Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax raakt aanvaller in laatste uren van Deadline Day mogelijk nog kwijt

Laatste update:

Nottingham Forest heeft een huurbod inclusief koopoptie van zestien miljoen euro uitgebracht bij Ajax op Chuba Akpom, zo meldt Fabrizio Romano. Mike Verweij van De Telegraaf meldt kort daarna dat Forest een huurbod heeft uitgebracht met (eventueel verplichte) optie tot koop. Ajax zou volgens de clubwatcher in het gunstigste geval 15 miljoen euro kunnen overhouden aan de verkoop van de spits die vorig jaar voor ruim 12 miljoen werd aangetrokken.

De belangstelling voor Akpom speelt al langer, al was Forest nog niet eerder in de markt voor de Engelse aanvaller, die bij Ajax tot 2028 onder contract staat. Onder meer het Franse Lille OSC waagde al een poging in Amsterdam en Voetbal International meldde eerder deze week dat ook enkele Premier League-clubs, waaronder Crystal Palace, en ploegen uit de Bundesliga de situatie van de aanvaller nauwlettend in de gaten houden.

Ajax wees naar verluidt al een bod van Lille op Akpom af. De Fransen wilden hem huren met een optie tot koop, maar daar had de huidige nummer vijf van de Eredivisie geen oren naar.

Ajax is in principe alleen bereid Akpom van de hand te doen voor 'de hoofdprijs'. De Amsterdammers hebben naast de 28-jarige rechtspoot weinig opties voorin. Brian Brobbey is de onomstreden eerste keus in de punt van de aanval, maar Georges Mikautadze vertrok al uit de hoofdstad. Wel hoopt Ajax zich nog deze donderdag te versterken met Julian Rijkhoff van Borussia Dortmund.

Akpom zou zelf niet onwelwillend tegenover een vertrek staan. Hij baalt ervan de stand-in van Brobbey te zijn en hoopt niet nog een half seizoen op de bank te zitten.

Op het winterse trainingskamp van vorige maand sprak Akpom zich al uit over een eventueel vertrek. "Er is belangstelling, maar ik hoop bij Ajax te blijven, want ik voel echt dat dit nog een succesverhaal kan worden voor mij. Maar ik moet wel gaan spelen", zei de aanvaller destijds tegenover VI.

Forest
Forest trok eerder deze transferperiode Matz Sels, Giovanni Reyna en Rodrigo Ribeiro aan. De ploeg van manager Nuno Espirito Santo wil met de diverse aanwinsten, en mogelijk dus ook Akpom, degradatie zien te voorkomen. De club bezet momenteel plaats zestien in de Premier League, slechts twee punten boven de degradatiestreep.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alleen bij een onweerstaanbaar bod, lijkt me niet dat dit iets gaat worden

1 februari 2024 om 18:48

Exact. Moet echt wel 50 miljoen + zijn. Ajax kan echt niet zo even de supersub voor een appel en een ei laten gaan. Stel Brobbey raakt geblesseerd dan heeft Ajax echt een mega probleem.

1 februari 2024 om 19:13

Doe mij die plantjes ook uit jouw achtertuin. 🤪

Zonder gekte. Akpom was niet zo lang geleden een complete miskoop in de ogen van velen. Met 25-30 miljoen gaat ie makkelijk en ik twijfel of Ajax hem niet laat gaan als er 20 miljoen geboden wordt.

1 februari 2024 om 19:18

Tsja, je kan nou eenmaal niet op deadline day voor een dubbeltje op de eerste rang zitten bij een spits die nog 4,5 jaar vastligt bij Ajax. Ik denk niet dat Ajax het voor 20 miljoen gaat doen.

1 februari 2024 om 22:32

Bij psv wel

1 februari 2024 om 18:50

Lijkt me inderdaad ook dat je dit nu alleen nog doet tussen de 25-30 miljoen. Elk bod tussen de 15 a 20 mil kan je in de zomer wellicht ook wel weer vanuit Engeland krijgen. Zou wel gelijk al promotie van Rijkhof richting 2e spits zijn haha

1 februari 2024 om 18:53

Als je er 25-30 voor kan krijgen heb je ook al meteen voor Avila gecompenseerd, dus meteen doen dan Weg met al die meuk en dan komende seizoen met een paar gerichte aankopen langzaam de weg naar boven inzetten.

1 februari 2024 om 18:56

Gelukkig ben jij geen manager van deze mooie club. Man man man, je enige doelpuntenmaker op je bank verkopen op de laatste dag van de transfermarkt. Tja niet iedereen heeft voetbalverstand zullen we maar zeggen

1 februari 2024 om 19:01

Azulgranito. Ach jongen toch, alwetende voetbalkenner dat je er bent. De laatste 4 wedstrijden (waaronder een hele wedstrijd tegen Pec) dat hij van de bank mocht komen heeft hij al niet meer gescoord. En de potjes dat ie scoorde was tegen Fc Volendam, Heerenveen, Almere City, en Vitesse. Toevallig zaten die enorme topclubs in een reeks van 4 achter elkaar, waardoor het heel wat lijkt, maar als je deze speler boven de 25 miljoen kan verkopen dan zou ik altijd Rijkhof de kans gaan geven als 2e spits. Past verder ook echt totaal niet in het Ajax spel met zijn matige techniek en ballen die alle kanten op springen. Maar goed, onder de 20 moet je m zeker niet laten gaan nee, want dat ga je later ook nog wel krijgen.

1 februari 2024 om 19:11

Als je echt een goed bod krijgt, gewoon weg doen. De kans dat je 3e word is er, maar ik zie ze het niet halen. Dan kan je beter een speler verkopen voor goed geld, dan kan je dat volgens seizoen verstandig investeren

1 februari 2024 om 19:17

Als je nu rond de 15 miljoen krijgt dan krijg je dat in de zomer ook nog wel, zou hem alleen bij een veel hoger bod laten gaan, je kan van Rijkhoff nog niet verwachten dat hij als invaller het verschil gaat maken

1 februari 2024 om 19:25

Kokkieafc. Maar dat zeg ik toch ook? Tussen de 25-30 mil is nogal wat hoger dan 15

1 februari 2024 om 19:30

Was meer een reactie op Cocqie, die hem iets te makkelijk wil laten gaan.. ik vind hem ook geen 15 of meer waard maar op deze dag, Engelse club, gewoon hoog in de boom zitten, hij hoeft niet weg, als invaller prima

1 februari 2024 om 19:33

Kokkie. Ah excuus, altijd lastig zien waar een reactie nou precies op komt binnen de app

1 februari 2024 om 19:59

Nee, voor 15 zou ik hem ook houden. Een goed bod bedoel ik meer mee, denk dan aan richting de 25

1 februari 2024 om 20:00

Mee eens Montana, de app heeft hier en daar wel wat kuren helaas

1 februari 2024 om 19:33

Ik hoop dat er een goede bankgarantie bij zit. Nottingham hangt puntenaftrek boven het hoofd vanwege FFP. En die gaan dan even 20 miljoen aftikken? De kans dat zij gaan degraderen is immens. Wellicht dat zij zich alvast willen verzekeren van de topscorerer van de Championship van 22/23. Dat wordt volgend jaar een stuk moeilijker bij degradatie. Ik denk dat dat ongeveer de afweging is van Nottingham.

Alleen bij een super bod zal Ajax dit nu nog doen, dus ben benieuwd!

Gewoon heel hoog in de boom gaan zitten nu, 20 mio take it or leave it.

1 februari 2024 om 18:50

Dan kan je het beste zeggen dat die niet te koop is anders zet je jezelf redelijk voorschut.

1 februari 2024 om 18:52

Deenb. Haha, benieuwd wat voor soort reacties er onder o.a. het artikel van Bassey hebben gestaan in begin stadia van interesse. Op dit soort uitspraken wordt zo vaak het ongelijk bewezen door Ajax en toch blijven ze maar komen

1 februari 2024 om 18:52

Dat dachten we bij Antony ook. Wat de gek er voor geeft...

1 februari 2024 om 19:10

Hoezo zet je je dan voor schut? Wat een onzin zeg. Er wordt al gesproken over bedragen rondom 15 miljoen. Waarom zou Ajax dan niet 30 procent hoger mogen inzetten in de laatste uren (!) van de winterse transferperiode. Hadden ze maar eerder actie moeten ondernemen toch. Als je op de valreep wil kopen betaal je de hoofdprijs.

Lekker houden, als backup voor Brobby...

25 miljoen, hadden ze maar eerder moeten komen geld hebben ze toch zat daar.

1 februari 2024 om 18:49

Die gast is niet eens 5M waard. De downfall van Ajax is wel legendary.

1 februari 2024 om 19:02

Aldus Sharky. Je weet toch zelf wel dat je nog geen 3e keeper van Ajax voor 5 miljoen kan kopen?

1 februari 2024 om 19:05

Misschien is ie t niet waard, extra mooi als ie dan weer voor meer dan 20 vertrekt komende zomer

1 februari 2024 om 19:10

@myvision, het doet de meeste gewoon pijn dat hun duurste verkopen voor beste spelers hetzelfde waard is als onze 'middelmatige' spelers, groeien ze vanzelf over heen

Dit moet Ajax niet doen, deze speler ga je gigantisch missen.

Zal Nottingham 40-50miljoen kunnen betalen dan?

1 februari 2024 om 18:49

Natuurlijk niet, Nottingham zit in de financiële problemen en hebben Wood/Awoniyi al.

1 februari 2024 om 18:55

Dan kunnen ze direct de boot weer terug nemen.

Alleen bij bedragen boven de 30 miljoen laten gaan. Je hebt zelf geen kans meer om een fatsoenlijke vervanger te halen. Of ze willen risico gaan nemen dat Rijkhoff gelijk mee kan achter Brobbey. Maar ja dat risico kan je als club niet nemen. Zeker omdat plek 3 uiterst belangrijk is om voorronde Champions League te spelen.

Een Engelse speler en een Premier League club die wanhopig is ... Dit zou wel eens een klapper kunnen worden voor Ajax. Natuurlijk, je verliest een uitstekend plan B, maar ik vermoed zomaar dat er een punt is waar de financiële klapper opweegt tegen de risico's.

Dit kan nooit waar zijn met de financiële problemen van Nottingham. Hebben met Wood en Awoniyi ook al 2 spitsen die niet minder zijn.

Dit moet Ajax nooit doen natuurlijk. Gaat ook niet gebeuren. Durf er wel een wedje op te gooien Strijd om 2e-4e plek is veel belangrijker, tevens is Akpom naast een goede pinchhitter ook erg ervaren kracht en geloof ik dat hij goed in de groep ligt. Ten slotte geloof ik dat hij nog erg belangrijk gaat zijn voor Ajax.

Akpom weg? Dan 2 ervaren verdedigers halen!

Verrekt hij dan zal je zien dat Brobbey stopt met scoren. Geen concurrentie
Bovendien heoft Brobbey maar geblesseerd te raken en je raakt je goals kwijt.
Dit zal de stomste zet zijn van Ajax als ze hem laten gaan . Plek 8 wordt het dan

Een bod van 15 miljoen. Absurd veel. Dat moet Ajax natuurlijk lachend accepteren.

1 februari 2024 om 19:29

Dat is maar iets boven de geschatte marktwaarde. Is een half jaar geleden voor 12 miljoen aangekocht, heeft een contract van 4.5 jaar (!) en een Engelse homegrown status. Waarom zou je dan in godsnaam een paar uur voor het verstrijken van de transferdeadline een bod accepteren waar je nauwelijks iets mee opschiet. Hij is gewoon je stand-in in de spits, als je er nauwelijk winst op maakt kun je hem beter erbij houden. Dit zal Ajax absoluut nooit accepteren, zeker niet lachend. Forrest zal toch echt de 20 miljoen zeker moeten aantikken om Ajax te overtuigen neem ik aan. Edit: Mooi dat je toch weer terug bent overigens Mangalitsa, dacht eerder deze week te zien dat je VZ ging verlaten.

1 februari 2024 om 19:33

Het is wel een wissel dat niet heeft weten te overtuigen. Mocht het doel verdienen zijn, vermoed ik niet dat je ooit weer zo'n bod krijgt. En is dus dit het moment.

Je levert wel kwaliteit in. Ik vind hem misschien wel jullie beste spits eigenlijk

1 februari 2024 om 19:43

Nouja, hij heeft 9 goals voor Ajax gemaakt in nog geen 700 minuten, hij voldoet dus uitstekend als stand-in vooralsnog. Onze beste spits is hij uiteraard niet, dat is Brobbey echt overduidelijk, die zal ook nooit uit de basis verdwijnen. Die verkeert in bloedvorm; al 11 wedstrijden op rij goal(s) en/of assist(s) nu. Het doel is niet zozeer verdienen, daarom zal er ook alleen bij een erg hoog bod verkocht worden, 15 miljoen is geen erg hoog bod. In de zomer (of nog een zomer later evt.) kun je prima nog een vergelijkbaar bedrag voor hem ontvangen.

1 februari 2024 om 19:31

Dat moeten ze lachend afwijzen ja

Voor 20 M zullen ze Akpom wel laten gaan. De speler wil natuurlijk zelf ook. Ik snap sowieso niet dat er echt zooo weinig mogelijk is bij Ajax. Had wel wat meer vuurwerk verwacht. Waar is die paar honderd miljoen gebleven dan. Afgelopen seizoen veel gekocht, ja maar ook veel verkocht. Dus dat zou de jaren van de sale van De Ligt en Frenkie etc toch niet moeten hebben aangetast. Maar goed kennelijk moet ik die Ajax finance podcast maar eens kijken. Het schijnt er toch verre van goed voor te staan.

Ik zou het gewoon doen. Dan maar uit noodzaak Bergwijn in de spits als Brobbey of Rijkhof beiden niet beschikbaar zijn. 16 miljoen ga je nooit meer voor m krijgen en 16 miljoen voor een 2e spits is een geweldig bod. Zeker als je weet dat ie al 28 is, niet meer beter zal worden en ook niet meer waard gaat worden. Aan de andere kant weet je natuurlijk wat hij kan, maar dat is dan weer niet genoeg voor de basis.

Stop maar met onderhandelen na zo n bod

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren