Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aké kan zijn borst natmaken na eerste megabod van Manchester City

Laatste update:

Manchester City doet er alles aan om Josko Gvardiol los te weken bij RB Leipzig, zo meldt het Duitse BILD. The Citizens zouden maar liefst tachtig miljoen euro geboden hebben op de twintigjarige centrale verdediger. Dat bod is inmiddels afgewezen, maar het Duitse medium sluit niet uit dat City nog een keer terugkomt. Josep Guardiola lijkt dus op zoek te gaan naar een vervanger voor Nathan Aké.

Leipzig nam Gvardiol vorige zomer voor 18,8 miljoen euro over van Dinamo Zagreb. Omdat de jonge Kroaat nog tot medio 2026 vastligt willen de Duitsers hem nog niet direct van de hand doen. Gvardiol speelde in het afgelopen seizoen 44 officiële wedstrijden voor Leipzig, waarin hij twee keer scoorde en drie assists gaf. In het afgelopen seizoen veroverde Gvardiol de Duitse beker met Leipzig. De razendsnelle verdediger speelde tot dusver tien interlands voor Kroatië, waarin hij een doelpunt maakte.

In eigen land staat Gvardiol al jaren bekend als het grootste verdedigende talent. Hij debuteerde op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Zagreb. In totaal speelde Gvardiol 52 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij vier keer scoorde en drie assists gaf. Met Zagreb werd de linkspoot tweemaal landskampioen en won hij de nationale beker. Het is niet bekend of Gvardiol zelf al interesse heeft in een overstap naar City.

Mocht Gvardiol naar City gaan, lijkt Aké het kind van de rekening te worden. Na het wegvallen van Aymeric Laporte leek het erop dat hij een langere periode zijn kans zou krijgen van Guardiola, maar de Spaanse manager is nu toch op zoek naar een vervanger. Aké stond in de wedstrijd tegen Liverpool (1-3 nederlaag) afgelopen zaterdag nog in de basis bij City. De Nederlander speelde de volledige wedstrijd uit. Eerder deze transferwindow liet de club uit Manchester nog aan Aké weten dat hij absoluut niet naar Chelsea mocht vertrekken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

City weer eens op de kooptour. Benieuwd wanneer ze nu een keer niet falen in de CL en die cup een keer winnen. Welke clubs hebben er meer geld uitgegeven? Dat zijn er niet veel denk ik

2 augustus 2022 om 18:41

Laatste twee jaar halve finale en finale. Stop met zeiken Japie dat is niet falen.

2 augustus 2022 om 18:48

@Lierse1997 Volgens mij is PSG dat ook gelukt. Een club waarvan jij vindt dat ze zo een slecht beleid voeren in vergelijking met City. En City heeft in de tussentijd al 10 jaar geen CL gewonnen geloof ik. Gewoon een wanprestatie imo als je ziet wat ze daar allemaal uitgeven. Al helemaal sinds Guardiola er zit. Die is aardig koopziek

2 augustus 2022 om 18:51

PSG dat er dit jaar in de tweede ronde in de CL uitlag bedoel je?

2 augustus 2022 om 18:55

Hoe vaak is City niet uitgeschakeld tegen mindere tegenstanders zoals AS Monaco, Ol.Lyon (destijds de nummer 7 van Frankrijk) en de Spurs? PSG faalt al jaren hard in de CL maar dat geldt natuurlijk ook voor City. Dat deze clubs kampioen worden in hun competitie vind ik verder niet zo bijzonder gezien de uitgaven. Een Liverpool bv heeft de helft gespendeerd van wat City heeft gespendeerd

2 augustus 2022 om 18:59

@Japie Liverpool heeft over de afgelopen 5 jaar netto evenveel uitgegeven als Man City. City heeft dr portemonnee vooral moeten trekken vanwege vertrekkende spelers

2 augustus 2022 om 19:02

Dus? Laatste twee jaar een halve finale en een finale. Dan kan je gewoon niet over falen spreken. Dat is gewoon meer dan uitstekend gepresteerd.

2 augustus 2022 om 19:07

@Lierse Gezien de uitgaven daar vind ik het helemaal niet bijzonder en echt het meest minimale wat je hoort te doen. Ze werden nog uitgeschakeld tegen clubs die minder hebben gespendeerd. Ze hebben ondanks de jaarlijkse hoge uitgaven en de zogenaamde beste coach ter wereld nog nooit de CL gewonnen. Real heeft hem geloof ik 5 keer gepakt in 8 jaar tijd met minder uitgaven

2 augustus 2022 om 19:09

@Silvacity Dat kan, maar als ik over de hele periode Guardiola vs Klopp kijk dan vind ik hele andere cijfers online

2 augustus 2022 om 19:16

City heeft netto in de eerste seizoenen onder Guardiola veel geinvesteerd toen ze de oudste selectie van Europa hadden. Als je netto vergelijkt wat City de afgelopen 10 jaar heeft uitgegeven dan staat Manchester United boven City. Alleen als United met een speler in verband wordt gebracht hoor je daar niemand over

2 augustus 2022 om 19:20

Guardiola stapte wel in, toen ze 66 punten haalde en de 3de oudste selectie van Engeland hadden. Aguero, Fernandinho, Kompany, Silva, Toure etc hadden nauwelijks restwaarde maar moesten wel vervangen worden door kwalitatieve spelers. Nu vind ik Guardiola ook geen werelddokter hoor, maar dat zijn Klopp, Tuchel, Conte, Zidane etc allemaal net zo goed. Trainers hebben wel een invloed op resultaten, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is.

2 augustus 2022 om 19:30

Als je alles doet om de cup te winnen, en je wint niet. Dan heb je gefaald. Man City en PSG hebben maar één doel. Dat is het winnen van de Champions league. Als die niet wordt gewonnen hebben ze gefaald toch. Ook al ben je de 'best of the rest'.

2 augustus 2022 om 19:32

@DerKaiser Dat klopt, maar Guardiola heeft nu wel overdreven lang geen CL gewonnen waar Klopp, Zidane, Tuchel en Ancelotti bv dat wel lukte de afgelopen jaren. Dat terwijl hij vaak wordt gehyped als de beste coach ter wereld

2 augustus 2022 om 19:33

@Balletje Dat is bullshit. Voor City is het winnen van de PL net zoveel waard als dat is voor een United, Chelsea of Liverpool. Daarnaast gaat het er ook om hoe je het wint. Als je de boeken in gaat als 1 van de beste PL teams ooit heb je niet gefaald. Je hebt gefaald als je een goed team niet aan het voetballen kan krijgen. De CL is de droomprijs die je wint als alles klopt.

2 augustus 2022 om 19:41

Daar ben ik het ook volledig mee eens @japie. Beste coach is ook puur selectief. In mijn optiek zijn trainers als Galtier, Nagelsmann en Simeone ook topcoaches en die wonnen hem ook nog nooit. Denk dat Galtier het wel eens kan gaan flikken met PSG dit seizoen.

2 augustus 2022 om 19:45

Ik kan me wel vinden in je verhaal hier Silvacity, maar met je laatste zin haal je eigenlijk je hele verhaal weer onderuit.
Ps: kan ik een euro krijgen voor elke keer dat jullie Japie los krijgen over Guardiola? Ik ben naar huizen aan het kijken.

2 augustus 2022 om 19:52

@Johny Terry Mooi om te lezen. Ik ben wel benieuwd naar je onderbouwing. Misschien dat ik het verkeerd verwoord.

2 augustus 2022 om 20:52

@lierse als je doel is de CL winnen en je wint hem niet dan heb je gefaald.

2 augustus 2022 om 21:20

@silvacity dat is niet waar. City heeft meer uitgegeven (200 miljoen om precies te zijn), maar ook meer teruggekregen uit vertrekkende spelers.

2 augustus 2022 om 23:13

Vandaar netto uitgaven. Bruto heeft City meer uitgegeven dan City. Onder aan de streep hebben United en City ongeveer evenveel uitgegeven over de afgelopen 10 jaar

2 augustus 2022 om 23:27

@Japie, waar komt die haat tegen City en Guardiola vandaan? Elke comment die je over deze club en trainer plaatst is negatief.

Daarbij haal je ook nog eens cijfers in je eigen voordeel door elkaar. Wordt wel een beetje lachwekkend zo. En dat terwijl je in andere topics vaak best een zinnige bijdrage hebt.

Het is veel te makkelijk om alle uitgaven van City bij elkaar op te tellen. Na de overname van City moest er fors geïnvesteerd worden om de top van de premier league te halen. Daarbij was een groot deel van de eerste aankopen goed genoeg voor (sub)top premier league, maar niet om CL te winnen.
Sinds Guardiola er is wordt er gekocht om de CL te winnen en daar heeft hij inmiddels ongeveer 950 miljoen voor kunnen uitgeven (niet allemaal succesvol overigens). Daar staat tegenover dat ze in diezelfde periode ongeveer 550 miljoen aan inkomende transfergelden hebben ontvangen. De netto investering is dus 400 miljoen, waarmee ze onder PSG, Man Utd, Juventus Real en Barcelona staan. Dus of je het dan nog falen kunt noemen waag ik te betwijfelen.

De concurrentie om de CL te winnen is gewoon moordend en het komt voor een groot deel aan op wat geluk. En op een paar dubieuze beslissingen van Guardiola.

2 augustus 2022 om 23:36

Ik heb weinig met olieclubs die het succes bij elkaar kopen en Guardiola vind ik vaak een beetje een vervelende professor. Naast het veld als mens wel een supersympathieke gozer, maar tijdens wedstrijden als coach vind ik hem zich vaak vervelend gedragen. Daarnaast wordt ik soms moe van al dat gehyp van hem en alle excuses die voor hem gezocht worden als het in de CL weer eens een keer misgaat

3 augustus 2022 om 00:24

Nou, de CL ‘de droomprijs’ noemen klinkt imo toch een beetje alsof dat de heilige graal is waar alles om draait. Terwijl het grotere plaatje qua teamstatus zoals je aangeeft meer is dan alleen de CL. Maar dat is mijn opvatting van die zin.

3 augustus 2022 om 01:04

Ik dacht laat ik maar eens inhoudelijk reageren dat het zonde is dat City Aké dan eerst aan zijn contract houdt en dan deze speler koopt, terwijl hij bij Chelsea basis kon spelen in de top.

Helaas hebben we het weer voor elkaar dat 2 kemphanen het forum volkladden met een welles nietes discussie over totaal andere clubs en onderwerpen....

3 augustus 2022 om 10:21

@Terry Fair enough. Dat id inderdaad niet helemaal wat ik bedoel. Ik denk dat de CL de meest waardevolle prijs is. Maar ik weet, uit alle interviews met bestuursleden, dat City geen obsessie heeft voor de CL. Het is niet de heilige graal waar alle aandacht naar toe gaat. Dat mensen dat stellen hier op VZ komt door de onzin dat op dit soort websites wordt gepost. Ik ben zelf ook altijd blij als City kampioen wordt. De CL win je ook niet zomaar.

3 augustus 2022 om 10:45

Zullen we eens over de EPL Kampioenschappen praten over de laatse 5 jaar, en dan zien wie er de beste over een heel seizoen is, 4x kampioen in de laatste 5 jaar is echt niet slecht.

3 augustus 2022 om 18:40

Als een halve finale al tegenwoordig een succes is…

2 augustus 2022 om 18:44

Verkooptour bedoel je? Of? Gvardiol kan ook op de back. Als ze Aké kunnen slijten voor 45 miljoen aan Chelsea en je haalt er een multifunctionele topper voor terug is het geen slechte deal. En dan nog heeft City deze zomer meer verkocht dan gekocht.

2 augustus 2022 om 18:46

Enige jammere is dat hij op de back wel een stuk minder is.

2 augustus 2022 om 18:47

Idd zoals hieronder vermeld hou is op met lullen. Ze hebben over 5 windows 100mil pond verloren net spend. En hebben deze window dikke winst gemaakt. Dus terug in je mand, we weten u haat richting city en pep al. Koop een lolly en wees braaf.

2 augustus 2022 om 18:52

Haha heerlijk hoe aangevallen jij je voelt.

Die net spend is leuk en aardig maar dat neemt niet weg dat city ongekend veel geld uitgeeft.

Met het startgeld hebben ze wel een mooi handelshuis opgezet, dat dan weer wel.

Achja we gaan zien wat het city dit seizoen brengt, want tot nu toe valt het nog tegen buiten de PL

2 augustus 2022 om 18:57

Ik las ergens dat City onder Guardiola 1,72 miljard heeft uitgegeven. Mocht dat kloppen is dat aardig bizar

2 augustus 2022 om 19:17

Is niet van aangevallen maar zijn plaat blijft hangen, en er kan maar 1 winnen de CL. En japie praat stront, want pep heeft zoveel niet uitgegeven maar ja lullen kan hij goed

2 augustus 2022 om 19:35

@Japie City heeft onder Guardiola zeker geen 1.72 miljard bruto uitgegeven. Over die 6/7 jaar is het ondertussen ongeveer 1 miljard

2 augustus 2022 om 21:22

Dat is niet waar Japie. Sinds 2012 hebben ze 1,72 miljard uitgegeven en Guardiola zit er pas sinds 2016.

2 augustus 2022 om 23:37

Nog steeds machtig veel geld 1 miljard. Er zijn maar weinig coaches die dat hebben mogen spenderen denk ik

3 augustus 2022 om 10:23

@Japie Er zijn ook weinig coaches die al zoveel jaar bij een club met de begroting van Cit zitten. Als United al die tijd dezelfde coach had gegad was het idemdito.

2 augustus 2022 om 18:48

Barca gek genoeg hahaha

2 augustus 2022 om 18:51

City heeft voornamelijk verkocht. City heeft duidelijk niet de intentie om Ake te verkopen. City iz wel bezig om een LB te halen nadat Zinchenko is vertrokken

2 augustus 2022 om 22:28

Ake is niet goed genoeg voor city. Als ze iemand kunnen halen, dan zullen ze het zeker doen.

2 augustus 2022 om 23:15

Als ik de media mag geloven heeft City een stokje voor de verkoop van Ake aan Chelsea gestoken. Ake wilde ze absoluut behouden zou de reden zijn. Ik weet dat City Ake ziet als de 4e centrale verdediger.

2 augustus 2022 om 18:58

Na ruim 1,1 miljard te hebben mogen uitgeven verwacht je toch wel een keer een CL inderdaad. Ik denk dat menig andere trainer allang al een keer een CL had weten te winnen met City.

2 augustus 2022 om 19:02

Leipzig laat hem echt niet gaan. 80 miljoen hebben ze geboden volgens Bild. Vind Gvardiol overigens wel echt de beste cv die er rondloopt van zijn leeftijdscategorie.

2 augustus 2022 om 19:08

Japie, over de afgelopen 5 seizoenen heeft City gemiddeld het minste netto uitgegeven (dus transferuitgaven minus transferinkomsten) van de top 6 in de Premier League. Ga je vanaf nu ook dit standaard riedeltje bij elk bericht van Arsenal copy pasten, aangezien zij het meeste van de 6 hebben uitgegeven?

Bron: Google maar op "premier League Last 5 Seasons Big 6 Transfer Breakdown".

2 augustus 2022 om 19:10

Uiteraard niet haha.

2 augustus 2022 om 19:11

Daar gaat Japie nooit op reageren. Past namelijk niet in zijn straatje. Continu standaard riedeltje bij elk topic, maar nooit zijn ongelijk toegeven en op de feitelijke reacties ingaan. Volgend topic zegt hij het zo weer.

2 augustus 2022 om 19:16

Japie is gewoon een triest figuur altijd haten op city en pep. Het lijkt alsof een fopspeen of lolly is ontnomen door city.

2 augustus 2022 om 19:18

Volgens mij is Japie gewoon een programmeur die automatisch standaard reacties laat posten bij een aantal onderwerpen zoals Schmidt, City, De Ligt, Veltman en het WK.

2 augustus 2022 om 19:27

Pak voor de gein even de laatste 10 jaar. Dan heeft na Manchester United (net spend over a billion pounds) Manchester city (net spend just below a billion pounds) het meeste uitgegeven. Liverpool heeft slechts de helft aan net spend. Dus prima om de laatste 5 jaar te pakken, maar als je iets verder kijkt (10 jaar), dan is het dus bijna een miljard pond aan net spend.

In contrast to the big spenders, Liverpool \14th) have spent less than half of United and City, winning both the Champions League and Premier League within that time. Adding a few finals and a constant title challenge, whilst keeping the net spend to a minimum is nothing less than an outstanding achievement from Jurgen Klopp and Liverpool's backroom staff.

2 augustus 2022 om 19:33

Pak voor de gein even de laatste 50 jaar anders!

2 augustus 2022 om 20:07

Jij kijkt naar vijf jaar, ik kijk naar de hele periode Guardiola want dat geeft een veel zuiverder beeld. Ook De Bruyne natuurlijk die er al zat voor Guardiola en nog steeds onderdeel is van de selectie en 75 miljoen heeft gekost. Als Feyenoord de volgende drie seizoenen meer uitgeeft dan Ajax bv wil dat niet zeggen dat de totale uitgaven aan de selectie van Ajax lager zijn dan die van Feyenoord

2 augustus 2022 om 20:10

Als dat je maatstaf is, waarom kijk je dan überhaupt naar jaren en niet gewoon per individuele speler?

2 augustus 2022 om 20:15

Ik kijk naar wat een selectie in totaal heeft gekost. Dat lijkt me de enige relevante maatstaf als we het hebben over welke clubs het meeste hebben gespendeerd

2 augustus 2022 om 20:22

Dan moet je dus al niet naar de laatste 10 jaar kijken. Of zelfs de laatste 5 jaar.

En tellen verkopen ook niet meer mee? Een club die voor 500 miljoen verkoopt en 300 miljoen inkoopt heeft netto minder uitgegeven dan een club die voor 50 miljoen verkoopt en voor 250 inkoopt.

2 augustus 2022 om 20:36

Die tellen zeker mee, maar zelfs dan is City nog steeds een van de meest spenderende clubs in Europa samen met United en Barca die er nog een groter potje van maken

2 augustus 2022 om 20:57

Een andere factor is selectiewaarde. Als je de selectiewaarde van de topploegen vergelijkt dan doen veel clubs niet voor elkaar onder. Liverpool en City hebben bijvoorbeeld allebei een selectie van ongeveer 1 miljard. Liverpool heeft echter efficienter ingekocht. De efficientie van het inkoopbeleid is wel een andere discussie dan wst er wordt gepresteerd met de kwaliteit dat op het veld staat

2 augustus 2022 om 21:54

Net spent is makkelijk te handhaven als je City bent als je spelers die op de bank zit alsnog voor meer kunt verkopen aan mindere clubs zoals Jesus, Ferran, Sterling, Zinchenko en ga maar door. Guardiola heeft 1,1 miljard uitgegeven sinds die bij City zit en dat is echt buitensporig, dan verwacht je op zijn minst een CL.

2 augustus 2022 om 22:30

Maar laten we eerlijk zijn, ze hadden hem ook al 2 jaar moeten winnen gezien hun goede spel.

2 augustus 2022 om 22:32

In de CL valt dat allemaal wel mee. Heb ze nog nooit a la Bayern ploegen van het kaliber Barcelona met 8-2 zien vernederen.

2 augustus 2022 om 23:39

Hoezo hadden ze hem moeten winnen? Zelfs toen tegen Real konden ze niet eens de voorsprong vijf minuten voor het eindsignaal bewaren

3 augustus 2022 om 09:23

Ze hadden hem moeten winnen. Wat een vervelende mannetjes zijn jullie city fans zeg, lijken wel op al die cules. City met al dat oliegeld, gesjoemel met ffp, tja dan verwacht je ook wel een keer een finale ja. Het schandalig dat ze de cl niet hebben gewonnen (gaat ook dit jaar niet gebeuren).

3 augustus 2022 om 10:37

@El Fenomeno Dat is wel degelijk relevant. Als je vertrekkende spelers moet vervangen ben je bruto meer geld kwijt terwijl je er niet altijd op vooruit gaat. Denk aan het vertrek vam Sane bijvoorbeeld. Rodri is puur gehaald om een oude Fernandinho te vervangen. Dat is 75m uitgegeven terwijl peak Fernandinho beter was dan Rodri ooit zal zijn. En dan hebben we nog Aguero, David Silva, Kompany, Yaya Toure, en daarvoor Zabaleta, Sagna, Navas, Clichy, Kolarov, Demichelis, Fernando, Nasri, Dzeko etc etc. Netto uitgaven geven daarom dus een eerlijker beeld in combinatie met bijvoorbeeld de waarde van de selectie

2 augustus 2022 om 19:25

Japie weer eens op de huilie huilie tour

2 augustus 2022 om 19:35

City weer op de kooptour en Japie weer op de herhaal tour. Komkommertijd in voetballand

2 augustus 2022 om 20:10

Nee, want je mag alleen kritisch zijn op PSG en hun uitgaven die net als City elk jaar landskampioen worden en nog nooit de CL wonnen. Verder praat jij over periodes waar ik praat over de totale uitgaven aan een selectie omdat dat een beter beeld geeft

2 augustus 2022 om 20:29

Japie, Man City heeft de afgelopen 7 jaar 500 miljoen meer uitgegeven dan Liverpool (netto budget). Dat is niet heel gek daar zij (een van de) oudste selecties hadden van Europa. Maar waarom ben je niet zo fel op een United als ik mag vragen? Het lijkt alsof je boos/jaloers bent op Man city/ Guardiola. Ik zie je altijd reageren op berichten van City of Guardiola dat ze na zoveel geld de CL nog niet hebben gewonnen. Maar je weet dat daar ook het nodige geluk bij komt kijken, toch?

2 augustus 2022 om 20:39

Ik heb al zo vaak aangegeven dat ik Barca en United het meest slechte beleid vindt voeren van de Europese topclubs. De nieuwe aankopen van United die deze zomer zijn gehaald vind ik wederom nergens op slaan. De CL heeft imo niet alleen met geluk te maken. Anders zou Real niet vijf keer in 8 jaar de CL winnen en City niet iedere keer op het moment supreme falen. Dit is geen geluk of pech meer maar een patroon

2 augustus 2022 om 21:01

@Japie En toch zie ik je niet consistent klagen bij United topics over het beleid of de prestaties. Real wint de CL inderdaad vaak. Je zou kunnen zeggen dat clubs als Real Madrid door hun ervaring een mentaal groot voordeel hebben om in belangrijke CL wedstrijden op te staan. PSG en City lijken onder de druk te bezwijken als het erop neer komt in de CL.

2 augustus 2022 om 23:40

Dan heb je mijn reactie laatst over de aankopen Malacia, Martinez en Eriksen gemist denk ik

3 augustus 2022 om 09:02

Japie, geen geluk? Real tegen Bayern, 2x buitenspel doelpunt, Vidal die een 2e geel krijgt voor iets wat niet eens een overtreding is. Real die 2x scoort in de laatste 2 minuten, waarvan 1 weergaloze kopbal van de kleinste man op het veld die dit nooit meer zal doen, net daarvoor een bal van de lijn halen om de ganade slag te voorkomen. En dat zijn een paar momenten waarbij je zeker wel van geluk mag spreken. Tuurlijk hadden ze de kwaliteit en was het niet alleen geluk, maar je hebt ook zeker geluk nodig.

3 augustus 2022 om 09:27

Hahaha troy ga lekker janken met je kut bericht zeg poeh. Geluk buitenspel goals. Bayern had overigens die wedstrijden niet mogen spelen door ook een buitenspel goal. En met zo veel geluk lijkt me toch een kwaliteit dna of hoe je het wil noemen. Daarnaast is netto uitgeven ook een kut statistiek want ja als je alles koopt wat los en vast zit verkoop je natuurlijk ook wel eens watcja

3 augustus 2022 om 10:39

@japie Die gingen volgens mij vooral over het feit dat het Eredivisie spelers zijn en niet over de uitgaven. Je bent in je reacties naar City/Guardiola veel veller en dat heeft waarschijnlijk te maken met je afkeur tegen Guardiola en City. Maar laat dat niet je objectiviteit beinvloeden in de discussies

2 augustus 2022 om 20:31

Japie's kruistochten, altijd genieten. Ik gok dat ze er in de kwartfinale uitliggen dit jaar.

3 augustus 2022 om 08:57

City heeft dit jaar Netto niks uitgegeven , staan in de plus kwa transfers, dikke onzin dus wat je verkondigd. Dat je City niet mag dat is wel duidelijk. Maar feiten spreken andere cijfers. Kijk eens naar de uitgaande transfers tegen de binnenkomende en je had het geweten. Liverpool heeft Netto veel meer uitgegeven maar geen woord natuurlijk

Denk dat we ook wel kunnen concluderen dat Ake geen top verdediger is.
Leuk voor net onder de top / subtop

Maar hij is gewoon kwalitatief niet goed genoeg

2 augustus 2022 om 18:36

Waarom kunnen we dat 'nu wel concluderen'? Omdat City een onhoudbare koopwoede heeft?

4 augustus 2022 om 21:51

Omdat hij niet doorbreekt en bij Nederland ook niet doorbreekt en te kort komt.
Niks ten Nadele hoor, maar hij kan prima bij clubs als een Everton, Newcastle etc draaien

2 augustus 2022 om 18:43

Dit maakt VZ er van he, dat Ake kind van de rekening is. Op basis van dit verhaal kan je niet concluderen dat Ake tekort komt.

2 augustus 2022 om 22:15

Nouuuu, Laporte ligt er voor langere tijd uit, dus is er een linksbenige centrale verdediger minder. Dat betekent dat Aké veel gaat spelen (als er niemand bij komt). Blijkbaar wordt er tóch iemand gehaald, voor een astronomisch bedrag. Zo iemand wordt niet gehaald voor de bank, hetgeen wil zeggen dat Aké toch niet zo heel veel gaat spelen. Ergo: Pep vindt dat Aké voor de basis van City te kort komt en Aké daarmee dus kind van de rekening wordt.

Wat een gekke bedrag zeg, is deze speler zo uitzonderlijk? Ik heb niet eerder van hem gehoord, ik volg het Duitse voetbal ook niet echt.

3 augustus 2022 om 13:23

Echt een bijzonder groot talent. Imo het grootste verdedigende talent dat rondloopt op dit moment.

Hahaha en dan zei een uhhmm city fan gisteren nog, oh wat netjes dat ze niet verder gaan met Cucu en een keer weg lopen en niet meer gaan bieden. Lol, om dan nu 80 miljoen te hebben geboden op Gvardiol. Lachwekkend. Het blijven olieclubs die strooien met oliegeld.

Overigens is Gvardiol wel een topper in wording. Kan CB en LB spelen.

2 augustus 2022 om 18:46

Dat was ik. 60 miljoen voor Cucurella is toch ook te veel? Als je Gvardiol haalt heb je ook een speler die op CB en LB kan. Dan zullen ze Aké wel verkopen, en haal je voor +/- 40 miljoen een speler die beter en talentvoller is. Dat is beter dan 60 voor Cucurella.

2 augustus 2022 om 18:57

Gvardiol is daarbij gewoon een betere speler en dat als 20 jarige. Heb genoeg wedstrijden van hem gezien en begrijp dat zo’n beetje heel Europa achter hem aan zit.

Snel, sterk, goed aan de bal, goede pass in de benen. Heeft eigenlijk alles om een wereldtopper te worden en vooral het voetballende gedeelte zal City aanspreken denk ik.

2 augustus 2022 om 18:57

Het is eerder een teken dat het fakenews is. City is bezig met een back, niet om een centrale verdediger te halen.

Wel waanzin dat Leipzig dat afwijst. Echt hele talentvolle speler maar 80 miljoen wijs je toch nooit af?

2 augustus 2022 om 18:36

Doen ze ook niet afwijzen denk ik, ze proberen gewoon ofze nog wat meer kunnen krijgen dan die 80 miljoen. als City dat niet doet dan accepteren ze die 80miljoen wel gewoon.

2 augustus 2022 om 18:38

Als je het geld niet nodig hebt, waarom zou je welk bod dan ook accepteren? Een gelijkwaardige vervanger halen is een lastig (kansloos) verhaal.

2 augustus 2022 om 18:47

Ze hebben een maand. Dit is een bedrag dat je nooit meer krijgt voor hem. En Gvardiol is nu ook niet zo goed momenteel dat het een verschil is tussen al dan niet CL.

2 augustus 2022 om 18:53

Maar Leipzig wil zich profileren als een eindstation op gegeven moment. De ambitie is het kampioenschap en ver komen in de CL. Waarom dan één van je sterkhouders verkopen? Als ze er nou bvb gemakkelijk een Skriniar van Inter voor terug konden kopen dan is het misschien een optie maar die kijkt toch ook verder dan een Leipzig (als hij al moet vertrekken bij Inter vanwege de financiën).

2 augustus 2022 om 18:39

Ze zitten niet in de financiële problemen en hoeven hem niet te verkopen.

2 augustus 2022 om 18:45

Dan nog is 80 miljoen een uitzonderlijk hoog bod. Alleen Maguire werd als verdediger voor nog meer geld verkocht.

2 augustus 2022 om 18:47

Als Maguire voor 80+ ging snap ik wel dat ze nog wat meer willen😉

2 augustus 2022 om 18:45

Leipzig wil voor het kampioenschap gaan, dan verkoop je niet een basisspeler een paar dagen voor de start van de competitie.

2 augustus 2022 om 18:55

Dat is alsof er nu 20 miljoen geboden wordt voor Zerrouki, ze dat weigeren en dan zeggen we willen voor de titel gaan.

Leipzig gaat echt de titel niet pakken. En gvardiol gaat zeker geen verschil maken tussen een titel of niet.

2 augustus 2022 om 19:04

Gvardiol is gewoon je beste verdediger en als een ploeg kans maakt buiten Bayern dan is het Leipzig. Als ze Werner, Camara en Baku bijv. nog halen dan kennen ze echt geen zwakke schakels meer plus een extreem brede selectie.

2 augustus 2022 om 19:10

Leipzig heeft afgelopen seizoen in de tweede seizoenshelft meer punten gepakt dan Bayern en Dortmund. Natuurlijk is Bayern favoriet, maar ik denk dat Leipzig alles op alles wilt zetten om toch voor die hele kleine kans te gaan..

2 augustus 2022 om 19:23

Echt he plus bekerwinnaar en bijna finalist EL. Vrij recentelijk nog halve finalist CL. Jongens als Nkunku verlengen daar niet voor niks.

2 augustus 2022 om 20:11

Klopt, heb het idee dat mensen die de Bundeliga niet volgen niet weten dat er een nieuwe trainer zit en dat ze de sterkhouders koste wat het kost willen behouden.

2 augustus 2022 om 18:55

Ik begrijp het wel. Zij hebben geen geldnood en hebben ambitie dan verkoop je zo’n goede speler niet. Volgende zomer zouden zij open staan voor een verkoop volgens berichten. Het seizoen start al bijna dan is het niet slim om een sterkhouder te verkopen.

2 augustus 2022 om 19:01

Gvardiol koop je momenteel voor de potentie, niet voor de kwaliteit. Goede verdediger maar echt nog niet uitzonderlijk.

Maar ja anderzijds. Tchouameni en Nunez kostten ook zoveel dus dan kan je als Leipzig ook wel heel hoog in de boom zitten.

2 augustus 2022 om 19:06

Is toch logisch dat ze jongens als Nkunku, Laimer en Gvardiol niet willen verkopen als je mee wil doen met dr grote jongens? Laimer willen ze zelfs minimaal 30 miljoen voor hebben, 1-jarig contract. Volgend jaar loopt die als nog transfervrij naar Bayern. Die club doet het niet voor het geld.

2 augustus 2022 om 19:18

Logisch dat je ze niet verkoopt rond de marktprijs. Dit is echter ruim boven de marktprijs. En we spreken hier over een team dat nog niet eens in de buurt van een BuLi-titel gekomen is.

2 augustus 2022 om 19:25

Paar jaar terug stonden ze na 24 speelronden nog bovenaan, in hun debuutseizoen werden ze zelfs herbstmeister, dit jaar beste ruckrunde van alle Duitse clubs. Natuurlijk wint Bayern hem steeds, maar ietwat meer consistentie en alles is mogelijk.

2 augustus 2022 om 19:36

Het dichtste dat ze gekomen zijn is 12 punten. Afgelopen seizoen was het 19 punten.

2 augustus 2022 om 19:43

Klopt omdat ze het vaak goed deden tot pak hem beet speelronde 20 en daarna alles weer weggaven. Dortmund heeft onder Favre nog een keer een 10 punten voorsprong weggeven. Als je wat wil moeten clubs als Dortmund, Leverkusen en Leipzig gewoon veel constanter worden.

2 augustus 2022 om 20:04

Maar de invloed van Gvardiol op Leipzig is toch niet in die mate groot dat je er 80 miljoen voor kan weigeren? Met hun scouting halen ze daar 5/6 grote talenten mee in huis.

En ja geld hebben ze, maar het is geen City of PSG.

2 augustus 2022 om 20:10

Dat wordt hoogstens 2/3 spelers. Als je ziet dat ze voor zon Raum al bijna 30 miljoen betalen. Geen idee wat een Werner kost, maar daar zit je ook wel op zon bedrag.

2 augustus 2022 om 20:11

“Grote talenten”, Raum in iets mindere mate maar zeker werner zijn gewoon bewezen spelers en zelfs Duits internationals.

2 augustus 2022 om 22:33

Die tijden dat Leipzig alleen spelers van 10 a 15 miljoen koopt is ook wel voorbij gezien de markt.

Dit lijkt mij wel heel raar als dit waar is. Ze wilden geen 50 miljoen betalen voor Cucurella maar wel 80 voor deze speler? Ja ze spelen op een andere positie maar beiden zouden back up worden.

2 augustus 2022 om 18:53

Gvardiol is een stuk jonger en heeft een veel hoger plafond. Hij is nu al echt goed en nog maar 20 volgens mij. Linksbacks heb je er wel meerdere van en Cucurella is een goede speler maar echt niet uitzonderlijk en al helemaal geen 50 miljoen waar (voor Brighton wel dus begrijp dat zij het vragen).

2 augustus 2022 om 18:57

Dan nog steeds, 80 miljoen is al afgewezen. Dan zal het 90+ miljoen worden. Dat is echt teveel voor een back up.

Cucurella is PL proven en zoveel goede linksbacks heb je ook niet. Past perfect bij City.

City dat een godsvermogen uit wilt geven voor een verdediger? Onmogelijk! Dit heb ik nog nooit meegemaakt zeg.

Ik denk dat het wel klaar is voor Nathan bij City. Nou was het wel City wat een transfer blokkeerde maar ik zou toch voor de transfer deadline zorgen dat ik weg kon komen. Denk persoonlijk dat Chelsea ook te hoog gegrepen is voor deze speler, is inmiddels al "mid carreer" maar nog nooit ergens een vol seizoen gespeeld...

2 augustus 2022 om 18:46

Mede door blessures, wanneer hij fit is staat hij er gewoon in of op de bank. Speelde ook de hele wedstrijd in de "super cup"

3 augustus 2022 om 08:58

Blessures zijn idd domme pech, maar de kern zit hem in het einde van jouw zin: "op de bank". Hij speelde idd de hele wedstrijd van de supercup maar direct daarna wil City versterking op zijn positie, geeft bepaald geen vertrouwen.

gvardiol is idd een talent, maar 80mil is wel heel veel natuurlijk.
maarja dit soort bedragen zijn een soort van de nieuwe normaal voor dit soort clubs..
ook wel lekker dat leipzig het opzich gewoon kan weigeren, die zitten ook niet in de financiele zorgen.

Weer een van die berichten om een speler meer waarde te laten geven.
City is opzoek naar een lb. Ze hebben al 4 centrale verdedigers, tenzij iemand vertrekt, waar vooralsnog niks over bekend is

Geen 59 miljoen willen betalen voor Cucurella, maar wel 80 miljoen willen betalen voor Gvardiol, Dit snap ik niet helemaal.

Vind zowel Cucurella als Gvardiol zeer talentvolle spelers en vooral Gvardiol zie ik echt wel een hele goede verdediger worden. Maar hij is momenteel nog geen 80 miljoen waard, hooguit 40 à 50 miljoen (als dat al niet veel is). Als Leipzig 80 miljoen al afwijst, dan moet Manchester City dus sowieso richting de 100 miljoen of zelfs meer gaan en dat is echt teveel.

Maar ik snap Leipzig uiteraard wel. Gewoon lekker hoog in de boom zitten, wie weet voldoet City aan de transfersom wat Leipzig voor ogen heeft.

2 augustus 2022 om 18:55

Ik geloof ook nog geen geschreven punt van dit verhaal. City zal pas een centrale verdediger kopen als er eerdt een vertrekt

Gvardiol is zeker een smak geld waard voor Leipzig (zij willen hem niet verkopen deze zomer), hij is nu al zo goed en nog maar 20. Als City hem koopt dan hebben zij een topper voor de komende 10- 15 jaar lol. Hopelijk houdt Leipzig voet bij stuk.

80m voor een centrale verdediger? Dat is echt fakenews. City is opzoeken naar een LB en heeft eerder juist geweigerd om Ake te verkopen.

2 augustus 2022 om 19:31

Gvardiol kan beiden. Soort van verbeterde versie van Ake.

2 augustus 2022 om 19:37

Dat wist ik dan weer niet. Maar ook dan zie ik ze geen 80m neerleggen voor hem

2 augustus 2022 om 21:24

Kap eens met je 'fakenews' reacties, je klinkt echt dom als je dat roept. Omdat jij denkt dat het niet waar is is het niet meteen nep nieuws.

On: Gvardiol heeft van de 114 wedstrijden 36 op lb gespeeld volgens Transfermarkt dus hij zou daarvoor ook gehaald kunnen worden.

2 augustus 2022 om 23:18

@Iedereen die de voetballerij al wat langer volgt weet dat er heel veel dingen in de media terecht komen die niet op waarheid zijn berust. Daar gebruik ik de term fakenews voor. Ik ben inderdaad nu niet in staat om met met 100% zekerheid fakenews te bestempelen, maar ik verwacht dat ook dit bericht niet waar is

Belachelijk natuurlijk.
Vind wel dat Ake spel vertraagt mn id opbouw. Was beetje pijnlijk duidelijk tegen Liverpool en eerder ook. Beetje te laat om Ake te verkopen maar als Gvardiol lukt dan is t max over een jaar wel klaar natuurlijk

80 miljoen? Jezus wat een idioterie. Voor aan absolute topverdediger tot daar aan toe maar een knul van 20 die het zeer behoorlijk doet? Zag hem graag naar Madrid komen voor Rudiger werd aangetrokken maar meer dan 25M had ik er niet voor geboden willen zien worden. Lijkt haast alsof Pep jaarlijks een uitgave quotum heeft

2 augustus 2022 om 20:11

Als Martinez al ruim 50 miljoen kost dan snap ik wel dat je bij deze speler op 80 miljoen uitkomt. Of neem een Maguire.

2 augustus 2022 om 21:54

Als we de mafkezen van United de markt laten bepalen zijn we ver van huis.

Je had zo'n jongen ook zelf kunnen scouten in Kroatië, een jaar klaarstomen en dan had je hem voor veel minder geld kunnen hebben. Maar daar geven de meeste Engelse clubs tegenwoordig niets meer om, die zwemmen zo in het geld dat het ze niet meer uitmaakt.

2 augustus 2022 om 21:10

Dat doen ze wel, City bijvoorbeeld haalde Ante Palaversa van Hajduk Split een paar jaar geleden. Alleen komt zo'n speler dan terecht in een eindeloze carrousel van verhuurperiodes, om vervolgens voor wat winst doorverkocht te worden. Het hele idee van die City group is gewoon om zoveel mogelijk jonge talenten zo vroeg mogelijk binnen te slepen, zo kunnen ze winsten boeken op spelers ook al redden ze het niet bij City en houden ze ook spelers uit de handen van andere clubs.

Ake zou perfect bij PSV passen. Geen wereldklasse maar gewoon een goede voor de Nederlandse top.

Dat kan ik wel begrijpen, want laten we eerlijk zijn, het is een wonder dat Ake bij City speelt, want hij komt gewoon op alle fronten te kort voor de echte top. Hij is prima voor Nederland of de sub-top, maar hij is echt niet de verdediger waar je als City op kunt bouwen.

80 miljoen wat een absurd bedrag. Dat Leipzig het afwimpelt zegt genoeg, ze hebben natuurlijk zelf ook geld zat door red bull.

Hoppaaa de eerste 450 miljoen euro aan verdedigers sinds 2016 onder Guardiola waren onvoldoende.

Wordt zeker tijd voor een nieuwe impuls daar achterin !

3 augustus 2022 om 10:43

Bijna alle verdedigers die City heeft gehaald draaien al jaren mee en maken de nodige minuten. Misschien dat je het niet hebt meegekregen, maar City heeft nu 2 backs in totaal. Walker die alleen op RB speelt en Cancelo die op LB en RB kan. Als Cancelo geblesseerd raakt heb je dus 0 linksbacks. Er is dus zeker een back nodig na de verkoop van Zinchenko

3 augustus 2022 om 13:45

Maar 450 miljoen aan nota bene verdedigers (!) is natuurlijk vrij bizar. En uniek, maar niet in een positief opzicht wmbt

3 augustus 2022 om 14:56

450 is heel erg veel, maar het heeft ook een reden. Toen Guardiola werd aangesteld was elke verdediger 30+ en Otamendi eind 20. Ondertussen zijn ze allemaal vertrokken als 30+ers waar het beste vanaf was. Dat betekent dat je 8 nieuwe spelers moet aantrekken. En dan hebben we het over een periode van 2016-2022 waarin spelers misschien wel willen vertrekken en je hebt gegarandeerd enkele miskopen er tussen zitten. Daar heeft iedere club last van. City heeft heel veel pech gehad met Mendy. Verder geeft City doorgaans veel geld uit voor roulatie spelers i.p.v. dat ze een speler als back-up halen die het niveau niet heeft. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat het zo'n enorm bedrag is

Maguire zijn transfer naar Man U word als maatstaf genomen sindsdien worden de gekste bedragen betaald voor centrale verdedigers die een keer een goede wedstrijd hebben gespeeld

Bij Ake heb ik toch altijd een net niet gevoel met zijn carrière. Inmiddels ook alweer 27. Ga dan een stapje lager qua club (zoals Bournemouth) en voetbal elke week. Wat voor een zin heeft het (behalve geld) om weinig to spelen toe te komen bij een Man City of Chelsea.

Gvardiol is op.zn 20e al international. Klasse beter dan de ' balletje breed' Aké. Afg zaterdag pijnlijk duidelijk dat Ake geen City niveau bezit>>> verkopen!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren