Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als PSV een betere directeur kan vinden, moeten ze die meteen halen’

Laatste update:

Marcel Brands begon in de zomer van 2010 aan zijn baan als technisch manager bij PSV, maar is er tot dusver nog niet in geslaagd om een kampioenselftal samen te stellen. De directeur heeft dan ook veel kritiek over zich heen gekregen, maar die was in de ogen van Brands niet altijd even terecht. Dat zei hij dinsdag tijdens de Forumavond.

/

De ex-sportbestuurder van RKC Waalwijk en AZ wijst onder meer op het elftal dat Dick Advocaat twee seizoenen geleden tot zijn beschikking had. “Hij had de beste selectie van Nederland.” De huidige bondscoach van Servië concludeerde in augustus 2013 bij Studio Voetbal echter dat hij zijn ex-team helemaal niet zo goed vond: “Het is heel simpel: een slechte keeper en een zwak centraal duo”, sprak Advocaat.

Dat vindt Brands echter wat te makkelijk, zo liet hij tijdens de Forumavond van PSV weten: “Verdedigers worden in Nederland veel te snel bekritiseerd. Kijk bijvoorbeeld naar Stanislav Manolev, en Francisco Rodríguez moest ook van velen weg. Zo slecht waren zij absoluut niet. Het komt ook vooral door de beeldvorming die ontstaat.”

Brands stelde zichzelf ook kwetsbaar op: “Bij PSV telt maar één ding en dat is de titel en in dat opzicht heb ik gefaald, maar er is ook meer. En als er een td is die gegarandeerd de titel wint, moet je die halen. Als PSV morgen nog een betere technisch manager vindt, moeten ze die meteen halen.”

In beeld: de 32 aanwinsten van PSV onder Marcel Brands

'Marcel Brands is de beste technisch directeur/manager van Nederland'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuurlijk Brands. Zodat jij lekker een gigantische afkoopsom in je zakken kunt steken. Zou hen sieren na al die wanprestaties zelf op te stappen

24 september 2014 om 10:04

Welke wanprestaties? Als je die wilt zoeken, kijk dan meteen naar de dingen die hij goed heeft gedaan.

Edit: ik zie je clubvoorkeur, waarschijnlijk is dat de reden om hier zoiets onzinnigs te plaatsen.

24 september 2014 om 10:12

Zoals? Deze man heeft vrij weinig goed gedaan hoor. Zijn voornaamste taak is om een goed elftal op het veld te hebben staan die prestaties kunnen neerzetten. Dit seizoen is dat voor het eerst het geval.
Of bedoel je dat je het knap vind dat hij Mertens en Strootman voor gigantische (voor Nederlandse begrippen) bedragen heeft gekocht en voor iets hogere bedragen heeft verkocht? Hij had ze namelijk voor veel lagere prijzen kunnen kopen.

Vergeet ook niet dat hij de afgelopen jaren telkens weer de achterhoede is vergeten en dat PSV daarom ook geen kampioen is geworden.

24 september 2014 om 10:21

PSV stond er financieel niet goed voor. Dan is continuiteit belangrijk.

Dat jij spreekt van gigantische bedragen voor Strootman en Mertens, 14 miljoen. En de verkopen van hen, 9 en 20 miljoen, totaal 29 miljoen iets hoger noemt. Tja, dat maakt het voor mij al moeilijk om jou serieus te nemen. Nu het financieel weer beter gaat, zie je wanneer je objectief kijkt, dat de verdediging het ook beter doet.

24 september 2014 om 10:24

Woel

Kom, kom. Mertens en Strootman samen voor 13 miljoen kopen en voor 28 miljoen in totaal verkopen, is niet een iets hoger bedrag

Bovendien zeg je dat hij er dit seizoen voor het eerst in geslaagd is een elftal neer te zetten die prestaties kunnen leveren (opportunistisch), terwijl hij toch al sterkere selecties dan de huidige heeft afgeleverd de laatste jaren. beetje vreemd.

Wat betreft de achterhoede ben ik het met je eens. Steeds lijkt daardoor de selectie enigszins uit balans, maar ook dit jaar lijkt daar toch weer te weinig op gefocust te zijn. Er is nog steeds geen echte concurrentie voor Willems, die toch niet altijd bijster goed presteert. En ook achter Bruma is er geen echte concurrentie, terwijl ik Bruma nou ook niet zo bijster goed vindt.

24 september 2014 om 10:31

Hij heeft gefaald in het halen van een goed centraal duo, toegegeven. Maar hij heeft de kas van PSV goed gespekt, en dat wel op de PSV manier, effectief scouten en dan met flinke winst doorverkopen. Al is spelers vanuit de eigen competitie halen niet echt scouten, maar het idee is er. Arias heeft nog geen miljoen gekost. Die gaat straks voor een miljoen of 7/8 de deur uit. Dat is toch puik werk? Wat betreft verkoopprijzen weet Brands altijd het onderste uit de kan te halen.

24 september 2014 om 10:42

Het grappige vind ik altijd, dat de psvers hetzelfde denken als de Feyenoorders. Hij heeft goed verkocht!!!! Maar elftallen op de been brengen die een soepel seizoen draaien is schijnbaar erg moeilijk. Tevens is het niet hun schuld dat er goed verkocht worden!!!! Dat heeft meerdere3 oorzaken!!! Nationale elftallen talent en etc... Deze man heeft vorig seizoen opzichtig geblunderd met de huur van Ruiz.

Tevens vind ik de aanstelling van Cocu ook erg zwak, zoals dat vorig jaar ging. Ik vind persoonlijk ook erg tragisch hoe hij spelers behandeld. Ik gok dat het niet Bakalie is, maar brands die hier de spijker mis slaat. In tijden bij RKC was deze man voor de club goed, daarna loopt hij al naast zijn schoenen

24 september 2014 om 10:47

Wat is daar goed werk aan? Wanneer je ergens bij een onbekende club de back van Colombia haalt weet je voor 100% zeker dat hij later meer gaat opleveren. Daar vind ik helemaal niets knap aan.

Maar de vraag is of die back ook voetballend van toegevoegde waarde is geweest voor je club? Dat is niet het geval.

En hij haalt misschien het onderste uit de kan qua verkopen. Hoeveel verliest hij omdat hij andere spelers (jeugd) compleet negeert heeft of verkeerd heeft behandeld?

Is Narsingh meer waard geworden? Wat heeft Ruiz opgeleverd? Bakkali? Maher? Ritzmaier?

En dan heb ik het nog niet over jeugdspelers die PSV vroegtijdig hebben verlaten omdat ze geen kans kregen!

Leuk om alle succes verkopen op te sommen. Maar hij moet dan ook direct even het verlies opsommen dat hij heeft veroorzaakt!

24 september 2014 om 10:51

Iedereen heeft hier over de elftallen op de been zetten. Leuk en aardig die tijd van van Raaij bij Psv. PSV had een geweldig elftal, haalde net niet de finale van de CL, werd jaren op rij landskampioen. Wat een sprookje.

En toen kwam het moment, men was bijna failliet..

Van Bommel vertrok gratis, Park, Lee, Gomes, Ooijer, Bouma, Vogel, Vennegoor. Allemaal voor erg lage bedragen of gratis de deur uit.

Nee, doe mij maar een Brands die de financiën van de club goed onder controle houdt, en meer aan de langere termijn denkt. Zonder Brands en Sanders was PSV failliet geweest. Maar ach, in ruil daarvoor hadden we dan wel misschien nog kampioen kunnen worden.

24 september 2014 om 10:58

Fachten,

Volgens mij zijn alle punten die jij inbrengt inherent aan de functie van technisch directeur. Noem eens een technisch directeur die hier niet mee te maken heeft gehad?

Succes met zoeken.

Verder heeft Ruiz een 4e plaats en daarmee Europees voetbal opgeleverd. Narsingh en Maher moeten nog meer waard worden. Ik heb daar vertrouwen in nu Narsingh weer een basisplek heeft en geen last meer lijkt te hebben van een blessure. Dat jij Maher na een seizoen afschrijft is wat bij betreft veel te kortzichtig. Ritzmaier en Bakkali zijn zelf opgeleid, zijn geen aankopen van hem en zouden dit seizoen door kunnen breken. (In het geval Bakkali is dit dus anders.)

Maar ik wacht wel op je reactie waarin je een technisch directeur opnoemt die enkel goede keuzes heeft gemaakt.

24 september 2014 om 11:03

Ruiz heeft psv geen 4e plaats opgeleverd. Dat was PSV gewoon verplicht!!! Maher verkoop je niet meer voor 10 miljoen en dus speel je gelijk!!! Dat gezeur van Bakkalli word alleen maar op hem afgeschreven, maar volgens mij is Brandts daar verantwoordelijk voor. Dus bekijk het eens van de andere kant. Ga eens achter een speler staan en niet achter een doorzichtige TD, die al jaren wanbeleid voert!!!!

24 september 2014 om 11:12

Ga maar weer terug naar je bankje, want die onzin die je uitkraamt slaat werkelijk nergens op. Ruiz heeft PSV wel degelijk een 4de plaats opgeleverd door belangrijke doelpunten te scoren.. 'dat was PSV gewoon verplicht!!" Serieus? Dat is een argument? Op de basisschool kom je daar al niet mee weg.
Maher kan je nog steeds voor meer dan 10 miljoen verkopen, hem nu al afschrijven is wel een heel erge korte termijnvisie, maar gezien je verhaal zul je ook wel niet veel verder kunnen kijken dan je neus lang is.
Marcel heeft zeker niet alles perfect gedaan, maar hij heeft PSV samen met Tiny uit een finaniceel dal getrokken en zorgt ervoor dat spelers als Guardado naar Nederland komen, dat doet niet zomaar elke directeur.

24 september 2014 om 11:13

Reservebankje,

Dat jij waarzegger bent, wil niet zeggen dat ik daar in geloof. Feit is dat PSV na de komst van Ruiz vorig seizoen, beter is gaan spelen. Maher is nog niet afgeschreven, ik zie hem nu al beter voetballen dan dat ik hem vorig jaar heb zien voetballen. Het is afwachten maar ik verwacht dat hij met zijn kwaliteiten zeker die 8 miljoen op kan brengen, wat niet erg is omdat het geen verlies is. Maar noem eens een technisch directeur die beter is? Ik weet zeker dat je bij die persoon ook dingen zien waarvan je denkt dat het anders had gemoeten.

Wel grappig dat je veel uitroeptekens gebruikt om je verhaal kracht bij te zetten, erg overtuigend.

24 september 2014 om 11:17

@fachten

-Arias is overgekomen van Sporting Lissabon, dat ligt nog altijd in Portugal. Arias is wel geboren in Colombia en komt uit voor de nationale ploeg van zijn land.

-Als een lichting uit de jeugd goed is, dan speelt men. Is men niet goed genoeg, dan speelt men niet, zo simpel is het. Alleen van de laatste lichting zijn Achenteh en Mokthar goed genoeg gebleken voor de Eredivisie, de rest hangt nu uit in de vergetelheid. Oh ja, Ojo, maar die moet zich nog even staande zien te houden.

-Narsingh is bijna een jaar geblesseerd geweest, had daarna een vormcrisis. Lijkt me niet de schuld van Brands.

-Ruiz is alleen gehaald als noodoplossing, dus kap ermee om hem steeds erbij te halen, maar goed. Hij heeft vier keer de winnende gescoord en in totaal zeven keer gescoord voor PSV en ook nog is drie assist.

-Bakkali einde verhaal, moet je ook snappen. Brands heeft er alles aangedaan om hem bij PSV te houden, maar wie zicht belangrijker voelt dan het rood-witte tenue van Psv, moet maar wegwezen. Of misschien moet hij weer naar de tandarts op zondag?

-Maher vormcrisis, heeft zich nu prima herpakt.

-Ritzmaier heeft het in een jaar bij Cambuur prima gedaan, hij heeft PSV praktisch niks gekost en valt nu regelmatig in.

-Dat punt had je al eerder aangehaald, kijk maar naar punt drie.

Het verlies van Brands:
-Marcelo en Derijck had hij nooit mogen aanstellen.
-Hij had zijn woord tegen Toivonen moeten houden.
-De manier hoe hij Bouma heeft behandeld irriteert mijzelf nog ten zeerste.
-Jonathan Reis maar dat ligt meer aan het persoon zelf
-Bakkali idem
-Boy Waterman, maar ik denk als Brands had geweten dat Tyton uit vorm zou geraken hij Zoet niet opnieuw uitgeleend had aan Rkc.
-Dat gedoe met de RVC

24 september 2014 om 11:17

Wat lachwekkend, dat je meneer Brandts nog verdedigt ook. Guardado, was toch die speler met tig clubs, zonder basisplaatsen? Kom op, kijk eens realistische, denk je nou echt dat Brandts dat verhaal met grond heeft bedacht? Erg lachwekkend, want dat heeft de gemeente Eindhoven bedacht. Ik vind het grappig, dat jullie als PSV supporters telkens de hand boven iemand houden, die al jaren wanbeleid voert. Tevens was het al langer bekend, dat de gemeente Eindhoven dit heeft geregeld en niet ene Brandts. Maar goed, geloof maar wat je geloofd en blijf er in geloven, want zo komen jullie geen bal verder en dat is dan juist het grappiger eraan. En blijf vooral achter tactisch onbenul Cocu staan :D

24 september 2014 om 11:20

@reservebankje

Wat had Brands nog meer moeten doen voor Bakkali? De nieuwste Bentley voor hem aanschaffen met daarin de naam 'zakaria' gegraveerd? Als hij op de club kwam dat de rode loper werd uitgerold en iedereen een buiging voor hem zou maken? Een privé kleedkamer met bubbelbad, champagne en oesters? Vertel het!

Wat had Brands nog meer kunnen doen? Niks, inderdaad, hij heeft alles voor hem gedaan, en eens moet je beseffen dat het beter is om verder te gaan dan samen te blijven. Bakkali heeft zijn krediet verspeeld, zo simpel is het.

24 september 2014 om 11:25

@reservebankje

Gaan we nog een keer!

Guardado was een belangrijke speler bij Deportivo La Coruna tot hun degradatie uit de Primera Division. Ook bij Valencia startte hij goed en in de basis, totdat een blessure roet in het eten gooide. Daarna wist hij niet meer terug te keren in de basis en vertrok hij naar Bayer Leverkusen op huurbasis. Echter kon hij daar geen potten breken omdat hij zichzelf niet thuis voelde. Je moet je zelf ergens thuis voelen, anders kom je er niet.

Hoezo voeren wij wanbeleid? Het verkopen van de grond is een slimme zet geweest, waardoor we een positief saldo kregen en weer goede transfers konden halen. Brands heeft de rommel van zijn geweldige voorganger Reker moeten opruimen, en daar kan hij toch echt niks aan doen dat Reker en ook in zekere zin Harry van Raaij er een puinhoop van hebben gemaakt met te dure transfersommen en belachelijke salarissen.

24 september 2014 om 11:31

@pparzyxek:
Leuk dat hij een aantal miljoen heeft verdiend aan de in,- en verkoop van een aantal spelers. Persoonlijk denk ik dat de gemiddelde supporter liever had gezien dat hij een veelvoud van dat geld had verdiend door structurele deelname aan de CL. Daar had PSV in vier jaar tijd een veelvoud van die 20 miljoen kunnen verdienen.

Steeds sneren naar het oude bestuur omdat ze financieel zo'n bende van hebben gemaakt, terwijl je zelf in 4 jaar eigenlijk niet beter hebt gepresteerd, is een beetje hypocriet.

Er worden geen topsalarissen meer betaald, maar er worden ook geen topprestaties meer geleverd.
Er zijn inderdaad minder schulden, maar er zijn structureel ook veel minder inkomsten.
De schulden zijn voor het grootste deel ingelost door verkoop van grond en herfinanciering van schulden.

Zou zelf wel eens een echte inkijk willen krijgen in de boekhouding van voor dit bestuur en in die van na de aanstelling van dit bestuur en dan bekijken of ze het wel echt zoveel beter hebben gedaan.

24 september 2014 om 11:32

En jij weet zo zeker, dat het allemaal aan Bakkalli ligt? Kom op open je ogen en je weet wel beter.

24 september 2014 om 11:43

@dijotteke001

Volgens mij is het voor de supporters het belangrijkste dat ze hun club nog kunnen aanmoedigen. Een plek op de ranglijst is niet te kopen (mag ik hopen). Financieel is het de goede kant op gegaan en als ik naar de ranglijst kijk, gaat dat ook de goede kant op.

Oh, oke! Dat is een reden om Brands te ontslaan. Kun je een vervanger voor hem aangeven? Ben benieuwd!

24 september 2014 om 12:41

Maher speelt erg sterk, maar mensen zien dit niet, omdat hij een andere rol heeft bij PSV dan bij AZ. Bij AZ was hij het dartelende mannetje voorin, maar bij PSV heeft hij de rol van creatieve spelverdeler gekregen. Gini Wijnaldum heeft de rol als loper bij Psv, dus Maher moest zich aanpassen.
Hij speelt erg sterk in deze rol, maar zal dus significant minder acties maken, omdat dit simpelweg niet zijn taak is. Als je kijkt naar vorige wedstrijd, bij 3 van de 4 goals aanwezig geweest, is dit alleen maar een bevestiging.

Ingaand op de poll: Wie is de beste technisch directeur van Nederland? Zeker geen Overmars, Van Geel ook net niet als je kijkt naar de laatste transferwindow (zelfde geld voor Twente), dus dan blijft voor mij Brands over. Blijkbaar denken veel hier anders over?

24 september 2014 om 15:30

@reservebankje

Ik ben het deels met je eens. De taak van Marcel brands is niet zoveel mogelijk winst maken. Zijn taak is een goed elftal neerzetten. Dat is het belangrijkste.

Alleen heeft hij dat wel gedaan. De psv elftallen waren altijd erg goed. Volgens veel kenners vooraf de beste van Nederland. Dat ze geen kampioen waren geworden is zuur, maar lag echt niet aan de kwaliteit van de spelers.

Ik vind het overigens ook tegenspreken dat je de komst van Ruiz een blunder vind. Die heeft geld gekost, maar dat is niet belangrijk. Hij heeft doelpunten en goed spel gebracht. Dat is het belangrijkste. Ruiz was juist een slimme zet, want het geld moet op het veld staan.

Wat betreft cocu sla je naar mijn mening de spijker al helemaal mis. Het is cocu die vorig jaar voor het eerst in tijden voor continutiteit zorgde. Er werd 9 keer op rij gewonnen en psv stevende af op een heel erg mooie positie, totdat hij ziek werd en psv begon te verliezen. Dit seizoen heeft hij het weer doorgezet door Alle wedstrijden te winnen (behalve pec) in de competitie, europa leaugue, en voorronde europa leaugue. Een trainer die zorgd voor zo een stabiliteit is een goede trainer en precies wat psv nodig heeft.

24 september 2014 om 20:12

Dick advocaat heeft wel gelijk want hij had niet echt een kampioensteam maar nu heeft Cocu in mijn ogen een kampioensteam.

Klopt manolev en rodriguez waren echt niet zo slecht als sommige zeiden, maar PSV heeft wel jaren lang met een zwak centraal duo gespeeld en nog steeds hebben ze maar 1 goede speler daar staan en die is gehuurd.

Brands heeft veel goede aanvallers gehaald maar heeft te weinig aandacht besteed aan de verdediging. Maar voor de rest lijkt hij niet veel fout te doen.

24 september 2014 om 11:12

Wat zijn goede verdedigers ? Ook over de Vrij waren veel twijfels, totdat hij (met de steun van Vlaar een goed WK speelde). Een verdediger moet zeker in de top in Nederland zowel goed kunnen verdedigen en ook kunnen voetballen. Zulke spelers zijn er bijna niet.

Ik vind de reactie van Advocaat heel dubbel. Je kunt twijfelen over de verdedigers waar hij de beschikking over had. Je moet ook constateren dat je met deze verdedigers tot aan de winterstop goed speelde en voldoende punten pakte. Waar Ajax gedurende een seizoen zeker qua elftal beter werd, werd PSV alleen maar zwakker. Wat heeft Advocaat eraan gedaan om spelers en het elftal beter te maken ?

24 september 2014 om 16:31

Inderdaad Janssen. Vraag aan een willekeurige scout wat het moeilijkste is om te scouten, elke scout zal toegeven dat een verdediger het moeilijkste te scouten is.

Als je puur kijkt na de winst die hij gehaald heeft op spelers doet hij het gewoon goed.
Je moet ook af en toe geluk hebben, kijk bij PSV bij ajax en ajax bij Feyenoord. Aan het eind van de rit kunnen deze uitslagen net voor het verschil zorgen. Wat Maza betreft heeft hij gelijk was na zijn PSV tijd toch een sterke kracht bij Stuttgart.

24 september 2014 om 10:59

Winst, of markt waarde, kijk eens anders, een appel boer had die spelers nog verkocht. pffff kijken wat die verkocht heeft!!!! Een fatsoenlijk elftal op de been zetten is hem al jaren niet gelukt, volgens mij moet je kijken, naar aankoop beleid en aanstellingen trainers en contract verlengingen. Nou kan je vertellen, dat hij daar echt slecht in is!!!

24 september 2014 om 11:12

Hij heeft het helemaal niet zo goed gedaan, over de laatste 5 jaar heeft PSV voor 73,8 miljoen verkocht en voor 67,5 gekocht dat is dus nog geen 7 miljoen positief over 5 jaar.

In vergelijking met Ajax 90 miljoen positief, Feyenoord en Twente bijna 40 miljoen positief

Bron tussendelinies.nl/transferbalans-eredivisie -laatste-5-seizoenen

Spatie na eredivisie weghalen

24 september 2014 om 11:20

tja en schijf dan ruim 14 miljoen aan salaris weg :D

24 september 2014 om 11:25

Salaris hebben alle spelers, dus dat zijn geen extra kosten.

24 september 2014 om 14:26

Zeer interessant stuk!
Ik ben ook benieuwd naar de cijfers van na de gronddeal met de gemeente.
Deze cijfers zijn immers vanaf 2002 tot september 2012. De gronddeal en aangepaste transferregeling stammen uit mei 2011.
De gegevens geven in dit kader een vertekend beeld. Heb je ook meer recentere cijfers?

24 september 2014 om 15:41

@wandering

In het geval van psv zegt dit alleen maar dat de kapitaal op het veld staat. Depay en wijnaldum alleen al zijn meer waard dan de hele selectie van feyenoord of twente.

Dit is toch wat je van een technische directeur verwacht of had hij net als feyenoord alle topspelers moeten verkopen. Dan had hij een veel positiever cijfer gehad.

Financieel gezien heeft hij het wel goed gedaan volgens mij. Toch?
Qua prestaties op het veld kan het beter, maar in mijn optiek is dat met alle clubs het geval.
Vanaf een beeldscherm roepen dat hij er niks van bakt is mij ook iets te makkelijk.

24 september 2014 om 10:07

Volgens mij moeilijk te zeggen.
Moet je echt alle uitgaven en inkomsten naast elkaar leggen.
Maar hij is natuurlijk niet verantwoordelijk voor de financiele zaken.
Hij is verantwoordelijk voor het voetbal en de niet gewonnen prijzen.

24 september 2014 om 10:12

Hij is wel degelijk verantwoordelijk voor het in- en verkoop beleid en daarmee voor de balans die op dat punt ontstaat. Dat heeft hij prima gedaan, sterker nog, het toont zelfs aan dat het aan Brands niet gelegen heeft. Vrijwel alle jonge spelers die hij heeft gehaald zijn met winst vertrokken naar (sub) topclubs. Een teken dat, voor de buitenwereld, de potentie van deze spelers goed is ingeschat en ze zich bij PSV hebben ontwikkeld tot betere voetballers.

Wiens schuld is het dan als een selectie met voetballers die allemaal een volgende stap kunnen zetten buiten de eredivisie, in die Eredivisie geen kampioen kan worden? Voor een deel zit dat hem in de balans (te veel spelers van hetzelfde type) maar voor een groot deel zit dat ook in de capaciteiten van de technische staf. Ik durf te wedden dat Frank de Boer met het PSV van Strootman en Mertens gewoon fluitend kampioen was geworden.

24 september 2014 om 10:14

Hij is deels verantwoordelijk voor het voetbal en de niet gewonnen prijzen, en deels voor de financiële zaken. Technisch directeur moet de continuïteit bewaren en de kracht van de selectie op pijl houden, daarbij ook de financiële zaken in de gaten houden.

Wat financiën betreft doet Brands het volgens mij wel goed. Ook heeft hij wel gelijk dat er meer dan eens bij Psv de sterkste selectie van Nederland (op voorhand) stond de laatste jaren. Echter lijk de selectie continu enigszins uit balans, de verdediging was gewoon steeds niet goed. Ook nu weer vraag ik me af waarom er niet iemand is gehaald die kan concurreren met Willems, die doet het toch niet bijster goed doet steeds. Ook Bruma vind ik geen geweldige speler, maar is eigenlijk ook geen concurrentie voor.

24 september 2014 om 10:18

Eh, hoezo? Hij had Strootman voor 7.5 ton kunnen ophalen en deed dat een jaar later voor 7 miljoen. Hetzelfde geldt voor Mertens.

Dat het niet aan hem gelegen heeft is grote onzin. Hij heeft zich altijd gericht op de voorhoede en de verdediging compleet genegeerd. Dat is leuk voor de transferbalans, maar dodelijk voor het prijzengeld van de titel en de daaropvolgende Champions League.

24 september 2014 om 10:26

Ik ben het roerend met je eens. Als hij overal alleen verantwoordelijk voor is hoeven ze ook geen technische staf aan te nemen.
De keuze dat Philip Cocu voor de groep staat bevreemd mij overigens nog steeds.
Ik blijf erbij dat een trainer een bepaald overwicht, uitstraling en charisma moet hebben.
Niks van deze kwaliteiten bezit hij in mijn optiek

24 september 2014 om 10:57

@ Woel,

dat zijn speculaties want wellicht waren ze dan wel niet zo snel en goed door gebroken als nu,
Ik richt me op de dingen die wel meetbaar zijn, en die spreken vooral in zijn voordeel.
Het verhaal je verdedigers klopt ook maar half.
waar haal je voor een normaal bedrag een goeie verdediger op die ook nog eens in Nederland wil spelen.
Juist, dan haal je talenten waarvan het maar de vraag is of ze het gaan redden.
Wij zijn in Nederland nou eenmaal een doorgeef luik en hebben dit vooral in de jaren rond 2000 laten liggen.

24 september 2014 om 12:02

Sinds het seizoen 2010/2011, zijn aanstelling was op 1 juni 2010, heeft PSV volgens transfermarket.de een winst gemaakt van maar liefs 6,94 miljoen. Dit is nog geen 1,4 miljoen per jaar. Als je dan ook nog eens kijkt naar de prijzen in deze jaren, dan is dat met één Knvb beker behoorlijk mager.

Als je kijkt naar het resultaat van de spelers er sinds 2010 gekocht zijn en welke van deze spelers er ook weer verkocht zijn, dan is zijn resultaat 13,18 miljoen. Van deze 13,18 miljoen komen de inkomsten van Strootman (12 mln) en Lens (5 mln) en Mertens (0.98 mln) en Zanka (0,7 mln). Daar tegenover staan de verliesgevende transfers van Matavs (3 mln), Vukovic (1,2 mln), Marcello (1,05 mln) en Derijck (0,75 mln)

Van dit lijstje is alleen de transfer van Strootman een grote transfer geweest, maar ook deze transfer vond ik persoonlijk vrij mager, wanneer je beseft dat Strootman nog een drie-jarig contract had. In vergelijking met Blind (17,5/2-jarig contract) Eriksen (12,5/1-jarig contract) of de Vrij (8,5/ 1-jarig contract) dan valt de transfersom voor Strootman nog wel mee.

Het feit dat hij Strootman heeft laten gaan, terwijl van Bommel ook al ging stoppen, vindt ik juist een slechte zaak waar de technisch directeur voor verantwoordelijk is.
Het is toch van de zotte dat technisch directeur 7 basis spelers in één seizoen laat gaan. Dan ben je wel degelijk verantwoordelijk voor de tegenvallende prestaties!

24 september 2014 om 10:51

De gemeente heeft het financieel goed gedaan voor Psv.

Die man heeft totaal geen zelfkritiek PSV is al 6 jaar geen kampioen geworden en als je dan ziet hoeveel hij al aan spelers heeft uitgegeven en ook verkocht dan moet je toch concluderen dat hij het niet goed heeft gedaan , het zou deze man sieren als hij wat meer zelfkritiek had maar nee hoor .

24 september 2014 om 10:03

Misschien moet je het artikel nog maar eens lezen. Je mist in je eerste poging duidelijk enkele woorden.

24 september 2014 om 10:08

Hij heeft het qua aan- en verkoopbeleid juist prima gedaan. Dat de technische staf er steeds niet in is geslaagd om van de sterkste selectie van Nederland het sterkste team te maken, dat ligt niet alleen aan Brands.

Natuurlijk stonden er achterin niet altijd geweldenaars die alles kunnen, maar een goede trainer weet daar mee om te gaan. Het is niet alsof de spelers die er stonden helemaal niets konden, Rodriguez, Manolev maar ook Marcelo en Zanka hebben voor hun komst bij PSV en na hun vertrek laten zien dat ze zeker van Eredivisie niveau zijn als het team in balans is.

Als je echter weet dat je centrale duo niet kan opbouwen, dan moet je ze dat niet laten doen. Als je weet dat ze geen voetballende oplossing kunnen verzinnen onder druk, dan moet je zorgen dat de backs zich iets terughoudender opstellen, zodat zij dat kunnen overnemen. Dat zijn echt dingen die je Brands niet kunt aanrekenen, dat is veel te simpel.

24 september 2014 om 10:50

Hij heeft het helemaal niet zo goed gedaan, over de laatste 5 jaar heeft PSV voor 73,8 miljoen verkocht en voor 67,5 gekocht dat is dus nog geen 7 miljoen positief over 5 jaar.

Ajax verkocht in die zelfde periode voor ruim 125 miljoen en kocht voor 35,5 miljoen.
Feyenoord verkocht voor 51 miljoen en kocht voor 13,3 miljoen
FC Twente verkocht voor 88,8 en kocht voor 49,75

Dus ook qua aan en verkoop beleid heeft Brands (in vergelijking met de anderen) er vrij weinig van gebakken.

Bron: tussendelinies.nl/transferbalans-eredivisie-laatst...

24 september 2014 om 11:24

Gevoelsmatig heb ik zo mijn twijfels over deze gegevens. Alleen als je een heel zuiver beeld wilt hebben moet je ook naar de waarde van de nog voetballende spelers van de clubs erbij op tellen.

Wat zijn (gekochte) spelers zoals een Willems, Bruma, Arias, Wijnaldum, Maher, en de Jong waard. Deze spelers zitten in de koopsom. Gevoelsmatig hebben de door PSV gekochte spelers meer waarde dan die van Ajax (o.a. Moisander, Duarte, van de Hoorn en Viergever).

24 september 2014 om 11:33

Ja want gevoel is natuurlijk veel betrouwbaarder dan dat feiten zijn,
Gewoon aankopen bij elkaar optellen en idem met de verkopen, kan niet zoveel mee misgaan.

Wat er in de toekomst voor bedragen kunnen binnenkomen is natuurlijk niet na te gaan, je kunt het wel schatten, maar thats it.
En ja je mag er vanuit gaan dat de PSV spelers die je hier neer typt meer op gaan brengen als de reserves van Ajax die je ook hier typt.

Maar denk niet dat een Bruma meer op gaat leveren als een Moisander, ook afhankelijk van de contract duur natuurlijk

Hij heeft gewoon een punt hoor. Maza deed het naderhand uitstekend in Duitsland. Zelfs Marcelo ging vrij goed bij Hannover. Dat ze niet in de Eredivisie passen hoeft niet perse te zeggen dat het slechte verdedigers zijn. In de Eredivisie staat door het super aanvallende spel gewoon veel meer druk op die defensie.

24 september 2014 om 10:09

Nouja, dan doe je toch iets fout. Blijkbaar heeft hij dan verdedigers uitgezocht die niet zo goed met ruimte in de rug kunnen spelen, wat in Nederland wel vaak gebeurd. Ze stonden toch behoorlijk te schutteren bij Psv, meer dan de verdedigers van andere topclubs.

Wat aankoop/verkoopbeleid op gebied van winst behalen, dat doet Brands natuurlijk meer dan goed.

24 september 2014 om 10:15

Moisander, Veltman, Mathijsen, Bengtsson, de Vrij staan toch ook wel met enige regelmaat te schutteren hoor ....

24 september 2014 om 10:24

Het lijkt mij dat het de taak van de trainer is om dat probleem op te lossen. Als Chelsea fan zijnde zie ik ook dat Terry de ruimte in zijn rug niet kan belopen. Vandaar dat Azpilicueta niet in de 16 van de tegenstander te vinden is i.t.t. Ivanovic die met Cahil aan zijn zijde speelt.

Het enige puntje van kritiek dat je Brands kan geven is dat hij zich teveel richt op aanvallende spelers. Maar dat is ook begrijpelijk aangezien bij aanvallende spelers het geld zit.

24 september 2014 om 10:44

De sleutel naar een kampioenschap ligt toch echt bij een stabiele verdediging, daar blinkt ajax al jaren in uit, niet geheel toevallig omdat ene Frank er trainer is en omdat hij inspraak heeft bij het transferbeleid.

24 september 2014 om 11:18

Alsof Veltman, Moisander maar zeker Boilessen stabiele verdedigers zijn ? Iedereen maakt fouten, en je kunt proberen ze beter te maken en ze te laten leren van de fouten of ze volledig afbranden op de fouten. Advocaat koos voor het 2de, waarbij de Boer wel de spelers vertrouwen geeft aan de spelers. Ondanks de fouten die ze (maar ook de anderen) maken.

Hij heeft PSV toch uit financieel noodweer gehaald met behulp van de gemeente maar ook door zijn verkopen toch

24 september 2014 om 10:20

Hij heeft sinds zijn komst 6,9 miljoen euro "winst" gehaald uit verkopen, dus zoveel zal dat niet verschilt hebben in 4 jaar tijd. Zelf denk ik dat het 100 jarig bestaan seizoen een hoop geld gekost, want toen werden er grote jongens van stal gehaald in de vorm van Van Bommel en Advocaat en een jonathan reis werd wel gratis gehaald maar ving een aardig salaris voor helemaal niets.

De gemeente heeft PSV voornamelijk uit de financiele zooi gehaald, maar daar is Brands wel verantwoordelijk voor ook natuurlijk.

24 september 2014 om 10:51

er is al 17 miljoen winst gepakt op de verkopen van mertens en strootman, dus die 6,9 is temmingmakerij louter en alleen om psv zwart te maken. Als je lang rekent kun je alles in een negatief daglicht stellen.

Reis is helemaal niet transfervrij gehaald en speelde ook niet meer onder advocaat. dus wat die jongen er mee te maken heeft is een raadsel. Is zelfs niet eens gehaald door brands.

24 september 2014 om 11:20

Dus 2 spelers verkopen betekent winst op de lange termijn? Brands is technisch directeur sinds de zomer van 2010. leuk dat er 17 miljoen winst is gemaakt op 2 spelers, maar dat heeft hier niets mee te maken. Ik heb het over het totale financiele plaatje sinds de komst van Brandts, daarin ontving hij 71,83 miljoen aan uitgaande transfers en gaf hij 64,89 miljoen uit.
Dat zijn gewoon de cijfers op basis van Transfers en daar kan je weinig aan verzinnen of veranderen.

Reis benoem ik omdat het een aankoop is geweest van Brandts die geld heeft gekost en niets heeft opgeleverd. Dat hij niet onder Advocaat gespeeld heeft maakt volgens mij niet zoveel uit. Daarbij Reis is in januari 2010 ontslagen voor cocaine gebruik en is in de zomer van 2010 teruggehaald door Brandts, gratis dus.

Ik zeg nergens dat hij het niet goed gedaan heeft volgens mij, dus zou niet weten waar ik hem of PSV zwart aan het maken ben. Zeg alleen dat het financiele plaatje niet zozeer op basis van de transfers verbeterd is, maar meer door het gemeente plaatje. Ik zeg ook dat dat ook de verdienste van Brandts is geweest. Begrijp niet waarom je nu allemaal dingen roept over zwart zwart maken of negatief daglicht. Niet alles wat er geschreven wordt is een aanval op iets.

24 september 2014 om 11:27

@jdg84

Brands kan er natuurlijk niet zoveel aan doen als zijn voorgangers er een puinhoop van hebben gemaakt en hij het weer moet rechtbreien. Natuurlijk heeft het 100-jarig bestaan geld gekost, maar mag het, je word niet iedere dag 100 .

24 september 2014 om 11:36

Ik zeg ook helemaal nergens dat hij het niet goed doet.. waarom wordt dat uit mijn tekst gehaald : En als je kijkt naar wat er nu staat zal PSV er alleen maar financieel als een gek op verdienen. Maar op dit moment is de balans vooral positief door de verkoop van grond, en daar is Brandts ook verantwoordelijk voor lijkt me. Brandts doet het goed tot op heden, prestaties moet je tijd geven, maar die komen wel weer.

En 100 jarig jubileum mag geld kosten, laatste keer dat ik 100 werd was ook een groot gapend gat in mijn bankrekening

24 september 2014 om 10:39

Is PSV uit financieel noodweer na een mager winst van 0,2 miljoen euro? Waar de transfers van Lens, Mertens, Pieters bijvoorbeeld in meegerekend zijn. Volgens maakt PSV op dit moment nog geen miljoenwinst en kan het met moeite in de plus blijven.

Je kan hoogstens zeggen dat zijn transfers de magere winst mogelijk hebben gemaakt, maar tegelijkertijd heeft hij hoge afschrijvingen gecreëerd door vrij dure aankopen.

Brands is toch ook verantwoordelijk voor de jeugdopleiding waar vrijwel niks bruikbaars uit komt, op een supertalent als Depay na?

Nou dat is niet zo moeilijk, Brands scout over het algemeen met het bord op schoot. Arias en Willems zijn van de weinige spelers die hij heeft gehaald voor weinig, die wat onbekend waren en het vervolgens verrassen waar maakte. Nouja, waar maakte maar in ieder geval het niveau aankunnen.

Bij Wijnaldum, Maher, Schaars, Luuk de Jong, Narsingh, Strootman, Mertens had je alleen zondag studio sport om 19:00 nodig. Bruma en Rekik vind ik nog niet geweldig en bovendien verdient PSV helemaal niks aan het 'opleiden' van Rekik, dom dus.

Advocaat en Rutten hadden minimaal wel kampioen kunnen worden met dat team. Ik denk dat frank de boer en ronald koeman dit wel hadden kunnen bewerkstelligen met dat zelfde teAm.

Brands heeft een hele vreemde visie over verdedigers, blijkt maar weer. Elk jaar denkt hij de beste achterhoede van Nederland samengesteld te hebben en elk jaar pakt het verkeerd uit. Advocaat had gewoon gelijk.

Offtopic: Waar is Arias eigenlijk gebleven? Speelt hij nog bij PSV of..?

25 september 2014 om 09:21

Ja, maar hij kwam later terug van het WK. Brenet doet het goed dus is er nog geen reden om dat aan te passen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren