Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als hij geen vijftig miljoen euro waard is, had niemand het betaald’

Laatste update:

Na een lange transfersoap tekende Leroy Sané begin augustus een vijfjarig contract bij Manchester City; de Engelse grootmacht betaalde vijftig miljoen euro. Volgens Schalke 04-keeper Ralf Fährmann is dat aan de prijs, maar de sluitpost is ook van mening dat ex-ploeggenoot Sané dat bedrag waard is.

/

“Als hij geen vijftig miljoen euro waard is, had niemand het betaald”, legt Fährmann uit aan Goal. “Ik denk echter dat de ontwikkeling voor de Bundesliga niet gunstig is. Het is moeilijk om competitief te blijven, omdat de clubs uit de Premier League in staat zijn om dat soort bedragen te betalen.”

“In Duitsland is de competitie ingewikkelder”, vindt Fährmann. “Het is fysieker, tactischer en analytischer, terwijl er in Engeland meer aandacht is voor de spelers.” Overigens kan de twintigjarige Sané woensdag, in de voorronde van de Champions League tegen Steaua Boekarest, zijn debuut maken voor Manchester City.

Leroy Sané is vijftig miljoen euro waard

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet dat het een kwestie van vraag en aanbod is... maar 50 miljoen, wie is dat in godsnaam waard? Noem me oudbollig of ouderwets, whatever... maar voetbal is echt kapot aan het gaan aan het grote geld. Daarom des te heerlijker dat Engelse ploegen niets tot weinig presteren op Europees niveau en dat de Engelse nationale ploeg altijd het lachertje is op het EK en WK.

24 augustus 2016 om 12:19

Commodificatie dames en heren. Een sociologisch begrip dat steeds meer menselijke factoren tot ruilwaar of in geld worden uitgedrukt. Een kenmerk van de moderne samenleving.

24 augustus 2016 om 12:19

Engeland zit in Europa in een dipje, maar tot 2010 presteerde ze daarin gewoon goed, het is alleen dat Spanje zo superieur is en Bayern elk seizoen haar plekje opeist, het gaat meestal in een cyclus, in 2003 stonden er nog 3 Italiaanse teams in de halve finales, in 2008 was het al Engeland wat de klok sloeg, Inter liet in 2010 iedereen de hielen zien, en nu is Spanje wat Italië in 2003 was, met drie kanshebbers op winst. Voetbal is erg veranderlijk, ik verwacht dan ook niet dat de PL zo gaat blijven sukkelen, Barcelona zal na Messi een heel ander gezicht en niveau krijgen, Real idem na Ronaldo, Bayern blijft ook niet nog eens 10 jaar de machine die ze nu zijn, en andere clubs zoals Juve, Atletico en Manchester (utd en city) timmeren hard aan de weg omhoog. En dan is er ook nog Psg, dat in de competitie op 80 procent kan spelen, en massa's geld heeft. The tree Lions is wel een zorgenkindje, want die presteren gewoon nooit, al hebben ze nu wel weer een talentvolle lichting.

24 augustus 2016 om 12:26

Engeland zal de aansluiting terug vinden. Maar een Barca Real en Bayern, zullen altijd mee blijven doen om de titel. Dit is de realiteit zolang er niks veranderd aan het internationale voetbal.

Het Engelse voetbal mag hopen dat de clubs eens goed gaan kijken, dat met geld niet alles te koop is. De FA moet juist stimuleren meer jeugd toe te passen.

De Uefa moet oppassen dat het niet verder naar de haaien gaat. Op de manier zoals het nu gaat, zal in de toekomst de interesse afnemen van de kijker.

24 augustus 2016 om 12:31

Klopt het dat de toplanden binnenkort allen automatisch 4 cl plekken krijgen? Las dat laatst ergens? Dan word Engeland haar probleem enkel groter, aangezien Italië en Duitsland dan ook nog eens sterker zullen worden, aangezien zowel Italië als Duitsland nu maar één echt waardige CL club herbergen, als deze twee nog eens gevolg zullen worden door elk drie clubs uit eigen land, word het een lastig verhaal voor Engeland om zich beter dan nu te manifesteren in Europa.

24 augustus 2016 om 12:38

Alex, dat wordt morgen bekendgemaakt, dan wordt er ook geloot voor de poules. Of alle internationale media verwachten alleszins dat dit morgen bekend wordt gemaakt.

De 4 grote competities wilden dit er nog snel door duwen voor de uefa-voorzittersverkiezingen van 14 sept want daarna wordt het moeilijker.

Het is wat mij betreft jammer, een nummer 4 heeft weinig te zoeken in de champions (!) league, maar zo zij het. Meestal overleven ze de voorronde toch wel. Alleen vraag ik me af wat er nog volgt. Over 5 jaar willen ze dan vast 20 plaatsen en op den duur komt die Europese super league er misschien.

24 augustus 2016 om 12:39

Volgens mij wel, was het een idee. Om het voetbal in de ogen van destijds Platini nog aantrekkelijker te maken, wat het dus juist niet is. Zoals gezegd, het voetbal is een luchtbel op dit moment. Het geld wat in Engeland word gegeven voor de tv rechten is niet normaal en eigenlijk onverantwoordelijk. Er word ontzettend veel geld uitgegeven aan middelmaat. Terwijl het nationale team al tijden schuttert. Het land van nota bene het voetbal. Er komt binnen niet al te lange tijd een eind aan deze komedie. En hoop dat dit onder van Praag gebeurd, mocht die gekozen worden.

24 augustus 2016 om 12:45

Bon Jovi

Dan zitten we inderdaad niet ver meer af van één Europese super League, een big money league voor de aller rijksten, een soort social club van het voetbal, en laat de rest daaronder maar nietszeggende potjes spelen, zorgwekkend.

24 augustus 2016 om 12:47

Fcbanasplit

Platini was een tegenstander van dergelijke ideeën, daarom duwen de grote competities dit voorstel er snel door nu Platini geschorst is en nog geen opvolger heeft.

24 augustus 2016 om 12:51

Alex, ja, helaas wel.

Er waren zelfs ideeën om traditionele topclubs met een grote achterban die de CL missen (zoals dit jaar Milan, United en Chelsea) een wildcard te geven om naar de CL te gaan. Dat vond ik al helemaal belachelijk. Die clubs faalden en verdienen het niet.

Gelukkig lijkt dat er niet direct aan te komen.

24 augustus 2016 om 12:52

Platini kwam met dit plan een jaartje of 2 terug, dit werd hard toegejuicht door de grote clubs

24 augustus 2016 om 12:56

@bonjovi excuus, je hebt gelijk, Platini wil het juist doorbreken.

24 augustus 2016 om 13:12

Verontrustend idee ja, vooral die wildcard gaat helemaal nergens over.
Je moet het toch verdienen om in de CL te spelen .. ?

Het beste zou zijn (vind ik) als gewoon alle kampioenen in Europa direct instromen, en alle nummers 2 dan maar vechten voor een ticket in de play offs.
''champions'' League was het toch?

24 augustus 2016 om 13:31

Beste zal zijn enkel de kampioenen. En van de landen als Finland Malta en noem maar op de voorrondes. 12 kampioenen rechtstreeks en 4 kwalificatie.

Beker winnaars weer eigen toernooi en de el.

Al het geld wat er nu is, dus el en cl bij elkaar als volgt verdelen.

40% pak hem beet 50 teams cl. Kwalificatie goeie vergoeding geven hoofdtoernooi flink belonen.
Bekerwinnaars EC 2 30% 52 teams ongeveer uit alle uefa landen.
EL 124 teams 30% belonen.

Blijft de cl hoogst financiering en de EC2 als bekerwinnaar heb je ook een aardig toetje.

EL is dan ook gewoon rendabel om te spelen. Geen vet pot, maar een miljoentje 5 a 6 moet mogelijk zijn, wanneer je groepsfase behaald/

24 augustus 2016 om 12:22

Is een kwestie van tijd, dat de kleinere landen zich terug trekken van de grote toernooien als CL EL. Ze accepteren het nu nog, omdat er veel geld in omgaat, maar hoe langer succes uitblijft en de grote 4 clubs elk jaar strijden om de CL, des te snelle er opstand gaat komen. En dan gaat de grote luchtbel knappen.

24 augustus 2016 om 12:48

Zo heb ik er eigenlujk nog nooit over nagedacht. Gewoon niet meer meedien met de CL en enkel EL, waar IMO Nederlandse clubs nog wat in te brengen hebben.

24 augustus 2016 om 13:49

Dan krijgen de topclubs precies wat ze willen, de 'super league'. Waarom denk je dat ze gewoon vast 4 plekken krijgen in de toekomst? Juist omdat ze gewoon dreigen een eigen competitie op te starten.

24 augustus 2016 om 13:55

Kunnen ze wel doen, maar dan buiten de Eufa Fifa vlag. Gewoon de poot stijf houden en er zal wat veranderen. Tevens denk ik dat er ook wat gaat veranderen door de Brexit, hoe zit het met spelers die daar straks heen gaan? Hoeveel mogen ze er hebben, werkvergunningen en etc...

24 augustus 2016 om 12:24

Ik denk niet dat je Engelse clubs alleen kan verwijten. Ook de Spaanse clubs (Real en Barca)hebben een rol gespeeld met kun recordtransfers. En dan heb je nog ook clubs met rijke eigenaar zoals PSG. Het grote geld verpest het voetbal en dan zie je bijvoorbeel terug in de Franse Ligue 1.

24 augustus 2016 om 12:34

Sorry,

maar ik word zo moe van uitspraken, zoals: het voetbal gaat kapot aan het grote geld. In plaats van ons steeds te storen aan de miljoenen die worden uitgegeven aan nietszeggende voetballers, is het verstandiger om te kijken wat ons rol als voetbalsupport is in deze kwestie.

Als ik de feiten correct heb is er destijds met het verkoop van de televisierechten van de premier league een bedrag van bijna 7 miljard euro gemoeid. Dit bedrag is in de beginsel tot stand gekomen door de mensen die de tv aanzetten in de weekenden en over de hele wereld het Engels voetbal volgen. Daarnaast kopen deze mensen de voetbalshirts, bezoeken zij de stadions en vormt voetbal bovendien een belangrijk deel van hun (sociale) leven.

Wat ik in principe wil aangeven is dat wij (voetbalsupports) degene zijn die uiteindelijk het voetbal zo belangrijk hebben gemaakt. En dat wij degene zijn die ervoor zorgen dat er überhaupt zulke bedragen uitgegeven kunnen worden.

Dus als we boos worden en vinden dat het voetbal kapot gaat, moeten we ook boos zijn op ons zelf.

24 augustus 2016 om 12:44

Het is het grote geld en ja we zijn er mede debet aan, maar ook de wan vertoning wat CL heet. Het daarmee begonnen. Kleine landen kunnen niet opboksen tegen de macht.

24 augustus 2016 om 13:08

Tuurlijk hebben wij voetbalsupporters een aandeel maar kan de normale voetbalsupporter er wat aan doen dat een paar sjeiks de complete markt opblazen?

Je ziet het in Engeland al gebeuren, het voetbal is over 5 a 10 jaar niet meer van de lokale supporters zelf. Nee het voetbal is straks van de toeristen die veel geld te besteden hebben aangezien de kaartjes voor de lokale bevolking veel te duur worden. Of rijke Russen/arabieren die straks gewoon hele vakken opkopen om vervolgens te verhuren aan hun vriendjes/familie.

24 augustus 2016 om 13:41

Maar waarom zou een gemiddelde burger verantwoording af moeten leggen? Dus omdat ik naar een PL wedstrijd kijk, is het mijn schuld dat een club abnormaal veel geld betaalt aan een speler die het allemaal nog maar even zal moeten laten zien?

Engelse clubs kopen niet meer verantwoord en leggen bedragen neer, simpelweg omdat ze het kunnen. Hoe kan je bijvoorbeeld Jordan Ibe kopen voor 18 miljoen? Dat is maar 1 van de vele voorbeelden. Het gaat er niet om hoe je aan je geld komt in dat geval, maar wat je ermee doet.

Natuurlijk hebben wij er een aandeel aan, maar de gemiddelde supporter is er ook de dupe van. Ik vind niet dat een voetballiefhebber zich schuldig moet voelen omdat Engelse clubs niet doorhebben hoeveel schade zij aanrichten.

24 augustus 2016 om 18:53

Beste Sirius,

soms is het beter om de zaken tweemaal te lezen voordat je een tegenreactie plaatst. Nergens in mijn betoog heb ik het over ''de gemiddelde burger'' en al helemaal niet over verantwoording afleggen of schuldgevoel hebben als liefhebber van de sport.

Het punt dat ik aanhaal is, dat het makkelijk is om te roepen van:''oh de sport gaat kapot'' en''oh niemand is zo een bedrag waard''. Maar door deze dingen steeds te blijven roepen wordt niks opgelost. Het blijft een feit dat je zelf als voetbalsupport een aandeel hebt in dit alles en daarom vind ik het hypocriet om dan continue te blijven zeuren over 'modern football'. Wil je het verschil maken als voetbalsupport en ben je echt zo tegen de bedragen die rondgaan in het voetbal, nou sluit dan je dure voetbal kanaal af. Want zoals we weten, begint een beter wereld bij jezelf.

24 augustus 2016 om 16:08

wel pogba levert man utd ongeveer 40-45 milj op per jaar aan commerciele activiteiten. ik denk dat je dan kan vaststellen dat die man meer als 50 milj waard is. voetbal gaat niet kapot aan deze bedragen. het is gewoon een duidelijk voorbeeld dat voetbal nog steeds een groeiende sport is. de reden dat het zo drastisch stijgt en nog enkele jaren zal doen is omdat het ook groot word/is in china en de VS. bekijk de shirtsponsors van al die engelse clubs en dan weet je meteen waar al dat geld ook vandaan komt. bovendien zijn alle clubs bedrijven geworden. elke speler is een soort van reclamebord voor dat bedrijf. bekijk de bedragen die rondgaan in golf, honkbal, basketbal en boksen. dan zie je dat voetbal helemaal niets speciaal doormaakt.

24 augustus 2016 om 16:40

Je zegt dat het voetbal kapot gaat, maar leg me nu eens uit wat je de daar mee bedoelt? Ik zie het verband niet tussen het spel en de prijzen. Net hetzelfde als wanneer een brood duurder wordt zeggen 'dit maakt het brood kapot'.

Ondanks dat het een groot talent is, vind ik 50 miljoen wel erg veel geld. Jammer dat de markt nu zo is en het wordt alleen maar erger denk ik. Over een aantal jaren zal 70-80 miljoen de norm zijn voor een talent van 18/19/20 jaar.

Zoals elke economische luchtbel zal deze in de voetbalwereld ook wel een keer springen... En dat moment is niet zo ver weg meer denk ik

24 augustus 2016 om 13:00

Natuurlijk gaat dat klappen. De bedragen liggen veel te hoog en amper nog te verantwoorden. Daarnaast worden supporters minder belangrijk, wat tot roering kan leiden. Kleinere landen zullen zich gaan tegen werken. Bonden zullen hun meningen geven, wat uiteindelijk zal leiden tot het ontploffen van de hele zaak.

Praten over bedragen voor spelers is sowieso al passe, onzinnig en voor mensen die door hun rechtvaardigheids gevoel de realiteit en logica uit het oog verloren zijn

24 augustus 2016 om 15:01

Achja, het is simpel; het is gewoon de marktwerking, we kunnen ons er druk over maken maar heeft weinig zin inderdaad.

Volgens mij heeft de Bundesliga meer profijt bij 50 miljoen dan bij alleen Sane. Een uitstekende speler, maar voor 50 miljoen haal je 3 of 4 of misschien wel meer uitstekende spelers weer terug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren