Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax wil Emanuelson verleiden tot terugkeer naar Amsterdam’

Laatste update:

Urby Emanuelson mag transfervrij vertrekken bij AC Milan en mogelijk komt het van een terugkeer bij Ajax. De linksback annex linkshalf werd onlangs al in verband gebracht met een overgang naar Besiktas en nu zou ook Ajax een poging willen wagen bij de geboren Amsterdammer, zo melden Italiaanse media.

/

Emanuelson debuteerde bij Ajax in het profvoetbal en in totaal speelde hij 172 competitiewedstrijden voor de Amsterdammers. Begin 2011 verhuisde hij naar AC Milan en bij de Italiaanse grootmacht staat de teller momenteel op 75 competitiewedstrijden. Inclusief andere competities staat de teller op 105 officiële wedstrijden voor i Rossoneri.

In Italië wist Emanuelson nooit echt indruk te maken op de critici, maar voor Ajax kan de 27-jarige linkspoot van waarde zijn met zijn ervaring. Trainer Frank de Boer wil door het vertrek van Niklas Moisander en mogelijk ook Siem de Jong een ervaren speler aan zijn selectie toevoegen.

Urby Emanuelson zou een uitstekende aanwinst zijn voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als wat dan precies? zou hij linksback willen spelen?

6 juni 2014 om 22:22

Laat die jongen maar op het middenveld of als linksvoor concurreren. Hij kan veel toevoegen in ons jonge en grillige elftal. Maar dan niet zoals Babel voor 1 jaar, gewoon tekenen voor 3-4 jaar en dan gewoon knallen. Is een speler die aan de hele linkerkant kan spelen en staat zowel verdedigend als aanvallend (voornamelijk) zn mannetje.

6 juni 2014 om 22:26

linksvoor is ideaal toch inplaats van die over het paard getilde fisher dan heb je voorin urby milik en zivkovic gruwelijk hoor en urby houdt van de club dus ik hoop dat hij komt dat is goed voor ajax en goed voor de hele eredivisie

6 juni 2014 om 22:26

Hij kan alleen links midden in mijn ogen. Maar FDB houdt er altijd een andere visie op na...

Wel dom. Hij heeft precies alle crisis jaren bij ons gespeeld en alle kampioenschappen gemist.

6 juni 2014 om 22:31

"Alle kampioenschappen" ?

6 juni 2014 om 22:36

Hij was er inderdaad bij in 03-04 toch? is alweer zo lang geleden joh.

6 juni 2014 om 22:44

3-4 jaar ?

Ga jij hem betalen dan, die komt niet voor 6 ton voetballen in nl hoor. Hij heeft ook een goeie zaakwaarnemer dus een team in spanje england is mogelijk.

6 juni 2014 om 23:00

Waarom niet voor 6 ton ? Zat op de bank bij Milan voor 1.1 miljoen per jaar, hij weet ook wel dat geen een aantrekkelijke club voor hem zoveel gaat betalen.

Ik zie hem nog wel terug naar Ajax gaan

6 juni 2014 om 23:13

6 ton, waarom zou Ajax hem maar 6 ton geven?
Ajax kan hem prima 9 ton geven...
En ervaring is heel belangrijk, dat kan het verschil maken.
En EL of Cl.... groot verschil.

En Veltman verdiend dan maar een ton minder als hij 6 ton zou krijgen.

6 juni 2014 om 23:13

Hij is van harte welkom.en voor de mensen wie zich afvragen waar i moet gaan spelen.simpel toch links op het middeveld want hij is in alle opzichten beter dan serero lijkt mijn.dus ik zeg ajax doen haha .

6 juni 2014 om 23:32

Fischer heeft meer talent dan urby ooit heeft gehad dus fischer moet gewoon spelen.

6 juni 2014 om 23:48

Nee, hij was er in 04-05 voor het eerst bij en toen heeft hij maar 3 wedstrijden gespeeld. Maar hij was ook vaak degene die de punten die Ajax steeds net tekort kwam verspeelde door persoonlijke fouten.

6 juni 2014 om 23:57

Waarschijnlijk zal hij dan ook rond de 2 miljoen tekengelden krijgen. Dan is 6/9 ton per jaar goed te accepteren.

6 juni 2014 om 22:23

Linkshalf. De plek van serero. Lijkt me een behoorlijke verbetering.

6 juni 2014 om 22:26

Zo dus..

Fischer - Milik - Schöne / Kishna
Emanuelson - Blind - Klaassen
Boilesen - Viergever - Veltman - v. Rhijn
Cillessen

6 juni 2014 om 22:27

Zo de ju... een mega verbetering, zelfde creativiteit, prima snelheid maar kan ook schieten en heeft veel loopvermogen dus verdedigend kan hij ook zijn steentje bijdragen.

Dit zou echt een geweldige 'aankoop'transfervrij ja) zijn.
Zou met Blind en Klaasen een prima uitgebalanceerd middenveld zijn imo.

6 juni 2014 om 22:40

Denk wel dat hij nog een stapje hoger kan dan Ajax. Hij zou meteen dik hun beste speler zijn.

7 juni 2014 om 10:09

Dit zou geweldig zijn, als er nou meer spelers van dit kaliber terugkwamen (huntelaar) dan zou het team zo veel gebalanceerder zijn met jeugd en ervaring.

6 juni 2014 om 22:46

Dat kon wel eens een match worden want zelf zei Urby ook al wel oren te hebben naar een terugkeer. En dat Ajax altijd z'n club zal blijven maar dat zegt verder niet zoveel ;-).

Gezien t feit dat hij op de hele linkerkant uit de voeten kan en zelfs op 10 in de eredivisie zeker een aanwinst voor Ajax.

7 juni 2014 om 08:25

Volgens mij weten jullie niet dat hij het grootste talent was toen hij in de jeugd rond liep.. Hij was namelijk een veelbelovende '10' dus hij zou uitstekend op het middenveld kunnen spelen naast een Klaassen met Blind erachter dan heb je toch wel een heerlijk middenveld staan! Linksvoor kan die natuurlijk ook spelen maar ik raad je toch wel aan om hem te gebruik als een soort spelverdeler op het middenveld met z'n schot en pases die hij kan verleggen.

Lijkt mij niet dat Emanuelson dat wil doen. Zonder persoonlijke verplichting om in Nederland te zijn, zal hij altijd kiezen voor een mooiere club in een mooiere competitie. Hij is nog te jong om terug te keren.

6 juni 2014 om 22:24

Een mooiere club? Ik proef enige minachting...

6 juni 2014 om 22:29

Heeft volgens mij vorig jaar al eens aangegeven het niet erg te vinden om alweer terug te keren naar Ajax.
Misschien een beetje een cliché maar Urby is een echte ajacied en Amsterdammer die graag weer voor Ajax wilt spelen.
Geld is voor hem niet belangrijk, als ajacied ken ik genoeg van hem om dat oordeel te trekken.


edit;
Hij zal het wel niet zo bedoeld hebben, hij kan wel naar een betere club, maar absoluut niet naar een mooiere club in een betere competitie.
Een Everton is bijvoorbeeld misschien wel beter, maar niet mooier (ook subjectief natuurlijk)

7 juni 2014 om 00:13

Mooier is inderdaad subjectief, maar uit de handelingen van spelers mogen we toch wel afleiden dat spelen in de PL, PD of Bundesliga door alle spelers wordt geprefereerd dan spelen in de eredivisie (bij welke club dan ook). De nr. 17 van die competities betalen bovendien zelfs nog meer dan de topclubs hier. Overigens is Ajacied Leeuw hieronder het met mij eens.

De eredivisie is volledig in verval geraakt. De laatste 2 jaar staan we europees qua niveau onder landen als Belgie, Oostenrijk, Oekraine, Roemenie of Griekenland. Nog net voor Bulgarije of Kroatie.
Elke speler die zichzelf respecteert, gaat niet in de eredivisie voetballen.

7 juni 2014 om 09:52

Vorig jaar gaf hij inderdaad al aan open te staan voor een terugkeer. Die gaf hij vorige maand nog eens aan. Als Ajax Urby echt wil hebben, zal Urby niet twijfelen. Of er moet een topclub aankomen ofzo.

6 juni 2014 om 22:31

Dat is niks nieuws bij hem

6 juni 2014 om 22:34

Mooiere club? Ik snap dat je dit provocerend bedoeld maar wat is dan een mooiere club dan Ajax die Emanuelson wil hebben?

7 juni 2014 om 07:33

Provoceren? Waarom direct op je plasser getrapt zijn als iemand zegt dat hij naar een mooiere club zou kunnen evt. Ik vind een club als Everton, Schalke of Porto toch mooier dan Ajax. Zolang de salarisdrempel laag blijft is het bijna niet te doen om te concureren met andere competities.

7 juni 2014 om 07:48

Hij speelde al amper voor Fulham, bij dat soort clubs die jij noemt komt hij helemaal niet aan bod. Weer jaren op de bank.

8 juni 2014 om 00:11

Denk je nou echt dat clubs als Schalke, Everton of Porto voor hem gaan komen? Daar geloof ik niks van. Al ben ik Ajacied, dat zijn inderdaad clubs die ook ik boven Ajax zou verkiezen dat klopt. Echter denk ik niet dat deze clubs op Urby zitten te wachten. Ik bedoel Schalke, Draxler/kolasinac of Emanuelson dat is wel even een verschil.

Goede speler voor Ajax ! Vanwege zijn multi inzetbaarheid

Dat zou nog best een een hele goede zet kunnen blijken, op het middenveld kan hij voor dit Ajax in de Eredivisie natuurlijk van grote waarde zijn. Mooi middenveld met Klaassen Blind en Emanuelson!

Denk niet dat hij terug komt. Qua salaris zal hij dan flink moeten inleveren. En het zal een babel effect hebben. Hij zou komen en na een jaar weer weggaan. Ik denk dat Ajax beter iets anders kan zoeken als het gaat om ervaring.

6 juni 2014 om 22:31

Die tekent gewoon voor 3 seizoenen dan hoor, hij is een speler die zich schikt in zijn rol.

6 juni 2014 om 22:35

Toen werd Ajax ook kampioen en daar gaat het om.. kampioen worden. Dus ik zou het hem wel gunnen als hij na een jaar weer een mooie buitenlandse club vindt zolang we maar prijzen pakken.

Donny en Nouri zijn dan ook weer een jaartje ouder en door het vertrek van Urby komt er weer een plekje vrij op het middenveld.

Oh komt alsjeblieft terug naar Ajax, wellicht in een Babel rol.

Emanuelson kan ook makkelijk op links buiten, Meleg kan ook op de flanken. Dit lijken mij prima opties en dan zou ik nog Pienaar dr bij halen voor de ervaring. Maxwell als Moisander vertrekt, Vermaelen is nog te jong die wil nog niet denk ik en Vandervaartje kan helemaal niks.

Als Emanuelson niet komt gaan ze hopelijk voor Kostic.

6 juni 2014 om 22:42

Maxwell... En toen ging de wekker/of ben je al dronken.... van het Maracana naar Kralingen en 5x minder salaris?

Meleg is ook (nog) niet goed genoeg.. of bedoel je misschien Milik?

Pienaar staat alleen maar de ontwikkeling van Klaassen in de weg, dus overbodig! De Boer heeft al gezegd als van der Vaart komt, wordt het een spits... dat zie ik nog wel zitten! Milik en Zivkovic zijn nog erg jong!

Kostic ben ik wel volledig met je eens! Absolute aanwinst...

Hij is denk ik net niet oud genoeg, maar ook niet net te jong...

Wanneer hij 20-23 was kon hij ''terug'' gaan om zijn carriere een nieuwe impuls te geven (zie babel) wanneer hij nu tekent gaat hij was weer over 2-3 jaar weg en is hij 29-30. Dan ben je ook niet echt meer aantrekkelijk voor clubs.

Met 27 jaar moet hij gewoon ergens in de middenmoot Engeland of Duitsland spelen, verdien je ook (en daar draait het vaak om) meer dan bij Ajax en speel je in een grotere competitie.

6 juni 2014 om 22:31

Babel kwam ook niet op zijn 20-23 terug en speelde zich ook in de kijkers

6 juni 2014 om 23:14

Cr9

En wie wilde Babel hebben? Juist een rijke subtopper/middenmoter uit Turkije.. puur voor de financien, dan had hij het net zo goed meteen daar heen kunnen gaan ipv de tussenstop bij ajax. Leek eerst alsof hij nog via Ajax een stap richting een grote competitie (engeland, spanje etc) wilde zetten maar nee hoor.

6 juni 2014 om 22:46

Hij wordt over een weekje al 28 dus ik zie hem max 1 jaar bij Ajax spelen als hij echt nog de intentie heeft om in het buitenland te spelen.

langs de ene kant zou ik het geweldig vinden als hij terugkomt maar langs de andere kant gun ik hem het succes om in een topcompetitie te spelen met een dik salaris. Dat verdient hij namelijk.

Frank wil lopende mensen op het middenveld. Mischien wil hij hem naast klaasen zetten.
Ik zou hem graag als linksback zien,al denk ik dat hij zef als linksbuiten wil spelen.

6 juni 2014 om 22:33

Nee en Nee, die wilt gewoon op het middenveld.

Lijkt mij een prima opstelling bij een verkoop van Moisander en Siem de Jong.

Cillessen
Van Rhijn
Veltman
Viergever
Boilesen
Klaasen
Blind
Emanuelson
Schone
Milik
Kishna
6 juni 2014 om 22:55

met dit elftal wordt je gegarandeerd overlopen..

6 juni 2014 om 23:09

Haha hoezo dat grapjas?
bijna hetzelfde als afgelopen jaar.... ja we zijn overlopen.
Dit word namelijk gegarandeerd de opstelling van Ajax als hij komt....
Met een beetje verstand van Frank en Ajax zou je dat moeten weten.
Schone op rechtsvoor doet het prima, is bewezen, milik is nieuw maar past beter bij Ajax.

op Links de linkspoot Kishna.
Het middenveld is hetzelfde, alleen is er nu meer body en meer ervaring met Emanuelson voor Serero.
En alleen Viergever is nieuw achterin.

Leuk dat je met onzin aan komt zetten, stop dat maar weer in de ijskast.

7 juni 2014 om 06:32

Heerlijke opstelling. Ik hoop keihard dat hij komt.

Zou mooi zijn. Maar verwacht dat dit niet waar is.

Emanuelson ipv Serero? Denk dat het team er alleen maar op vooruit gaat...

Zou een mooie aanwinst zijn voor Ajax. Hij is technisch goed en kent het Ajax-spelletje. Verder is hij denk ik gegroeid qua cojones en hardheid in Italie. Zo een speler met wat buitenlandse ervaring kan Ajax wel gebruiken. Dan kan Serero op de bank; van hem ben ik geen fan. Een middenveld met Blind, Klaassen en Urby zie ik wel zitten.

dat gaat hij op dit moment niet doen, daarbij op welke positie moet hij komen? wordt duarte dan onnodig?

6 juni 2014 om 23:12

Duarte was in eerste instantie toch gehaald als eventuele opvolger van Siem? Dus dan zou hij nu stand-in zijn voor Klaassen. Moet Siem uiteraard ook nog verkocht zien te worden.

Laat maar komen, kunnen we prima gebruiken in dit jonge team. Blijft gewoon een goede speler.

Zou mooi zijn voor Ajax, maar voor hem zelf is het beter om nog op een hoger niveau te spelen.

Ik zie hem wel ergens in Duitsland voetballen, misschien wel Spanje.

Het is nu wel zo dat je ook grote kans heb om geselecteerd te worden als je in de Eredivisie speelt. Spelen in het buitenland is geen garantie meer voor een uitverkiezing.

27 jaar....die gaat never nooit terugkomen. Zeker nu niet. Misschien als hij 32 of zo is. Hij zou echt een goede versterking kunnen zijn, maar hij kan zo ergens aan de slag waar hij tig maal meer zal verdienen.ik zie het echt niet gebeuren.

6 juni 2014 om 22:44

Je hebt helaas gelijk. Jammer dat we in Nederland niet kunnen concurreren wat betreft salaris. Hopelijk mist Urby Amsterdam en de club gewoon heel erg en komt ie toch!

k ben nieuw op deze site. Ik heb een vraagje voor de kenners van de Eredivisie en vooral richt ik mij tot de supporters van AZ. Ik ben namelijk geïnteresseerd in Markus Henriksen. Zouden jullie mij kunnen zeggen wat zijn kwaliteiten zijn? Of hij uitblinkt? Of hij de 3M transferprijs waard is? Of hij eventueel in België zou kunnen schitteren?

6 juni 2014 om 23:05

Ja ja ja ja en nee. Zelfs rick hogendorp is te goed voor die ploeg van jou. Vooral im de rol als keeper zijnde!

7 juni 2014 om 01:04

Laat ik dan maar wel gewoon reageren. Welkom!

Markus Henriksen is geen geweldige speler. Voor de breedte erbij kan het prima. Maar zie hem niet veel toevoegen aan anderlecht. Hij heeft dit jaar wel ten onrechte weinig gespeeld. Dick koos voor defensieve zekerheid door naast Gudelj (wat overigens wel een behoorlijke speler is) Viktor Elm te zetten. Henriksen is vrij technisch maar wel een beetje flegmatiek. Behoorlijk schot.

Zoals ik zei wel bruikbaar, maar denk geen vaste basisspeler. Weet het budget van Anderlecht niet maar 3m lijkt marktconform.

Wie gaan er zoal weg bij Anderlecht deze zomer denk je?

Denk niet dat Urby al terug wil naar Ajax is nog te jong, als zich een mooie club meldt zal hij daar zeker voor kiezen.

Zijn contract bij AC Milaan was in juni 2014 afgelopen, is dus geen kwestie dat hij transfervrij mag vertrekken.

Hij krijgt gewoon geen contractverlenging, als ze tevreden zouden zijn hadden ze dat wel gedaan.

Heeft waarschijnlijk toch niet het niveau waar Milaan op gehoopt had.

Voor huidige niveau van Ajax is hij zeker een versterking, zal het dus niet erg vinden als hij weer bij ons terugkeert.

Onzinartikel. Niks over te vinden in de Italiaanse media.

Waarheen is Moisander? Is hij naar Fulham? Ik dacht dat dit alleen een gerucht was, is dit al zeker en heb ik iets gemist?

On: Urby is een uitstekende aanwinst voor Ajax. Kunnen de jongeren jongens nog wat van leren.

Laat maar komen zou een absolute versterking zijn voor ajax.
Helaas zullen er nog een aantal clubs geinteresserd zijn en waarschijnlijk kan ajax zijn salaris niet betalen.

Ik vind het nogal broodje aap. Ajax heeft al 3 spelers gehaald en wordt buiten Emanuelson al genoemd over 3 meer. Ajax heeft het beleid op de jeugd gegooid en de afgelopen paar jaar zo'n 10-11 jeugdinternationals gehaald. Samen met de eigen jeugd die ze hebben zouden ze het beleid overboord gooien als ze Urby ook weer halen. Die zit aan salaris toch al snel rond een miljoen.

Wat mij betreft is hij van harte welkom. Lekker bikkelen op hrt middenveld, eat ervaring erbij zulke spelers kunnen we goed gebruiken!

Mits het familie aspect een rol speelt voor Urby denk ik niet dat hij nu al terug gaat keren naar Nederland. Die jongen kan zowel bij Milan (wat geen Europese top meer is) als bij talloze andere clubs in financieel sterkere competitie spelen .. Ik zie dit niet gebeuren..

Hoop echt dat ie komt! Briljante toevoeging op links

Dan moet hij dus en een stap in salaris terug doen en in competitie 2 stappen terug. Benieuwd of hii dat doet

Pijnlijk voor Viergever...

Ideale speler op het middenveld. Halen dus. Hij kan meer brengen dan serero. Urby is een soortgelijke speler alleen 2 keer zo goed. Meer body meer power en een heerlijk linkerbeen.

Ik vraag me in alle redelijkheid af wat de meerwaarde van Emanuelson is en op weke positie hij moet gaan spelen. De Boer gaf in april aan dat hij uitermate tevreden was over de ontwikkeling van Serero, Fisher komt terug van een blessure en voor de linksachter positie hebben we Boilesen,, Blind of Viergever. Het zou slimmer zijn wanneer Ajax er alles aan doet om Moisander binnen de groep te houden. Moisander heeft nog een doorlopend contract tot 2015 en was het afgelopen seizoen een betrouwbare kracht in de verdediging. Emanuelson was in het verleden een redelijke speler maar bepaald geen hoogvlieger, de huidige beleidsbepalers zetten zich compleet voor schut wanneer ze Emanuelson terug proberen te halen naar Amsterdam. Voor de Revolutie van Cruyff waren spelers van het niveau Emanuelson pure middelmaat, na de Revolutie van Cruyff is Ajax blij wanneer een speler van het niveau Emanuelson terug keert op het oude nest.

Dit lijkt me erg sterk.die jongen wilt vast nog een paar jaartjes ballen/cashen in het buitenland.
Er zullen ook genoeg andere clubs intresse in m hebben lijkt mij.

Laat Urby maar terugkomen!
Ben bang dat hij voor het geld in het buitenland kiest maar ergens hoop ik dat hij terugkomt.

Altijd een zwak voor Urby gehad, zou de ervaring zijn die Ajax zoekt als Niklas ook nog vertrekt.

Dit is toch niet de gewenste ervaren speler. Van mjj hoeft Urby niet terug te komen. Laten we onze pijlen nu maar vol richten op een echte rechtsbuiten. Die zoeken we immers al jaren. En wat betreft de ervaren man, graag een fysiek sterke speler; een Cvm.

7 juni 2014 om 02:36

Bogarde, perfect verwoord. Emanuelson is een nuttige speler. maar helaas niet de ervaren speler die we nodig hebben. Het probleem ligt inderdaad op de buiten posities. Zowel op links als rechts kan geen enkele speler zijn man passeren of een fatsoenlijke voorzet geven. De heren van het Technisch Hart maken zich compleet belachelijk wanneer ze hun pijlen richten op Emanuelson.

7 juni 2014 om 17:24

Ben ik het niet mee eens, een echte buitenspeler.... die Ajax aan kan en er het liefst meteen kan staan.... noem er eens 1!
Ajax kwam vorig jaar vaak zat voor de goal in de zin van serero, hij kan niet schieten... met een speler zoals Emanuelson had dit tot meer goals geleid.
Ik vind Urby ook nog eens creatiever, heeft meer body en voegt naar mijn mening zowel aanvallend als verdedigend meer toe als Serero.

Misschien schiet Milik er ook wel 14+ goals in, is het middenveld stabieler .... dat is in ieder geval al genoeg om hier kampioen te kunnen worden.

Emanuelson kan ook op de plek van Serero spelen hoor, links centraal op het midden.

Nou, als Besiktas serieuze interesse heeft zou ik het wel weten. Lekker een paar jaartjes geld verdienen in een land als Turkije is niets mis mee. Terug naar huis kan daarna altijd nog.

Ik zou niet twijfelen als ik Ajax was ken op diverse posities uit de voeten en heeft daarnaast redelijk wat ervaring. Zet hem neer in plaats van Serero en Ajax is al sterker daarnaast kan iemand als Klaassen veel van hem leren of een Duarte.

Gaat toch niet gebeuren.... Die jongen is 27 en verdiend een veelvoud van wat hij bij Ajax kan krijgen.
En als hij vetrekt bij Milan dan kan hij bij genoeg clubs minimaal hetzelfde krijgen, al zullen dit niet de mooiste clubs zijn...

Zou mooi zijn. Kom maar terug Urby !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren