Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Hoesen zich zo door ontwikkelt, kan hij wellicht een stapje hogerop’

Laatste update:
/

De naam van Danny Hoesen is inmiddels wel bij de meeste volgers van het Nederlands voetbal bekend, maar een jaar geleden was daar geen sprake van. De aanvaller speelde toen op huurbasis bij Fortuna Sittard, dat hem mocht lenen van Fulham. Door een noodgreep kwam Hoesen in de basiself terecht en dat pakte behoorlijk goed voor hem uit, herinnert trainer Tini Ruijs zich nog.

Ruijs was het die Hoesen vorig seizoen voor de leeuwen gooide. De coach zette Harrie Gommans op de bank ten faveure van de jonge aanvaller, die eigenlijk een rechtsbuiten was. En niet eens zo’n goede. “Danny was een matige rechtsbuiten, maar ik zag het wel in hem zitten als spits. Ik zei: 'Je krijgt vijf wedstrijden de kans, laat het maar zien'”, vertelt Ruijs in een interview met supportersmagazine Ajax Life.

Hoesen liet volgens Ruijs van meet af aan de wil zien om te slagen; zowel tijdens de trainingen als in de wedstrijden. De trainer vindt het een compliment waard dat Ajax na Hoesens komst de spits aan zijn kracht en snelheid liet werken middels een speciaal programma. “Danny is niet alleen veel sterker geworden, hij is ook een slimmere speler, maakt beter gebruik van de ruimte. Als hij zich zo door ontwikkelt, kan hij wellicht nog een stapje hogerop”, voorspelt Ruijs.

Zal Danny Hoesen volgend seizoen wekelijks in de basis staan bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie hem voorlopig nog niet eens als basisspeler bij Ajax, dus dat stapje hogerop kan ook nog wel even duren.

22 april 2013 om 14:31

Misschien bedoelt hij dat wel. Van vaste wissel naar 2de spits of van 2de spits naar basisspeler is ook een stapje hogerop. Daar hoef je niet perse van club te veranderen. Maar goed wat betreft basisspeler worden dat zie ik voorlopig ook nog niet gebeuren inderdaad.

22 april 2013 om 14:38

Dat is waar, zo had ik het nog niet bekeken

22 april 2013 om 15:06

Ik vind dat Hoesen op basis van naam wordt onderschat. Sigthorsson heeft de 'naam' en wordt daarom als veel beter gezien, terwijl hij dat op dit moment niet is. Let wel: op dit moment.

Het is namelijk zo dat de laatste weken steeds als Hoesen erin komt het voorin begint te draaien. Het driehoekje Hoesen, Fischer, Eriksen, werkt veel beter en technischer dan het driehoekje met Sigthorsson. Het zal wel komen omdat Sigthorsson nog steeds niet helemaal de oude is, maar ik vind hem op dit moment nog steeds flink tegenvallen. Was afgelopen vrijdag ook verbaasd dat Hoesen pas zo laat mocht opdraven, terwijl sigthorsson echt daadwerkelijk helemaal niks presteerde.

Ook ik zou Sigthorsson nog steeds het vertrouwen geven en basis laten staan, maar het is nou niet zo dat hij op dit moment beter is. In tegendeel zelfs, naar mijn mening.

22 april 2013 om 19:42

onderschat? wat heeft hij bewezen dan, inkeajacied ? gozer komt net kijken, speelt niet eens 5 goede wedstrijden maar wordt wel onderschat? hmmmmm, juist!!

22 april 2013 om 21:54

Onderschat ja. Precies hetgeen wat jij nu doet.
Hij heeft nog niks bewezen, omdat hij daar de volle kansen nog niet voor heeft gekregen. Begrijpelijk met een gewezen eerste spits als Sigthorsson voor je, echter presteert die op dit moment niet beter dan Hoesen kan. In tegendeel, steeds als Hoesen komt, komen de combinaties voorin.

Daar baseer ik mijn mening op, en maak ik uit op dat het op dit moment beter zou draaien met Hoesen erbij. Echter ook ik zou Sigthorsson laten staan, simpelweg omdat die veel beter moet kunnen en je hem die tijd daarvoor ook moet gunnen.

22 april 2013 om 15:32

Met de woorden "als" en "kan hij wellicht" steekt Ruijs zijn eigen twijfel ook niet geheel onder stoelen en banken

22 april 2013 om 15:34

Met Hoessen in de spits krijg je een beetje een Messi 'idee' (totaal niet omdat hij de voetballende kwaliteiten als Messi heeft), combinaties lopen beter en meer beweging en actie voorin.

Met Sightarson heb je gewoon een spits in de 16 die zijn kansen moet afmaken met vleugelspelers die de bal moeten voorgeven, aanvalllende middenvelder op de klassieke '10' positie.

Het zijn gewoon 2 verschillende speelstijlen, waar de trainer voor de wedstrijd de gewenste stijl opteerd. Het is wel fijn dat wanneer je een wedstrijd op slot ligt, je gewoon simpel kunt wisselen om je speelstijl te veranderen en op die manier iets proberen te kunnen forceren.

Oftewel, het is een goede speler, die zeker nog stappen gaat maken wanneer hij meer speeltijd zou krijgen, maar sinds de Boer toch voor Sightarson opteerd, weet ik niet wanneer hij echt die kans zou krijgen.

22 april 2013 om 16:59

Hoesen ontwikkelt zich goed hoor. Als hij invalt zie je dat hij talent heeft. Hij is nu tweede of zelfs derde spits, maar echt niet veel minder dan bijvoorbeeld Sigi. Als Babel vertrekt (contract nog niet verlengt) en Sigi raakt geblesseerd hebben we met Hoesen ook gewoon een goede spits achter de hand. Hij ontwikkelt zich nog steeds. Normaal zouden spelers rond zijn leeftijd of afvallen bij Ajax of juist weggekocht worden, maar Ajax heeft met o.a. Anita en Blind laten zien spelers op deze leeftijd nog altijd een stuk beter te kunnen maken. Waar Hoesen's plafond ligt durf ik daarom niet te zeggen. Wel zie ik in hem een toekomstige eerste spits bij Ajax. Als hij zich zo door blijft ontwikkelen als dit seizoen en meer wedstrijd in het eerste mag spelen zie ik in Hoesen wel een spits die er 20 per seizoen in kan leggen in de Eredivisie.

Tja, prima goedkope aankoop van Ajax maar Kolbeinn is als hij fit is 3 keer zo goed. Ik betwijfel of Ajax echt voor hem zal kiezen als eerste spits indien Kolbeinn mocht vertrekken, maar aan de andere kant, als er een club in Nederland is die zoiets zou doen, dan is het Ajax wel. Of hij echt de kwaliteiten heeft moet dan blijken.

22 april 2013 om 14:31

Dat jij kolbeinn zo goed vind zegt veel over jou die gozer kan er geen klote van man. Ajax heeft nu hoessen topper man misschien voor vvv venlo drama spits ook. Ajax heeft geen enkele goede spits op dit moment. Maar die hebben ze ook niet nodig want ze winnen over het algemeen alles en gaan ook kampioen worden.

22 april 2013 om 14:42

Ik vind Hoesen veel meer voetballend vermogen hebben dan Kolbeinn. Kan veel beter kaatsen, hogere handelingssnelheid kan een bal vast houden en heeft meer gevoel voor de ruimte. Thuis tegen PSV bijvoorbeeld was hij zeer goed en liet het elftal veel beter renderen.

Eerst maar eens basisspeler worden bij Ajax. Daarna kun je zijn kwaliteiten pas echt gaan beoordelen, aangezien hij dan ook te maken krijgt met meer serieuze tegenstand.

Hij was altijd basisspeler zover ik weet bij Fortuna.

Aardige aanvaller voor een laagvlieger uit de ere of top/middenmoot jupiler.

Met dit stukje wil mr. ruijs schouderklopjes halen plus dus een zeer onrealistische uitspraak.

Een zeer getalenteerde voetballer, wellicht te lang onder zijn niveau en op de verkeerde positie gespeeld. Ik ben van mening dat hij zeker nog een stapje hoger kan. Maar eerst bij Ajax een basisplaats bemachtigen.
Je ziet gewoon aan alles dat deze jongen steeds beter en sterker wordt. Ik ben benieuwd wat hij allemaal nog kan laten zien volgend seizoen. Een top-aankoop!

Hij moet eerst maar een basis speler bij Ajax worden en ik denk dat hij nooit bij de beste clubs ter wereld kan komen daar heeft hij de kwaliteiten niet voor

Ik vind hem veel beter en sneller dan die IJslander.
En daar komt bij het
Is een Nederlander.

Ik vind als spelers ongeveer gelijk waardig zijn en 1 van de 2 is Nederlander moet je die altijd de
Voorkeur geven.

22 april 2013 om 14:54

Slaat nergens op je moet de beste qua kwaliteiten en/of vorm de voorkeur geven, hij is sneller, maar Sigthorsson is sterker en een betere afmaker ( in vorm), ik weet niet hoe het met de vorm van Hoesen precies zit

Ik zie hem als een aardige 2de of 3de spits, Kolbleinn in top vorm en fit ( het hele seizoen ) is natuurlijk veel beter

22 april 2013 om 15:16

Maar hoe lang moet Ajax nog wachten op de topvorm van Sigthorsson ?? Het is een feit, dat hij voor een Ajax-spits veel te weinig scoort.

Ik zie weinig progressie bij Sigthorsson. Afgelopen vrijdag weer geruime tijd afwezig.
Verder vind ik Hoesen in de korte invalbeurten (vrijdag kon dat natuurlijk niet in 2 minuten) een behoorlijke indruk maken. Het wachten is nu op de kans die hij van De Boer moet krijgen !

22 april 2013 om 15:27

Daar heb je zeker een punt, allen in zijn eerste kwart/half seizoen was hij goed bezig tot zijn blessure , Hoesen heeft zeker indruk gemaakt beter gedaan dan verwacht , als hij het goed blijft doen komt zijn kans zeker

En dan te bedenken dat VVV de 5 ton voor Hoesen te veel vond,, en toen besloot om Roland Bergkamp maar te huren. Die zo slecht presteert dat hij nu al het hele seizoen de bank warm mag houden.

Hij heeft al meer laten zien dan ik aan het begin van het seizoen verwacht had.

Laat hem rustig erbij blijven. Dan zien we wel wat er nog van komt

Pfff... laat hem eerst eens een basisplekje veroveren bij Ajax.

Hilarisch, die jongen bakt er nisk van en zou een stapje hogerop kunnen. Die jongen kan beter naar een club als NEC of Roda om gewoon eens een seizoen of twee/drie wekelijks te gaan voetballen. Maar goed, dit is typisch zo'n jongen met de intelligentie van een drol.

22 april 2013 om 15:21

Dat laatste lijkt meer betrekking te hebben op jou gezien je post. Hoessen beweert namelijk zelf helemaal niet dat hij er iets van bakt of dat hij een stapje hogerop zou kunnen. Dit antwoord is gehouden met zijn oud trainer die deze mening is toegedaan. Erg intelligent.

22 april 2013 om 15:31

Nou, volgens mij heeft die jongen gekozen voor Ajax, een topclub waar hij nauwelijks peelt. Maar goed, logisch nadenken is niet aan iedereen besteed merk ik.

22 april 2013 om 16:46

Gekozen voor een topclub waar je een kans krijgt en perspectief was.

Sigthorsson was lange tijd geblesseerd, S.de Jong speelde noodgedwongen (wel goed) in de spits en Babel werd aangetrokken. Daarnaast kwam Hoessen ook over en doet hij het niet eens slecht. In ieder geval beter dan een Sigthorsson op het moment (en dat in die korte invalbeurtjes)

Verder is het niet Hoessen zelf die het zegt, maar zijn oud trainer Tini Ruijs!

22 april 2013 om 17:30

Supersub9,

Volgens mij was het gewoon algemeen bekend dat Hoesen dit seizoen bij Jong Ajax zou spelen en in het nieuwe seizoen pas bij de selectie zal gaan komen. Wellicht is dat met jou logische verstand ontgaan?

ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. Als hij zich goed ontwikkelt kan hij zomaar de eerste spits van Ajax worden want van wat ik van hem gezien was ik niet heel ontevreden

Ajax is nog niet klaar met Hoesen, dat zie je ook. Hij is jong en blijkt in staat om veel op te kunnen vangen. Niemand heeft op dit moment enig idee hoe het gaat lopen met Hoesen. Hij kan een teleurstelling worden maar omdat hij transfervrij (volgens mij) is aangekomen zal dat echt geen ramp zijn. Misschien zit er wel een Bony in hem, ik ben benieuwd.

Soms heeft Hoesen echt goede loopacties of goede passes, voor een speler uit de Jupiler League doet die het heel aardig.

@ Inkeajacied

Je hebt helemaal gelijk over het feit dat er beter word gecombineerd zodra hoesen erin komt.
Vind dat hoesen meer balvast is beter in de kaats die jongen boekt vooruitgang bij kolbeinn zie ik dat minder op moment.
Ook mist sightorsson te grote kansen voor een (goede) spits en speelt gewoon niet goed naar mijn mening.
Sightorsson was wel heel productief op heel begin.
Is finnbogason niks voor ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren