Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Als ik moest kiezen, zou ik voor Alexis gaan in plaats van Neymar'

Laatste update:

Barcelona trok in de zomer van 2013 waanzinnig veel geld uit voor Neymar, die daarmee indirect het vertrek Alexis Sánchez inluidde. De Chileen verloor de strijd voorin bij los Azulgrana en tekende in 2014 een contract in Londen. Antonio Di Natale vraagt zich af of de Spaanse topclub daarmee wel zo wijs heeft gehandeld. De routinier speelde bij Udinese samen met Alexis.

/

“Alexis en Neymar zijn allebei geweldenaren, die van grote waarde zijn voor hun club. Op het allerhoogste niveau is het lastig om te zeggen of de een beter is dan de ander. Als coach zou ik ze allebei graag in mijn team hebben”, zegt Di Natale in gesprek met Goal. “Als ik moest kiezen, zou ik voor Alexis gaan. Hij is wat zakelijker dan de Braziliaan. Alexis is de beste speler met wie ik heb samengespeeld.”

“Ik heb met veel kampioenen gespeeld, maar hij steekt er bovenuit”, vervolgt Di Natale zijn lofzang. “Hij heeft het bewezen met zijn prestaties bij enorme clubs als Barcelona en Arsenal. Het is eenvoudig om de ster te zijn in een klein of middelmatig elftal, waar geen druk is. Maar om dat te doen op het allerhoogste niveau is uniek. Er zijn niet veel voetballers die dat kunnen.”

Wie vind jij beter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alexis is toch uiteindelijk niet goed genoeg bevonden door Barcelona. Speelde niet slecht en scoorde een redelijk aantal doelpunten, maar in de kleine ruimtes en het positiespel van Barcelona komt hij te kort. Moet het meer van zijn fysiek en inzet hebben. Neymar schiet er in zijn 2e seizoen 38 in, en scoorde in de kwart, halve en finale van de CL. Is bovendien ook wat jonger dan Alexis.

28 september 2015 om 19:09

Onzin positiespel beheerst die prima.
Barca is altijd op zoek naar beter, elke topclub. Logisch dat die weg is.

28 september 2015 om 20:16

Fysiek? Die jongen is 1 meter 70, Alexis moet echt meer hebben van zijn snelheid en schotkracht/precisie.

28 september 2015 om 21:30

Jij wilt beweren dat Alexis niet fysiek is? die kerel heeft me een kracht joh.

28 september 2015 om 23:15

@LeoNeymar ik neem aan dat je de wedstrijden van Barcelona keek /kijkt aangezien je foto en naam. Sanchez is een speler zoals Barca ze wil hebben. Een echte teamspeler met een heel goeie balcontrole, goed inzicht en een goed loopvermogen. Sanchez is zeker wel een fysiek sterke speler. Kijk naar Messi en Iniesta. Zijn niet van de bal te krijgen, ondanks hun lengte. Net als Sanchez maken hun goed gebruik van hun lichaam. Daarom zou ik persoonlijk Sanchez boven Neymar verkiezen. Ook omdat Neymar iets meer egoïstisch is..

Neymar is toch wel een paar niveaus hoger dan sanchez, Neymar heeft vorig seizoen 40 of 41 doelpunten gemaakt over alle competities en naast dat is hij er bijna altijd bij de belangerijke wedstrijde, (bayer, juvu, real, atletico)

Ik zou voor Neymar gaan, al is Alexis natuurlijk ook een fenomenale speler. Echter vindt ik Neymar nu al iets beter en zijn potentie ligt ook hoger dan die van Alexis denk ik.

Alexis is kan lopen, is bereid vuil werk op te knappen voor het team. Beiden zijn niet echt te vergelijken en met de verkoop van Pedro had Sanchez prima bij Barca kunnen blijven en kunnen blijven rouleren.

Vind het een moeilijke vergelijking ik denk vooral dat ze beiden goed op hun plek zijn. Neymar is voor Barca waardevoller dan Sanchez is, maar tegelijk denk ik dat Arsenal meer aan Sanchez heeft dan ze aan Neymar zouden hebben.

Respect voor legende Di Natale maar hier ben ik het niet mee eens. Sanchez is een geweldige speler met een enorme drive, alleen is Neymar toch van een hoger niveau, zie afgelopen seizoen. Mits beide in vorm dan is Neymar beter.
Ik denk dat Di Natale niet zoveel wedstrijden van Neymar ziet dus ik snap zijn reactie.

Neymar is ook niet zo veel beter dan Alexis Sanchez, ik bedoel Alexis heeft wel Chili op een groot toernooi door de sleeptouw genomen en een prijs gewonnen. Dat zie ik Neymar met een beter selectie(brazilie) niet doen. En wat Neymar doet is ook niet zo bijzonder veel met klas bakken als Suarez en Messi om je heen.

Sanchez heeft in mijn ogen niet gefaald bij Barca en met Suarez die je bediend kom je ook wel aan die aantallen. Sanchez doet het zonder die luxe bij Arsenal toch wel geweldig!

28 september 2015 om 18:48

Zie je neymar niet doen? Neymar is al een aantal jaar de belangrijkste speler van brazilie en is pas 23 jaar. 67 interlands 46 doelpunten, tuurlijk brazilie is een voetbalgrootmacht maar deze statistieken zijn ongekend. Sanchez is geweldig maar kon niet mee in het technische spel van barcelona in de kleine ruimtes. Daar is Neymar een stuk beter in. Neymar scoort ook op belangrijke momenten, is jonger en de samenwerking met messi is geweldig. Neymar is wel degelijk een stukje beter als Sanchez.

28 september 2015 om 18:49

Er is een verschil tussen belangrijk zijn en prijzen winnen, Messi is ook belangrijk voor Argentinie maar wat koop je er voor terug?

Uiteindelijk telt maar 1 ding en dat is prijzen winnen. Internationaal niveau zag ik 1 man bij confederations cup opstaan bij Chili en dat was Alexis.

28 september 2015 om 18:56

Ja prima. Dus dat maakt hem een betere speler als neymar? Neymar heeft echt zijn minpunten maar is toch wel een klasse beter als Sanchez. Ik zie Neymar bijvoorbeeld in de toekomst wel de gouden bal winnen, iets wat Sanchez nooit zou lukken.

28 september 2015 om 19:02

Alexis en Neymar deden beiden mee aan dat toernooi, Alexis heeft zijn team aan de titel geholpen, Neymar benadeelt zijn team met een rode kaart en een schorsing van 4 wedstrijden, dat zegt toch wel iets...

28 september 2015 om 19:07

Neymar is duidelijk een stuk beter dan Sanchez alsjeblieft zeg, kan ik ook zeggen Neymar en Sanchez speelden beiden in de CL, Sanchez flikkerde er met zijn team uit tegen Monaco en Neymar scoorde in vrijwel alle belangrijke wedstrijden en won uiteindelijk het toernooi..

28 september 2015 om 20:06

En je vergeet te zeggen dat Neymar in een beter team speelt....wat alles makkelijker maakt.

28 september 2015 om 22:34

Maar Sanchez heeft daar toch ook gespeeld? zijn statistieken bij Asenal zijn beter dan bij Barcelona hoor. Daarnaast heeft Neymar in veel minder wedstrijden nu al veel meer gescoord dan Sanchez bij Barcelona.

28 september 2015 om 23:44

Wat een lariekoek allemaal.. Neymar is duidelijk beter.. Serieus mensen hebben weinig verstand dat ik geewooon boos om word. Aleexis was niet eens de beste Chileen op dat toernooi.. Was juist een van de slechtst presterende Chileen op dat toenrooi.. Vidal bijv was veel beter.

29 september 2015 om 00:27

@Stravven

Geheel objectief blijven is niet echt je sterkste punt eh?

28 september 2015 om 23:43

Alexis was de slechtste Chileen maybe op dat toernooi man.. Foeiii!!

In ieder geval op nationaal niveau niet....
Alexis had er op zijn 23e geen 40+ ingeschoten voor Chili

28 september 2015 om 19:03

En Neymar heeft geen Copa America, ik denk dat je daar meer aan hebt dan aan een topscorerstitel of iets in die richting.

28 september 2015 om 19:08

Ja want dat is een individuele prijs? Neymar heeft individueel al een stuk meer bereikt dan Sanchez, wat doorslaggevender is dan teamprijzen als je gaat kijken naar de twee individuen.

28 september 2015 om 19:15

Vond de Copa toch meer de verdienste van Vidal. En Neymar is ook een nog een paar jaar jonger he. Persoonlijk denk ik dat Neymar in de toekomst meer prijzen zal opeveren. Die jongen is van een buitenaards niveau. Sanchez is een geweldige speler, maar Neymar zal die Copa en het WK ook nog wel een keer winnen. Daarnaast vind ik spelers op kwalieteit beoordelen aan de hand van prijzen altijd een beetje vreemd. Als Neymar met Ronaldo9, Kaka, Cafu enz had gespeeld had hij misschien wel een WK achter zijn naam staan. Neymar heeft de pech dat het Braziliaanse elftal op dit moment zeer matig is.

28 september 2015 om 19:23

Je weet dat Neymar rood heeft gehad en het zo enorm lastig heeft gemaakt voor zijn land? En het is nou niet dat Chili zo'n geweldig team heeft, je hebt met Vidal en Alexis twee toppers, en spelers als Medel, Isla en Aranguiz zijn niet verkeerd, maar Brazilie heeft toch echt betere spelers, en Argentinie ook.

28 september 2015 om 19:40

Lekker makkelijk scoren door alleen Copa erbij te pakken. Laten we de statistieken en gewonnen prijzen op club niveau er van vorig seizoen bij pakken en eens met elkaar vergelijken. Dan steekt Neymar er ver bovenuit.

29 september 2015 om 02:01

En Charisteas heeft een EK gewonnen, Van Nistelrooij en Shevchenko niet. Was Charisteas nu beter internationaal?

Het zijn 2 totaal verschillende spelers neymar is goed voor het spel van barca op kleine ruimtes. En Sánchez heeft juist ruimte nodig dus perfect voor Arsenal.

Sanchez is geweldig, maar ik vind Neymar een klasse beter nog. Het zou Neymar sieren als hij zo hard als Sanchez zou gaan werken. Qua techniek en dribbel is Neymar sowieso beter. Dat zijn toch twee elementen waar men heel veel waarde aan hecht over het algemeen.

Neymar heeft een betere techniek, zonder twijfel maar Alexis is beter verdedigend, heeft een beter schot, is fysiek beter en heeft een gigantische drive. Er zijn ook nog andere factoren die meespelen natuurlijk, Neymar heeft meer gescoord maar speelt ook in een beter team terwijl Alexis met een minder team (chili) meer heeft laten zien dan Neymar bij Brazilië (in het laatste eind toernooi).
Persoonlijk zou ik Neymar iets hoger inschatten maar het is moeilijk aangezien Neymar ook bij Barcelona speelt waar hij bijna (zeker in de aanval) spelers heeft rondlopen van de absolute wereldtop waardoor het toch ook wat makkelijker wordt.

29 september 2015 om 10:52

Je vergeet dat Sanchez zelf ook in 'een beter team' (hetzelfde team) heeft gespeeld en daar veel minder presteerde dan Neymar. Oftewel, een onzin argument

Uhm nee hoor ik als real madrid fan moet erkennen dat alexis een geweldenaar is en ik denk inderdaad dat hij beter is dan neymar.

Alleen is neymar 3 jaar jonger en daarom kiezen de meeste voor neymar denk ik

Ik heb sanchez zien spelen bij Barca en Neymar. Sanchez is goed, maar echt niet beter dan Neymar. En die arsenal fans tjonge jonge altijd maar iets zoeken om te zeggen dat iets van hun club beter is.

Alexis heeft copa gewonnen met chili en dan? Vergelijk hem gewoon individueel met Neymar als speler. Dan kan een blinde zelfs zien dat Neymar beter is. Neymar gaat de Gouden Bal winnen minimaal 1x winnen.

wat als ze sanchez niet hadden verkocht dan konden ze neymar links suarez spits en sanchez rechts en dan messi achter suarez en dan 2 middenvelders inietsa en busquets en wisselen met rakitic of rafinha wat een team zou dat geweest zijn

Als het puur om kwaliteiten en persoonlijkheid gaat, zou ik voor Alexis kiezen (in de poll ook gedaan). Als je voorzitter bent van een club, zou ik echter kiezen voor Neymar. Hogere marketingwaarde, meer een showspeler voor het publiek en je koopt er 200 miljoen Braziliaanse fans mee. Daarnaast is hij ook gewoon een stuk jonger en kan hij nog groeien, en is de kans op een Ballon D'or ook een stuk groter vanwege zijn populariteit (het is meer een populariteitsverkiezing dan dat het echt om kwaliteit gaat, als niet-aanvaller ben je bij voorbaat kansloos). Ben overall zelf wel meer gecharmeerd van Alexis.

Maar goed ook dan, dat jij het niet voor het zeggen hebt!

Alexis is een goede speler, maar neymar is toch wel even een klasse beter!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren