Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alfred Schreuder bekritiseert Van der Sar en Ajax-directie op persco

Laatste update:

Alfred Schreuder is blij dat Edwin van der Sar de verwachtingen van Ajax op dit moment enigszins getemperd heeft. Voetbal International publiceerde afgelopen woensdag een artikel waarin de algemeen directeur aangaf dat de Amsterdammers 'even een pas op de plaats moeten maken'. Ook Schreuder gaf afgelopen zondag al een soortgelijke boodschap af na het gewonnen duel met Excelsior (7-1), en de trainer is blij dat hij eindelijk openlijke rugdekking krijgt vanuit de club. Die had volgens hem alleen wel wat eerder mogen komen.

Van der Sar liet aan Voetbal International weten dat Ajax 'tijd nodig heeft', vanwege de extreme transferwindow en het feit dat er sinds begin dit seizoen een nieuwe trainer aan het roer staat. Schreuder zei zondag nagenoeg hetzelfde, alhoewel in ietwat andere bewoordingen, en op flink felle toon. De keuzeheer blikt op de persconferentie daags voor het duel met RKC Waalwijk terug op zijn uitspatting.


"Ik denk dat het mooi is dat Edwin zijn ding heeft gezegd in Voetbal International", begint Schreuder. "Het was al eerder de bedoeling dat hij dat zou doen. Het is heel belangrijk wat hij tegen mij zegt, maar het gaat mij erom dat ik mijn verhaal heb kunnen doen tegen journalisten." Even later voegt Schreuder een kritische noot voor Van der Sar en overigen binnen de club toe aan zijn boodschap. "Misschien had het vanuit Ajax eerder gekund, daar ben ik het wel mee eens. Dat heb ik ook aangegeven."

Spijt van zijn woedeuitbarsting heeft de oefenmeester overigens niet, zo geeft hij te kennen. Zijn relaas was bedoeld om het team te beschermen, en bovendien gepland. "Het was voor mij belangrijk dat ik dit eenmalig wilde zeggen. Ik heb het wel met één iemand besproken, maar dat houd ik voor mezelf. Uiteindelijk leefde het wel bij mij, het was mijn idee." Met het idee dat Schreuder 'een softie' zou zijn, wil hij dan ook nogmaals korte metten maken. "Als mensen mij goed kennen, weten ze dat ik uitbarstingen heb. Ik ben echter ook een mens dar verantwoordelijkheid wil geven aan andere mensen. Ik observeer en ik kijk veel, maar ik wil ook mijn grenzen aan kunnen geven. Het gaat erom hoe ik het voel en dat heb ik aangegeven."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
21 oktober 2022 om 16:04

En het ergste van alles is dat Ajax de supporters nu in de steek laat. Er is totaal geen steun voor deze man, de resultaten vallen tegen, en alsnog mag hij aanblijven. De gene waarvoor je het aan het einde van de dag doet als club zijn de fans, en nu snap ik dat je als club zijnde niet perse je oren kan laten hangen naar de fans. Maar als er een situatie ontstaat zoals nu bij Ajax, waar de coach zich ook vaak semi kritisch uitlaat, in direct richting de fans, moet er echt wat gebeuren. Een grote groep fans is op het punt dat ze liever verliezen zodat deze man der uit vliegt dan dat ze winnen, dat kan echt niet bij een club als Ajax en het bestuur moet dit ook zien en ingrijpen.

21 oktober 2022 om 16:14

We zijn een kwart seizoen bezig. Nieuwe TD's, nieuwe trainer en de beste spelers zijn weg met veel nieuwe spelers terug. Doe toch even normaal man. We zijn geen Engeland hier waar nieuwe trainers na een paar slechte wedstrijden al ontslagen worden. Met alle veranderingen dit seizoen verdient Schreuder het om gewoon het seizoen af te maken. Dan pas evalueren. Opportunistische gezeik altijd hier.

21 oktober 2022 om 16:24

“ Er is totaal geen steun voor deze man, de resultaten vallen tegen, en alsnog mag hij aanblijven “
Sorry maar dit slaat echt helemaal nergens op. Jij doet net alsof hij 10 wedstrijden op rij verloren heeft zeg.
Doe even normaal man.
Ik ga nu even voor schreuder opkomen. Ja hij maakt fouten, ja hij zet spelers op de verkeerde positie maar de man moet ten hag opvolgen met een selectie die minder is dan de afgelopen jaren. En ja het spel is de ene week leuk en de andere week weer bout om naar te kijken. Het heeft gewoon tijd nodig. En ja dan moet hij stoppen met Kudus in de spits te zetten en te doen alsof hij niks fouts doet maar maar hoe jij het neerzet is net alsof hij stijf onderaan staat van de competitie en nog mag aanblijven. We staan 1e en ja Europees gaat het niet goed maar misschien horen we ook gewoon in de Europa League thuis dit jaar. Als hij leert niet zo eigenwijs te zijn en de poppetjes op de juiste positie neerzet dan zal je zien dat het beter gaat lopen. Dat zien we bij tadic op links ook. En als jij en ik en wie dan ook alles eruit gooien over hem, dan mag die man ook van zich af bijten. Niets raars aan.
En ja ook ik was er klaar mee maar na een beetje logisch nadenken kwam ik er ook achter dat het bijna onbegonnen werk is om na ten hag nog zo succesvol te zijn. Het is een nieuw hoofdstuk en net als met ten hag moeten we geduld hebben. We hebben gezien waar dat toe kan leiden. Ook toen moest ten hag weg volgens velen.

21 oktober 2022 om 16:33

@JaxT. Ik ben het met jou eens. Natuurlijk zie ik ook dat dit niet het ajax is van de afgelopen jaren. Maar eerlijk is eerlijk dat had ik ook niet verwacht.
Ik kan mij herinneren dat iedereen in het eerste jaar onder Ten Hagh ook wilde dat hij zou gaan vertrekken.
Ik heb toen ook #tenhaghout gebruikt. Dus ik heb wel geleerd dat iets moois tijd nodig heeft om te groeien.
Pas als ajax het kampioenschap dreigt te verliezen moet de directie ingrijpen.

Oh en natuurlijk maakt hij keuzes die ik niet begrijp.
Ik vind namelijk dat Kudus op de frenkie manier gebruikt moet worden..

21 oktober 2022 om 16:52

Zo sta ik er ook in. Als aan het einde van het seizoen blijkt dat het gewoon niet werkt dan is het prima om hem te ontslaan. Ik word altijd zo moe van mensen die bij het minste of geringste gaan roepen om ontslag. Dat zou in het bedrijfsleven ook maar gebeuren. Maandje minder prestaties? Hop, eruit.

21 oktober 2022 om 17:53

Doe zelf even normaal Jaxt. Er is voor 100 miljoen aan nieuwe spelers uitgegeven! Ik verwacht heus niet dat iedereen er binnen 3 wedstrijden staat, maar we zitten alweer in eind-oktober en we wisten dat we vroeg in het seizoen om de knikkers speelden.
En nog steeds is Alfred zoekende naar een opstelling. Want tegen excelsior stelde hij iedereen op de juiste plek op, maar wie weet tegen RKC of liverpool is die situatie weer anders. En dan nog zijn er in die wedstrijd ballen en of situaties die zich voordoen, waarbij als het een AZ of liverpool was, ze hem er gewoon 3x in knallen.

Nu is de cl situatie al uitzichtloos, en in de competitie staan we nipt 1 punt voor, terwijl Alfred daarin nu nog eigenlijk alleen de slachtschapen heeft getroffen, op AZ na.

Ik houd mijn hart vast. Maar als de resultaten uitblijven zal hij echt niet tot het eind van het seizoen aanblijven. Daar is niets oppurtunistisch aan.

21 oktober 2022 om 18:09

Lulkoek Alfred . Napoli heeft 7 /8 nieuwe spelers en daar hebben ze toch ook geen aanpassingstijd nodig.. pffff

21 oktober 2022 om 19:14

Stel je even lekker aan zeg! Dit durf je gewoon te zeggen terwijl Ajax koploper is? Het spel mag dan tegenvallen, wat betreft de resultaten ligt het nog wel wat genuanceerder. En hoewel het ongenuanceerd en dom is hoe Schreuder het bracht vorige week, ga je me toch niet vertellen dat het in het licht van de wijzigingen in de selectie bij Ajax normaal moet zijn dat Ajax 'gewoon' overwintert in de Cl?

Op basis waarvan moet Ajax hem ontslaan dan? Omdat de fans - succesliefhebbers die bij tegenslag het stadion al na een uur verlaten - hem niet pruimen dan toch kennelijk.

21 oktober 2022 om 19:29

Tuurlijk heeft Schreuder een mindere selectie dan vorig jaar. Maar is dat niet altijd het verhaal bij Ajax? Alleen het enige verschil met andere periodes is dat Ajax voor 100 mln heeft geïnvesteerd. Voornamelijk ook spelers uit het netwerk Schreuder die niks toevoegen. Bassey, Grilitsch, Ocampos. Voor centraal hadden we echt iemand nodig, maar voor 25 mln verwacht ik een David Sanchez achtige talent, niet iemand waar we als supporters
nog over twijfelen. Daarnaast is de grootste grap Ocampos. Schreuder heeft 1 jaar lang in Spanje gewerkt, in dat jaar heeft hij dus niet gezien dat die man helemaal niks gaat toevoegen aan Ajax, poeff we hadden bijna 20 mln uitgegeven.
Een Ajax trainer die een team wil opbouwen geeft voornamelijk jongens uit de jeugd een kans en vraagt alleen om spelers als die niet in de jeugd rondlopen. Als dit nu de situatie was binnen Ajax dan had iedereen hier begrip voor maar helaas is dit niet het geval.

"zijn relaas was bedoeld om het team te beschermen, en bovendien gepland." Dus met andere woorden hij heeft speciaal gewacht op het moment dat hij zou winnen tegen een laagvlieger om zijn gram te halen. Wat een onzekere man.

21 oktober 2022 om 16:00

Da's uiteraard wel een heel vrije interpretatie. Wie weet heeft hij dit op een ander moment en om een andere reden gepland.

ON: ik snap dat er veel wijzigingen zijn geweest, een nieuwe trainer en dat automatismen ingeslepen moeten worden. Het is bijna een kopie van toen Ten Hag begon. Die werd het eerste half jaar ook weggehoond door de supporters. Vanwege zijn accent, zijn matige mediaoptredens, zijn wisselbeleid, zijn eigenwijsheid etc. Toen kon Martinez er niks van, Alvarez niet enzovoort.
Toen had je nog wel Overmars die achter hem stond. Ben dan ook benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

21 oktober 2022 om 16:10

Haha wat een vergelijking. De suggestie wekken dat het dezelfde kant op kan gaan met deze pipo de clown als met Ten Hag, die gewoon wel een topcoach is, is lachwekkend

21 oktober 2022 om 16:14

Lachwekkend is jouw reactie. Je bent de reacties van veel Ajacieden na de aanstelling van Ten Hag echt vergeten, niet?

21 oktober 2022 om 16:16

De vergelijking gaat prima op. Niemand zegt dat Schreuder net als Ten Hag gaat presteren. Waar het om gaat is dat trainers na een paar slechte wedstrijden maar ontslagen moeten worden. Hoe kan je dan in hemelsnaam aan iets nieuws bouwen? Het team onder Ten Hag van afgelopen seizoen is niet meer. Nieuwe TD's, nieuwe trainer, beste spelers weg en een sloot nieuwe spelers. Daar moet je de tijd voor nemen. Einde seizoen evalueren.

21 oktober 2022 om 18:10

De vergelijking gaat wat dat betreft prima op met echter 1 wezenlijk verschil. Ten Hag werd niet inhoudelijk aangevallen en heeft zich nooit verlaagd door zo’n persconferentie te geven. Die is gewoon doorgegaan.

21 oktober 2022 om 17:26

Aannames zijn dodelijk…..

21 oktober 2022 om 17:30

Zeker waar, maar ja na al die interviews krijg je toch een beeld over zo iemand. En vanuit arrogantie zie ik hem zeker wel zijn gram halen na zo wedstrijd.


Maar blijft een aanname ja

21 oktober 2022 om 17:57

Misschien moet je een prof zijn in deze wereld maar hoe erg en hoe vaak worden er wel niet onjuistheden verkondigd in de media… dezelfde media die je na de wedstrijd tewoord moet staan… ik vind het bizar te noemen dat ons welbekende Valentijntje nog een baan heeft.. Want ik neem aan dat hij binnen is gehaald als sportjournalist en niet als paparazzi… de wereld is steeds meer gebaseerd op nieuws, of meer op fake nieuws. Neemt helaas erge vormen aan wat mensen kan schaden…. Maar zo kijk ik ernaar…. Als Valentijn word aangesproken door v Gaal en v Gaal heeft gelijk, dan alsnog word hij weggezet als betweter of wat dan ook… zelfs als je niet met de media praat krijg je de gekste verhalen…

Hahahaha, dit is voor het eerst dat ik hoor dat iemand zijn woede-uitbarstingen vantevoren inplant. En dan ook nog trots verkondigen dat hij geen softie is, omdat hij uitbarstingen heeft. Ik denk eerlijk gezegd dat er iets mentaal niet helemaal goed zit bij Schreuder.

21 oktober 2022 om 15:53

En dan krijg je rugdekking van je directeur dan zet je hem nog even voor lul omdat hij het eerder had moeten gedaan

21 oktober 2022 om 16:10

Elke directeur met kloten had schreuder er nu uitgetrapt

21 oktober 2022 om 16:15

Denk dat sarretje dat toch al lang bewezen heeft niet te hebben

21 oktober 2022 om 18:57

Het rommelt gewoon. Die rugdekking had eerder moeten komen. Maar dan moet Schreuder dit niet zo aanpakken. Kortom, niemand doet dit goed.

21 oktober 2022 om 19:00

@NJfromVOL
Schreuder vergeet een belangrijke regel met zijn grote bek. Als de club vertrouwen in je uitspreekt is het einde 9 van de 10 keer zeer dichtbij.

21 oktober 2022 om 18:56

Dat laatste is wat overdreven, maar ik vind het wel bizar. Een uitbarsting plannen, en in plaats van gewoon rustig en overtuigd zeggen: een team bouwen kost tijd. Wat jullie daar van vinden is jullie zaak. Bizar.

23 oktober 2022 om 08:56

Nee dat geloof ik geluk, dat het psychisch lastig is voor Alfred. Ik denk dat het meerendeel van de mensen daar last van zou hebben

Niemand is groter dan de club ook Schreuder niet. De houding van hem begint irritant te worden. Betweter, irritant en ondanks de goede basis en de vele aankopen is het spel gewoon slecht. Zeker in de ED is het beneden alle peil. Wat mij betreft gaat ie snel weg.

Het blijft onbegrijpelijk dat iemand met zijn CV hoofdcoach van Ajax is geworden. Ik wil hem echt de kans geven. Maar het is gewoon 1 grote act wat hij nu opvoert. Hij is zich erg bewust van hoe er naar hem wordt gekeken. Tijd voor een buitenlandse coach bij Ajax. Er zijn niet altijd goede Nederlanders beschikbaar. Peter Bosz vind ik ook gigantisch overschat. Ajax had onder hem ook belabberde statistieken tot de kwartfinale van de EL. Enkel toen begon ajax wat goede thuiswedstrijden te spelen.

21 oktober 2022 om 16:31

Niet om het een of ander hoor, maar wat was het cv van Ten Hag? Toch ook niet bijster indrukwekkend op wat leuke potjes met Utrecht na?

Ik moet ook nog maar zien hoe het met Schreuder uitpakt, maar dit idiote gezaag en gehak op de man is echt tamelijk weerzinwekkend. En dan vinden de supporters dat de man een beetje gek reageert. De ironie!

21 oktober 2022 om 17:41

Ten Hag liet bij Go Ahead, Bayern 2 en Utrecht wel een spelopvatting zien met een gedachte erachter. Dat heeft Schreuder alleen bij Hoffenheim een tijdje kunnen laten zien. Dus ik snap je vergelijking tussen beide heren niet. Ze zijn beide kaal maar daar houdt het op

21 oktober 2022 om 18:32

cv van Ten Hag was een stuk indrukwekkender, hij is overal geslaagd i.p.v. overal gezakt. Ja, Schreuder werd in die 4 maanden kampioen met Brugge. Maar het spel was niet om aan te zien en als ik de kenners mocht geloven, vooral heel veel geluk met krappe overwinningen. Ze wisten in ieder geval meteen dat ze niet met hem doorwilden.

Ja, er wordt hard op hem gezaagd, maar dit is niets nieuws in de voetballerij. Als hij zich enigzins normaal opstelde en redelijk ingreep had je niemand gehoord.

21 oktober 2022 om 18:02

Zulke slechte statistieken had Bosz toch helemaal niet?
Hij ging eraan in de voorronde cl ja, maar hij kreeg net die ploeg onder zijn hoede. En die bekeruitschakeling was ook niet handig. Maar 5 overwinningen in de groepsfase EL, en minste doelpunten tegen in de ED.

22 oktober 2022 om 02:55



Wellicht overdrijf ik de resultaten van Peter Bosz. Echter had Ajax tot februari dat jaar minste aantal goals gemaakt in 20 jaar ED. Het puntenaantal in de eredivisie was niet meer dan het laatste jaar onder De Boer, ondanks dat de selectie een flink stuk sterker was geworden. Wel vind ik Peter Bosz meer leiderschap tonen en kennis van zaken. En er was wel degelijk groei te zien.

22 oktober 2022 om 08:09

Moet zeggen dat 87 goals voor en 23 tegen niet heel fantastisch is nee. Aan de andere kant, dat was het seizoen dat Feyenoord kampioen werd toch? Waar de Ligt dus die achterlijke terugspeelbal gaf in de wedstrijd bij Excelsior, wat dus ons/peter uiteindelijk landskampioenschap heeft gekost.

Voor iemand die actief werd tegengewerkt door zijn assistenten, redelijk goed gedaan

Wat een clown. Bezig met van alles en nog wat. Focus je nou maar eerst eens op het spel van Ajax. Misschien iets van een tactiek bedenken, want nu doen ze maar wat. Ook met wissels probeert hij alleen bepaalde mensen te pleasen (Grillitsch, Ocampos etc), maar is hij 0 bezig met wat nodig is om een wedstrijd te winnen. Ajax onwaardige coach

"als mensen mij goed kennen, weten ze dat ik uitbarstingen heb. "

Weet niet of dat nou per se iets is wat je naar buiten moet gaan brengen. Het getuigt over het algemeen niet van een stabiele persoonlijkheid. Ik weet het, Louis van Gaal is ook niet altijd even stabiel, maar die heeft weer andere vaardigheden, zullen we maar zeggen en ik weet niet of we kunnen stellen dat Schreuder diezelfde vaardigheden heeft...

21 oktober 2022 om 15:45

Ja ik vind het maar zielig. Als jij dat soort dingen over jezelf moet zeggen, dan weet je dat het meevalt. Waarschijnlijk ziet hij het als een uitbarsting en zien andere als komedie

21 oktober 2022 om 17:04

Je begrijpt volgens mij niet wat hij zegt. Hij geeft puur aan dat hij niet over zich heen laat lopen en dat hij dus ook hard kan ingrijpen.

21 oktober 2022 om 18:48

Mwah, ik lees het anders. Hij zal er best (ook) mee bedoelen dat hij stevig in zijn schoenen staat en zo, maar er is een verschil tussen het hebben van gezag en het hebben van uitbarstingen.

Een coach met echt gezag heeft geen uitbarstingen nodig om te bewijzen dat hij controle heeft.

Is hij eerlijk is het weer niet goed.. volgens mij kan hij niks goeds meer zeggen bij de mensen

21 oktober 2022 om 15:45

Tja, acties spreken meer dan woorden. Z'n acties zijn lachwekkend waardoor z'n woorden nog minder voorstellen.

Deze man is werkelijk waar schaamteloos. Zelf alles fout doen wat je als coach fout kunt doen dat zelfs spelers je beslissingen openlijk in twijfel trekken, volledig vernederd worden in de CL en enkel de mazzel hebben dat je een kwalitatief veel sterkere ploeg ter beschikking hebt dan je concurrenten. Vervolgens de aandacht naar de mensen boven je verplaatsen om zelf weer buiten schot proberen te blijven.

Schreuder laat maar weer eens zien dat men het goed had in Enschede. Echt een vreselijke gladjakker die anderen voor de bus gooit. Ze moeten die man echt ontslaan, want hij bakt er niets van en brengt intern alleen maar meer onrust naarmate de tijd vordert. Daarnaast leek het me nogal logisch dat die woedeuitbarsting voor beginners gepland was. Tevens was 'ie ook geacteerd, want je maakt er een kind nog niet bang mee en het kwam vreselijk nep over.

Geen geschikte ajax trainer als je dit een extreme transferwindow vond. Jaarlijks komen en gaan er spelers, dat kon je verwachten voordat je tekent.

21 oktober 2022 om 15:56

Je kunt zeggen wat je wilt, maar een window zoals afgelopen zomer heeft Ajax niet vaak gehad. En als H2 dan ook nog verzaakt dan kun je moeilijk alle schuld in de schoenen gaan schuiven. Ik ben het met de meesten eens dat niet alle keuze van Schreuder logisch waren, maar er gaat dit jaar wel meer fout bij Ajax.

21 oktober 2022 om 16:21

Er zijn misschien iets meer spelerz weggegaan maar er was ook meer te besteden. Dat Schreuder dan spelers haalt die er niet gelijk staan of niet echt nodig zijn dan is het alsnog grotendeels eigen schuld

21 oktober 2022 om 16:48

Dat is wel heel simpel. Er vertrekken 5 spelers naar de absolute top, of clubs die daar dicht tegen aan zitten (of zouden moeten zitten).
Ajax kan toch nooit op hezelfde niveau die spelers terug halen. Anders hadden clubs die spelers wel gekocht in plaats van dat ze voor een paar honderd miljoen bij Ajax zijn gaan winkelen.

Het is ook helemaal niet des Ajax om alleen spelers te halen die er direct staan. Jongens als Brobbey, Conceicao, Sanchez e.d. of Rensch en Taylor uit de eigen jeugd kunnen allemaal nog stappen maken, en misschien wel net zo goed of beter worden dan de spelers die ze vervangen. Maar Ajax 100% gelijkwaardige vervangers lukt Ajax niet. Dat lukte ook Overmars en Ten Hag niet.

Daarnaast kwamen de meeste aankopen uit de koker van H2 (of waren een voortzetting van het beleid van Overmars want die was ook al bezig met Bergwijn, Wijndal en Conceicao), alleen Bassey zou mogelijk via Schreuder zijn gekomen.

22 oktober 2022 om 11:05

Dus Schreuder bepaalt wie er gehaald moet worden ? Dan zit H2 er dus echt voor spek en bonen. Het is dus nog erger dan dat iedereen denkt. Er is totaal geen leiding bij Ajax.

22 oktober 2022 om 11:09

Mee eens dat je het vertrek niet zomaar op kunt vangen. Maar je kunt toch ook niet ontkennen dat er wel veel geld uitgegeven is voor spelers waarvan je je af kunt vragen of dat wel zo verstandig is. Als je bij Napoli spelers ziet die en goedkoper en beter zijn dan hebben zij het toch beter gedaan. Daarbij ontbreekt dus blijkbaar wel beleid over welke posities ingevuld moeten worden of ontbreekt een schaduwlijst. Want wat ze nu gehaald hebben is niet echt goed of voor de verkeerde positie.

21 oktober 2022 om 16:09

Nou ja dat iets te makkelijk. Er vetrekken inderdaad jaarlijks een stuk of 10 spelers. Alleen zijn dat meestal niet 5 basis spelers.

Vorig jaar vertrokken er bijvoorbeeld ook 10 spelers maar geen enkele basis speler, het jaar ervoor een stuk of 3 die echt onbetwist basis speler waren, het jaar daar voor, de zomer na de halve finale in de CL waren het er ook 3, en een paar spelers die vaak speelden zoals Dolberg en het seizoen daar voor waren het er 1 of 2 (kluivert en Younes waren samen ongeveer 1 basis speler en verder spelers als viergever en Wober en de zomer na de EL finale waren het er met Sanchez, Klaassen de en gehuurde Traore 3.

Dat Ajax 2 of 3 van zijn beste spelers verliest is dan ook zeker normaal, evenals het verlies van de halve bank. Maar we kunnen niet zeggen dat het vertrek van de halve basis normaal is.

21 oktober 2022 om 16:16

Je zou bijna denken dat je Schreuder zn slappe excuses gelooft, dat je m zo nalult. Er zijn geen excuses voor 10 goals tegen in 2 wedstrijden tegen Napoli

21 oktober 2022 om 16:32

Dat zeg ik ook niet. Zeker voor de 6-1 tegen Napoli zijn geen excuses.

Maar we kunnen ook door slaan. Uiteindelijk heeft Ajax in eigen land net zo veel punten na 10 wedstrijden als vorig jaar toen er 0 basis spelers vertrokken en net zo veel ounten na 10 wedstrijden als in het eerste volledige jaar van ten Hag.

Ik had zelf niet voor Schreuder gekozen. Maar als je hem er dan toch neer zet moet je hem wel de tijd geven, zeker met een nieuw team. Als de verwachting was dat Ajax nadat ze het halve team hadden vervangen wel weer fluitend door de CL zou komen en met 2 vingers in de neus kampioen zo worden (dat werden ze vorig jaar trouwens ook niet), dan is dat toch ook niet reeel als je ziet wie er allemaal weg zijn.

Zoals ik zei die 6-1 kan niet, desnoods parkeer je on-ajax de bus maar zo ver mag je het nooit laten komen.
Daar buiten zijn de resultaten wel ongeveer wat je mag verwachten van een team in opbouw (uit verliezen bij AZ kan, een keer gelijkspelen tegen GAE ook, deden ze vorig jaar immers ook, en hetzelfde geld voor de uit nederlagen tegen Liverpool en Napoli).

21 oktober 2022 om 16:51

Het steeds opnieuw maken van dezelfde fouten kan je hem zeker wel aanrekenen. Ook alle aankopen blindelings gedaan door hem en zijn zaakwaarnemer terwijl je bij deze aankopen op Bergwijn na allemaal weet dat ze veel tijd nodig hebben. En Bergwijn was ook niet eens persè nodig als Tadic altijd moet spelen want beide het best op links.

21 oktober 2022 om 17:29

Welke aankopen dan? Alleen mogelijk Bassey (al zijn de journalisten het daar niet over eens) en Grillitsch (we gaan ons toch niet druk maken om een trainer die een transfervrije speler die hij nog ken mee neemt).

Bergwijn was niet nodig. Maar dat was hij onder Overmars ook al niet. Die kun je toch onmogelijk in de schoenen van Schreuder schuiven.

Hij doet zeker niet alles goed en er is nog genoeg aan te merken op het spel. En zeker die 6-1 was Ajax onwaardig.
Maar wat had je dan verwacht buiten die wedstrijd tegen Napoli? Dat Ajax na de leegloop van afgelopen zomer 30 punten uit 10 wedstrijden zou hebben en zich fluitend zou plaatsen voor de volgende ronde van de CL?

21 oktober 2022 om 23:55

Ajax verloor Nous, Martinez, Gravenberch, Haller en Antony. 5 onbetwiste basisspelers. Noem mij 1 andere transferwindow op waarin Ajax zoveel basisspelers verloor. Ik denk zelfs dat 4 nog niet eerder is voorgekomen, in de recente geschiedenis. En daarnaast moet Schreuder het doen met Pasveer en Blind, wellicht Tadic, die nog ouder en minder zijn dan voorheen.

Ik ben geen fan van de beste man, maar hij verdient wel wat begrip.

Een volwassen kerel waar ik veel cringy feelings bij krijg wanneer ik zijn interviews of persconferentie samenvattingen lees....

Of hij deze sociale druk aan kan? Ligt eraan hoe en wanneer de "woede uitbarstingen" zich manifesteren en wat er dan uit zijn mond komt.

Zelden zo'n clown bij ons aan het roer gezien zeg. Eerst de week ervoor aangeven dat kritiek hem niets doet om vervolgens een tirade te houden. Hij ervaart maar echt minimaal tegengas vanuit de media (onbegrijpelijk eigenlijk) en die paar mensen die wel kritisch zijn krijgen de volle laag van hem. Hij is totaal niet zelfkritisch. Hij stelt constant Kudus in de spits op, hij heeft een grote bek van 16/17 basisspelers maar wijkt nooit af van z'n basis 11, hij wisselt elke keer enorm laat als het al allemaal verloren is. Ik ben zo klaar met die vent. Hoop dat Vd Sar dit ook snel in gaat zien.

21 oktober 2022 om 15:57

Ik wilde bijna vragen of je met de eerste zin van de Sar bedoelde, maar zag in het vervolg dat het over Schreuder ging.

Vergeleken met afgelopen jaren verscheen van de Sar nu toch relatief snel voor de camera. Als Schreuder de afgelopen jaren gevolgd had dan had hij geweten dat van de Sar zelden op het juiste moment voor de camera komt.



Blijf het apart vinden dat men roept om het vertrek van een 'passant', maar niet de schuldige vinger naar de eigen organisatie van de club wijst.
Dit probleem moet je bij de wortels aanpakken en juist niet alleen het topje eraf trekken.
Los dat ik Schreuder ook niet als de grote verlosser van Ajax zie zie ik net zoveel heil in de ingeslagen richting/beleid dat vandaag de dag wordt gevoerd.
Het begint al met de aanstelling. Vervolgens met het verkopen van je spelers en dan ook nog de lachwekkende aankopen van spelers.
In het huidige beleid zie ik totaal geen toekomst

21 oktober 2022 om 20:00

Beleid is niet veranderd tov eerdere jaren alleen wordt het uitgevoerd door een andere trainer en TD. Gevoelsmatig hebben de heren die het TDschap op zich hebben genomen, teveel geluisterd naar de trainer (en zijn zaakwaarnemer ). KJ leert hiervan en Schreuder kan beter trainer worden van kaiserslautern ofzo

Nog 1 of 2 keer puntverlies en Alfredo Schreuder kan mooi een andere club zoeken. Ik blijf het een prima assistent trainer vinden maar als hoofdtrainer doet hij rare dingen. Graag een keer een buitenlander ipv altijd maar in hetzelfde kliekje te willen putten. Nederlandse trainers zijn geen winnaars.

Zucht. Onnavolgbare vent die Schreuder. Ja het is een nieuwe team en ja het heeft tijd nodig om daar weer automatismen in te krijgen. Niemand bij Ajax die dat niet begrijpt.

Wat ik Schreuder echter wel verwijt is dat ik nog geen enkele stijgende lijn in het voetbal van de selectie zie. Je bent inmiddels een maand of 4 onderweg en er is in mijn ogen nog geen verbetering zichtbaar, wellicht zelfs het tegenovergestelde. Dat je vervolgens ook nog 3 wedstrijden volledig kansloos bent in de champions league en dan zo zonder geloof en bluf voor de camera staat is voor mij echt de druppel geweest.

Schreuder hou alsjeblieft de eer aan jezelf zodat onze club stappen vooruit kan zetten in plaats van de afbouw die momenteel gaande is. Soms past het poppetje nou eenmaal niet op zijn plek.

Wie neemt de beste man nou in de maling?
Niet de supporters iig dus waarschijnlijk gewoon zichzelf.
Zet gewoon een logische opstelling neer dat scheelt al een hoop

Dit is wel heel tragisch: hmm.. laat ik morgen op de persconferentie een woede uitbarsting krijgen, dan kan ik mijn standpunt duidelijk maken en weten ze gelijk dat ik een harde ben.
Dat zal ze leren!

En erger nog... na die tijd vertellen dat je t plant



''Ik heb het wel met éã©n iemand besproken, maar dat houd ik voor mezelf''. Ik vermoed iemand bij de Telegraaf...

Schreuder wil volgens mij (gelukkig) zelf de kerst niet halen in dienst van Ajax. Anders kan ik deze capriolen (act opvoeren/ een publieke sneer geven aan VD Sar) niet verklaren!

Een woede-uitbarsting inplannen. Man man man.

Tijd voor een functie elders voor Schreuder. Heeft niks te zoeken bij Ajax, veel te hoog gegrepen. Stuttgart kom aub terug!

Volgens mij gaat het de Ajax supporters vooral om het feit dat hij de verantwoordelijkheid niet pakt. Ik ben een voetballiefhebber en heb geen voorkeur een club, maar als je gewoon kritisch kijkt naar hoe hij zichzelf en de club vertegenwoordigd, dan is dat onder de maat.
Altijd dat huilen en zich nu weer verschuild achter de woorden van Vd Sar is natuurlijk niet heel sterk. Eigenlijk, “en dat is het laatste wat je moet willen als coach met enig zelfrespect” dat je vandaag gered moet worden door het bestuur en vervolgens een grote broek aanmeet.
Ik denk dat ie beter kan gaan wieberen.
Ook ik heb hier last van als niet Ajax supporter. Mijn avondje mooi cl voetbal is mij door de neus geboord door mister incompetent.

Iedere week kun je hem minder serieus nemen, keuzes qua tactiek en opstelling zijn drama maar de persconferenties... Krijg oprecht het idee dat ik naar iemand zit te kijken die niet helemaal 100% is in z'n bovenkamer.

Dit is toch niet het Ajax wat we kennen zeg. Ambitieloos, mensen niet op 1 lijn, een assistent trainertje dat spelers niet kan managen, huilen omdat je een nieuw team hebt etc. Sheesh! 🤦

Volgens mij gaat het de Ajax supporters vooral om het feit dat hij de verantwoordelijkheid niet pakt. Ik ben een voetballiefhebber en heb geen voorkeur een club, maar als je gewoon kritisch kijkt naar hoe hij zichzelf en de club vertegenwoordigd, dan is dat onder de maat.
Altijd dat huilen en zich nu weer verschuild achter de woorden van Vd Sar is natuurlijk niet heel sterk. Eigenlijk, “en dat is het laatste wat je moet willen als coach met enig zelfrespect” dat je vandaag gered moet worden door het bestuur en je vervolgens een grote broek aanmeet.
Ik denk dat ie beter kan gaan wieberen.
Ook ik heb hier last van als niet Ajax supporter. Mijn avondje mooi cl voetbal is mij door de neus geboord door mister incompetent.

Het kan aan mij liggen, maar is er ooit een trainer geweest die bij Ajax in dienst was en die openlijk het bestuur en de directeur bekritiseerd? Ik hoop dat hetzelfde bestuur en directeur vandaag nog opzoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer. Geef hem maar de tijd tot de winterstop en dan moeten we maar hopen dat we nog mee kunnen doen om de eerste 2 plekken om dat CL geld veilig te stellen. Ik heb ook geen idee wie hem moet vervangen, maar desnoods maken we het seizoen af met Reiziger.

Heerlijke comedy dit…. 😊 Dachten we dat Schmidt en de media wat was, maar dit slaat werkelijk alles…. Popcorn en pils en je kunt je er prima mee vermaken

Ik adviseer 99,9% hier om even de beelden te bekijken en goed te luisteren (begrijpend luisteren). Hij zegt namelijk helemaal niets vreemds en beantwoorde netjes alle vragen op een goede manier. De titel hier is helemaal fout van hij bekritiseerd vd dar helemaal. kritisch zijn staat namelijk niet gelijk aan iemand bekritiseren. Ach ja, onderbuikgevoelens. Grote kans dat dit dezelfde mensen zijn die ten hag om zijn accent weg wilde hebben.

wat een drama weer oeii oeiii oieeee .rot toch op man,je doet t gewoon KUT

21 oktober 2022 om 17:39

Wie? Schreuder VD Sar of beide?

Tekenend voor Schreuder dit. Al 10 jaar drama. Bij Twente was het al niet om aan te zien en jaren na dato is hij geen steek veranderd. Wat had hij gewild dan? Dat Van De Sar een dag na zijn aanstelling verkondigd dat men de verwachtingen moet temperen? Dat past toch niet bij Ajax, daar moet gewoon altijd een toptrainer staan. Of in ieder geval een trainer met een bepaalde filosofie. En dan nu verkondigen dat die uitbarsting gepland was. Echt, soms kan je zulke dingen beter niet zeggen. Nu ben je misschien geen 'softie' meer, maar nogsteeds een pannekoek.

Hij heeft het 1 persoon laten weten dat die een uitbarsting zou krijgen. Driessen wist er van dus ? 🤣 Zou wel verduidelijken waarom Valentijn er zo rustig op reageert. Een heel toneelstukje

Zelden heeft Ajax een trainer gehad waar ik als ajacied zo weinig vertrouwen in heb.. Het voetbal vind ik afzien.. Tactisch slecht (zijn tactiek "meer door het midden voetballen" is gewoon olie dom), poppetjes op de verkeerde plek en bizar slechte wissels... Dat in combinatie met zijn wijsneusgedrag maakt deze man echt een irritatiefactor voor mij...

Ofwel ajax gebruikt hetzelfde excuus waar andere clubs jaarlijks mee dealen... maar dan wel met 140 miljoen meer. En dan nog zulk zwak spel op de mat leggen. Nee niks Sar en schreuder. Voor de investeringen, de beurs, en de naam mag en moet je meer verwachten. Dat gebagataliseer of underdog gedrag willen oproepen. Intens triest.

Tja hoe harder je moet roepen dat je iets niet bent...

Als jou leidinggevende persoonlijk naar je toekomt om het vertrouwen in jou plan en het team uit te spreken dan moet de media je toch niet zo kunnen breken. Sta sterk in je schoenen en laat het van je afglijden.

Ik heb uiteraard nooit een baan gehad met deze druk en publieke aandacht maar dit komt voor mij over als een zwaktebod. Hij laat nu aan de wereld weten dat dit allemaal teveel voor hem is.

Niet eerder heb ik me zo geschaamd voor een trainer van Ajax. Nu weet ik hoe een PSV’er zich heeft gevoeld bij Roger Smith of een Feyenoorder bij Japie Stam of een Vitesse supporter bij Ad de Mos. Beter laten ze deze man gaan en zoeken we een nieuwe trainer tijdens het WK. Peter Bosz is vrij, ook al wint hij geen prijzen, hij laat ons wel beter spelen en geeft de jeugd de kans ipv spelers te halen die niks toevoegen (Ocampos, Grilitsch , Bassey). Wellicht wordt Bassey nog wat, maar voor 20mln moet het wat zijn en dat is het nog lang niet.



Deze man heeft zijn dochter op jonge leeftijd verloren aan een hersentumor - als je daar relatief goed doorheen komt ben je geen softie. ik denk dat hij echt wel wat meer relativeringsvermogen heeft en derhalve dat hij zijn woede echt wel kan controleren en/of aanwenden als dat nodig is: en ik denk dat hij daarop doelt. Geen haar op mijn hoofd (want Schreuder heeft ze niet) die denkt dat hij hier echt wakker van ligt - hij weet zelf als geen ander dat er veel belangrijkere zaken zijn in de wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren