Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alderweireld krijgt transfer: vier jaar Atlético Madrid

Laatste update:
/

De kogel is door de kerk: Toby Alderweireld mag zich definitief speler van Atlético Madrid noemen. De Spaanse club maakt via de officiële kanalen bekend dat men overeenstemming heeft bereikt met Ajax over de overgang van de 24-jarige verdediger. Met de transfer van de Belgisch international is een bedrag van naar verluidt zeven miljoen euro gemoeid. In het Vicente Calderón tekende Alderweireld, die zaterdag zonder problemen een medische keuring doorstond, een contract tot medio 2017. De Primera División-club heeft ook Josuha Guilavogui van Saint-Étienne voor twaalf miljoen euro binnen.

Alderweireld, die een contract tot medio 2014 had, werd maandenlang met een zomerse transfer in verband gebracht, maar de belangstelling voor de Belg kwam uiteindelijk maar langzaam op gang. Norwich City werd concreet, maar de verdediger wilde liever wachten op een andere club. De interesse van Bayer Leverkusen uit Duitsland was volgens zaakwaarnemer Sören Lerby wederzijds, maar de Bundesliga-club kon het uiteindelijk met Ajax niet eens worden over de transfersom.

/

Clubs als Spartak Moskou en Zenit Sint-Petersburg werden continu aan Alderweireld gelinkt, maar de interesse werd nimmer concreet. In de laatste tien dagen van deze maand kwam de belangstelling voor de verdediger op gang. Een eerste bod van Atlético van 4,5 miljoen euro werd door Ajax van tafel geveegd, terwijl Liverpool na een initieel bod van 5,5 miljoen euro niets meer van zich liet horen. Tussendoor viel ook de naam van Arsenal, maar Arsène Wenger gaf de vermeende interesse niet openlijk toe.

Na de Champions League-loting in Monaco namen Atlético en Ajax wederom aan de onderhandelingstafel plaats en bleek dat Atlético bereid was om aan de vraagprijs van de Amsterdammers te voldoen. Dit kwam mede omdat de verkoop van Martin Demichelis, deze zomer gratis overgekomen van Málaga, aan Manchester City hoger uitviel dan men aanvankelijk ingeschat had. Het is de bedoeling dat Alderweireld in het Vicente Calderón een centraal verdedigingsduo met de Uruguayaan Diego Godín gaat vormen.

Alderweireld maakte medio 2004 de overstap van de jeugdopleiding van het toenmalige Germinal Beerschot naar die van Ajax. Drie jaar later tekende hij zijn eerste professionele contract, om pas in januari 2009 in het hoogste keurkorps zijn debuut te maken. Vanaf het seizoen 2009/10 was Alderweireld een onbetwiste basiskracht bij Ajax en groeide hij ook uit tot Belgisch international. Bij Atlético treedt hij in de voetsporen van John Heitinga, die medio 2008 voor tien miljoen euro van Ajax naar Atlético Madrid ging. Na een seizoen waarin hij veelal rechtsback was vertrok hij naar Everton.

Atlético Madrid is een mooie club voor Toby Alderweireld

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
2 september 2013 om 21:28

het vertrek van alderweireld valt redelijk goed op te vangen met denswil en moisander tot dat van der hoorn er volledig klaar voor is. alderweireld is nooit de echte topper geweest zoals vertonghen of vermaelen. het gemuteerde ajax zal natuurlijk wat puntjes in het begin laten liggen tot dat siem de jong weer terug is maar als het team beter op elkaar ingespeeld is, zullen ze in de eredivisie nagenoeg onverslaanbaar zijn.

Ik gun hem het beste in Spanje!

Zo, weer wat centjes binnen. Nu maar hopen op de ontwikkeling van van Der Hoorn en Denswil.

2 september 2013 om 21:25

En Veltman!

2 september 2013 om 21:29

veltman moet eerst een jaar flink de sportschool in voordat hij fysiek in orde is als een centrale verdediger.

2 september 2013 om 23:20

Zeker, maar qua talent schat ik hem het hoogste in van alle andere verdedigers

2 september 2013 om 21:29

Met de huidige spaarrente koop je daar aan het einde van het seizoen toch een gevulde koek voor de hele selectie voor! Wat heb je nou aan centjes als je er niets mee doet... Kapitaal hoort op het veld, niet op de spaarrekening. Zeker niet als je CL moet spelen tegen clubs als Barcelona en Milan.

2 september 2013 om 21:35

En dat 'kapitaal' begint vanaf nu bij de eigen jeugd. Dat is wel het duidelijke signaal hè. We zullen die 'koek' toch maar moeten slikken.

2 september 2013 om 22:59

@suc6magnet: Dat is nu een valnet creëren zodat je in de slechte tijden ook nog kan overleven en niet nu het goed gaat alles erdoorheen smijten en straks wanneer het tegenzit in de problemen komt. Het is mooi dat Ajax een beleid ingezet heeft en zich daar ook aan houdt ongeacht wat de meningen zijn.

Laten we zien wat ze ervan maken want ik denk dat er echt nog verschuivingen in het team gaan plaatsvinden. De laatste jaren heeft Frank toch wel met zijn staf bewezen de klappen op te kunnen vangen.

En Barca en Milan zijn gewoon een stap tever voor Ajax ze moeten zich gewoon vol focussen op Celtic die moet je pakken en gewoon naar de EL gaan daar heb je meer te zoeken.

3 september 2013 om 01:33

Goh.. Uri Coronel hier achter het toetsenbord? Waar heb ik dat verrekte zinnetje toch vaker gehoord.. meestal stoot een ezel zich geen tweede keer..

Wat wil je doen voor dat geld? Al zouden we 40 miljoen voor Ozil willen geven, hij komt echt niet hoor. Die spelers moet je zelf opleiden, zoals Eriksen en Alderweirld ook zijn opgeleid.

2 september 2013 om 21:48

Wat heb je eraan als je toch geen cent uitgeeft? kan je doorsparen tot 1 miljard maar je blijft een europese middenmotor.

2 september 2013 om 22:26

Je kan ook blijven uitgeven waardoor je na een aantal jaar bij de gemeente moet aankloppen of ze misschien grond willen kopen.

Het beleid is prima en gebaseerd om over 2 tot 3 jaar de vruchten te plukken.
Reken er maar op dat dit is ingecalculeerd.

2 september 2013 om 22:36

Welke vruchten dan? als je toch niets uitgeeft? je plukt nu toch al de vruchten financieel gezien, alleen sportief gezien daalt het niveau aanzienlijk.

2 september 2013 om 22:40

Wat denk je van al die talenten die zijn aangetrokken?
Die gastjes komen eraan en moeten de aorta van Ajax gaan worden.
Straks als een basisspeler vertrekt moet een jeugdspeler moeiteloos ingepast kunnen worden.
Dit heeft Ajax altijd gedaan totdat die goorlap van een Jaakke kwam en alles omgooide.

3 september 2013 om 01:34

@psv

beetje voorbarig, vind je ook niet? Misschien wordt ajax dit seizoen wel beter en verdienen ze meer geld.

Hij heeft maar 2 concurrenten voor zich maar A.madrid legt er geen 10 miljoen neer voor een wissel.
Daar hebben zij het echt te moeilijk voor het wordt hij en Godin/miranda.

Succes, een prachtige club

2 september 2013 om 23:22

Zeker, met Bilbao, Villareal en Sociedad.

2 september 2013 om 23:26

Klopt helemaal!

Gefeliciteerd met deze transfer Toby, het is je gegund.
Het zal alleen een bijzonder zwaar jaar worden voor Ajax...

2 september 2013 om 21:35

Als ze dit jaar ook kampioen worden verdienen ze alle respect.

2 september 2013 om 21:38

Dat zeker weten
Maar het seizoen is nog lang, en dat is misschien maar goed ook voor dit Ajax!

2 september 2013 om 21:43

Ze hebben al meerdere keren een grote achterstand goed gemaakt, dus waarom niet nog een keer?

3 september 2013 om 01:36

grote achterstand? 2 punten op psv en 5 op Zwolle.. Ajax heeft al 3 zware uitwedstrijden gehad en de klassier.. we staan er uitstekend voor..

3 september 2013 om 09:42

Het zou natuurlijk mooi zijn als ze weer kampioen kunnen worden, maar het houdt natuurlijk een keer op hè...

Succes in Madrid. Het is je gegund!

Is voor alle partijen het beste. Ajax heeft al vervangers in huis en vdhoorn is ook niet voor niets gehaald. Als hij zich in de basis knokt en het goed doet dan zit er wellicht nog een stap in.

Mooie transfer voor Toby. Zet hem op, jongen! Ik weet zeker dat je het aan kunt!

Hoppa weer een paar centjes voor de spaarvarken van Marc!

Natuurlijk wel een toptransfer voor die jonge!

Bedankt Toby! En goodluck!

Wow, 7 miljoen voor een 1 jarig contract bij een verdediger! Hulde voor de onderhandelaars van ajax.
Zal ajax dan nu wat geld gaan uitgeven of zal het nog meer geld in de kas stoppen? Een CAM of een vleugelspeler lijkt mij toch niet verkeerd voor ajax.

2 september 2013 om 21:32

volgens overmars is ajax uit gewinkeld, vervanger voor eriksen is er al in de vorm van duarte en de vervanger van alderweireld is van der hoorn (die eerst nog echt klaar gestoomd moet worden) ze wilde nog een vleugel speler halen in de vorm van elia of john maar alle twee waren ze onhaalbaar, en voor de rest gaat ajax niet veel uitgeven om een speler te halen die toch alleen zou spelen tot dat fischer en bojan in vorm zijn.

2 september 2013 om 22:32

Ze stoppen dat geld in een potje om weer nieuwe talenten aan te schaffen, in de hoop dat er een paar doorbreken en het geïnvesteerde geld weer terug komt en ze een tijdje gebruik kunnen maken van de talenten. Het niveau van de Nederlandse competitie gaat hier niet door omhoog, Clubs betalen nou eenmaal minder voor spelers uit de Eredivisie. Nederlandse competitie blijft gewoon achter lopen op de rest van Europa op deze manier.

Het allerbeste Toby in Madrid! Mooie stap voor deze sympathieke gozer, goede verdediger met body en een goede voetballende actie.

Overigens; alle 'echte' Ajax supporters die hier hun eigen club in zitten te steken en ze nu al afschrijven voor alles waar Ajax aan meedoet; zoek lekker een andere club om te supporteren, VVV Venlo ofzo.. Ajax moet de komende weken gaan zoeken naar de beste samenstelling, en straks met Siem en Duarte kan Ajax weer een goede ploeg opstellen aangevuld met wat talenten. En wat dan nog als ze geen kampioen worden? 3 jaar op rij is een fantastische prestatie + al het geld van de CL en de transfers is enorm belangrijk voor Ajax. Het blijft letterlijk een 'bedrijf', dat spelers koopt, verder opleidt en doorverkoopt voor een goed bedrag. Ik sta volledig achter alle beslissingen van Overmars en Co. en zal mijn ploeg het hele jaar door steunen!

2 september 2013 om 21:33

Dus supporters met kritiek zijn nepsupporters? Onzin zeg, laat de mensen gewoon even teleurgesteld zijn.

2 september 2013 om 21:38

Ik raad je aan om even verschillende topics door te nemen die met Ajax & mogelijke transfers te maken hebben. Je schaamt je dood voor sommige domme reacties die mensen met een Ajax logo op hun plaatje net als jou neerzetten. Ik ben ook teleurgesteld, maar ik ga niet roepen dat Ajax nu kampioen van het rechterrijtje wordt o.i.d.

2 september 2013 om 21:44

Ja, sommige mensen zijn erg gefrustreerd en geen enkele echte Ajacied zal zeggen dat Ajax nu in het rechterrijtje thuishoort. Ik kan wel begrijpen dat sommige mensen echt teleurgesteld zijn. Er is gewoon weinig echte vooruitgang te zien bij Ajax nu. Na drie jaar kampioen willen de 'fans' nu misschien eens een echt dominant Ajax gaan zien. Na 3 jaar kampioen op rij met vaak toch wat pijn en moeite. Dit zit er helaas toch echt niet in en dat is een bittere pil.

Mooie club voor Toby: één van de leukste clubs in Spanje, mooie sfeer in stadion en goede teamgenoten. Ik denk alleen niet dat hij direct in de basis zal staan. De verdediging van Atletico is op dit moment zeer hecht met Juanfran - Godin - Miranda - Filipe. Ze krijgen zeer weinig tegendoelpunten en geven ook amper kansen weg. Ik ga er daarom vanuit dat Alderweireld niet meteen in de basis zal starten. Echter, Atletico zal veel wedstrijden gaan spelen in de competitie, beker en Champions League, dus er zullen genoeg speelmogelijkheden zijn voor hem. Het is hem in ieder geval gegund.

Verdedigend vrij matig, aanvallend vrij goed. Hij zal perfect in Spanje passen. Lijkt me ook vrij makkelijk op te vangen voor Ajax met Vd Hoorn, Veltman en Denswil.

2 september 2013 om 21:38

Vind het jammer, maar ben blij voor Alderweireld. Heeft veel voor Ajax gedaan, dus het is hem gegund. Elk jaar vertrekken er bepalende spelers en elk jaar is er hetzelfde gedoe dat ze nooit kampioen worden met wat er over blijft. Afgelopen 3x viel het mee, misschien nu ook. En anders is het niet erg om 1x geen kampioen te worden. We zullen zien.

Mooie transfer voor hem, wens hem veel succes. Ik zie hem zichzelf op termijn daar wel in de basis spelen.

Succes Toby.
Hoop dat Ajax met Denswil de opvolger heeft. Ik heb het idee ook dat Frank de Boer niks in van der Hoorn ziet. Ik vond het bij Utrecht een goede speler maar voor Ajax weet ik het niet.

2 september 2013 om 21:39

Zonder Toby zal van der Hoorn echt wel genoeg speeltijd krijgen hoor. Ik vond Toby een aardige speler, maar ben niet direct rouwig om zijn vertrek. Heeft absoluut niet de klasse die Vertonghen wel had en heeft.

Succes bij Atleti Toby! Hopenlijk zal ik nog van je genieten in de Lbbva.

Jammer dat ie vertrokken is, hij was toch een sterkhouder bij Ajax. 7M vind ik persoonlijk weer een koopje. Als onze beste CV 7M kost met een 1 jarig contract dan zegt dat veel over ons niveau.

Die jongen heeft geluk dat hij zo'n club gevonden heeft, ik moet nog zien of hij het daar waar kan maken. Ik denk het eerlijk gezegd niet.

Hij heeft een paar aardige periodes gehad. De tweede seizoenshelft 2011/12 naast een ongenaakbare Vertonghen. De 2e seizoenshelft 2012/13 in een elftal dat heel goed draaide en toen hij echt scherp was om een transfer af te dwingen en de nieuwe defensieleider te zijn.

Zodra er iets van scherpte ontbrak werd hij aan alle kanten voorbijgelopen of aan de kant gezet door sterkere spitsen. Hij mist kracht, snelheid, meedogenloosheid.

Prima dat je zo'n jongen verkoopt voor 7 miljoen als hij nog maar 10 maanden vast ligt. Van der Hoorn en Denswil zijn 20 jaar en moet zijn niveau zeker gaan halen. Denswil is opbouwend en qua trap net zo goed, van der Hoorn is in ieder geval groter en sterker. Of hij qua opbouw van het Ajaxniveau kan worden moet nog blijken.

Dat het team zo labiel oogt komt vooral doordat we de Jong met zijn leiderschap, drukzetten, loopacties en aansluiting naar voren missen.

De grote aderlating van dit seizoen is Eriksen. Door zijn vertrek wordt Ajax minder, vooral in Europa. Voor alle partijen had het beter geweest om volgend jaar te gaan, maarja het is niet anders. Hij is nou eenmaal te goed voor deze competitie en de Spurs was een mooie kans voor hem om de volgende stap te maken.

Mooie transfer voor een echte Ajacied. Sinds 2009 genoten van hem. Onbegrijpelijk dat Jol toen Ooijer verkoos boven hem begin 2010. Krankzinnig gewoon. Gelukkig eind 2010 onder Frank gewoon direct weer basisspeler en zich echt ontwikkelt tot een geweldige verdediger. Drie titels als resultaat voor deze jongen.

Wow, 7 miljoen voor een 1 jarig contract bij een verdediger! Hulde voor de onderhandelaars van ajax.
Zal ajax dan nu wat geld gaan uitgeven of zal het nog meer geld in de kas stoppen? Een CAM of een vleugelspeler lijkt mij toch niet verkeerd voor ajax.

Gaat je goed toby, suc6 in spanje. Ff tussen door, word die transfermarkt deadline op tv uitgezonden ofzo want dat was vorig jaar wel

In het artikel staat dat hij een duo mort gaan vormen met godin. Dat zou betekenen dat miranda op bank moet gaan zitten? Lijkt me sterk.

Hij is gewoon gekocht voor de bank, als vervanger van demichelis. Met de opbrengst van demichelis die transfervrij overkwam van malaga.

Arda Turan nieuwe teamgenoot erbij.

Mooie transfer voor Alderweireld bij een prachtige club als Atletico.
Good luck!

Ik denk dat de titelambities van Ajax een serieuze knauw hebben gekregen na het vertrek van Eriksen en Alderweireld. Duarte is een leuke speler, maar Eriksen doen vergeten zal heel lastig worden, in ieder geval dit seizoen en Denswil en Veltman kunnen op den duur Alderweireld kunnen vervangen, maar dit seizoen komt het waarschijnlijk nog te vroeg.

Maar aan de andere kant, de concurrentie bakt er ook niet veel van. Er zijn dit seizoen zoveel Eredivisie smaakmakers vertrokken, het kwaliteit is drastisch omlaag gegaan.

Vraag me altijd af wat je in Spanje te zoeken hebt tenzij je bij Real of Barca speelt. Wanneer je niet bij een van deze ploegen speelt weet je al bij voorbaat zeker dat je niet voor de titel zal spelen. Hooguit een 3e plek en daarvoor zijn veel ploegen die in aanmerking komen

Mooie transfer, zelfde stap die Heitinga ooit maakte. Denk ook dat Toby net als Johnny nog wel in Engeland terecht zal komen.

Prachtige club met een prachtig stadion en in een mooie competitie, hopen dat ie aan spelen toe komt. Atletico doet het nu onder Simeone weer prima maar uiteraard weet je dat je altijd achter Barca en Real zult eindigen. Maar als 3e speel je ook CL en afgelopen jaar wisten ze ook al de beker te winnen, dus genoeg prijzen te pakken en eer te behalen. Blijft jammer voor Ajax maar iedereen weet stiekem wel dat het eraan zat te komen

Wat gaat hij daar verdienen? Heb gelezen dat hij 3 miljoen netto salaris eist, maar kan me niet voorstellen dat Madrid dit gaat betalen?

Mooie stap voor Guilavogui!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren