Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wacht mogelijk dubbele straf na Europees duel

Laatste update:

De Europese voetbalbond UEFA heeft aan Ajax laten weten dat er een onderzoek loopt naar de geblokkeerde trappen op de eerste ring van de Zuidtribune, zo meldt de Amsterdamse club woensdagmiddag. Ajax heeft eind vorig jaar voor geblokkeerde trappen in het bezoekersvak tijdens Ajax- APOEL Nicosia ook al een sanctie opgelegd gekregen.

/

Andere Nederlandse clubs zijn recentelijk eveneens beboet voor het feit dat de vluchtwegen niet vrij waren. “Trappen en vakopgangen zijn van groot belang voor ontruiming van het stadion in geval van nood”, zo maakt Ajax via de officiële kanalen duidelijk. “Daarnaast dienen de trappen toegankelijk te zijn voor hulpverleners en wekken geblokkeerde trappen irritatie op bij supporters die het vak willen betreden of verlaten. Ajax blijft dan ook een dringend beroep doen op supporters om de trappen vrij te houden.

Naast het onderzoek naar de geblokkeerde trappen wordt door de UEFA ook gekeken naar een incident waarbij een voorwerp op het veld werd gegooid vanuit vak 124. Dit gebeurde kort na het doelpunt dat Ajax maakte. Ook hiervoor verwacht de club een geldboete. “Momenteel wordt onderzoek gedaan om de dader te traceren, op wie de eventuele boete zal worden verhaald”, zo verzekert de Europa League-deelnemer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als dit waar is, dan is een boete terecht.

Als je al eerder een boete hebt gehad voor de vluchtgang blokkeren, en je doet het weer, is dat ronduit dom.

Wanneer je dingen op het veld gooit als zogenaamde supporter benadeel je je club..... Ik heb het niet meegekregen, heb het ook niet gezien vanuit het vak waar ik zat, maar als het waar is hoop ik dat ze de gooiert pakken, en de boete doorbelasten.

Om wat voor voorwerp zou het eigenlijk gaan?

4 maart 2015 om 16:39

Waarschijnlijk vliegtuigje 😜

4 maart 2015 om 17:02

Terecht. Jammer dat een aantal supporters het altijd verpesten voor de Nederlandse voetbal fans. Gewoon een torenhoge boete, of een paar duels uitsluiten.

4 maart 2015 om 17:08

boete voor het niet vrijhouden van de trappen slaat nergens op.
Feyenoord en PSV hebben daar ook al een boete voor gehad van de op geld beluste Uefa.

4 maart 2015 om 17:36

Dan slaat die boete dus juist wel ergens op, anders meet je met twee maten.

4 maart 2015 om 17:46

Inderdaad slaat nergens op, totday de nooduitgang en de trappen opeens onverwacht nodig zijn.

4 maart 2015 om 18:12

de straf voor Feyenoord en PSV sloeg ook nergens op.
Jij draait het nu om.

4 maart 2015 om 18:24

Ja en die mensen dat veroorzaken blijven daar ook zeker staan bij ee n cakamiteit?

4 maart 2015 om 18:30

Ga je niet heel ver?

4 maart 2015 om 19:45

Ze geven de boete's meestal waar de sfeervak is, natuurlijk staat de trap daar helemaal vol. De club is verantwoordelijk voor de veiligheid van het stadion niet een corrupt toernooitje

4 maart 2015 om 16:42

Vind het echter wel vreemd dat de boete voor het gooien eventueel verhaald wordt op de dader, terwijl de boete voor het blokkeren van de trappen niet verhaald wordt op de daders.

4 maart 2015 om 16:47

Ajax blokkeert de trappen toch niet, dat doen de supporters. Die benadelen dus ook de club.

Schijnbaar is het noodzakelijk dat er een paar meesters en juffen op de tribune moeten zitten om mensen erop te wijzen dat er plaatsen zijn om te zitten of staan en plaatsten zijn om te lopen wanneer dit noodzakelijk is.

Vervelend dat Nederlandse club, in europese duels zo benadeeld worden door eigen supporters.

4 maart 2015 om 16:50

Je kan je wel afvragen in hoeverre een club in staat is om de veiligheid in eigen stadion te garanderen als ze niet eens in staat zijn om de trappen vrij te laten houden.

Dit overigens buiten het feit dat het treurig is dat supporters dit zelf niet in de gaten hebben en de boel al dan niet bewust blokkeren.

4 maart 2015 om 16:58

Sammerens dit gebeurt bij zo'n beetje elke Nederlandse club. Staat duidelijk in de tekst. Psv, Feyenoord, Twente etc. hebben hier ook allemaal een boete voor gekregen.

Dit stond er notabene bij het bericht waar Uefa Feyenoord aanklaagt voor racisme en wangedrag:

"de Uefa verwijt Feyenoord ook een gebrekkige organisatie, bijvoorbeeld omdat sommige trappen in het stadion waren afgezet."

4 maart 2015 om 17:03

Die "meesters en juffen" zijn er ook bij Ajax op de tribune, iedere wedstrijd. Maar probeer jij maar eens de trappen vrij te houden bij de harde kernen. Dat lukt je gewoon niet

4 maart 2015 om 17:05

Gebeurd helaas bij alle clubs, bij ons in het vak ook altijd, vooral omdat mensen elkaar allemaal kennen.
Dan ga je tijdens de wedstrijd even naast een maat zijn stoel staan met een biertje en slap ouwehoeren en een pot voetbal kijken.
Overigens kunnen er altijd mensen op en af lopen.
Ik snap dat ze vrij moeten blijven(ben zelf beveiliger dus het is bekend), maar het is niet alsof er tijdens een evacuatie zij dan blijven staan... mocht er geëvacueerd worden dan zou je misschien denken dat het stadion zelfs eerder leeg is.
De boete zal zal gewoon terecht zijn hoor.

4 maart 2015 om 17:10

ik vind de boete niet terecht.
de Uefa legt Nederlandse ploegen ook wel erg makkelijk boetes op.

4 maart 2015 om 17:38

@master D, klopt uiteraard, dat gaat je niet lukken. Maar als harde kern zijnde heb je lijkt me het allerbeste met je club voor, dan zouden zij misschien hier vanuit henzelf wat meer initiatief voor moeten tonen.

4 maart 2015 om 20:01

@scrumpti0uz,

Ik heb het ook niet over 1 club in het specifiek maar in het algemeen. Vandaar dat ik ook over 'een club' spreek en niet over 1 club specifiek.

4 maart 2015 om 17:00

Wat een onzin! Denk jij dat die supporters, die op de trappen staan, in geval van nood daar blijven staan? Die willen dan natuurlijk ook zo snel weg! En daarnaast krijg ik het gevoel dat de UEFA dringend geld nodig heeft.

4 maart 2015 om 17:06

Ik denk niet dat ze blijven staan nee. Maar wat wij denken doet er hier niet toe.

Het gaat er om dat er regels zijn die duidelijk aangeven hoe de vluchtroutes lopen. Daarin staat omschreven dat die altijd vrij gehouden moeten worden. Dan is het de taak van de club Ajax de gangen vrij te houden,. en de stewards daarop te laten toezien. Ajax is verantwoordelijk voor het naleven van de regelementen. Zeker wanneer daar enkele weken daarvoor ook al een boete voor is gegeven.....

Of de Uefa geld nodig heeft.... Laat ik over de Uefa en/of Fifa maar geen uitspraken doen, want dat kost me een ban wegens grof taalgebruik

4 maart 2015 om 17:09

Klopt.. weet niet of mensen ook begrijpen dat dit over de fside gaat (zuid 1ste ring), dus staanplaatsen.. ja, dan staan er ook mensen op de trappen. Belachelijk dat daar boetes voor worden gegeven.


Van het gooien van voorwerpen op het veld is de boete natuurlijk wel terecht

4 maart 2015 om 17:10

helemaal mee eens.

4 maart 2015 om 18:48

Tijdens UEFA wedstrijden officieel dacht ik geen staanplaatsen.

4 maart 2015 om 19:37

Het gaat niet alleen om eruit gaan, maar ook om erin komen. Als er op de tribune een enorme vechtpartij uitbreekt moet bijvoorbeeld de politie snel ongehinderd naar binnen kunnen. Het klinkt allemaal heel lullig, maar dit soort veiligheidsplannen moeten er gewoon zijn (niet alleen van de Uefa) en moeten nageleefd worden.

Ik vind het overigens ook een beetje lullig om hier elke keer een boete voor te gaan geven, doe gewoon twee waarschuwingen en daarna een dikke boete.

"ajax blijft dan ook een dringend beroep doen op supporters om de trappen vrij te houden."
zijn er geen suppoosten die daar wat van zeggen?
Supporters willen gewoon een plek waar ze de wedstrijd goed kunnen zien.

4 maart 2015 om 16:55

Ja dus. Bij het stoeltje van je kaartje kan je het veld vast en zeker ook zien. Als je niet tevreden bent met het zicht had je maar een duurder kaartje moeten kopen of thuis op de bank de wedstrijd moeten aanschouwen.

4 maart 2015 om 17:06

Ja maar als je bekende ziet ga je daar natuurlijk bij staan of zitten... doe niet zo alsof het wereldvreemd is.

4 maart 2015 om 18:12

Als je een kaartje koopt voor de F-side de vakken waar we het hier over hebben dan vermeld Ajax er zelf altijd bij dat staan word gedoogd en je kaartje niet aan de stoel is verbonden wat erop staat.
Probeer maar is met 10 stewards 5000 man op de stoel van hun kaartje te krijgen terwijl die mensen de rest van het jaar mogen gaan staan waar ze willen.

4 maart 2015 om 18:29

Als steward in de arena, snap ik niet waarom je dat zegt. Je koopt een kaartje en daarop staat een stoelnummer. Je gaat toch daar zitten dan? Als je de wedstrijd thuis kijkt blijf je toch ook niet heel de wedstrijd staan? Elke keer moet ik met collega's de trappen leeghalen met gevaar voor eigen leven, dat er niet een supporter dronken genoeg is die je van de trap gooit. Elke keer staat vak 413 vol met mensen en het is een helse klus om ze allemaal weg te halen. Waarschuwen helpt niet. Uitzetten helpt ook niet. Lief vragen helpt ook niet. Je wordt aan alle kanten aangevallen en uitgescholden. Terwijl je alleen maar je werkt doet.

Opgepast jongens. Ze hebben weer geld nodig om mensen om te kopen.

Tja, als er dingen gegooid worden gaan er boetes volgen. Degene die gegooid heeft wordt hopelijk opgespoord en dan hoeft Ajax er niet veel onder te lijden. Het verhaal van de trappen is echter wat serieuzer. Geen idee waarom je die zou gaan blokkeren, maar als de onveiligheid in het gedrang komt, is het ook daarvoor terecht als er een boete volgt. Jammer voor Ajax, maar zeker iets om in de toekomst op te gaan controleren.

4 maart 2015 om 16:57

Ajax blokkeert de trappen niet of iets. Het gaat hier om supporters die voor de ingangen van de vakken blijven hangen, in plaats van gewoon op hun vaste plek gaan zitten/staan.

4 maart 2015 om 17:10

Dat begrijp ik. Ik bedoel met 'je' ook mensen in het stadion in het algemeen. Als dit een terugkerend probleem is, zal er door bijvoorbeeld stewards gecontroleerd moeten gaan worden zodat die supporters naar hun eigen plek gestuurd worden. Dat is iets waar Ajax aan moet gaan werken. Mogelijk helpt dit bericht op de website ook, maar een daadwerkelijke controle helpt mensen eraan te herinneren.

4 maart 2015 om 19:48

Dit moet daarnaast ook consistent gedaan worden. Ik kwam een tijd regelmatig bij Feijenoord, daar werd de ene wedstrijd elke keer de trap leeggemaakt, de andere keer hingen er constant mensen en werd er niets gedaan.

als ajax al een straf krijgt voor het gooien van een vliegtuigje ben ik benieuwd wat feyenoord boven het hoofd hangt, daar werd wel wat meer op het veld gegooid...

4 maart 2015 om 16:46

Schijnt dat degenen die per abuis hun aansteker hebben verloren afgelopen donderdag een nieuwe met Uefa initialen kunnen kopen op de website van de bond. Er moet toch verdiend worden.

4 maart 2015 om 16:48

En niet alleen tegen Roma. Moet je eens zien wat er bij Feyenoord-Ajax gegooid wordt en dat vergelijken met Ajax-Feyenoord. Wereld van verschil.

4 maart 2015 om 17:13

En dat komt dan vooral omdat fanatiekere ajax supporters op de tweede ring zitten of buiten bereik van het veld. Bij feyenoord zitten die meer op de eerste rimg

4 maart 2015 om 20:12

Is ook lastig gooien van de 2e ring en over de gracht! Maar je schrikt je soms kapot wat er allemaal bij een corner vlag neerkomt.. Stelletje hersenlozen

Die trappen blokkeren doen ze op bij elke club op de harde kern tribune! ook bij mijn club staan ze op de trappen tijdens de wedstrijd.

Zonder dat ajax hier een boete voor krijgt maar wel begrijpenlijk

4 maart 2015 om 19:20

En daarom zijn dus ook de ander Nederlandse clubs beboet.

Lees even alinea 2.

Die trappen zijn gewoon niet vrij te houden. Sowieso belachelijk dat je vorig jaar een boete krijgt omdat supporters van Apoel de trappen niet vrijhouden. Bij de harde kern is het knok niet te doen. Feyenoord heeft daar dit seizoen ook al 5 boetes voor gehad of zo.

Ajax en Feyenoord zijn de enigste clubs met volle tribunes in de €league! ! Daar valt dus iets te halen. . Maar goed , dingen op veld gooien kan ook echt niet. . Volle trappen tjaa..

4 maart 2015 om 17:08

Ja iedereen moet keurig zijn mond houden en gaan zitten, klapvee noemen we dat.

4 maart 2015 om 17:13

als het aan de Uwfa ligt wel inderdaad.
alleen Franse ploegen mogen alles dien van Platini.

Hebben ze geld nodig bij de Uefa ofzo? Ze strooien met onderzoeken en boete's lijkt het wel

4 maart 2015 om 17:20

Ja als je denkt dat ze doorgeslagen zijn bij justitie met EUR 10 per km te hard, komt de Uefa er overheen met EUR 10000 voor een rotje. En die trappen, als er echt iets is zijn ze al eerste weg lijkt me. Of er moeten bijv ehbo-ers worden tegengehouden dan snap ik het nog. Zaken op t veld gooien, mag niet, maar als ik zie wat er bij een willekeurige Fey -Ajax t veld op vliegt, dan heeft de uefa gewoon geld nodig.

4 maart 2015 om 17:52

En die 10 euro per km te hard kan je nog heel goed onderbouwen qua veiligheid, wat de Uefa doet helemaal niet. Het is gewoon een deel van de inkomsten, de begroting van volgend jaar is al bijna rond, het is alleen even afwachten of Feyenoord zich kwalificeert, dan kan de Uefa een paar ton extra inkomsten alvast bijschrijven.

Die trappen in de diverse voetbaltempels leveren de Uefa toch ook een godsvermogen op. Na PSV is nu dan ook Ajax aan de beurt. Als je het mij vraagt pure zakkenvullerij. Voor wat betreft het gegooide voorwerp is het natuurlijk een ander verhaal.

4 maart 2015 om 17:56

Klopt, een evacuatie wilt zeggen dat iedereen weg moet...als er al mensen op de trappen staan gaat dit juist sneller lijkt mij.
Beetje kolder dit, gaat ten koste van de gezelligheid die mensen met elkaar hebben als je het mij vraagt.

Het gaat de Uefa helemaal niet om de veiligheid. Na elke ronde schrijven ze gewoon dit soort boetes uit om in eigen zak te steken, de hele organisatie drijft inmiddels op de zogenaamde misdragingen in de stadions. Als alle clubs zich volgende ronde uitstekend gedragen dan moet de Uefa nog diezelfde maand surseance van betaling aanvragen.

4 maart 2015 om 18:14

of dan verzint de Uefa zelf wel iets om boetes uit te kunnen delen.

De UEFA moet eens even dimmen met al die onzin van ze..staan op de trappen een boete? Are you serious? En als iemand het programmaboekje tot een vliegtuigje vouwt en die naar beneden gooit ook een boete? De UEFA is met zo erg als de FIFA. Welwillende voetbalbonden moeten gewoon uit die organisaties stappen en zelf de zaken gaan regelen. Het lijkt me na al deze jaren toch wel duidelijk dat deze corrupte organisaties niets! Toevoegen

Ik zie hier allemaal reacties dat de supporters het niet moeten doen, maar niemand vraagt zich ff af wat de reden is? Ik durf te wedden dat de meeste hier ook liever op de trappen staan.

4 maart 2015 om 19:18

Welke reden is dan belangrijker, die van de supporters of die van eventuele hulpverleners?

Mensen oordelen nu al voor ze t zeker weten. Ik keur t zowieso af om dingen op t veld te gooien. Maar men kan overdrijven. Feijenoord - roma was vele malen erger. Daar werd met vanalles gegooid. Als hun voor elk voorwerp dat ze gooiden een boete kregen dan zal die boete wel een paar ton zijn dan. Achterlijk gedoe

IS dit nu een offensief van de Uefa tegen Nederland ofzo? Er werd iets op het veld gegooit... Oke, het hoort niet maar volgens mij gebeurd dat bij elke wedstrijd meerdere malen (ik bedoel dus een enkel bierbekertje of aanstekertje ofzo, maar niet hele voorwerpregens).

Waar bemoeit die hele Uefa zich mee. Het is net de EU die ook allerlei regeltjes opstelt waar iedereen zich maar aan te houden heeft. En stel je voor dat je in een vak waar iedereen staat in het gangpad gaat staan. Welke droeftoeter gaat dat in de gaten houden. En dan nog met een stalen gezicht een boete opleggen ook. De Uefa zal niet rusten voor ze alleen nog bios publiek, net als bij veel clubs in Engeland, over hebben.

Sinds dat Van Praag zich kandidaat heeft gesteld als voorzitter van de Fifa, lijkt het wel of de Uefa een offensief heeft geopend op Nederlandse clubs.

4 maart 2015 om 20:14

Het offensief tegen Nederland is al jaren aan de gang. Constant rare beslissingen tegen Nederlandse teams, klip en klare omkoopschandaal dat niet fatsoenlijk wordt onderzocht en de laatste tijd steeds meer boetes. Beetje jammer.

Dan moeten wij in Den Haag geen Europees voetbal spelen.

Die Uefa waarnemer moet ook ergens van betaald worden. Of de uefa zich ook netjes aan de regels houden betwist ik.

Zucht het liefst zet de Uefa poppen neer die klappen met een druk op de knop en heel zachtjes hoera roepen bij een goal.het gaat toch alleen om de tv-kijkers. O ja en bij de finale mag nu nog 60 procent supporter zijn naast de bobo's maar dat maken we straks zo schreeuwend duur dat het plebs daar ook niet meer kan komen...

Wal-ge-lijk

Achja gewoon betalen en zorgen dat die trappen volgende keer vrij zijn. Dat ze achter de dader aangaan die een vliegtuigje gegooid heeft is dan wel weer zielig. Ze zetten zichzelf weer voor schut. Dit is nog onschuldiger dan bier gooien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren