Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Argentinië wint mét Tagliafico en Martínez: ‘We kregen niet eens water’

Laatste update:

Argentinië heeft donderdagavond lokale tijd een zwaarbevochten overwinning in en tegen Chili afgedwongen. Het WK-kwalificatieduel in Calama eindigde in 1-2 dankzij onder meer een schitterend doelpunt van Angel Di María. Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico stonden in de basis bij de al voor het WK gekwalificeerde selección albiceleste. Lionel Messi ontbrak omdat hij nog altijd herstellende is van het coronavirus en bondscoach Lionel Scaloni was evenmin van de partij. Hij test nog altijd positief op het coronavirus en werd op de bank vervangen door zijn assistenten Walter Samuel en Roberto Ayala.

Dí Maria kreeg het publiek al na negen minuten stil: de aanvaller stormde aan de rechterkant op en krulde de bal heerlijk met links vanaf een meter of twintig in de verste hoek achter Claudio Bravo. Ben Brereton-Diaz zorgde met een rake kopbal in de twintigste minuut voor de gelijkmaker, maar Argentinië kwam na 34 minuten opnieuw aan de leiding. Juist vlak nadat Bravo had aangegeven dat hij niet verder kon spelen, kon hij een schot van afstand van Rodrigo De Paul maar half keren en de rebound was voor Lautaro Martínez.

De treffer van Martínez gaf uiteindelijk ook de doorslag. Een kopbal van Brereton-Diaz leek zes minuten voor tijd de 2-2 te worden, maar Emiliano Martínez bracht goed redding. Zowel Lisandro Martínez als Tagliafico stond negentig minuten in het veld. Door de overwinning versterkt Argentinië de tweede plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks achter Brazilie, met 32 punten uit 14 duels. Chili, dat de tweede thuisnederlaag op rij leed, staat zevende en heeft drie punten minder dan nummer vier Uruguay. De eerste vier kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK; de nummer vijf speelt een play-off.

“De beste speler ter wereld kon niet komen, de bondscoach ook niet, we hadden enkele coronagevallen, we stonden uren op het vliegveld, maar toch hebben we gewonnen”, zei Di María na de zege op 2300 meter hoogte. Ook De Paul wees op de omstandigheden op Chileense bodem. “We mochten niet eens naar het toilet toen we uit het vliegtuig waren. Ze zetten de airconditioning af, we kregen niet eens water en we hoorden voortdurend een sirene in het hotel”, somde de middenvelder op. “Als Argentijn ben ik van mening dat iedereen die mijn land bezoekt, het zo comfortabel mogelijk gemaakt moet worden. Het veld is de plaats waar gewonnen moet worden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Lisandro Martínez toch wel een van mijn favoriete spelers bij Ajax op dit moment. Mooi om te zien dat hij inmiddels ook al een basisplek heeft bij Argentinië. Alhoewel ik hoop dat hij nog lang bij Ajax blijft vrees ik dat er na dit seizoen grote clubs voor hem in de wachtrij staan.

28 januari 2022 om 07:29

Ik schat de kans hoger in dat hij gescout wordt door Toneelgroep Amsterdam of anders kan hij met zijn kwaliteiten vast terecht bij Getafe.

28 januari 2022 om 09:45

Haha dat rolletje tegen psv was inderdaad niet het mannelijkste stukje voetbal maar verder is hij toch echt een verdediger waar ik blij van kan worden.. Hard maar fair (niet smerig in duels dan), redelijk snel, voetballend prima, goede pass en laat zich niet gek maken.. Gaat denk ik wel hoger eindigen dan Getafe

28 januari 2022 om 10:29

@football22, Toneelgroep Amsterdam was anders zeer overtuigd over Babel die even voor ging doen hoe je een schwalbe maakt tegen Getafe. Door dat mooi uitgevoerde actie heeft hij nu een podium (rap) om te shinen.

28 januari 2022 om 11:01

@football22 daar heb je een punt haha. Maargoed vind dat je zuid-amerikaanse spelers hier eigenlijk niet op af kunt rekenen... dat zit zo diep genesteld in hun cultuur en opvoeding.

28 januari 2022 om 12:00

Martinez zal komende wedstrijd wel weer 90 minuten spelen, al denk ik dat hij dan als controlerende middenvelder speelt. Paredes, De Paul, Otamendi en Tagliafico zijn allen geschorst en Guido Rodríguez heeft Covid. Wordt een flinke puzzel, vooral het middenveld. Denk Licha, Lo Celso en Papu (al lijkt die ook geblesseerd te zijn geraakt tegen Chile)

28 januari 2022 om 12:26

Misschien kan Buendia er bij zijn? Of Acuna op het middenveld

28 januari 2022 om 13:03

Ja mocht Papu niet kunnen spelen en Macallister is weer negatief, verwacht ik hem eerlijk gezegd aan de aftrap. Acuña moet linksback spelen aangezien Tagliafico ook geschorst is

28 januari 2022 om 07:32

Hij stond er gisteren in, maar hij heeft (nog) geen vaste basisplek. Normaal start Otamendi eigenlijk vrijwel altijd als LCV. Maar Licha gaat die plek zeker overnemen op den duur, erg goede speler inderdaad!

28 januari 2022 om 07:36

Verbaasd me altijd dat otamendi er nog in staat Argentijnse slager zonder voetballend vermogen nooit begrepen dat city hem toen haalde samen met mangala🤣

28 januari 2022 om 07:47

Misschien moet je eens kijken hoe Otamendi speelt in het Argentijnse elftal. Gewoon een topverdediger.

28 januari 2022 om 07:58

Speelt echt een fantastisch seizoen dit jaar hoor Otamendi, maar begint wel op leeftijd te geraken uiteraard. In de Argentijnse ploeg is hij echt altijd super begrijp ik (ik kijk zelf uiteraard niet elke interland van ze).

28 januari 2022 om 08:11

Otamendi is een enorme klasbak de laatste 12 maanden. Je merkt weinig van zijn leeftijd. Doet me denken aan zijn prime in Valencia, waardoor City hem heeft gehaald. Toen haalde hij ook een hoog niveau. Dit wordt de zwaarste test voor Haller in de CL. Ik schat de huidige Otamendi hoger in dan Hummels. En samen met Romero (beste verdediger van Italie vorig jaar) staat er een blok waar Brazilië zelfs niet tegen kon scoren.

28 januari 2022 om 11:53

Otamendi speelt zeker bij Argentinië al 18 maanden nagenoeg foutloos en is echt de leider van de verdediging. Het zou wel kunnen dat Otamendi na het WK stopt als international. Dus als Martinez zo blijft presteren als hij momenteel doet, dan heeft hij een goede kans om daarna zijn plek over te nemen. Martinez en Romero hebben ook in alle jeugd elftallen samen centraal gestaan, dus zou top zijn!

28 januari 2022 om 09:10

Goede verdediger, maar hij moet dan wel naar Spanje gaan en niet naar Engeland ofzo waar je tegen gasten als Kane en Van Dijk speelt met zijn lengte

Licha heeft toch wel een hoog Mascherano gehalte nu ik heb meer dan 100x heb zien spelen. Ben benieuwd of ie dat op een eindtoernooi ook kan. Speelde erg goed. Sowieso mooi dat Chili dit heeft verloren nadat ze van stadion waren gewisseld. WK wordt wel heel moeilijk voor ze nu. Ik had ze zelf wel een plek gegund ipv Ecuador maar je kunt niet alles hebben. Verder wil ik een lans breken voor Di Maria die altijd levert in grote wedstrijden (en ook echt mooie goals maakt) en ook voor de Paul die uberconsistent is, speelt echt altijd goed al een jaar lang. Tegen Colombia wordt er wel veel gerouleerd, denk dat er 4/5 spelers niet beschikbaar zijn dan. Maar plaatsing is allang binnen dus zo erg is het niet (al moet het record van 31x op rij ongeslagen verbroken worden).

28 januari 2022 om 09:52

Ik ben benieuwd of Martinez het niveau van Mascherano kan bereiken. Dan zal hij wel een stapje hogerop moeten maken. Mascherano heeft t immers laten zien bij prime Barça en Liverpool. Maar sluit niet uit dat hij tot dat niveau komt.

En verder met jou eens wat betreft Di Maria. Fantastische speler, die naar mijn idee niet de credits krijgt die hij wel verdient. Ik kan echt enorm van m genieten.

28 januari 2022 om 11:21

Martinez kan alles wat Mascherano kan (duelkracht, goede mandekker). Maar sprongkracht en vooral voetballend vermogen van Martinez ligt hoger. In potentie kan hij een betere/completere verdediger worden dan Mascherano was. Enkel Mascherano is wel een omgeturnd van middenvelder naar verdediger.

28 januari 2022 om 14:28

Mascherano heeft het op een veel en veel hoger niveau laten zien. Daar moet Martinez het ook maar laten zien. In de eredivisie en in de CL is leuk, maar laat hem eerst maar jaren achter elkaar hetzelfde zien op in een grote competitie, internationale landentoernooien en in de knock-outfase van de CL. Als hij dat doet, ga ik erin mee dat hij beter is dan Mascherano. Nu absoluut nog niet.

28 januari 2022 om 11:58

Mooi dat Argentinië gewoon wint in Chile op grote hoogte, na 3uur onnodig te zijn vastgehouden op het vliegveld, in een hotel te zijn gestopt zonder airco, zonder water en met sirenes buiten het hotel die de hele nacht aanstonden. Dit zorgde echter alleen maar voor extra motivatie om te winnen. Ik wens Chile heel veel succes met kwalificeren nu, uit naar Bolivia op grote hoogte, naar Brazilië toe en nog thuis tegen Uruguay.

Mooi dat Martinez en Tagliafico beide een 8 of hoger hebben gescoord volgens het vz publiek, terwijl de rest van Argentinie het moet doen met een 6 a 6,5.

28 januari 2022 om 09:46

Mooi dat jij je daar over verbaasd, heb hier nog nooit een representatieve poll gezien

28 januari 2022 om 10:36

Nouja met het NL elftal is hier bijna iedereen het altijd wel eens dat het verschrikkelijk is en de cijfers laag zijn.

Getafe lijkt mij een perfecte club voor Licha, daar kan die z'n toneel nog wat bijscholen.
Maar zonder gekheid, ik zie hem inderdaad zoals hierboven vermeld hetzelfde als Mascherano en dat is een groot compliment.

Geen water? Ga rollen dan!

Wat een hypocriete reactie van De Paul over dat water zeg! Beweert gortdroog dat in Argentinie men gasten met alle comfort ontvangt. Ik heb me eens laten rondleiden in het Bombonera van Boca Juniors, waar de gids met een brede grijns verklaarde dat men uitsupporters precies in de hoek plaatst bovenin het stadion, zodat ze tegen de zon inkijken als die op zijn hoogst staat en het er niet uit te houden is. Na het zien van de van alle luxe voorziene kleedkamers gniffelde hij dat we de kleedkamers van de gasten niet zouden zien. 'daar hebben we nog klassieke houten banken', zei hij, 'en we peinzen er niet over om warm water op de douches aan te sluiten.'

28 januari 2022 om 11:20

En toch een WK kwalificatie wedstrijd onder toezicht van FIFA zou toch aan basis minimale vereisten moeten voldoen hoe je gasten ontvangt.

29 januari 2022 om 11:01

Och, als je in Afrika ziet hoe het meest belangrijke toernooi zich voltrekt. Toezicht geeft geen garanties.

28 januari 2022 om 16:06

WK 78 meegekregen Gomes? Zegt genoeg. Is niet veel veranderd in 40-of-wat jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren