Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Alleen de terugkeer van Rijkaard was een voltreffer’

Laatste update:

Jaar in, jaar uit worden er rond Ajax namen genoemd van ex-spelers die zouden moeten terugkeren in Amsterdam. Zelden gebeurt het echter dat iemand die in het verleden al succesvol was met de club, een tweede periode ingaat bij Ajax en écht datgene brengt wat er nodig is en van hem verlangt wordt. David Endt, voormalig teammanager van de club, is benieuwd of routinier Rafael van der Vaart ervoor zal kiezen deze zomer wél terug te keren bij Ajax.

/

De laatste maanden wordt het onderwerp steeds weer aangezwengeld, al zei Van der Vaart zelf recent nog een terugkeer bij Ajax niet als reëel te zien. De Telegraaf berichtte maandagmorgen dat de club een nieuwe poging wil wagen voor de middenvelder en Endt snapt wel waarom. In gesprek met de Volkskrant zegt hij maandag dat Van der Vaart uit de schoot van moeder Ajax komt en de dynamiek van de club goed kent.

Ajax heeft echter behoefte aan leiderschap en Endt vraagt zich af, of Van der Vaart de man is die dat kan bieden. Tien jaar geleden ging de middenvelder weg uit de hoofdstad en vertrok hij als volgroeid talent naar Duitsland. Daarna volgden Real Madrid en Tottenham Hotspur. Alleen wanneer de 32-jarige middenvelder het lichamelijk en mentaal kan bolwerken, zou hij van waarde kunnen worden voor de recordkampioen. “Als hij terugkeert, zal hij meer moeten brengen dan hij ooit heeft gebracht. Hij zal alles moeten geven”, vermoedt Endt.

Op halve kracht voetballen kan niet en bovendien kleven er nogal wat valkuilen aan een comeback. Endt stipt aan dat Van der Vaart zelf heeft meegemaakt hoe moeilijk het was om weer net zo goed te worden als eerst, toen hij terugkeerde in Hamburg. Daarnaast is het lastig om een tweede keer te slagen bij Ajax. “In zijn tijd keerden Aron Winter en Frank Verlaat terug. Dat werd ook geen succes. Alleen de terugkeer van Rijkaard was een voltreffer, maar die had ook de kracht er vol voor te gaan. Fysiek en mentaal. Dat kon je geen afbouwen noemen, en je moet er vol voor kunnen gaan. Daarom zegt Rafael ook niet meteen: ''Ja, ik doe het'. Dat is verstandig.”

Denk jij dat Rafael van der Vaart er goed aan zou doen, terug te keren bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat van der Vaart helemaal niet terug moet keren. De kans op succes is gewoon erg klein en vraag mij af in hoeverre hij een toevoeging is in zijn huidige vorm.

4 mei 2015 om 16:06

Kans op succes is inderdaad erg klein.
Alleen zal dit echt niet alleen aan Van der Vaart liggen.
Binnen de huidige selectie heb je minimaal 4-5 spelers nodig die het niveau opkrikken anders wordt het niet veel.

4 mei 2015 om 16:10

Mee eens. Weg mogen: Boilesen, Rhijn, Serero, Moisander (is al weg), Siggie, Andersen (huur), Kishna (lekker per vliegtuig in Italie laten neerstrijken), en ik vergeet er denk ik nog wel een. Zimling reken ik niet eens mee...

Erbij: Geen idee... Gudelj jazeker.. Botteghin (twijfels bij of die van meerwaarde zal zijn), voor de rest? ik ben geen scout.

4 mei 2015 om 16:17

Is dit geen aardige opstelling?
Kijk uit, ik ben geen Ajax-fan dus ik weet niet of ik bepaalde spelers vergeet die nu bij Ajax lopen. Het elftal in de opstelling is toch een stuk beter dan de huidige vind ik.

Cillessen
Rhijn
Botteghin
Veltman
Poulsen
Gudelj
Klaassen
Pröpper
El Ghazi
Milik
Fisscher
4 mei 2015 om 16:18

Iemand achterin die wat ervaring en karakter heeft, een Heitinga zal niet verkeerd zijn..

4 mei 2015 om 16:41

Heitinga zit op de bank bij Herta BSC... vergane glorie.

Mogelijk alleen interessant voor ervaring op de bank.

4 mei 2015 om 17:07

ik zou voor zoiets gaan:

voor de breedte v aken, gudelj, en vd vaart erbij.

Cillessen
Ligeon
Veltman
Viergever
Boilesen
Klaassen
Vejinovic
Sinkgraven
Kishna
Necid
Fischer
4 mei 2015 om 17:23

Ervaring en karakter zegt niet alles. Je vergeet er kwaliteit bij te noemen. Dat is het belangrijkste. En kwaliteit om Ajax naar het gewenste niveau te brengen heeft Sjonnie al lang niet meer.
Net als van rhijn en veltman en moisander en viergever, schone, zimling, sigthorsson, duarte dat allemaal missen. Boilesen is erg lang geblesseerd geweest dus krijgt voordeel van de twijfel.

Ajax moet schoonmaak houden want ik zie psv en feyenoord alleen maar sterker worden.

4 mei 2015 om 17:56

Precies. Wil je volgend jaar weer meedoen om de titel dan moet je investeren en alleen kwaliteit halen. Sluit me aan bij Rvandoor vor wie weg mogen.
Ajb geen Vdvaart. Heitinga die ik hierboven genoemd zie worden zou ik ook niet meer doen

4 mei 2015 om 18:07

Veltman is gewoon een van de beste verdedigers van de eredivisie Kirkhammster. En Viergever speelt nog niet eens zo lang central samen met Joel. En die twee samen doen het helemaal niet slecht. En kom aub niet met dat slappe excuus dat het er alleen maar zo goed uitziet dankzij Cilessen.
Ik snap uberhaubt niet waarom de focus zo zwaar wordt gelegd op de verdediging van Ajax, terwijl het falen juist ligt in het aanvallen. Als Ajax aanvalt zoals het hoort, dan hebben de backs ook meteen een gemakkelijker leven, want dan denkt met wel 3x na om met zijn allen aan te vallen tegen Ajax bij balverlies. De tegenstander hoeft nu niet bang te zijn bij balverlies tegen Ajax omdat het toch 5 minute duurt voordat de bal weer in de buurt van het doel van de tegenstander komt. En dan ook nog eens geregeld dat domme balverlies terwijl we net gaan aanvallen.

Nee, Ajax moet gewoon veel beter gaan aanvallen. Dat is de achillesspees van het elftal. Veel talent, maar veel te weinig rendement. Hier hebben we gewoon een leider nodig, die de jonkies onder zijn hoede kan nemen.

Ik zie allemaal namen van verdedigers die we moeten halen. Waarom in hemelsnaam?

4 mei 2015 om 17:49

Nee alsjeblieft niet doen. Idd gedoemd om te mislukken

Endt heeft hier wel een punt, alleen denk ik dat Van der Vaart sowieso nog wel van meerwaarde kan zijn in de Eredivisie, daar hoef je echt niet top meer voor te zijn namelijk. Dat is niet te vergelijken met vroeger en zelfs niet met 10 jaar terug.

4 mei 2015 om 16:04

Misschien dat hij potten kan breken tegen de kleinere clubs, maar ik vraag me af of hij zichzelf daarvoor nog kan opladen. Deze jongen denkt namelijk dat hij alleen maar goed genoeg is voor de CL en de topwedstrijden, getuige zijn illusie dat hij nog het NL elftal kan halen...

4 mei 2015 om 17:38

Van der Vaart zal nog wel van meerwaarde kunnen zijn.

Ben het niet eens met Endt. Litmanen, Davids en Stam waren ook echt nog wel goed bij hun terugkeer naar Ajax/ Nederland. Witschge was ook niet verkeerd.

ik denk dat deze jongen ook in Nederland meer geblesseerd is dan dat hij zal spelen. Ik denk toch dat ajax beter zn geld aan iets anders uit kan geven...

Ik twijfel ook aan de fysieke gesteldheid van vd Vaart en als hij het nog kan bijbenen. Het is de eredivisie maar ook hier wordt veel van je verwacht. Zie van Bommel die het ook niet meer kon bijbenen.

Vd Vaart is niet de ervaring welke Ajax op dit moment nodig heeft. Wij hebben een speler nodig die ook ervaring en persoonlijkheid uitstraalt. Persoonlijk zou ik niet weten wie, maar ieder geval geen vd Vaart.

4 mei 2015 om 16:19

Johnny

4 mei 2015 om 17:15

ik als ajax supporter vond van Bommel zeer goed bij z'n terugkeer en kon het tempo makkelijk aan

4 mei 2015 om 18:27

Van bommel was gewoon een prima speler hoor. Zat wel in de herfst van zijn carrière maar was nog steeds een van de beste van de eredivisie hoor.

Helemaal niet mee eens. Van der Vaart heeft het nooit van zijn fysiek en snelheid moeten hebben. Gezien zijn techniek en overzicht kan hij absoluut nog van meerwaarde zijn. Verstandig dat Ajax nog een poging waagt!

4 mei 2015 om 16:20

Groot gelijk. Laat Klaassen het ren en het fysieke werk doen en Van der Vaart de steekpassen en het overzicht.

4 mei 2015 om 16:26

Dan kun je beter Pröpper halen voor steekpasses en overzicht die veel meer potentie heeft met z'n leeftijd en waar je bij eventuele verkoop op gaat verdienen.

4 mei 2015 om 16:46

@nolimit
.
Pröpper meer potentie met zijn 23 jaar dan VDV toen hij 23 jaar was? Hij is geen onaardige speler maar zie hem nooit bij een club van het kaliber zoals Real Madrid zien spelen in de basis. Dat kan VDV niet meer ontnomen worden. Hij was een klasse speler en is nog steeds beter dan een Propper hoor!

En daarbij heeft Ajax genoeg spelers met potentie rondlopen. Zij hebben nu behoefte aan een speler die ervaring met zich mee brengt en waar de talenten tegen op kijken. En van der Vaart is zo een speler. En Propper zou slechts 1 van de zovele talenten zijn waar Ajax er al genoeg van heeft.

4 mei 2015 om 17:20

Steven, nolimit bedoeld dat Pröpper met zijn 23 jaar veel meer potentie heeft dan Van der Vaart die 32 is. Van der Vaart zal alleen maar minder worden, terwijl Pröpper zich nog altijd ontwikkeld.

4 mei 2015 om 17:32

@superghost

Dat had ik al begrepen. Maar wilde alleen aangeven dat de potentie van een Propper niet kan tippen aan de potentie van een van der Vaart destijds. En leuk al die spelers met enig potentie. Maar daarvan heeft Ajax al een dozijn aan spelers van rondlopen.

En natuurlijk heeft een speler van 32 jaar geen potentie meer om beter te worden. Die moet al op zijn top zitten en mag ook iets minder worden. Maar de top van der Vaart is natuurlijk een stuk hoger dan een Propper ooit kan bereiken.

Het gaat om hoe goed een speler nu is. En dan is een van der Vaart echt op dit moment gewoon nog steeds een klasse beter dan een Propper. Plus heeft hij ervaring en een CV waar de rest van de selectie baat bij kan hebben. En zullen zij eerder iets aannemen van een van der Vaart dan een Propper met alle respect!

4 mei 2015 om 18:14

Ik snap wat je bedoelt Superghost, maar Steven zijn punt is juist dat er genoeg speler bij Ajax rondlopen met potentie, maar dat er niemand bij Ajax rondloopt met genoeg ervaring op een hoog niveau en die daardoor dingen kan herkennen waar Propper nog niet zo ver in is. Het gaat om het leiderschap aspect. Niet om de potentie. Potentieel talent heeft Ajax genoeg.
Of vdvaart daar de ideale person voor is, is een tweede vraag. Hij heeft wel apsecten die Ajax in het spel nodig heeft. Het spel te durven te verdelen. Die steekpasjes die het spel opengooien. Of iemand met een mooie lob in een keer vrij te zetten voor de keeper. En kan zelf ook nog eens aardig goed schieten.
Maar ik weet ook niet zeker in hoeverre hij het allemaal nog aan kan. Als je ziet hoe het kaarsje bij hem is opgebrand bij Hamburg. Dat is toch ietwat verontrustend.

Raffie moet je niet bij Ajax meer willen hebben... Jammer dat ze toch een poging gaan wagen. Leuk voor Raf dat hij denkt dat hij het NL elftal nog aankan, maar dat getuigd mijns inziens meer van gebrek aan zelfkennis. Gozer overschat zichzelf schromelijk.
Ajax heeft genoeg middenvelders als ze Gudelj halen.
Het lijkt me verstandig om eens te investeren in de verdediging.. Frank is god_omme een verdediger en moet toch inzien dat onder andere een Boilesen er een snars van kan... En hij moet toch ook inzien dat Rhijn moet oefenen op voorzetten... Ook moet die Bergkamp zijn kop eens opentrekken en wat aan die statische voorhoede doen. Zelfs de AI van Sensible World of Soccer (swos) bevat meer creativiteit dan de voorhoede van Ajax momenteel. Kan me niet voorstellen dat Dennis zo weinig kaas gegeten heeft van het beter maken van voorhoede spelers.. of zal Frank een verbod hebben ingesteld op alles wat met balverlies te maken heeft? Als dat zo is: Waarom kan het halve team dan geen bal over 5 meter spelen? Stelletje amateurs daar.

4 mei 2015 om 17:52

Ik denk dat ze het gewoon als een terugval periode beschouwen die wel over zal gaan nadat hij lange tijd fit heeft kunnen zijn. Dit is zijn eerste seizoen waarin hij lange tijd fit is, dus eigenlijk ook zijn eerste seizoen waarin hij goed kan falen (bijna elk talent heeft een minder jaar). Ik neem aan dat ze verwachten dat hij volgend jaar stappen zal gaan zetten en daarom met hem willen verlengen. Hij werd eens als een groot talent gezien, het kan echt niet dat hij alles kwijt is.

Ik zie Raffie ook geen succes worden bij een terugkeer. Routiniers die terugkeren is op zich mooi, maar ze moeten niet in Nederland uit komen voetballen. Ze moeten wel sportief nog het nodige kunnen brengen en topfit zijn. Daar valt moeilijk een leeftijd op te pinnen. Kuijt is bijvoorbeeld nog topfit op zijn 34e, terwijl vd Vaart al lang niet meer topfit oogt en die is pas 32. Bij hem zou ik er niet meer aan beginnen als ik ajax was.

4 mei 2015 om 16:06

Mee eens. Ik durf te beweren dat Jack de Gier nog van meer toegevoegde waarde is dan 'raffie'. Die gozer moet gewoon lekker in zijn woonwagenkamp biertjes gaan zitten wegtikken terwijl zijn vriendin in tijger-outfit lekker de PC afstruint opzoek naar wat mooi Almere-chique.

4 mei 2015 om 16:45

Kuyt is topfit, maar als van der Vaart 90 minuten lang op de middenstip staat is ie zo maar in staat om 2 assists af te leveren. Van der Vaart heeft meer gevoel in zn linkerteen dan iedereen op de Nederlandse velden momenteel, die voegt echt nog wel wat toe in Nederland. In Nederland is het ook helemaal niet nodig om 15km per wedstrijd te lopen. Als van der Vaart een vrije creatieve rol krijgt, dan gaat ie van grote waarde kunnen zijn. Zijn overzicht, steekpass en doelgerichtheid heeft Ajax niet in de selectie zitten, als combinatie in 1 speler. Van der Vaart kan uit het niets een wedstrijd openbreken, dat zijn kwaliteiten die Kuyt bijvoorbeeld weer niet heeft. Kuyt heeft het heel zijn carriere al van z'n fysiek moeten hebben, van der Vaart niet. Fitheid is ook makkelijker te trainen dan finesse. Nee wat mij betreft komt Raf lekker terug naar het oude nest!

Edit:
Kijk hoe lang Pirlo mee kan op het absolute topniveau, terwijl hij ook absoluut geen loper is. Het ligt er dus maar aan hoe je zo'n routinier inzet. Milik en Sigthorsson lopen ook geen kilometers, van der vaart zou als inzakkende 9 prima nog wedstrijden kunnen spelen in Ajax 1. Daarbij speelt hij momenteel zijn wedstrijden in de kelder van de Bundesliga, waar het veel meer om strijd en fysiek draait dan bij Ajax. Gisteren speelt ie bijvoorbeeld een hele wedstrijd mee. Zou ie dan het niet vol kunnen houden in het slakkentempo van Ajax? Men roept elkaar allemaal maar na omdat Johan Derksen roept dat van der Vaart op is.

4 mei 2015 om 18:35

Je hoeft niemand na te praten en zeker die poppensnor niet die heb ik nog nooit serieus genomen maar je moet van der Vaart ook niet gaan vergelijken met Pirlo want dat is hetzelfde als vloeken in de kerk die schat ik toch een paar klassen hoger in , maar ik denk dat hij op eredivisie niveau nog wel mee kan .

4 mei 2015 om 18:48

Het gaat er ook niet om of Pirlo en van der Vaart gelijkwaardig zijn, het gaat erom dat je als oudere speler met genoeg kwaliteiten nog best op niveau mee kan doen, zolang er een gepaste rol voor je gevonden wordt. Dat bedoel ik ermee te zeggen, niet dat Raf ook als controleur nog in de Europese top kan spelen of zo.

Lijkt mij een veel te groot risico, zeker gezien zijn fysieke gesteldheid en zijn eventuele salaris, wat gewoon maximaal gaat zijn voor Nederlandse begrippen.
Bovendien ook overbodig, zeker als Gudelj er nog bij komt. Dan heb je potentieel namelijk minimaal vier spelers voor de tien positie. En nee daar bedoel ik niet mee dat Gudelj een tien is maar wel dat er minder plaats op het middenveld is voor iemand zoals Klaassen, die dan lijkt me een positie wordt doorgeschoven.

Ik heb eerlijk gezegd liever Cardozo als vd Vaart. Sterke balvaste spits met een hoop presence en komt van buitenaf, dus kan mensen goed een schop onder hun kont geven.

Frank Verlaat en Aron Winter waren dan ook geen topspelers.. Rijkaard wel. Vd Vaart is wel ook een topspeler geweest dus ik zou het risico nemen.

5 mei 2015 om 10:36

Winter heeft toch 84 interlands gespeeld. Toch geen koekenbakker.

5 mei 2015 om 17:13

Hij was geen verkeerde speler nee. Maar wie van die 4 worden wereldwijd nou herkend? Dat bedoel ik met topspeler.

Frank Verlaat??? Hij was zelfs in zijn eerste periode niet succesvol.

Het doet mij meer aan denken aan Richard Witschge. Was zeker wel succesvol bij zijn terugkeer, maar werd op den duur uit de basis gespeeld door een jeugdspeler van Ajax.

10 maal hooghouden tegen Feyenoord was natuurlijk wel een verademing om naar te kijken bij Witschge.

Van der Vaart zit nog altijd bij de spelers die de meeste meters aflegt per wedstrijd. Met zijn conditie is dus niks mis.

4 mei 2015 om 22:15

Is ook niet zo moeilijk als je constant aan het Sjokken bent zonder enige versnelling. Zo kan ik ook makkelijk 12 km lopen als je nooit aanzet maar constant loopt.
Heeft dus helemaal niets met voetbal conditie te maken.

5 mei 2015 om 04:04

Van der Vaart had 65 Intensive Runs (ir) afgelopen weekend. Op 4 andere spelers op het veld na de meeste Ir's.

Volgens bundesliga.com worden intensive run gedefinieerd als "gauged by the number of times a player spends running at a speed of at least 4m/s over two seconds, or at least 5m/s over one second"

Hij sjokt dus niet constant maar levert wel degelijk inzet.

5 mei 2015 om 13:33

Omschrijf eerst eens Intensive runs eens en verduidelijk dat eens met een voorbeeld toegepast op van der Vaart.

Niet terugkomen VdVaart. Je bent maar een dikkertje en zal niks toevoegen aan dit Ajax. Ga maar lekker ergens je zakken vullen wat je zo graag wil. Doeiii

Ik denk dat van de vaart niet de speler is om dit elftal te fragen ik zou het liefst nigel de jong zien terugkeren maar ik denk niet dat dat erin zit huntelaar zou ook mooi zijn maar ik ben bang dat dat nu nog te hoog gegrepen is

4 mei 2015 om 16:41

Van der Vaart hoeft het elftal ook niet te dragen hoor, als ie af en toe een wedstrijd leuk open kan breken en de jonge creatievelingen de fijne kneepjes bij kan brengen, dan heeft van der Vaart genoeg nut.

4 mei 2015 om 16:49

Klopt het zou goed zijn voor de jonge jongens maar ik weet niet of wel wil als die niet elke wedstrijd speelt

4 mei 2015 om 17:18

Dat is dan aan van der Vaart, maar als Ajax zijnde moet je het op zn minst proberen is mijn mening.

Het halen van van der Vaart is gewoon een gebrek aan toekomstvisie, hij staat de nieuwe talenten dan ook alleen maar in de weg.

Nee, van der Vaart is vergane glorie. Hij is inmiddels ook al 32 en kan geen wedstrijd meer uitspelen. Heeft een mooie carriere gehad maar de klad begint er echt in te komen nu. Ik hoop ook niet dat Hiddink hem nog gaat selecteren voor Oranje, het is nu tijd voor een nieuwe lichting.

4 mei 2015 om 16:40

Volgens mij is het aantrekken van van der Vaart juist niets anders dan toekomstvisie. Van der Vaart haal je niet zodat hij je de CL laat winnen, van der Vaart haal je om jonge creatieve spelers aan de hand te nemen en ze de fijne kneepjes van het vak te leren. Later kan Raf dan eventueel trainer worden bij Ajax. Routiniers zijn juist vaak gehaald met het oog op de toekomst, we zien dit jaar wel weer dat je niet met alleen maar jeugd kunt spelen.

4 mei 2015 om 23:44

Als hij komt moet ik nog zien hoe het gaat lopen, hij heeft natuurlijk ook een attitude. Maar ik ben in het algemeen ook wel sceptisch over oudere spelers uit het buitenland terughalen.

Dirkie Kuijt hetzelfde, in Rotterdam denken ze al dat ze kampioen gaan worden terwijl ik nog maar moet zien of hij uberhaupt nog wat brengt daar in Rotterdam Zuid.

Ik snap dit hele spastische gedoe eigenlijk niet zo, waarom zijn de verwachtingen voor oude helden hoger dan bij de huidige selectie spelers? Ajacieden verwachten uberhaupt veel van spelers, niet per se van terugkerende spelers. Waarom zou van der vaart alles moeten geven, maar een Klaassen niet? Als topsporter moet je altijd alles geven lijkt me? Volgens mij is het ook helemaal niet nodig dat van der Vaart 60 wedstrijden 90 minuten mee kan doen, 50 doelpunten maakt en 25 assists geeft. Van der Vaart heeft kwaliteiten die niemand heeft bij Ajax, al zou hij op 1 been hinkelen, dan nog moet je hem gewoon bij de groep nemen als hij dat zelf wilt.

Volgens mij vergeet meneer Endt onze Jari Litmanen

Vervelende man die endt. Kan alleen nog maar natrappen nadat hij is weggestuurd. Of kritiek geven.

Sinkgraven kopen voor 9 miljoen en dan Van der Vaart en Gudelj halen terwijl je ook al Bazoer en Klaassen heb lopen. Zou Ajax niet is een goede verdediger kopen?

4 mei 2015 om 16:57

De filosofie van de boer is dat als je het middenveld in handen hebt dat je de wedstrijden onder controle hebt. Dus niet zo gek dat hij zich eerst focust op een zo sterk mogelijk bezet middenveld.

4 mei 2015 om 17:22

De mogelijkheid bestaat dat ze van der Vaart als aanvallende versterking zien zitten, vorig jaar ging het gerucht ook al dat ze van der Vaart als spits wilden, toen kwamen ze uiteindelijk bij Milik. Zivkovic hoeft wat mij betreft nog niet regelmatig te spelen, dan heb je aaan van der Vaart een prima spits om met Milik te rouleren. Ik zou van der Vaart persoonlijk ook niet op het middenveld zetten, ten eerste vanwege zijn ietwat verminderde loopvermogen en ten tweede omdat hij in mijn ogen een ' 10' of schaduwspits is, Ajax speelt met geen van beide. Van der Vaart heeft bij Ajax al eerder in de rol van aanvaller gespeeld, en speelde toen behoorlijk goed. Ajax heeft toch niet echt een spits nodig die de ballen erin kopt na een voorzet van de zijkant, El Ghazi en Fischer zijn buitenspelers die ook graag richting de goal gaan. Van der Vaart zou mogelijk een uitstekende faciliterende spits kunnen zijn.

Als je kijkt naar het middenveld van Ajax, dan lijkt het me nou niet meteen nodig dat je daar een leider als Van der Vaart nodig hebt. Gudelj en Klaassen zijn voetbaltechnisch al redelijk volwassen. Als Ajax Schone gewoon behoudt, heb je met hem al voldoende ervaring om het verder op te vangen. In de spits heb je alleen Milik rondlopen die een doelpunt kan maken. Zivkovic is volgens mij alweer afgeschreven, dus het kan geen kwaad om daar een ervaren rot naast te zetten. Zelfde geldt voor de achterhoede. Daar kan je wel wat ervaring gebruiken.

Van der Vaart is volgens mij ook alles behalve nodig bij dit Ajax. Het middenveld zit bomvol talenten. Spits en verdedigend kan er wel iets leuks bij, maar dan heb je niks aan van der vaart.

4 mei 2015 om 17:01

Het probleem met bazoer en sinkgraven is dat ze nog te wisselvallig zijn. Niet zo gek ook op hun leeftijd. Maar wat ajax geleerd heeft dit seizoen is dat het meer stabiliteit nodig heeft op het middenveld.

4 mei 2015 om 19:22

Ik heb het dan ook alleen over klaassen, gudelj en schone. Bazoer en sinkgraven zijn de talenten die jr zo af en toe kan inzetten. Desnoods gebruik je schone alleen als invaller.

Kortom, middenveld zit al goed vol

Als die terug komt , wordt hij als leider gehaald van het elftal. Niet alleen in het veld , maar ook in de kleedkamer en op de training. Mocht je hem halen dan zou het goed zijn om nog een wat ervaren speler erbij te halen zodat ze beide het elftal op sleeptouw kunnen nemen . Dit zou zo wie zo geen overbodige luxe zijn als je ziet dat van der Vaart blessure gevoelig is...

Hehe, Frank Verlaat in dit voorbeeld willen noemen. Wat een grapjas.
v/d Vaart zou sowieso een mooie toevoeging zijn voor dit Ajax. Technisch is ier niet op achteruit gegaan en heeft een flinke dosis ervaring en hierdoor ook een leider zijn.

Maar gezien die gast niet wil, moet Ajax hem ook niet willen. De club moet groter zijn dan de speler.

Het is simpel, mocht vd.vaart het niet meer kunnen belopen kun je hem altijd nog inzetten om iets te forceren en om de jongere spelers wat bij te leren. Mocht hij nog 60 minuten per wedstrijd mee kunnen in de eredivisie zet je hem gewoon in de basis.

Ajax moet geen paniek aankoop doen in de vorm van een ex-speler die nu stram en bijna versleten is.
Allemaal wishful thinking.

Ajax moet voor kwaliteit gaan. Maar zodra het om het aantrekken van versterkingen van buitenaf gaat, slaat Ajax al decennia lang helemaal dicht. Slechts bij vlagen trekt Ajax versterkingen aan. Ajax zit "verstrengeld" in zijn eigen zgn Ajax filosofie. Ze durven en willen en kunnen blijkbaar geen gewoon goeie spelers aantrekken. Ajax zit gevangen in het eigen beleid. Al decennia

Het verschil is dat Rijkaard in een goed draaiend ajax terecht kwam en dat is nu zeker niet het geval als vd Vaart zal komen.

De enige ex-Ajacieden die zouden slagen bij het huidige Ajax zijn Nigel de Jong, Sneijder of Huntelaar. De rest (maduro, van der vaart, emanuelson, heitinga, etc.) zullen weinig toevoegen in het veld. Het zou dan meer een Ooijer-rol worden.

4 mei 2015 om 18:24

Zlatan zie ik ook nog wel succes hebben. Moet wel eerst een jaartje jong ajax doen om aan het systeem te wennen.

De terugkeer van Johan Cruijff bij Ajax alsmede zijn vreemdgaan met Feijenoord was trouwens ook een succes maar helaas hebben 'we' na Cruijff en Rijkaard nauwelijks meer van dit soort grootheden zien terugkeren...zlatan of Suarez misschien over een paar jaar...

4 mei 2015 om 19:46

Ik vond de terugkeer van Richard Witschge ook een succes,al was het alleen maar vanwege zijn actie tegen Feijenoord...maar voor de rest was het ook eigenlijk ook gewoon wel goed.

Van der Vaart halen als stand-in van Gudelj. Na 68 minuten knallen ruil je de krachtmens Gudelj in voor de laatste 22 min. creativiteit van Rafael

vd Vaart kan beter zijn schoenen aan de wilgen hangen. Hij heeft Ajax absoluut niks te bieden. Is al 3 jaar om de haverklap geblesseerd, is absoluut geen meerwaarde als hij weer een keer meespeelt en grossiert in fouten.

5 mei 2015 om 08:50

Het scheelt voor VDV of ie in een team speelt dat regelmatig wint of in zn huidige team waar regelmatig verloren wordt. Van der Vaart zit bij HSV in een hele andere flow. Bij Ajax is alles gericht op het kampioenschap bij HSV op niet degraderen. Da's een hele andere instelling. De kwaliteiten van een VDV in vorm staan buiten kijf. Tel daar de nodige jarenlange ervaring bij op en dan heb je in VDV een zeer bruikbare leider in huis voor een hongerig, jong en zeer getalenteerd Ajax die altijd om de titel strijdt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren