Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Akkoord tussen Manchester United en Thiago: contract tot medio 2018'

Laatste update:
/

Waar rook is, is vuur: Manchester United heeft volgens Engelse en Spaanse media overeenstemming bereikt over een contract voor vijf jaar. De middenvelder van Barcelona, 22 jaar, wordt al enkele weken met een transfer in verband gebracht. De Braziliaanse Spanjaard zou zijn fiat hebben gegeven aan een contract op Old Trafford, met als tegenprestatie bijna zes miljoen euro op jaarbasis.

Manchester United zou inmiddels contact hebben opgenomen met Barcelona, dat een transfer ten zeerste zou betreuren. De verwachting is dat een officiële mededeling nog enkele dagen op zich laat wachten, ook al is Thiago voor een contractueel bedrag van 18 miljoen euro los te weken. Vanaf 1 augustus wordt de transferclausule in het contract van de middenvelder naar liefst 90 miljoen euro verhoogd.

Thiago was op het EK Onder-21 een van de uitblinkers van Jong Spanje, maar heeft bij Barcelona geen basisplaats. De aanwezigheid van Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas en Xavi staat een definitieve doorbraak in de weg en Thiago wil volgend jaar per se naar het WK in Brazilië. De middenvelder is de zoon van Mazinho, die zelf jarenlang in Spanje speelde en in 1994 het WK op zijn naam schreef.

Doet Thiago Alcántara er goed aan om te vertrekken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Domdomdom van barca deze jongen kan nog weleens uitgroeien tot een van de beste middenvelders van de wereld.

21 juni 2013 om 08:47

Dat is toch ineens snel gegaan dan, had De Gea toch gelijk. Goede speler overigens, lekker nu ophalen voor max. 18 mln. voordat je na 1 augustus richting de €90 mln. zit. Ik zie voor Thiagio nog vrij weinig perspectief op een basisplaats bij Barcelona op de korte termijn.

21 juni 2013 om 10:23

deze blunder mag rosell het zich zelf aanrekenen. door het aanstellen van tito, of het aanblijven ervan.

de coach is een imbeciel, en zou direct vervangen moeten worden. als je als coach een gesprek hebt met zon jongen, dan stel je hem toch gerust. ook hoe vorig jaar verliep ben ik absoluut niet blij mee, thiago had veel meer moeten voetballen. zelfs onder pep speelde hij meer.

21 juni 2013 om 16:10

Ik had dit ook nooit zien gebeuren onder Pep, maar ik ga er niet over klagen!

18 miljoen is vandaag de dag geen geld voor zo'n super talent. We missen een goeie centrale middenvelder. Hoop dat hij niet in de plaats van Rooney komt én ik hoop nog steeds dat Fellaini erbij komt. Dan kan je roteren naar het type wedstrijd met Thiago, Fellaini, Carrick en desnoods Cleverly. 6 miljoen per jaar is wel een pak geld. 115 per week, denk dat enkel Rvp, Rooney en Ferdinand zoveel verdienen.

21 juni 2013 om 09:06

ik heb hem dit ek pas goed zien spelen. in de wedstrijden van barca waar hij inviel, was het altijd net niet.

maar als hij dezelfde rol krijgt als op het EK, is het een aanwinst.

21 juni 2013 om 09:31

Idd best dom.

Thiago kan in mijn ogen makkelijk als vleugelspeler uit de voeten. Maar Barça kiest er voor om 50 miljoen neer te leggen voor een Leeftijdgenoot die overigens een aflopend contract had.

Ondanks dat ik een Barça hart heb, kan ik als voetballiefhebber mijn geluk niet op

Thiago is een Perfecte vervanger voor Rooney!!!

21 juni 2013 om 10:32

Thiago als vleugelspeler? Ik denk dat je je vergist met Isco want die kan zowel op het middenveld als op de vleugels uit de voeten.

Thiago is een soort Xavi met meer aanvallende impulsen, hij komt het beste tot zijn recht als spelverdeler maar kan ook in een meer aanvallende rol op het middenveld spelen. Bij United zie ik hem eerlijk gezegd niet op de plek van Rooney spelen maar naast Carrick als vervanger van Scholes.

21 juni 2013 om 10:56

Wat younesjack zegt. Het is gewoon een centrale middenvelder die eventueel ook achter de spitsen kan spelen. Maar dit kan een type Xavi worden en dat is exact wat er bij United ontbreekt. Heerlijke aankoop! Hiervan heb je toch meer zekerheid dat hij het goed gaat doen dan bij Eriksen bijvoorbeeld. Op dit moment. Volgend jaar kan alles anders zijn.

21 juni 2013 om 11:40

Wanneer gaan mensen is snappen dat ze in brazilie geen bosman arrest hebben

21 juni 2013 om 18:41

En dat kan niet in Manchester ? Waar hij waarschijnlijk wel gaat spelen!

Leuk voor Manu. Was juist een soort middenvelder dat ontbrak bij hen. Het belooft weeral een interessant PL seizoen te worden =D

21 juni 2013 om 12:48

Inderdaad! Chelsea gaat sowieso nog een top spits aantrekken, Higuain zo goed als zeker naar Arsenal, Isco en Navas naar City en nu dus Thiago waarschijnlijk naar United waarvan ik verwacht dat er nog meer topspelers aangetrokken zullen worden.

Als ik Moyes was zou ik zo spelen.
En Rooney moet gewoon verkocht worden. Heeft ons vaak genoeg te kakken gezet en zijn prestaties op het veld wegen niet op tegen zijn absurde salaris als je het mij vraagt.

Nani en Valencia hebben beide geen lekker seizoen achter de rug, maar ik denk dat ze de kwaliteiten hebben om terug te komen op hun oude top niveau. Zaha, Young en Welbeck zou je dna nog als back up kunnen gebruiken voor de vleugels.

De Gea
Rafael
Jones
Vidic
Evra
Valencia
Carrick
Thiago
Nani
Kagawa
Van Persie
21 juni 2013 om 13:43

Ik zou nog een verdediger en 3 middenvelders halen als ik Moyes was.

21 juni 2013 om 14:31

Helemaal mee eens. En misschien nog 4 aanvallers en 8 keepers. Wat moet je met nog 3 middenvelders? En aan wie zat je dan te denken? United heeft nu al Kagawa, Carrick, Fletcher, Anderson, Nani, Zaha, Cleverly, Valencia, Januazai en dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een paar. United heeft al genoeg middenvelders. Alleen als Anderson en Nani verkocht worden zullen we meer mensen nodig hebben. In de verdediging hebben we nu alleen geen back up voor Rafael (buiten die aankoop (talent) van eerder deze week). Jones en Smalling zijn echt beesten, met daarachter nog Evans. In de spits hebben we V Persie, Rooney, Hernandez en Welbeck.

De selectie van United is misschien niet compleet genoeg, maar wel (te) groot. Aan meer aankopen zonder verkopen hebben we helemaal niets.

21 juni 2013 om 14:39

Nani zie ik eerlijk gezegd niet blijven. Hij is niet zo'n makkelijke jongen en ik heb het gevoel dat hij zich misschien te goed gaat voelen om zich te bewijzen. Hij heeft ook een zaakwaarnemer die hem bij een goede club kan stallen, de zaakwaarnemer van Falcao, Valdes, Rodriguez, Mourinho, Pepe, Moutinho en nog een paar.
Ik zie hem zeker vertrekken. Blijven gaat hij zeker niet doen.

Goed voor Thiago, blunder van Barca deze jongen dit seizoen niet meer kansen te gunnen.

Succes Thiago!!

21 juni 2013 om 09:05

hij speelde bij barca lang niet zo goed als op het EK hoor. Als dat wel had gedaan had hij al een basisplaats gehad.

bij barca viel hij op door foute passes, rare beslissingen, maar nooit constant geweest.

nu, tijdens dit EK, zag ik hoe goed hij echt was/is. Iemand zei al op het forum, dat de aanwezigheid van Xavi en Iniesta zijn kwaliteiten camoufleerde. daardoor ging hij geforceerd voetballen. Dit ek was hij wel in zijn element.

21 juni 2013 om 09:31

Freddy4

Ik vind het niet zo gek als je amper speeltijd krijgt. Jonge jongens met zoveel talent moet je minimaal 3 maanden laten staan om ze wedstrijdritme te geven en in te passen in het team. Maar met stomme invalbeurten en 3 basisplaatsen of weet k wat is lang niet genoeg..

Natuurlijk moet je bewijzen dat je het verdient maar als je ziet dat zelfs Fabregas wordt geslachtofferd voor Iniesta (begrijpelijk maar waarom wil je hem dan zo graag?) dan zat dit er natuurlijk allang aan te komen.

21 juni 2013 om 09:53

36 wedstrijden voor Barca vorig seizoen in totaal waarvan 15 basisplaatsen in de Liga. Kansen genoeg voor Thiago dus. Zoals Freddy4 al aangeeft heeft ie echter niet altijd goed gespeeld en werd het zelfs met de wedstrijd minder. Thiago heeft de uitstraling dat ie denkt er al wel te zijn. Speelt eigenlijk al 3 jaar op hetzelfde niveau zonder beter te worden.

Als ie de lijn van het EK kan doorzetten zou dat mooi zijn maar zo'n toernooi is slechts een momentopname tegen leeftijdgenoten. Daar is ie nog steeds een van de beste van maar dat is ie al jaren.

21 juni 2013 om 09:53

Ik wil niet veel zeggen hoor maar xavi was behoorlijk vaak gebleseerd dit seizoen en Cesc heeft echt een ermbarmelijke periode gekend dit seizoen..

Je hoort mij niet zeggen dat hij een basisplaats verdiende, maar wat meer kansen was wel wat logischer geweest. En zoals Zola# ook zegt, ritme speelt ook een rol.

21 juni 2013 om 10:01

Wisconsin

Ben geen trouwe Barca volger oid.. Als het kan pak ik die wedstrijd mee maar altijd kijken doe ik niet maar 36 wedstrijd klinkt opzich veel, als dan 15 basisplaatsen was, is dat echt niet goed genoeg voor een jonge Thiago waarbij spelen belangrijkste is.

Thiago had altijd al moeten spelen, heel leuk 15 basisplaatsen maar hoeveel periodes zitten daar tussen? Want binnen een jaar 15 basisplaatsen is echt veel te weinig voor die jongen.

Maar goed zoals ik al zeg ben geen trouwe fan maar zeker weten dat wanneer hij bij Chelsea/united/arsenal/real/valencia/spurs/liverpo... gewoon alles had gespeeld (los van rust momenten) dan was hij al veel verder geweest..

Zijn speelstijl doet me aan Zizou denken, zijn flair aan Ronaldinho en zijn inzicht aan die van Iniesta.

21 juni 2013 om 10:02

juist, ik heb dit seizoen alle wedstrijden van barca gezien en hij speelde echt 60% Minder dan dat ik hem deze week heb zien spelen. Deze week speelde hij echt goed.

21 juni 2013 om 10:58

Mee eens, Thiago heeft genoeg kansen gehad. Heeft zijn talent meerdere malen laten zien, maar heeft dat ook te vaak afgewisseld met zeer matige optredens.
Bovendien moet Thiago niet vergeten dat Xavi ook helemaal niet zoveel speeltijd kreeg toen hij net doorbrak. Ik denk dat als je die twee vergelijkt, Thiago veel meer kansen krijgt.

Dit zou me geweldig zijn voor Man U. Precies wat ze nodig hebben met het vertrek van Scholes, creativiteit.

Dit zou ook heel goed voor van Persie uit kunnen pakken. Ik zie deze jongen makkelijk het niveau halen van fabregas en misschien zelfs wel Iniesta halen.

En laten we eerlijk zijn zie deze jongen liever iedere week spelen. Dan iedere week op de bank bij Barca.

21 juni 2013 om 14:30

Hij zal het niveau van Iniesta nooit halen bij een ploeg die 4-4-2 speelt. Zijn taak is heel erg verschillend en hij heeft geen middenvelders achter hem staan dus kan hij niet zo maar zoals Iniesta de actie aangaan. Leuke transfer voor Utd. Dom van Tito.

21 juni 2013 om 08:54

Thiago heeft veel meer waarde voor elk team als hij tussen de middelijn en 16 speelt. Op de dm positie kan ie net als Busquets fantastisch de bal reproduceren en zijn positionering is echt ziek, maar zijn flair, techniek en pasing komen toch tot best in uiting als hij in de rol van Rooney gaat spelen.

Ben benieuwd of daar ook over is gesproken.

Voor de united fans

Hoe zit het nou met Rooney, voor welke prijs mag hij weg of mag hij helemaal neit weg?

21 juni 2013 om 09:25

Ja in dat opzicht is het zonde maarja er zijn weinig clubs die de 10 positie niet hebben ingevuld, alhoewel City dat niet heeft want Silva speelt op de flank..

Misschien kan City nog iets doen want daar kan Thiago wel op 10 spelen..

Damn ff 50 miljoen pond op tafel leggen Rooney blijft dus gewoon.. Tenzij PSG komt of een ruildeal? Ronaldo voor Rooney + nog wat miljoenen?

21 juni 2013 om 09:29

Hahaha, Rooney voor 50M ophalen, geloof je het zelf ook? Die gaat echt niet voor meer dan 30M weg.

21 juni 2013 om 10:06

Nasri gaat nada spelen bij City hoor Navas (kan op beide flanken, maar Silva speelt altijd links (of gaat nu op 10 spelen, maar als Isco komt en die komt wel zal die op 10 staan en Silva op links Navas dan wss op rechts en Nasri wordt back up) Maar als Isco niet komt zou City er goed aan doen Thiago te halen voor de 10 positie, kan perfect tussen de linies spelen en vrije rol hebben...

Ooh zo haha 40 miljoen pond klinkt al stuk beter hahah

Naja die interesse komt vooral voort uit de persconferentie van Mourinho waarin hij eigenlijk gewoon heel lovend was over Rooney. Hij vond hem een hele goede speler en zou goed bij Chelsea passen en wenst hem het beste toe, maar hij heeft gezegd dat Lukaku een kans gaat krijgen.. En aangezien Chelsea graag Cavani wilt (bezig met Hulk?) dan zie ik hem niet komen..

Zeker niet voor 40 miljoen pond Denk dat ze de concurrent niet zoveel geld willen geven, al helemaal neit voor een speler die ook nog eens gaat drukken op de ffp..

Ja met Real weet je het maar nooit.. Maar zou me niet verbazen, hij wil weg, Ronaldo twijfelt en Real wilt een nieuwe spits;p

21 juni 2013 om 09:05

Lijkt mij eerder dat er weer (in potentie) een topspeler verpest wordt net als anderson. In dat systeem van united is er op het middenveld alleen plek voor lopers die of lange bal spelen of de bal naar de flanken passen. Ik vind het jammer dat hij naar United gaat. Hij zou echt veel beter kunnen samenspelen met wilshere en cazorla of mata en hazard.

21 juni 2013 om 09:56

Anderson was een technisch verfijnde speler bij porto. Bij Manchester United een harde werker en je zag niks meer terug van zijn technische vaardigheden. Ook 0,0 creativiteit.

21 juni 2013 om 14:34

En dat terwijl Anderson fysiek heel erg sterk was/is. Hij heeft het loopvermogen om op die positie te slagen. Thiago heeft dat niet. Zie het als Pirlo, zo iemand kan je toch niet in een 4-4-2 laten spelen?

God-zij-dank lijkt er een einde te komen aan deze soap. De speler waar ik het meeste over inzat komt dan toch. Er zullen nog zeker 2/3 nieuwe spelers bijkomen dus het kan een leuk seizoen worden. Kan niet wachten op pre-season.

21 juni 2013 om 09:01

Met Thiago krijg je er een fantastische voetballer bij. In potentie de allerbeste op zijn positie.
Een geweldige aankoop van United. Perez heeft liggen slapen, de opvolger voor Xabi was niet zo heel ver te vinden..

21 juni 2013 om 09:28

Ik denk dat je Rosell en Xavi bedoeld.

21 juni 2013 om 09:34

Idd, Perez heeft hier wederom een kans gemist. Ik ben de aankooppolitiek van Real echt kotsbeu. Altijd stomme buitenlandse sterren kopen die niet in het systeem passen, het beste voorbeeld is modric, die jongen is echt uberslecht. En dan komen er misschien weer buitenlandse dure spelers zoals Bale en Cavani. Geef gewoon de jeugd een kans en verkoop de helft van je selectie. En als er dan toch een topper nodig is koop dan een Spanjaard zoals Isco en deze Thiago.

21 juni 2013 om 10:02

Het gaat wel over een Barca-speler die een overstap naar Madrid zou maken. Dat kun je gewoon niet maken, tenzei je de nieuwe Figo wil worden.

21 juni 2013 om 10:52

Het Barcelona-publiek zou het Thiago niet eens zo heel erg kwalijk nemen, eerder Rosell, Tito en Zubi..

21 juni 2013 om 11:42

Perez' heeft niet liggen slapen maar wil een normale relatie met Barcelona. Dat krijg je niet als me een speler weghaalt waar Barcelona liever niet aan wil mee werken.

21 juni 2013 om 12:35

Een normale relatie zeg je?
Volgens mij heeft Barcelona ook contact gezocht met Varane..?

21 juni 2013 om 13:30

Zou je ook met een bron kunnen komen ? Ik heb daar namelijk nooit iets over gehoord.

22 juni 2013 om 11:20

Gebruik Google eebs. Kom je heel ver..
Zelfs al toegegeven door Barca..

goede speler, kan uitgroeien tot een echte topper bij manchester united.
18 miljoen is zelfs eigenlijk te weinig voor thiago.
geluk dat hij contractueel voor 18 mil weg kan, slim gedaan door man u.

Wie ooit die clausule heeft bedacht voor het contract van Thiago.. man man man... Al zal dat waarschijnlijk zijn zaakwaarnemer hebben gedaan, maar goed wereldtalent. Gelukkig is Ferguson gestopt en kan hij van Thiago geen hard werkertje meer maken.

Nu kunnen we overigens Fellaini ook afschrijven voor United (mocht dit waar zijn).

21 juni 2013 om 08:56

Serieus? Waarom wilde niemand van United Fellaini? Dat is nou de ideale speler naast Carrick (zie mijn reactie hierboven)

21 juni 2013 om 09:04

Fellanini, is geen vernieuwing voor wat ze al hadden. Een geweldige speler dat zeker! Maar heeft niet de creativiteit die ze nu in huis halen.

Carrick en Rooney brengen ook wel wat Fellaini zal brengen.

Rooney
Carrick - Thiago

Dat is toch wel om te smullen hoor kan niet anders zeggen. Nu nog een echte topper voor op de flank. Zeker met het vertrek van Nani zou het super zijn.

Man U fans enig idee wat er nog zal gaan komen voor volgend seizoen?

21 juni 2013 om 09:07

Hou een oogje op Garay, Strootman en Ronaldo... Ronaldo ja. Men zegt dat hij onhaalbaar is maar Utd is wel degelijk bezig om hem terug te halen en de laatste berichten zijn positief.

21 juni 2013 om 09:23

Tuurlijk niet maar Fellaini is ook vind helemaal geen speler voor de creativiteit. Die jongen moet je spelen naast Carrick en in dat opzicht zou het een perfecte opvulling zijn. Thiago zoals ik al eerder heb gezegd moet gewoon op de plek van Rooney staan, maarja als ik dan hierboven lees dat ie voor 50 mil weg mag zie ikdie niet vertrekken.

Maar goed, ik hoop dat Thiago kansen gaat krijgen op zijn positie want dan heb je veel meer aan zijn kwaliteiten.

Dreaming

Ronaldo? Maar ik denk niet dat Real hem voor minder als 85 mil laat gaan hoor.. Kan United zoiets opbrengen??

Bedenk met net trouwens, Rooney kan in deal met Ronaldo betrokken worden toch? Dan moet je nog wat miljoenen meegeven maar dan is het een ander verhaal..

21 juni 2013 om 09:29

Nike en Chevrolet zullen meebetalen mocht de transfer doorgang vinden. Over de som doe ik geen definitieve uitspraken, daar heb ik te weinig bevestiging voor. Ik hoor wel veel (lees:hoor) dat het om 65 miljoen pond zou gaan.

Edit: Dat zou best kunnen ja. Immers, Real zoekt nog een spits.

21 juni 2013 om 09:38

Ik hoorde dat Nike mee wil helpen om Ronaldo te gaan halen toch? Gezien hij nu in een Adidas shirt loopt en dat dat nog al pijn doet bij Nike.

Garay inderdaad die was ik vergeten. En Strootman lijkt me wat overbodig of hij komt naast Carrick en Thiago 1 plek naar voren. Maar dan is Rooney niet meer nodig zeker met de komst van Ronaldo dan?????

Man U krijgt wel een erg leuk en geweldig team zo hoor! Chelsea trouwens ook, gaan een serieuze aanvalw eer inzetten tegen Barca, Real en Bayern op deze manier!

21 juni 2013 om 09:50

@eerlijk010, precies Ronaldo speelt nu in een Adidas shirt. En dat is natuurlijk wel tegen het zere been van Nike. Voor Nike is het natuurlijk commercieel nog veel aantrekkelijker om Ronaldo wekelijks in een Nike shirt te zien spelen. Eigenlijk heb je bij Barca het tegenover gestelde met Messi in een Nike shirt, maar daar zal denk ik niet snel een transfer plaatsvinden

Er zullen nog wel minimaal 1 of 2 extra transfers nodig zijn. Maar mocht dit bericht waar zijn, dan is de eerste goede aankoop in ieder geval binnen. Zijn salaris is natuurlijk wel aan de hoge kant, maar als je dat vergelijkt met zijn relatief lage transferwaarde dan compenseert dat toch wel.

Edit: spelling

21 juni 2013 om 09:10

Jep, zal waarschijnlijk papalief Mazinho zijn.
Toen Thiago op een gegeven moment een wereldwedstrijd speelde tegen Villarreal uit mijn hoofd (5-0), vroeg een reporter aan Pep Guardiola of hij bang was voor Thiago's potentie; waarop hij reageerde: "ik ben niet bang voor Thiago, ik ben bang voor zijn zaakwaarnemer/vader."

21 juni 2013 om 09:28

Haha shit dat is wel kut.. jammer dat Thiago zich door hem laat leiden... Maarja familie he Ben trouwens erg nieuwsgierig naar de status van Vilanova, want het lijkt me dat hij wel wist van deze clausule en dan nog het domme risico nemen..

Wat zijn ze allemaal aan het doen daar in Barca/

21 juni 2013 om 09:58

Tito heeft gezegd niets van de clausule af te weten, dus of hij liegt en heeft geen (of juist teveel) vertrouwen in Thiago; of het bestuur is zo achterlijk om Tito niet op de hoogte van die clausule te brengen.

21 juni 2013 om 11:36

En De Bruyne speelt volgend jaar bij Chelsea. Misschien gaat Fellaini dan wel naar Arsenal !

Barca vergeet door te selecteren....jammer jammer want deze jongen kan in potentie nog beter worden als Xavi...

Nu zal man u strootman niet meer nodig hebben . Voor de verder rest is dit natuurlijk een hele goede aankoop van man u!

21 juni 2013 om 08:57

Strootman kan toch gewoon naast Carrick? Thiago moet je veel dieper laten spelen op het middenveld.

21 juni 2013 om 09:04

Als de geruchten waar blijken kan Strootman wel eens de derde aankoop gaan worden.

21 juni 2013 om 16:05

Jij zal wel blij zijn met deze aankoop neem ik aan?

Topspeler voor Utd, en ongelooflijk dat Barça deze jongen niet meer kansen wilt geven, ze moeten toch ook inzien dat Thiago de toekomst is en dat Xavi gaat moeten afbouwen? Maar goed, Utd is hier goed mee geholpen en dat is een prachtige club voor hem.

Laat het alstublieft niet waar zijn, maar ik vrees het ergste helaas en nu gaat deze ruwe diamant ons verlaten. Waarom zijn ze ook zo slecht met Thiago omgegaan, Barcelona staat toch bekend om het kansen geven aan de jeugd, nou dit seizoen nauwelijks tot niet gezien logisch dat hij verder gaat kijken.
Straks heb je het zelfde liedje als met Rijkaard dan gaan ze te lang door met de zelfde selectie. Hij heeft veel te weinig kans gehad van Tito en dan met deze clausule en een goed EK is die niet te houden. Veel succes bij Manchester.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het niet waar is. Zou echt een domme zet van Barca zijn. Deze speler heeft echt de potentie van het huidige middenveld te bereiken.
Langs de andere kant kan ik hem wel begrijpen, miet het oog op het WK, hoewel het altijd moeilijk zal blijven, zeker als je kijkt wie er gisteren nog allemaal deel uitmaakte van het B-elftal. Hij zou i.m.o. wel de plaats van cazorla kunnen overnemen, want mata en cazorla waren gisteren echt niet geweldig.
United zou dan weer een uitstekende zaak doen, zeker zolang hij voor 18 miljoen euro te halen is. Hij zal echt wel wat extra creativiteit brengen, centraal op het middenveld.

Volledig de schuld van Tito Vilanova, met een straatlengte voorstaan op Real en dan nog steeds met Xavi,iniesta en Busquets op de middenveld. Maarja ze hebben wel 100 punten gehaald

21 juni 2013 om 09:08

Gewoon een lompe prestige strijd van Tito met als meesterbrein Rosell. Die het niet kan pikken dat Madrid vorig seizoen met overmacht kampioen werd.

Zes miljoen op jaarbasis, wat belachelijk! Het is zeker een goede speler en een geweldig talent, maar zes miljoen... Helaas draait dit mooie spelletje alleen maar om geld.

21 juni 2013 om 11:46

Ja dan kan je alle sporten erop afrekenen, f1, basketbal, honkbal het begint idd bizar te worden en de verhoudingen zijn al zoek... Maar al een tijdje denk ik.

21 juni 2013 om 14:39

In amerikaanse sporten zijn salary caps van toepassing. Dus een team kan maar 1 of 2 sterren in het team veroorlofen. Hele andere zaak dus.

Wat een fout van Barcelona. Hier gaan ze nog heel veel spijt van hebben/krijgen

Heerlijke speler, maar ik heb een voorgevoel dat hij in Engeland al snel vaak geblesseerd zal zijn. Hoop t natuurlijk niet voor die jongen.. Overigens wel een opmerkelijke aankoop van Moyes, benieuwd wat voor voetbal hij wil gaan spelen.

De technische staf van Barca moet op straat gegooid worden. Ik ben ziedend. Thiago zo behandelen terwijl hij het grootste talent is uit de jeugd. Het is werkelijk waar stuitend.

Ik zeg mijn vertrouwen op in de Technische staf.

21 juni 2013 om 09:11

Nu pas?

21 juni 2013 om 09:17

Het doet me pijn om dit te lezen. Deze jongen was DE opvolger van xavi.. Zo'n grote blunder kan de technische staf zich echt niet veroorloven.. Maar als hij echt gaat, zie ik gundogan t liefst komen als vervanger voor xavi over een jaar

Zo zo dom en jammer als hij gaat. Barca had dit nooit moeten laten gebeuren, ze hadden hem veel meer moeten laten spelen en beter moeten behandelen, want hij is de toekomst van het middenveld bij Barca, of, helaas misschien, dat was hij...

Mocht dit waar zijn & ik zeg nog steeds “mocht” want ik geloof dit pas wanneer Thiago met het United shirt aan gepresenteerd wordt, dan is dit definitief het einde van Rooney ben ik bang…
Niet alleen zal Thiago de plek op het middenveld krijgen, ook zal Kagawa dit seizoen zeker meer speeltijd krijgen waardoor Rooney nog minder tijd zal krijgen.

Daarbij 6 mln per jaar???
Daar moet toch ruimte voor gemaakt worden lijkt me en met 1 klap, namelijk het vertrek van Rooney, is dat opgelost.. Helaas…
Thiago, misschien een topper in spé & een aanwinst maar ik zie toch liever dat Rooney blijft dan dat er weer een buitenlander wordt toegevoegd!

21 juni 2013 om 09:32

Dit is volgens mij gewoon de creatieve middenvelder wat we eigenlijk allang al nodig hadden. Ik denk dat Rooney wel zal blijven en geld is echt geen probleem bij United.

Met deze opstelling zou het moeten lukken toch? Nani zal naar alle waarschijnlijkheid vertrekken dus ik weet niet zo goed wie er op rechts zal staan. Rooney speelt in deze opstelling meer achter Van Persie.

De Gea
Rafael
Vidic
Ferdi/Jones
Evra/Fabio
Vlencia/Zaha
Carrick
Kagawa/Thiag
Kagawa/Young
Rooney
Van Persie
21 juni 2013 om 10:00

Ik kan je garanderen dat Lewandowski niet zal komen, als het nog steeds dezelfde beleidsbepalers zijn die er in de tijd van Ferguson ook waren. Daarnaast zal Ferguson zelf ook wel wat te zeggen hebben, maar ik zou maar niet op Lewandowski rekenen.

21 juni 2013 om 10:16

Laat Kagawa alsjeblieft niet weer een seizoen op de flank spelen. Spitsen zijn helemaal niet nodig met Wellbeck en Hernandez achter de hand. Er moet sowieso nog een flankspeler bijkomen, en het liefst nog een aanvallend ingestelde middenvelder. Dan ga je 4-5-1 spelen met RVP als diepe spits. Wat je met de LB positie wilt doen moet je dan nog ff zien.

21 juni 2013 om 10:17

@ Jjunited

Nani & Anderson zullen wel vetrekken, Utd heeft namelijk met Cleverley & Powell 2 spelers die Anderson's plek willen opeisen en die moeten nu ook gewoon speeltijd gaan krijgen, want Anderson heeft al genoeg kansen gehad & Nani wordt vervangen door Zaha...

Btw JJ, ik heb toch een vaag vermoeden dat Utd ook afscheid gaat nemen van Evra & Vidic...
Niet voor niets wordt de naam Garay al sinds vorig jaar genoemd toen Vidic niet fit was & terugslagen kreeg te verwerken maar toen ketste een deal op het laatste moment af..
Ook Evra gaat plaats maken heb ik het idee, het geld van Monaco zal wel geaccepteerd worden & de naam Baines blijft maar rond zingen op OT …
Opstelling zonder Nani, Anderson, Vidic, Evra & Rooney..

De Gea/Linde
Rafael/Small
Rio/Jones
Garay/Evans
Baines/Buttn
Val/Januzaj
Carrick/Clev
Thiago/Powel
Zaha/Young
Kagawa/Welbe
RVP/ Chicha
21 juni 2013 om 12:14

Ik denk ook dat United langzaamaan afscheid zal gaan nemen van Vidic en Evra, al denk ik niet dat het volgend seizoen zal zijn. Evra zou ik iig niet missen aangezien we met Fabio al een goeie linksback hebben.

Echter zou ik Anderson niet willen zien vertrekken. Heeft misschien niet gebracht wat een speler van 30 miljoen zou moeten brengen, maar hij werkt zich wel altijd uit de naad voor het hele team. Het is misschien een idee om te kijken hoe Powell het doet bij een andere PL club want hij is nog heel jong.

Daarnaast ben ik bij United gewend dat alle posities (drie)dubbelbezet zijn en dat er ook veel geroulleerd wordt. Rooney, Evra, Carrick, De Gea, Van Persie en Rafael zijn altijd wel zeker van een basisplaats, maar op de rest van de posities staat er altijd wel iemand anders. Bovengenoemde spelers kunnen ook niet 60 wedstrijden in een jaar spelen dus het is slim om de selectie breed te houden.

Ik zou Evans trouwens nieteens in de basis willen zien bij United. Ik vind het geen betrouwbare verdediger maar hij is wel prima voor de breedte. Ik zie dat je Januzaj ook erin heb gezet maar ik denk niet dat hij nu een kans zal krijgen van Moyes.

21 juni 2013 om 12:19

@ Lil Durk

Ik hoop iig niet dat hij komt want dat zou zonde zijn van vooral Welbeck. Chicha zie ik meer als een supersub. Ik denk ook niet dat Lewandowski en Van Persie samen kunnen spelen in de spits maar dan ga ik echt meer op gevoel af

Lekker nieuws voor Manchester, kan een prachtspeler worden. Al had ik hem liever bij Arsenal gezien, die spelen toch meer het voetbal van Barcelona en Spanje dan dat Utd dat doet. Overigens doodzonde voor Barcelona; maar eigen schuld, dikke bult!

Pijnlijke fout van Barcelona, maar als dit waar is hoor je mij niet klagen. We hebben een wereldtopper in wording binnen voor nog geen 20 miljoen, en Barcelona kan geen irritante terugkoopclausule in z'n contract zetten zoals ze dat wel vaker doen.

Waarom ?? Je ziet dat Xavi minder aan het worden is, dus Thiago moet langzaam ingepast worden. Je kunt alsnog met Fabregas en Iniesta erbij spelen dat Fabregas zwervend voorin speelt, wat ook bewezen is dat het kan.
Al die 4 de middenvelders gaan genoeg speelminuten krijgen....
Oliedom van Barcelona.....

Bij United kan hij prima naast Carrick spelen, ik snap niet waarom mensen zeggen einde Rooney? Ik neem aan dat hij de centrale middenvelder rol op gaat nemen. Thiago is alleen nog wel eens slordig en nonchalant, dus ik ben benieuwd of hij zo'n rol bij United op zich kan nemen. Ik denk dat hij daar zeker in kan groeien. Hij is ook weer geen 10 namelijk.

Ik hoop echt dat het geruchten zijn en dat ik lees dat die niet naar United gaat binnenkort! Het grootste talent op zijn positie gaan we toch niet verkopen, al kunnen we het niet tegen houden met zijn clausule? Dat zou echt het domste zijn wat ik Rosell heb zien doen. Dit zal hem zijn positie aan het wankelen brengen als dit daadwerkelijk doorgaat. Xavi wordt oud en is nodig toe aan vervanging. Ze maken dezelfde fout als met Fabregas als ze hem niet binnen boord houden. Komend jaar zou er nog meer gerouleerd kunnen worden met Fabregas, Thiago Xavi en Iniesta.

wat een aankoop zeg!!!! super zet van manu!!!

Bedankt Rosell. Flikker toch op man!
Wat een triestig beleid alweer zeg.
Zo'n talent gewoon voor 18 miljoen laten vertrekken.

Zou echt een topaankoop zijn dit..eindelijk wat meer flair en snelheid op dat supersaaie middenveld!
Nu nog een topwinger en je kunt meedoen om de cl volgend jaar

Ik geloof het pas als het op de site van United staat. Ik kan alleen maar zeggen dat dit wel echt een top aankoop zal zijn voor United. Precies wat we missen, maar ik zie dit dan wel als het einde van Wayne Rooney.

Dit is slecht nieuws voor Barca, maar als Thiago liever weggaat dan is dat maar zo.
Trouwens ik denk niet dat hij bij Man Utd de speler gaat worden, die hij bij Barca zou worden.
Man Utd heeft een heel ander speelstijl, en daar zal hij ook niet zoveel aan de bal zijn.
Het Barca spel kent hij van buiten, en daar zat hij in de ideale omgeving om een grote speler te worden.
Hij had gewoon nog wat geduld moeten hebben.

21 juni 2013 om 14:41

Hij zal zeker spijt krijgen maar dan is het te laat voor hem en zijn pappie. Vooral na het vertrek van Fergie verwacht ik weinig van Man U de komende jaren.

Erg jammer voor Barcelona. Is een goede speler met veel potentie, zonde dat ze hem niet kunnen behouden. Ik snap wel dat Thiago meer wil spelen, dus is het logisch dat hij het bij een andere club gaat proberen. Ik wens hem het allerbeste bij Man United, en ik hoop dat hij veel assists op Van Persie kan gaan geven!

Als dit waar is hoop ik dat het publiek zich ook een keer tegen het bestuur gaat richten.
Guardiola, Valdés, Abidal, Muniesa en nu ook Thiago? Ik weet niet wat het bestuur van plan is hoor, maar de reputatie als warme, hechte club brokkelt steeds meer af.
Wat schaam ik me soms toch voor die Rosell met z'n rare fratsen.

21 juni 2013 om 10:58

Jaa, ik hoop dat ze Rosell nu even onder druk zetten want als dit waar is dan mag Rosell opdonderen. Ik hoorde dat Laporta zich verkiesbaar had gesteld? Weet het niet zeker maar als het waar is ga dan voor Laporta en niet weer voor Rosell.. Thiago is één van m'n lievelingsspeler, zoveel flair en kalmte (soms te veel) en als hij naar Man Utd gaat dan is de grootste talent op het middenveld gewoon weg, dus ik hoop dat dit niet waar is.

21 juni 2013 om 13:26

Volgens mij overweeg Laporta het eerst nog, ik weet het niet zeker ik volg het presidentschap verder niet zo, maar als er één iemand is die het verkeerd doet is het Rosell wel. Nu pas merk je eigenlijk (althans ik toch) dat Laporta perfect was voor de club. Rosell die met zijn kop het liefst de hele dag voor de camera verschijnt.
Rosell die Barca enkel maar ziet als een bedrijf, terwijl je bij Laporta echt het idee hebt dat hij een van ons is (de supporters).
Ik geloof nooit dat onder Laporta spelers als Abidal, Muniesa en misschien dus ook Thiago zuden vertrekken. Bovendien had ik Guardiola ook nog langer zien blijven, evenals Valdés.
Als Laporta zich verkiesbaar stelt weet ik ook nog niet of hij uiteindelijk president zal worden. Hij heeft in het begin van zijn periode veel ruzie gehad met supporters (vooral Boixos Nois) en hij is ook iemand die maar al te graag Catalonie onafhankeljk ziet worden, ik weet niet hoe de Spaanse cule's daar over denken, maar dat kunnen toch al een hoop stemmen minder zijn.

Dom dom dom. Wat een talent is dit. Overigs is Xavi allang niet meer de Xavi zoals we hem kennen dus had gehoopt/verwacht dat Thiago komend seizoen een vaste waarde voor het team zou worden. Ik vrees dat dit een gevalletje Cesc wordt. Verkopen voor weinig, en terug halen voor veel. Bij Barca weten ze niet met geld, mensen en zaken om te gaan helaas. Iets wat Bayern wel goed doet, en dat werpt zijn vruchten af.

Dit nieuws doet mijn United hart sneller kloppen! Eindelijk een speler die United nodig heeft. Al is het nog niet officieel, ik heb vertrouwen dat het goed komt.

Ik denk dat van Persie heel blij zal zijn als hij Kagawa en Thiago achter zich heeft staan. Van uitgaande dat Rooney weg zal gaan.

Mocht dit waar zijn, dan heeft de top 4 allemaal een Spaanse spelmaker...grappig. Ik heb nu al zin in volgend seizoen!

de Gea
Rafael
Ferdinand
Vidic
Evra
Carrick
Thiago
Nani
Kagawa
Zaha
van Persie

Thiago heeft wel gelijk maar had hem liever uitgehuurd zien worden, hy gaat echt goed wordeb en hy is nog jong

Oei.. Erg goed nieuws voor United als dit echt waar is. Geweldige speler en zo worden ze echt een stuk sterker, want ik had zo'n gevoel dat ze zo'n type speler miste. Rooney speelde vorig jaar veel op 10, maar is een heel ander type dan Thiago, Iniesta, Cazorla etc. In mijn ogen geen echte 10. Thiago zal veel toevoegen en voor 18 mln is het echt een koopje.

Hoezo rossel? de speler moet ook zelf voor barca willen spelen!
Wat is thiago zn marktwaarde noormaal gesproken? 30/40 mlj? Dat is ook niks voor een club als ManU als de speler per se we wil en ManU hem graag wil hebben.

Daarnaast had thiago een contract dat gebaseerd is op zijn prestaties waarbij het daarna omhoog gaat, wat het heel gangbaar is in de voetballerij.

Of had tito de jongen moeten laten spelen en iniesta of xavi op de bank zetten? Nee ik ben van mening dat je voor barca moet WILLEN spelen, deze jongen heeft laatst nog zn 100e wedstrijd gespeeld voor barca, welke 22 jarige bij een topclub kan dat zeggen?
Dus zo weinig heeft hij niet gespeeld en ik vond ook dat zijn prestaties niet altijd best waren, hij zat zeker niet onterecht op de bank.

Ik vind Thiago de enige topper in de nieuwste lichting jeugdspelers van Barcelona.

Ik denk dat dit nieuws wel klopt, aangezien zowel Spaanse als Engelse media met dit bericht komen.
Laten we ook eerlijk zijn, voor Thiago is er geen enkele reden om bij Barcelona te blijven.
Hij zal weinig speeltijd krijgen, omdat de concurrentie ijzersterk is op het middenveld.
Het is waar dat hij dit seizoen nauwelijks iets heeft laten zien, maar hij heeft ook echt heel weinig speeltijd gekregen.

Tijdens het jeugd-ek heeft hij laten zien dat hij op zijn favoriete positie tot de grootste talenten van de wereld behoort.

Zou toch uitstekend nieuws zijn voor United.

21 juni 2013 om 11:59

Fr4evah
Je vergeet het grootste talent na messi van barca: Deulofeu

21 juni 2013 om 14:25

@sam-voetbal,

Klopt, die was ik vergeten.

Deulofeu heeft natuurlijk ook bijna geen wedstrijd in het eerste gespeeld, en dus heb ik hem ook nooit gezien, maar ik geloof direct dat het een groot talent is.
Voor hem zal het moeilijk worden om een plek te krijgen in het team, vooral nu Neymar erbij is gekomen.
Het verschil is wel dat hij nog maar 19 jaar is en nog wel even de tijd heeft.

21 juni 2013 om 17:31

@fr4evah
Ja dat klopt over dat stuk met neymar, maar je vergeet dat deulofeu ook als rv uit de voeten kan

Vreselijk dom van Barcelona dit, maar goed nieuws voor Thiago. Hij heeft groot gelijk. Deze jongen gaat een hele grote worden, en daar zullen ze in Barcelona spijt van gaan krijgen.

Jammer had hem graag in het shirt van Arsenal willen zien spelen, ook al is het middenveld van Arsenal al goed bezet. Maar dit zijn wereld talenten en die moet je altijd als topclub aantrekken...

Thiago naar Man U, Kevin De Bruyne die bij chelsea speelt volgend jaar. Fellaini naar Arsenal?

Voor de neutrale voetbalfan zeer goed nieuws, we gaan veel van deze jongen zien volgend jaar en United mengt zich weer met de absolute top.
Voor Barcelona fans zoals ik is dit echt heel triest, die jongen kan ook echt niet nadenken! Op het WK volgend jaar krijgt hij precies dezelfde spelers voor zich!
Xavi, Iniesta, Busquets en/of Cesc... Deze transfer heeft weinig nut.

Mocht Thiago komen en naast Carrick gaat spelen gaat het ten koste van Kawaga. Kawaga is echt briljant als hij achter de spitsen speelt. Op de flanken is hij een heel stuk minder. Ik hoop echt Carrick samen met Kawaga. Dat betekent dus Thiago op de bank.

21 juni 2013 om 17:04

Thiago is net als Carrick CM, Kagawa gaat achter RVP spelen. Maak je maar niet druk om Kagawa, zeker als Rooney gaat zal Kagawa 1e keus zijn om achter van Persie te spelen.

Thiago kiest eieren voor z'n geld, had de komende twee jaar toch niet boven de 25 hele wedstrijden uitgekomen en kan nu aan de slag bij een club die weer een aanval kan gaan doen op de Europese top.

Voor Barcelona hoeft het ook geen ramp te zijn, geeft ze weer wat financiële middelen om een centrale verdediger aan te trekken, een positie die de komende twee jaar wat urgenter aandacht nodig heeft dan het middenveld. Cesc en Song moeten maar eens gaan excelleren, en ik geloof ook dat Sergi Roberto defintief wordt doorgeschoven dit seizoen?

De blunder van het voetbaljaar 2013 wat mij betreft. Ze mogen zich bij Barcelona diep schamen voor hun schrijnend gebrek aan professionalisme.

Die Roura die dan ook nog eens kwam verkondigen dat de technische staf helemaal niet op de hogte dient te zijn van zo een clausule.

In het amateurvoetbal word je er al uitgegooid voor veel minder domme uitspraken.

Overigens mag Zubizaretta ook beschikken ; zoiets toelaten is pure onbekwaamheid. Vertrouwen in die man was al niet heel erg groot, het is nu helemaal weg.

Met een transferclausule van maar 18 miljoen euro voor deze jongen was het nooit de vraag of hij zo vertrekken, maar waar naartoe. Ik ben, als het inderdaad klopt dat hij naar United gaat, dat hij naar United komt. Ben helaas wel bang dat dit ten koste zal gaan van Rooney. Wel vind ik 6 miljoen per jaar in combinatie met een 5-jarig contract wel erg veel van het goede.

Ik hoop toch van niet, van beide kanten een hele domme transfer. Barca laat een geweldig talent zomaar lopen voor een niet te hoge prijs. En als Thiago blijft verwacht ik dat hij dit seizoen al meer gaat spelen als vervanger van Xavi waarbij de jaartjes een klein beetje beginnen te tellen, en zeker volgend seizoen zal hij veel gaan spelen.

Bovendien vind ik Man Utd helemaal geen goeie club voor hem, Engeland spelen ze veel fysieker en Man Utd speelt nou niet echt technisch combinatie spel, het spel van Barca is op zijn lijf geschreven dat konden we wel zien bij het EK U21-

Het is toch niet te geloven Rosell! Iedereen kotst je al uit in Barcelona. Laat Laporta zo snel mogelijk terugkomen, voordat het imago van Barcelona, 'club van de socialiteit en de jeugdopleiding' verandert in 'club van de miskopen en respectloosheid'. Schandalig hoe er word omgegaan met alle clublegendes. Rosell lijkt ze wel allemaal weg te willen werken. Guardiola en Txiki waren de eerste slachtoffers van Rosell, en de grote 'king Abi' volgde. Zelfs de jeugd kan niet meer doorstromen dankzij Rosell, en toptalent als Fontás, waarschijnlijk Marc Muniesa en nu ook nog een Thiago gaan de club verlaten met dank aan de stommiteiten van de club. Legendes weg, Jeugd weg. Barça is niet meer onze club, het is de club van de gekke voorzitter Sandro Rosell, en daar moet snel verandering in komen. De club raakt zijn Catalaanse identiteit dankzij Rosell kwijt, en de uitshirts van het volgende seizoen kunnen daar niks aan afdoen. Rosell spot met de clubculturen!!!

21 juni 2013 om 15:12

Rossell kan er niet veel aan doen dat er weinig jeugd speeltijd krijgt. Daar moet toch echt bij de trainer voor zijn. In dit geval Tito. Ik ben met je eens dat Rossell zo snel mogelijk weg moet maar aan deze transfer kan hij niet heel veel doen.

Dus real heeft deze strijd ook verloren. Het lijkt alsof het niet meer interessant is om naar real Madrid te gaan.

Gaan we ook Cavani mislopen en Bale ?

wow als dit doorgaat moet tito echt oprotten en nooit meer terug komen.
een van de beste talenten van spanje laat je weglopen omdat je hem geen basisplaats wil geven terwijl xavi al wou stoppen en het niet meer kan belopen tijdens de top wedstrijden. als fabregas ook geen pot meer raakt zit je al met een probleem want wie gaat dan xavi opvolgen?
verder heeft sergi roberto wel van tito beloofde speeltijd gekregen terwijl busquets het prima doet. in tegenstelling tot xavi die het niet kan belopen. daar word thiago dan wel weer verkocht:s.
wat is dit voor idiote beslissing zeg.
slaat helemaal nergens op.
zo had je een heel nieuwe ingespeelde jonge team kunnen maken. maar nu laat je eigenlijk net als dortmund je toekomst gaan omdat je te dom was om de clausule te verranderen/speeltijd geven. terwijl we dik kampioen waren en de cl een drama was. dan had je net zo goed thiago kunnen laten spelen.
WOW ik ben echt klaar met tito als dit waar is. totaal geen vertrouwen meer in deze man.

Pff dit is echt een heerlijk aankoop zeg, geweldig talent, en echt een wereldtopper in wording. Doet Moyes zeer goed, laat hij zien dat ze United niet zomaar moeten afschrijven.

Rosell en Tito wegwezen!!

Jullie maken de boel kapot en breken af wat opgebouwd is!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren