Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mikautadze doet uiterst pijnlijke onthulling over Ajax-tijd: ‘Ik werd gek!’

Laatste update:

Georges Mikautadze heeft hard uitgehaald naar Ajax. In gesprek met L’Équipe vertelt hij onder andere dat hij zich totaal niet thuisvoelde in Amsterdam. De Georgische aanvaller, die inmiddels is verhuurd aan FC Metz, zat namelijk maandenlang alleen op een hotelkamer.

De inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat haalde Mikautadze afgelopen zomer voor zestien miljoen euro naar Amsterdam. Mikautadze en Ajax bleken echter nooit een echte match, waardoor hij afgelopen winter na louter teleurstellende optredens zonder doelpunten werd verhuurd aan zijn vorige werkgever FC Metz.

Tegenover L’Équipe blikt de Georgiër terug op zijn tijd bij Ajax. “Ik heb meer dan twee maanden in een hotel doorgebracht. Ik zat alleen op die kamer, ik werd gek”, aldus Mikautadze. “Maar de club hielp me ook niet veel met het zoeken naar een appartement. Ik heb op eigen houtje een Airbnb gehuurd, waar mijn gezin meer dan een maand met me heeft gewoond.”

De verhalen van Mikautadze lijken sterk op die van Chuba Akpom, die voor de camera van NOS soortgelijke onthullingen deed. “De eerste twee maanden waren vreselijk, om eerlijk te zijn”, vertelde Akpom eind november. “Ik speelde niet, we wonnen niet... Ik zat op mezelf in een hotel. Het was stressvol.”

Ook Mikautadze had het dus erg zwaar bij Ajax. “Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de voorwaarden om te slagen waren voor mij niet aanwezig. Elke speler moet zich gerespecteerd voelen om te kunnen presteren.”

Ook over de huidige situatie met Ajax is Mikautadze, die daarmee een terugkeer definitief lijkt uit te sluiten, niet te spreken. “Nu ben ik verhuurd, maar ze laten niets van zich horen. Ze zijn me vergeten bij Ajax”, stelt de aanvaller.

In Frankrijk heeft Mikautadze het net inmiddels weer aardig teruggevonden. In twaalf competitieduels na de winterstop was hij al zeven keer trefzeker, waardoor Metz nog steeds mag blijven hopen op handhaving in de Ligue 1. Metz heeft bovendien een optie tot koop van dertien miljoen euro in de huurdeal met Ajax, waar het contract van Mikautadze nog doorloopt tot medio 2028.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Van koude club naar tijdelijke warme club en nu weer terug bij af als koude club. Laten we het houden op: klimaatverandering bij Ajax. Ik dacht dat Kreek de huurlingen zou managen. Waar is Michel?

20 april 2024 om 13:58

Het is toch bizar dat je 16 miljoen aan iemand uitgeeft om dan vervolgens geen enkele randvoorwaarde te creëeren op basis waarvan hij optimaal kan proberen.

Werken daar alleen maar amateurs ofzo?!

20 april 2024 om 14:02

Dat dus... Uit financieel en sportief oogpunt onbegrijpelijk, maar ook qua menselijkheid zo asociaal...

20 april 2024 om 16:22

Topsportcultuur van Maurits Hendriks. Dit soort zaken werden eindelijk fatsoenlijk geregeld bij Ajax, met als leukste voorbeeld Waberto en Neres. Echter zijn we heel veel kwijtgeraakt met de intrede van Hendriks en gingen we van een topsportclub naar regelrechte prutsers...

20 april 2024 om 17:25

Want , als jij ergens gaat werken verwacht je dan ook een huis etc , of zijn bijv Frenkie de jong ook zelf gaan zoeken in Spanje? Bakken met geld verdienen maar meer willen doen als voetballen doen we niet

20 april 2024 om 17:35

Bij mij op het werk hebben we buitenlandse collega’s die soms een aantal maanden in Nederland moeten werken. Dan zorgen wij altijd voor huisvesting. Omdat dit voor hun gewoon lastig is.

Dit is gewoon goed werkgeverschap. Laat staan dat wij nog niet eens onze eigen investering hoeven te beschermen.

Is gewoon dom van Ajax.

20 april 2024 om 13:59

Kreek focust zich op de jongens van Jong Ajax geloof ik

20 april 2024 om 14:05

Kreek is een parttimer (2 dagen p/w) die zich alleen met de in het binnenland verhuurde spelers bezighoudt. Baas, Unuvar en tot voor kort Fitz-Jim. Voor Chico, Sanchez, Mikautadze, Wijndal en Rasmussen is er niemand die zich met hen bezighoudt. Althans, volgens de mannen vd Pantelic Podcast zit het op deze manier in elkaar.

20 april 2024 om 14:05

Mikautadze was toen gewoon selectiespeler en een nieuwe (dure) aankoop. Daar ging Kreek niet over.

Het blijft wel vreemd dat clubs (lees het ook bij andere clubs) zo makkelijk met hun mensen (kapitaal) omspringen.

20 april 2024 om 14:21

Michel Kreek is al weg. Ontslagen door Hendriks. Plus, dit zou niet zijn verantwoordelijkheid zijn geweest, in Amsterdam was Mikautadze geen huurling. Hier zou een team manager bij moeten helpen wellicht, geen idee wie dat is.

20 april 2024 om 14:26

Jan Siemerink

20 april 2024 om 15:39

Vroeger had men daar David Endt lopen.

20 april 2024 om 19:24

En in die tijd had je een docu over Ajaxschool in Afrika en hoe koud (hard) de club was.

Ik heb ook zo iets als iemand anders hier op het forum. Je hebt geld zat en bent volwassen.

'de club hielp me ook niet echt met zoeken' heb ik wel moeite mee. Je hebt een shit load aan geld, bent volwassen en geen verstandelijke beperking. Dan zoek je gewoon zelf een huis, zijn er zat van in het hogere segment

20 april 2024 om 13:57

Zo simpel is het ook weer niet, maar ik begrijp je punt idd. Spelers zijn vaak ook wel wat luie en verwende mannetjes die idd denken dat alles maar voor ze geregeld wordt. Een appartementje in Amsterdam en omstreken moet met zijn salaris echt geen probleem zijn. Account op een huursite aanmaken en je bent zo binnen in dat segment. Toch vind ik het wel stuitend dat een club als Ajax zo'n speler de eerste paar maanden niet helemaal begeleid. Je zou op zijn minst verwachten dat je met een groepje nieuwe spelers even de stad gaat verkennen in de eerste maanden.

20 april 2024 om 14:03

Iedere werkgever snap je beter en werk je harder voor als hij zich om je bekommert. Wat een amateurs bij Ajax, maar vooral horken

20 april 2024 om 14:28

Twenteov, denk dat je als club er beter aan doet om te helpen. Het is nl ook jouw kapitaal. Echter geef ik je helemaal gelijk dat deze gasten veel te veel gepamperd worden. En als iets dan niet lukt, ze ook nog de club van dit soort zaken de schuld geven. Deze voetballers zijn totaal los vd realiteit. Maar de clubs waar ze onder contract staan, hebben vooral zichzelf er mee, dus kunnen ze t beter anders aanpakken. Maar ja, dan hou je t ook weer in stand.

20 april 2024 om 14:37

Daar ben ik het niet mee eens. Je kunt geld hebben, maar dan nog kom je in een onbekende staat waar je de taal niet kent. Dan is een beetje begeleiding gewoon nodig. Ik ben zelf 2x als expat ergens geweest en werd steeds geholpen met woning zoeken. Welke wijk, welke websites kun je kijken, wat is gangbaar, etc

20 april 2024 om 15:02

Inderdaad, WMO traject erop Begeleider die je helpt zoeken naar een kast. Gratis vertaler op kosten van de provincie. Voetballen met die hap.

20 april 2024 om 15:04

Mee eens Twenteov. Alleen wat ik niet begrijp is dat er niet een simpele 1+1 optelsom gemaakt wordt. Neem een aankoop- of huurmakelaar in de arm en laat die persoon dedicated voor de nieuwe Ajacieden een plekje zoeken. Heeft die makelaar een vaste aanwas van clientèle in het hogere segment en kan adverteren dat hij de leverancier voor Ajax is, heeft Ajax een zorg minder.
Win-win lijkt me.

20 april 2024 om 15:57

Precies volgens mij belanden de spelers van jouw cluppie, het meeste in Helmond Brandevoort (wat me daar hebt staan, is niet normaal) Geldrop en hoogste segment in Eindhoven denk ik zo. Voor Rotterdam en Amsterdam idem, in iedere randgemeente heb je die opties. En zeker als miljonair, maar als nog komt mijn cluppie vooralsnog tekort in begeleiding triest.

20 april 2024 om 16:49

Klopt, sommige nog wat verder in de bossen bij Oisterwijk. En laten we het penthouse in de Lichttoren van Memphis niet vergeten.

20 april 2024 om 15:06

Vooral vergeten dat het een jongen van 21 is die de talen niet spreekt. De club moet zo iemand opvangen en meteen zorgen dat hij zich thuis voelt. Totaal mismanagement zoals de afgelopen anderhalf jaar al het geval is

20 april 2024 om 15:16

Huh? Als jij als werkgever tegen iemand uit het BUITENLAND zegt: we willen je naar onze stad halen en je diensten kopen, dan is het minste wat je kan doen huisvesting voor diegene zoeken toch? Dit zijn jonge jongens in een nieuwe stad, zet gewoon iemand erop om die jongen te helpen aan een huis in een stad waar huizen niet eens beschikking zijn….?

20 april 2024 om 16:04

Beetje onzinnige opmerking. Vraag de gemiddelde klusjesman of tegellegger of die morgen naar georgie kan gaan, daar zelf een huis zoekt, precies weet hoe alles werkt, hoe je belasting moet betalen. Voetballers zijn dat niveau vaak. Niet verstandelijke beperking, maar echt onvoldoende kennis om zelf maar een huis te zoeken in een vreemd land.

20 april 2024 om 18:48

Meen je dit serieus?
Je wordt naar een ander land gehaald door een werkgever. Het is niet meer dan normaal, dat de werkgever dan ook zorgt en helpt voor een onderkomen.

Jij denkt dat het heel makkelijk is om een huis te krijgen in NL? Nou dat is echt niet zo.

Je verdient een paar miljoen per jaar hebt een overbetaalde manager/makelaar maar je moet in alles gepamperd worden. Kunnen ze behalve voetballen dan helemaal niks.

20 april 2024 om 13:56

Maar dan moeten ze iemand bellen en daar hebben ze natuurlijk nauwlijks tijd voor, moeten ze niet teveel stress geven he de mannekes

20 april 2024 om 15:48

Ik hoop dat Ajax die houding blijft vasthouden, dan zullen veel buitenlandse spelers blijven floppen.
Mijn bedrijf werkt veel samen met expats, universitaire mensen, maar toch helpen we ze met woningen zoeken, verzekeringen en dergelijke. Maar ook aantal keer mee de stad in om wat winkels, restaurants, activiteiten te laten zien. Dat geeft ze een gewaardeerd gevoel. Waardoor ze zich eerder op hun gemak voelen en dan ook op het werk het beste uit zichzelf kunnen halen. Niet alles is met geld te koop.

Dat Ajax hierin gefaald lijkt te hebben, prima. Maar dat zo'n jongen hulp nodig heeft om een huis te zoeken, is eigenlijk zorgwekkend. Hij woonde met zijn gezin samen, dus ga ik ervan uit dat hij kinderen heeft, wat een vader heb je dan...

20 april 2024 om 14:17

Hier is je teammanager voor om in te ondersteunen lijkt me? Als jij in een vreemd land komt wil je ook geholpen worden toch door je werkgever?

20 april 2024 om 15:00

Voordat ik besluit om met mijn gezin naar het buitenland te gaan zorg ik ervoor dat ik m’n shit op orde heb, een normale taak voor een ouder. Wat te denken van zijn zaakwaarnemer?

20 april 2024 om 15:59

Precies waar heb je dan een zaakwaarnemer voor?

Los van dat het handig is als er iemand van Ajax is die je helpt met opstarten in Nederland vind ik dit altijd van die jankverhalen.

Je krijgt 100k per maand over gemaakt en woont in een westers land met genoeg entertainment / voorzieningen. Als je dan vervolgens hele dagen in je eentje op een hotelkamer gaat zitten doe je dat toch echt zelf. Wat verwacht je dan, dat de teammanager met je naar de Efteling gaat?! Echt stel kleuters.

Ontzettend dubbel. Aan de ene kant mag je van je nieuwe werkgever die je naar het buitenland heeft gehaald, verwachten dat ze meedenken in zaken als huisvesting. Andersom mag je met zo’n salaris op die leeftijd wel verwachten dat je hier zelf stappen in kunt zetten. Het is niet zo dat je moeilijk een woning gaat kunnen vinden.

Het zijn ook wel altijd de jongens die niet slagen die hier iets over melden. Ik lees bij VI wel dat Ajax met regelmaat in contact staat met zijn agent bijv en op bezoek gaat in Metz. Er zal genoeg niet goed gaan, dat geloof ik meteen. Dat staat ook in verband met de verdere chaos, maar dat ze nooit iets horen, betwijfel ik zeer.

Hoe kàn dit toch? Het is toch mensenwerk? Financieel verwaarloosbaar dat je dit regelt als Ajax, maar vooral gewoon menselijkheid. Ik ben Ajacied, maar word er zo intens treurig van dat dit zo gaat. Ik snap oprecht niet waaròm... Interesseert me niet eens of andere clubs dat ook doen. Dat is geen excuus. Je hebt naar jezelf te kijken in dit leven. Bah, Ajax.

Ik vind dat Ajax in deze niet faalt, maar juist zijn zaakwaarnemer. Die onderhandeld een leuk contract voor je uit en zou je hierin moeten begeleiden. Je hoorde bij Raiola bijvoorbeeld vaak dat hij al gelijk het een en ander voorlegde qua potentiële woningen!

Daarbij mag je ook wel een beetje verantwoordelijkheid nemen!

20 april 2024 om 14:23

Raiola was goud voor de spelers. Topcontracten en keurige begeleiding. Heeft talloze spelers verplaatst zonder gezeik. Man dacht in win-win en lange termijn.

20 april 2024 om 14:24

Die stond in de jaren 90 zelfs, zelf met de kwast in zijn handen om voor Bryan Roy te schilderen in zijn huisLos van het vinden van een huis, waar denk ik ook de zaakwaarnemer verantwoordelijkheid kan en misschien moet nemen, blijft er iets anders kleven. De mens .... niet de eurootjes. Ajax mag m.i. nooit een mens zo achterlaten. FF babbelen kan wonderen verrichten. Kerel ...hier heb je een website met huizen ....30 minuten ...regelen we het samen. Daarna gaan we met een paar andere spelers een hapje eten. Volgende week een teamdagje efteling voor de gezinnen. inclusief opa s en oma s. Maar wel engels gaan leren vriend ...ga je vandaag nog aanmelden. Spelers helemaal een met de club. Gaan meer presteren en langer blijven. Is na ten Hag kennelijk geen trainer meer aan toe gekomen. De organisatie ook te druk met geile machtsspelletjes. Bah. Alles naar de knoppen na Eric en Mark

Je hebt 2 spitsen waarvan er 1 basisspeler is en daarnaast een zojuist aangetrokken dure spits uit Engeland. Je hebt geen creatieve 10 en je creatieve en vrijwel enige rechtsbuiten is zojuist verkocht, en wie haal je? Een derde spits voor een mega bedrag uit de Ligue 2. Dit is nou een transfer die de RVC had moeten blokkeren. Maar ze waren in geen velden of wegen te bekennen waar ze wel de transfer bezweken onder de deug-druk bij Spertsyan (een creatieve 10 die juist nodig was). Lullig voor die jongen en doet me erg denken aan het vroegere kille Ajax helaas, lijkt wel of er in iedere rol een incapabele flapdrol aan het roer staat. Kreeg ook nauwelijks kansen, maar als aankoop op de enige positie waar we al dubbel bezet waren ook wel weer te begrijpen. Wat die jongen zichzelf wel mag aanrekenen is de taalbarriere. Als hij op z'n minst had gewerkt aan een basisniveau Engels was er waarschijnlijk meer een klik met spelers waardoor de aanpassing minder eenzaam zou zijn.

"Ik kende niemand" nou dat wist je van tevoren net als dat je een huis nodig zou hebben. Als ik vertrekn naar het buitenland heb ik ook woonruimte nodig en niemand anders dan ikzelf wil daar verantwoordelijk voor zijn, leuk als ajax helpt maar niet meer dan dat. En wat heeft hij zelf gedaan om vrienden te maken? Als ik zijn houding zag dan snap ik dat niemand bij hem in de buurt wilde komen. Zeer slechte mentaliteit en 0 reflectie.

Waar is zijn zaakwaarnemer dan in dit verhaal? Die hoort Mikautadze vooral op persoonlijk gebied te helpen. Dat Ajax op andere gebieden meer kan doen bijvoorbeeld door eens in de tijd contact op te nemen snap ik wel. Maar zaken zoals je woning hoor je toch echt zelf het initiatief te nemen. Zeker als je een zaakwaarnemer hebt. Van Raiola was iedereen lovend over hem omdat hij altijd de speler op de eerste plaats zette. Zelfs in persoonlijke dingen.

Onbegrijpelijk dat een club zo z'n kapitaal vernietigt.
Je betaalt 16.000.000,00 voor een speler, dan wil je toch waar voor je geld? Je wilt toch dat je investering levert. Zo'n gozer heeft een slechte start omdat hij verpietert op een hotelkamer in een land waar hij nooit heeft gewoond en de taal niet spreekt.

Hoe moeilijk is het bij een club met 100 miljoen omzet per jaar:
Neem 1 iemand full-time in dienst (dat kost je 50k) die alle nieuwe spelers begeleidt: hij helpt ze zoeken naar ene huis, helpt ze met papieren, helpt ze met het zoeken naar een school voor de kinderen, neemt ze eens mee naar wat leuke plekken. Gewoon; een zachte landing. Zodat het fijn is. En zo'n speler zich welkom voelt. En zich kan concentreren op waarvoor je hem gehaald hebt voor 16 miljoen; voetballen.

En ook: Regel een zooitje appartementen. Daar kunnen die spelers wonen de eerste 6 maanden. Geen hotel; gewoon een appartment/huis. Wat kost dat, 3000 per maand?

3 appartementen en een fulltime begeleider en je bent er. Hoe moeilijk is het?

20 april 2024 om 15:50

Die jongens krijgen miljoenen betaald en komen in de grootste stad van Nederland te wonen, huizen genoeg binnen hun budget. Kom op zeg. Het zijn geen kinderen die op uitwisseling gaan naar een ver land, het zijn volwassen mannen met een gigantische bankrekening.

Wat staan sommige van die gasten bizar ver verwijderd van de maatschappij zeg. Ga je in India of Qatar voetballen ofzo oke, maar alsof Amsterdam nou echt zo moeilijk is om te landen. Beetje huilverhaal vind ik het.

20 april 2024 om 16:56

Laten we jou nu naar Ghana sturen en je 100k per maand geven. Ik ben benieuwd of je dan ook nog zo gaat praten. Die jongen is super jong, spreekt geen Engels en geen Nederlands. Niemand vanuit de club praat met die jongen of probeert contact met hem te leggen. Bepaalde van jullie zeggen echt hele gekke dingen.

21 april 2024 om 11:44

Van Amsterdam naar Ghana of van Frankrijk naar Amsterdam. Dat is toch totaal niet te vergelijken??? Ik kan je vertellen dat ik voor mijn werk twee keer een periode in het buitenland heb moeten wonen, echt niet dat ik in mijn eentje huilend op een hotel kamer ging zitten hoor. Daarnaast ken ik een paar voetballers die op semi-hoog niveau hebben gespeeld. In ontwikkelingslanden of landen met een totaal andere cultuur is dat inderdaad ingewikkeld om te aarden (zoals ik ook zeg in de reactie waar je op reageert). Vertrek je naar een rijk Westers land dan vind ik dat echt een heel ander verhaal.

Ik kan me best voorstellen dat je even moet wennen maar ik vind dit wel zwaar overdreven. Je draagt ook een verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Al spreek je geen Nederlands/engels. Geld zat, dan huur je een bemiddelaar in die Frans spreekt. Natuurlijk kan Ajax hier beter mee omgaan maar ik vind dat Mikautadze zich opstelt als een jongetje van 12. Hij is 23 en is notabene vader!

Sorry maar je hebt toch geen handicap? Je kan toch wel gewoon een woning vinden of vrienden maken binnen de selectie om niet alleen te zijn? Dit scoort natuurlijk geweldig, ik wacht nog op de zelfreflectie van zijn minuten waarin hij als een ongeïnteresseerde worst rondliep.

Hoe oud ben je, je bent een volwassen kerel met veel geld, dan kun je zelf toch het 1 en andere regelen nee schuif het maar af op een andere.
Je vrouw had na een maand wonend in het hotel ook kunnen denken he ik zit toch op mijn reet, zal ik eens rondkijken naar een huis.

20 april 2024 om 15:47

Deze jongen heeft de mentaliteit van zo'n zompig geworden papieren rietje. Gaat 'm echt niet worden voor de top. Voetballen kan hij zeker maar met alleen talent kom je er niet.

Iedereen met zoveel geld kan een woning regelen maar het complete gebrek aan begeleiding of zelfs interesse is zeer zorgwekkend. Ik krijg het idee dt niemand bij Ajax precies weet wie wat zou moeten doen.

Als het sportief goed was gegaan waren dit soort verhalen nooit naar buiten gekomen. Alles valt of staat met het succes op het veld al snap ik ook dat een fijne thuissituatie voor jezelf en jouw gezin invloed kunnen hebben op de prestaties

Vroeger had Ajax David Endt rondlopen. Zijn grootste kwaliteit was dat hij juist uit liefde voor de club spelers bij de hand nam en veel verder ging dan zijn takenpakket. Echter, de spelers liepen wel met hem weg en nieuwe aankopen hadden het vaak over hem, dat hij ze goed opving.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren