Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nagelsmann krijgt extra optie in aanval: trefzekere spits kiest voor Duitsland

Laatste update:

Deniz Undav is komende zomer tijdens het EK mogelijk een van de spitsen in de selectie van Duitsland. De 27-jarige spits kon kiezen om zijn interlands voor Turkije of Duitsland te spelen, en heeft voor het laatstgenoemde land gekozen. Dat heeft Undav woensdagavond zelf bevestigd. De keuze van de aanvaller zorgt voor blijdschap bij bondscoach Julian Nagelsmann.

Volgens Bild had de Turkse voetbalbond eerder al contact met Undav opgenomen, in de hoop dat hij voor dat land zou kiezen. Nu heeft Undav echter dus voor Duitsland gekozen. In dat land was er al langere tijd sprake van geruchten dat Nagelsmann aan Undav had beloofd dat hij deel uit zou maken van de EK-selectie komend jaar.

Bij Sky Sport Deutschland reageerde Nagelsmann op het nieuws dat Undav voor die Mannschaft heeft gekozen. "Er zijn gesprekken geweest. Ik heb gebeld met hem. Ik was verrast en heel erg blij. Ik kon het niet geloven."

Duitsland is al langere tijd op zoek naar een spits van het kaliber Mario Gomez of Miroslav Klose. De laatste tijd staat Borussia Dortmund-spits Niclas Füllkrug in de punt van de aanval. Mogelijk komt daar met de keuze van Undav binnenkort dus verandering in.

Undav werd in het seizoen 2021/22 nog topscorer van de Jupiler Pro League, door liefst 25 keer te scoren namens Union Sint-Gilloise. Halverwege dat seizoen werd hij overigens gekocht door Brighton & Hove Albion, maar die club verhuurde hem voor de rest van het seizoen weer aan Union.

In de zomer van 2022 sloot hij definitief aan bij Brighton, maar dat was tot dusver geen succes. Dit seizoen verhuurt de Engelse club hem aan VfB Stuttgart, dat momenteel verrassend derde staat in de Bundesliga.

Namens die club wist hij dit seizoen al acht keer te scoren in de Duitse competitie. Samen met Leroy Sané is hij daarmee de meest scorende Duitser in de Bundesliga deze jaargang.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je met Undav tegenwoordig als Duitsland zijnde al blij bent dan is het ook wel heel treurig gesteld met het niveau.

7 december 2023 om 22:04

Je moet wat maat, de spitsen die er nu rondlopen is ook niet dat je denkt dat je er bepaalt vrolijk van wordt.

7 december 2023 om 23:53

Precies je moet iets inderdaad. En als je niks beter hebt zul je wel moeten of een heel ander systeem gaan spelen maar dan krijg je wss het zelfde gezeik als in nl. Ze moeten perse 433 of net wat spelen

7 december 2023 om 22:25

Genoeg mogelijkheden voorin: Havertz, Muller, Reus, Gnabry, Musiala, Wirtz, Moukoko, deze jongen, Fuhrich, Werner, Adeyemi, Fullkrug, Hofmann, Volland en Gotze voor 4 posities. Men doet net of Duitsland de keuze heeft van het niveau Bulgarije of Roemenie.Een normale trainer kan daar toch wel wat van maken lijkt mij.

7 december 2023 om 22:32

Reus, Havertz,Wirtz, Musiala, Gotze , Hofmann allemaal spelers die niet als spits kunnen spelen dan blijven er Fullkrug, Volland en Adeyemi over en daarmee kom je de groepsfase niet eens uit

7 december 2023 om 23:03

Want Hongarije, Zwitserland en Schotland hebben die wel met spelers van het niveau Adam Szalai dan is een Fullkrug nog altijd 4 klassen beter. Adeyemi is een winger en waarom zouden Havertz en Muller niet in dr spits kunnen spelen? Ook Reus heeft dat in het verleden aangetoond te kunnen. Spanje speelde het beste landvoetbal ooit notabene zondet een spits. Allemaal populistische kletskoek van je.

7 december 2023 om 23:30

Ik vond Adeyemi juist als spits heel goed bij Red Bull, niet als buitenspeler. Lijkt er meer op dat dat is vanwege Haller en Fullk die ze daar al voor hebben. Net zoals ik malen bij PSV als spits beter vond dan als buitenspeler overigens.

Verder met je eens, dit is niet het beste Duitsland ooit, maar gewoon een sterke selectie weer waarmee je kanshebber (minimaal outsider) bent ondanks de waardeloze resultaten van de afgelopen periode

7 december 2023 om 23:47

Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat spanje ooit europees kampioen is geworden zonder spits natuurlijk

8 december 2023 om 00:09

Vergelijk elke speler eens die bij Spanje toen rondliep met wat er nu bij de Duitsers zit. Spanje bestond toen grotendeels uit spelers van Barcelona en Real. Die toen beide super selecties hadden.
Musiala is een talent en een goede speler. Maar hij draagt geen ploeg zoals bv Bellingham doet bij Real. Dus laat staan dat hij dat dan bij het Duits nationaal elftal zou doen.
Kimmich, Sane, Gnabry. Zeer goede voetballers, maar vergelijk ze dan met de vorige generatie die het WK in Brazilië hebben gewonnen. Die hadden een over mijn lijk mentaliteit. Dat missen veel van deze spelers. Dat met die spelers Bayern nu ook te kort komt in de CL heeft er veel met te maken.
De poulefase zullen ze normaal wel overleven. Maar het onoverwinnelijke Duitsland, de tornooiploeg bij uitstek, is het al lang niet meer. Net zoals Italië trouwens.

Duitsland heeft eenzelfde probleem als Nederland. Geen echte topspits tot hun beschikking. Dan is het fijn om met Undav een extra optie te hebben naast Fullkrug.

Sowieso hebben veel landen moeite met absolute topspitsen.
Frankrijk, Portugal, Engeland beschikken over oa Mbappe, Ronaldo en Kane.

Landen als Duitsland, Nederland, Belgie (sorry Lukaku), maar ook Spanje (nee Morata is goed, geen absolute topspits) missen een goalgetter die garant staat voor doelpunten.

Volgens mij is het probleem wat duitsland heeft hetzelfde als wat meerdere landen hebben. De rasechte spits is gewoon aan het uitsterven. Jonge spelers zoals Lewandowski, Kane en Giroud zijn er simpel weg gewoon niet bij de toplanden.

Daarnaast hebben deze spelers zich over de jaren moet aanpassen aan het hedendaagse voetbal, in de manier van dat ze veel meer moeten mee voetballen. Je ziet dit heel erg nu bij duitsland, dat ze veel meer het meevoetballen beheersen, maar de echte pinchhitters zijn er gewoon niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren