben. Vervolgens de 2-0 van Welbeck onterecht afgekeurd.

13 december 2014 om 20:47

Kan jij uberhaupt ooit wel iets goeds zeggen over de arbitrage?
Eerder gaf je al aan dat Chelsea altijd voordeel kreeg.

13 december 2014 om 20:50

Nee, de scheids was aan alle kanten vreemd. Newcastle verdiende een penalty voor hands van Welbeck, maar die gaf hij niet. De afgekeurde goal van Welbeck is mij nog steeds een raadsel, Tiote had er wel afgemoeten, maar Arsenal had ook meer kaarten kunnen krijgen. Hij gaf kaarten voor dingen die geen kaart waard waren en andersom. Dat was het probleem. Hij was gewoon dramatisch naar beide kanten.

13 december 2014 om 20:52

zizoufan,
helemaal mee eens. Mensen die hier iets tegenin brengen hebben of de wedstrijd niet gezien of hebben altijd wat tegen Arsenal...

Goed deftig Arsenal gezien, op basis van de hele wedstrijd is de winst meer dan terecht. Heb genoten van Santi en Giroud, alexis en Welbeck vielen wat tegen. Al met al terecht gewonnen, we staan nu gelijk met the Saints en 2 punten achter Westham.

Dit moeten we nog recht kunnen zetten, blij met de 3 punten. En oooh ja wie had dit verwacht dat we van New Castle zouden winnen aangezien ze vorige week van Chelsea hebben gewonnen.

13 december 2014 om 20:24

ik vond sanchez goed, niet geweldig maar toch wel weer 2 assists en vooral welbeck viel me in de postieve zin op, maakte continu loopacties

13 december 2014 om 21:31

Bij Chelsea wouden ze allen maar verdedigen, bij jullie was de verdediging letterlijk een open boel daar en was het puur wachten op 4-1 want Newcastle was allen maar aan het aanvallen

Wat een waardeloze scheidsrechter zeg, echt niet normaal. Een goal afkeuren, waarom? Newcastle geen penalty geven, de penalty voor Arsenal vond ik wat veel, en de kaarten hield hij te veel op zak. En hij floot voor werkelijk alles.

Alexis moet niet om kaarten vragen, dat heeft hij niet nodig.

Punten binnen, redelijk goed gespeeld, en nu hopen dat er volgende week weer wat meer spelers fit zijn, alhoewel ik twijfel of Liverpool momenteel beter is dan Newcastle.

13 december 2014 om 20:24

Klopt Alexis blijft en pracht van en speler alleen moet hij dat afleren dat vragen van het gele kaarten.

13 december 2014 om 20:36

Waarom zou hij dat niet mogen vragen?
Andere spelers zouden al schreeuwend naar de scheids lopen en in het Engels vragen voor een kaart om vervolgens al vloekend weglopen.
Alexis kan geen Engels.

13 december 2014 om 22:40

Dat andere spelers het doen praat het niet goed. Overigens zou hij best de woorden "yellow card" kunnen leren.

13 december 2014 om 20:24

Penalty voor Arsenal was gewoon terecht, en in de eerste helft moest hij een penalty geven voor die overtreding op Sanchez. Tiote moest na een paar minuten al rood hebben.

13 december 2014 om 20:26

Ik vond het veel. Maargoed, als hij de goal van Welbeck afkeurt moet hij hier ook een penalty geven, dat is dan wel waar.

13 december 2014 om 20:27

Die Newcastle speler zette gewoon zijn benen tegen die van Welbeck aan, was een terechte pingel. De scheids baalde wel dat ie m moest geven.

13 december 2014 om 21:06

@ Zizoufan

Arbitrage is geen exacte wetenschap, zeker niet bij een lichte overtreding als deze. Tot twee keer toe geeft Stravven aan dat hij het zwaar vond, wat snap je daar niet aan? Volgens mij ben jij echt zo'n geval die als het andersom geweest zou zijn, het wel opeens een overdreven penalty vond. Wees gewoon blij dat Arsenal heeft gewonnen en doe niet zo kinderachtig, het steekt je overduidelijk dat een mede fan je geen gelijk geeft betreffende deze twijfelachtige penalty.

13 december 2014 om 20:32

Alexis moet zelf een geel krijgen voor het vragen van kaarten, dan zal hij het afleren.

13 december 2014 om 20:35

Of Wenger moet hem er eens op aanspreken. Dat heeft hij ook bij Cazorla gedaan toen die ging duiken, en dat heb ik hem sindsdien niet meer zien doen.

goeie wedstrijd, deze vorm vasthouden is het belangrijkste. Newcastle heeft ook goed gespeeld en ging ook voor elke bal, proficiat!

Is het nu WengerIn???

Was een super leuke pot! Prachtige panenka op het eind. Newcastle miste toch Sissoko wel heel erg.

Niks te winnen, veel te verliezen vandaag. De laatste jaren winnen we vaak van Newcastle en ook vandaag verwachte ik niet anders. Heb trouwens ook niks bijzonders gezien in progressief opzicht.

Leuke overwinning voor Arsenal. Wenger zijn gokje werkte goed uit.
Er was maar 1 speler waar ik niet tevreden over ben vandaag is Oxlade.. hij speelde niet echt een goed wedstrijd vond ik. Giroud is terug en scoort alweer. Welbeck was heel belangrijk met zijn rushes en posities. Cazorla speelde goed en pikt zijn goaltjes.
Newcastle is altijd een lastige klant geweest, maar we hebben hun 3 puntjes afgepakt! Op naar de top 4.

Bellerin.. man man man wat een talent! Speelt zo volwassen en hij is nog maar 19. Het was precies Newcastle hun tactiek om links te spelen (bellerin's kant) en gebruik maken van deze jonge speler, maar als je het mij vraagt.. Hij had zijn hele rechter kant onder controle! Debuchy zal het lastig krijgen nu.

Newcastle een directe concurrent van Arsenal?
Gezien de prestaties van Arsenal de afgelopen jaren in de PL maakt VZ of een hele sarcastische grap of zien ze Arsenal niet 4e worden dit seizoen.

13 december 2014 om 20:31

4e worden we wel, met hakken over de sloot. Het is echter zwaar ondermaats, want dit seizoen moesten we al meedoen om de titel.

13 december 2014 om 20:32

Als je naar de ranglijst keek zag je dat Arsenal en Nufc op punten gelijk stonden. Dus vandaar denk ik.

Goede wedstrijd, echter blijven we zo inconsistent. Bellerin is aanvallend echt zo geweldig al, en dat wordt alleen maar beter. Verdedigend moet hij nog veel leren, maar goed, hij is gelukkig niet eerste keus. Laat hem lekker leren van Debuchy om het later van hem over te nemen.

Ox was weer goed, hij is op een paar mindere wedstrijden na echt de revelatie van het seizoen voor ons. Hij maakt nog wel wat fouten, maar het ziet er allemaal gewoon prima uit al. Sanchez moet zijn linker verbeteren.

13 december 2014 om 20:42

Hmm ik ben niet echt eens met u. Ik vond Bellerin geweldig vandaag. Hij had volledig controle en verdedigend was hij goed, zeker in 2de helft.
Hij zal inderdaad verbeteren. hij is nog jong en kan nog veel leren. Ik hoop dat hij nog veel minuten kan maken! Wat een talent.

Ox was minder vandaag. Hij had wel goede momenten, maar over het algemeen vond ik het niet goed. Ballen kwamen niet toe soms, verloor teveel ballen voor zijn norm.

14 december 2014 om 01:59

Bellerin was geweldig ja, maar ik bedoel meer in het algemeen. Tegen Stoke zag je dat hij nog heel veel moet leren bijvoorbeeld. Ox heeft het goed gedaan in zijn nieuwe rol, ik klaag niet.

Nou ik kon voor het eerst genieten van arsenal dit seizoen in de pl. Alles zag er lrima uit en bellerin was echt een plaag aan de rechterkant wat is die rap zeg. Soms moet ie zijn momenten kiezen maar vond hem verdedigend nog ok is er niet echt uitgelopen.

Volgende week chambers centraal en debuchy kp rechts. Ps wanneer komt ozil terug weet iemand dat?

13 december 2014 om 20:32

Bellerin wordt er door niemand uitgelopen hij moet wel op andere aspecten beter worden.

13 december 2014 om 20:53

Lol ach hij is jong. Kon er niks aan doen vorige week, het is moeilijk om er direct te staan, vooral tegen Stoke city.

13 december 2014 om 20:59

Mertesacker was de hoofdschuldige vorige week tegen Stoke. Als de ervaren leider achterin was hij verantwoordelijk voor de organistaie.

13 december 2014 om 21:11

Dat is waar. Ik moet zeggen hoewel ik per het liefst op de bank zie was hij wel solide vandaag. Papis cisse was echt onzichtbaar, hij verloor alle duels. Ik vond debuchy ook wel goed, ik ben blij dat hij terug is. Kon je het voorstellen als Chambers er niet bij was tegen l pool. Sterling VS beller in pff gelukkig gebeurt dat nu niet.

13 december 2014 om 20:34

Chambers is volgende week terug inderdaad.

Ozil word ergens begin januari terugverwacht dacht ik, maar aangezien hij bij Arsenal speelt zou het ook best Augustus kunnen zijn.

In principe zou iedereen behalve Wilshere en Ozil volgende week terug moeten zijn.

Monreal, Rosicky en Chambers sowieso. Dan hebben we toch al een beetje ruimte.

13 december 2014 om 20:45

En Walcott? Ik mis hem toch wel een beetje met zijn leuke rushes. Zeker als je Ozil achter u hebt. Walcott zijn afwerken is verbeterd en hij is volwassener geworden.

13 december 2014 om 20:46

Ozil traint alweer mee met de team.

13 december 2014 om 20:47

Dat heb ik dan gemist. Maar dan duurt het nog wel twee weken voor hij weer echt wedstrijdfit is, en we moeten hem niet forceren.

En dan alsnog zou het me niet verbazen als hij gelijk weer geblesseerd raakt.

13 december 2014 om 20:49

Reken toch nog maar niet op Ramsey en Koscielny, dan kan het alleen maar meevallen...

Ps er gaan geruchten dat Ramsey er misschien een maand uit kan liggen maar heb Wenger er nog niet over gehoord

13 december 2014 om 20:50

Er zijn geruchten dat Ramsey pas in januari terug is, en dat Koscielny 2-3 maanden moet rusten... Gewoon trolls vermoed ik.

13 december 2014 om 21:34

Wat ik heb gehoord en gelezen, en dat is vrij veel kan ik zeggen, is dat het meevalt qua blessures. Op Wilshere en Ozil na zou iedereen binnen twee weken weer terug moeten zijn. Zou moeten zijn, het is en blijft Arsenal en het zou dus ook kunnen dat we rond nieuwjaar met 11 jeugdspelers moeten spelen.

14 december 2014 om 01:58

Wenger heeft gezegd dat het 'een paar weken' wordt voor Ramsey en Koscielny... dat kan alles zijn van 2 tot 4 weken vermoed ik. In januari is denk ik iedereen op Wilshere na wel terug.

Schitterende pot voetbal met een aan beide kanten werkelijk dramatische scheidsrechter. Het was niet altijd een even zuivere wedstrijd met een slordig Arsenal bij momenten. Als Arsenal in die fase na de 3-0 nog een goal erin krijgt wordt het denk ik 6-0. Zeer goede Giroud, Cazorla dodelijk, al was ook hij slordig. Chamberlain zeer multifunctioneel, nuttig, alleen af en toe te onrustig en te veel tijd nodig. Bellerin zie je de potentie maar hij moet nog wel een aantal dingen leren. Mooi dat One Arsene Wenger, zo hoort het Emirates!

wel een zielig newcastle gezien...vorige super verdedigend met een prima discipline en dan vandaag zo zwak , wat een verschil , hoe kan je nu als supporter tevreden zijn als je clubspelers enkel tegen een top 2 team blijkbaar super gemotiveerd zijn en dan de wedstrijd die erop volgt is zo teleurstellend, zielig is het !

14 december 2014 om 11:56

Verschil thuis/uit. Sissoko deed niet mee, is toch de motor van dit Newcastle.
andere formatie (mede door blessures/schorsingen). Williamson centraal, dit is echt een verzwakking. Ik had zelf gekozen voor coloccini dummett centraal en haidara op linksback.

De eerste 20 min werd newcastle geheel overlopen. Daarna pakken ze het goed op en kan het zomaar 1-1 zijn. Na rust een 2-0 die Krul misschien wel gepakt had door zijn ervaring. Newcastle houd tamelijk frip op de wedstrijd vond ik en dan krijg je de 3-0 tegen en is het gelopen ondanks het tegendoelpunt. Newcastle probeerde wel nog en dan krijg je op t einde een goedkope oenalty tegen waardoor het in mijn ogen weliswaar verdiende overwinning is voor arsenal maar met 4-1 wel een geflatteerde.

Dat je zegt dat newcastle zich alleen kan opladen voor top2 teams is bs. Het was helaas een samenloop van omstandigheden en tactische beslissingen waardoor het minder liep als voorgaande weken

Het gaat nu hopelijk weer de goede kant op. Leuke wedstrijd, beide teams gingen ervoor. Giroud die twee goede goals maakte en Cazorla die op z'n verjaardag ook ff twee erin knalt. Op naar Anfield

13 december 2014 om 20:48

Moreel is dit zowiezo een boost! En er moeten nog veel A spelers terugkomen. Wenger zal het moeilijk hebben als iedereen fit is.
Arsenal lijkt precies een in stijgende lijn te gaan.. hopelijk blijven de 3 puntjes komen.

Arsenal is gekend om meestal af te zwakken in 2de helft van seizoen, maar deze seizoen lijkt precies andersom. Benieuwd hoe het zal zijn na januari.

Een goed arsenal gezien met name, Sanchez,Carzola,bellerin en Ox.
Sanchez is wel een vieze speler zeg.. zeurt de hele tijd om kaarten, man up.

13 december 2014 om 20:50

Hij mag toch om kaarten vragen? Alexis is man met niet veel woorden, hij kan zelfs geen Engels.
Als hij kaart vraagt, dan klopt het meestal wel.

13 december 2014 om 21:21

nee kaarten vragen is echt zo onsportief. die beslissingen aan de scheids laten en zelf zorgen dat je geen verkeerde overtredingen maakt

Wat een heerlijke pot. En weer top gespeeld, na de CL wedstrijd van deze week. Eerste helft magistraal, zette ontzettend goed druk, iedere speler had de honger om te winnen.
Giroud blijkt maar is belangrijk voor het team. Wat hebben we hem gemist, verdedigt mee, in de combinaties belangrijk en maakt belangrijke mooie doelpunten.
Die derde is om in te lijsten.
Santi lijkt zijn vorm weer te pakken en op zijn 30ste verjaardag twee pracht van een doelpunten gemaakt.
Deze lijn doortrekken en Wenger uit mensen, dimmen!
Op naar Liverpool!

Een goedkope penalty mee en newcastle een pure strafschop ontnomen... Wenger heeft vast een paar dure croissants naar de fa gestuurd.

Hehe Nee ik kan dit echt niet. Medelijden met de figuren die altijd de scheidsrechters beschuldigen van partijdigheid....

13 december 2014 om 20:46

Lol vergeet maar idd die onterechte afgekeurde goal en penalty die arsenal moest krijgen eerste helft. Jemig wat floot Mason slecht zeg maar dat is niks nieuws. Ik ben normaal niet een persoon die naar de ref kijkt, maar Mason was echt drama.

13 december 2014 om 20:48

J.mourinho, die penalty was makkelijk ja, maar niet meer dan de afgekeurde goal van Arsenal. Dat was namelijk hetzelfde, als hij daarvoor fluit was dit een penalty. Hij was gewoon drama, de FA moet eens geld gaan investeren in scheidsrechters.

13 december 2014 om 21:02

@j. mourinho Wanneer zet jij die blauwe bril eens af? Je zeikt op alles wat met Arsenal te maken heeft. En als je het nu eens goed zag dan was het tot daar aan toe. De commentator wel gehoord? Evenals de verslaggever?? Eigenlijk gewoon achterlijk dat ik er nog op in ga.....

1: Chelsea
2: Man City
3: Man Utd
4: Arsenal

13 december 2014 om 20:52

Dat lijkt realistisch. Maar bal is rond, alles kan gebeuren.
Wacht nog maar af met uw Top 4. Na februari word het wel duidelijk.

Het was zijn 25e competitiegoal voor Arsenal sinds 2012. Geen enkele speler in de premier league scoorde meer goals in deze periode'

Iemand enig idee wat hiermee wordt bedoeld? Zijn wel meer spelers bijv. Van Persie, Aguero, Suarez die meer hebben gescoord sinds zijn komst in de PL?

13 december 2014 om 21:35

Suarez scoorde er vorig seizoen al ruim 30, en ook Sturridge is de 25 wel voorbij. Dus nee, ik snap het ook niet.

13 december 2014 om 22:24

Mss bedoelen ze specifiek in de arsenal selectie

Uitstekend is ietwat overdreven of niet? City en Chelsea hebben gewoon gewonnen en United speelt morgen pas. Wel een aardige pot, maar bovenin zaken doen is een beetje veel van het goede.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren