Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax neemt al na een jaar en 18 wedstrijden afscheid van transferflop

Laatste update:

Het verblijf van Florian Grillitsch bij Ajax blijft beperkt tot een seizoen. Dat weet Florian Plettenberg, een doorgaans goed ingevoerde journalist van Sky Deutschland, te melden. De Oostenrijkse middenvelder wordt begeerd door TSG Hoffenheim en die club zou hem transfervrij over kunnen nemen.

Grillitsch tekende in de zomer van 2022 immers voor een jaar bij Ajax, met een optie voor nog twee seizoenen. De kans is echter niet groot dat de middenvelder de kans gaat krijgen om die extra jaren nog mee te gaan maken in het Amsterdamse shirt, want Grillitsch kon niet bepaald bekoren in de Johan Cruijff ArenA. In totaal kwam hij tot achttien wedstrijden voor Ajax 1, waarin hij niet scoorde en geen assists afleverde.

Dat is koren op de molen voor Hoffenheim, de club waar Grillitsch eerder al onder contract stond. De Bundesliga-middenmoter probeert een terugkeer van de Oostenrijks international voor elkaar te krijgen en dat lijkt te gaan lukken. Er is nog geen akkoord bereikt, maar een overstap is 'zeer goed mogelijk', zo laat Plettenberg weten. 1. FC Köln zou ook geïnteresseerd zijn in de diensten van Grillitsch, maar die club onderneemt voorlopig geen actie.

Grillitsch speelde eerder tussen 2017 en 2022 voor die Kreichgauer en ontwikkelde zich in die periode tot een onmisbare speler op het middenveld. De 27-jarige rechtspoot liep vorig jaar echter uit zijn contract en kon toen, met een door Transfermarkt ingeschatte waarde van zestien miljoen euro achter zijn naam, transfervrij tekenen bij Ajax. Na een rampseizoen, waarin Alfred Schreuder hem amper gebruikte en John Heitinga ook niet overtuigd leek van de kwaliteiten van Grillitsch, lijkt zijn toekomst dus elders te liggen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zou ik een hele rare transfer vinden. Hij wilde zelf graag weg bij Hoffenheim, hij verlengde zijn contract niet en dan zou hij nu weer terugkeren. Heel bijzonder dit

9 juni 2023 om 21:27

Gevalletje Brobbey ? Daar betaald Ajax zelfs veel geld voor

Het was vooral geen Ajax speler, bedankt nog he Alfred!

9 juni 2023 om 23:33

Kreeg wel een salaris van 2.2 miljoen. Goed betaald voor het trainingsveld.

Schreuder kende hem uit zijn tijd bin Duitsland, ze zullen hem hebben gecontracteerd als back-up van Alvarez. Nergens op gebasserd, toch denk ik dat Ajax hem ook contracteerde om Feyenoord zwakker te maken. In Rotterdam waren we lyrisch bij de gedachte dat misschien Grillitsch zou tekenen. Echter toen Ajax zich ging mengen, wisten we hoe laat het was.

Achteraf wel heerlijk dat Ajax Grillitsch voor onze neus wegkaapte en daarvoor deed Psv dat met Guus Til.

9 juni 2023 om 21:44

Vooral Til zag je echt mijlenver aankomen. Slot zei het zelfs (met een kwinkslag): 'mooi dat Guus nu ook denkt het zonder mij te kunnen'. Best wat goals gemaakt, maar ik gok dat niemand echt blij is met z'n verblijf in Eindhoven tot nog toe. Ik denk dat dit voor vd Boomen ook wel eens zou kunnen gelden, die heeft geen idee wie z'n trainer wordt en wat voor voetbal hij gaat spelen.

9 juni 2023 om 22:14

Zei tegen mijn Eindhovense vrienden direct dat Til het voetballend niet aan kon en dat zij zich regelmatig zouden gaan ergeren aan het aantal aanvallen dat hij om zeep zou helpen (los van zijn aardige cijfers). Na de eerste wedstrijd en 3 goals tegen Ajax zeiden ze dat ik het mis had, maar later hebben ze me toch gelijk gegeven

10 juni 2023 om 01:29

Ik ken echt niemand die het serieus zag zitten in Til hoor en ik ben om de twee weken in Eindhoven

9 juni 2023 om 22:15

Zou zomaar kunnen dat Grillitsch bij ons wel een succes was geworden. Zou direct basis staan, want Wieffer was nog niet zover en Timber hield de balans niet

9 juni 2023 om 22:39

@fr010frdam - En dat is juist het aparte. Grillitsch was bij Hoffenheim juist een "pass first" speler. Speelde altijd alle ballen vooruit en werd in het verleden meerdere keren met Arsenal in verband gebracht toen hij bij Hoffenheim speelde. Maar er is echt helemaal niks meer van over en ballen over 5 meter, waar Guti daarvoor ook last van had bij PSV, kon hij al niet meer fatsoenlijk geven. Dus geen idee waar het opeens mis was gegaan, want hij was ook gewoon een belangrijke pion onder Nagelsmann toen ze champions league voetbal haalde met Hoffenheim.

Altijd gek. Dan haal je als trainer zijnde een speler om die alvorens vrijwel nooit op te stellen. Verbaas me nog over zijn aantal optredens. Goed dat deze gozer weg gaat, want hier heb je niks aan.

9 juni 2023 om 21:29

Ik verbaasde me vooral over de vele minuten die hij heeft gemaakt eind van het seizoen. Ik heb oprecht niets gezien van wat z'n kwaliteiten zouden moeten zijn.

9 juni 2023 om 22:25

Ik heb 1 wedstrijd gezien waar hij wel goed speelde. Verdeelde echt het spel. Daarna weinig van teruggezien

Ik was even bang dat het om Bassey ging toen ik de afbeelding zag. Maar ben blij dat dit niet het geval is want ik geloof nog in Bassey. Wat rustiger aan de bal worden en dan komt het helemaal goed.

9 juni 2023 om 21:57

En wat meer mede spelers waar hij de bal kwijt kan. En dan bedoel ik niet medespelers die ook direct de bal weer inleveren zoals Taylor.

Maar denk dat hij misschien wel back-up gaat worden achter Hato.

9 juni 2023 om 22:21

Taylor heeft helemaal niet zo veel balverlies. Dat het niet loopt zou dan eerder aan Bassey liggen die een bal niet durft in te spelen en als hij het wel doet, vaak fout doet.

9 juni 2023 om 22:29

Ja ik zie liever Taylor weggaan. Taylor is echt zo´n 12 in een dozijn speler die nergens in uitblinkt en middenmoot Eredivisie is. Waar ook niets mis mee is natuurlijk.

9 juni 2023 om 22:16

Is het voetbalzone toch weer gelukt om je erin te luizen

Schandalig hoe je aankopen door trainer en zaakwaarnemer liet doen, stuk voor stuk miskopen zeker irt aankoopbedrag. Dan is Bergwijn wellicht de ergste al is die afkomstig vanuit Ajax zelf. Maar Grillitsch, Bassey, Sanchez, Ocampos (!) het is een groot drama.
Dat kan niet alleen door vertrek ten Hag en Overmars komen, dan loopt de hele organisatie ad hand van passanten en heeft Ajax zelf geen enkel verstand meer???? Echt bizar.
Denk dat ze allemaal weg mogen/moeten. Elke cent is meegenomen.

9 juni 2023 om 23:22

Aankoop? Grillisch was transfervrij. Ocampos was gehuurd en is sinds de winter weg.

Bassey is lastig, deed het goed in Schotland, speelde prima in de EL maar kwam opbouwend in de problemen bij Ajax. Ligt dat allemaal aan Bassey of had hij het lastig in een heel matig Ajax dat voor geen meter draaide? Ik zou hem nog wel een jaar de kans willen geven.

Sanchez mag inderdaad weg. Was niet zo duur en er schijnt wel belangstelling te zijn.

Begrijpelijk. Hij kwam volgens mij niet geheel fit binnen bij Ajax, maar ik had wel wat hogere verwachtingen van Grillitsch. Is jarenlang een zeer gewaardeerde en belangrijke kracht geweest in de Bundesliga bij Werder Bremen en (vooral) 1899 Hoffenheim (aanvoerder geweest), wat gewoon goede middenmoters zijn in de Bundesliga en Grillitsch was bijvoorbeeld een zeer belangrijke speler bij Hoffenheim onder Nagelsmann toen ze o.a. 3de in de Bundesliga werden. In de jaren daarna is hij ook belangrijk geweest, enkel zijn laatste seizoen speelde hij een stuk minder maar dat kwam doordat hij 1 of 2 blessures dat seizoen had waardoor hij aardig wat wedstrijden heeft gemist.

Maar bij Ajax viel hij in de minuten die hij kreeg ook tegen. Volgens mij was er 1 wedstrijd waarin ik hem goed vond, en dat was tegen FC Emmen. Maar in de rest van de invalbeurt en basisplaatsen die hij kreeg vond ik hem serieus tegenvallen. Had vooral gehoopt dat hij wat voetbal (lees: creativiteit) kon brengen op het middenveld, want dat mistte Ajax dit seizoen heel erg op het middenveld. Dat bracht Grillitsch helaas ook niet, terwijl hij in Duitsland eigenlijk altijd een goede opbouwer is geweest.

Ajax moet nu gewoon schoon schip maken. Grillitsch zal dus vertrekken als het goed is, Álvarez en Kudus zullen waarschijnlijk transfers gaan maken en ik zou Baas, Rensch of Sánchez (voorkeur voor Sánchez), Regeer (op weg naar FC Twente), Klaassen en Pierie verkopen. Ünüvar zou ik verhuren aan een Eredivisie-club (bijv. NEC, FC Twente, Vitesse, etc.) en Daramy heeft er een goed seizoen opzitten bij FC Kopenhagen. Die zou ik kansen geven in de voorbereiding, aangezien hij op rechts- en linksbuiten kan spelen maar als hij er nog niet klaar voor is zou ik hem wederom verhuren alleen dit keer dan aan een club uit de Eredivisie en Salah Edinne zou ik laten concurreren met Wijndal.

Van den Boomen is al binnengehaald, ik hoop zelf nog op een rechtsback, een defensieve middenvelder, een nummer 10, een rechtsbuiten (laten concurreren met Conceição) en een diepe spits (laten concurreren met Brobbey) binnenhalen. Tadic was dit seizoen weer de MvP, maar buiten zijn statistieken om voegt hij helaas weinig tot niks meer aan het spel toe.

Nu moet je gewoon gaan bouwen met Bergwijn op linksbuiten en Brobbey in de spits. Hij zal ook vast nog wel aan zijn minuten en wedstrijden komen, maar niet meer steevast vanaf het begin en ook niet steevast dat hij 9 van de 10x negentig minuten blijft staan. En ik hoop dat de nieuwe trainer ook 'winst' kan halen uit spelers als Bassey (ook al staat hij niet in mijn opstelling), Wijndal, Conceição (wel met een concurrent), Bergwijn en Brobbey (wel met een concurrent) want ondanks dat ze dit seizoen tegenvielen, heb ik wel vertrouwen in ze dat ze met een trainer die een duidelijke visie en speelstijl heeft, maar ook voor vastigheden in de opstelling zorgt (wat niet het geval was onder zowel Schreuder als Heitinga), gewoon goede aankopen zullen zijn.

Rulli
van Ewijk
Timber
Hato
Wijndal
vd.Boomen
Varela
Isaksen
Spertsyan
Bergwijn
Brobbey
9 juni 2023 om 22:56

Wie bedoel je met Varela in je opstelling, of is dat een foutje?

En je zegt dat Tadic ondanks dat het de MvP weer eens was, niks toevoegt aan het spel en vervolgens wel Bergwijn graag in de basis ziet staan. Naar mijn idee kan je daar nog beter Tadic neerzetten, want Bergwijn voegt daadwerkelijk 0.0 toe aan het spel van Ajax.

9 juni 2023 om 23:51

Alan Varela, is een Argentijnse middenvelder. En zoals ik over Bergwijn en de andere aangekochte namen die ik hierboven noemde; ik denk dat ze beter zullen presteren met een trainer die een duidelijke visie en tactiek heeft maar ook voor vastigheid zorgt.

Ik heb t niet zo op click baits,maar de foto bij dit artikel vind ik dan wel oprecht weer prachtig. Mijn complimenten VZ!

Hij heeft met Ajax gegokt en verloren. Totaal geen Ajax voetballer en wat hij liet zien was Ajax onwaardig. Kon kiezen voor meer speeltijd elders in Nederland maar zag zijn eigen kunnen niet meet realistisch in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren