Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Altijd gezegd dat de strijd om landstitel voor alles gaat'

Laatste update:

PSV start donderdag in het toernooi om de Europa League niet met dezelfde basiself als zaterdag tegen ADO Den Haag (1-6). Het team van Dick Advocaat treedt over enkele dagen aan tegen het Oekraïense Dnipro en is niet zeker van overwintering in het op een na belangrijkste clubtoernooi van Europa. Dat wil echter niet zeggen dat PSV weer met de sterkst denkbare formatie zal aantreden.

/

"Ik heb altijd gezegd dat de landstitel voor alles gaat", benadrukt Advocaat in De Telegraaf. "Dus ook voor de Europa League. We gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen, maar niet ten koste van onze competitiekansen." Diverse spelers zullen worden gespaard voor het vijfde groepsduel. "Kevin Strootman, Luciano Narsingh en Jeremain Lens vertelden zelf tegen ADO Den Haag te kunnen spelen, maar kampen nog steeds met lichte klachten", zo geeft de oefenmeester aan.

"Die jongens willen alles spelen, maar we staan voor een belangrijke nationale serie met Vitesse, Ajax en FC Twente en soms moet je spelers tegen zichzelf in bescherming nemen." PSV leidt de dans in de Eredivisie, maar in de Europa League sprokkelde men na vier duels pas vier punten bij elkaar. Dnipro (4-9) en Napoli (4-6) maken meer kans om de knockout-fase te bereiken.

Overwintert PSV in Europa?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is een schande als psv geen kampioen wordt want ze alles kopen en laten de EL schieten.

19 november 2012 om 07:50

Het is een schande dat meneer dick er zo over denkt... Doe dan niet mee!!!

Clubs als utrecht moeten het van dit soort toernooien hebben. Als voetballer verheug je je om europese status te creeren. Je zal idd eerst ff wat "klote" wedstrijdjes moeten spelen. Maar daarna valt er wat te bewijzen in europa.

Zeer jammer dat clubs als psv en twente deze "lafe" inbreng van de trainers accepteerd. Ik vind het een schande. Terecht dat deze clubs de stadions niet vol krijgen!

19 november 2012 om 10:23

eerst is het een schande dat spelers als depay en locadia niet spelen en kapitaalvernietiging als matavz op de bank zit, maar als deze jongens een kans krijgen in de europa league is het wederom een schande. Alles maar doen en roepen om psv zwart te maken, kijk toch gewoon naar je eigen club in plaats van al deze afgunstige reacties.

19 november 2012 om 10:41

Hulde aan Advocaat. Stoor me al jaarlijks aan dat gedevalueerde toernooitje. Kampioen worden en knaken vangen in de CL daar gaat het om.
Spelen in de EL kost alleen maar geld. Nu PSV al jarenlang de punten voor alle NL clubs bij elkaar sprokkelde moeten ze nu maar eens aan zichzelf denken.

19 november 2012 om 11:57

@ Louwtje

Ach ik geloof de onzin nieteens. Ze roepen dit pas sinds de laatste wedstrijd net zoals hun supporters. Zowel Twente als PSV hebben alle wedstrijden in vrijwel hun sterkst mogelijke opstelling van dat moment gespeeld. Als het ze echt niks geinteresseerd had dan hadden ze al vanaf wedstrijd 1 met een B-elftal gespeeld. Maar nu ze eruit lijken te vliegen komen ze beide met zo'n zwak excuus aanzetten. Maja die 5-7 miljoen die PSV in de EL kan verdienen is natuurlijk geen geld voor hun.....want de financiele situatie van PSV is zooooo rooskleurig dat dit geld makkelijk gemist kan worden.

19 november 2012 om 12:19

clubs als Utrecht moeten het helemaal niet van dit soort toernooien hebben. Je verdient er zo weinig aan en als je verliest, maak je dan ook echt verlies (reiskosten naar het Rusland en al die oost europese landen). Dat werd ooit nog gezegd door AZ directeur

19 november 2012 om 12:26

Ajacied777,

Je weet het allemaal zo goed? Je verzint dit allemaal op je theewater! Natuurlijk mag je speculeren naar wat er aan de hand is.

Advocaat zegt toch ook dat ze hun huid duur gaan verkopen, maar niet ten koste van alles. Nou prima! Psv bestaat volgend jaar 100 jaar. en het is 4 jaar geen kampioen geworden. Ook is de Champions league vaak gemist. Ik akn goed begrijpen (en dat zeker na de aankopen van afgelopen 2 seizoenen, dat Psv het heeel belangrijk vind om kampioen te worden.

En de financiele situatie........ Het startgeld van de Champions League is al hoger dan heel veel rondes in de europa league. Dus Champions leageu is voor de financiele situatie (die overgens goed is) beter voor Psv.

19 november 2012 om 12:28

5-7 Miljoen? Ik denk eerder dat we het hebben over 2-3 miljoen. En bij mislopen van de titel spreken we over 10-20 miljoen.. (afhankelijk van deelname nummer 2). Ik vind het bovenal een goede keuze en zo krijgt de jeugd bij PSV ook weer eens een kans

19 november 2012 om 14:27

Pff kijk je eigen club, Ajax is van alle clubs en supporters toch echt nog het meest met zichzelf bezig, iets wat velen juist ook weer niet uit kunnen staan omdat dan oogt Ajax nog arroganter. Zo roepen vele ook alles om Ajax maar zwart te maken..

Ook in dit geval je praat gewoon recht wat krom is alleen omdat het Psv betreft. Of het nu Psv is, twente, Feyenoord, Az of Ajax, als je op zo een manier de EL laat lopen is dat wel een schande ja! Als trainer geef je een signaal, en het komt alleen maar voort uit de angst om weer niet kampioen te worden, wees trots

Hierdoor blijven Ajax en feyenoord altijd grotere clubs als Psv met hun calimero mentaliteit..

19 november 2012 om 18:52

@johndiego

Dat jij niet boos op Dick bent. Je speelt het hele jaar voor Europees voetbal. Ook Psv, want kampioenschap moet je niet vanuit gaan. Dat heet pas arrogantie !!
Europees voetbal is heel belangrijk voor elke Nederlandse club. Het brengt geld, punten voor club en land.
En je verkoopt je huid in Europa, niet in de Eredivisie. Want een overwinning op ADO nemen ze met alle respect niet serieus in Europa.
Een overwinning op Napoli of het sterke Dnipro wel. Die gewoon achter Sjachtar Donetsk 2e staat in Oekraine. En dat is niet de minste competitie in Europa.

Psv krijgt donderdag kritiek te verduren.
Omdat ze weer spelers sparen in de Europa League.
En dat ze er vermoedelijk misschien uit gaan.
Ajax haalt er tenminste alles uit.
Psv kan nu nog op een redelijk makkelijke manier punten voor zich zelf en Nederland halen. Stel Psv wordt toch tweede en je loot omdat je minder punten hebt een sterke tegenstander in voorronde Champions League. Dan zeg ik eigen schuld dikke bult !!
En je kan ook zomaar in pot 3 komen inplaats van pot 2.
Die Advocaat begint steeds meer op Mclaren te lijken.
Had ik niet achter hem gezocht. Hij houdt ze drie beste spelers uit de basis, te wel hij gewoon tegen een concurrent speelt. Advocaat begint zich nu echt als een Rus te gedragen.
Komt alleen voor zijn eigen schroom om kampioen te worden met Psv.
Het is juist zó belangrijk voor Psv en Nederland dat ze goed presteren in Europa en alles geven.
Dit had ik niet van hem verwacht. En als je nou geen kampioen wordt, sta je voor lul net als meneer Mclaren. Ik hoop dat Vitesse straks wint en dat Rutten uit zijn dak gaat als Bony en Reis gescoord hebben. Rutten ging wel 100% voor Europa, kampioenschap of niet. Fred Rutten is een top coach !!

20 november 2012 om 11:16

Natuurlijk kan PSV het geld goed gebruiken, maar ze kunnen nu beter die 5 tot 7 miljoen mislopen, en dat ze volgend jaar CL spelen. Dan hebben ze dit bedrag al door enkel mee te doen.

19 november 2012 om 08:34

Ze zijn hun eigen parodie. Heel Nederland kijkt al jaren toe hoe PSV elk jaar de titel probeert te halen door kost wat kost spelers te halen en andere zaken en elk jaar worden ze 3e. Vroeger werd alleen Ajax gehaat maar ik kan me voorstellen dat veel supporters ook hun sympathie voor PSV verliezen.

Wat een schande is dit zeg. Ik weet ook zeker dat een boel Psv'ers het hier ook niet mee eens zijn. En ik hoop dat wie dan ook de titel wint, het niet PSV is.

19 november 2012 om 09:00

Ik denk dat er juist meer Psvers zijn die het hier mee eens zijn. Vorige jaren onder Rutten heeft PSV altijd goed gepresteerd in Europa maar ging het de laatste maand(en) helemaal fout. Dit mag niet nog eens gebeuren. Ajax werd vorige 2 jaar ook deels kampioen omdat ze vroeg uit de Europa league lagen en zich vroeg konden richten op de Landstitel waar De Boer dan ook mee bezig was.

19 november 2012 om 09:36

Ajax had loodzware-cl- wedstrijden in de benen en vloog vorig naar net zo snel als PSV uit Europa (of 1 wedstrijd eerder). Twente vloog er ook snel uit en was na de uitschakeling niks meer. Mijn gevoel zegt dat men het psychologisch maakt en hierdoor punten verspilt worden.

Verschil is dat Ajax het vorig jaar nog proberen. PSV gooit er met de pet naar. Elke Psv'er zal nu wel in een hosanna-stemming zijn. Echter hoe rooskleurig ziet het er voor de Psv'ers uit, wanneer er tegen Vitesse wordt verloren, er tegen Twente gelijk gespeeld wordt en van Ajax verloren? Hoe denken de Psv'ers als er na wedstrijd 34 de 2de/3de plek word bekleed?

Ik vind het een schande wat PSV doet. Dick ziet alleen zijn eigen succes en niet het belang van de club. In en in triest. Mocht men CL halen hoop ik dat ze in een poule komen waarin ze volledig op hun bek gaan. Waar ik normaal hoop op een goede klassering van onze Nederlandse broeders heb ik het met PSV gehad.

19 november 2012 om 09:43

@2bd-ajax: ik ben het hier niet mee eens. In de competitie hoop ik dat PSV gewoon lekker 2e wordt achter Ajax, maar gezien hun selectie zou ik ze liever de Cl-voorrondes haalt dan Vitesse of Twente. Dat ze de EL laten lopen is begrijpelijk aangezien dat toch niet veel opbrengsten genereert. Jammer voor het Nederlands voetbal dit jaar, dat wel

19 november 2012 om 09:43

In de CL verdien je miljoenen. Als je door de poule fase komt kan je al een nieuwe topspeler kopen.

Helaas levert de Europa league niets op tot de kwart finales. De poulefase wedstrijden kosten zelfs geld... Daarbij zijn de tegenstanders niet leuk om tegen te spelen en vaak erg ver weg. Geen wonder dat ze daar geen zin in hebben.

CL halen is het doel van Psv, en daarvoor mogen ze best de europa league laten schieten.

19 november 2012 om 11:11

Ik ben met Advocaat volkomen mee eens en ik denk alle Psv'ers ook !
We hebben een topcoach binnen gehaald en we doen het uitstekend in de competitie.
Het verbaasd me niet dat we nu zulke reacties krijgen.

19 november 2012 om 11:25

PSV is vier jaar geen kampioen, daarvoor vier jaar achter elkaar wel kampioen dus met dat ze elke jaar de titel verspelen valt reuze mee. Ajax werd maar liefst zeven jaar geen kampioen ondanks de nog duurdere aankopen. Psv liet de titel steeds liggen aangezien ze vaak als enige titelkandidaat nog ver kwamen in Europa en dus steeds donderdag en daarna zaterdag of zondag moesten spelen. Zelf zie ik ook graag dat ze 100% geven met een A-elftal in de EL maar je ziet dat ook Inter, Liverpool, Napoli, Atletico en Tottenham ook hun B-elftal opstelling omdat hoog eindigen in de nationale competitie hoger in het vaandel staat. Dus dat ze ineens gehaat worden slaat natuurlijk nergens op. En de uitleg van Advocaat is gewoon duidelijk, hij wil de titel, net als alle supporters. En ik zeg niet dat ze het gaan worden, maar het begin is gemaakt met leuk bewegelijk voetbal en veel goals...

19 november 2012 om 12:00

@ Alexpsvfan21

Waar heb je het over man?? PSV kwam vorig jaar 1 ronde verder dan Ajax in de EL. Dat is dus 2 wedstrijden. Ajax daarintegen speelde 4 voorronde wedstrijden ipv 2 (wat PSV deed) om het hoofdtoernooi te bereiken dus uiteindelijk hebben ze beide net zoveel Europese wedstrijden in een seizoen gespeeld. Daar waar Ajax veel zwaardere wedstrijden had tegen zwaardere tegenstanders wat er dus ook harder inhakt.

Ongelooflijk dat jullie in je eigen fabeltjes geloven.

19 november 2012 om 12:03

@ Willem

Verschil is dat Ajax die dure aankopen grotendeels bekostigde uit eigen inkomsten daar waar PSV de afg 3 jaar ruim 40 miljoen verlies maakte.
Daarnaast zijn de B-elftal van een Liverpool, Atletico en Tottenham ook sterker dan de B-elftal van PSV en zij lijken het met dat B-elftal op dit moment te halen. Verder in het toernooi gaan die ploegen ook met sterkere basisspelers aan de slag. Ook is de 5-7 miljoen voor een club als Liverpool veel minder geld dan voor Psv.

19 november 2012 om 12:06

@ Tomblerone

Wat een onzin man. De Groepsfasen EL leveren voldoende geld op. Het enige verschil is dat het prijzengeld lager is en de tegenstanders minder aansprekend waardoor je stadion niet altijd uitverkocht is. Maar een half vol stadion levert jeook ruim een half miljoen euro aan recetten op. Tel daarbij op het prijzengeld, tv inkomsten, extra sponsorinkomsten extra merchandise en stadionhoreca. Dan levert de EL een club als PSV al snel 5-7 miljoen op tot de 1/8 finales. Geld dat PSV heel goed kan gebruiken met die 40 miljoen verlies in 3 jaar.

19 november 2012 om 12:18

@ajacied 777

Wat heeft het er nu mee te maken dat de elftallen van die teams beter zijn dan die van Psv? Een B-elftal is toch een B-elftal? En volgens mij verloren die teams ook gewoon wedstrijden deze El.trouwens, als ze hun A-elftal opstellen later in het toernooi zoals jij zegt...waarom winnen Man U, City, Tottenham Liverpool of Inter de laatste jaren de EL niet? Juist omdat ze wel gewoon hun B-elftal opstellen Psv heeft deze ook bekostigd uit bevoorbeeld de 14 miljoen van Dzsudzak, 4 miljoen van Afellay, Amrabat, Aisatti enzo...verder is dat verlies weer opgevangen en zit PSV gewoon in de gezondste geld categorie bij de Knvb. En wanneer ze de CL, door dit jaar wel kampioen te worden, halen zullen ze ook nog meer geld binnenhalen. Waardoor ze weer aantrekkelijker worden voor spelers en zo vooruit kunnen.

19 november 2012 om 12:19

Oja die 5-7 miljoen is een grote grap wat je zegt...de winnaar haalt net 6 a 7 miljoen op. Ken je bronnen aub

19 november 2012 om 12:29

Toch grappig dat er heel veel Ajacieden hier zich zorgen maken om de financiele situatie van Psv.

Dank voor deze bezorgdheid!

19 november 2012 om 19:03

@alexpsvfan21

Ajax doet er altijd alles aan om door te gaan. Kunnen zij er wat aandoen dat ze weer zwaar tegen Manchester United loten.
Je verliest thuis met 0-2, maar uit win je met 1-2. Dat toont pas karakter !!
PSV doet niets meer voor Europa sinds Rutten weg is. Die dacht tenminste niet aan zich zelf. Advocaat wel, gaat hem alleen om de titel en weer held te spelen in Eindhoven. Prijzenvechter..
Europa is veel belangrijker. Kun je pot 2 kosten dit, of lekker zwaar loten in een voorronde. Mafkezen die Eindhovenaren. Denken maar aan één ding. Zijn meer met hun zatte carnaval koppen met de titel bezig, dan vooruit kijken in de toekomst !!

19 november 2012 om 19:15

Zijn weer met hun zatte carnaval koppen.......... Jongen gedraag je eens! Gewoon discussieren graag!

Jammer, naar mijn inziens hadden ze het ticket dan beter aan Feyenoord,Az of Vitesse kunnen geven..
Vind het topclub onwaardig en jammer voor het Nederlandse Voetbal!

19 november 2012 om 07:28

Wat een reacties van laag niveau weer. Psv heeft laatste jaren veruit de meeste punten voor Nl verzameld, en Feyenoord, Vitesse en Az hebben hun eigen ticket bemachtigd maar waren zo belabberd dat ze het zelf niet konden bolwerken. Niemand hoeft Psv hier de les over te lezen als je zelf minder of niks gepresteerd hebt al die jaren. Dit is het eerste jaar dat ze minder spelen in de EL en spelers bewust sparen. Als daar een titel en CL uit voortkomt, heeft Psv groot gelijk.

19 november 2012 om 07:36

Fout! Laatste 5 jaar hebben Ajax en PSV precies evenveel punten verzameld, kijk de site op de Uefa er maar op na. En sjefkeajax mag dus wel hierover de les lezen, want Ajax doet wel altijd 100 geven, ook in de EL campagne.
Het is diep triest dat Ajax meer punten haalt tegen de kampioenen van de 3 sterkste competities, dan psv en twente tegen de mindere goden in de EL zoals AIK Solna, Dnepr en Helsingborgs.

Edit, nog even het lijstje vd uefa erbij gehaald:
24afc Ajax Ned / 14.266 / 10.883 / 15.233 / 14.720 / 7.700
Totaal: 62.803
25psv NED 6.266 / 13.883 / 20.233 / 18.720 / 3.700
Totaal: 62.803

19 november 2012 om 07:53

Fout.

Allereest de opmerking dat Ajax altijd alles geeft. Dat is gelul. Heel veel voorbeelden van te noemen dat Ajax slap europees speelde. Seizoen 2007/2008. Ajax vliegt er kansloos uit in de 1e ronde van de toenmalige EL tegen Zagreb. Geen punt verdiend voor NL wegens een wanprestatie. Mede door Ajax een heel zwak europees jaar in de punten. De rest vd nederlandse clubs toen ook, behalve PSV die de kwartfinale haalde en als enige punten verzamelde. Dat zeer zwakke jaar telt nu nog steeds mee in de country ranking.

Ten tweede, als je hetzelfde presteert als Psv in de clubrankings komt het nogal dom over als je dan die prestaties gaat afkraken. Als je veel beter hebt gepresteerd mag je je mond open doen.

Zal jou vertellen dat zonder de vele goede prestaties van Psv we allang afgezakt waren naar lagere posities met minder EL plekken.

19 november 2012 om 07:54

Als Ajax de afgelopen 5 jaren wel alles gegeven hebben, zijn het best trieste uitslagen. Grotendeels bestaan de punten van Ajax nl uit de startpunten en niet de punten voor gewonnen cq gelijk.

19 november 2012 om 08:11

Ik kraakte ze niet af, jij vertelde echter dat PSV veruit de meeste punten gehaald had voor het NL voetbal, nou dat is dus niet waar, want staan gelijk met Ajax.

En die goede prestaties in de EL zijn ook niet meer dan logisch, moeten we nu PSV gaan bedanken daarvoor? Ajax speelt 3 van de laatste 5 jaar CL, blijkbaar realiseer jij je dan niet dat je dan de punten moet halen tegen clubs als Madrid en Milan ipv Solna en Dnepr. Feit is dat het in de EL veel makkelijker punten halen is, en dat het dus gewoon een zwak excuus is voor psv om zich op de competitie te richten. En als PSV in de laatste 3 seizoenen niet elke keer derde was, maar ook een keer 2e, dan konden ze het via de voorrondes ook een keer proberen in de CL, maar dat zat er helaas voor jullie niet in.

@ricogrunn

Ook voor jou; je krijgt net zoveel punten voor een overwinning in de CL als EL. Dus het is gewoon veel makkelijker scoren in de EL dan de CL. En aangezien Ajax de laatste 3 jaar al in de CL opereerd, gaat jouw excuus niet op.

19 november 2012 om 08:40

@silverfront

Je maakt weer een aantal denkfouten.

Jij kijkt alleen naar 2013, want jouw puntentelling gaat over het lopende seizoen waar Ajax momenteel idd gelijk staat met Psv, maar dat kan nog alle kanten uit. Als Ajax nog verliest van Dortmund en Real, en 4e wordt, en Psv pakt wel nog punten, eindigen jullie ook in 2013 weer onder Psv in de clubranking.

Ik kijk naar de laatste 10 jaar. Grappig dat Ajax al 11 jaar aaneengesloten europees beduidend minder presteert, en Psv al die jaren veel hoger in die clubranking staat (door EL en door CL successen). Nu Ajax voor het eerst in heel lange tijd naast Psv staat is, kom jij en anderen met het vingertje wijzen. Klik maar op de teamrankings op de rankingsite van de afgelopen 10 jaar, en stel vast dat Ajax structureel veel minder europees gesprokkeld heeft dan Psv. Gewoon mondje dicht houden en niet wijzen naar anderen als je je eigen toko niet in orde hebt.

Als het zo makkelijk was in de EL zoals jij zegt, waarom heeft Ajax daar dan zo veel slechter in gepresteerd dan Psv, toen Ajax elke keer de CL uit geknikkerd werd in de vooronddes of na de groepsfase?

Verder snijdt Rico een valide punt aan: op het moment dat je meedoet in de CL krijg je al gratis punten waar je niks voor hoeft te doen. Dus die puntentelling vertekend ook nog enigzins ten nadele van Ajax.

19 november 2012 om 09:12

Oh sorry, ik kreeg meestal de verwijten als Ajacied zijnde dat ik nooit naar het verleden mocht wijzen. En nu ga jij naar de laatste 11 jaar kijken in plaats van de laatste 5? Maken we er anders gewoon meteen even 20 van, dan heb ik een vermoeden dat Ajax meer punten gescoord heeft.

Wat een onzin, ik weet niet of dat je het beseft, maar die hele uefa ranking is gebaseerd op de laatste 5 jaar. Dan kun je wel hameren op iets wat 11 jaar geleden gebeurd is, maar dat heeft natuurlijk geen zin.

Ja Ajax lag er vorig jaar in de EL ook meteen uit, klopt. Maar tegen United hebben ze in ieder geval wel alles gegeven, en vliegen ze er uiteindelijk uit op doelsaldo.
Het jaar ervoor is PSV 1 ronde verder gekomen dat klopt. Ajax vloog er toen uit tegen Spartak geloof ik, en ik kan me ook nog herinneren dat dat in de thuiswedstrijd uiterst ongelukkig was. En er stond in ieder geval het sterkste elftal op het veld, en daar gaat het bij mij om.

Denk je dat ik niet weet hoe sterk PSV is? Dit PSV moet makkelijk eerste kunnen worden in de poule, en om die reden vind ik het ook zo jammer dat ze het laten schieten. Als ze in een zware poule zitten, en op wat pech en ongeluk uitgeschakeld worden zul je mij niet horen hoor.

19 november 2012 om 10:12

Ik snap niet dat je hier met droge ogen komt verdedigen dat Ajax europees altijd alles geeft in de EL. Je moet wel erg kort van geheugen zijn of relatief kort het voetbal volgen.

Een eerlijke ajacied met gezond geheugen zou dat nooit durven te beweren na zoveel wanprestaties. Je begint zelf al over Spartak, jullie werden echter na het thuisverlies van het veld geveegd in de return met 3-0. De media sprak er schande van.

Zo zijn er nog zoveel meer wedstrijden op te noemen dat Ajax mentaal faalde en zich europees liet afbluffen. Falen tegen MSK Zilina, gelijkspelen tegen Timisoara etc. Ik had het al over Zagreb in 2007/2008 waar jullie tweemaal verloren en eruit vlogen voordat het europese seizoen gestart was, in het jaar die nog steeds zwaar telt in die landen-coefficient.

Dat Psv bewust spelers spaart heeft ook te maken met kansen willen geven aan de aankloppende jeugd. Dat die vervolgens nog niet thuisgeven en het niveau niet altijd halen is iets anders, maar ik vind het niet meer dan normaal dat je ook Depay, Locadia en van Ooijen kansen geeft.

Verder hoeft nemand er omheen te draaien dat de EL een gedrocht is voor de winterstop. Pas erna wordt het enigzins interessant in de knockoutfase met ingestroomde CL deelnemers. Alle leuke tegenstanders spelen in de Cl omdat alle toplanden hun top 4 afvaardigen richting CL. De EL krijgt de Levantes en Aston Villas. Als Psv toch doorkomt op deze manier is dat leuk meegenomen en kunnen er nog na de iwnterstop leuke wedstrijden komen, maar de titel is veel interessanter, en de kans daarop is veel groter als je sommige internationals soms spaart.

19 november 2012 om 12:09

Waar heb jij het over?? Ajax heeft nu voor het 3e seizoen op rij in de zwaarste poule weer een mooi aantal punten. Vorig jaar op basis van doelsaldo in die omgekocht wedstrijd niet naar de volgende ronde. PSV haalt zijn punten tegen nietszeggende oostbloklandjes. Het isheeeeel wat lastiger om je punten tegen Milan, Lyon, Madrid, City etc te halen dan die krakkemikkige clubjes waar PSV het de afgelopen jaren tegen deed.

19 november 2012 om 13:14

Psv heeft de laatste 10 jaar zo'n 160 uefapunten bij elkaar gespeeld. Daar zitten 7 jaar CL bij, en nu 3 jaar EL.

Ajax heeft de laatste 10 jaar zo'n 120 punten bij elkaar gespeeld. Omgerekend in overwinningen scheelt dat 20 overwinningen. Daar waren bij Ajax 6 jaar CL bij en 4j EL. Dat jullie zo slecht waren dat je niet tegen Kopenhagen en Slavia Praag de CL groepsfase haalt is jullie eigen schuld.

Kortom, ondanks dat jullie gemiddeld gezien ongeveer hetzelfde aantal jaren in de EL en CL hebben gespeeld heeft Psv het beter gedaan in die Cl, en in die EL. Keiharde statistische feiten. Kijkend naar de laatste 5 jaar zijn jullie inmiddels europees redelijk gelijkwaardig met Psv.

Niet praten over oostbloklandjes als je zelf in de EL niet tegen Zagreb, Villa, Timisoara, Bremen, Slavia Praag en Spartak hebt kunnen winnen in de EL.

19 november 2012 om 14:34

Ja dat is jullie mening, en dat is vooral zo omdat het nu toevallig Psv betreft, anders hadden velen Psv'ers ook geen posotief woord hier voor over hoor. Omdat psv wat punten heeft verzameld geeft ze nu het recht? Haha maar de arrogantie zit alleen in Amsterdam hoor Nee sorry jullie kunnen het wenden of keren wat je wilt, het komt er gewoon op neer dat met de selectie die Psv heeft het echt topclub onwaardig is als je de EL zo laat lopen! Met welke 'smoesjes' jullie ook komen.. Want het is maar de vraag of Psv kampioen word en CL haalt, ach maar alles is nu sowieso hosanna, Psv voelt zich alweer bijna kampioen, maar er komt nog een moment van tegenslag en dan zullen we zien of het de kampioensploeg is die nu een beetje overdreven word..

20 november 2012 om 11:23

@ Audi

Leuke statistiekjes. Echter geld voor de Uefa alleen de laatste 5 jaar. We kunnen die 10 jaar ook uitbreiden naar 25 jaar hoor. Dan staat Ajax ruim voor op PSV dus je kiest nu maar net een willekeurig aantal uit omdat PSV er dan iets beter in naar voren komt. Maar de Uefa boeit al die punten niet want het gaat om de laatste 5 jaar. En het is helemaal niet redelijk gelijkwaardig. Want als je even de lijst erbij gepakt had dan had je gezien dat Ajax 2 weken geleden PSV van de 24e plek verstoten heeft en Ajax nu 24e staat en PSV 25. Dus over de afgelopen 5 jaar doet Ajax het beter dan Psv. Dat zijn de keiharde statistieken en feiten.

20 november 2012 om 11:44

Je snapt er ook al niks van. Ik weet niet wat er bij jullie in de lucht of in het water zit, maar je bent al de zoveelste die hier niet snugger overkomt. Zijn er ook ajacieden die op niveau kunnen meedenken?

Kijk jij nou eerst maar eens goed naar die punten bij plek 24 en 25. Exact gelijkwaardig, en daarom is het ook een gedeelde 24e plek. Daarbij gaat dat over 2013, en die stand kan nog alle kanten op.

Behalve dat, was de quote 'bijna gelijkwaardig' van toepassing op de domme opmerking van iemand die claimde dat Ajax veel meer CL had gespeeld. Dus je haalt mijn woorden ook nog uit hun verband. Heb ik een hekel aan.

19 november 2012 om 08:24

Zowel Feyenoord, AZ als Vitesse hadden een europees ticket, maar hebben nog minder gepresteerd. Ze lagen er in de voorronde al uit.

19 november 2012 om 09:24

Maar die gingen er wel voor, en stelden het sterkste elftal op.

19 november 2012 om 12:45

Advocaat heeft het er toch over om de spelers te sparen die pijntjes hebben of niet fit zijn! Of moeten er spelers opgesteld worden zodat zodat ze meer kans hebben op een zwaardere blessure? Lens speelde al met een injectie. Dat moet je niet te lang doen.

Dan ben je in mijn ogen geen topclub toptrainer.
Je gaat voor alles of het nou reëel is of niet.
Had dan een andere club europa in laten gaan.

Een Groningen droomt er van.
En zo een club/ trainer met misplaatste arrogantie gaan Europa in.

19 november 2012 om 07:36

Anderen gaan vaak genoeg europa in en vliegen er rap uit. Zie Heerenveen.. ze wilden zo graag Europa in en lieten Feyenoord winnen. Nou.. t resultaat was vrij snel zichtbaar

19 november 2012 om 07:45

Maar ze gaan er wel voor.

19 november 2012 om 07:45

Ja, maar Heerenveen liet het niet expres lopen. En jij zult vast ook wel weten dat PSV ook meer kwaliteit heeft dan Heerenveen he. PSV moet in deze groep gewoon makkelijk overwinteren. En het is gewoon pijnlijk dat ze er niks aan doen, want een overwinning in de EL groepsfase telt nu eenmaal net zo zwaar als in de CL.

19 november 2012 om 07:57

Wij, de fans die ik ken, vinden de EL pas interessant na de winter. Maar wij vinden de eredivisie veel belangrijker dan de EL. Ik vind persoonlijk de Knvb beker ook niet interessant. Als ik moet kiezen tussen een paar wedstrijden EL of vergroten kampioenschap, kies ik dat laatste. Je ziet het mooi aan Ajax de laatste jaren. Zodra ze uit Europa liggen, maken ze een run van tig gewonnen wedstrijden, terwijl ze in het begin vh seizoen vaak punten laten liggen na de Cl-wedstrijd.

19 november 2012 om 08:39

Dat bedoel ik als fans er ook zo over denken. (jou woorden.)
Dan ben als club geen topper en als supporter ook niet.
Had lekker groningen laten gaan of iemand anders.
Bij de supporters geloof ik er weinig van dat zie ik meer als een smoes.

19 november 2012 om 09:17

Sorry, Heerenveen had niet eens zijn selectie rond, toch ongelofelijk voor een club wat snakte naar Europees. Ze hadden hun zaken niet eens voor elkaar en vlogen er tegen een mindere tegenstander direct uit.

On: We moeten nu niet allemaal zo hypocriet gaan doen, alle grote clubs spelen met een B elftal in de EL. Ajax won vorig jaar van een B elftal van United, Napoli kwam zelfs naar Eindhoven met een B-team. PSV hoeft zich niet te verdedigen, ze hebben de afgelopen jaren al voldoende laten zien in Europa. Ik wil ze nog wel eens zien als ze de kans krijgen in de CL. Hopelijk gaat dat dit jaar weer lukken en is alle heisa voor niets geweest.

19 november 2012 om 09:22

@ wve Je oordeelt altijd al extreem hard als het over PSV gaat, kijk eerst eens naar je eigen clubbie, zoveel fatsoen zit er nou ook niet altijd in de club uit Amsterdam. Zie de bestuurs chaos vorig jaar bijvoorbeeld. Elke club heeft zijn eigen belangen en zal daar voor opkomen, je kan niet altijd het beste doen wat ze in Nederland vinden... en elke andere club is het al gauw niet eens...

19 november 2012 om 11:22

Ik oordeel hard omdat ik dat vind.
Ajax wil alle prijzen die ze kunnen winnen ook de cl wat niet reëel is.
En ik vind dat dat als topclub moet.
En wat een bestuurcrisis er mee te maken heeft is mij niet duidelijk.
Als trainer of club spelers supporter moet je alles willen winnen.
Dat mis ik bij ajax ook op dit moment want woensdag zullen wel weer een topwedstrijd spelen en zondag weer slecht.
Maar die spreken het niet uit.

19 november 2012 om 12:12

@ Rico

Dus alsjullie volgend jaar CL spelen dan ook maar met een B-elftal want anders word je geen kampioen en haal je het jaar erop geen punten. Doe nou niet alsof PSV zoveel verder komt want vorig jaar hebben PSV en Ajax net zoveel Europese wedstrijden gespeeld. PSV kwam 1 ronde verder in EL maar Ajax moest 1 voorronde tegen Paok meer spelen in de Voorronde CL. En volgens mij verloor PSV toen ook nog voldoende punten toen ze allang Europa uit waren.

19 november 2012 om 19:23

Dat vergelijk gaat natuurlijk mank. Zowel financieel als voor de supporters is het natuurlijk een wezenlijk verschil om EL of CL te spelen. Daarnaast verlies je natuurlijk ook punten als je niet europees speelt. Maar de afweging om een paar ronden extra EL te spelen tegen CL behalen via de competitie valt voor mij makkelijk in het voordeel van de competitie uit.

19 november 2012 om 11:13

Oke we inderdaad zijn geen topclub, ben je nu blij haha ?

Nee serieus, Ajax is al 2 keer kampioen geworden doordat Psv, Twente en AZ die EL te serieus namen.

19 november 2012 om 11:32

Dus de trainers van Totteham, Atletico, Lazio, Liverpool, Inter, Napoli zijn ook geen toptrainers aangezien geen van alle hun basis 11 de wei in sturen in de EL?

19 november 2012 om 12:14

Die hebben stuk voor stuk een sterker B-elftal. En voor hun is die 5 miljoen die er te verdienen valt minder dan voor PSV als je het procentueel tegenover de begroting bekijkt. Daarnaast tonen die clubs aan dat ze het met hun B-elftal ook kunnen. PSV heeft alle wedstrijden in hun sterkst mogelijke elftal gespeeld en het lukt ze nieteens. En dan komen ze nu maar met het zwakke excuus dat de competitie belangrijker is. Als dat zo was dan hadden ze die andere 4 wedstrijden ook met een B-elftal gespeeld.

Ik begrijp PSV en Advocaat heel goed en het is geen schande. Twente denkt precies hetzelfde, ook al zo goed als uitgeschakeld. Alleen word de druk nu wel hoger, geen wedstrijden door de weeks, niet klagen over vermoeidheid, dus alles op alles om de competitie te winnen.

19 november 2012 om 07:14

Ik snap het ook wel dat ze nu echt kampioen moeten worden, maar t is zo zonde van de coefficientenlijst. Ik had echt gehoopt dat nederland n klein sprongetje richting portugal en frankrijk konden maken. Als je van dit jaar kijkt, staan landen als noorwegen en wit rusland boven ons.

19 november 2012 om 11:06

Dit is als trainer echt kiezen voor eigen lijfsbehoud. Hij weet heel goed hoe hoog de druk is om dit jaar kampioen te worden, er zijn niet voor niets tientallen miljoenen geïnvesteerd en er zijn in het verleden al mensen om ontslagen. Nou snap ik ook wel dat je graag kampioen wilt worden, daar investeer je 34 wedstrijden in, maar om de Europese wedstrijden opzij te schuiven zoals Advocaat nu doet vind ik echt schandalig. Het verbaast me overigens weinig als je naar de inzet in de gespeelde EL wedstrijden kijkt.

De eredivisie bedankt bij deze PSV voor het bewust verspelen van punten naast het financiële beleid wat daar al gevoerd wordt.

19 november 2012 om 14:20

Je schiet er als club financieel weinig mee op, terwijl je in de laatste 2/3 jaar kon zien dat je het kampioenschap misloopt, door vermoeidheid, moeilijk programma etc.

Misschien een verkeerde instelling, want als sportman moet je voor het hoogst haalbare gaan. Maar ook als je naar de sfeer kijkt bij die El-wedstrijden, is het gewoon een dooie boel vergeleken met Cl-wedstrijden. Een wedstrijd tegen Dnipro of AIK Solna trekt niet echt veel toeschouwers. Ze willen zo graag weer kampioen worden, dan snap ik de gedachtegang van PSV wel. Maar nu zijn ze het ook meer dan verplicht om kampioen te worden.

Erg jammer dat PSV de EL niet serieus neemt. Als klein landje moeten we keihard strijden voor elk punt in europa als we niet van de kaart willen vallen. Als dan een club als PSV dat niet op kan brengen omdat ze zoveel geinvesteerd hebben dat er een kampioenschap geist word ipv een halve finale plaats in europa.. vind ik dat erg jammer.. Ik hoop echt dat mocht ajax volgend jaar europa league spelen dat ze hier toch echt voor de prijzen gaan en niet zoals psv er met de pet er naar gooien.. beetje misplaatste arrogantie om als nederlandse club te denken dat je de EL kan laten schieten, nouja als je ooit nog iets wil voorstellen in europa tenminste..

19 november 2012 om 07:44

Het is gewoon gezond realisme, waarom nu alles op alles gooien met alle risico's van dien, blessure's/ vermoeidheid, als je toch bijna zeker weet dat je toch geen kans maakt om het te winnen, zodra de CL verliezaars mee gaan doen, is een club als PSV toch kansloos..wat ook complete competie (el) vervalsing is..

19 november 2012 om 08:22

Over de EL vervalsing ben ik het wel met je eens, maarja het geld komt sneller binnen met een mancity, marseille of een valencia die afvallen (ik noem maar wat) dan een azerbedjaanse club. En tjah dat vinden we heren bij Uefa wel lekker zoals we weten..

Verder snap ik je punt wel met het oog op prijzen winnen, maar vind jij dan ook dat we als nederland ons maar beter compleet kunnen terug trekken uit europa want de EL en de CL winnen gaat waarschijnlijk niet lukken... in ieder geval helemaal niet als we het "niet meer gaan proberen" omdat we toch niet winnen, dan word de achterstand, met plaatsingen en het aantal clubs dat we mogen leveren, nog groter.. Misschien ben ik te optimistisch door toch te hopen dat nederlandse clubs ooit nog een europeese prijs gaan winnen..

plus het feit dat ik in het buitenland woon met allemaal engelsen, duitsers, en spanjaarden die nogal lachwekkend doen over nederlandse clubs zal ook wel meespelen

19 november 2012 om 08:51

Ze kunnen er dan wel lachwekkend over doen, maar zij zijn zelf de oorzaak dat het hier lachwekkend is geworden, door hun zieke koopgedrag en torenhoge schulden die ze zelf hebben en wat daar maar mag.

Als het op deze manier word doorgezet kan Nederland zich idd beter terug trekken uit deze competitie, Cl word beheerst door clubs met begrotingen die nog meer waard is dan de alle clubs uit de eredivisie tesamen. Hier valt voor ons dus in principe weinig eer nog te behalen, buiten een eenmalig succesje als een overwinning.
De EL is een slap aftreksel van de CL, prijzengeld is niets in vergelijking met CL en dus ookl niet intressant om daar alles op te gooien, plus wat ik al schreef het is een vervalsde competitie, doordat er CL afvallers mee gaan doen in bepaalde ronde..
Ze moeten het aantrekkelijker maken, anders idd terug trekken..

19 november 2012 om 11:02

Denk nou eens even na. Waarom zou je in godsnaam je energie verspillen aan deze competitie. Als je het ding wint en je trekt alle kosten eraf, blijft er nog minder over dan het startgeld in de Cl.

Daar zit het echte probleem, niet bij PSV / Advocaat.
De Uefa verneukt de EL door de verhoudingen zo scheef te trekken. Als ze voor elke gewonnen wedstrijd een bedrag konden opstrijken wat de reis- en verblijfskosten ruim overschrijdt, dan pas zal die EL interessant worden voor de clubs.

19 november 2012 om 13:35

Daar ben ik het ook helemaal met je eens, alleen het feit blijft dat je om meer dan 1 plek in de CL te verkrijgen we punten zullen moeten sprokelen in de EL. Zolang we dat niet doen zal er altijd maar 1, en misschien in de toekomst zelfs niet eens 1, team automatisch zich plaatsen voor de Cl. Plus dat mochten we meerdere teams in de CL hebben, er meerdere clubs meer geld en uitstraling hebben voor het aantrekken en behouden van kwaliteit spelers waardoor de nederlandse competitie verbeterd.. maar zoals ik hierboven ook al zeg misschien is dat wat idealistisch geleuter, maar ik zie dit als de enige weg om meer geld in de nederlandse competitie te krijgen zodat we kunnen aanhaken in de Cl..

Het is een schande voor het Nederlandse voetbal hoe ploegen aks psv en Twente de Europese wedstrijden ingaan.. Als voetballiefhebber hoop je dan ook dat ze dan uiteindelijk overal naast de prijzen grijpen.
Zo'n instelling mag gewoon niet beloond worden..

19 november 2012 om 08:09

Logisch dat jij er zo over denkt.,om daarna weer stiekum op puntverlies in de competitie te hopen twee dagen daarna.
Ondanks wat iedereen ervan zegt is het niks meer dan terecht dat psv deze ene keer voor deze optie kiest.
2013 is het 100 jarig bestaan van de club en dat moet gevierd worden met een titel.
Ga vooral zo door Dickie maar daar benik eigenlijk helemaal niet bang voor want hij trekt terecht gewoon zijn eigen plan.

19 november 2012 om 19:58

ik had ook zo reageerdt als ajax europees er met de pet naar zou gooien..
het gaat niet alleen om psv of twente of ajax.. het gaat ook om de punten voor de coefficientenlijst.

of wil je komende jaren met maar 1 of 2 clubs europa in?

19 november 2012 om 20:35

erg belangrijk die lijst maar dit jaar een keer niet voor psv

20 november 2012 om 00:38

dan denk ik dat het dit jaar helemaal niks voor psv wordt

20 november 2012 om 19:53

dat hoop jij zal je bedoelen denken is helemaal nergens op gebaseerd namelijk.

Groot gelijk, landskampioen en CL is nu het belangrijkste, we hebben de schaal nu 2 jaar min of meer weg gegeven, het is nu weer noodzaak om de schaal gewoon weer in Eindhoven te houden, zoals het hoort.
EL kost alleen maar geld, en uiteindelijk haal je het als PSV toch niet de finale, omdat op een gegeven moment de CL verliezaars mee gaan doen en die zijn (op Ajax na) toch meestal sterker dan Psv.

Ik begrijp deze keuze zeker. Gezien de laatste jaren.en dan kijk ik niet door een PSV bril En ja...misschien hadden ze het ticket beter weg kunnen geven. Ik denk dat meerdere clubs niet blij worden van de EL. Laat de Uefa de EL eerst maar eens wat aantrekkelijker maken (prijzengeld)
910 milj voor de CL tegenover 208 milj voor de EL. Dat verschil kan kleiner in mijn ogen. Ik hoor mensen al gelijk denken....kun je je dan alleen maar motiveren als er een sloot geld tegenover staat? Schijnbaar wel. Tenslotte draait alles helaas om geld.
Daarnaast zit de voetbal kalender bomvol. Competitie, beker, europese competities, interlands, vriendschappelijke interlands, EK en WK. Je kunt de clubs toch niet kwalijk nemen dat ze keuzes maken!! Daar vraagt de Fifa en Uefa zelf om. Club schreeuwen dit al jaren van de daken. En er word gewoon niet geluisterd. Maar goed...ik ga een bakkie zetten.

Haha, ik weet nog heel goed vorig seizoen dat de concurrenten het liefst zagen dat PSV zoveel mogelijk potjes speelde op donderdag zodat de kans groot was dat we in die zelfde speelronde punten morste.

Nu Advocaat de competitie belangerijker vind en de kans groot is dat de 3 sterkhouders ( Strootman, Lens, Narsingh ) niet spelen is het opeens jammer, triest van Psv, jammer zo instelling blabla.

Het liefst geeft die V/ Bommel ook rust.

19 november 2012 om 08:23

Hoort er gewoon bij.
Dan hadden ze in die jaren dat ze het kampioenschap misliepen maar 2e moeten worden, dan hadden ze ook CL kunnen spelen. Nu spelen ze EL en moeten ze maar gewoon voetballen voor de overwinning, en niet laf spelers gaan sparen omdat ze nu vinden dat ze dit jaar onderhand weer eens kampioen moeten worden.

En als je kwartfinale EL haalt, hoeveel potjes speel je dan nog na de winter in Europa? Nog 4 ofzo? Ook wel triest als daar het eventuele kampioenschap aan 'vast' hangt.

19 november 2012 om 09:38

De spelers zelf hebben niet aangegeven dat ze niet kunnen spelen, de trainer kiest ervoor om ze niet op te stellen. Dus je argument slaat nergens op. Grote clubs spreken al jaren schande over het drukke programma, PSV heeft het nog geen seconde aangehaald op dit moment, je moet alleen is wat verder kijken... De belangen in het voetbal worden steeds groter, clubs blijven alleen overeind door een goed huishouden vooral extra inkomens, dan moet je niet in de EL zijn. De club kijkt verder vooruit en wil de komende jaren blijven meedoen in de top. Of zie jij graag je clubje elk jaar ver in het Oosten van Europa voetballen, lijkt me niet, leuke vliegreis ook voor de supporters. Dus niet zo kort door de bocht en meer de belangen in het oog houden! Je clubje zal echt niet anders doen in de zelfde situatie!

19 november 2012 om 10:05

@ romarky

Ik begrijp je punt, maar jij vergeet het belang van de coeffecientenlijst.
De CL is natuurlijk vele male belangrijker dan de EL, maar als we elk jaar zo de EL vergooien, komen we op het punt dat straks zelfs de kampioen voorrondes moet gaan spelen. En dat wil natuurlijk niemand hebben!
En als elke NL club wel z'n best doet en ver komt in Europa, dan krijgen we misschien over een paar jaar weer de situatie dat we zelfs de eerste 2 Europa in mogen sturen, en de 3e voorronde.

19 november 2012 om 14:39

@silverfront

PSV heeft de laatste jaren heel veel punten gehaald voor die lijst, terwijl andere eredivisieclubs het hebben verprutst. ik snap dat er mensen zijn die vinden dat PSV egoistisch bezig is, maar nogmaals, de belangen zijn veel groter dan die coeffecientenlijst, want daar leveren andere clubs toch al te weinig punten voor, dat kunnen Ajax en PSV niet bijbenen t.o.v. de Oostbloklanden en hun geldkranen.

Ik ben het er niet mee eens! Ik vind dat je als speler van PSV gewoon 2 tot 3 wedstrijden in een week moet kunnen spelen, of er moet genoeg geinvesteerd worden zodat de selectie groot genoeg is en de kwaliteitsverschil niet al te groot is, want een elftal zonder strootman, lens en narsing is een groot verschil als dat ze wel mee doen. PSV hoort gewoon mee te strijden om de lanstitel, knvb beker en de europa leaugue serieus nemen.

19 november 2012 om 08:09

Ik ben het er wel mee eens, ik vind 3 wedstrijden in de week, teveel, een beetje CL deelnemer met gezonde ambitie's heeft een grote selectie, waarmee je met de spelers op de bank gewoon een volwaardig team kan samenstellen, PSV kan dat niet, die moet het met hun basis spelers doen, op de bank zit heus wel kwaliteit maar dan voor de eredivisie..

Ben het eens met @solopsv, afgelopen 2 seizoenen zijn ze om deze reden 2x de schaal misgelopen, door tot op het einde toe om 3 prijzen mee te doen..

Goed bezig Dickie , neem de steunpilaren in bescherming.
Donderdag compleet met het tweede starten en de rest niet eens op het wedstrijdformulier invullen.

tyton
Manolev
Zanka
Koch
Bouma
Engelaar
v Ooijen
Ritzmaier
Locadia
Matavz
Depay

Baal hier 2x van, 1 keer om exact de reden die Advocaat voor ogen heeft, namelijk dat ik liever een andere club kampioen zie worden maar bovenal vind ik het gewoon leuk om Nederlandse ploegen goed te zien presteren in Europa. Ben ook best wel onder de indruk van dit PSV en denk dat zij met de juiste instelling nog een heel leuk Europa League seizoen hadden kunnen hebben. Als Advocaat eenmaal dit soort dingen zegt weet je dat het snel afgelopen gaat zijn, jammer.

Terecht hoor in de eredivisie kan je winnen, daar buiten wordt het voor PSV ook heel lastig he dickie. Calimero gedrag, vind het echt jammer.
PSV kan toch ver komen in Europa en een kwart finale in de EL is gewoon een mooie prestatie en dat hoort als Nederlandse topclub (ten opzichte van Ajax en Twente) niet ten koste van je eredivisiekampioenschap te gaan. Maar goed we gaan volgend jaar wel zien welke vruchten ze plukken als ze CL halen

19 november 2012 om 08:15

Wat heb je inhemelsnaam aan een kwartfinale EL? Leuk voor het zelfvertrouwen, funest voor je selectie, spelers raken oververmoeid en op het eind van de rit gaan ze weer 11 punten voorsprong afgeven..en hebben ze weer geen schaal en ettelijke euro's armer door hoge kosten die de EL met zich mee brengt, reisgeld en extra bonussen aan spelers..

Heel slim van Dickie en het PSV managment.. kan eindelijk de platte kar weer van stal..

19 november 2012 om 08:42

Coefficientenpunten, een leuk bedragje en kans om nog verder te komen en de EL te winnen. Het levert ook nog aardig wat miljoenen op, niet zoveel als de CL maar kwartfinale EL is tegenwoordig ook een miljoen of 5/6 niet echt bedragen waar PSV nee tegen kan zeggen. Ik vind het opzich ook wel slim, maar compleet onbegrijpelijk dat een Nederlandse topclub dit als management ziet, hoe plan je het volgend jaar te doen dan in de CL als je tegenstanders zwaarder zijn? Dan heb je ook een dubbel programma en kan je het niet laten lopen.. of ben je echt fc-wespelenvoordecenten- en laat je het dan ook lopen voor die 15mln die het oplevert.
Uiteindelijk zullen je fans wel weglopen met een resultaat instelling

19 november 2012 om 09:37

Mijn broer is al 25 jaar een trouw PSV aanhanger maar die gaat al niet meer kijken naar deze partijtjes in de El, dus echt in trek zijn ze volgens mij niet..
PSV zal heus wel graag ver willen komen in de CL, maar ze hebben voor dit jaar hun pijlen gericht op de schaal/ CL deelname.. Deelname CL is al meer waard dan kwartfinale EL halen.., plus dat het spelers vasthoud/ aantrekt..

Ajax is nu de enige ploeg die gaat overwinteren, want PSV en Twente spelen op halve kracht. Dit kost ons aardig wat punten.

19 november 2012 om 17:34

psv wel. twente is met hun sterkste team niet opgewassen tegen levante b, een ander verhaal. die kunnen niet beter

We laten het ook niet expres lopen. We stellen niet alle spelers op die normaal wel zouden spelen, en dat zijn vooral spelers met lichte klachten. Waarvoor zou je je spelers extra belasten terwijl dat onnodig is? Als je je spelers fit houd en kampioen kan worden, speel je CL. Overwinteren in de CL levert meer op dan het winnen van de EL dus zo onverstandig is het niet.

Verder hoor je met alle respect voor het toch positief opvallende Dnjepper, ook met een aantal B-spelers van dit team te winnen in je thuiswedstrijd. Tyton - manolev dereijck marcelo willems - hutchinson vbommel wijnaldum - mertens matavz depay ... en laat dan na rust spelers als v. ooijen (vbommel) ritzmaier (willems) en locadia (mertens, en dan depay naar links) invallen zodat ook de mindere spelers (vooral wat jeugdige) de kans eens krijgen op wat minuten.

Ik zie hier geen probleem in maar goed, zal het wel verkeerd zien

PSV heeft jaren achter elkaar het kampioenschap gewonnen, en de laatste jaren wil het niet meer lukken, door gebrek aan zelfvertrouwen inzet ect... En het nodige geluk moet je dan ook hebben. Ajax heeft dat dankzij de concurrentie 2 keer mogen winnen. Als PSV zo blijft spelen met de juiste instelling en inzet gaan ze kampioen worden. Maar niet als ze terug vallen als het begin van de competitie want dat was erg slecht. Nu zijn we goed bezig, en 2013 moet ons jaar worden, 100 jaar bestaan en het kampioenschap zou geweldig zijn. En die europaleageu en beker kan me gestolen worden, Alles op het kampioenschap.

Gemengde gevoelens hierbij. Aan de ene kant vind ik dat je gewoon vol moet gaan voor je kansen in de Europa League. Het zou prachtig zijn om nog eens een Europese finale te spelen en als je bedenkt dat dit afgelopen jaren clubs als Sporting Braga, Fulham en Middlesbrough ook gelukt is, dan acht ik dat niet eens onmogelijk. Maar aan de andere kant: de kans dat je daadwerkelijk die finale haalt is natuurlijk heel klein. En wat heb je er dan achteraf aan overgehouden? Een paar relatief magere wedstrijdpremies en een handvol wedstrijdjes in een halfvol stadion tegen B-ploegen van Europese subtoppers en wat obscure Oost-europese clubjes...

Ik zou Strootman denk ik toch niet sparen. Het verschil tussen spelen met of zonder Strootman en Van Bommel is gewoon te groot. En de aanval, ach, met Mertens, Lens, Narsingh, Matavz en Depay heb je vijf basisplaatswaardige aanvallers, dus daar valt altijd wel wat te schuiven.

Het is wel een risico dat je neemt. Ervan uitgaande dat PSV niet zal overwinteren na deze week, dat kan. Persoonlijk vind ik het niet kunnen (kunnen mensen wel wijzen op startpunten van Ajax, maar dat verdien je ook als kampioen, omdat je minder punten zal pakken in de CL dan in de EL, maar dat lijkt me logisch, normaliter moet je dan zelfs nog meer punten in de EL dan in de CL + 4 startpunten). Maar daar kan je over discussieren en daar zijn mensen het er mee eens en niet mee eens, prima.

Volgende punt is wel, dat als PSV in de volgende 3 wedstrijden maar 3 punten pakt (lijkt me niet onlogisch met 2 moeilijke uitwedstrijden en 1 lastige lastige thuiswedstrijd), dat de EL erbij zal worden gehaald door de media en dan komt PSV onder druk te staan. En Dick heeft zich tot op heden alleen goed gedaan als er gewonnen word, want zodra het even minder word, zag je gelijk de oude gewoonte terug komen. Als ze minimaal 6 punten halen uit deze 3 wedstrijden, mag je ze gerust als kampioen bekronen.

Dan is nog de kans aanwezig dat Ajax 2e word, en mag dan wel een keer geen kampioen worden, maar als Ajax wel overwintert is de kans groot dat Ajax net in pot 2 komt en PSV net in pot 3.

Maar ik denk dat hierdoor PSV wel minder sympathie krijgt van de nederlandse voetballeden. Dan kan je wel egoistisch denken, wat de meeste Psv-ers doen, maar dit zal toch in de toekomst tegen hun werken.

Nou Roeliebos ben blij dat je blij bent jongetje.
Dan mag je nu weer verder met je tafelwerkje.

Advocaat heeft de opdracht gekregen om PSV Nederlands kampioen te maken.
Punt.
Als er iemand dit goed kan nastreven is dat Dick wel.
Dat de belangen dan voor een Europese wedstrijd een keer minder zijn, ja jammer dan!

PSV heeft het groot recht om een keer aan zichzelf te denken en niet om de Nederlandse punten!

Ik sta er volledig achter.

Ik vind de instelling van PSV en Twente erg laf om de EL te laten schieten. Wat denk je van de supporters die meegaan? Die daarvoor flink wat geld betalen om hun club te steunen. Daar word niet aan gedacht en als je Europees punten laat liggen dan kom je straks zo laag uit dat dan ook de kampioen voorrondes moet spelen om in de CL te komen. Nou dan hebben we het voor mekaar he.

De enige keer dat Dick zich 2 meter groot voelde was toch echt toen hij met Zenit de EL beker omhoog hield. Zo trots als een pauw was die dat hij die grote prijs had gewonnen. Het kan verkeren in het leven.... Maar als ze er dan echt zo weinig om geven stel dan gewoon al die grote talenten op als Bakkali, Bazoer en anderen zodat die niet uit de eigen jeugdopleiding weglopen maar het gevoel hebben dat er inderdaad wat te bereiken valt bij Psv.

Trouwens, vergeet ook niet dat Dick Advocaat per se kampioen wilt worden, voor zijn CV. Volgend jaar gaat hij al weg (niet voor niets word er gesproken over andere trainers) en wat heb je eraan als trainer om een jeugdspeler de kans te geven? Ik snap de visie van Dick Advocaat wel, maar voor een jeugdspeler is dit niet leuk natuurlijk. Frank de Boer zijn functie bestaat meer dan alleen 1e elftal. Als hij 3x verliest, word niet alleen naar resultaat gekeken, maar ook naar zijn functie m.b.t. jeugdspelers. Hierdoor denkt Frank de Boer mijn inziens minder aan zijn CV, hoewel dit wel gemakkelijker is geworden door de laatste 2 kampioenschappen. Maar Frank de Boer kijkt meer naar morgen dan vandaag, terwijl Dick Advocaat juist andersom denkt. Beiden is heel logisch gezien het clubbeleid. Maar hierdoor krijg je een verschil van inzicht, en wat dan goed of slecht is, daar is voor beiden wat te zeggen, maar dat blijf een simpele mening.

Advocaat heeft gelijk natuurlijk. Hij heeft nu een voorsprong van 3 punten op Twente en 5 op Vitesse en wil deze graag behouden. PSV krijgt een loodzware serie wedstrijden voor de boeg met Vitesse-thuis, Ajax-uit en Twente-thuis en daarna nog 2 eenvoudigere uitwedstrijden tegen NEC en Nac.

Gezien het eenvoudigere programma van Twente (2 thuiswedstrijden na eerst 8x uit en 5x thuis) en Vitesse is de kans groot dat de stand er voor de winterstop heel anders uit komt te zien. De voorsprong van PSV kan zomaar weg zijn. PSV zal minimaal 6 punten moeten halen uit deze 3 wedstrijden om de voorsprong te behouden.

Advocaat zal er alles aan doen om de boel heel te houden en dus deze week mensen sparen. Hij heeft ook al redelijk te maken met blessures (net als Mcclaren). Jammer voor de EL, maar het is niet anders. Clubs als Psv, Twente en Ajax moeten gezien de dure huishouding minimaal 2e worden om kans te houden op de CL.

Niet leuk voor het Nederlandse voetbal: minder Europese punten, en (mogelijk) niet zo'n spannende competitie als de afgelopen jaren. Daarnaast is het toch wel een hele grote diskwalificatie van jezelf als je als 'topploeg' kennelijk niet in staat bent om op drie fronten tegelijk volwaardig mee te strijden.

Toch snap ik Dick wel, en PSV ook. Het kampioenschap, cq CL levert geld op dat cruciaal is nu. Bovendien kunnen ze bij een titel komende zomer nog meer cashen voor Strootman, Toivonen en eventueel Mertens dan ze zouden kunnen bij wéér een derde plaats. Kortom, ik denk dat een titel voor PSV wel eens het definitieve eind van de financiële sores daar kan betekenen.

Conclusie: PSV vaart zijn eigen koers en heeft lak aan de rest. Kunnen ze doen, maar laat niemand in of rond de club erop rekenen dat ze aan populariteit gaan winnen dit jaar. Wel euro's, geen sympathie, het is maar waar je je prioriteiten legt.

waar is de massale verontwaardiging(vanuit media) zoals na Schalke - Twente. Lekker selectief!
Psv kiest zijn eigen route. Net zoals ik zei over Twente, als je doel is Europees voetbal, moet je het niet laten schieten.

20 november 2012 om 00:15

Europees voetbal halen door europees te verzaken. Klinkt inderdaad heel logisch.
Wat mij betreft verdwijnt psv uit de EL en haalt het niet hoger dan de 3e plaats in de competitie.

Denk niet dat Dick hier 100% iets te verwijten valt. PSV heeft in het begin al aangegeven dat het voor het kampioenschap wil gaan. Dit is een besluit dat vanuit de club is genomen en Dick heeft er maar aan te geloven. PSV is gewoon erg lekker op dreef in de vaderlandse competitie en moeten ze ook zo houden. Feit is wel dat als PSV nu niet de schaal omhoog haalt er financieel wel wat moet gaan gebeuren. Ik gun het PSV van harte, want ook deze club moet gewoon aan de top van NL mee blijven doen, dus ook financieel.

Maar hoop toch dat Ajax weer kampioen wordt

Logisch dat hij vol voor het kampioenschap gaat. Kampioen betekent rechtstreekse plaatsing voor de Champions Leageu. Dat is het toernooi waar veel geld te verdienen valt. Tot tegenstelling van de Europa Leageu waar sommige clubs zelfs verlies draaien. De Europa Leageu is wel een goede markt om je spelers in de kijker te zetten. Als ze in deze wedstrijden goed presteren gaat de transfersom ook flink omhoog. Maargoed, het kampioenschap levert natuurlijk wel meer op.

Ik zie hier maar een voordeel, PSV gaat daadwerkelijk de eigen jeugd weer eens wat kansen geven. Maar eigenlijk is dit gewoon een schande. De laatste jaren doen we het steeds beter in Europa, zo goed zelfs dat je weer ging hopen op Europees succes en dan doen ze dit. Geen wonder dat je dan geen potten kunt breken AIK Solna, de nummer vier(!!!!) van Zweden (!!!).

Dit is gewoon ikke ikke ikke en de rest kan stikken, maar als je weer geen kampioen wordt dit jaar gooi je mooi je eigen glazen in.
Je hebt een jeugdig elftal laat ze dan ook gewoon wennen aan minimaal 2 wedstrijden per week. Als ze dat niet aankunnen hoe durven ze dan te denken aan het spelen voor echte topclubs in Europa?
Ik ben ook niet boos, alleen zwaar teleurgesteld in PSV en in mindere mate FC Twente, maar die moeten het met Mclaren doen.
Het is te hopen dat Locadia en Depay PSV zijn hachje redden anders kan je die laatste wedstrijd net zo goed niet spelen.

Alvast bedankt PSV (en Twente) voor het verpesten van onze mooie Europese reeks waar je zelf aan hebt bijgedragen.

19 november 2012 om 11:27

Excars, als je zo fanatiek tekeer wil gaan over het feit dat PSV voor 1 keer een lagere prio hangt aan de EL, neem dan ook een kort bedankje op voor al die vele jaren dat PSV keurig veel puntjes voor Nederland heeft gesprokkeld. Wel zo beschaafd en eerlijk.

Ik snap het verder wel een klein beetje, je bent er natuurlijk aan gewend dat PSV vrijwel altijd na de winterstop nog Europees speelt. Nu misschien een keertje niet. Nou nou, tuut tuut.

19 november 2012 om 11:38

Zoals ik al zei, ik ben vooral teleurgesteld. Dat ben je als je weet dat ze veel beter kunnen. Kijk hoe jullie Napoli van de mat speelden (een b-elftal, maar dat doet er niet toe) jullie hadden fluitend de poule kunnen en misschien we moeten winnen.
En in mijn laatste zin zeg ik dat jullie hebben bijgedragen aan het Europese 'succes' van de afgelopen jaren (in de EL zelfs de meeste punten binnen gehaald van alle Nl clubs). Maar dat neemt niet weg dat jullie er dit jaar met de pet naar gooien. Dat vind ik gewoon jammer.
Willen we weer verder komen in Europa met onze Nederlandse clubs dan moeten we juist hard zijn. Jullie hebben ongelofelijk veel potentieel, maar hebber daar dit jaar in Europa niks mee gedaan. Dit jaar had ik jullie de meeste kans gegeven misschien zelfs tot de finale te reiken, die is tenslotte in Nl.

Ik vind het jammer dat PSV niet voor de EL gaat, maar voor deze specifieke wedstrijd kan ik het begrijpen. Drie dagen later komt Vitesse naar Eindhoven, Vitesse is net als PSV in grote vorm en een van de weinige ploegen die defensief echt sterk is. Daar kunnen we een behoorlijke kluif aan hebben. In zo'n geval kan je absoluut geen risico nemen met spelers met pijntjes (mertens, Narsingh, Strootman, Lens). Daarnaast, iedereen zeurt dat PSV niks doet met de eigen jeugd. Nou bieden ze de jeugd dit jaar in de EL veel kansen, en dan wordt er alsnog gezeurd dat psv niet genoeg voor de EL gaat. Het is door de vorige 2 zeperds gewoon haast onmogelijk geworden om door te gaan en gezien het programma worden de 50/50 spelers gespaard. volkomen logisch.

De meeste die hier schande van spreken zijn gewoon bang dat PSV kampioen wordt. De angst neemt toe, en dus het PSV bashen in de media en op internet ook. Ik vind het wel mooi om te zien en vermaak me prima.

Mijn bescheiden mening: het kampioenschap van Ajax van vorig jaar was voor het overgrote deel te danken aan het ontbreken van Europese verplichtingen na de winterstop. Dus het kan geen kwaad voor je kampioensaspiraties. Wij zijn geen Barcelona of Madrid, en moeten prioriteiten stellen. Niks mis mee, elke professionele organisatie doet dat.

19 november 2012 om 11:20

Maar dan wel vierde worden in de CL poule anders heb je na de winter weer Europese verplichtingen...

Hoezo schande wat is dat voor onzin?

PSV speelt al jaren in EL ze komen helaas niet verder dan kwart finale. En geldprijzen zijn gewoon veel lager dan bij CL.

Vind terecht dat PSV focus legt op competitie! Liever kampioen dan in EL kwartfinale halen.

Snap niet dat zoveel mensen hier over deze uitspraak vallen.
PSV is al vele jaren een zeer stabiele factor voor ons in Europa, zowel CL als EL. Heel vaak heeft de club lang op 3 fronten meegestreden, al kun je wel merken dat de Knvb beker totaal geen prioriteit heeft tenzij men ver komt.
Ook is bekend dat PSV niet of nauwelijks geld verdient met de El.

Al met al is het dan toch niet zo gek dat PSV één keer een mindere prio aan de EL hangt? Uiteraard hoopt men de poulefase te overleven, maar dan niet door bepalende spelers die tegen een blessure aan zitten of al een lichte blessure op te stellen?
Er moet toch eens een moment komen dat de bankzitters bij PSV net zo goed gaan spelen als ze zichzelf vinden.

19 november 2012 om 12:21

Waarom hebben ze dat dan niet vanaf wedstrijd 1 gezegd / bewezen? De eerste 4 wedstrijden kwamen ze steeds met de sterkst mogelijke opstelling. Dat doe je niet als je het niet serieus neemt en dan waren ze van wedstrijd 1 met een B-elftal gestart. Maar nu liggen ze er zo goed als uit en dan komen in 1x deze verhalen!!!! Niet echt geloofwaardig.daarnaast als je tot de 1/8 finale komt kun je als PSV zijnde gewoon 5-7 miljoen binnenhalen (tv gelden, recetteinkomsten, extra sponsorgelden, prijzengeld, merchandise en horecaopbrengt). Dat is voor PSV en elke NL club veel geld.

19 november 2012 om 13:49

Hey Ajacied777, ik ga het nog even nazoeken, maar vorig jaar bleek dat PSV aan de hele EL dacht ik iets van 1,3 mln oid had overgehouden en dat is dus t/m de kwartfinale.
Maar goed, ik zoek het even na, misschien zit ik er helemaal naast. Maar 5-7 mln lijkt mij veel te veel. Kijk alleen al naar die lege stadions ....
Bij de CL hoef je alleen maar in de koker bij de loting te zitten en je kunt al flink cashen.

19 november 2012 om 13:54

Gevonden! (weet niet of de kosten die PSV heeft gemaakt (stadion, reizen) er al vanaf gehaald zijn (vrees van niet), maar dit is wat er is uitgekeerd)

Europa league
Winnaar Porto ontving 8 miljoen
PSV 3,2 miljoen
KAA Gent 2,2 miljoen
Anderlecht 1,8 miljoen
AZ 1,7 miljoen
FC Utrecht 1,7 miljoen
Club Brugge 1,4 miljoen
Paok en Aris Thessaloniki 3 miljoen elk, ter vergelijking met Panathinaikos
Clubs als Rapid Wien, Lausanne en Salzburg 1,2 miljoen, als minst verdienenden

Als latere instromers in de Europa league ontvingen nog
Sporting Braga 4,5 miljoen, de verliezend finalist
Ajax 6 ton
Twente 1,1 miljoen.
Deze bedragen naast hun eerdergenoemde verdiensten in de Cl.

20 november 2012 om 11:15

@ Rudeboy65

En ga nu het artikel nog eens lezen en kijk waar deze inkomsten uit bestonden. Dit is prijzengeld.....je weet wel geld dat je wint wanneer je een wedstrijd gewonnen of gelijk gespeeld hebt....het woord zegt het dus als Prijzengeld.

Naast prijzengeld heb je ook nog zoiets als recetteinkomsten. Even voor jou. 25.000 supporters x 30 euro entree is ook al 750.000. Laat staan als je een bijna vol huis hebt tegen een mooie tegenstander. Gemiddeld kun je verwachten dat elke supporter minsten 1 hapje of drankje pakt wat je ook nog horecainkomsten oplevert en extra merchandise.

En het klopt ja bij de CL is het prijzengelden het startgeld veel hoger. Maar dat betekent niet dat je aan de EL niks overhoud. Want dat is wat er precies de hele tijd gedaan word. Alleen het prijzengeld word vergeleken maar zoals ikhierboven al zeg er is meer dan alleen prijzengeld dat je bankrekening kan spekken. Ajax haalde bijv vorig jaar alleen al aan de passe-partout tickets bijna 8 miljoen binnen voor de groepsfase wedstrijden. Daarnaast waren er nog enkele miljoenen aan vrije verkoop.

Met zo'n instelling wordt het Nederlandse voetbal kapot gemaakt. Zowel PSV als Twente geven competitie de voorkeur, alleen maar om kampioen te worden en de CL miljoenen binnen te halen. De EL punten gaan echter verloren waardoor in de toekomst minder Nederlandse ploegen mee mogen doen.
Ik vind dat de Knvb moet eisen dat Nederlandse clubs beter hun best moeten doen in EL, opdat ze anders niet meer mogen deelnemen. Aan de andere kant zou de EL financieel attractiever gemaakt moeten worden, omdat het zo langzamerhand ook voor de Uefa een beetje beschamend wordt dat veel ploegen aangeven de EL niet meer serieus te nemen.

Ze roepen dit pas sinds de laatste wedstrijd net zoals hun supporters. Zowel Twente als PSV hebben alle wedstrijden in vrijwel hun sterkst mogelijke opstelling van dat moment gespeeld. Als het ze echt niks geinteresseerd had dan hadden ze al vanaf wedstrijd 1 met een B-elftal gespeeld. Maar nu ze eruit lijken te vliegen komen ze beide met zo'n zwak excuus aanzetten. Maja die 5-7 miljoen die PSV in de EL kan verdienen is natuurlijk geen geld voor hun.....want de financiele situatie van PSV is zooooo rooskleurig dat dit geld makkelijk gemist kan worden. En dan zeggen ze Liverpool, A.madrid etcdoen het ook. Klopt...maar die lijken het met hun B-elftal in de groep ook gewoon te kunnen halen. Daarnaast is procentueel t.o.v de begroting die 5 miljoen voor Liverpool veel minder geld dan voor PSV en hebben ze sterkere B-elftallen.

Daarnaast lig ik ook in een scheur om al die PSV supporters die zeggen dat Ajax kampioen werd omdat ze eerder Europa uit lagen. Even voor jullie info. Ajax en PSV speelden in het eerste seizoen toen ze kampioen werden net zoveel Europese wedstrijden. Met het verschil dat Ajax dit deed tegen vele sterkere tegenstanders. PSV kwam 1 ronde verder in de EL maar Ajax moest een voorronde CL meer spelen. Wat beide neerkomt op 2 wedstrijden. Daarintegen hadden wij dus tegenstanders als Paok, Kiev, Milan, Madrid en Zagreb daar waar PSV een paar nietszeggende oostblokclubjes als tegenstander had.

19 november 2012 om 12:38

Lees dan toch eens wat er in het topic staat!

Advocaat zegt dat ze hun huid duur gaan verkopen, alleen niet ten koste van de competitie. Daarom geeft ie spelers rust die niet fit zijn. Lens speelde al met en injectie.

Toen Psv won van Napoli werd er geroepen dat het maar Napoli B was. En dat de overwinning dus niet veel voorstelde. Maar er werd bijna niet over gerept waarom Napoli met een B elftal speelde. Nu gaat PSv dat doen en is de wereld te klein.

Het is altijd wel zo gemakkelijk om een ander te veroordelen. Het zit waarschijnlijk in de mens. En ik doe dat ook wel eens. Maar af en toe ben ik er wel klaar mee. Men denkt dat de eigen club altijd de braafste van de klas is, en de ander de deugniet.

Psv heeft de afgelopen jaren veel misgelopen omdat het geen kampioen werd. Nu is dat dus prioriteit nummer 1. Is toch niert verwonderlijk met een 100 jarig bestaan?

20 november 2012 om 10:58

Ik lees wat er in het artikel staat. Echter reageer ik hier op alle uitspraken van de PSV supporters. Daar werd wel over gerept. Napoli gokt op hun thuiswedstrijden en ze verwachten dat ze daar genoeg aan hebben om door te gaan. En op dit moment staan ze er beter voor dan PSV dus bljkbaar kunnen zij wil in een eenvoudige EL groepsfasen doorstomen op minder kracht. Dat is een heel verschil. Daarnaast doet Napoli het al vanaf wedstrijd 1 daar waar ik pas bij PSV na de 4e wedstrijd hoorde dat het geen prioriteit is (omdat het er toen pas naar uit zag dat de kans op overwintering niet heel groot is). En nee wanneer je deze uitspraken pas na 4 wedstrijden doet dan ben je in mijn ogen inderdaad niet geloofwaardig.

Daarnaast mag je van ene club als PSV verwachten dat ze op meerdere fronten mee kunnen spelen. Ajax deed dit de afg 2 seizoenen toch ook? Of is de Champions Leage volgend jaar ook niet belangrijk (als je deze uberhaupt behaald) want tjah kampioen worden is belangrijker dan Europees presteren toch?

20 november 2012 om 11:08

En nee wanneer je deze uitspraken pas na 4 wedstrijden doet dan ben je in mijn ogen inderdaad niet geloofwaardig.

Je moet ook naar de situatie kijken. Dan valt het wel te snappen.

Namelijk,
Psv staat goed in de competitie. Die wil die positie niet verspelen. Psv is met zijn 100 jarig bestaan, zeer gebaat bij een kampioenschap. Bij die kampioenschap hoort Champions league. Dat toernooi is zeer lucratief. Psv heeft nu spelers die pijntjes hebben en niet fit zijn. Spelen zelfs met injecties. Nu wil Psv die spelers niet opstellen met het oog op de competitie. Die competitie waarin Psv de komende 3 wedstrijden tegen belangrijke concurrenten moet. In die wedstrijden wil Psv over die spelers beschikken.

De Europa league is niet gelopen zoals het zou. Psv ging ervan uit dat de wedstrijden tegen de Zweden wat gemakkelijk kon worden gewonnen. Dan had Psv zonder veel inspanning de volgende ronde gehaald. Nu, dit is anders gelopen. Psv heeft steeds wel die wedstrijden proberen te winnen. Nu zal PSv ook tegen dnipr proberen te winnen. Ze gaan echt niet het veld in om te verliezen. Alleen spelen de niet fitte spelers niet. Maar ze zullen zeker voor de winst gaan.

Ze geven de Europa league echt niet weg. Zoals velen denken. Als alle spelers fit waren geweest, dan hadden ze ook gespeeld. Nu is dat niet het geval.

19 november 2012 om 14:54

Beter nu een paar miljoen minder en volgend jaar Champions League, dan nu een paar miljoen meer en volgend jaar geen Champions League. 5 tot 7 miljoen voor de Europa League is sowieso al overdreven.
Wat een club qua geld met 1 seizoen Champions League binnenhaalt, daar moeten ze 5 jaar Europa League voor spelen. En dan moeten ze in de EL nog telkens door weten te dringen tot de kwartfinales voor zo'n 3 miljoen premie, daar waar deelname aan de CL al genoeg is om 5 keer zoveel aan miljoenen binnen te halen.

Dat het onzin is dat Ajax de voorgaande twee jaar kampioen werd omdat ze 2 jaar vroeg uit Europa lagen, geef ik je wel gelijk in. PSV werd destijds 4 jaar achter elkaar kampioen en daarin waren ze ook redelijk succesvol in Europa. Het eerste jaar (2004/05) werd zelfs de dubbel gepakt en het tweede jaar verloor PSV in de bekerfinale.
Aan de andere kant is het wel een feit dat Ajax, Twente en PSV de laatste jaren vaak punten lieten liggen na een Europese wedstrijd. Ajax ook dit seizoen al drie keer, waarvan alleen uit tegen Feyenoord normaal gesproken nog zou kunnen.

Ook dat PSV Europees niet vanaf wedstrijd 1 met een B-elftal speelt klopt, want wie zijn de B-spelers van Psv?
Lens, Narsingh en Matavz vechten samen voor 2 basisplaatsen. Achterin hetzelfde met Marcelo, Derijck en Bouma. Pieters is al tijden geblesseerd, waardoor Willems speelt. Willems die uit tegen Dnjepr in de rust gewisseld werd voor Engelaar. Zelfs in de goal is er een concurrentiestrijd tussen Tyton en Waterman. Alleen op het middenveld is de eerste keuze heel duidelijk met Van Bommel, Strootman en Toivonen.
Tegen Napoli stond Bouma linksback. Als derde keuze achter de geblesseerde Willems en Pieters.
Thuis tegen AIK waren Van Bommel en Toivonen er al niet bij en uit deed Strootman ook nog niet eens mee. In die wedstrijd was de basisopstelling op 5 plaatsen anders in vergelijking met de meest ideale opstelling.

Nu was dat in elke wedstrijd wel de meest sterke opstelling van PSV op dat moment, maar het is toch logisch dat een ongeïnspireerd B-elftal ten onder kan gaan tegen een sterk gemotiveerde tegenstander die met hun eerste keuze speelt? PSV wist te winnen van Napoli en Ajax vorig jaar uit van Manchester United en het jaar daarvoor nog uit van AC Milaan.
Dat PSV de Europa League als bijzaak ziet is dan ook niet te zien aan de kwaliteit van de spelers die die wedstrijden spelen, maar aan de motivatie waarmee die spelers het veld opkomen. Ze hebben het blijkbaar wel voort gehad met de EL tegen nietszeggende tegenstanders. Verre reizen en financieel weegt het niet op tegen de lasten.
Ook aan de PSV supporters kan je merken dat die het wel voort gehad hebben met de EL. Half gevulde stadions tijdens de EL tegen Napoli en AIK en zo goed als uitverkocht tijdens de competitie tegen de laagvliegers Roda, NAC en Willem Ii.

Kortom, beter nu 2 miljoen minder in de EL en krachten sparen voor de competitie om zo de kans zo groot mogelijk te maken om volgend jaar CL te spelen, dan nu wederom op 3 paarden inzetten en vervolgens op het einde weer met lege handen te staan.

20 november 2012 om 11:06

@ Joey C.

Hoeveel problemen heb je met lezen?? Ik zeg toch ook hierboven een paar x PSV speelde in de op dat moment sterkst mogelijke opstelling. Het is logisch he dat je spelers niet op gaat stellen als ze geblesseerd zijn. Dan stel je ze om die reden niet op en niet om de reden dat je andere spelers speelminuten gunt. Willems werd gewisseld omdat ie er geen klap van bakte. Wanneer er geen blessures zijn dan speelt PSV vaak in de zelfde samenstelling en elke keer had de eerste keus die fit was voor een wedstrijd een basisplaats dus PSV speelde wel degelijk steeds met de sterkst mogelijke opstelling.

Daarnaast kun je makkelijk 5-7 miljoen binnenhalen. Dat heb ik de vorige keer al met een hele simpele rekensom binnengehaald. Dat jullie niet snappen dat er meer is dan prijzengeld en juist extra recetteninkomsten, tvgelden en sponsoring voor de miljoenen zorgen. Daarnaast ook nog extra merchandise en horecainkomsten en dan kom je gemakkelijk aan die 5-7 miljoen.

En wat alsje nu helemaal met lege handen staat? Wat dan? Of dat doordat je het nu 'verzaakt' (watze niet doen maar nu pas zeggen) in de komende jaren bij een voorronde te weinig punten hebben om geplaatst te zijn waardoor ze net als Twente sterkere tegenstanders loten waardoor de kans op plaatsing veel minder groot is. Of wanneer ze in pot 3 komen bij de loting ipv pot 2. Wat denk je dat dat allemaal aan inkomsten kan schelen?

Verre reizen? Zo ver zijn Zweden en Italie niet hoor. Of denk je dat er in de Champions Leage alleen Belgische en Duitse clubs spelen? En dat half gevulde stadion dat heeft er ook deels mee te maken dat PSV geen trouw publiek heeft. De uitwedstrijden van PSV worden ook altijd ontzettend slecht bezocht.

Heel leuk al die excuses dus maar je zou je als supporter van een club als PSV dood moeten schamen voor deze uitspraken.

20 november 2012 om 12:31

Blijf jij maar geloven in die 5-7 miljoen die PSV misloopt met je wonderlijke berekeningen. Volgens jouw berekeningen moet PSV na de groepsfase al zo'n 4 miljoen hebben binnengehaald. Nou dan weegt die 1-3 miljoen extra ook op tegen de lasten van na de winter afreizen naar nietszeggende oostblokclubjes.

Verder zit PSV al in pot 3. In pot 2 terecht komen is zowat onmogelijk als zelfs on aller Ajax dat al niet lukt.

Maar goed zolang jij jezelf blijft geloven met die 5 tot 7 miljoen die PSV misloopt doordat ze de poulefase niet doorkomen, dan blijf ik voort maar over je onzin en leugens heen lezen. Dat je het presteert om voor die onzin een compliment te krijgen, maakt het alleen maar schrijnender. Ik zou me ervoor kapot schamen.

Psv krijgt donderdag kritiek te verduren.
Omdat ze weer spelers sparen in de Europa League.
En dat ze er vermoedelijk misschien uit gaan.
Ajax haalt er tenminste alles uit.
Psv kan nu nog op een redelijk makkelijke manier punten voor zich zelf en Nederland halen. Stel Psv wordt toch tweede en je loot omdat je minder punten hebt een sterke tegenstander in voorronde Champions League. Dan zeg ik eigen schuld dikke bult !!
En je kan ook zomaar in pot 3 komen inplaats van pot 2.
Die Advocaat begint steeds meer op Mclaren te lijken.
Had ik niet achter hem gezocht. Hij houdt ze drie beste spelers uit de basis, te wel hij gewoon tegen een concurrent speelt. Advocaat begint zich nu echt als een Rus te gedragen.
Komt alleen voor zijn eigen schroom om kampioen te worden met Psv.
Het is juist zó belangrijk voor Psv en Nederland dat ze goed presteren in Europa en alles geven.
Dit had ik niet van hem verwacht. En als je nou geen kampioen wordt, sta je voor lul net als meneer Mclaren. Ik hoop dat Vitesse straks wint en dat Rutten uit zijn dak gaat als Bony en Reis gescoord hebben. Rutten ging wel 100% voor Europa, kampioenschap of niet. Fred Rutten is een top coach !!

19 november 2012 om 12:40

Ja, Fred Rutten is een topcoach!~jammer dat ie nooit prijzen pakt met zijn club.

19 november 2012 om 18:44

Dat heeft hij niet nodig. Hij stelt tenminste altijd ze sterkste opstelling op. Dat is veel belangrijker.
Wacht maar tot Rutten met Vitesse kampioen wordt. Dan hoor ik die arrogante psv supporters wel anders piepen.
Zondag gaan jullie ieder geval onderuit tegen Vitesse.
Of je nou spelers spaart of niet.

19 november 2012 om 18:58

Hahahaha. Je meent het ook nog?

Okay, ook leuk dat je maar meteen weer begint over arrogant. Terwijl er hier in dit topic vooral supporters van andere clubs zeggen dat Psv niet zal gaan winnen. Je doet het nota bene zelf ook!!! Hahaha...betekend dat ook jij arrogant bent.

welkom! hahaha

Tot Zondag!

20 november 2012 om 06:47

Een ajacied die een andere ajacied groene randjes geeft terwijl ie inhoudelijk niet verder komt dan wat afgunstig geleuter.

Jou moeten ze meteen al die rechten afnemen, totaal ongeschikt.

19 november 2012 om 20:49

Wij zijn ook blij dat fred rutten een topcoach is alleen nog blijer dat hij dat vak niet meer bij ons uitvoert.
Dickie is goed bezig en wij psvers hebben alle vertrouwen dat hij ons weer achter de platte kar aan laat lopen richting centrum om ons daar volledig vol te gieten.
Rutten ging 100% voor europa en het kampioenschap wat vervolgens een vernedring opleverde tegen fct valencia en nac
Ja die fred is een toppertje.
Ik geef je in ieder geval als echte psv volger op een briefje dat dit psv een wereld van verschil is dan de afgelopen drie jaar.
Hoe goed jij fredje ook vind.

Wat een mentaliteit.. Ik vind dit echt geen instelling, helemaal voor Nl'se begrippen, maja aan de andere kant hypocriet zijn is ook wel weer 1 van de veel voorkomende eigenschappen onder het volk, want zoals velen reageren is erg hypocriet.. Als Psv zijnde 'moet' je gewoon ervoor gaan als 'topclub', maar op deze manier geef je als coach een duidelijk signaal naar de spelers van laat maar lopen nu, 1 we zijn al bijna kansloos zelfs in de EL, en 2 met de focus op de comp worden we eerder kampioen.. 1 woord: Karma!

Neem het mij niet kwalijk dat ik al om deze reden hoop dat PSV geen kampioen wordt. Ik hoop zo erg dat Ajax de EL en de competitie wint, gewoon zodat Advocaat het 100 keer in zijn gezicht kan voelen. Gat is 9 punten, Ajax-psv komt en nog wat moeilijke wedstrijdjes voor Psv. Kom op Frankie, verneder die omhooggevallen boeren! Dickie naait PSV ook gewoon, met Zenit was hij gewoon kampioen EL gewonnen, sterker nog, door die El-trofee die hij won van Zenit is Dicky nu de gevulde dikzak als dat hij is. Ga zo door Psv, dan kunnen we straks 1 Cl-kandidaat sturen voor de voorronde tegen team als Schalke,arsenal en Malaga, kortom 0!! Cl-deelnemers!

Ps: Twente kan zeggen wat ze willen maar zij zijn gewoon te zwak voor de EL, Levante en Hannover zijn sterkere teams, B-team van Levante kunnen ze met hun sterkste opstelling niet eens aan

Eerlijk is eerlijk hier merk je het verschil tussen een echte topclub die zich europese normen wil aanmeten(ajax!) en de hollandse polder provincieclubs(psv en twente)

19 november 2012 om 18:00

Verklaar je nader! Of roep je altijd maar wat om uit te lokken danwel provoceren?!?!

Zielig om te beginnen dat Ajax een topclub is en Psv niet. jongen, ga ergens anders janken! Of lees het topic nog eens een keer goed door. Als je dat hebt gedaan, spreken we elkaar nog eens.

tssssss

En jezelf een duimpje omhoog geven? Hahaha

19 november 2012 om 20:42

Ze willen zich europese normen aanmeten alleen jammer dat ze daarin ook hopenloos falen.
En begin nou niet over die twee potten tegen city want die had je net zo gemakkelijk kunnen verliezen alleen zien jullie dat niet.
Twee nederlagen tegen dortmund en real (wat helemaal niet ondenkbaar is) en je kan je met je "topclub" gaan mengen om de plaatsen 3 t/m 6 in de eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren