Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Cambuur doet zaken met Everton en strikt doelman die in CL tegen Ajax keepte

Laatste update:

SC Cambuur heeft zich versterkt met João Virgínia, zo communiceert de club via de officiële kanalen. De 22-jarige doelman komt op huurbasis over van Everton en staat voor een seizoen onder de lat bij Cambuur. De Portugees wordt in Leeuwarden de opvolger van de vertrokken Sonny Stevens, die geen akkoord wist te bereiken over een contractverlenging bij de club.

Technisch manager Foeke Booy laat via de clubsite weten erg verheugd te zijn met de komst van Virgínia. “Het is geen geheim dat we op zoek waren naar een doelman en met João hebben we die zeker gevonden. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd is hij al heel volwassen, is het een fijne persoonlijkheid en beschikt hij bovendien al over de nodige ervaring op het allerhoogste niveau. Hij past ook bij onze manier van spelen, dus we zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen. Het heeft even wat tijd gekost, maar we zijn zeer tevreden met dit resultaat.”

Volgens Booy kon Virigínia rekenen op belangstelling van vele clubs, maar leek Cambuur hem uiteindelijke de beste optie. Via de jeugd van Benfica en Arsenal maakte Virginia in 2018 de overstap naar Everton, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Sporting Portugal. Voor de Portugese grootmacht kwam hij acht keer in actie (vier clean sheets) en debuteerde hij onder meer in de Champions League in de uitwedstrijd tegen Ajax.

Onder de lat zal Virgínia voorlopig de voorkeur krijgen boven Robbin Ruiter, die momenteel meetraint in Leeuwarden. Verder keerde Sam Hendriks terug bij Cambuur na zijn huurperiodes bij De Graafschap, kwam Remco Balk op huurbasis over van FC Utrecht en werd Silvester van der Water voor een bedrag van circa 750.000 euro definitief overgenomen van Orlando City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ken deze speler niet heel goed, maar het feit dat hij een aantal wedstrijden op het hoogste niveau heeft gekeept doet mij denken dat het vast een aanwinst kan zijn voor een club als cambuur. Leuk om te zien dat ook "kleinere" clubs in de eredivisie zich goed proberen te versterken. Een bas dost bij Utrecht, burak yilmaz bij fortuna. Goed voor het aanzicht van de eredivisie

9 juli 2022 om 07:24

Ik snap wat je bedoelt maar om nou Utrecht een kleinere club te noemen gaat wel ver.

Balk wordt juist gehuurd van Utrecht

Hendriks komt idd weer terug van een huurperiode, maar mag uitkijken naar een andere club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren