Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als ik goed presteer komt die kans in Ajax 1 vanzelf’

Laatste update:

Sam Hendriks maakte dit seizoen twaalf competitietreffers bij Jong Ajax, maar veel kansen in de hoofdmacht kreeg hij nog niet. Tegen Vitesse mocht de van De Graafschap overgenomen aanvaller negen minuten spelen en in die wedstrijd gaf hij een assist. De 21-jarige Hendriks hoopt nu op meer kansen in Ajax 1.

/

“Natuurlijk wil ik in het eerste staan, maar als ik zelf goed presteer dan komt die kans vanzelf wel”, zegt de aanvaller in gesprek met Amsterdam FM. In de Jupiler League maakte de aanvaller al twaalf doelpunten, ondanks dat er veel gewisseld wordt in de ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam.

“Je speelt natuurlijk liever elke week met een vast team, want dan komen er vaste patronen in en raak je beter op elkaar ingespeeld. Dit is nou eenmaal de situatie en daar moeten wij als prof mee leren omgaan”, zegt Hendriks.

Sam Hendriks moet meer kansen krijgen in het eerste

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan geen kwaad deze jongen wat vaker met de selectie mee te nemen.
Vind nog steeds dat spelers het in het veld moeten bewijzen en niet alleen op de training... volgens mij knalt hij er echter aardig wat in bij de beloften

19 februari 2016 om 09:29

ja en spelen in zo'n stadion is misschien nou net wat zo'n speler wat extra's geeft

19 februari 2016 om 09:30

mee eens, vooral nu er geen goede spits aanwezig is zou ik hem minuten laten maken. De wedstrijd waarin hij meedeed bij ajax 1 maakte hij een goede indruk

tja waarom niet een keer proberen met een invalbeurt of misschien wel in de basis?

19 februari 2016 om 09:31

Helemaal eens, El Ghazi en Millik scoren ook niet. Gewoon proberen

19 februari 2016 om 09:58

precies, en volgens mij is hij fysiek ook wat sterker, misschien kan hij wel een balletje vasthouden

19 februari 2016 om 11:54

Heeft alleen niet zoveel met Milik en El Ghazi te maken. Met de minimale aanvoer die de spitsen van Ajax krijgt, scoort elke spits nauwelijks. Ik vind dat het middenveld de laatste weken erg slap is, waardoor de spitsen te veel moeten inzakken.

Man man man wie begeleidt deze jongen ? Ik zou dan binnenkort toch maar eens een gesprek aan gaan om zijn verwachtingen wat bij te stellen. Betaald voetbal gaat het wel worden , maar Ajax 1 natuurlijk never nooit niet. En dat baseer ik op minimaal 15 wedstrijden die ik zelf heb gezien.

19 februari 2016 om 09:39

Wat dan Milik in de spits? wordt jij daar blij van.

19 februari 2016 om 09:42

Milik is wel beter dan deze jongen

19 februari 2016 om 09:46

Ik word niet blij van Milik in de spits !! Maar geloof mij nou die is 4 klasse beter dan deze symphatieke hardwerkende jongen.

19 februari 2016 om 09:40

Staat er dat hij verwacht veel kansen te krijgen? Hij zegt alleen dat hij meer kansen hoopt te krijgen als hij goed blijft presteren. Je kunt wel zeggen dat hij geen Ajax 1 spits is, maar wat laten Milik en El Ghazi voor een geweldige dingen zien dan? Ze winnen dan wel veel, maar El Ghazi presteerd al een tijd matig.

19 februari 2016 om 09:45

Ja dat staat er. Hij zegt dat als hij goed presteert die kans vanzelf komt. Hij hij zegt niet dat hij het hoopt, hij verwacht het.

19 februari 2016 om 10:08

Deze jongen moet ook wel want als je daar niet in geloofd kun je als voetballer net zo goed stoppen en buschauffeur worden. Als hij hard werkt en veel blijft scoren hoort hij met de huidige spitsen van Ajax gewoon een kans te krijgen.

Hij kan mogelijk zeggen: ik ben niet goed genoeg voor het eerste en speel volgend jaar graag bij Almere City. Neemt niet weg dat ik hem ongeschikt vind voor die vacature op basis van wat ik hem bij jong Ajax (ja ik zit er ook als het slecht weer is) heb zien presteren. Maar opgeven is ook geen optie voor hem.

19 februari 2016 om 11:02

Vond Hendriks tegen Vitesse-uit anders prima invallen. Vaker bij de selectie halen kan geen kwaad. Bij Jong Ajax pakt hij zijn doelpunten mee en daar wordt een spits op afgerekend. Om nou gelijk te zeggen dat Hendriks dé spits voor Ajax 1 is gaat uiteraard te ver.

19 februari 2016 om 17:29

Kijk het overall eens, meerdere wedstrijden JL. El azzouzi is beter echt waar. Probleem is dat hij fysiek te kort komt voor de JL (ja Twente zit lekker in de maag gesplitst met een imo fysiek te zwakke spits). Hendriks heeft de draaicirkel van een vrachtwagen en een handelingssnelheid die nog lager is dan milik. Zelfde type kwaliteiten als milik imo maar minder. Alleen fysiek echt in het voordeel.

Ik volg vrij weinig tot geen NL voetbal. Waarom moet hij een kans krijgen boven Milik, vorig seizoen deed hij 't toch prima?

19 februari 2016 om 09:50

Je volgt het niet, maar je weet wel dat Milik het goed deed?

19 februari 2016 om 10:32

Fout! Hij volgt vrij weinig NL voetbal.

Als wij VZ lezers goed presteren spelen we ook in Ajax 1 haha. Wat een gekkie die Sammie

19 februari 2016 om 09:54

Want elke VZ-lezer speelt bij Jong Ajax en heeft de reële kans door te stromen naar Ajax1? Het is toch een logischer streven om als jeugdspeler je ambitie uit te spreken dan als de gemiddelde VZ-lezer?

19 februari 2016 om 10:10

Als je bij voetbalzone goed presteert wordt je beloond met punten en een vol groen balkje.

Ik vind absoluut dat deze jongen meer kansen zou mogen hebben. Ik zag per toeval de wedstrijd van hem tegen Vitesse en daar deed hij het absoluut niet onverdienstelijk.

Ik vraag me sowieso wel af wat het hele idee van Ajax met al die talenten is, Nouri, Cerny, Muric, De Jong en dus Hendriks. Ik zie ze nog geen kans krijgen. Het lijkt ook wel alsof Ajax terughoudender is met aanvallende jonge talenten de kans geven dan met verdedigende jeugdspelers.

Vroeger zag je dat spelers soms om 16 of 17-jarige leeftijd nog mochten debuteren, tegenwoordig is dat een zeldzaamheid bij de meeste Nederlandse (top)ploegen, het is eerder 19, 20 of 21 geworden. Dit is zonde, want dit gaat naar mijn mening ten koste van de ontwikkeling van de spelers.

19 februari 2016 om 10:00

Sam Hendtiks is van een heel ander kaliber dan Nouri, Cerny, Muric en de Jong. Die spelers zijn potentiële eerste elftalspelers. De verwachting dat zij een kans krijgen in de nabije toekomst is vele malen groter. Hendriks is een aardige bonkige spits maar veel meer subtopniveau.

19 februari 2016 om 10:01

Ajax heeft gewoon teveel talenten en elk talent speelt drie jaar in het eerste ongeveer dus krijgen de andere voorrang.

19 februari 2016 om 10:04

Cerny zit pas net bij Jong Ajax en heeft al wat wedstrijden (4-5?) mee mogen doen in het eerste
De Jong - zit er pas sinds de winter
Hendriks - is gewoon geen talent. 12 erin schieten in Jong Ajax is leuk, maar Milik en Zivko schieten die balen in de JL er ook wel in
Nouri - mist nog wat body en heeft de pech dat er nogal wat kwaliteit en talent rondloopt op het middenveld (maar ja die mag van mij best aan spelen toe komen)
Muric - Die staat in de pikorde gewoon onder El Ghazi en Cerny dus ik vrees dat die uiteindelijk via de achterdeur gaat.

Verder moeten we ook niet vergeten dat El Ghazi, Younes en Milik ook gewoon jonge talentvolle jongens zijn. Het is niet zo dat er matige uitgerangeerde oudjes in de voorhoede zijn die de kansen van de jeugd tegenhouden.

19 februari 2016 om 11:25

Ik bedoel het ook zeker niet negatief richting een Younes, die het zeer goed doet, maar ik vraag me dan wel af waarom je zo'n jongen haalt als je dus zoveel talent in de jeugd hebt rondlopen. Het is wat tegenstrijdig betreft beleid, had je dan niet beter een Muric direct bij het eerste kunnen betrekken? Ik vind nu niet dat Younes, ondanks zijn goede prestaties, positioneel een speler was die echt gehaald moest worden door een te dunnen bezetting, integendeel dus juist. En als je dan ook hoort dat Ajax alsnog weer interesse heeft in een Sisto, wat daar van waar is even buiten beschouwing gelaten, vind ik het allemaal wel wat eigenaardig.

19 februari 2016 om 12:04

Daarom is Overmars dus ongeschikt!
Hij haalt Sinkgraven een jongen van 19 die amper ervaring heeft terwijl de grote talenten vdbeek en Nouri maar iets jonger zijn en zeker zo talentvol (veel meer nog) en die kosten geen 8!!! miljoen.

Terwijl je dus al voor het middenveld had : Zimling, Andersen, Bazoer, Klaassen, Schone, Serrero en met Viergever(begon dat seizoen als Cvm), Riedewald (viel geregeld in als Cvm) en bijvoorbeeld Fisher (die nog op 10 zou kunnen spelen en dat ook al geregeld deed) oftewel erg veel middenvelders.

Heeft een aflopend contract. Dus Vitesse are you watching ?

Ik zie hem graag naar Arnhem komen. En dan aan hem om zich te bewijzen als spits van het eerste of als pinch-hitter.

19 februari 2016 om 09:59

Misschien dat Hendriks op termijn richting het subtop niveau van Nederland kan groeien, maar voorlopig lijkt hij mij voor Vitesse als eerste spits echt nog tekort te komen.

Hendriks is voor een talent dat nog niet door gebroken is bij Ajax gewoon al oud. Het lijkt mij zeer sterk dat hij op deze leeftijd opeens nog zulke stappen zet dat hij in aanmerking gaat komen voor een verlenging. In de zomer lekker op zoek gaan naar een club waar hij wel kans heeft op een basisplek.

19 februari 2016 om 10:06

Daarnaast is Ajax niet voor niets opzoek naar een alternatieve spits voor Milik, waar Hendriks nauwelijks een kans krigt op dat ene invalbeurtje na. Dat lijkt me een duidelijk teken aan de wand. Hendriks kan en mag nog steeds dromen door te breken bij Ajax zolang hij bij Jong Ajax zit, maar kan zich inderdaad beter richten op een club die het echt in hem ziet zitten.

Begrijp niet dat deze jongen geen minuten meer krijgt. Viel echt goed in tegen Vitesse. Geen balverlies, sterk aan de bal en meteen die goede assist. Klasse voorzet was dat. Daarnaast was die ook nog dicht bij zelf een goal.

Laat deze jongen volgend jaar maar naar pec komen! Lijkt me wel een type voor het spel dat wij spelen en daarnaast lijkt hij nog niet zo arrogant te zijn als de meeste jonge jongens die van Ajax komen. Past hier dus een stuk beter dan.

19 februari 2016 om 10:45

Arrogant kun je misschien beter vervangen door zelfverzekerd en met de westerse stadsmentaliteit. Hij komt uit de Achterhoek, dus zijn oost-Nederlandse mentaliteit zal prima aansluiten op de mentaliteit in Zwolle.

19 februari 2016 om 11:27

Haha ik weet dat wij hier altijd over van mening zullen verschillen, als je een tijdje bij zwolle rondloopt zul je misschien begrijpen wat ik bedoel. Maar idd met zijn roots zou hij hier prima passen, vind dat wel een gokje waard.

19 februari 2016 om 11:49

Ik heb in Amsterdam veel studenten en jongeren uit de o.a. provincies Gelderland en Overijssel meegemaakt die bijna stuk voor stuk niet konden aarden door het mentaliteitsverschil.

De gesloten 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' houding van oosterling rijmde totaal niet met de open 'ik zeg wat ik vind' mentaliteit van de westerling. Niks mis mee met allebei niet, maar dat maakt de ene niet meer arrogant dan de andere.

Ik heb zelf jarenlang in Enschede gewoond en het mentaliteitsverschil en het vooroordeel, waar je mee moet leren omgaan aan den lijve vaak ludiek ondervonden.

Toen ik de eerste keer in de plaatselijke snackbar in mijn straat een bestelling deed, deed men net of men mij niet begreep/verstond en werd ik bijkans genegeerd om mijn westerse 'arrogante' tongval. Ook die houding zou je als arrogant bestempelen, ik zie het meer als wederzijds onbegrip om elkaars mentaliteits- en cultuurverschil.

Laten we wel wezen. Als iemand in Ajax 1 speelt, dan krijgt hij bij de fans altijd de voorkeur van de twijfel. Deze jongen is in mijn ogen niet zo veel bijzonders. Milik is bij gebrek aan beter de eerste spits van Ajax

Ik zal hendriks even uit zijn droom helpen, hendriks is puur en alleen gehaald voor Jong Ajax, het eerste zal hij nooit halen op die ene invalbeurt na dan. Kan hij later tegen zijn kinderen zeggen dat hij toch 9 minuten in het eerste van Ajax heeft gespeeld.

Het aantal goede Nederlandse spitsen is nu echt wel op 1 hand te tellen natuurlijk, dus ik ben te snel tevreden, maar ik ben wel benieuwd hoe hij het zou doen bij een eredivisie club als NEC Ofzo als die Santos weg is volgend jaar of FC Twente aangezien die volgend jaar ook weer een spits nodig zullen hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren