Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Almere City schrijft geschiedenis met eerste promotie ooit naar de Eredivisie

Laatste update:

Almere City promoveert voor het eerst in de geschiedenis naar de Eredivisie. Na de 2-0 zege in de heenwedstrijd tegen FC Emmen was de 1-2 overwinning in de return meer dan genoeg voor een Eredivisie-ticket. Vlak na rust deelde Almere twee reuzentikken uit via treffers van Rajiv van La Parra en Jorrit Smeets. De snelle tegentreffer van Jari Vlak bleek achteraf slechts voor de statistieken. Emmen-trainer Dick Lukkien neemt zo na zeven succesvolle jaren afscheid in mineur, terwijl de provincie Flevoland met Almere City voor het eerst een vertegenwoordiger heeft in de Eredivisie.

Ondanks de kansloze nederlaag in de heenwedstrijd koos Lukkien ervoor om geen wijzigingen door te voeren in zijn opstelling. Lucas Bernadou keerde na een blessure terug in de selectie, maar was nog niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. De vier voorste basisklanten, Ole Romeny, Mark Diemers, Jeremy Antonisse en Richairo Zivkovic, moesten voor de broodnodige doelpunten zorgen. Aan de kant van Almere keerden Danny Post en Hamdi Akujobi terug van een schorsing. Laatstgenoemde kreeg direct een basisplaats toebedeeld, wat ten koste ging van Thomas Poll. Daarnaast verscheen ook Anthony Limbombe aan de aftrap, waardoor Jochem Ritmeester van de Kamp het kind van de rekening was.

Emmen was de bovenliggende partij in de openingsfase, al bleven serieuze kansen uit. Het meest dreigende moment kwam van Diemers, die zijn indraaiende vrije trap onschadelijk gemaakt zag worden door Almere-doelman Nordin Bakker. In de fase daarna kwam zowel Miguel Araujo als Zivkovic dicht bij een grote kans, maar beide spelers kwamen net tekort om voor écht gevaar te zorgen. In het restant van de eerste helft hield Almere redelijk simpel stand, al werden de bezoekers zelf amper gevaarlijk. Vijf minuten voor rust kwam Antonisse het dichtst bij de openingstreffer. De vleugelspeler trok vanaf links naar binnen en zag zijn snoeiharde pegel op de paal uiteenspatten.

Het eerste gevaar na rust kwam van de voet van Vlak. De middenvelder probeerde het van afstand met een goed schot, waar Bakker een antwoord op had. Het begon dus nog veelbelovend voor de Drenten, maar enkele minuten later kreeg het een enorme klap te verwerken. Invaller Poll had een diepe bal in huis op Limbombe, die op zijn beurt Van La Parra een niet te missen kans bood bij de tweede paal: 0-1. Ogenblikken later was de genadeklap daar. Na een mislukte vrije trap van Limbombe kwam de bal terecht voor de voeten van Smeets, die met een hard schot en via de vingertoppen van Mickey van der Hart raak schoot: 0-2. Toch wist Emmen al snel wat terug te doen. Romeny stuitte eerst nog op de uitgekomen Bakker, die in de rebound geen antwoord had op het schot van Vlak: 1-2.

Emmen straalde na die treffer nog wel wat geloof uit, maar naarmate de negentigste minuut dichterbij kwam daalde het besef in dat degradatie langzamerhand een feit werd. Romeny kwam nog wel dichtbij, maar hij stuitte op Bakker. Emmen bleef aanzetten en kreeg meerdere hoekschoppen en vrije trappen. Ondanks enkele dreigende momenten voor het doel van Bakker bleven serieuze kansen uit. Vijf minuten voor tijd wees Allard Lindhout naar de stip na een vermeende overtreding van Poll op Romeny. Na het zien van de beelden kwam Lindhout echter terug op zijn beslissing: geen strafschop. De acht minuten aan blessuretijd bleken vervolgens een martelgang voor Emmen, dat na één seizoen terugkeert naar de Keuken Kampioen Divisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben als Almere City supporter nu blij want Almere is eindelijk gepromoveerd naar de Eredivisie. Aan het begin van dit seizoen had ik er geen enkele twijfel over dat Almere dit jaar zou promoveren en gelukkig is dat nu ook gebeurd. Het is erg mooi dat Almere komend najaar in de voetbalgame EA Sports FC zit. Ik hoop uiteraard dat Almere in de toekomst nooit gaat degraderen.

11 juni 2023 om 20:04

Ik hoop wel dat ze degraderen.

11 juni 2023 om 20:10

Snap ik niets van. Hoe kan je een grote stad als Almere nu degradatie wensen? Nu kan de club groeien, krijgt het meer sponsors. Een club moet ergens beginnen. Kijk naar AZ. Speelde ook niet zo lang geleden nog in de Eerste Divisie. Mooi als club kunnen groeien. Maakt de Eerste Divisie ook weer sterker. Daar zitten nu grotere clubs in, waardoor het niveau omhoog gaat.

11 juni 2023 om 20:15

Niet zo lang geleden? AZ is de afgelopen 20 jaar bijna elk jaar in de top 5 geëindigd? Speelde daarvoor even 1e divisie, daarvoor nog Europa League finale en kampioenschap (81/82).

11 juni 2023 om 20:21

Hahahaha vergelijking met AZ slaat de plank helemaal mis. Hahahah.
Los daarvan moeten we niet te zuur zijn op Almere City. Zelf had ik liever NAC maar ja, ze hebben het zelf afgedwongen, gewoon met prestaties en geen onzin. Dus verdiend en moeten we ze de kans geven te groeien.

11 juni 2023 om 20:24

Wat een droeftoeter ben jij. Als er een club is met potentie voor de toekomst dan is het AC wel in een stad met 220.000 inwoners en met de snelst groeiende economie van Nederland. Daar kan een palingdorp Volendam of 3e club in Rtd niet tegenop.

11 juni 2023 om 20:43

NAC, hou eens op zeg! Gelukkig eindelijk een keer een andere club in de ED. Hoop dat het een blijvertje is!

11 juni 2023 om 20:57

@ Janta: Als Almere 6 Oranje Internationals aflevert praten we weer verder. On topic gefeliciteerd Almere.

11 juni 2023 om 21:00

Als je wat ouder bent, is de Eerste Divisie-periode van AZ niet zo lang geleden. Ze spelen de laatste jaren in de top mee, en dat is dus precies wat ik bedoel. Dat zou Almere ook over 20 jaar kunnen zijn met de grote van de stad.

11 juni 2023 om 21:22

Ik kan je wel een aantal oranje internationals noemen die uit Almere kwamen,
hoeveel echt uit Volendam?

11 juni 2023 om 21:26

Gerie Muhren, Arnold Muhren (je weet wel van die voorzet), Wim Jonk, Kees Tol Pier, Keje Molenaar, Edwin Zoetebier en Joey wordt nummer 7.

11 juni 2023 om 22:11

Edwin Zoetebier en Joey Veerman zijn geboren in Purmerend. Kees Tol is volgens mij die vriend van Nick en Simon?

11 juni 2023 om 22:59

Jan Smit

12 juni 2023 om 01:58

Het ziekenhuis van Purmerend inderdaad. Gewoon opgegroeid in Volendam

12 juni 2023 om 12:56

precies. Streekziekenhuis staat in Purmerend. Staat levenslang im je paspoort...

12 juni 2023 om 12:58

Zeker geen AZ fan? google maar eens ; )

11 juni 2023 om 20:04

Ik zou als ik jou was het hoesje inlijsten. Gefeliciteerd Dirk!

11 juni 2023 om 20:07

Ja Dirk eindelijk! Gefeliciteerd gozer. Vaak genoeg hierover gehad. Het is je gegund! Geniet ervan en tot volgend seizoen in de eredivisie!

11 juni 2023 om 20:08

Van harte gefeliciteerd man, het is je gegund! Dik verdiende overwinningen.

11 juni 2023 om 20:15

Bedankt voor je bijdrage.

11 juni 2023 om 20:16

Gefeliciteerd Dirk! Ik, als Lelystedeling van origine, draag Almere City FC een warm hart toe! Vroeger vaak zat geweest toen ze nog in de top van het amateurvoetbal speelden. In de tijd dat de Kort de voorzitter was, want zijn zoon zat bij mij in het voetbalteam.

Zelf ook vaak zat oefenwedstrijden gespeeld tegen Omniworld en ook mooie toernooien gespeeld daar. Vanaf het begin altijd met bovengemiddelde interesse gevolgd in de eerste divisie en het heeft echt lang geduurd voordat ze er eindelijk zijn zeg. Neem een pilsie en geniet!

11 juni 2023 om 20:17

Dirk19 sinds heugenis zie ik je met een Almere avatar, het is je gegund kerel! Ik drink straks een koud Duveltje op jullie promotie.. 👍🏾🍻

11 juni 2023 om 20:27

Proost! Al kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat je de koude Duvel ook zonder Almeerse promotie had genuttigd 👍🏻 overigens, wederom vakwerk van ‘wijsneus’ Pastoor. Uitstekende trainer die elke club op dat niveau omhoog kan tillen

11 juni 2023 om 20:18

1 jaar ea sports fc is prima, meer niet. Verdienstelijk seizoen uiteraard. Eredivisie waardig vind ik persoonlijk niet.

11 juni 2023 om 20:21

Uiteindelijk moet elke club natuurlijk ergens beginnen. Almere is qua stad wel Eredivisie waardig denk ik en ze hebben ongetwijfeld potentie om door te groeien. Ooit waren ze het lachertje in de Juup en na jaren gestaag groeien is dit de volgende, haast logische, stap.

Benieuwd wat komend seizoen in petto heeft!

11 juni 2023 om 20:53

Wat maakt emmen dan een waardig eredivisie club? Buiten fc emmen is het een dooie gat daar in emmen

11 juni 2023 om 21:26

Buiten dc Emmen is het een dooie gaat daar in Emmen? Leg even uit, want ik snap het niet.
Dus fc Emmen is wel eredivisie waardig, maae de stad is niets aan.

Ps. Ben in Almere geweest en je kunt er prima verblijven, maar qua club/stadion vind ik bet beduidend minder

11 juni 2023 om 20:20

Gefeliciteerd met de promotie Dirk!

11 juni 2023 om 20:25

EA maakt geen officiële FIFA games meer. Maar met een aparte licentie van de Eredivisie NV zou het kunnen.

11 juni 2023 om 20:26

Gefeliciteerd Dirk, maak er een mooie dag van! Niet teveel drinken 😜

11 juni 2023 om 20:27

@dirk19: gefeliciteerd man. Leuk voor jou e, de club en de stad. En eindelijk … ja eindelijk mogen juullie in het mooiste stadion van Nederland spelen: De Kuip. Ik heb veel te weinig gezien van Almere, dus ik heb geen idee of men een aanwinst voor de eredivisie is. Maar Alex Pastoor houd van verzorgd voetbal, dus ik laat me graag verrassen.

Succes vogend jaar!

11 juni 2023 om 20:31

De jarenlange opbouw naar deze VZ post van jou Dirk, is een verhaal met een betere ontknoping dan Game of Thrones. Gefeliciteerd met de promotie! Ook aan de andere Ally fans hier.

11 juni 2023 om 20:37

Leuk voor je, Dirk 👍

Gefeliciteerd Almere City, verdient gewonnen. We gaan zien wat jullie gaan doen in de eredivisie. Ik zelf zie geen grote bijdragen, zelfde gevoel had ik bij fc Emmen. Al ga ik de easy toys reclame wel missen. Liever zag ik een klassieke grote club gehad zoals een nac ofzo.

11 juni 2023 om 20:18

Zonder nieuwe namen zullen er ook nooit nieuwe klassieke clubs ontstaan. Wie weet is Almere over 10 jaar wel gewoon een stabiele subtopper, en zijn we maar wat blij dat ze dit seizoen zijn gepromoveerd.

Welkom Almere in de Eredivisie!

Net als de vorige wedstrijd Almere de bovenliggende partij. Emmen deed amper iets, vooral in de eerste helft. Romeny die maar op zoek was naar kaarten en strafschoppen hielp ook niet mee. Het was gewoon ondermaats, ik ben benieuwd of Emmen volgend jaar terug kan komen naar de Eredivisie of dat ze weer teruggaan naar de middenmoot van de Kkd.

Verder prachtig voor Almere dat ze weten te promoveren, dat geeft een mooie boost aan het project en proces waar ze inzitten. Ik ben benieuwd of het stadion nog wordt uitgebreid voor de start van de competitie. Ook heel benieuwd of ze zich kunnen handhaven, want er mag nog wel wat kwaliteit bijkomen als je het mij vraagt. In ieder geval nu genieten voor de spelers en fans van Almere dat ze gepromoveerd zijn.

11 juni 2023 om 20:06

Nee, dit is Almere City. Omniworld is jaren geleden failliet gegaan samen met clubs als Veendam en Agovv.

11 juni 2023 om 20:10

Omniworld is nu Almere City Klaas

11 juni 2023 om 20:11

Omniworld is nooit failliet gegaan. De club heeft de naam van de club alleen gewijzigd. Dat is een hele andere situatie als bij Veendam en Agovv.

11 juni 2023 om 20:16

Maar echt, welke halve zool heeft er Almere City van gemaakt? Echt een droevige naam. Nou is Omniworld het ook niet echt, maar Almere City is de lelijkste clubnaam in het betaalde voetbal.

11 juni 2023 om 20:29

correctie, de omniworld holding was falliet gegaan, het voetbalgedeelte maakte winst en kon zelfstandig doorgaan

11 juni 2023 om 20:36

Oh dat wist ik niet... Nu hebben ze een heel andere naam, logo en clubkleuren dus ik ging ervan uit dat dit een hele andere club was. Mijn fout!!

11 juni 2023 om 20:45

RBC en Haarlem mis je ook nog

11 juni 2023 om 20:46

@olaf

De naam zou eerst AFC Almere City worden, maar daar waren de fans het niet mee eens. Dan zou het te veel op AFC Ajax lijken.

11 juni 2023 om 20:47

Oh grappig, vind persoonlijk de clubnaam wel mooi 😅

11 juni 2023 om 20:13

De zwarte schapen

11 juni 2023 om 21:27



Ja dat was nog wel de ergste naam waar ze mee begonnen. Almere City vind ik het ook niet helemaal maar het bekt een stuk lekkerder dan Omniworld, haha,
ben benieuwd naar volgend seizoen, ik kijk vanuit mijn raam naar het stadion dus ben benieuwd hoe dat volgend jaar gaat als Feyenoord of PSV langskomt, kijken of Almere het aankan qua veiligheid.

Emmen maakte helemaal nergens aanspraak op. Die hadden helemaal geen zin om nog te strijden voor Lukkien. Wat een blamage. Wat een walgelijke vertoning.

Mooi, weer een kunstgras veld minder met emmen. Niet dat almere nou zoveel toevoegd, maar toch. Keer weer wat anders . Toch een puike prestatie

11 juni 2023 om 20:08

Hoe weet je nou dat Almere niet veel zal toevoegen of heb je een glazen bol. Onzin reactie weer.

11 juni 2023 om 20:23

Buiten het feit dat almere terecht gewonnen heeft, wat heeft het voor jou voor zin dat er geen kunstgras meer is?
Je hoeft er immers zelf niet op te voetballen.
En begrijp me niet verkeerd ik ben er ook geen voorstander van maar dat gaat er puur om als ik er zelf op moet voetballen.

11 juni 2023 om 20:43

Het is waardeloos gelul van mensen die niet voor zichzelf na kunnen denken. Idioot gezever altijd over kunstgras.

Mooie aanwinst voor de Eredivisie. Leuke club die de afgelopen jaren duidelijk gegroeid is en waar goed beleid wordt gevoerd. Hebben ook wel de potentie om tot een stabiele Eredivisie club uit te groeien.

11 juni 2023 om 20:06

De potentie is er voor een stad als Almere... Maar gaat lang duren voordat hun een stabiele eredivisie club worden, laten hun eerst eens beginnen met stadion uitbreiden want dat is Eredivisie onwaardig

11 juni 2023 om 20:13

Ik ben het daar niet mee eens. De grootte van een stad zegt niets, kijk maar naar Den Haag. Meeste jongetjes daar zullen wel in een Ajax Pyjama slapen

11 juni 2023 om 20:15

Hoezo lang duren? Eigenaar bezit 2 miljard. Genoeg potentie.

11 juni 2023 om 20:28

Een clubeigenaar met geld kan niet zomaar al zijn geld in een club steken, moet ook passen in de begroting

11 juni 2023 om 20:49

2000 miljoen hoeft hij inderdaad niet te investeren. 10 miljoen dan kom je al een eind

11 juni 2023 om 21:34

Vorige eigenaar van vitesse het veelvoudige en wordt ook nooit wat.

Gefeliciteerd Almere, wel keer leuk om een heel andere club in de Eredivisie te mogen bewonderen. Succes aankomend seizoen

Ontzettend sneu voor Dick Lukkien. Een geweldige trainer met een sympathieke lading. De Eredivisie is een mooie club en trainer armer. Leuk voor de jongens van Almere, maar dat is natuurlijk in niets een Eredivisie club. Zij zullen komend seizoen zwaar moeten vechten om handhaving, maar kunnen wel een jaartje ruiken aan de Eredivisie. Fijne avond allen.

11 juni 2023 om 20:08

Emmen is ook in niets een Eredivisie club.

11 juni 2023 om 20:10

Scheelt dat Dick sowieso al naar de Keuken Kampioen Divisie ging…

11 juni 2023 om 21:32

aangezien ik naast het stadion woon zal ik het ze morgen even meedelen, hoeven ze ook niet veel geld uit te geven aan nieuw stadion e.d., want Klaas heeft gemeld dat het toch geen zin heeft.
Uiteraard word het eerste jaar een gevecht om te handhaven maar om te stellen dat Emmen meer "erdeivisie waardig" is dan Almere is natuurlijk ook kul.
Iedereen die promoveert is Ere divisie waardig en iedereen die degradeert duidelijk niet.

Mpppppp SO naar al me allyboys

Wat een bedroevende dag. Los van het al dan niet terechte sportieve gedeelte: Almere in de Eredivisie is een teloorgang voor bijna elke supporter. Veredeld trainingscomplex in een aangebouwd stuk Nederland waar gemiddeld 2200 man zitten in een sfeerloos complex. Nee, er zijn betere uitjes als supporter. Gelukkig hebben ze in Almere wel echte Ultra’s en ik hoorde op TV dat ze al 3 liedjes hebben geleerd, dat geeft de burger moet, word vast een supermooie sfeer daar. Not.

11 juni 2023 om 20:09

Dat is er al 1 meer dan de sommige van de top 3 clubs.

11 juni 2023 om 20:11

Dat je geen fan bent van Almere prima, dat er mooiere clubs zijn die hadden kunnen promoveren ook prima. Maar Verde, hoeveel liter zuur drink jij op zo'n mooie zomerdag. Ze hebben dit op eigen kracht gedaan en daarom volledig verdiend, ga jij je maar lekker druk maken over Ultras en liedjes. Welkom Almere in de Eredivisie, misschien geen blijvertje maar ik hoop wel een leuke smaakmaker zoals Emmen dat was en Volendam dat dit seizoen was.

12 juni 2023 om 01:08

Emmen een smaakmaker? Wut..

11 juni 2023 om 20:12

Kansloze reactie

11 juni 2023 om 20:17

Flesje azijn op ?
De jongste club van Nederland, spelen nog geen 20 jaar betaald voetbal. Dingen moeten groeien.
Ik kom zelf uit Almere, en je ziet ze bijna elk jaar een stapje vooruit doen met nu een promotie als beloning.
We kunnen niet allemaal (meteen) een gevuld stadion hebben met minimaal 10.000 man, maar ik zal ze morgen doorgeven of ze voor jou om te beginnen het trainingscomplex willen aanpakken 👍🏼

11 juni 2023 om 20:19

Niek laat je niet zo kennen man, het komt behoorlijk triest over. Geniet van het mooie weer.. 🤦🏾‍♂️

11 juni 2023 om 20:27

Al dat gezeik over het aanzien van de Eredivisie met clubs zoals Almere, terwijl het aanzien om te beginnen al niet zo bijzonder is. Het is maar de Eredivisie. Almere is lachen man. Liever een nieuw gezicht dan een "echte voetbalclub" met aso-supporters dat met een elftal van niks de Eredivisie in komt.

11 juni 2023 om 20:32

wat een zielig commentaar, Almere is de 8e stad van Nederland en binnen korte tijd nog grooter. Het stadion zit altijd vol, de club promoot de stad eh doet veel voor het jeugdvoetbal.

11 juni 2023 om 20:34

Jouw cluppie is ooit ook ergens begonnen. Almere is een stad in opkomst en kunnen hierdoor gaan groeien. Neem dat laatste slokje azijn en ga nog even in het zonnetje zitten!

11 juni 2023 om 20:36

Ik zou zeggen steek een kaarsje aan!

11 juni 2023 om 21:07

Beste man heeft gewoon zelfde comment op VP staan. Hoe graag wil je het duidelijk maken kerel?

11 juni 2023 om 21:17

Bedroevend is een twijfelachtige omschrijving. Ik zou het als hoopgevend beschrijven. Niet zozeer omdat ik wel of niet achter Almere sta, maar meer omdat het een voorbeeld is voor wat wel kan. In plaats van wat niet kan. In zekere zin staat die stad daar ook voor, dus dat past heel goed. Maar ja, ik denk ik kansen. Velen, jij blijkbaar ook, niet.

11 juni 2023 om 21:34

Maar ze hebben wel Gras, ook het trainings complex...haha

11 juni 2023 om 21:51

Almere zit al meerdere seizoenen in een stijgende lijn en zijn al eerder dicht bij eredivisie voetbal geweest. Aansprekende tegenstanders zal ook meer publiek trekken. Beetje een zure reactie, Almere voert gewoon al jaren een goed beleid.

11 juni 2023 om 23:07

Kan mij niet herinneren dat de supporters de tegenstander ging bestormen, in tegenstelling van jouw cluppie...

11 juni 2023 om 23:43

Een te strak onderbroekje aan? Welkom in de eredivisie Almere. Een jaar hard voor gestreden en uiteindelijk dik en dik verdiend.

Een aantal verassende promovendus clubs dit seizoen.. Luton, Heidenheim en nu Almere erbij.

Gefeliciteerd Almere fans!

Gewoon verdient gewonnen en oke selectie is niet zo breed maar daar gaat nu zeker verandering in komen.
Gaat geïnvesteerd worden in nieuwe spelers en hopelijk een nieuw stadion.
Ben trots op Almere.

11 juni 2023 om 20:07

Ik wilde nog iets zeggen, maar die witbiertjes hebben zijn werk gedaan. Proficiat Almere

11 juni 2023 om 20:07

Mitch!! Jouw gun ik het gewoon kerel.
Laat de biertjes smaken en morgen lekker genieten van de zon met een lichte kater haha.

Gr Prem_93

11 juni 2023 om 20:11

@Prem_93 dank je en fijn dat er ook mensen zoals jij normaal kunnen reageren ipv Almere City te lopen afzeiken dat het niets toevoegt enz enz.
Je moet ergens beginnen als club, ja heb al wat biertjes op.
Morgen naar het Espanda plein om 17.00 uur voor de huldiging

11 juni 2023 om 20:25

Haha proost geniet ervan! Het is ook niet zo dat we het Almere niet gunnen uiteindelijk is het gewoon verdiend. Maar het stadion wat niet Eredivisie waardig is, maar klopt je moet ergens beginnen. En dan zie je het volgend seizoen wel weer... In ieder geval ervan genieten

11 juni 2023 om 21:37

er waren een paar jaar geleden toen ze bijna promoveerden al plannen voor een nieuw stadion. Ben benieuwd of dat nu ook weer ter sprake gaat komen.
Ik kijk vanuit mijn raam naar het stadion en waar ze nu zitten is er niet veel ruimte om echt te groeien.

11 juni 2023 om 20:11

Gefeliciteerd Mitch! Verdiend, geniet ervan!

11 juni 2023 om 20:13

@Batouwe ook jij bedankt man

Kansloos gevoetbald door FC Emmen, gefeliciteerd Almere! Ik zie het voor Emmen nu weer kleurloos in met alle vertrekkenden... Gaat niet snel promotie naar de Eredivisie weer worden denk ik zo..

Gefeliciteerd Almere tot volgend seizoen.

Knappe prestatie van Almere. Het moest een keer lukken. De top drie van de KKD is gepromoveerd, gezien de eindstand van de competitie ook terecht. Gefeliciteerd Almere City.

Nog een fietsenstalling erbij in de Eredivisie. Wel positief dat er in elk geval een grasveld bij komt, en vernieuwing. Hopelijk wel na een jaar weer terug en een mooie club er voor terug. De KKD wordt komend seizoen leuker dan de Eredivisie.

Terecht hoor, de verdiende winnaar. Almere mag zijn debuut maken, wat ik ook wel leuk vind. Flevoland heeft een vertegenwoordiger.

Hmm, hebben ze water daar in Emmen? Dan kunnen ze de Heen en Weer van Volendam lenen

Heerlijke dag!!!

Was geen beste pot maar we zijn er!

Welkom Almere.... het is jullie van harte gegund.

Dit is weer eens wat anders dan het standaard circuitje van Willem II, NAC, VVV, Excelsior en Cambuur die elkaar afwisselen. Meest frisse promotie sinds Fortuna Sittard

11 juni 2023 om 20:45

Willem2 en nac zijn gewoon jarenlange stabiele eredivisie clubs geweest past niet in je rijtje

11 juni 2023 om 23:11

Een Dordt in 2015? was ook verfrissend...

Leuk dat mijn oude voetbalclub nu promoveert!

Wordt al gevierd met wat vuurwerk zo te horen 😂

Benieuwd wat er nu gaat gebeuren met het stadion. Die mag wel een flinke upgraden krijgen.

Gefeliciteerd! In plaats van de; zE hEbBEn 1.9 mIlJoEn InWoNeRS DuS DaArOm VeRdIeNen zE hEt.

Ze hebben zeer volwassen gespeeld deze playoffs en het beleid van de afgelopen jaren betaald zich uit. Benieuwd hoe ze er komend seizoen op zullen staan.

Heel erg jammer. Weer een club zinder fans te promoveren. Wel verdiend maar de echte ubtuns zal nac willen. 2 gronningen roda dalen af en komenemijke club zoals volendam Almere en fortuna er in de plaats

11 juni 2023 om 20:19

Haha dit zal wel verwijderd worden maar gast, lees de volgende keer ff voordat je op verzenden drukt.

12 juni 2023 om 01:17

Ons in het rijtje noemen met Volendam en Almere.. kerel sla eens een boek open over voetbalhistorie..

12 juni 2023 om 17:38

@ andrevidigoal. Inderdaad sla eens een boek over voetbalhistorie open.
Gerekend vanaf 1970 heeft zitterd 23 eredivisie seizoenen gespeeld. De FC speelde 20 seizoenen eredivisie en promoveerde in deze periode 6x. waarvan 3x als kampioen. Je hoeft dus niet te doen alsof zitterd vele malen groter is dan de FC Volendam.

Degradatie kandidaat 1 is bekend ze zeiden dat emmen een camping elftal was maar dit is nog minder

11 juni 2023 om 20:19

Daarom wordt het ook 4-1 over twee wedstrijden natuurlijk. Almere City is echt veel slechter dan Emmen ja

11 juni 2023 om 20:19

Steenrijke eigenaar. Met een aantal gerichte versterkingen gaan ze prima meedoen.

11 juni 2023 om 20:24

Zeiken om het zeiken, dat zeiden ze afgelopen seizoen ook over Volendam en die heeft ze gemakkelijk gehandhaafd

Mooi, weer een kunstgrasveld veld minder.

Vink en door!

Gefeliciteerd Almere 🥳

CITY DE CLUB, ALLY DE STAD!

Hahahaha die blijft echt hangen !
Super leuk voor alle city fans !

Met zo een beleid gaan ze echt een midden motor worden, hoop dat ze nooit degraderen. Leuk man Flevoland in de eredivisie 😛

Gefeliciteerd zwarte schapen !

Gefeliciteerd Almere City! Geweldige prestatie! Ik hoop dat jullie door kunnen groeien tot een stabiele club in de eredivisie! Maar eerst ff een groter stadion bouwen!

Dik terecht, heel benieuwd hoe deze club zich gaat profileren op het hoogste niveau. Gefeliciteerd Almere!

Mooi dat Almere eindelijk is gepromoveerd. Hopelijk hebben ze volgend seizoen een beter tenue.

Knap gedaan van Almere. Gefeliciteerd en welkom in de Eredivisie 👍😁

De Zwarte Schapen eindlijk in de eredivisie!! Gefeliciteerd en zeer terecht...knap dat je met zo n lage begroting al ver boven bijv NAC en Den Haag eindigde..

Gefeliciteerd Almere, over 2 wedstrijden verdiend. Tegelijkertijd ook wel typerend dit soort wedstrijden. Voor de spelers van Almere hangt er veel van af, die emmen minder. De meeste van emmen lopen zo hun contract uit door clausules die zal het om het even zijn als ze degraderen. Ik lees overal de grote van de stad, laten we hopen dat we dat terug gaan zien in het vergroten van dat huidige fietsenhok want dat kan echt niet meer. Succes almere

Na de teleurstelling van Inter gister vindt ik het wel lekker dat mijn stad is gepromoveerd naar de ED!! Al heb ik niet zoveel met ze.

11 juni 2023 om 22:19

Laten we heel eerlijk zijn, heel veel Almeerders hebben er toch niks mee ?
Wat ik van me eigen omgeving begreep en deelde de mening zelf ook. Dat het typisch was dat Omniworld betaald voetbal wilde gaan doen. En dat al die gasten altijd zo stoer deden die bij Omniworld speelde. Iedereen die niet bij Omniworld speelde kotste eigenlijk de club uit. Omdat ze het te hoog in de hun bol hadden 😂. En toen speelde ze nog geen eens betaald voetbal.

Nu mogen ze wel stoer doen vind ik haha ! En feliciteer ik alle fans er van natuurlijk en vind ik het leuk voor ze.
Maar ik ga lekker volgend jaar naar Amsterdam om daar in het stadion te zitten 😛

Geluk voor Almere maar verdrietig voor de eredivisie. Hopelijk maar voor 1 jaar 👎🏻🙏

Almere City proficiat!
Dik en dik verdiend!!

Het is jullie ontzettend gegund om ook te mogen ervaren, wat wij jaren geleden hebben mogen ervaren..

Voor ons ontzettend zuur, maar dit is wel wat wij het hele seizoen op ons afroepen..

Dan hoor ik van la Parra praten dat hij het hele seizoen clubloos is geweest en het zwaar heeft gehad... Dat is dus precies wat er bij ons mis gaat... Wij halen spelers die niet nodig zijn, geblesseerd zijn, niet fit enz...

11 juni 2023 om 23:13

Diezelfde Van La Parra die al zomerstop had moeten hebben na z'n trap op het hoofd van Betrams..?

12 juni 2023 om 21:04

Zou kunnen, krijg niet alles mee....
Maar het klinkt als dit klopt wel als een speler die meer raakt dan de spelers bij ons Emmen

Ik lees veel niet Eredivisie waardig, maar waren voetballend over 2 wedstrijden toch gewoon beter dan Emmen? In mijn ogen slaat iedereen een beetje door met dat elke club een historie moet hebben en absoluut geen geldschieters mogen hebben. Uiteindelijk moet voetbal in mijn ogen gewoon gaan om mooi voetbal spelen en als organisatie vanuit een beleid handelen, zolang dag goed ziet is het toch juist leuk dat er eens nieuwe clubs successen behalen?

Dik en dik verdiend, Emmen bracht helemaal niets. Leuk om weer eens een nieuwe club in de eredivisie te verwelkomen. Van harte gefeliciteerd Almere City!

Gefeliciteerd Almere. Collectief falen van Emmen, wat had die club een productieve spits kunnen gebruiken. Veel tegenslagen gehad dit seizoen, belangrijke spelers die het begin van t seizoen misten. Een Hoesen die niet bracht wat moest. Positieve puntjes in de selectie van Emmen waren dan toch Araujo, Veldmate en Romeny. Gok alle 3 het laatste seizoen bij Emmen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren