Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als United en Arsenal zo veel betaalden, is Janmaat absoluut een koopje’

Laatste update:

Daryl Janmaat heeft niet lang nodig gehad om zich aan te passen aan het niveau in de Premier League. De rechtsback van Newcastle United, deze zomer overgenomen van Feyenoord, moest tijdens de competitieouverture tegen Manchester City nog even wennen, maar behoorde afgelopen weekend tegen Aston Villa (0-0) al tot de betere spelers in het elftal van trainer Alan Pardew.

/

In de Engelse pers worden the Magpies dan ook gecomplimenteerd met hun keuze voor de vleugelverdediger van het Nederlands elftal, die voor 7,5 miljoen euro werd weggeplukt uit Rotterdam. Newcastle heeft daarmee beter gehandeld dan bijvoorbeeld Manchester United en Arsenal, die ook hun defensie hebben versterkt, vindt de Daily Mail.

“Als Man United 34 miljoen heeft betaald voor Luke Shaw en Arsenal trok 20 miljoen uit voor Calum Chambers, dan lijkt het erop dat Janmaat absoluut een koopje is geweest voor Newcastle. Hij was tegen Villa zowel in defensief opzicht als met zijn aanvallende impulsen uitstekend, terwijl hij zich met vijf gewonnen kopduels ook belangrijk toonde bij spelhervattingen”, merkt de Engelse krant op.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat wist het legioen al.1 van de vele fouten van vgeel.terwijl hij vorig jaar nog wilde verlengen.

26 augustus 2014 om 11:50

Kan van Geel niks aan doen. Je speelt bij Feyenoord, zonder Europees voetbal en in een flut competitie! Plus nog maar 1 jarig contract had Janmaat. Dus is het bedrag zelf knap nog!

Zelfs de duuste spelers bijv Eriksen en Suarez zijn koopjes voor Engelse teams. Alleen ze verzieken het daar zelf allemaal met die achterlijke bedragen voor hun eigen spelers. En kijk hoe Engeland het als land het doet met al die veel te dure spelers....

26 augustus 2014 om 12:07

Janmaat wilde verlengen bij feyenoord.maar vgeel vond dat niet nodig ofzo

26 augustus 2014 om 12:19

Helemaal niet waar. Janmaat wilde wel verlengen, maar Van Gaal bood niet genoeg. Omdat we met Pelle en Mathijssen al 2 grootverdieners hadden.
Van Geel had het geld er niet voor om Janmaat wel een goed contract te geven en Clasie of de Vrij niet....

Toch is 7,5 miljoen een goede prijs, want alleen Newcastle was echt geïnteresseerd. Als er nou nog 3 clubs waren hadden we zo 10 miljoen kunnen vangen. Meer dan 10 had je nooit voor Janmaat kunnen krijgen.

Dat hij nu goed doet, zegt ook wel wat over de eredivisie. Ons eredivisie is echt niet zo slecht als we denken. Teams als Newcastle hebben meer geld, maar die worden echt niet kampioen in onze competitie!

26 augustus 2014 om 12:25

Feyenoord kon op dat moment niet het geld opbrengen voor het salaris dat gevraagd werd.

26 augustus 2014 om 12:51

Dus vgeel zn fout of die van de schoenmaker om de hoek?als vgeel de overbodige Mathijssen niet had gehaald .had hij genoeg geld voor de contracten.want met kongolo en BMI had je 2 spelers op dezelfde positie die ook hoger in de rangorde stonden in een Wk11tal

26 augustus 2014 om 13:22

En dan ga je lekker het seizoen in met 3 centrumverdedigers waarvan er een 18 is en de andere twee ook pas net boven de 20. Veel succes...

26 augustus 2014 om 18:34

Newcastle wordt hier wel kampioen

Ja maar dat zijn Britten, die kosten altijd veel meer dan ze waard lijken te zijn.
Heette Janmaat bv Johnmate kostte hij 25 mil ondertussen.

26 augustus 2014 om 11:49

Hahaha johnmate goeje

26 augustus 2014 om 11:51

Nee dat is gewoon een probleem van Feyenoord. Die doen spelers al gauw voor te weinig van de hand.

Had Pelle bij Ajax gespeeld, had hij zo 20 miljoen opgeleverd
Janmaat 10-13
de Vrij 10-15
Martins Indi ook 10-15.

Helaas had Feyenoord het geld nodig, en wisten de clubs dat natuurlijk ook, dus zit je in een heel slechte onderhandelingspositie.

Je weet dat de spelers weggaan, dus wanneer laat je dat dan toe, en voor hoeveel geld. Is best een lastige situatie als verkopende club. Zit zelf ook in de verkoop (niet op dat niveau natuurlijk), maar op dat moment zit je als verkoper gewoon in een vervelende situatie.

26 augustus 2014 om 13:51

Al speelde Pelle bij Real Madrid, hij zou nooit 20 miljoen opleveren. Daarvoor is hij punt één te oud en punt twee totaal geen garantie voor succes in een topcompetitie.

26 augustus 2014 om 12:00

Catalonia,

Hhahah, Daryl Johnmate xd +1

Je hebt hier helemaal gelijk in, speelde Memphis Depay (als engelsman, maar sws) in engeland werden er bedragen genoemd van 40 tot 60 miljoen...

Suárez, Eriksen, Vlaar enz. Spelers kunnen absoluut de stap zetten.

Iedereen lachen over de eredivisie, nou ik kan iedereen zeggen over 5 jaar staat europa bol en stampvol van de nederlanders!

Heel de premier league loopt er mee vol dan let maar op. Het is te hopen dat psv, ajax, feyenoord, hoog in de boom gaan zitten qua prijs voor hun (aankomende) talenten, want het zit er vol mee.

Aangezien iedereen die 1 seizoen top speelt in de eredivisie, of bij leuk spelen al, naar het buitenland wil en moet en niet meer te houden is, een speler die het in de 2 laatste maanden leuk doet bij zijn club en dan zijn eerste wedstrijden speelt word al begeert door menig club in europa, naar gevraagd en daar komen de aasgieren alweer.

Neem Kongolo..

Mijn advies aan de topclubs: Prijs vragen voor je talenten én het belangrijkste lange contracten!!!!

El Ghazi, als je in de jeugd een idee hebt van: die jongen gaat het maken, moet je hem op uiterst vroege leeftijd (nu dus eig, want eerder kan het niet voor je 18e, nog vóor zijn doorbraak het liefst vastleggen tot 2019/2020..

Word het een flop, dan slijt je hem voor een paar ton aan cambuur enz, maakt hij het dan vraag je er 40 miljoen voor, vinden clubs dat teveel, dan oprotten want hij staat nog 4 jaar onder contract bijv. en op deze manier als je geluk hebt win je nog eens een europa league wanneer je een hele leuke lichting hebt, waar de jeugd BIJ Elke Topclub IN Nederland, geloof me, barstend vol mee zit.

De jeugd is bizar goed en het is een kwestie van tijd voordat we op elke positie tripple bezet zijn met jongens die in de europese top spelen.

26 augustus 2014 om 13:12

Je moet Janmaat met Debuchy vergelijken kwa transferkosten dat is een realistische vergelijking: 13? miljoen voor Debuchy naar Arsenal. Dan had je Janmaat best voor rond de 9-10 kunnen verkopen.

Probleem in Nederland elke speler uit Eredivisie is haast een koopje. Op paar uitzonderingen daar gelaten. Maar goede spelers, internationals gaan voor veel te weinig weg.

Die hele transfermarkt is door de Spanjaarden en de Engelsen naar de klote geholpen door die absurde bedragen dat er nu betaald word en ben bang dat het alleen maar erger wordt.

26 augustus 2014 om 11:52

Klopt. Gaat helemaal nergens meer over. Daar kunnen wij nooit, en moeten we ook niet willen, in meegaan. Maar als zo'n club zich een keer bij ons meld met een grote zak geld moeten we natuurlijk wel gewoon zaken doen. En dan leiden we zelf wel weer wat nieuwe spelers op, want daar zijn wij goed in.

is ook gewoon een erg goede speler en uitermate geschikt voor het engelse voetbal. Ik heb me zitten verbazen afgelopen seizoenen hoeveel deze gozer kan lopen.

Tja, hij had een contract voor 1 jaar en het was niet zo dat er meerdere clubs heel concreet waren en tegen elkaar op aan het bieden waren. Dus dan is 7,5 miljoen gewoon een keurig bedrag voor een rechtsback die we zelf transfervrij hebben overgenomen. Het zou me ook niet verbazen als er nog een doorverkooppercentage is bedongen.

Domme vergelijking.

Shaw en Chambers hebben allebei al veel laten zien. Al vind ik de prijzen van beide spelers aan de hoge kant (vooral Shaw). 7.5 miljoen vind ik echter niet weinig voor een Janmaat. Chambers en Shaw zijn nu al beide beter dan Janmaat is, en allebei een jaar of 5/6 jonger. De vergelijking is dus totaal irrelevant.

26 augustus 2014 om 11:53

In mijn ogen zijn zij zeker niet beter dan Janmaat. Shaw speelde pas een jaar echt mee bij Southampton, en Chambers pas een half jaar geloof ik. Waar Janmaat gewoon al seizoenen lang presteerd. Tuurlijk is dat op eredivisie niveau, maar ook in het Nederlands elftal deed hij het gewoon prima.

Ze kunnen beter worden, absoluut. Maar dat zijn ze nog niet.

26 augustus 2014 om 12:33

Chambers is 19 en heeft tot nu toe 4 officiële wedstrijden voor Arsenal gespeeld als CB, niet eens zijn natuurlijke positie, en toch iedere keer een dikke voldoende gehaald.

26 augustus 2014 om 13:17

Janmaat heeft een goeie wedstrijd gespeelt. En een dramatische. Shaw en chambers zijn veel beyer.

26 augustus 2014 om 12:07

veel laten zien?? op instagram of wat?

26 augustus 2014 om 17:31

Zo veel hebben ze niet laten.zien hoor. Goed jaar gehad in de premier league, maar Janmaat heeft dan al 2 jaar bewezen in Oranje. Bovendien weet hij steeds aan te haken bij het hogere niveau om vervolgens van grote waarde te worden. Bij ADO, Heerenveen, Feyenoord en Oranje.

Het is een koopje vanuit Engels oogpunt, vergeet niet dat al die clubs daar veel meer geld hebben, niet alleen de topteams

27 augustus 2014 om 05:46

Op het WK is hij door nota bene Kuyt uit de basis gespeeld. Dat is geen lekkere reclame voor jezelf. Dat heeft waarschijnlijk een paar clubs afgeschrikt.

27 augustus 2014 om 12:48

1 jaar presteren in de PL is nog altijd een stuk beter dan 3 jaar 'presteren' in de eredivisie.

En het enige wat Janmaat in Oranje heeft laten zien is dat hij tegen tegenstanders als Moldavië en Andorra aardige wedstrijden kan spelen maar zo gauw als er serieuze tegenstanders komen wordt hij notabene uit de basis gespeeld door zowel Kuyt als Verhaegh.

Het verschil met Chambers is dat die multi-functioneel is. Een stuk jonger en zeker niet minder.

26 augustus 2014 om 11:56

Chambers is op dit moment echt wel minder dan Janmaat als rechtsback (toch maar even vergelijken met de positie van Janmaat). Chambers heeft uiteraard wel veel meer potentieel

26 augustus 2014 om 12:34

Chambers haalt betere cijfers als CB dan Janmaat als RB, terwijl dat voor allebei hun natuurlijke positie is.

26 augustus 2014 om 12:46

Chambers speelt anders in elke wedstrijd tot nu toe ijzersterk. Dat is op het moment de beste aankoop van deze drie. Janmaat was daarentegen verdedigend zeer kwetsbaar, net als in zijn Feyenoord tijd.

26 augustus 2014 om 13:18

Op twee officiele wedstrijden gebaseerd... vorig jaar verloor hij nog de concurrentiestrijd van nota bene Clyne. We moeten in nederland is ophouden met onze eigen spelers slechter voor te stellen dan ze zijn.

26 augustus 2014 om 21:58

En Janmaat stond er bij gebrek aan gezonde concurrentie. Die man heeft ook vaak genoeg bijzonder slecht gespeeld.

Valt mij altijd op dat spelers van Feyenoord voor kleine bedragen weggaan bij ajax doen ze dat veel beter. Het is wel jammer want voor Janmaat had je zeker wel meer dan 8 miljoen voor kunnen vangen.

26 augustus 2014 om 11:58

Feyenoord heeft gewoon nog altijd een mindere onderhandelingspositie dan Ajax. De spelers uit Amsterdam hebben 4(!) opeenvolgende kampioenschappen op rij achter de naam, spelen jaarlijks niet onverdienstelijk in de Champions League. Dat scheelt nogal in de bedragen die je kunt vragen en nog meer in de bedragen die andere clubs willen betalen. Ik ben er van overtuigd dat als Feyenoord afgelopen jaar kampioen was geworden, ik vind het eigenlijk een schande dat dat niet gebeurd is, had een Janmaat ook minstens 10 miljoen opgeleverd.

26 augustus 2014 om 13:13

Niet met een 1 jarig contract.

Apart. Janmaat werd vorige week nog compleet afgemaakt bij Motd en in de Engelse media. Eén wedstrijd later is die alweer ''the next best thing''. Maar laten we hopen dat hij dit vol kan houden. Hoe hoger het niveau van de Nederlandse spelers, hoe beter.

26 augustus 2014 om 11:59

Dat is toch gewoon puur een prestatie in 1 wedstrijd benoemen? Vorige week slecht, nu goed. Je moet daar niet al te veel op letten.

26 augustus 2014 om 12:20

Dus dan was johnson van liverpool gisteren ook niks? Die koste toch wel wat euro's meer maar werd voorbij gelopen aan alle kanten door silva, nasri en jovetic.

26 augustus 2014 om 12:34

Johnson is ook gewoon niets.

26 augustus 2014 om 12:52

In zijn eerste drie jaar was het een prima rechtsback, dat hij sinds seizoen 12/13 niet meer presteert, is een ander verhaal, maar men niet doen alsof hij altijd zo slecht was. Dat hij nu er geen biet meer van kan, zal ik niet ontkennen.

De komende jaren gaan we zien hoe goed Janmaat daadwerkelijk is. Hij heeft denk ik wel een verstandige stap gemaakt met Newcastle. Wel een sportieve stap omhoog maar niet gelijk helemaal naar de top. De weg der geleidelijkheid pakt tot nu toe steeds goed uit voor hem.

Wat een opportunisme. Hij viel door de mand tegen city en speelde behoorlijk goed tegen Aston Villa. Je kan dus spreken van een zeer matig begin van het seizoen.

Zoals eerder al gezegd, hoort hij beoordeeld te worden na 10 wedstrijden.

26 augustus 2014 om 12:45

Dan viel gisteren de nummer 2 van engeland van vorig seizoen ook door de mand tegen city. Kom op man city met chelsea hebben de sterkste selecties dit seizoen.

26 augustus 2014 om 13:24

Klopt, liverpool viel idd door de mand tegen city.

Voor Feyenoord nu zaak om hun overige spelers/internationals voor de jackpot te verkopen.

Hun naam is gevestigd bij de sup en topclubs van Europa

Dit soort uitspraken zijn voor een fan van Feyenoord niet fijn om te lezen. Ajax heeft dit soort uitspraken ook wel eens voorbij horen komen (wenger). Frustrerend om onze toppers voor zo een "goedkoop" prijsje naar het buitenland te zien gaan.

26 augustus 2014 om 12:16

Klopt als je dat toen hoorde over Ozil en Eriksen. En dan krijgt Ajax in verhouding nog veel geld voor een Nederlands team.

Vooral overal doorverkoop clausules er in doen. Dan kan het nog leuk oplopen voor de Nederlandse teams.

26 augustus 2014 om 12:17

Ik denk dat je het moet omdraaien. Het is vooral dat die anderen voor een absurd hoog bedrag verkocht zijn en dat voor Janmaat een redelijke prijs is betaald. Maar ik begrijp dat er zo geredeneerd wordt, maar als clubs in Nederland ben je daarin gewoon kansloos helaas.

Arsenal heeft ook nog Debuchy voor 15 miljoen gekocht, terwijl die er helemaal niks van kan.

Wanneer premier clubs in Nederland winkelen, halen ze bijna altijd spelers die daar slagen. Niet alleen grote namen als Suarez, Bony, Erickson etc.. Maar ook namen als Janmaat, Tiote, Bacuna, Fer etc.. Blijkbaar past het Engelse voetbal goed bij de 'Nederlandse' spelers. Opvallend dat er het bijna altijd goed doen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen als Ruiz.

26 augustus 2014 om 12:51

Nederlandse spelers hebben over het algemeen ook een veel betere ondergrond. De opleidingen hier in Nederland zijn van dusdanig niveau dat veel spelers met wat minder talent of fysiek het kunnen compenseren met inzicht en techniek. Over de Eredivsie mag dan lachwekkend worden gedaan maar je leert er wel over het algemeen alles voetballend op te lossen. Verdedigers zijn meestal dan ook uitzondering, die kunst verstaan wij minder.

Alleen heeft Arsenal ook Debuchy voor 12 miljoen gehaald, 32 miljoen voor 2 verdedigers is nog niet zo heel gek veel.

Janmaat is voor te weinig weg gegaan, maar Debuchy was met 12 miljoen ook een koopje hoor.
Daarnaast, Calum Chambers is voor mij toch wel erg verassend goed, plus het feit dat hij op 3 posities gebruikt kan worden rechtvaardigen voor mij die 20 miljoen wel.
Shaw daarentegen, vind ik wel heel erg aan de hoge kant, en dat is niet omdat het om Man U. gaat.

ik vind het Cambers nog altijd 3x beter dan Janmaat en doet t ook gwn beter.
Luke Shaw heb ik nog niet zien spelen dit seizoen

uitstekende speler is dat zeg

Janmaat is ouder en komt niet in de buurt van die twee spelers. Al ben ik geen fan van Shaw, is Shaw toch een aantal klassen beter dan Janmaat.
Geen koopje en dat die naar Newcastle gaat zegt genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren